VAB

Det blev inga pussar för mannen och mig igår. Efter senaste inlägget vaknade Liam flera gånger. Vi gissade på öronhinneflammation men efter att vi tagit upp liten en stund gick det över. Imorse var dock ingen bra start på dagen. Allt var tydligen fel. Till slut förstod vi varför. Feber. Klockan var för mycket för pappan att stanna hemma så det blir halva dagen VAB för oss båda två.



Stämmar ganska bra.


Paul Frank Hoddie.


Snyggaste vårjackan från The Brand.

Såg runt lite på REAN igår och Babyshop är verkligen att rekommendera. 50% på massor av märken och kläder som passar även för vårsäsong.




Har mutat mitt barn med godis. Känner mig som världens sämsta mamma. Vill bara att han ska vila en stund och få något i den lilla magen. Svårt att förklara för tvååring att man bör ligga ner och ta det lugnt med feber.




Liam har dekorerat granen med smällkaramell från farmor. Sött men nästa vecka åker alla juldekorationer ner i källaren igen. Nu vill vi ha vår!


Klart

Denna dagen blev inte riktigt som tänkt. Liam har inte velat sova det minsta därmed ingen vila för mig heller. Är så otroligt less på att vara så trött på kvällen att inte komma längre än till mat, dusch för att sedan sova. Tror jag behöver en helg ensam, en med bara mannen min och en med hela lilla familjen. Eftersom liten höll igång många timmar idag var det lika bra för mig att göra detsamma.




Rent kök.



Leksaksfritt golv vardagsrum.



Ordnat leksakskaos.



Redo för 2011.



I väntan på mys.

Mannen min har även varit och handlat samt besökt Systemet medan vi här hemma tog hand om tvätten. Middgen blev rester från gårdagens tacos och nu är det Bonde Söker Fru på TV i hopp om lite tid för bara mig. Tror jag ska ta och pussa lite på min stora älskling också. Med December som en enda lång sjukmånad har det inte blivit många pussar!


Vårtecken

Idag vill jag helst bara lägga mig ner och gråta. Är så otroligt trött och slut i kroppen men Liam är hemma med mig idag samt att en hel del ska ordnas så det är bara att köra. Dock hoppas jag innerligt att liten önskar sova en stund på eftermiddagen så jag får lite vila. Vi har precis varit och handlat lite måsten hit hem. Det är verkligen helt omöjligt att komma fram med barnvagn ute nu. Tur vi har Emmaljungan kvar som går kanon i snökaos.












Innan vi hann säga julafton har HM fyllt på butiken med vårkollektionen. Gillart. Tror det är lite speciellt för oss som jobbar inom handeln att alltid ligga långt före i tiden med vad som känns nytt. Nu är jag trött på stickat, mörka färger och varma plagg. Vill ha sol, värme och ljus.

Nu Mamma Mu på Tv sen får vi se vad vi hittar på!


Frågetecken

Fullt ös medvetslös. Tre galna REA dagar på jobb avklarade. 12 timmarsdagar utan att sitta ner och spring i benen hela dagen. Dessutom är många av oss sjuka vilket gör det hela lite värre men jag är imponerad över vilket arbete vi åstakommit, att vi hjälpt varandra och att stämmningen fortfarande är på topp. Dessutom har jag kommit fram till vilken av mina meduciner som fått mig illamående så nu åker den ut. Dock har jag ont i hela kroppen, är galet trött och mina händer bokstavligen blöder. Ska bli skönt med en dag "ledig" imorgon. Hur "ledig" den blir återstår att se. Ensam hemma med Liam och massor att ordna upp inför nyår.







Sprang in på Granit häromdagen för att handla hem nya pärmar och familjealmenacka för 2011. Som jag längtar efter att ha mig en riktig rensare dag här hemma. "Ut med det gamla in med det nya!". Nystart det gillar vi. Har en del löften inför nästa år. En liten fråga dock...

Vart tog 2010 vägen?

Nu ska jag krypa ner i sängen, eventuellt läsa en eller två sidor och sedan

SOVA!


REA

Endast mamman är vaken för idag är dagen med stort R som i REA. Årets absolut största dag för oss inom handeln. Lite spännande faktiskt om jag inte hade mått illa och maten farit i magen på mig hade det kännts mest skoj idag är jag lite nervös att jag inte ska hålla.










Gillar man inte att trängas med folk är internetrea en riktigt bra sak. BABYSHOP har super bra barnklädesrea på massor av märken t.ex. Paul Frank. Kanske skulle vara något till Emmas och Jonas Charlie detta?


Juldagen

Idag har vi myst omkring här hemma i sovkläder hela dagen. Liam väckte mig vid åttatiden och vi såg på film i soffan till tio då pappan i hemmet vaknade. Tid för frukost och efter en halv rostsmörgås mådde mamman illa igen och kröp ner tillbaka i sängen.







Det är liiite farligt att arbeta dörr i dörr med en Lexington butik. I torsdags efter jobb tyckte jag så otroligt synd om mig själv att jag unnade mig en liten egen julgåva i form av varm gosig mössa. Ibland får man.



Vaknade upp runt ettiden. Därefter har jag befunnit mig med täcke och kudde i soffan. Med tända ljus och julgran har jag inga planer på att lämna hemmets värme. Ligger och filosoferar över livet. Våra tankar är just nu ofta på familjen Svärdling Bjuhr som den 23 December blev tre med ett tillskott av en liten Charlie som föddes 03.33 var 54 cm lång och vägde 4150gram. Som vi väntat på detta lilla mirakel. Tänk att något så litet kan vara så stort. Älskade vänner vi önskar er all lycka i världen.



Mina killar har åkt iväg till farmor och farfar i byn. Tanken var att även mamman skulle följa med men jag har helt enkelt ingen ork. Måste spara all energi till imorgon. Då börjar REAN. Nu blir det vila till The Holiday och sedan en varm dusch!


God Jul

Dagen före julafton kom jag hem från jobb och somnade strax därefter med världens frossa. Vaknade på julaftons morgon med världens bakfylla utan att ha druckit en enda droppe. Hudvudvärk, illamående och dunderfökyld.








Med hjälp av mina killar blev det iallafall mysig frukost tillsammans. Den kom upp tillsammans med mina meduciner en kvart senare.







Hade inte Liam funnits hade jag gått raka vägen till sängen med mina tårar direkt men nu skulle Tomten komma och det gjorde han. Mina killar stod och såg ut genom sovrumsfönstret men Tomten han klättrade in genom vardagsrumsfönstret.







Under granen lämnade han massor med paketer till Liten. Det slets upp på fem minuter och lektes med i två sekunder. Favoriten från IKEA blev verktygsväskan som det till grannarnas stora glädje bankades med hela eftermiddagen. Sen gav jag upp och la mig i sängen och plussade nattens tolv timmar sömn med tre timmar till.







Trodde inte jag skulle orka med någon julmiddag hos gammelmormor men det är ju trots allt bara julafton en gång per år så av ren vilje tog jag mig samman på med julkläderna och iväg till släkten. Julmaten såg god ut. Jag åt en bit lax, en köttbulle och en clementin på hela kvällen. Tur mamma var här redan förra veckan och jag fick njuta lite av julmaten då.







Sen efter en lååång väntan kom äntligen Tomten. Jag tyckte han var superläskig men Liam verkade tycka han var världens bästa. De pratade länge om allt och sedan fick liten det största paketet innehållande en jättestor brandbil. Efter en timmes paketöppnande och övertrött Liam var det fika och sedan tackade vi för oss.







Väl hemma trodde vi Liam skulle somna direkt men här skulle såklart lekas med alla nya ting. Tomten var riktigt snäll i år och en timme senare somnade vi gott alla tre. Trötta och lyckliga efter en helt perfekt julafton!


Piller

Jag är så oändligt trött på att vara illamående. Det var nog jobbigt när jag väntade Liam. Då kräkte jag varje morgon i sex månader men hade iallafall en bebis i magen. Nu mår jag illa ofta hela dagarna och det är inte helt ovanligt att jag kräker på morgonen. Har försökt att spä ut alla mina mediciner under dagen för att vara lite snällare mot magen men det verkar inte hjälpa. Fick Postafen utskrivet av farbror doktorn sist och har testat idag. Ioförsig kom allting upp efter 15 minuter så jag vet inte om jag fått i mig några meduciner alls idag. Kan inte riskera att ta dubbel dos. Är väl bara att bita ihopa och hoppas kroppen sugit åt sig lite av verkan iallafall.


Har iallafall tonat håret och nu tror jag att det är tid för jobb. Kan lika bra hänga där som här hemma. Dessutom får man så mycket gjort innan öppning. Hoppas kunna gå lite tidigare idag. Känner att jag inte kommer vara på topp men skam den som ger sig. Tur jag tycker om mitt jobb.


Pssst...


Tomten om du inte bestämmt dig ännu vad du tänkt ge mig i julklapp finns denna morgonrock hos Lexington (Inne på Nova, Miljögården eller Sova). Storlek S.

PUSS!


Sömnlös

Här sitter jag mitt i natten. Låg och vred mig en timme innan jag somnade igår kväll. Antingen behövde jag gå upp för att kissa eller så låg jag bara och vände mig utan ont i magen, illamående och förkylning. Klockan tre inatt bestämde sig mannen min för att börja diska i badrummet. Då var det kört och efter en timmes ytterligare försök till att somna gav jag upp. Så här har jag redan kört igång dagen. Insåg att jag inte kommer orka med ett dyst när jag kommer hem från jobb ikväll så jag startade upp med hårtoning redan nu. De sista klapparna, besök på Systembolag och handling lämnar jag åt mannen. Tvätt är ett måste sen får vi väl fuskstäda över lite.


Sötaste strumporna från Gina Tricot.



Mysig sov t-shirt från HM.


Underlägg 50,- stycket Manhattan Svenskt Tenn x 4.

Unnade mig lite shopping igår. Blir mycket hemma mys kläder såhär i vargavintern. Dessutom är det inte så stor ide att handla en massa när REAN börjar nästa vecka och vårkläderna som är nya och därmed mycket mer lockande redan börjat anlände till butik MEN lite mamma mys blev det iallafall och underlägg till köksbordet. Jag har ett sjukt ticks att jag alltid vill att alla rum i lägenheten ska gå i matchande ton. Säg vad ni vill om det. Nu finns Manhattan i sovrum, vardagsrum och kök. Nöjd!


Bitter

Egentligen borde jag inte skriva med detta humör utan istället krypa långt ner under täcket och gömma mig. Jag är totalt slut. Trött, grinig, sjuk, ledsen och bitter. Har sprungit hela dagen. Med snor i näsan, ont i kroppen och illamående. Trots att det var skönt att komma ut lite blev det nog lite väl med jobb plus allt fix. Det var ärenden före jobb, på lunchen och efter jobb. Dessutom kom jag hem till massor av disk eftersom vattnet fryst i köket, ett hem där allt jag plockat undan plockats fram och till en son som sovit hela dagen vilket innebär noll egentid för mig ikväll som jag verkligen skulle behöva.

Äntligen sitter jag nu i soffan efter en varm dusch men känner mig rätt less. Imorgon är dagen före dagen D och jag borde vara glad men jag tycker faktiskt lite synd om mig själv. Det får man väl ibland? Dock börjar jag inse hur mycket mer tid jag lägger ner på andra människor medan jag inte alltid får samma energi och omtanke tillbaka. Samtidigt som jag älskar detaljerna som hör julen till önskar jag att jag inte vore den som skulle tänka på allt. Det är väl klassiskt för kvinnor antar jag. Att ge till alla andra tills vi själva springer in i väggen.

Nej nu får det vara slut på gnället. Blir antagligen bättre imorgon efter en hel dag på jobb, hem till tvätten, städet, inslagning av de sista julklapparna, toning av hår, målning av naglar etc. etc. Får hålla tummarna för en lugn stund någon gång under julafton eller iallafall en kram, ett "du är så otroligt duktig" och/eller MATTAN VALBY FRÅN IKEA!!!











Avslutar med några bilder från Emma Hambergs hem i tidningen Hus och Hem. Personligt och helt underbart även om jag är lite mer för den lite enklare moderna stilen här hemma.

Nepp tid för den här bitterfittan att sova!


Julgran

Så äntligen har även vi fått in en gran i stugan. En äkta PLASTGRAN.




Kvällen har spenderats med att klä julgranen till Lilla Kotten Sjunger Julvisor.



Söt, sötare, sötast.



Med lite hjälp från pappa går det bra.



Värmer i hjärtat.









Vi är otroligt nöjda med vår plastgran här hemma och nu känns det äntligen som riktig jul. Ikväll blir en tidig kväll för mig. Känner mig helt slut i kroppen men inte alls lika snuvig som tidigare. Behöver dock bunkra upp med lite sömn. Imorgon är en heldag på jobb med ärenden både före, på lunchen och efter. Tur man jobbar i ett köpcentra!


Hemmets Hjärta

Efter försök till att somna om efter senaste blogginlägget gav jag upp och pysslade istället runt lite med disk och plock här hemma. Meningen var sedan att mannen min skulle köra rundor med mig för olika ärenden men han blev sen från jobb så jag fick snällt själv ordna fixet men jag känner mig mycket bättre idag så det gick fint.





Bästa handkrämen från Body Shop fick bli med mig hem. Mina händer blöder efter några dagar i kyla och på jobb. Detta är räddningen.



Efter ett besök i leksaksbutiken för att handla pärlor till liten som vill göra pärlhalsband i julklapp till sin mamma stod ICAN näst på tur. Handlade lite goda hemlisar, nya Plaza och hämtade ut ett paket med julklappar från pappa. Därefter kom äntligen älskling som räddaren i nöden. Puh det tar på krafterna att vara ute bland folk i varm dunjacka. Vidare till paketutlämningen i våran del av stan och sedan för att hämta hem liten på dagis. Idag hade det vart en alldeles speciell dag med jullunch och besök av tomten. Behöver jag skriva att det var en lyrisk liten som kom hem i eftermiddag? På väg hem kom A på att vi faktiskt helt glömt bort att köpa present till dagisfröknarna så det blev än sväng inom blomsterhandlarn.



Väl hemma kände jag mig trots färd med bil lite sliten och vilade en stund i soffan medan A som vanligt tog plats i köket. Där har även brickan Plattan fått flytta in. Formgiven av Barbro Tryberg och Martin Norrlid för att hylla Stockholm stads 750 års jubileum.



Jag är bortskämd med två killar i köket. Liam vill gärna vara med och se på då pappa lagar mat. Ibland hjälper han till med diverse.



Idag serverades hemlagade hamburgare. En favorit för liten och stor. Tack för maten mina älsklingar!


Bloggkalender

Har sovit skönt inatt. Dessutom vaknade liten inte förrän halv nio. Hittills har jag bara nyst hälften så mycket som igår och håller tummarna att jag är på bättringsväg. Lider av grym tristess och imorgon vill jag ut i världen igen.

Eftersom jag inte orkar med något bättre tänke jag pyssla med en bloggkalender till er. Många av mina favoritbloggerskor har gjort detta hela december för att deras läsare ska lära känna dem. Tycker tanken är fin så här kommer en dock kortare version av mig. 

1, Vem är jag?

Mikaela 26 år. Uppväxt i Stockholm. Flyttade till Lund ett halvår efter studenten för att läsa till Socionom. Insåg att jag valt fel och började istället arbeta i samma butik där jag är kvar än idag. Till en början var det svårt för mig att ta beslutet vart jag skulle hämna. Stockholm eller Lund? Efter en sommar hemma i stora staden insåg jag att det inte var detsamma som innan jag lämnade och återigen styrde stegen mot mitt Lund tillsammans med den stora kärleken. 2008 föddes vår älskade Liam.

Jag är känslomänniska som alltid försöker se saker positivt med ett leende på läpparna. Är lycklig över alla med- och motgångar i livet som lett till den person jag är idag. Stolt över de lärdomar jag bär med mig som fått mig att växa mig stark att ta beslut som gör mitt liv fyllt av underbara stunder.

2, Min första kärlek?

Har haft många kärlekar. Det har dock varit olika sorters kärlek. Ibland en person som jag älskat för att denne för tillfället gett mig trygghet i livet. Det är en insikt som kommit med åren att vissa förhållanden inte handlat om pirr i magen kärlek. Det vill inte säga att det är förhållanden jag på något sätt ångrar. De var personer som stod vid min sida när jag behövde det och jag hoppas att jag gjorde detsamma för dem men såndär riktigt KÄRLEK som gör att man inte kan tänka klart det har jag haft lyckan att få vara med om tre gånger i mitt liv. Dessa underbara personer som fått mitt hjärta att slå volter. Vilka det är? Det behållar jag för mig själv. Ni kan själva dra slutsatser om vilken man det är som stulit mitt hjärta tredje gången gillt!

3, Mina föräldrar

Min älskade mamma och pappa. Först när jag själv blev förälder insåg jag exakt hur mycket ni älskat, slitit och kämpat genom åren. Jag är välsignad med en lycklig barndom. För fem år sedan bestämmde ni er för att inte dela era liv tillsammas. Jag är vuxen och respekterar ert beslut samtidigt som den lilla flickan i mig inte vill acceptera att så är fallet. Nu när jag själv är mamma inser jag att vi föräldrar också är människor med känslor men den lilla i mig vill fortfarande att ni ska vara dem som tröstar i natten, som torkar alla tårar och berättar att allt är bra igen. Det har tagit längre tid än jag trott att växa upp och inse att livet inte är den sagovärld jag växt upp i. Dock är jag evigt tacksam att jag fått växa upp i lycka innan jag tvingades inse att världen och livet inte alltid är "lyckliga i alla sina dagar!".

4, Mat

Min allra underbaraste mamma och ibland även pappa har alltid skämmt bort oss med underbar hemlagad mat. Som vuxen har jag dock inte skaffat mig samma intresse istället är det min underbara man som gärna står vid spisen. Det vill inte säga att jag petar i maten. Nej mat är fantastiskt och gott OM någon annan lagar den till mig.

5, Vad är kärlek?

Kärlek för mig är så mycket mer än till bara en person i livet. Det är alla de människor som jag bär med mig i mitt hjärta. Min man, vår son och alla andra fantastiska personer i vårt liv. Kärlek är att älska varandra genom med- och motgångar. Älska genom vått och torrt. Att älska det positiva och negativa. Att finnas vid min sida. Ärlighet. Trygghet. Vänskap. Omtänksamhet. Kramar.

6, En vanlig dag

Liam väcker mig på morgonen. Jag duschar medan liten ser på barn TV. Vi äter frukost tillsammans i soffan. Väcker A som tar L till dagis. Tar bussen till mina underbara på jobb. Kommer hem. Lagar mat. Äter middag. Kanske slänger in en tvätt eller städar. Tar en dusch. Kryper ner i myskläderna, tänder ljus och kramas med mannen min i soffan. Väldigt "typsikt" familjeliv som jag älskar att leva i.

7, Min bästa vän

Något jag lärt mig med åren är att snabbt sortera bort de personer som inte är äkta vänner ur vårt liv. Istället lägger jag mer än gärna tid på de personer som står vid vår sida. Jag är bortskämd med flera underbara människor i livet dock finns de dem som jag kan ringa mitt i natten och veta att de lyssnar...

Emma, Linn och Linnea.

Ni har en alldeles speciell plats i mitt hjärta!

8, Ett ögonblick


Har lärt mig att inte längta tillbaka till det som var utan istället vara tacksam för alla de underbara stunder livet bjuder på. Tänker ofta att just idag kan vara en sån där dag som jag sparar i hjärtat för alltid. Det finns dock ett ögonblick jag håller extra hårt i. Första gången jag mötte A mannen i mitt liv. Vill alltid minnas hur han steg in i vardagsrummet i kollektivet. Hur jag såg på honom och kände den mest fantastiska känslan i mitt liv.

9, Min tro

Jag tror på godhet. Att ärlighet varar längst. Att det vi ger till andra kommer tillbaka om även inte just från den personen. Att livet är en gåva som vi ska vara tacksamma över. Jag tror på att tala om hur mycket vi älskar varandra. Att ta lärdom av varje situatuion. Att allting har en mening.

10, Min klädstil

Klassisk och bekväm.

11, Mina Syskon

Storebror Daniel 28
Lillebror Markus 24

12, I min handväska

Plånbok, nycklar, mobil, nesecär med diverse meduciner och kvinnomåsten.

13, Den här veckan

Har börjat lite trisst men avslutas förhoppningsvis med lite mer energi. På fredag är det julafton och jag ser fram mot att se lyckan i Liams ögon.

14, Vad har jag på mig idag?

Sidenpyjamas HM.

15, Mina drömmar

Att få fortsätta leva som vi gör idag. Tillsammans. Självklart har vi en önskan om att en dag bli fler. En liten Lukas, Ebba eller Elin. Kanske allihoppa en dag sitter vid samma frukostbord hemma hos oss. Att få säga JA till min man till Fields Of Gold en vacker sommardag på landet. Att få leva ett långt, friskt och lyckligt liv.

16, Min första kyss

Med min kärlek N i klass 1-6 i en klädkammare där två andra par även övade på att tungbrottas.

17, Mitt favoritminne

Önskar jag kunde skriva om när Liam kom till världen men jag var så fylld av lustgas, narkos och droger att jag faktiskt inte minns. Dagen då vi kom hem som tre måste vara ett av de mest undera stunderna i mitt liv. Det är magiskt att lämna som två och komma hem som tre. Vår lilla familj.

18, Min favoritfödelsedag

Tror faktiskt inte jag har någon.

19, Detta ångrar jag

Har ägnat alldeles för mycket tid till att ångra ting. Det som är gjort är gjort. Istället tar jag lärdom av det som skett och försöker se framåt.

20, De här månaden

Är fylld med jobb och mysiga stunder tillsammans med familj och vänner.

21, Ett annat ögonblick

En dag i våras då jag steg ut från porten och insåg att jag blev lycklig över att solen sken.

22, Det här upprör mig

Tyvärr oftast små oviktiga saker som att jag inte hinner med som jag skulle önska. Det finns ju så mycket mer att vara upprör över än så i denna värld men jag är inte mer än människa att jag inte alltid tänker på det som finns runt omkring oss.

23, Det här får mig att må bättre.

Min A och vår L.

24, Det här får mig att gråta.

Lycka över alla de underbara och allt det underbara i livet.

25, En första

Liams första leende.

26, Mina rädslor

Att livet inte varar för evigt.

27, Min favoritplats

Hemma på våran gata i stan.

28, Det här saknar jag

Ork.

29, Mina ambitioner

Jag vill aldrig nöja mig. Alltid fortsätta arbeta med mig själv. Jag är stark.

30, Ett sista ögonblick

Önskar jag få spendera tillsammans med dem jag älskar!

Jag är verkligen inte mycket för listor men i brist på annat. Kanske finns det någon därute som har det lika trisst som jag och blir glad av lite uppdatering här?

Fick precis sms att vår julgran kommit till Posten nu. Dagens bästa. Hoppas mannen kan köra mig dit i eftermiddag så jag kan hämta ut den. Blir kanske lite julgransmys ikväll!


Jul Med Ernst

Då har mina killar kommit hem. Mannen min har varit och handlat. Jag och Liam har myst i soffan. Lider av grym tristess. Det här med att vila är återigen inte min grej men jag nyser och snorar som ett litet barn. "En slagen hjälte". Dessutom har jag förvandlats till Grinchen när jag läser om alla andra som pyntar, städar och fixar. Här sitter en mamma som inte orkar med någonting.



Några julblomster behöver vi inte inhandla iallafall. Alla våra orkideer har valt att blomma ut igen.




Ser på Jul Med Ernst och imponeras över hur man orkar. För vår del blir det färdigt julpynt. Vår nya adventsljusstake från Madam Stolz kom med posten i veckan. Ljusen de får antagligen vänta till nästa år.



Idag har jag myst i min nya "Pippi Långstrump" kofta från Rut mfl.



Blev en bit tyg över från lampskärmen. Skrivbordsstolen i sovrummet fick byta överdrag från Elefanterna i helgen.



Det enda jag orkar med just nu. TV, Internet och mina älskade böcker. Har snart läst ut "Anhörig" och ser fram mot att få bläddra i "Malin och Henrik" av Denise Rudberg och Daniel Möllberg.

Snälla håll tummarna att jag mår bättre imorgon. Hur länge kan man vara snuvig egentligen? Till på onsdag på sin höjd bestämmer jag NU!

(Emelie... såg att du undrade över hur man rengör pojkarnas fotöljer... har faktiskt aldrig försökt eftersom Liam inte äter i sin fotölj men jag vet att damen i affären där jag handlade fotöljen sa något om ett medel som man kunde spraja på för att få bort fläckar. Kanske kan kolla i någon möbelbutik?

Emma... ledsen att göra dig besviken men förra årets gran stannade kvar i lägenheten ända till sommaren. Det blir plastgran i år och även kommande jular här hemma på våran gata i stan. Om vi flyttar till hus någon gång och kan ta in/ut granen lite enklare kanske vi funderar över saken igen.

Jenny... Tack för tipsen. Både Espiritox, C-vitamin och värktabletter knapras flitigt här hemma. )


Förkyld

Jag är så extremt trött på att vara sjuk. Nu är det igång igen med en hederlig dunder förkylning. Är taggad att fixa både hemma inför jul och känna av julstämmning på jobb men får bara ligga här hemma och snyta mig. Frustrerande var ordet.



Tyckte jag var ute i god tid med jultingen det här här året men nu sitter jag här i sista minuten sjuk och har en del små fix kvar. En sån sak är att få hem julgranen som vi beställt. Vi var både överens om att vi inte mäktade med en riktig gran med allt vad det innebär detta året. Vi var runt i flera butiker men usch vilket dåligt utbud det finns av plastgranar. Så fann vi denna på Artflowers med rabatt och håller nu tummarna att den hinner komma innan julafton och att den ser lika fin ut i verkligheten som på bilden.

Planen för dagen är fortsatt vila. Morgondagen hade jag tänkt spendera på jobb men med risk för att smitta ner hela personalstyrkan nu inför jul och mellandagarna blir jag antagligen hemma om inget drastiskt händer de kommande timmarna. Håll tummarna. Annars blir det nog en tur till Apoteket för att ladda upp med värktabletter, nässpraj och C-vitamin. Sådär roande men behövligt. Vägra vara sjuk!








Tips på Ting

Efter en dag på jobb med snor i HELA huvudet är jag trött men envisas med att sitta uppe en liten stund för att bara få vara. När Liam somnat tänker jag krypa ner i stora sängen med några sidor av Katerina Janouch "Anhörig". Har ordnat med personal imorgon på jobb så jag kan stanna hemma och vila. Måste orka resten av veckan.

Eftersom jag har noll energi eller lust till att fota verken mig själv eller hemmet för tillfället tänkte jag fortsätta mina tips om baby shopping. Behöver ju inte köpa något själv så bjuder jag på lite till er andra som har små att skämma bort.



Lilla Anna Docka


Moln Hakklapp MILQ


Sötaste Förklädet Sprall



Fjällräven Väska Barnklassiker



Klassiska Klossar Russinet

Har redan "duschat" datorn ett antal gånger redan. Kanske tid att krypa ner och försöka ge kroppen lite sömn trots allt?


Full fart framåt

Hemma efter en lördag i butiken. Lite sliten. Längtar tills jag får en liiiten stund i lugn och ro. Då är planen Nobless och Cola framför TV:n.




"Gör du mamma?"



"Hoppa sängen?"



"Sitta såhär mamma!"



"Min täcke!"



"Sitt här mamma!"

Mina killar har varit hemma och myst hela dagen. Sovit till halv elva och sedan ytterligare två timmar på eftermiddagen. Blir inte mycket egentid ikväll gissar jag men jag tror ändå att den här mamman ska sova tidigt. Det är en dag på jobbet imorgon också!


Oväder

Tidigt imorse tog mamma tåget tillbaka till stora staden. Tre mysiga dagar har vi haft tillsammans. Saknar redan. Nästa gång blir till Liams födelsedag. Längtar. Efter att mamma åkt återställde jag vårt hem. Det blir en del oreda med många på liten plats. När allt var i sin ordning igen stod lunch med chefen på schemat och efter det några timmars jobb. Nu är det en trött mamma som sitter i soffan. Liam har varit vaken i omgångar sedan jag kom hem. Stackars har ONT i magen. Har det ofta nu nuförtiden. Börjar fundera på om han är allergisk mot något?



Min pälsmössa från HM var galet snygg på bild men ser lite tokig ut på mig. I denna snöyra behövs den dock. Vilket väder vi fått i Skåneland.



Är helt förälskad i lampskärmen som mamma sytt till oss i tyg från Josef Frank och Svenskt Tenn.



Nya Sköna Hem kom med Posten idag. Blir till att bläddra igenom i nybäddade sängen.

Nu kom liten upp här igen. Hoppas att det onda snart går över så vi kan sova. Det är en dag på jobbet imorgon också!


Pytte Liten Liam

Har haft en heldag på köpcentrum och i stan med mamma. Vädret är helt galet. Från barmark till vinterlandskap på några timmar. Dessutom blåser det storm vindar. Det var två frusna damer som kom hem från en dock lyckad shoppingtur. Nu vilar mamma. Laddar inför eftermiddag med liten. Vi andra ska iväg för att leta hem årets julgran.








Sen Liam kom till världen har det fullkomligt haglat positiva gravidbesked i vänskapskretsen. Näst på tur är som tidigare skrivet älskade Emma och Jonas som väntar på sin lilla pojke som vi hoppas kommer SNART. Tro mig som mamma till en som ville komma ut inte förrän tolv dagar över tiden vet jag att väntan är lång MEN tiden går galet fort och ni har det underbaraste framför er.

Tänk att vår lilla trollunge har varit sådär liten bebis. Go och rund. Helt perfekt. Mammas och pappas lilla ÄLSKLING!


IKEA

Gårdagen spenderades på jobb medan mannen låg hemma sjuk och Liam var med mormor. De hade en heldag tillsammans med lek i parken, besök i leksaksbutiken, lunch på MacDonalds, pepparkaksbak och pärleplattebygge. Det var en mycket nöjd liten som somnade sent igår.


Idag har vi spenderat dagen på IKEA tillsammans med farmor och farbror.












Blev några "typiska" IKEA ting med hem. Liam var även han nöjd som fick både köttbullar, chokladboll och glass. Nu har jag tagit en varm dusch. Övriga familjemedlemmar vilar. Snart vankas tvättstuga sedan julmat och paketöppning. MYS!


Manhattan


Bricka

Underlägg

Tyg

Nu är mamma här. Har gjort hemmlagad pizza till middag och nattar nu tyvärr febrig Liam. Mannen min diskar. Jag har det bra jag. Tur för jag har ont i kropp och huvud. Hoppas det är av lite för tidig morgon och första dagen på jobb på länge för jag har inte tid med något annat nu.

Har tidigare skrivit om en önskan att min mamma ska sy en lampskärm i Manhattan tyg från Josef Frank och Svenskt Tenn. Jag är bortskämd och vet att mamma har knepat de senaste veckorna för att genomföra detta. Jag älskar detta mönster och kan knappt hålla mig för att se det färdiga reultatet men det tar vi på onsdag då vi ska hålla lille jul här hemma. Nu ska vi skriva matlista inför kommande veckan. Alla våra favoriter står på önskelistan. Är inte alla som är uppväxta med en mamma som lagar så god mat som min. Inte konstigt jag alltid varit lite rulltig!


Lucia

Lucia idag. Betyder tidig uppstigning. Vi är annars bortskämda med att inte behöva vara iväg före åtta nio på morgonen. Idag ska vi vara på dagis kvart över sju. Jag somnade tidigt igår. Vid åtta tror jag. Vaknade av mig själv redan vid femtiden imorse. Övriga familjen är lite mer svår väckta. Liam sitter i soffan och värmer upp till barnprogrammen. Inte ett ord har han sagt innan han kommer på att...


"Idag kommer mormor, MIN mormor!"


Vi är inte borskämda med en mormor som finns här i vardagen därför blir det lite extra speciellt när hon tar tåget från stora staden och nu längtar vi till i eftermiddag då mormor kommer hem till oss men först...

LUCIATÅG!


3Advent









Mina killar har spenderat förmiddagen med att baka lussekatter. Jag är sjukt less på att vara här hemma och vill hitta på något NU. Tur det är måndag imorgon och jag återvänder till jobb. Är på ett sjuhelsikte dåligt humör här hemma. Behöver social kontakt. I eftermiddag är det iallafall julkonsert i Domkyrkan med farmor och jag måste börja göra mig i ordning NU!


Jag såg mamma kyssa tomten


Rusta

Plastgran



IKEA bloggen

(OBS ej Valby på bilen!)

Mannan min har fortfarande inte förstått varför vi behöver en Valby matta från IKEA hem hit eller så säger han bara att jag "Absolut inte får köpa hem denna där!" för att han egentligen tänker köpa den till mig i julklapp ;)

VALBY älskling 495,-

Här hemma fortsätter sjukstugan. Vi är alla otroligt rastlösa och behöver komma UT. Dagen har bestått av vila. Är trött på detta nu. Vill inte läsa, inte se på film, inte googla. Som Liam brukar säga "Göra nåt mamma!". Imorgon hoppas jag dock att inget oförberett inträffar annars är det vi som inhandlar gran på Rusta. Det blir plast i år. Orkar inte med något annat. Eftermiddagen bjuder på julkonsert i Domkyrkan tillsammans med farmor!


Sjukstuga



Nu tror jag att de flesta av er har fått årets julkort från oss här hemma på våran gata i stan. I år Liam som skriver sitt första brev till tomten.

Idag känner jag mig äntligen lite lättare i armar och ben men trött så trött. Har sovit större delen av dagen.



"Jag har etit huset mamma!" jag förstod direkt att vårt pepparkakehus fått lika lång livstid som adventskalendrarna. Nå de viktigaste är dock att han haft roligt den tiden som varade.

Känns som jag varit hemma i hundra år. SOM jag längtar ut härifrån nu. Förstår att jag tyckte det var tungt att vara sjukskriven som gravid för det finns verkligen en gräns för hur länge man kan vara hemma utan att klättra på väggarna.



"Lite sjuk mamma!"

Då kom Liam hem från dagis med sig hade han feber. Hoppas verkligen han inte åkt på det som jag haft nu utan någon enklare version.

Mannen min är iväg på gym. På vägen hem ska han lämna film, handla och köpa med sig middagsmat. Vi har verklige den bästa mannen/ pappan som tar hand om oss sjuklingar här hemma.

Ikväll är det Idol!


Rent







Spännande blogg det här just nu. Händer verkligen ingenting. Det är väl det som är meningen med att vila antar jag. Måste erkänna att jag fuskat lite. Har både tagit hand om disk och bäddat rent. Tvätten fick mannen dock ta. Idag har jag inte sovit på eftermiddagen så jag hoppas jag ska känna mig härligt trött om en timme eller två. För tillfället är jag bara uttråkad. Värken känns något bättre i armarna. Lever på hoppet. Tror jag ska försöka mig på en liten promenad till affären imorgon. Behöver mer Alvedon och frisk luft. Nu Lyxfällan på TV sedan blir det antagligen de sista kapitlen i Katerina Janouch "Dotter önskas!"


Längtan







Alla som känner mig vet att såhär ser det inte ut hemma hos oss en vanlig dag. Har just nu ingen ork att ta tag i det. Ska jag inte heller. Vila säger doktorn men fy så trisst det är. Har redan sett alla programm, läst alla böcker och sett de mesta på internet. Sovit har jag också gjort. Mer än på flera år. Längtar så efter att bli frisk nu. Vill åka pulka med Liam, ge gärnet på jobb och tänka på annat än sjuka!


Akutmottagningen

Inlägg utan bilder är vanligtvis trissta men idag gör jag ett undantag som för att symbolisera exakt hur uttråkad jag känner mig här hemma nu. Värken i armar och ben har varit med mig även idag. Dessutom känns musklerna i armar och vader som stenhårda bollar. Ni vet sådär som när man får kramp på natten utan att det släpper. Efter ett samtal med 1177 bestämmde jag mig för att kontaka sjukhuset. I hopp om en snabb lösning spenderade jag eftermiddagen på akutmottagningen. Efter tester och ytterligare blodprov åkte jag hem igen utan resultat. Värken i armar och ben är underlig men går inte att förklara i nuläget. Alla tester har gjorts som skulle visa något allvarligare. Nu gäller vila tom måndag. Är värken kvar då ska jag vända mig till vårdcentralen igen för vidare remiss. Är det virus bör det avta på en vecka, en annan möjlig anledning kan vara låga järnvärden eller att någon att mina mediciner inte tar som de ska. Vilket som är jag glad att det inte är något allvarligare men kan inte låt bli att känna mig en aning frusterad över att behöva sitta och vänta på att värken ska släppa. Det är dyrt, trisst och tålamodskrävande att bli hemma. Återkommer då jag är på bättre humör!


Pepparkakekaos

Ringde sjukvårdsupplysningen tidigare i eftermiddag. La mig för att vila och när jag vaknade var värken i armar och ben värre än någonsin. Sköterskan som jag talade med trodde inte att smärtan berodde på influensa eftersom jag då borde ha både feber och vara förkyld dock kunde det vara början till ett virus. Början. Jag planerat att max vara sjuk två dagar till sen måste jag tillbaka till jobb. Iallfall tyckte hon att jag skulle vända mig till vårdcentralen. Där hade de dock precis fått tillbaka mina prover som inte visat något underligt och enligt doktorn ska jag nu vända mig till stora sjukhuset om symtomen blir värre. Antar att det bara är vila som gäller nu.



Årets pepparkakehus 2010.



I Liams julstrumpa 2a advent.



Ibland räcker tiden inte riktigt till.

Försökte väga upp mina dagar som trist sängliggande mamma med att baka pepparkakehus med Liam. Det gick väl sådär. Jag hade ett himla sjå att få ihopa alla delar. Under tiden tog bus sönder en kant och sen jag en annan men till sist så lyckades vi pussla ihop det till något som faktiskt liknar ett hus. Helt galet att det är tredje advent i helgen. Vi som tom missat att tända det andra ljuset. Detta innebär även att det snart är julafton och ännu en månad har passerat. Sen är det januari och 2011. Någon som kan säga vart tiden tar vägen?

Nu blir det vila här igen. Tror inte jag har sovit såhär mycket sedan innan Liam föddes. Å andra sidan är det snart tre år sedan så det kanske är behövligt!


Tacksamhet

Hela dagen i söndags gick jag runt med en konstig träningsvärk. Tänkte att det var kroppens dock lite underliga reaktion på lördagens drinkar men när jag vaknade på måndag morgon var den fortfarande där. Som om jag hade tagit en stelkrampsspruta i armar och ben. När jag därefter kräkte upp min frukost blev måndagen till en sjukdag. Nej jag är inte gravid. Det var vår första reaktion för några veckor sedan när illamåendet startade. Även om vi visste att det i stort sett var en omöjlighet gjorde vi såklart ett test som lyckligtvis just nu visade negativt. Illamåendet har dock fortsatt och med konstant huvudvärk på det var det jag som besökte herr doktor igår. Troligtvis är det någon av mina mediciner som spökar, livet i sig eller hemska tanke något annat. Det som skrämmer mig mest är att jag mår så dåligt när jag egentligen mår bättre än jag gjort på år. Det stressar mig att jag ska hamna i en svaka igen när jag kämpat för att hämna där jag är idag. Jag är så otroligt tacksam för dem som ställt upp för mig under denna tid och vill inte göra dem besvikna. Även denna dagen har startat med besök på vårdcentralen. Denna gång ett välbehövligt samtal hos psykologen. Därefter ett dyrt stopp på Apoteket och en lååång promenad hem. Efter en varm dusch för att få bort krampen i benen blir det nu vila i soffan. Har aldrig haft sånhär värk i kroppen.

Influensa?







Dyster stämmning här hemma för tillfället. Återvänder till sängen nu. Krya på mig!


Kalas

Gårdagen spenderades på jobb. En lite extra rolig dag eftersom vi längtade till kvällens julfest. När mörkret lagt sig var det vi som åt det godaste julbordet på stadens Grand Hotel och därefter hade vi bord nere på torget. Det blev en super trevlig kväll med massor av skratt, god mat och lyxiga drinkar i vackra kläder med de bästa kollegorna.








De där drinkarna kändes dock mer idag än vad de gjorde igår och även om mannen min lovat mig sovmorgon var det inte direkt världens mest allerta mamma som stegade upp till frukostbordet vid tio tiden. Mina killar spenderade förmiddagen med att baka lussebullar. Jag sov. Sedan var det tid för tvättstuga och en snabb tur jobb för att hämta upp mina ting från igår. Efter detta rullade vi vidare ut till farmor och farfar i byn. Underbart att slippa fixa något här hemma idag. Nu sitter jag äntligen i soffan. Tänkte tände mitt nya doftljus från Lexington som jag unnade mig i veckan då jag tyckt lite synd om mig själv. Trött på huvudvärken. Även den här dagen har den gjort sig påmind men denna gång har jag antagligen mig själv att skylla!


Bebisar

Vill börja med att gratulera Emelie med familj som nu välkomnat sitt andra barn Vilma till världen. Det är lika magiskt varje gång någon i "ens närhet" föder. Dessa små mirakel. När vi blev gravida med Liam fanns inga barn i vårt närmsta umgänge. Idag kryllar det av de små. En sak har jag dock insett och det är hur otroligt fort tiden går. Snart har vi en liten treåring här hemma. Var det inte igår vattnet gick? Det gör mig glad att vi väntat/väntar lite till med bebis nummer 2 för jag gillar tanken på att vi har det framför oss. Framtiden är oviss och det är något jag alltid haft svårt att släppa kontrollen över. För tillfället tränar jag mer och mer på att leva i nuet. Igår hade jag en sån underbar känsla över livet hemma på vår gata i stan. Glad över att leva med min lilla familj precis här. Där vi har våra små traditioner med promenader i parken, shopping i stan och framför allt trevliga människor runt omkring oss. Säkerligen kommer det en dag då vi känner oss nöjda med stan eller eventuellt inte. Just nu vill jag bo här i vårat kvarter för alltid. Nå den som lever får se. Nu väntar vi med spänning på de små liven som är beräknade härnäst. Älskade Emma med sin Jonas står näst på tur.

Shopping Tips Till De Små...






Sophie The Giraffe.


Moln Sängkläder

Karin Boysen Träapor

Mumin Musik Mobil.





Bugaboo Barnvagn.

Nu är det tid för jobb igen. Har sovit med "bettan" inatt så huvudvärken är något bättre idag. Blir dock antagligen en trött mama som kommer hem ikväll!


Frusna Fötter

Nu har vi slagit oss till ro med tända ljus i soffan efter god födelsedagsmiddag. Snart ska Liam sova. Mannen min iväg till gymmet och jag läsa första kapitlet i min nya bok.


December är verkligen en månad fylld av fest. Jag är glad att vi (läs:jag) redan har ordnat med julkort, julklappar, julpynt, julmarknad, pepparkaksbak, adventskalendrar etc. Nu kan vi bara koppla av och njuta tiden som är. Ännu en sak jag är lycklig över är att Liams avdelning fortfarande inte har drabbats av kräkan. Peppar, peppar. Tänkte att nu eftersom vi planerat in så mycket kommer det säkert MEN vi har klarat oss och både hunnit med att träffa vänner, göra juleting och fira A. Nu återstår ännu en viktig dag med julfest tillsammans med mina tjejer från jobb innan det är "lugnt" en vecka. Då om någon gång kan den hemska sjukan få komma sedan kommer mormor på besök.










Ett STORT dilemma jag haft här hemma är vad jag ska ha på fötterna till julbordet. Första tanken var ballerinas. Räddningen för alla oss som vägrar klackar MEN eftersom det har kommit massor av snö känns inte det längre som ett alternativ. Till slut fann jag äntligen min räddning. Dessa underbara stövlar från min favorit Ilse Jacobsen. Mina tidigare gummistövlar har används flitigt. Dessa är en blandning mellan stövel, gummistövel och bikerboot.

 Perfekt!


Födelsedag

HIPP HIPP HURRA

Idag är det som tidigare skrivet As födelsedag och 27 år sedan svärmor låg på BB med nybakad bebis i famnen.



Födelsedagskort till en gammal man som fortfarande har barnasinnet kvar.

Födelsedagsfika med Macaroons från bageriet som öppnat upp mitt i vårt kvarter.



Födelsedagspaketer fyllda med pike, sporttröja, underkläder, hygienprodukter för män och favoriten Code från Armani.

Kvällen blir lugn med god middag och film. På söndag fortsätter vi firandet med övriga familjen. GRATTIS igen min underbara man!


Tomtebyn



Vit tomte kändes lite lagom jul.



Röd stjärna i plåt.



Söt kvast till trapphuset.

Gårdagens besök till Vellingeblomman vart succe. Liam for fram bland alla tomtar. Roligast var dock en tågbana där han själv kunde köra tåget genom att trycka på en liten knapp. Står antagligen på julklappslistan om några år. Vår lille Stig Helmer. Vi kom därifrån med några julpynt och lite för mycket julgodis. Tur det bara är jul en gång om året. Idag fyller mannen min 27år. Vi har sjungit och öppnat paket här på morgonen. I eftermiddag blir det fika och tvätt. De sistnämnda inte alls vidare motiverande men ett måste. Skulle egentligen tvättat nu men efter en runda på stan med några måsten kände jag att jag måste ligga på soffan en stund innan huvudet mitt sprängs så det är precis vad jag ska göra nu med senaste avsnitten av Gossip Girl!


Vintervitt









Även idag vaknade vi till ett vintervitt Skåne. Tyvärr även med huvudvärk. Har legat i sängen hela förmiddagen med nya Family Living. Har inte riktigt hunnit med de jag skulle idag men det kommer en dag imorgon också. Har iallafall tagit tag i diskberget, ringt några av samtalen och snyggat till frisyren med en mörk toning. Nu är det hög tid att ta sig ur morgonrocken för nu bär det äntligen av till Tomteland!


RSS 2.0