En Prinsessas Liv

Här är vi upptagna med att göra precis ingenting. Vardagen tar opp all tid. Med två små blir det lätt så. Nedan följer en klassisk dag Hemma På Våran Gata i Stan...
 
07.30-08.00 Barnen vaknar. Liam ser på Barn TV medan jag ordnar med frukost och A duschar. Filippa leker på matta, sitter i babygym eller matstolen. Är hon tillfreds underhåller hon sig själv med att ta i och ur nappen, leka med skallran eller testa sina reflexer.
 
08.00-09.00 Vi äter frukost tillsammans. A gör iordning Liam. Kläder och tandborstning. Jag gör iordning mig själv Filippa samt evt. flaskor till dagen om vi ska på tur.
 
 
09.00-11.00 A och L lämnar för dagis och jobb. Jag och Filippa gör stretch övningar för nacken innan vi går OM vi ska iväg annars ser vi på "Efter Tio" och njuter av en stunds tystnad. Leker på mattan, sjunger sånger eller tränar. Sen blir Filippa trött och cirka en halvtimme medan jag ser igenom mina mail och förbereder lunch.
 
 
11.00-12.00 Vi äter lunch. Filippa älskar numera gröt och fruktpurè men är inte alls glad i barnmatsburkarna.
Denna vecka ska vi testa kyliing rotfrukter hela veckan för att se om hon vänjer sig vid smaken. Sedan tänkte jag nog använda mig mycket utav vår egen mat. Det gjorde vi alltid med L och det var det som fungerade bäst.
 
 
12.00-13.00 Vi tvättar av oss efter lunchen. Går igenom Posten. Sjunger favoriterna  "I ett hus", "Lilla Kanin" och "Bä Bä Vita Lamm" Filippa sitter i Bumbon en liten stund villket har varit vårt sämsta köpt hittintills. Prinsepressan tycker inte alls om att sitta i den. I vart fall inte utan underhållning av mamma. Hon spänner sig konstigt och trycker sig ur stolen. Tänkte att det kanske är en vane sak men det verkar inte så. Det blir en annons på Blocket snart. Någon som är intresserad? Vår sjukgymnast rekommenderade denna till oss och den är säkert jätte bra om barnet trivs i den. Filippan kommer snart sitta själv och denna kommer kännas överflödig.
 
 
13.00-13.30 Gåstolen däremot. Den älskar hon. Dock blir det bara kortare stunder. Märker att hon blir trött snabbt. Efter en stunds lek. Sover Filippa cirka trettio minuter till medan jag brukar ordna med måsten eller bara tar en liten stund för mig själv. Sedan är det oftast tid för att hämta storebror på dagis. Filippa älskar att hämta L. Komma ut på promenad, träffa alla barnen och le stort till storebror. Än så länge gillar hon liggvagnen. Skulle gissa att vi kommer byta till sittvagnen om en månad eller två. Då blir det fårskinnsfäll och åkpåse.
 
14.00-17.30 Vi går tillsammans hem från dagis. L brukar gå halva vägen och stå resterande del på ståbräda. Vi pratar lite om dagen. På torsdagar går vi ofta till biblioteket. Övriga dagar brukar vi finna på något roligt tillsammans här hemma. En stund. Sedan leker L själv. Jag ser fram till sommaren. När vi kan börja vara ute mer. Det är så mycket enklare. Att finna på roliga ting i varmare väder. Efter att vi gjort något tillsammans en stund brukar L se en film eller lite barn TV. Ungefär vid denna tiden brukar Filippa sova cirka trettio minuter ännu en gång.
 
 
17.30-19.30 Pappa är hemma. Vi bestämmer mat och hjälps åt att laga detta. Ibland blir det att A är med barnen och myser medan jag får lung och ro i köket eller så hjälps vi åt allesamman. Äta gör vi allesammans vid köksbordet. Filippa sitter med hon också och får smaksensationer utav vår mat. Efter middag är det disk. A diskar nästan alltid. Läste någonstanns att män som diskar tydligen är lyckligare. Ja det kan nock stämma. För diska gör han bäst. O tvättar med. I vart fall. Nock med skryt. Under tiden A diskar. Badar och duschar jag barnen. När de senare är iklädda pyjamas brukar jag läsa saga för L medan A matar Filippa med Nan innan det är tid att sova. L somnar i sin säng men vill att vi ska vara i rummet. F sover i sin säng och somnar med hjälp av sängmobil plus snutten. Snutten är extremt viktig och ska helst ligga över huvudet.
 
19.30- 00.00 Vi sister som två urvridna disktrasor i varsin del av soffan och kommer fram till att vi kanske borde göra något mer tillsammans utav dagen.
 
00.00 Vi går och lägger oss.
 
Där. Har ni den. En klassiskt dag för vår lilla familj. Sen ser den självfallet ut på olika sätt beroende på aktivitet. Men på ett ungefär är rutinerna detsamma. För oss är rutiner A o O. Våra barn fungerar bättre med dem och även vi. Med reservation för undantag självklart.
 
Idag t.ex. Spenderade vi eftermiddagen tillsammans på stan. För att leta vantar till L. Eftersom det alltid försvinner på dagis. Kanske vore en affärsidè med kvalitetsvantar med barnens namn i stor text. Är SÅ trött på att springa till affären var vecka för nya vantar. Så letade vi vinterskor. För de jag köpt hos HM för 250;- läckte in på samma ställe i bägge skorna andra dagen de användes. Kanske är vad jag kunnat vänta mig för den pengen men jag har själv köpt skor där som varit bra i kvalitèn för budget pris. Dessa får i vart fall reklameras och vi var så lagom glada i att leta nya vinterskor i december. När allt är slut. O det som är kvar är dyrt. Fann till slut ett par kvalitetsskor på Stadium till nedsatt pris 149;-. Sista paret. De köpte vi. Trots dålig service. Sånt retar mig något förfärligt. I alla fall. Med tomtegröt i magen sover nu barnen och jag ska ta mig en lång varm dusch!

Kommentarer
Postat av: ellenojag

åh så söt hon är, älskar smilgropen <3

2012-12-04 @ 22:32:42
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: maria

Hon är gudomligt söt din lilla tjej!

2012-12-04 @ 22:45:46
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se
Postat av: Emelie med Hugo&Vilma

Å, så kul att läsa om er dag! Så himla olik vår. Men lik när jag var hemma med Vilma :-). Ska nog härmas och skriva ett liknande inlägg.

kram kram

2012-12-05 @ 07:51:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0