Gott Nytt År

December blev en riktig sjukmånad. Plussa det med långa dagar på jobb, hemmets måsten och fix inför storhelger som jul och nyår så har du en riktigt trött mamma. Kan faktiskt inte med ord beskriva exakt hur slut jag är i både huvud och kropp. Tror man måste vara hårt arbetande småbarnsmamma för att kunna sätta sig in i den situationen.

På nyårsafton bar det iväg till jobb. Kände mig så ensam i mörkret. Inte en enda själ ute. Jag som trott att jag listat ut vilken av meducinerna som fått mig att må illa fick motbevis då frukosten kom upp mitt på busstationen. Plötsligt var jag ganska glad att jag var ensam ute denna nyårsmorgon. På jobb fick jag synrubbningar och sedan migrän. Som tur har har jag världens bästa arbetskamrater som tog hand om mig och dagen gick fort. Planen för kvällen var nyårsfirande i Malmö hos underbara Linnea, Stefan och Ella. Hade de varit något större nyårspartaj vi skulle på hade jag ställt in med detsamma men nu kom vi iallafall iväg efter en dusch, lite smink och nya kläder på.



(Bild: IKEAbloggen)

Jag som annars brukar vara paparazzi med kameran hade ingen ork just denna kväll. Iallafall hade värdparet och barn dekorerat så fint i både hall, kök och resterande hem. Silvergilanger och konfetti mötte oss redan i trappuppgången. Kvällens nyårsdukning gick i rosa och silver.



(Bild: IKEAbloggen)

Vi startade upp med varsit glas champange till de vuxna och saft till barnen. Ella och Liam leker så fint ihopa vilket underlättar för föräldrar som vill sitta ner och äta i "lugn och ro".



(Bild: IKEAbloggen)

Kvällens meny:

Förrätt: Lufttorkad skinka, svarta oliver och egenfiskade kräftor.

Varmrätt: Oxfile med potatiskaka. Serverades med rödvinsås och grönsaker.

Efterrätt: Fläderpannacotta med hallonsås, hemlagad Creme Brule och Choklapudding.



(Bild: IKEAbloggen)

Trots huvudvärk blev kvällen riktigt mysig. Barnen lekte och vi vuxna pratade massor till god mat och dryck. Barnens leenden vid de förstar raketerna var oslagbart. Klockan elva somnade Ella. Liam höll sig vaken till tolvslaget sedan somnade han direkt i mitt knä. En stund efter gjorde vi vuxna detsamma i soffan och beslutade oss för att tacka för oss 2010.



(Bild: IKEAbloggen)

Första dagen 2011 vaknade vi upp i ett hav av leksaker som barnen ordnat med kvällen innan. Vi stannade såklart över hos våra vänner vilket var perfekt så även mannen min kunde få dricka lite. Efter frukost lämnade vi Malmö. Efter en tur i videobutiken packade vi upp alla väskorna och sov. Hela eftermiddagen sov vi. Vaknade för att äta sedan sov vi igen. Det var PRECIS vad jag behövde. Sömn.

Idag är första arbetsdagen 2011. Alltid härligt med nystart tycker jag. Igår sken solen över Skåne och vi ser fram mot ett nytt år med en ny vår, ny sommar, ny höst och en ny vinter (även om vi hoppas att det dröjer tills dess!).

TACK ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR FÖR ATT NI GJORT VÅRT 2010 TILL DET BÄSTA!!!


Kommentarer
Postat av: emelie&hugo + vilma

God fortsättning! Nu börjar en härlig tid med ljus och VÅR! och självfallet tulpaner och annat härligt.



kram,

emelie

2011-01-03 @ 13:12:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0