Liam 3 År



Liam skriver önskelista.

Det finns en alldeles speciell dag om året och för oss föräldrar är det inte julafton utan såklart den 24 mars då vår underbaraste Liam kom till världen. I år är L själv så stor att han förstår och längtar. Efter presentern, tårtan och att få bjuda sina kompisar och familj på KALAS.

Det har räknats ner till den här födelsedagen sen efter jul ungefär då vi bytte ut "Det får du önska dig i julklapp!" till "Det får du önska dig när du fyller år! Sen har det byggts på av en pappa i huset som lovat L alldeles egna golfklubbor och en mamma som läser "Kalas Alfons!" varje kväll innan nattning. Vissa tycker inte man ska bygga upp för stora förväntningar inför jul och födelsedagar men jag är enligt åsikt att jul och födelsedagar ska vara "magiska". Så här hemma pågår kalas planer och inköpslistor lång tid innan stora dagen D. I år är det speciellt enkelt då L själv kan tala om vad han önskar.

FARMOR OCH FARFAR...

Varje gång vi är i leksaksbutiken är djuren från Schleich den plats där vi stannar längst (efter bilhyllan då). Liam är till vår stora glädje en liten kille som är mycket intresserad av djur och natur. Kan det intresset komma från tiden på landet med en svampplockande farmor och fågelskådande farfar kanske?

I vår/sommar hoppas vi att ni vill följa med oss på ett litet äventyr...

En tur till ZOO i Danmark.

L fick bondgårdsdjuren av farmor och farfar när han fyllde två. I år är det lite "farligare" djur som står på önskelistan och han vet preciiis vilka det ska vara...


Krokodil


Noshörning



Giraff

Elefant


Tiger


Lejon


Haj


MORMOR...

Dagen efter Ls födelsedag kommer mormor till våran gata i stan. Hon reser med tåg från Stora Staden. Vi längtar och pratar mycket om att snart kommer mormor.



L älskar att baka och det pratas ofta om mormors kanelbullar. Denna kokbok för barn står på önskelistan och ett ordentligt kakbak tillsammans med mormor inför det stora kalaset på lördagen.



En ny stor favorit här hemma är sagan om elefanten Babar. Nu är det Ls mamma som förälskat sig i denna och önskar att den får ta plats brevid sängen i Ls "rum."

Min pappa har byggt och tapetserad väggen i Ls rum med husen från Sandberg. Lillbror har satt upp lamporna med Moln och flygplanet i taket. Det är viktigt för mig att L har bra kontakt även med de i familjen som inte bor nära och att påminnas om kärlek som de lagt ner med att ordna i Ls hörna är stort.

Affischen finns att beställa online (jag kan fixa detta). Ram har vi hemma. Så kan vi slå in den och ge till L på kalasdagen.

MORFAR...

I sommar hoppas vi att du kommer och hälsar på oss till landet. Vi planerna att fånga en STOR fisk och ett fiskespö till liten är en önskan.



Sen har vi föräldrar fortfarande önskemål om presentkort på Polarn och Pyret.


Kommentarer
Postat av: Ullis

Jag håller med dig jul och barnens födelsedagar ska vara magiska! Vår prinsessan föddes 10 dagar innan Er prins :) Stora tjejen som mest önskar sig smycken och en kitty klocka som brorsan (han har dock en med bilar) ;)

2011-02-12 @ 22:03:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0