Pottan








Uppdatering sjuka. Mycket bättre men lite förvirrad efter en gårkväll med migrän. Tycks alltid hålla i sig ett dygn efter. Men kan inte känna mig annat än som ny efter en förmiddag hos frisören. Nu är jag blond och kortklippt igen. Härligt.

Igårkväll hände något väldigt specielt hemma på våran gata. Liam vaknade på kvällen och ville gå på pottan. "Liam kissa pottan!" Detta hör inte till det vanligt men jag var inte sen att svara att det är klart L ska gå på pottan. Både L och jag såg lika förvånat när det faktiskt kom kiss i pottan och två gånger tom. Aldrig har jag varit så stolt över lite kiss. Jag dansade runt och lika stolt vart A som kom hem en stund senare. Självklart märkte L att detta var något stort och skulle sedan vara uppe för sitta på pottan resten av kvällen.

Emelie bad mig dela med mig några pottträningstips. Måste faktiskt tänka efter för jag tycker inte vi gjort något stort projekt av detta. Kanske är det just därför det fungerar så fint. Vi har aldrig kännt någon hets över att L skulle bli blöjfri därmot har vi på senaste märkt att han själv undrar mycket över detta och tom ibland påpekar att nu kissar han eller bajsar för den delen fast då brukar han smita iväg in i något mysigt hörn. Pottan har vi haft länge men L har aldrig vart vidare intresserad att sitta där. Tror inte han upplevet känslan av att behöva kissa och bajsa tidigare eller kunnat sätta ord på känslan. Vi har alltid försökt prata om kiss och bajs som roligt. För det är faktiskt ganska roligt. Tycker även vi vuxna här hemma med barnasinnet i behåll. Kanske är det därför som L själv valt att säga till att nu behöver han gå. Inte för att så ska man göra utan för att han tycker det är spännande vad som komma skall.

Eftersom vi märkt att tiden har varit inne har vi inhandlat roliga kalsonger som L gärna bär eftersom pappa har sådanna men han vill fortfarande ha blöja. Det låter vi honom ha eftersom han ändå säger till när det är dags. Känner han sig lugn i det tror jag det ger med sig med tiden. Idag sa vi till på dagis att om Liam säger till att han är kissig ska de fråga om han vill använda pottan. Jag tycker det är bra att börja med små steg och inte göra för stor sak av det. Helt enkelt tror jag de kommer när de små är redo och som precis med allt annat då de kommer till barn är de väldigt olika när det sker. Sammanfatningsvis tror jag att om vi låter barnen se hur vi vuxna gör, talar om kiss och bajs som något kul och har rätt hjälpmedel hemma när tiden är kommen så sköter det sig som så mycket annat fint av sig självt.

Nu hög tid att göra sig iordning. Är lite sliten men ignorerar det. Måste till Systembolaget för att antagligen trängas med alla andra glada midsommarfirare, till Plantagen och handla blomster för att avsluta på Willys för att fylla på de tomma skåpen. Ikväll ska här tvättas, packas och fixas inför midsommar. Längtar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0