Allt det onda för något gott






Polarn och Pyret

Polarn och Pyret


Hokus Pukos Stol



Moln sängkläder



IKEA spjälsäng


Hemma efter en slitsam dag på jobb. Äntligen får jag efter en dusch luta mig tillbaka i soffan med några enkla ostsmörgåsar och ett kallt glas mjölk till middag. Snart tid att krypa ner i sängen för imorgon väntar tvättstuga, lunch med chefen och jobb hela dagen men först några ord till er.

I förmiddags inne på kvarters Konsum fastnade jag (som alltid) vid tidningshyllan. Fick stoppa mig själv från att köpa nya mamagravid med Cecilia Blankens på omslaget. Läser hennes blogg varje dag. Tycker hon verkar vara en härlig människa. Ja, just nu är jag förfärligt trött på alla "feel good" bloggar. Förstår deras syfte men fy sjutsingen va mycket härligare det är att läsa om allt mellan himmel och jord. Förlåt men jag kräker om jag ser en enda cup cake till (det är faktiskt bara helt vanliga muffins med sliskig glasyr!). O, jag vet att det är ett av mina största intressen tidigare MEN man har väl rätt att ändra sig. Nu förtiden tycker jag det är värdefullt att baka tillsammans med vår son och då blir det inga sånna där perfekta små bakelser utan rejäla "snor"bullar ala familjeliv.

Iallafall kom jag att tänka på det här med att det är så underbart fint att vara gravid och nästa gång (om) ska jag verkligen ta vara på gravid tiden. För eller hur kommer jag inte kräka sex månader, gå upp tjugo kilo eller ha konstanta sammandragningar nästa gång (om)? Att gravida klagar och kanske lite i överkant verkar vara den allmänna åsikten men som ingen säger högt. Iallafall kommer jag aldrig missunna en gravid att vräka ur sig att det är tungt för det är det. Säkerligen kommer det vara minst lika tungt nästa gång (om) men jag ska försöka påminna mig om att njuta lite extra iallafall. Att bära barn är vackert. Något ont för något gott.

Men ännu blir det inga ytterligare små för oss. Vi njuter tiden med familj som tre. Har massor att hinna med innan och dessutom har jag alldeles för skoj på jobb för att vilja hänga i stadsparken två gånger varje dag. Även om det är meningen med livet. Att vara med sina barn MEN just nu trivs jag bra med vad jag gör. Trist då att alla andra inte verkar det. Jag vet att ni menar väl men det är ett satans tjat om detta med nummer två. Har lust att göra en Mia Skäringer ur Solsidan på Midsommar och utbrista att "Det är faktiskt inget barn där inne. Bara moderkakan kvar!"

MEN gott folk ni behöver inte vara oroliga. I hemlighet har jag en mapp på datorn fylld med bebisting. Sånt som jag önskar. Idag får ni ta del av lite av den. För visst längtar vi här hemma. När tiden är rätt så. Det är den inte nu.

När livet är så vackert precis som det är varför skynda!


Kommentarer
Postat av: emelie

Visst är livet vackert! Passa på att njuta - för tungt är det ;-). Det kan jag intyga haha...



För oss blev det inte ritkigt som planerat med bebis 2 - men oj som jag längtar! Det komemr åter igen bli en stor omställning, men jag klarar det.



kram på dig å trevlig helg.



//emelie

2010-10-01 @ 08:28:41
Postat av: Linnéa Turner

Bra skrivet! Njut av livet som det är idag, livet är fullt av överraskningar och det finns ingen anledning att skynda.



KRAMAR!

2010-10-01 @ 20:08:57
Postat av: Emma

Åh jag vill ha allt på POP synd bara att man inte är miljonär... :(



Haha, jag försöker påminna mig själv med att njuta men inser att vara gravid inte är riktigt "min grej" men jag kommer garanterat att längta tillbaka till den här tiden sen med romantik i minnet, inte för att jag skulle säga att det är vidare romantiskt att vara gravid men det är väl som allt annat, att man glömmer allt det dåliga och bara minns det som är bra... Vilken tur att det är så, annars hade man väl aldrig fått felr barn t ex!



Kram!

2010-10-04 @ 12:37:03
URL: http://lillaemmasdagbok.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0