L


Det gör ont i mig. Att sakna dig. Vill fortsätta semestern för evigt för att inte missa en sekund. Alla dina framsteg. Snart är du stor. I måndags tog du första steget. Ifrån oss. Både pappa och mamma var där. När du började på storbarnsavdelningen. Du släppte min hand. Vi stod bredvid. Vi sa hej då och du ropade hej tillbaka innan du fortsatte leka med bilarna tillsammans med dina kompisar.



Du har önskat dig en stor röd lastbil länge nu och jag kunde inte låta bli. För att du ska veta hur mycket vi älskar dig. Vill ge dig hela världen. När man är snart fyra är man antingen väldigt stor eller mycket liten. Du kryper ofta upp i min famn och säger att jag är din bästa mamma i hela världen och mitt hjärta smälter. Du säger samma till pappan din och vill alltid ha en puss och en kram av oss båda innan du somnar. Idag ville du sova i vår säng. Det fick du. Ibland är du rädd för spöken. Då tröstar vi med att det bara är i fantasin. Innan du somnar läser du gärna Bamse. Precis som våra föräldrar gjorde. Din mormor och morfar OCH farmor och farfar.



Du är lång nu. Du som precis var en liten knubbig bebis på min arm. Jag klippte ditt hår i veckan. Du är det vackraste vi sett. En perfekt blandning av oss. Allt vi kunnat drömma om. Du frågar ofta om vi har någon överaskning. Det kan vara att baka, se en film eller leka tillsammans. Varje minut tillsammans är lycka.



Du älskar bilar. Efter att vi såg på bio i somras är du biltokig. Det ligger bilar i hela vårt hem. Du leker att de kör fort och krockar. Häromdagen tröstade du en buss. "Stackars lilla bussen!". För barn har även ting själ. För vissa vuxna försvinner tron. Andra håller den vid liv. Jag släpper aldrig tagit om fantasin. Det är underbart. Värden är hård. Och vem har bestämmt att en bil inte kan känna smärta?



Du är smart. Frågar många frågor som vi inte alltid kan alla svaren på. Det handlar mycket om dinosaurier. Om tiden som var för länge sedan. Då vi inte fanns. Vart var jag då? Vi försöker förklara att vi inte fanns men är det egentligen sanning? Vi pratar mycket om olika länder. Du frågar vilka länder jag rest till. Jag svarar och du säger att du varit med. Jag svarar att du inte fanns då. Det var innan du blev till. Komplicerat. När ska vi berätta? Jag vill också gärna tro att vi tre alltid varit tillsammans.



På torsdag ska pappa till Polisen på intervju. Idag berättade du att du inte vill bli brandman. Du ska köra snabba bilar och jag får åka med. Gör precis det du vill så länge du är lycklig mitt hjärta. Du blir glad när jag berättar att jag hämtar på dagis. Du får bestämma vad vi ska göra. Det ska bli picknick i parken med pannkakor, skinksmörgås och kakor.



Ikväll har pappa monterat mammas cykel. Med stol till dig på pakethållaren. Nu kan jag lämna och hämta på dagis oftare. Det glädjer mig. Att få vara en större del i din vardag. Även om jag älskar att vara din busiga lekmamma.



Jag är lycklig. Över att vi skapade dig. Att just du kom till oss. Tänk att jag är mamma. Jag kommer alltid vara mamma och du alltid min L.



Du har fått en elefant från Brigbys och en affisch med schiraffer som minne av vår tur till ZOO. Du älskar din lilla hörna. Det är ditt rum. Vem har egentligen bestämmt att ett rum behöver ha fyra väggar, ett tak och en dörr att stänga. Ett rum. En plats för dig?



Sov gott min skatt. Imorgon är en ny dag ute i stora vilda världen. Ropar du så kommer jag!


Kommentarer
Postat av: Farmor Gun

Så vackert, så underbart, fortsätt så.

Kram

2011-08-31 @ 19:31:15
Postat av: Emelie med Hugo&Vilma

du skriver så makalöst fint!!!!!! jag läser ALLT, dålig på att kommentera som vanligt...



kram på dig mommyM

2011-09-06 @ 13:11:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0