Sliten





Inte mycket till uppdatering här numera. Vi har gått och dragit på oss ögoninfektion hela familjen. Värst är förstås för Liam. Vid ögoninfektion är det först egenvård som gäller då man skall torka rent ögat flera ggr per dygn samt byta örngott, handdukar, snuttar etc. Det är dock inte lika lätt att få en tvååring att låta bli att pilla runt i ögon som kliar, värker och gör ONT. Dessutomt är inte bara ögoninfektion som drabbat oss. Vi har utöver detta varsin ihållande förkylning och jag har under dagen legat med migrän. Besök på vårdcentralen i eftermiddag resulterade i att vi äntligen fått meducin så nu håller vi tummarna för en bättre nästa vecka. Det är minst sagt tungt när vi alla är sjuka, vi behövs på jobb och enda barnvakterna är upptagna pgr av sjukdom inom familjen. Inte mycket att göra utan att försöka bita ihopa. Längtar galet mycket att få känna på mina nya löparskor. En timme för mig själv med bra musik i öronen. Det är lyx.

Nog med negativt. Något positivt som hänt denna veckan är att Liam nu sover i sin alldeles egna säng. Han har fått sova hos oss men som han växer börjar det nu bli ont om utrymme och dessutom är vår trollunge stora killen nu. Bebisen som vi handlade för några veckor sedan har verkligen blivit en favorit. Ska med överallt. Häromdagen gick vi promenad till närbutiken tillsammans. L med sin lilla bebis i dockvagnen och en mycket stolt mamma brevid. Måste medge att vår trollunge är en riktig duktig pappa som både tar ansvar för matning, blöjbyten och bad. Det bådar gott för den kommande generationen kvinnor.

Något som är klurigt är att komma underfunn med vad vi ska hitta på all tid som spenderas här hemma med sjukdom. Innan barn var sjukdagar självklara i sängen eller soffan men riktigt så ser det inte ut med en tvåårig som trotsar sjuka med massor av energi. Vi har målat, ritat, bakat, sett på film, läst böcker osv men nu börjar det bli svårt att hitta på. Egentligen är det välan i föräldrar som behöver ombyte. Liam tycker vi kan göra saker tusen gånger om när det är något roligt sker. Ofta ropar han "paka" = baka och hämtar sin lilla kavel. Vi har snart ett eget litet bageri här hemma. För jag bjuda på en kokosboll med lite ögoninflammation, en sockerkaka med förkylning eller varför inte lite snorbullar?


Kommentarer
Postat av: Linnéa

Neej! Usch, o det som smittar så mycket också :(

Hoppas att ni alla blir bättre snart!



MMMmm.. vore faktiskt rätt mums med snorbullar :P



Puss!

2010-03-12 @ 12:15:55
URL: http://linneaturner.blogspot.com
Postat av: Linnéa

Oh jag skulle vilja beställa ett dussin sockerkaka med förkylning, har hört att den är superb ;-)

2010-03-12 @ 14:18:01
Postat av: Jenny

Usch jaa inte är sånt kul inte:-(

Verkstadskilalrna på jobb har haft magsjuka så här hemma hålelr vi tummarna att slippa de..... förkyld blev jag i onsdags efter att ha haft en familj med ett jättesjukt barn som kunder o de handlade inte ens sen iirriririri. men varför drar man ut en 5 åring som e helt mosig i ansiktet, sover osm en stock o när han vaknar säger att han vill hem till sin säng???? ohh va man blir irriterad...

Hoppas verkligen att det är över snart för er. de ni kan trösta er med (enl de jag lärt mig) är att om man har förkylning samtidigt som ögoninf så är det inte lika smittsamt som om man bara har ögoninf. men de hjälper ju itne er nu nrä ni e drabbade alla3. KRYA PÅ ER!!! vi får höras en dag:-) fick du mitt extra mobilnr föresten?

KRAM

2010-03-13 @ 09:08:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0