Städat







Nu har även vi fyndat ibland REAn. En dammsugare ala Philips blev vår med 500,- mindre att betala. Det var tur eftersom våran är trasig och dammsugare är dyra maskiner som inte är vidare roligt att lägga pengar på men attans användningsbara kanske speciellt i familjer med barn. ;) Eftermiddagen har därav spenderats i renlighetens tecken och vi är nu redo för en bubblande nyårsfest här hemma. Det enda som saknas är maten och den ordnar vi med på förmiddagen imorgon. Ser verkligen fram mot att fira in 2010 med mina killar. Vi firar själva här hemma i stan i år och det ska bli MYSIGT.

L sover nu gott i påslakan från Grå Moln. Vi har utöver städ ätit mormors köttbullar som hon snällt fryst in till oss, duschat och myst i massor. Känns som evigheter sen sist vi fick tid tillsammans. Det är verkligen inget jag trivs med att vara ifrån på kvällarna. Är så mysigt att varva ner tillsammans. Titta på granarna då de ser på TV, ;) hitta på sagor och ligga NÄRA. L sover fortfarande hos oss och även om det börjar bli lite trångt njuter vi varje sekund. Snart är han vuxen och vi kommer aldrig ångra alla de nätterna då vi sov ihopa. Vi kommer sakna den där varma lilla kroppen som vill ligga tätt intill, de yviga håret på kudden brevid och de vackraste ögonen att vakna till. KÄRLEK.

Planen för kvällen är som följer. Skriva matlista till imorgon allt utöver nyårsbuffen den står A för, se över lite inredningsprojekt inför våren samt ordna med foton i mappar. Här ska rensas, framkallas och album ska köpas. Har precis fått en tankeställare hur lätt det faktiskt är att bli av med allt som ligger på datorn. Vi skickar en tanke till våra vänner som haft inbrott under julhelgen. STORA  styrke kramar!




Lugn








Äntligen lite lugn och ro hemma på våran gata i stan. De två senaste dagarna har varit fyllda av massor med jobb och jag vågar inte ens tänka på hur trötta vi skulle varit idag om vi inte hade haft mormor här. Igårkväll kom jag hem till ett barn som redan var nattat, tvätt som var vikt och mat som stod färdig på spisen. Det har varit helt underbart att ha mamma här. Inte bara som hjälp utan för att jag önskar att L ska ha samma kontakt med sina mor- och farföräldrar som jag har haft. Det är fyra väldigt viktiga personer i ett barns liv och vi är tacksamma att fortfarande ha samtliga med oss. Kan även berätta att L numera kan nämna ännu en person till vid namn. Det är mamma, pappa, farfar, Cecilia (dagisfröken), Chris (dagisfröken) och MORMOR.

Lite ledsna i hjärtat var vi då vi för bara en liten stund sedan vinkade hej då till mormor men vi ses faktiskt redan om två veckor igen och det glädjer oss. Innan mamma begav sig idag fick vi en lugn stund tillsammas på stan. L var hemma och busade med A. Blev några små köp till nyår. Det är verkligen lyx att kunna gå rundor i butiker utan vagn och att dessutom få ha mamma med sig som smakråd är mys. Ända sedan jag var liten har vi älskat att handla tillsammans. Att inspireras, inreda och se till de små detaljerna är något vi båda har stort intresse av.

Nu är här alldeles tyst och trots att jag har en hel del kvar att ordna med innan nyårsafton känner jag mig otroligt lycklig. Allt är ordnat med jobb, alla kassor och övriga papper. Igår efter jobb handlade jag mig faktiskt en liten present för att jag är så duktig. Det är viktigt att belöna sig själv mellan varven. Vad det var som fick följa med hem får ni se ikväll då en mamma ska slå sig ner i soffa efter lite hemma SPA, läsa senaste Allt Om Mat och NJUTA de sista av 2009 med ett glas vitt!


REA







Efter två dagars melladagsrea i butiken är jag TRÖTT men jag har haft kul. Tokigt nog får jag extra energi av alla stress. Säkerligen inte sunt för hälsan men jag trivs. Milslånga köer, kläder överallt och långa dagar hör till denna branchen och det är övergående. Två dagar återstår innan vi börjar ladda upp för nyår här hemma. På onsdag ska städas, inhandlas och ordnas. Tills dess är jag lycklig att jag har mina hjälpredor här hemma för något vidare huslig är jag inte i dessa dar.

Det har verkligen gått så bra med mamma och Liam. De leker, busar, bakar, diskar och lagar mat. Inte bara jag som varit slut på kvällarna här hemma. ;) Dessutom har mamma bäddat sängarna, städat undan och lagat god mat till oss om dagarna. Lite för mycket gör hon faktiskt men man får passa på medan hon vill skämma bort oss. ;) Nu håller vi lite kväll här hemma och väntar in A som jobbar kväll!


Magiskt







Det är något alldeles speciellt med julafton men stunden efter dagen är magisk. Då lugnet lagt sig. Vi ordnar med alla nya ting, äter rester och myser i mjukis hela dagen. Igårkväll ställde jag iordning alla Ls paketer i vardagsrummet och imorse då han vaknade ropade han "JAAAAAAAAA!!!" då han såg allting under granen. Det var startskottet för några timmars uppackning, ihopsättning och organisering av massor med nya ting och kul hade vi. Leksakskatten som rör sig själv var lite läskig till en början, dammsugaren fortfarande en favorit och i doktorsväskan är sprutan spännande.

Idag har vi tagit det riktigt lungt och det kan behövas inför morgondagens REA. Jag skall ta tåget kvart över sex och är hemma igen vid sju om jag har tur. Egentligen skulle jag lagt mig tidigt men vi väntar uppe på mormor!


Tomten



Även om vi i år sagt att vi skulle skära ner på paketer verkar tomten tycka vi är värda många. På bild några av Ls klappar. Från vänster soldat mätsticka, bilgarage Fisher Price, spargris, radiostyrd bil, röd plasttraktor, böcker, katt, fiskebåt Fisher Price, sängkläder Grå Moln, dammsugare, doktorsväska, blå plasttraktor, djursnurra och pussel. L fick även nya plagg till garderoben, plastleksak till sandlådan och pengar till bankboken.

Pappan i familjen fick ny parfym från Armani, tillskott till köket kokbok av Per Moberg och bidrag till nya golfklubbor.

Mamman i familjen kommer dofta gott med parfym från Burberry och vara torr om fötterna i lekparken med stövlar från Ilse Jacobsen dessutom fick fylls badrummet av ett nytt SPA kit från mina killar som tycker jag ska unna mig en stund i lugn och ro.

Som skrivet det blev många paketer och detta var några i bilder. Annat som följde med oss hem igår var nya drickaglas från Eva Solo, choklad av den finaste sorten, mascara från Max Factor, böcker, dryck och bidrag till diverse plånböcker.

Vi tackar otroligt mycket för allt fint vi fått. Det är underbart att ni tycker vi är värda allt fint. Ibland får man ;)


Julafton











Äntligen framme hos gammelmormor. L var lite blyg till en början för alla nya människor men det lossnade efter en stund och han stortrivdes med alla nyfunna vänner. ;) Efter lite lek ;) med gammelmormors kyrkby bytade vi om till matkläder för nu var det till de vuxnas stora glädje dags för julemat. Köttbullar, korv och smörgås var Ls favoriter som slank ner fort i lilla magen medan vi vuxna åt länge ;) Efter mat var det dags för gröt och efter gröten var det godis bord och efter godisbord var det dags för kaffe och kakor. Behöver jag säga att vi åt så det nästan sprutade ur öronen på oss. Tur vi fick en liten julklappspaus mellan målen. För efter gröten ringde tomten på dörren. Farmor och gammelmormor sjöng "midnatt råder" och L dansade av glädje när tomten kom och paketet han hade med sig blev SUCCE. I två timmar och i ett hav av julklappshysteri brydde sig L enbart om sin nya dammsugare och medan vi andra öppnade, glädjes och organiserade gick L runt och runt i lägenheten. Oerfarna julaftonsföräldrar som vi är hade vi dock glömmt att köpa batterier så det ska inhandlas idag. För dammsugaren ser inte bara ut som en dammsugare den kan låta också ;)

Vi lärde oss ett eller två ting igår om att fira jul med barn. Nästa år köper vi mindre paketer, öppnar fler hemma i lugn och ro. Dessutom får vi inte glömma att montera dem innan. Inte jättespännande med paketer som man inte kan leka med direkt utan man måste VÄNTA på att de ska ordnas med. ;)

Då vi öppnat alla paketer (som jag skriver ett separat inlägg om senare eftersom det skulle ta alldeles för lång tid att göra nu) var det som skrivet dags för ännu mer att äta. L lekte som under hela kvällen massor med de andra gästerna. Vi är glada att han är så social. Inga problem att ha med på kalas dock började humöret tröttna lite vid halv elvatiden. Helt förståligt för en liten kille som brukar somna klockan sju. Vi tackade för oss. Fick hjälp med alla paketer ner till bilen och fick skjus hem av farmor. Kanske skall tillägga att As bilnycklar som ett mirakel har blivit hittade i en snödriva ute i en av byarna. Otroligt snälla arbetskollgor hade letat och letat. De ska få en ask choklad som tack för SÅ lättade vi blev då de ringde igår eftermiddag. Svårt nog ändå att få ihopa livspusslet utan att behöva vara utan bil i en vecka eller två.

Summan av kardemumman. Vi kom hem proppmätta, med massor av paketer och framför allt var vi LYCKLIGA över att vi fått uppleva ännu en underbar julafton tillsammans!


Finklädda







Vi blev liiite sena till gammelmormor men "fint folk kommer alltid sent" ;) Innan vi begav oss hann vi med lite foto framför granen. L var kvällen till ära klädd i skjorta från Ralph Lauren, manchesterbyxor HM och slips från Åhlens. Mamma i vit kofta med pärlor från HM, svart tunika med paljetter på axlarna från JC och lackleggings Gina. Pappa i grå v-neck tröja Lyle and Scott med vit skjorta och kostymbyxor. Kläderna var fina att se på, bekväma att bära och höll hela kvällen. Ls slips därmot åkte av strax efter att kalaset börjat. ;)


Julaftonsmorgon







Denna julafton har inte fått den bästa starten. I väntan på att mina killar skulle komma igår somnade jag i soffan. Vaknade av migrän. Såg på klockan. Över tolv och mina var inte hemma ännu. Mobilen visade två missade samtal från A. Ringde upp och fick veta att A lyckats tappa bort nycklarna till bilen på jobb och därav nu var ute i byarna och letade för att kunna ta sig hem. Runt ett ryckte farmor in som chaufför och jag var glad att ha mina killar hemma igen MEN ledsen över att det inte ens kan bli lugn och ro på självaste julafton. Mest kämpigt blir det dock för A som får vara utan bilen att ta sig til och från jobb i men jag som arbetat hårt för att vi ska få en välbehövd dag tillsammans i lugn och ro skrek inte direkt av glädje över att behöva ordna med ytterligare ting. Eftersom min tunika till kvällen låg fint placerad i bilen fanns nu ingen annat att göra än att spendera första delen av julafton i köpcentra vilket inte stod på önskelistan. Efter lite trötta tårar tog jag mig dock samman. Det är trots allt inte vad man har på sig eller vad vi gör som julen handlar om utan att vi är tillsammans. 

Imorse lämnade vi gårkvällens tråkiga bakom oss och då vi vaknade imorse smög jag och L upp för att tända alla ljusen. Sedan myste vi länge tillsammans i sängen alla tre innan L upptäckte att tomten vart här under natten och lagt paket under granen. Efter att L blivit lyckligare än lyckligast över ett nytt pussel njöt vi frukost tillsammans. Då vi var påklädda tog vi L i vagnen för att promenera till köpcentrat. Där var lungt, jag fann ett substitut för min klädsel för inte en alltför dyr peng och fick en varm choklad från Espresso House med mig på vägen hem. Inget ont som inte för något gott med sig. ;) Nu har vi ätit lunch, L har duschat och vi har ställt ut gröt till julbocken som även han kom med ett paket. En röd liten plasttraktor som genast blev en favorit hos prinsen. Farmor och farfar har precis varit här för att hämta resten av paketerna för att ta dem till gammelmormor och dit ska snart även vi om drygt en timma och jag har inte hunnit vila, ringt min familj eller gjort mig eller familjen iordning. Vi kommer bli SENA!


Äntligen

Nu sitter jag stadig i soffan efter en LÅNG dag. Började mindre bra. Då jag ordnat med alla måsten här hemma promenerade jag iväg till bussen. Antagligen har jag sett fel på tidtabellen eller var det samma visa som kvällen innan. Summan av kardemumman är iallafall att det inte kom någon buss och jag fick springa till tåget istället och åka via Malmö. Som tur var blev jag bara tio minuter sen. Då jag kom fram till butiken var köerna redan långa. Bara att hoppa direkt in i det. Sedan var det stadiga köer fram till min kollega skulle gå på lunch då vart det galet mycket kunder och jag var ensam i butiken. Behöver kanske inte skriva att jag vart stressad. Kunderna blev mer och mer irriterade. Presentkartongerna tog slut. Plomberingspistolen var trasig. Saker gick snett. Fick tillslut beordra in min kollega från lunchen i rädsla att våra kunder skulle lämna butiken i ren protest. Efter lite lunch och fler arbetskamraters start flöt dagen dock smidigt tom så jag kunde gå en halvtimme tidigare och idag gick bussen enligt tidtabell.

Ett kort besök i affären, pengar ur bankomaten och sedan förbi take away vagen för lite middag. Väl hemma kastade jag i mig maten som jag aldrig sett mat tidigare, ordade de sista detaljerna som snurrade i huvudet och sedan duschade jag varmt tokigt länge. Peelade hela kroppen. Känner mig omänskligt ren. Imorgon ska jag handla hem ett stycke ansiktmask och bodylotion. Tokigt dålig på att ta hand om mig själv nuförtiden. Nu sitter jag i soffan med nymålade naglar och jag tänker bli här ikväll. L har spenderat eftermiddagen hos farmor och farfar. Snart kommer dock mina killar hem. Som jag längtar. Ska bli spännande att se hur L reagerar på allting imorgon. Har många överaskningar till honom. Älskar att se lyckan i hans ögon då vi hittar på nya ting.

Tack allihoppa för alla underbara kommentarer ni skriver. Det gör mig glad att ni lämnar små avtryck och det gör mig lycklig att ni tycker så mycket om att följa vårt liv här hemma på gatan. Nu hoppas jag att ni precis som jag unnar er en välbehövlig paus i alla måsten. Det tycker jag vi är värda efter allt slit. Här hemma ska skålas ikväll. Jag har nämligen idag fått positiva besked om jobb. I mitten av januari börjar jag åter i butiken här i stan. Det blir halvtid och ett vikariat på cirka tre månader men det är en början och vi håller tummarna att de ska bli fortsatt. Ingen är gladare än jag att slippa de långa resvägarna. Livspusslet är svårt nog som det är. Nu återstår några REA dagar i Trelleborg och sedan får vi se om min nuvarande chef lyckas passa ihopa några tider i schemat till en mamma i januari. Den som lever får se. Viktigast är iallafall vi säkrat inkomst tre månader till. Nu väntar vi bara på några andra svar sedan hoppas jag kunna stressa ner en stund och faktiskt kunna njuta livet till fullo!


LilleJul



Dagen före dagen. Steg upp lite extra tidig idag för att slippa stressa på morgonen. Har nu gjort mig i ordning inför dagen och ätit frukost i soffan med en morgondos av bloggar. Trots den tidiga uppstigningen har jag en stressad känsla i magen. Jag som lovade mig själv att ta det lungt idag. Allt är klart. Eller nästan iallafall men jag tror aldrig det blir riktigt klart så ikväll är det jag som sätter mig i soffan och låter det som inte blivit gjort vara ogjort för det är antagligen ingen som kommer ge mig pris för allt jag stressat kring jul. Hoppas dock på någon sorts uppmuntring. Ett enkelt TACK räcker gott även om jag ibland anser att vi föräldrar borde få något sorts Nobelpris i att få ihopa livspusselet. Nu är det dags för gårdagens disk, dammsugning och ett telefonsamtal sedan bussen till jobb. När jag kommer hem väntar nya Lantliv!


Galet

Kvart över fem ringde klockan. Kvart i sju promenerade jag iväg till bankomaten för att ta ut pengar till A som fått i uppgift att under dagen ordna de sista inför julen. Gick tillbaka hem och sedan vidare till stationen. Bussen kom i tid och tog som vanligt cirka en timma och en kvart. Jag öppnade själv och där var inget som stämde. Inte blev det lättare då jag var ensam till lunch med jätteköer så långt ögat nådde. Klockan tolv fick jag förstärkning och det behövdes. Vid ett fick jag äntligen rast och sprang förgäves rundor efter något att ta på mig på julafton. Gav upp letandet och kom på den briljanta iden att istället ringa runt och höra efter i butikerna samtidigt som jag fick i mig lite välbehövlig lunch. Sagt och gjort. Jag lyckades lokalisera samma tunika som jag beställde i svart fast i blekrosa på HM i Lund. Ringde A som fick agera bud och har under dagen räddat julen från att sluta i tårar.

Efter lunch återstod fyra timmar av dagen minus en kvart rast. Trött som stryk men bara att ta sig i kragen. Klockan sex stämplade jag ut. Ordnade några små ärenden och galoperade sedan för att hinna med bussen hem men det kom ingen buss så det blev att åka inom Malmö. Klockan nio var jag hemma. Tre timmar efter att jag slutat. Tog en varm dusch och lite att äta innan jag tog tag i tvätten, plockade iordning efter dagen och betalade räkningarna. Det blir vare sig vi vill eller inte totalt köpstopp i januari. Vi som inte skulle köpa några julklappar eller juleting har sakta insett att det blivit en hel del ändå. Måste erkänna att jag inte är överförjust över att vi dragits med i köphysterin även i år samtidigt är det så sällan vi unnar oss något speciellt. För och nackdelar. Som med allt. En sak är dock säker. Vår plånbok är STÄNGD på en lång obegränsad tid. Vi slipade på nyårslöftena häromdagen och en av dem var att vi ska ha köpstopp varannan månad och bara spara. Det är lätt sagt att man ska låta bli att handla men sen kommer det ting vi "behöver" och sedan undrar vi vart alla de där pengarna tog vägen som skulle sitta på banken. Tror det är mycket enklare om man varanann månad ger sig attans på att nu köper vi ingenting och om det är något vi behöver blir det ett mycket eftertäksamt val nästa månad istället.

Nu var det dock inte den aktuella finanskrisen här hemma jag skulle skriva om. Egentligen vet jag inte varför jag envisas med att fortfarande sitta uppe. Det går av sig självt nu skulla man kunna säga. Imorgon är det jobb 11-18 vilket innebär att jag måste sova nu om det ska hinna bli några timmar innan klockan ringer för imorgon ska här städas och ringas ett liiitet samtal innan det är dags att jobba sista dagen innan julafton!


Belöning



Attans vad jag har fått gjort idag. Efter samtal på dagis satte jag igång. Ringde kommunen om Ls dagisavgift som inte kommit, A kassan angående alternativ i framtiden, skrev ut lönespecar samt andra viktiga papper och skrev in information på nätet till AF. Detta var cirka tjugo punkter på min att göra lista som jag velat strycka länge men inte kunnat förrän nu så det var en lättad mamma som vid tolvtiden sjönk ner i soffan för lite lunch. Efter att jag värmt mig med en kort dusch bar jag ut ett lass med sopor, ordnade bland barnvagnar och dekoration i porten och startade tre maskiner. Sedan körde A mig och L till vårdcentralen för vaccination och tillbaka hem för att jag skulle hinna med att starta ytterligare maskiner då A fortfarande hjälpte mig med L. Under tiden gjorde A iordning L i vagnen för då en lite stressad pappa åkte till jobbet gick vi till stan för att hinna skicka tillbaka reklamationen på mina stövlar från Ellos som gick sönder efter en vecka och hämta ut ett nytt par som vi hoppas håller. Det blev ytterligare några ärenden på stan och påväg hem unnade jag mig ett besök i min favoritblomsterbutik. 10 stycken vita rosor fick följa med hem. Det är jag värd. ;) Efter att ha kämpat som en galning för att komma fram genom vad som kändes som tusentals snödrivor kände jag mig helt färdig. De sista krafterna blev att bära L och alla paketer upp för trapporna. Kändes som hela världen lättade då vi äntligen kom innanför dörren och fick ta av oss alla lager med plagg. Efter fruktstund och lite vila i soffan var det dags att hämta upp tvätten. Ännu en gång kämpade vi oss upp till lägeheten denna gång med L med på ena armen och cirka tjugo kilo blöt tvätt under andra. Då vi hängt kläderna på tork lagade vi middag sedan fick L duscha och efter att jag diskat var det dags för nattning. Då L somnat bytade jag om till myskläder och då jag äntligen ska sätta mig ner i soffan...

ser jag i ögonvrån hur JULGRANEN sakta men säkert faller och med en duns slår i golvet. Jag som precis tänkt att nu är jag klar. Nu ska jag unna mig att njuta. Koppla av. Det var bara att dra fram dammsugaren och städa upp röran. En timme senare sitter jag nu ÄNTLIGEN i soffan och jag tänker inte röra mig någonstanns. Vore det inte för att jag vill att L ska minnas sina barndomsjular som underbara skulle vi beställa hämtpizza nästa jul. Ungefär på den nivån av julstämning är jag nu men det hinner säkert ändras då det enda jag har kvar att ordna med är något att ha på mig på julafton/nyår. Tunikan jag beställde på HM var slutsåld. Så lagom kul besked en vecka innan jul. Vad jag nu ska ha på mig återstår att se men det ska förhoppningsvis ordnas imorgon på lunchen. Jobb mellan 9-18. 11-18 på onsdag. A ordnar med de sista detaljerna så nu tror jag faktiskt att jag ska ta och NJUTA denna julen lite.

Ikväll blir till att skriva öskelista från Systembolaget. Ska skriva upp några ting till A inför dagarna som kommer. Vi är inga storförbrukare här hemma men ibland kan det vara gott med lite vitt fast nu till helgerna blir det såklart mousserande!


Samtal

Nu har vi varit på vårt första utvecklingssamtal på Ls förskola. Allting har gått toppen från start och det var två mycket stolta föräldrar som lämnade mötet. Har precis kommit hem och idag har jag mycket att stå i så bäst att sätta FART!


Lycka

Om några timmar är fjärde advent över för ännu ett år. Tre dagar kvar sedan är det julafton. Mitt mål har varit att det ska bli en stressfri dag. En dag utan måsten. Därför försöker jag få klart allting innan torsdag. Ikväll har jag suttit med räkningar och andra kalkyleringar. Helst av allt skulle jag vilja att någon omyndighetsförklarade mig just nu för jag förstår inte. Alla papper från olika myndigheter är som på ett främmande språk. Vill så gärna bara skrika rakt ut. Skippa att ta tag i allt men livet tillåter inte mer än att ta tag i mig själv och bara få sakerna gjort.

Just nu känns vårt liv så oplanerat. Kämpar dagligen för att styra upp men det finns inget att bygga med för någon annan sitter på svaren. Undrar hur det skulle vara om jag bara hoppade över allt men inte kan man göra så när man är fler än sig själv att tänka på. Hur ska jag veta vad jag vill när jag tom ljuger för mig själv? En sak är säker och det är att det finns ett ting jag behöver för att slippa pappersgörat och det är ett fast jobb. Det skulle lösa mycket. Ett jobb där jag trivs och där jag vill stanna tills jag kommer underfunn med vad jag ska bli när jag blir stor.

För nästa steg för oss är verkligen att finna det där vi vill vara så vi kan köpa huset där vi vill bo och leva livet som vi vill leva MEN vi får inte heller glömma att vara lyckliga på vägen dit. Svårt att veta bara i vilket steg saker och ting ska ske. Ja det sägs ju att allt har en mening och jag hoppas verkligen att jag om några månader kan tala om för er vad meningen var med att jag sitter här, fjärde advent 2009, med absolut ingen aning om vart jag ska ta vägen i januari, totalt förrvirrad vad jag vill göra med min framtid och ifrågasättande över vad jag egentligen känner!


Prinsessor



Nu har vi haft den härligaste dagen med våra prinsessor från Malmö. Det blev varma smörgåsar till lunch, promenad på stan med lite shopping, en varm choklad från Espresso House och massor av lek. Det ger ENERGI att umgås med våra vänner. TACK för idag tjejer!

Planen för kvällen är att betala månadens hög av ångest, skriva i de sista uppgifterna på AF för att sedan krypa ner och läsa senaste ELLE som intervjuat en livs levande prinsessa. De kallas priviligerade men jag vet inte kanske är vi mer privilgerade än dem? Måste vara tufft att födas till en roll. Även om de säkert har ett mycket spännande liv är jag dock glad att få välja min egen väg här i livet. Det är något jag föddes med. Egen vilja och den är STARK!


Julgran







Nu står julgranen pyntat och klar. Bara tomten som saknas. Idag tänder vi det fjärde ljuset och bara några dagar är det kvar till julafton. Som vi längtar. Närsom kommer våra gäster och vi ska mysa hela dagen. Lyx!


Lärdom

Tror någon försöker lära mig att jag måste släppa taget lite om mitt liv. Att jag inte kan styra över varje liten detalj. Att jag inte alltid måste ha en "back up plan" utan våga kasta mig ut lite mer. För eller senare hittar man alltid hem igen eller? Iallafall trotsar jag nu alla tankar jag har på ting som bör göras för framtiden och unnar mig lite Sex And The City tills A kommer innanför dörren. Tror jag måste anordna en tjejmiddag snart för det var alldeles för länge sedan jag var "bara M"!


Paketer



Vi vilade lite extra länge idag och sedan spenderades eftermiddagen med att baka chokladbollar. Imorgon får vi fint besök från Malmö då Linnea och Ella kommer. Vi ska mysa med varma smörgåsar, promenad i snön och fika. Längtar. Efter vi bakat städade vi undan och slog in de sista paketerna. Idag blev det lite enkel middag och efter det duschade L. Då pyjamasen var på såg vi på Emil och läste sedan böcker. Nu har prinsen somnat och jag har ägnat en stund åt de sista detaljerna på klapparna. Äntligen är de så gott som klara. Bara ett litet paket som saknas men de skall ordnas på självaste julafton och är HEMLIGT. Vi som skulle skära ner på julklappar i år har hela skrubben full. ;)





Tycker alltid det är lite extra tråkigt då A arbetar helg och vi inte är hela familjen tillsammas till middagen men det är LYCKA att jag har denna helt fantastiskt underbara person att skåla tillsammans med.

Nu kommer snart A. Då får julgranen komma in från trappuppgången och äntligen kläs. Längtar till imorgon då L vaknar och får dekorera med sina alldeles egna bedårande julting från dagis. Undrar vad han kommer tycka om att vi flyttar in ett träd i hans lekhörna?


Julkort



Nu tror jag släkt och vänner fått vårt julkort i brevlådan. Årets julkort blev fyra bilder av en pepparkaksbakande L i polis t-shirt. Sötare än så kan det inte bli och roligt hade vi då vi skulle ta bilderna. Det låg pepparkakedeg i hela köket i veckor efteråt. Bilderna satte jag ihopa till en i vårt fotoprogramm sedan fäste jag dem på rött papper från Panduro och klistrade på en etikett som jag beställt hos PetrifiedInPink. Superenkelt att texten redan är förtryckt så slipper pedantiska mammor ;) skriva om och om igen. Så till alla er som inte fått något kort i lådan...

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI HEMMA PÅ VÅRAN GATA I STAN!


Morgonstund





Imorse då vi vaknade tittade vi direkt ut geom fönstren för att även idag mötas av ett underbart vinterlandskap. Idag är det dessutom lördag och vi glömmer alla bekymmer. Dagen började med mysig frukost tillsammans och efter det lite dans i köket. Då vi alla var påklädda begav vi oss ut. Tog med oss pulkan. Planen var promenad för pulkaåkning i parken men L var redan trött så det blev några åk här lite närmare hemma innan vi stoppade om L i vagnen och gick mot kiosken för att hämta ut de sista paketen. Därefter gick vi till stationen för att äntligen handla vår julgran. Ikväll ska den pyntas. Nu är det dags att väcka A som vilar med L. Lite handling står på schemat och sedan är det jobb för A. Vad jag och L hittar på de ska jag komma på NU!




Bitter

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Idag skulle jag behöva en STOR säck att slå ut mina aggresioner på. Just nu är jag SÅ bitter. Avis att "alla andra" vart hemma med sina barn. Åkt pulka, bakat och slagit in paketer medan jag ägnat dagen med att stressa till, på och från jobb. Bussen var en halvtimme sen imorse. Det var KALLT. Sedan körde vi i cirka 20/km i timmen till Trelleborg vilket innebär att jag blev SEN. Ioförsig bättre det än att inte komma fram alls. Det har varit många olyckor inatt. Väl framme hade jag en kvart på mig att öppna butiken och sedan vällde det in kunder. Var själv fram till tolv och stod nästintill i kassan konstant. Fyra nästan fem timmar efter öppning fick jag äntligen en välbehövlig lunch för att vila skallen och benen. Allt blir så tokigt då man inte hinner med alla rutiner på morgonen. Efter lunch fortsatte julruschen. Härligt med alla glada trevliga människor. En liten rast på eftermiddagen och sedan fullt ös igen till klockan sex. Pulsar iväg till bussen som till min förvåning kommer i tid. Åker igen i cirka 20km/h. Framme i Lund småspringer jag till bankomaten. Tar ut pengar. Springer vidare till Take Away Vagnen. Middagen fixad. Ökar på takten. In på affären. Handlar det sista till kvällen. Tar ett djupt andetag. Fryser galet den sista biten hem. Upptäcker att jag blöder om händerna av kylan då jag trycker in portkoden. En, två trappor. Låser upp. Byltar av mig alla kläder. Tar hand om ångesthögen. Slänger mig i duschen. Vrider på varmaste. Försöker inte tänka. Tänker på allt ändå. Tar på mig myskläder. In med maten i micron. Kastar i mig maten och sen äntligen kan jag LUTA MIG TILLBAKA I SOFFAN och jag tänker inte röra mig en centimeter mer. Halv sex ringde klockan imorse. Känns som någon ropat klara, färdiga, gå och som att jag seda hoppat i en säck hela dagen och nu äntligen har jag krossat mållinjen. Nu när jag skrivit av mig det ska jag trotsa min sittstrejk för att hämta chips, dipp och Cola i köket men SEDAN är det jag som sitter still.

Tur det är en ny dag imorgon. En dag då i ska åka pulka. För en blå pulka till L hann jag med på luchen. SOM jag saknar min tusse nu. Farmor och farfar är barnvakt ikväll och eftersom vi inte visste hur pass jag skulle komma hem tyckte vi det var bättre att L fick somna där. A kommer med honom senare och då ska de båda få TUSEN pussar för de är DET ABSOLUT BÄSTA I MITT LIV!


Positivt

Mina killar sover fortfarande och i mörkret känns som jag är den enda som är vaken nu trots att de flesta antagligen redan är påväg till jobb. Om en liten stund ska även jag traska iväg kände bara att jag ville uppdatera er lite först. Gårdagen var LÅNG. Klockan ringde halv sex och jag tror den var nio innan jag satt ner i soffan för kvällen. Dagen bestod av bussen till jobb i dryga två timmar, jobb mellan nio och fem, bussen från jobb i dryga två timmar, köa på Ican och promenera hem dryga en timme, vänta på att L skulle komma hem från farmor som ställt upp som barnvakt en halvtimme som spenderades med att sortera dagens ångesthög av räkningar, utbetalningar och viktiga lappar, L kom hem och nattades, dusch, upptinnad köttfärsås till middag sedan platt fall i soffan med ett huvud som snurrade och ögon stora som bollar. Det är svårt att varva ner efter en så lång dag och inte förrän halv tolv somnade jag.

Imorse ringde klockan halv sex igen. Mår lite illa och har ONT i magen. Utaför lyser snön vit och jag är lite ledsen att jag inte får uppleva då L åker pulka för första gången men jag ska köpa en till honom idag så ska vi åka massvis imorgon. Det gör ont att behöva vara ifrån så långa dagar. Efter januari blir de inge mer Trelleborg och jag håller tummarna att jag snart får jobb nära. Väntar på ett besked nu i dagarna. Tror det är allt väntade som gör att jag numera vaknar med skallevärken. Biter ihopa på natten av stress. Det är många frågetecken inför våren både för mig och A som jag gärna hade fått svar på NU. Trött, less och nervös av allt väntande men trots det ändå glad att vi har svar att vänta på. Idag gäller det att tänka positivt. Nu när jag fått ur mig lite här kanske jag kan tänka om allt detta till något bra. Tur jag har nästan fyra timmars busstur idag att klura på! ;)


Frukost

Snön ligger vit på taken. Endast mamman är vaken.

Godmorgon allihoppa!

Inatt måste jag bitit hårt för jag har ont i tinningara och mår halv illa innan dagens ens börjat. Dessutom har jag ONT i magen men nu när det är skrivit försöker vi se till den ljusa sidan. Det har äntligen kommit snö till Skåne och under mina fem år här tror jag att detta är första gången vi har riktigt mycket snö innan jul. Låt oss hålla tummarna för att det får ligga kvar till julafton. För om exakt en vecka kommer tomten. Jag är ivrig som ett litet barn. Har planerat denna dagen länge. Jag älskar julen. I år firar vi hos gammelmormor i stan. Det har blitt många jular i Skåne för oss främst pgr av jobb. Någon gång hoppas vi kunna fira med min familj i Stockholm. Varje jul har jag ett litet hål i mitt hjärta. En stund då jag tänker på de som jag firat varje jul med i 20 år MEN julen är en tid då vi ska vara extra tacksamma för det vi har och jag försöker låta bli att sakna och istället tänka på hur lycklig jag är som har en egen familj att fira tillsammans med.

Idag hoppas jag vi får svar på några av de frågor vi går och funderar över. Mycket är oklart över våren och is i magen är INTE min starka sida dock försöker jag njuta av dagen för vem vet kanske blir dennna dagen en dag jag minns i resten av mitt liv. Så nu ska jag pulsa genom snön för att se hur Skånetrafiken fungerar idag. Om ni är lediga. Ta en promenad ut i vårt härliga vinterland för min skull. Det är som sagt inte varje dag det lyser VITT utanför!


Borta

Fick vårt första julkort igår vilket fick mig att fundera på om ni fått våra ännu eller om de är spårlöst försvunna med posten?


Väntar







Dagen började med möte hos AF och jag fick en "klapp på ryggen" för att jag kämpar på. Det kändes skönt att få höra att jag faktiskt gör mycket mer än de flesta andra även om de skrämmer mig lite. Inte att jag gör mycket men att andra gör desstu mindre. Iallafall fick jag några bra tips och P lovade att rekommendera mig om något kom upp. Med mina erfarenheter och utifrån de arbeten jag söker trodde P att det inte skulle dröja länge innan jag har fast arbete igen. Det trodde inte jag heller för några månader sedan ;). Det är underbart när man träffar personer som man får kemi med. Då man förstår varandra och får energi. För fylld av positivtet kände jag mig för första gången på länge då jag spatserade hem. Tänk att man kan bli så stolt över sig själv bara för vad en person på AF säger. När jag kom hem unnade jag mig en timmes vila som belöning för att jag är DUKTIG. För tillfället väntar jag på svar angående ett jobb här i stan så jag ber er alla att HÅLLA TUMMARNA. Det är ingen heltidstjänst men en bra början. Lite medvind TACK!

Då jag vaknade var det strax dags att hämta L på dagis men först hann jag med att sortera in massor av papper i pärmar och även skriva en ny att göra lista. Blev några fler punkter att lägga till efter dagens möte men DE tar jag en annan dag. Det snöade för fullt när jag promenerade till dagis och L tyckte det var spännande med all snö. Då vi kom hem hade vi frukstund i soffan tillsammans med A. Då A åkte till jobb lekte vi affär och monster. Leken monster går ut på att en mamma springer runt och gör galna grimaser medan barn gapskrattar åt sin tokiga mamma som hoppar fram bakom dörrar och gardiner. Ett annat monster som behagat hälsa på idag är det månliga kvinnomonstret som de senaste timmarna förvandlat mig till hormonstint vilddjur. Efter monsterlek åt vi middag. Efter dusch såg vi på Emil tillsammans i soffan och vid sex ville L ha välling. Kanske förstod han att mamma behövde vila sig en stund idag för redan halv sju sov prinsen sött på kudden.

Nu har jag precis vräkt i mig en påse ZOO. Blir galet hungrig denna tiden på månaden och ARG. Bäst att sura till det riktigt för mig själv ikväll för imorgon är det dags för jobb igen. 9-17 plus fyra timmars resväg = trött mamma. Tur jag har detta att komma hem till...





Något annat som gör mig HAPPY är alla nya bloggläsare här på bloggen. Statestiken säger att ni som läser är mellan 10-80 stycken varje dag. Spännande tycker jag och blir lite nyfiken på vilka ni är?

Vänner

Helt slut sitter jag nu i soffan efter en fyra timmars arbetsdag vilket låter konstigt i de flestas öron med med fyra timmars resväg och ting att ordna innan och efter är min arbetsdag tyvärr mycket lägre än vad som synes i lönekuveret. Idag har vi haft barnvakt av underbara Nathalie och Nickan. Det hämtade L på dagis och passade honom till jag kom hem vid halv åtta då de satt och myste tillsammans i soffan med tända ljus. Är så glad att L är så trygg med "sina tanter" känns skönt att veta då vi behöver hjälp ibland eller kanske bara lite tid för oss. Vi har varit dåliga på att ha barnvakt och nu då vi fått inte mindre än fyra biobiljetter i present från As jobb kanske vi borde passa på. ;) Har spenderat några timmar framför Bridget Jones och målat naglarna. Snart kommer A med lite take away. Blev sisådär med middagen idag. Ibland får man. Imorgon har jag möte klockan nio på arbetsförmedlingen sedan står vila på schemat innan jag hämtar L men känner jag mig själv har jag säkerligen något att ordna med!


Bakat

Efter att jag hämtade L på dagis igår promenerade vi till stan för att posta julpaketer sedan rullade vi vidare mot parken. Var verkligen skönt ute i kylan igår. Tokigt att vi människor är inne i stort sett hela dagarna. Tror många skulle må mycket bättre av frisk luft det är trots allt i naturen vi har vårt ursprung. Då vi skulle gå hem la sig L ner på marken och gallskrek. Mamma fick inte gå nära eller lyfta upp. Första riktigt stora trotsutbrottet ute. Vi får väl hoppas att det inte blir många fler för vidare trevligt var det inte. Hur ska jag beskriva det? Tålamodskrävande kanske är rätt ord. Till slut var vi iallafall hemma och ägnade resterande del av kvällen med att leka, äta middag och duscha innan L somnade. Somnade gjorde även jag som vaknade lite halvyr vid halv nio. Efter lite kalorier fick jag lite ny energi och spenderade en stund i telefonen med L innan A kom hem och vi kröp ihopa i soffan till Ullared på Play.

Denna dagen började halv åtta. Steg upp, gjorde oss iordning och efter att A lämnat L på dagis började jag steka pannkakor och baka chokladbollar. Det tog sin lilla tid men nu är jag färdig och tänker inte ägna mig åt något mer husligt innan jag ska springa iväg till bussen. Idag står nämligen jobb på schemat och nu ser jag att det är tid för lunch om jag ska hinna!


Klart

Har hunnit med en del här hemma. Tvätten är klar och invikt i garderoberna, nya tider är bokade, samtal är ringda varav ett gav mig hopp om framtiden, nu har jag precis ätit lite lunch och ska snart hämta L på dagis. Vi ska skicka iväg paketer och handla säckar till alla kläder jag rensat ut idag som skall skänkas vidare till någon dem passar bättre än mig sedan spenderas eftermiddagen i parken. Det är verkligen härligt ute idag!


Jul

Idag låg snö på taken när vi vaknade. I skrivande stund faller små små stjärnor från himlen och jag börjar dagen med att lyssna på min favoritlåt just nu.


Ålder

De hade inte börjat sälja granar på torget brevid oss ännu så vi får tålmodigt vänta till nästa vecka. En mysig promenad i parken blev det dock. Vi matade ankorna och njöt av den kyliga luften. Det sägs att det snöat här idag något jag totalt missat. Efter promenaden gick vi hem och myste med lussefika tillsammans med S & L. Det är tokigt att de nyss var små tjejer och jag deras barnvakt. Tiden går och idag känns det mer som att vi är jämngamla eller så är det bara jag som tror mig vara yngre än jag är. Häromdagen upptäckte jag mina första rynkor under ögonen. I hemlighet tycker jag de är lite sexiga. För mig symboliserar de erfarenhet och precis som bristningarna efter L är det något man lär sig att älska. Dessutom finns det grymt många kvinnor som bara blir vackrare med åren. Se på Helena Bergström, Lena Andre eller min alldeles egen farmor. Har inte något mot att åldras som dem. Faktiskt är jag less på att se yngre ut än min ålder. Skadar inte med lite mer bemötande som vuxen. Nu väntar sängen på mig. Imorgon är planen tvättstuga, papper ska skickas in, ett samtal angående försäkring ska ringas, arbeten skall sökas och paket ska skickas!


Lucia

Idag har vi haft lugn förmiddag hemma. Nu ser vi på Emil i Löneberga och väntar på att A ska komma hem. I eftermiddag blir det eventuellt köp av gran och sedan fika med S och L som jag varit barnvakt till då de var små. Att de nu kommer och hälsar på mig innebär att de har blivit vuxna och jag har blivit äldre ;)


Bojkott

Bestämde mig för att kombinera mina tidigare val. Tog en chokladboll och ett glas Pepsi medan jag läste bloggar för att sedan sätta igång med julklapparna. Efter en timme fick jag bryta då det var hög tid att göra sig färdig för fest. Nu har vi ätit massor med gott och fyllt på med socialt sällskap vilket behövdes efter senaste månadernas sjuka som ofrivilligt gjort oss till några av landets mest asociala människor. Runt niotiden var vi tillbaka hemma. L somnade som en stock efter att ha lekt massor hela kvällen.

Jag fortsatte envist med mina klappar och nu är det klart. Det tar sin lilla tid då man skall ge ting med tanke. Tror det blir bojkott av paketer mellan oss vuxna nästa år. Sedan jag blev "kvinnan i familjen" och därav även någon outsedd projektledare kring traditioner av alla slag har jag insett vilket otroligt arbete det är att uppfylla alla önskemål. Ingen begär egentligen någonting ändå tar jag automatiskt på mig att sköta julstöket och eftersom jag älskar julen borde det egentligen inte orsaka några problem men någonstanns längst vägen tröttnar jag och det roliga försvinner och blir måsten. Nej jag lovar härmed att inte bli en sönderstressad mamma på julafton. Jag vill införa traditioner som gör att julen blir avslappnande och underbar för alla vilket kanske innebär mindre ambitiösa julkort, julpynt som inte kommer upp förrän några dagar efter advent och färre klappar under granen för oss vuxna.

När jag stod där och filosoferade i köket idag kom jag på en kanon ide angående julkalender till L nästa år. Istället för paketer eller godis varje dag tänkte jag göra en kalender med upplevelser som pepparkakebak, paketinslagning, pyssel etc. Det är lätt att glömma att stämningen kring jul inte bara kommer från ting utan de stunder vi skapar. Tid tillsammans med våra barn är inget vi är bortskämda med idag. Tror även att barnen skulle uppskatta en mysig stund tillsammans med mamma och pappa mer än fler leksaker till högen.

Det är en underbar uppgift att vara förälder. Att få skapa sina egna traditioner och bestämma själv över sin familj. Längtar redan till julafton. I år ska jag gå upp tidigt. Tända ljus i hela lägenheten innan jag väcker mina killar. Sedan ska vi äta julfrukost tillsammas länge innan L får öppna ett av sina paketer. Efter det klär vi oss för en promenad i parken där vi matar ankorna och L får leka. Snö står på önskelistan. I sånna fall tar vi med pulka. Efter parken går vi hem för grötlunch innan vi alla vilar tillsammans. Sedan duschar vi och klär oss fina i våra julkläder. När vi är redo bäddar vi ner L i vagnen och rullar till gammelmormor för att fira med släkten. När vi kommer hem nattar vi L och sedan ska vi dricka skumpa!


Val

Att välja mellan städa upp köket efter dagens köttfärssås- och spagetthi lunch för att sedan göra klart årets julklappar eller lägga sig i soffan för att vila ögonen efter en chokladboll med ett glas Pepsi?


Start

Idag startade vi upp här hemma runt åtta. Blev välling till barnprogrammen i soffan och sedan en stunds morgonmys till Nyhetsmorgon. Efter en stund tog vi en dusch, klädde oss och efter frukost gav vi oss ut. Uppdrag var de sista detaljerna till julen från Panduro. Eftersom pappersavdelningen som vi skulle till ligger upp för en trappa fick L gå med mig istället för att sitta i vagnen. Det tyckte han var spännande och eftersom vi hade ett fortsatt ärende lite längre upp på gatan fick han gå brevid vagnen och hålla mig i handen. Då vi var klara i stan gick vi förbi min absoluta favorit blomsterbutik på väg ner till parken. Där var så mycket fint idag. Fick lust på tulpaner men priset hejdade mig. Vi fortsatte ner till parken men nöjde med oss en promenad runt. Vädret är underbart ute. Sol och kallt. Tyvärr hade jag helt fel kläder på mig för lek så det sparar vi till imorgon. Nu har vi precis landat här hemma och jag tror det är lek med bilar som gäller för stunden. Snart är det lunch, i eftermiddag pyssel och ikväll FEST!


Mys

Dagen på jobb har varit bra. En riktigt positiv ting jag upplevt när jag inte längre har chefsansvar är att jag kan koppla av och bara tänka på sälj. Att vara trevlig mot kunder och sedan se det i försäljning gör mig glad.  Känns som jag har "hittat tillbaka" nu och det värmer i hjärtat. Något annat som värmde mitt hjärta idag var ett sms från A med orden "Vi älskar dig!". Har en riktigt kärleks känsla i kroppen ikväll. Lyssnade på bra musik på bussen hem medan jag funderade över livet. Ett underligt ting. En sak jag funderat mycket kring är hur vi möter människor. Ibland bara för en kort stund, andra längre men visst måste det finnas en mening att just vi möts? När jag tänker på alla underbara människor jag har i mitt liv kan jag ha fällt en eller annan tår där mitt ute på en mörk landsväg någonstanns mellan Trelleborg och Lund. För jag är LYCKLIGT lottad och kan inte begära mer.





På vägen hem svängde jag inom ICAN för att handla detaljer till kvällen. Blev även dessa söta aporna som sponsrar Childhood. Tycker det är toppen med företag som hjälper till att samla in till olika organisationer. Tyvärr är vi annars dåliga på att hjälpa men när det finns där så lättillgängligt i butiken i form av produkter är det enkelt att göra skillnad. Det blev "dagens goda gärning". Nu hoppas jag det kan hjälpa något annat barn bli lika lycklig som L när han fick se aporna i kassen då jag steg innanför dörren.

Ljusen är tända och vi ser på Idolfinalen. Här hemma röstar vi på Calle. Ikväll somnar vi i nybäddad säng med lakan från Ellos. 149,- stycket. Ett bra pris på lakan som slits mycket under småbarnsår. Imorgon är det lördag och vad vi hittar på då är själva tjusningen med en lördag... att vi inte behövt bestämma det ännu!


Effektiv


Igårkväll somnade jag redan klockan nio helt slut efter dagen och tur var väl det för imorse ringde klockan redan 06.00. Tanken med den tidiga uppstigningen var att många ting skulle hinnas med här hemma innan det är dags för dagis och jobb för att sedan kunna ta det lungt från måsten under helgen. Ursprungligen skulle vi även på Lussefika på Ls dagis men eftersom båda jag och A är förkylda bestämde vi oss att bli hemma. Började med att göra mig själv iordning och medan jag väntade på att chokladen skulle bli varm la jag upp några av mina favoritkulor på Mattuesfatet. En ide från Kattas blogg.

Precis när jag skulle slå mig ner för att läsa mina morgonbloggar och avjuta min choklad vaknade L och eftersom ingen annan än mamma fungerade idag fick jag njuta av lite morgonmys med L istället. Efter välling satte vi igång och städa medan A tog tvättstugan. Efter lite frukost lagade jag pannkakor till middag och nu är det redan hög tid att satta fart med det sista för snart går bussen.

Längtar till ikväll då jag ska bädda med våra nya fina lakan med gråa och vita ränder. Tända alla stjärnor och ljus härhemma och krypa upp i soffan för Idol finalen men först jobb!


Vaken


Vaknade och tittade ut. Kunde inte avgöra vad klockan var. Dessutom var min mobil spårlöst försvunnen. Jag som så prydligt lagt den i fönsterbleket innan jag somnade igår. Går upp för att se tiden på datorn. 04.00. Ringer mobilen. Den ligger på As nattduksbord antagligen för att jag bad honom ställa sin igår för att jag inte skulle försova mig. Försöker sova men det går inte. Precis som igårkväll känns rummet för varmt, huvudet för fyllt av tankar och dessutom är det en som snarkar värre än den tredje sparkas. Tittat på klockan. Ger upp. Blev en tidig morgon idag och jag som ska arbeta och resa länge men jag väljer att se det som att jag kanske är tillräckligt utvilad nu för bra humör är jag på.

Eftersom jag hade extra tid på mig i badrummet schamponerade jag håret med silverschamoo från Toni & Guy. Mattar ner de varma tonerna i håret. Att rekomendera till alla er blondiner därute. Efter flera veckor utan att få behålla min mat känner jag mig äntligen lite mer som människa igen. Några kilo lättare är väl inte heller fel men det kommer rådas bot på nu under julen ;). Brukar bli bakslag det där.

Har tom hunnit fundera över middag ikväll. Detta är Husmorsornas kockbok och jag rekommenderar den varmt. Enkla, billiga och goda recept för oss med lite mindre matlagningskunskapar. Får mig även att tänka på ytterligare en gift jag önskar mig.

Imorse klev jag in i köket och fick en idè. Det händer inte så ofta och denna kommer kräva mycket "tjänster och gentjänster" av A men kanske. ;) Uppenbarelser i köket händer dock inte ofta så i jul skulle en prenumeration på Allt Om Mat inte sitta helt fel. Går att beställa hos Tidningskungen. Vi behöver inspiration och jag behöver större släkt med alla mina önskaningar ;) 

Nu börjar för att citera Emma skithuvudet göra sig hörd. Dags att packa ner Alvedon och mat till dagen för att sedan trippa iväg till bussen i mina nya stövlar. På vägen postar jag julkorten!






Önskningar

Har precis klickat hem den sista julklappen. Att handla julklapparna online är ett tips. Jag tycker det varit underbart att slippa trängsel, köer och framför allt impulsköp. Varje år säger vi färre julklappar men det slutar ändå med en hög av ting vilket ioförsig skulle vara toppen om det är ting vi behöver annars är det just bara en hög av stress, slösade pengar och ting vi kommer kasta. Eftersom vi ändå ger varandra klappar hoppas jag att de blir just de ting vi själva önskat. Egoistiskt? Kanske eller bara klimatsmart. Iallafall har jag funnit ytterligare några klappar som gärna skulle få platsa under våran gran. Väggord från Vinyla hem är verkligen prisvvärda, små lyktor från Iittala önskar jag mig i vitt, grått och svart i den lilla storleken, plastmatta för 199,- från Rusta tänkt till köket och fotoalbum i svart är verkligen något jag borde köpt för länge sedan.

Vad tror ni förresten om att blanda in lite mer svarta och kanske grå detaljer här hemma? Kan inte bestämma mig för om jag ska plocka bort färg så det bli sådär härligt stilrent eller lägga till färg så det bli lite mer modernt. Förrut har jag bara haft en bestämd inredningsstil jag tycker om men nu har jag så många och är rädd att det kommer se galet ut här hemma om jag börjar mixa. Kanske ska lägga upp bilder så får ni säga vad ni tycker. Jag behöver HJÄLP. Nej nu är det dags att släppa inredningshysterin och natta sig. Imorgon är det jobb som gäller. Bäst att ställa flera klockar. När man öppnar är mardrömmen att försova sig!


Julklädd

Äntligen har jag funnit ting att klä mig i till jul. Jag är petig då det gäller vad jag har på mig. Det får inte vara för dyrt, inte sitta åt på fel ställen, inte vara för festligt men samtidigt inte för vardags, är det dessutom skor ska de inte ha klack och så ska de komma över mina vader i storleken större också.

I veckor har jag letat i butiker både live och på nätet men inget funnet tills jag såg denna koftan hos Engla. Klickade direkt in hos HM men nej den fanns inte i sortiment så glädjen var stor då jag efter några dagar klickade in igen och såg att den var där. T-shirten klickade jag hem i svart efter att ha sett den på min underbara vän Linnea häromdagen. 149,- och finns även i rosa och grått. Perfekt topp. Festlig men bekväm. Jag vill kunna äta mycket julmat. ;) Kragen blev ett litet impulsklick hos HM. Tror den kommer göra allting ytterligare lite festligare och skorna är mina favoriter från Ellos som jag jagat sen jag såg dem hos Emma första gången och äntligen är de mina.

Jag är helt klart nöjd. Detta är ting jag kommer bära både jul och nyår samt även fortsätta att använda efter. Något annat har vi inte råd till. Försöker alltid tänka på vad jag väljer att handla till fest. Ting som är dyra och bara kommer användas vid ett eller några få tillfällen går bort. Numera även ting som kostar mindre för plånboken. Det handlar om att prioritera. Pris per tillfälle är lönar sig i längden.

Vad ska ni klä er i till jul?


Läggdags



Efter lite middag dansade vi loss i köket medan vi diskade undan.



Sedan gick vi in till Ls hörna där vi tände stjärnorna.



Vi läser böcker och L tycker den stora boken med bilder på vargen är mest spännande.

Jag talar om att nu är det dags att klä om till pyjamas, borsta tänderna och sedan sova. L är ett litet busfrö och springer genast iväg för att slippa. Synd att mamma fortfarande är steget före ;)

Nu sover L och jag håller tummarna att det inte blir någon mer feber. Dagen har varit bra utan mer sjuka än lite småsnuva och hosta. Vi får se hur det blir imorgon. Mamma ska iallafall iväg till jobb vilket blir en skön variation till att vara hemma hela dagen idag. Jobbar torsdag och fredag sedan är det äntligen helg vilket innebär massor med familjemys. Som vi längtar!


Choklad










Nu har vi haft lekstund, fruktstund, ätit köttbullar med mos till lunch, vilat middag, fikat, haft sångstund, sett på film och bakat chokladbollar. Behöver tips på hur vi ska spendera resterande del av dagen. Någon är rastlös och tro mig det är inte jag. ;)


Feber




Trots att dagen igår varit bra kom febern tillbaka igårkväll så idag är vi hemma och vilar även om vissa av oss tycks ha exakt samma energi som vanligt vilket inte innebär speciellt mycket vila ur ett vuxet perspektiv ;) men iallafall idag försöker vi iallafall hålla ett lugnare tempo här hemma. Mitt möte på Arbetsförmedlingen vart inställt pgr av att personen jag skulle möta var hemma för VAB och ikväll arbetar A så detta blir en dag ensamna hemma för mig och L. Håll nu tummarna att vi snart slipper denna dumma sjuka!

Pyssel








Förlåt min bloggfrånvaro. Tiden har prioriterats annorlunda men här kommer lite update från våran gata hemma i stan. Gårdagen spenderades i Malmö hos Linnea och Ella. L som fortfarande kurerade sig från sjuka var glad att leka loss hemma hos någon annan med massor av nya ting istället för att spendera den feberfria dagen hemma och jag var i stort behov av social kontakt efter den senaste tidens sjuka = en "vinn/vinn" situation. Kvällen spenderades här hemma med middag ala Indisk mat och sedan myste vi med lussekatter framför Halv Åtta Hos Mig och Ullared.

Dagen idag började tyvvärr med huvudvärk vilket ledde till en förmiddag med täcke och kudde i soffan. Efter vila och lite lunch hämtade jag L på dagis och vi gick till stan för några ärenden. Har bland annat hämtat ut paket från både HM och Ellos. Nya lakan till sängen och kläder till julafton. Dessutom levererades idag mina nya stövlar som jag längtar efter att ta på dem imorgon. Har sökt med ljus och lykta efter ett par svarta stövlar utan klack men inte funnit ett enda par som fungerat över mina vader i en storlek större. Det blir med glädje jag klär mig imorgon för har tagit mot att bära tygskor i december. Då A kom hem tog vi bilen till Willys för lite handling därefter en snabbis till Skopunkten för sulor till mina nya skor. Väl hemma lastade vi in ting där de skulle vara och avnjöt sedan en god middag ala nystekta fiskpinnar med rårört potatismos och till det en kall röd sås ;)

Nu har älskling nattat L. Jag har hunnit med några kortare telefonsamtal och ska nu börja med årets julkortspyssel. Fick de sista detaljera med post idag så nu är det bara till att sätta igång. Resultatet får ni såklart se senare. Imorgon är det dags för lite småfix här hemma, inhandla nytt busskort och på eftermiddagen möte på Arbetsförmedlingen. Hoppas på att få en personlig jobbcoach. Skulle verkligen behöva någon just nu som får mig att tänka lite i "nya banor". Måste även erkänna att jag hittills vart en smula entusiastik då det gäller detta med jobb. Innan jag sa upp mig tänkte jag att det nog skulle lösa sig snabbt med tanke på min erfarenhet och att jag faktiskt vill ha ett enklare jobb men det har varit ovaligt tyst på telefonen de senaste månaderna och jag som sökt allt som finns dock är det kanske där problemet ligger... att det i nuläget inte finns så många jobb. Nu gäller det att ha is i magen och tänkta positivt för detta löser sig. Eller?

På torsdag ska jag iallfall iväg till Trelleborg igen. Det ska bli skönt efter förra veckans sjukskrivning att äntligen få göra lite nytta igen för även om jag gjort en hel del på jobbsökarfronten hemmifrån soffan resulterar inte det i att känna sig lika effektiv som att faktiskt befinna sig på jobb. Att dessutom befinna sig på jobb och må bra i både kropp och knopp känns mer som en lyx än en självklarhet efter den senaste tiden. För jag har ÄNTLIGEN funnit en meducin som får min mage att fungera som för en normal människa vilket innebär att jag kan äta igen och inte bara äta utan jag kan äta vad jag vill och vart jag vill. Efter flera år i ett "IBS fängelse" har jag äntligen funnit lösningen eller iallafall det som verkar kunna vara en lösning man ska "inte ropa hej förrän..." men ingen är gladare än jag såhär långt.

Apporpå långt är det precis vad detta inläg blev. Är det verkligen någon som läser allt mitt babbel därute? Är själv inte så duktig på att läsa då det bloggas långt men det är svårt att korta ner då jag har så mycket att skriva till er. Nu ska jag gå och väcka A som antagligen somnat under nattningen av L. Mina älskade killar. Lägger upp lite bilder från kvällen. Strax innan nattning. L är väldigt intresserad av vad pappa gör vid datorn och får själv vara med att trycka igång musik på You Tube. Efter att ha dansat av sig den sista enegin sover nu prinsen gott tillsammans med två nappar, snutten, råttan, elefanten OCH pappa!


Snö

Kanske är det saknaden av snö utanför fönstret som får mig att bli sugen på vitt, vitt, vitt eller har jag bara varit hemma för mycket och haft för mycket tid att hänga upp mig på ting. Precis som man kan ha dåliga hår- eller kläddagar har jag ibland dagar då allting bara känns fel här hemma. Dagar då jag skulle vilja ut med allt och börja från noll igen dock vet jag att även om vi skulle ha tid och pengar att göra om skulle det om ett halvår kännas lika dant igen. Det är farligt. Idag lever vi i en värld där vi byter inredning och renoverar lika ofta som vi köper nytt till våra garderober. Vi skulle kunna renovera ihjäl oss till perfektion men ändå finna den hemma hos någon annan. Tur att jag har en andra hälft som ibland stoppar mig från att "gå galen" på nyheter för visst är det så att det är de som står i garderoben i källaren om ett halvår. Något som får det ännu svårare för mig att stå mot köpsuget är all underbar inspiration vi får via nätet. En av mina favoritbloggar inom inredning är Hemma Hos Katta.

Det som trycker mig mest här hemma för tillfället är att jag är sugen på svart. Skulle så gärna matcha vitt, grått, svart men det passar inte in i färgskalan som går mer åt vitt, beigt och brunt med undantag för vitt, blått och grått i sovrum och kök. Att sortera ut beigt och brunt blir en omöjlighet då många av mina favoritting är i just dessa färger och att blanda in svart i detta blir rörigt istället skulle jag vilja blanda in lite mer blankt vitt för att göra det hela lite mer modernare stil. Att byta ut soffbordet är egentligen inte en önskan men då det är otroligt slitet och inte går att ha duk på pgr av gångjärn funderar jag på nytt soffbord från IKEA. Ett i prisklassen billigare som vi kan ha under småbarnsåren tills det är lönt att kosta på renovering av kistan. Tror det skulle bli fint i vardagsrummet med ett högblankt bord och gärna med vackra ljusstakar uppepå. Dessutom tror jag de skulle matcha utmärkt med dessa underbara kuddar från Mimou som jag önskar byta ut våra soff- och sängkuddar med för en lite lyxigare känsla. Sist men inte minst önskar jag en ny badrumshylla. Vi kastade ut vår i förra veckan då den kändes mindre spännade då den flagnat i färgen och dragit till sig smuts som inte ville ge med sig.

Nu kom A hem från jobb. Bäst att stänga ner inredningshysterin innan det blir till en diskussion här hemma ;) Dagen har spenderats med sjuk L som är mindre glad i att vara hemma och sjuk. Ingen feber nu ikväll så vi håller tummarna för att morgondagen ska bli feberfri. Det blir inget dagis men kanske en tur till vårdcentralen. Vi misstänker öronhinneinflammation!


Feber








Ingen promenad idag. Termometern visar hög feber och snoret rinner så vi blir hemma. Status just nu är en lite trött mama som sovit tätt med varm L hela natten och en ännu tröttare L som som just nu kurerar sig med lite Lotta på Bråkmakaregatan. Snart dags för frukost!


Lussebak







Idag har det bakats för fullt hemma på våran gata i stan eller rättare sagt A har bakat lussekatter och vi andra har ätit dom ;) Jag och L behövde komma ut en sväng så på förmiddagen så medan A väntade på att degen skulle jäsa och fördrev tiden i tvättstugan tog vi en promenad och spontan mötte upp L med den sötaste bebismagen. Det var inte länge sedan L låg i min mage men det känns som en dröm. Har svårt att greppa att han varit i min mage, liten bebis och nu redan stor kille. Igårkväll då vi såg på Idol hördes en liten röst innefrån sovrummet som ropade på sin mamma. Aldrig tidigare har han kallat på just mig utan bara ropat till. Det kändes så stort att både jag och A sprang in och pussa på han massor. Är HAPPY att jag fått äran att bli mamma. Det absolut bästa som hänt mig. Kärlek.

Efter promenaden i härligt kallt Skåne gick vi hem för lite mat och sömn. A bakade ut lussekatterna och när det var gräddade var det dags för honom att lämna åt oss att äta upp dem för själv var det snabbt iväg till jobb. Vi har ägnat eftermiddagen här hemma med att göra storkok på köttfärssås, vikt in tvätten och lekt. Ikväll har vi sett på TV tillsammans och försökt sova många gånger men L har inte velat. Dum feber spökar, snoret rinner och allmän tillståndet är kinkigt. Konstant sjukstuga här hemma men vad gör det så länge det inte är något mer allvarligt än lite förkylning. Appropå sjuka ber jag er nu hålla tummarna för att min nya meducin har ett samband med att jag fått behålla min mat i TVÅ dagar. Ingen är lyckligare än jag och även om det skulle vara bra om det är för att jag vilat mycket som det lugnat sig skulle det faktiskt vara ännu mer fantastiskt om det är meducinen som verkar. Tänk att kunna leva som en normal människa igen.

Imorgon ska A spela golf och jag hade tänkt ta L till parken men nu får vi se hur det blir med det. En sovmorgon önskas och vem vet kanske så blir. Imorse sov L till nio!


Grönt


Då var gastroskopin äntligen över. Det är en trött men stolt mama som vilar ut i soffan ikväll. Glad att jag genomförde undersökningen trots min ångest för sjukhus. Då vi kom in i undersökningsrummet fick jag känslan av att detta klarar jag inte men med lite pepp från A tänkte jag om. Efter allt är det bara tio minuter av mitt liv och har man överlevt en förlossning klarar man det mesta ;) Det var dock absolut inte att jämföra med en förlossning då man har ett litet annat slutmål att inrikta sig på. Detta kändes ungefär som att ha vinterkräksjuka samtidigt som någon stoppade ner något som skar i halsen som dessutom gjorde det svårt att andas. Det sprutade både slem, snor och tårar men jag försökte tänka mig ur situationen. Att det inte var jag som låg där och det hjälpte faktiskt mot den där maktlösheten jag brukar känna inför sådanna här situationer. Istället blundade jag och fokuserade på trevligare tankar om livet och sedan var det över. Jag är glad att jag fick ha A med mig som höll min hand hela tiden. Annars kan jag säga att jag kännt än mer ångest. När vi var klara och skulle åka ner i hissen kom dock mycket känslor över mig. Om det var för alla spänningar inför dagen släppte eller för att vi åkte i en i pricip likadan hiss som under den kritiska delen av Ls förlossning vet jag inte men det kändes och återigen var jag glad att A var vid min sida.

Efter sjukhuset åkte vi hem och vilade en stund för att bedövningen skulle släppa innan lunch. Efter lite mat i magen kändes ting lite enklare och nu inväntar vi svar. Vad D än så länge kunde se såg allting bra ut men tester kommer visa om jag t.ex. har en överkänslighet mot gluten. Dock känns resultatet på underökningen inte som något jag väljer att fokusera på nu för varför oroa sig imorgon då man kan njuta av idag. Istället vilade jag och en sjuk A upp oss en stund innan det var dags för L att komma hem. Eftermiddagen har spenderats med massor av lek och bus. Till middag blev det korv stroganoff. Ingen vidare festlig fredagsmat men eftersom vi båda är trött här hemma blev det enkelt idag. Vissa dagar bara blir och tyvärr är idag en sån dag. Då fredagskänslan inte riktigt infinner sig.

Nu sover L och vi ska snart se Idol. Imorgon väntar lussebak och promenad. Har fyllt upp med lite mer jul här till er. Årets julkrans, äpplen och pepparkakor. Härligt med lite grönt här hemma. Flowers make me HAPPY. Hade jag mer pengar denna julen hade jag absolut inhandlat de vackraste murgrönorna på båge som jag sprang på hos min favoritflorist häromdagen. Har letat länge efter precis sådanna så det tog mot att lämna dem där men ting är inte glädje. Håll nu tummarna för att vi blir friska här hemma för nästa vecka väntar jobb, måsten och träff med underbara vänner. Nu blir det ett äpple till Idol för visst är det så att "Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen"?


Ljus










Imorse tog jag en riktigt lugn start på dagen. Det blev älsklingens grötfrukost i soffan och efter att ha pratat lite med min mamma i telefon tog jag en varm dusch innan jag la mig för att vila en timme. Efter vilan som behövdes efter gårdagen då jag tog i lite mer än vad kropp och knopp orkade med åt jag lunch som jag för första gången på länge fick behålla. Ordnade med lite fix här hemma, ytterligare papper som ska iväg och hade lite pepptalk med Linnea. A hämtade L på dagis och då de kom hem gick vi en tur till stan. A är på jobb ikväll och för att inte göra eftermiddagen så lång var det skönt att njuta lite frisk luft. Det har verkligen frysit på ute nu. Luften känns så lätt och det är verkligen mysigt att vara utomhus då det gnistrar på marken. Fick några små ärenden gjorda och äntligen känns det som att det börjar lätta från att göra högen och endast det ordinarie måstena finns kvar vilket känns som "a pice of cake" jämför med allt som behövts ordnats den senaste tiden. Kanske blir december en lugn månad efter allt?

Då vi kom hem gick prinsen upp för alla trapporna själv. Ja han höll mamma i handen såklart. Under en lång tid har han velat bli buren upp och ner trots att han länge kunnat gå själv men nu var det återigen dags att ta egna stora steg ute i världen och det är tokigt hur galet stolt jag blir som förälder när jag ser hur Liam utvecklas. Att få barn har verkligen lärt mig att ta vara på de små stunderna. Det är en insikt jag fått att det är just de stunderna man minns. Ibland ser jag mitt liv lite som en film. Där små stunder plötsligt stannar upp och jag känner en känsla av lycka. Väl uppe för alla trapporna tände vi såklart alla ljus här hemma och L är så stolt över sin alldeles egna julstjärna. Efter fruktstund i soffan där L visar er vart Byggare Bob på TV:n är blev det lek innan vi åt köttbullar med makaroner till middag. En dusch, ett rent kök och en flaska välling senare sover L gott och jag väntar på att min man ska komma hem. Planen för kvällen är "som vanligt" Halv Åtta Hos Mig men även lite paketinslagning och en stund i soffan tillsammans med nya Family Living och Elle Interiör .

Imorgon är det dags för fruktade gastroskopin. Ännu har jag inte kännt någon större ångest. Antagligen för att jag känner att om något kan få mig att slippa allt det onda är det värt det. Dessutom har jag hört att det inte är så farligt som man tror, jag vet vilken läkare som skall göra undersökningen och A ska vara med och hålla min hand. Ska försöka släppa alla tankarna på det nu. Det är trots allt ingen ide att oroa sig över morgondagen idag. Nu är det istället dags för myskväll hemma på våran gata i stan! ;)


HappyBirthdayA




Dagen började med sång för idag fyller världens bästa A 26 år. Älskling fick paketer på sängen som innehöll nya träningskläder och sedan åt vi mysig frukost tillsammans. L blev hemma med mig idag för att jag skulle slippa stressa med dagishämtning och läkartid. Vi tog en promenad ner till stan för att posta brev till A-kassan och möta upp Nathalie och tjejerna. Hemma åt vi en mysig lunch tillsammans och jag fick lite pepp till framtiden. ;) Tack tjejer för en underbar dag. Det värmer att ni finns i vårt liv. Det är verkligen inte en självklarhet att finna så fina vänner som ni i livet.

Doktorn ringde på avtalad tid och då tjejerna passade Liam fick jag en stund i lugn och ro att diskutera. Berättade hur allting gått utför den senaste tiden och D menade på att jag måste få i mig mat nu även om det innebär att åter igen börja med de tabletterna jag slutat med. Det tar verkligen mot då jag kämpat så för att sluta med dessa och haft hopp om att en ny meducin skulle ha värkan. D tycker dock jag ska ge den nya meducinen en chans men hur lång tid det tar finns självklart inget svar på. Så håll snälla ni tummarna att den börjar hjälpa innan torsdag nästa vecka för då ska jag arbeta igen och det skulle kännas som att hela denna perioden varit helt onödig om jag skulle börja med dessa tabletter igen. Då får jag aldrig veta om den nya meducinen skulle ha hjälpt och istället får jag mer eller mindre leva med att ting är som de är. Min önskan är att jag inte skulle börja med dessa tabletterna igen innan allting annat var uteslutet eftersom jag inte egentligen blir frisk av dem. De onda kan komma närsom trots denna meducin och mer eller mindre får jag leva med att alltid vara beredd att springa på toa. Det innebär ett socialt handikappat liv utan besök på restaurang eller bio tom en middag hos vänner kan vara svår MEN nu ska jag göra som D sa och tänka på att jag faktiskt måste tänka på NU och få i mig energi. Sluta tänka på hur detta kommer påverka mig längre fram.

Efter några tårar fortsatte jag min "dejt" med mina tjejer. Är HAPPY att de var här som stöttepelare efter samtalet med doktorn. Ibland behövs ting ventileras lite och jag blev pepp att ta hand om mig NU. Då tjejerna lämnade sov L en kort stund till A kom hem och vi njöt god tårta tillsammans eller vissa av oss utan kass mage njöt god tårta tillsammans ;) (nu slutar jag skriva så med risk att bli alltför negativ här på bloggen). Eftermiddagen spenderades vidare i soffan med Madicken på TV:n och på kvällen kom Nickan förbi med en tårta från bageriet. Tack gumman den får "vi" njuta av imorgon. Efter Nickan gått kom farmor lite snabbt förbi med paketer till sin son. Liam som bara sovit en kort stund under dagen var minst sagt övertrött och vi beslutade att han fick äta och sedan nattas dock vart L helt plötsligt supervaken igen så han fick vara med på födelsedags middag från vår favorit Grekiska restaurang i stan. För första gången på länge smakade maten så gott och jag sitter nu och har hopp om att jag inte ska få ont för nu sover L och de vuxna här hemma på vår gata på stan ska fortsätta firandet ;)

Imorgon skall jag VILA. Denna dagen har fått det att spänna i huvudet flera gånger men jag har äntligen fått behålla maten lite längre stunder. Får hoppas att morgondagen blir lika om inte bättre. Ska unna mig lugn morgon, ordentligt med mat och sömn dock måste jag trotsa vilan för att ringa ett viktigt samtal ang framtiden. Håll tummarna gott folk jag kanske funnit DET nu!


Värk

Planen för dagen är att göra INGENTING men det är en utmaning då jag börjar morgonen med att behöva varva ner. När Liam kommit iväg till dagis ringde jag A-kassan. Kände att jag behövde ha det överstökat eftersom pappren ska vara inskickade denna vecka och det konstant ligger som ett tryckade måste i huvudet. När det äntligen var klart var min uppgift att just ta det lungt och få i mig lite frukost. A gjorde havregrynsgröt till mig som gick ner men bara liiite och sakta,sakta. Efter det försökte jag mig på en kopp varm choklad till Efter Tio men det tog emot. Tände ljus här hemma och kröp ner under täcket för att njuta morgonen framför TV:n. Tyvärr var det mer eller mindre en omöjlighet. Det snurrar i huvudet, spänner i tinningarna och ögonen värker. Det är galet men jag kan omöjligt fokusera på att göra ingenting. Skulle ni fråga mig vad Efter Tio handlade om idag hade jag kunnat resumera en kvart av två timmar men därmot hade jag kunnat skriva en lista på tio saker jag måste göra/kolla upp eller ordna med.

Nu ska jag försöka fokusera resten av dagen på att se på en av filmerna vi hyrde igår, läsa nya Vi Föräldrar och viktigast av allt äta. Har redan hoppat över mellanmålet så det blir till att laga lunch NU. Imorgon är jag inte sjukskriven då jag är arbetssökande de dagar jag inte arbetar i butiken och det är vridet att jag tycker det ska bli skönt att ta tag i ting igen. För då jag får göra någonting känner jag iallafall inte dåligt samvete över att jag gör ingenting men jag vet att jag nu måste inse mina begränsningar och inte ha fyratimmars resväg om dagen plus arbetad tid utan ta ting i mitt tempo för att inte behöva besöka akuten ytterligare en gång till. Den senaste tiden har verkligen fått mig att inse att jag måste ta tag i detta nu annars kan det sluta illa. Imorgon har jag telefontid med min läkare och jag har en lång lista med frågor för nu är jag trött på att inte kunna njuta livet. Det är dags att börja läka ihopa igen. Både psykiskt och fysiskt!


RSS 2.0