Farlig







Idag vaknade jag med grus i ögonen. Eftersom det är lite tidigt för pollen misstänker jag ögoninflammation och skippar därav sminket och för att citera en viss Hollywoodfru känner jag mig minst sagt "naken ... exposed".

Igår var en sån där dag. Då jag var bara trött, less och ledsen men idag tar jag tag i mig själv igen. Att gå genom även dessa stunder är det vi kallar liv. För vad vore livet om bara lycka då de är dessa stunder som får oss att inse att vi lever. Måste verkligen rekommendera Mia Skäringers "Dygnkåt och hur helig som helst." Har fått mig att tänka om om mycket. Jag både skrattar och gråter när jag läser. Där svart på vitt. Står det som jag inte kunnat förklara under alla år. Ger mig styrka att inse grunden till många av mina tankar idag. Alla är vi olika. Andra är vi mer lika. Vi är nog ganska lika jag och Mia. Som Mia beskriver det är vi båda personer "med hjärtat utan på liksom". Som inte kan hålla inom känslor om de så är positivt eller negativt. Något som kan vara svårt för sånna som hela livet fått lära att känslor ska stoppas under mattan. De blir rädda för starka känslor. Min omgivning får stå ut med många känslostormar men åtminstone vet de att då jag är ledsen gråter jag, då jag är arg skriker jag och då jag är glad så skrattar jag. F-n Mia har efter 25 fått mig att känns självförtroende och inte skuld i mina känslor. Jag har rätt att känna som jag känner. Ingen fasad som kan falla. Hon är en del av min nya Gud.

Efter att värsta svullnaden lagt sig gav jag mig ut på en morgontur. Cirka en timme med bara mig själv. Kom upp i riktigt tempo och fick sån nu j-a anamna känsla. Nu tar jag tag i mig själv. Plockar fram den där härliga människan där inne. Kom hem. Plockade (tror jag snart kommer dö plockdöden!), diskade, städade hela lägeheten, målade och nu har jag precis tagit en dusch, klätt mig och målat mina naglar. Härligt med dagar fyllda av energi då saker och ting blir gjort. Får verkligen kämpa för att inte låta tröttheten komma. Vintern gör mig depp.

Eftermiddagen och kvällen spenderas på jobb. Ska faktiskt ta och bege mig redan nu. Ska inom ett litet ärende hos tapeseraren. Nej vi ska inte tapesera. Inte ännu iallafall och inte stort. Den som lever får se. Tanken gör mig glad iallafall!


Kommentarer
Postat av: Jennie

Här har du en till som snart dör plockdöden. Eller göraordningiköketefterenmåltiddöden. Herregud inte kunde man haja att det var så mycket att göra "som vuxen" när man var liten?! :)

Kram på dig snygging

2010-02-25 @ 21:40:40
URL: http://www.jempie.se
Postat av: emelie&hugo

Tycker att det ända jag gör är att PLOCKA! PLCOKA PLCOKA PLCOKA! Och ändå är det grejor överallt hela tiden.... Hur kommer det sig?



kram på dig trevlig helg också!

kram kram

2010-02-26 @ 11:17:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0