Äntligen på väg

Då har jag varit hemma sjukskriven två dagar och jag är redan fullständigt rastlös. Inte att förneka attdet var underbart med en ensam kväll och en sovmorgon med mannen. Vår första sedan Liam föddes. Värförtjänt. Men nu när jag läst ut en bok, sett film, läst igenom alla bloggar osv. kliar det i kroppen igen. Läste någon artikel tidigare angående semester. Att vi riktar in oss något så otroligt på att ta det lungt och blir stressade av det. Att det många människor egentligen mår bäst av är att hålla sig sysselsatta. Tror jag tillhör den kategori av människor som inte kommer kunna "lägga sig till ro i handmattan" utan alltid kommer ha projekt på gång. 

Svårast just nu är  att lägga ytterligare ansvar på A som redan gör så mycket här hemma. Tyvärr har jag mer ont i såret idag. Antar att det är för att bedövningen med starka tabletter har släppt och jag nu endast går på Ipren. Tyvärr kan jag inte blanda något starkare än de tillsammans med mina andra meduciner. För tillfället gör det ont att ligga på mage (ingen sömn inatt), resa mig upp och luta mig ned.

Det var inte lätt att förklara för
liten som kom hem från farmor och farfar idag att mamma inte kan lyfta, bära eller krama. Tur dock att detta bara är högst tillfälligt. Tänker på de föräldrar som är sjuka under längre perioder utan att klara av vardagliga sysslor. Hur otroligt lyckligt lottade vi är som annars är två som kan dela ansvaret.

Men inget ont som inte för något gott med sig. Antar att detta är en ytterligare prövning som vi behöver ta oss igenom. Snart är det ljusare tider och vi har gett oss attans på att vi ska nått måra mål vid semesterns start. För att göra allting lite enklare ser vi det som vi redan klarat av.

Det är trots allt viktigt att när det blir tufft fortsätta att se positivt. Att acceptera att vi för tillfället inte kan göra mer än vad vi gjort/gör och måste tillåta oss att bara vara en stund. Snart är vi i gång igen. Att stanna upp en stund är även det en del i att nå vårt mål.




Något jag ser fram till i vår är att odla tillsammans med Liam. Tänkte att vi skulle så lite i köksfönstret. Har man ingen trädgård eller balkong får man göra det bästa av det. Vattenkanna Syster Lycklig.



Inspiration.



Minns att vi sådde krasse när vi var små. Tips på bra lätta ting att plantera mottages gärna.


Dessa söta askarna med blandade kökskryddväxter kommer från IKEA och kanske skulle vara något?




Härlig bild från IKEAbloggen.

Nu ska jag göra ett försök till att sova. Har vänt på dygnet efter narkosen. Blev sen kväll igår. Dålig sömn inatt. Vila på eftermiddagen. Imorgon blir jag högst troligen väckt runt åttatiden. Det skulle vara bra om jag fick åtminstone några timmars sammanhängande sömn innan dess!


Kommentarer
Postat av: Jenny N

Vi brukade så gräs lagom till påsk o påskpynta det sen när vi var små. Har lyckats tidsmässigt något år med mina egna, tänkte göra ett tappert försök i år igen;-)

Tänk så spännande det kan vara att så o se hur det växer:-) Blomsterkrasse är oxå mysigt att så, så kan ni ta med o plantera ut på landet sen:-)

Kram

ps: hur länge går du hemma nu sjukskriven? kankse kan lyckas ta en lunch nån dag o snacka skit?;-)

2011-02-06 @ 13:39:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0