TristL slutade kräka igår kväll dock har han fortfarande ingen lust till mat. Lite dricka och isglass är allt som fått plats i magen. Lite mer energi finns dock och mamma försöker underhålla men det är trist att vara hemma och sjuk. Ännu tristare blir det imorgon då vi blir hemma ännu en dag för att inte smitta vidare på förskolan. Några roliga förslag på vad vi kan tänkas göra? Är lite trött på Lotta på Bråkmakaregatan nu ;)Sjuka

Tyckte det var konstigt att L inte ville äta sin NAN innan lägging igår. Svaret fick jag en stund senare med en kaskadspya rakt i ansiktet. Efter timmar fyllda av kräk, lite kräk och lite till kräk sitter nu TRÖTT mama i soffan. I ett sista försök att få bort doften av kräk har jag runt mig tänt massor av doftljus. Här har bytats rena lakan ett antal gånger, alla ytor skrubbats om och om igen och timmar har spenderats med tvätt, tvätt och lite till tvätt. Nu sover L gott och jag hoppas han slipper mera ont. Idag har inte mycket blivit kvar i lilla magen. Håller tummarna för en bättre morgondag för L. Hoppas verkligen inte vi hunnit smitta ner någon i vår omgvining och även vi slipper!


LyxIbland när jag är riktigt riktigt trött brukar jag tänka på hur skönt det skulle vara om någon annan levde mitt liv några dagar och sedan gav mig en klapp på axeln. Ett litet "Jag förstår faktiskt inte hur du orkar med!" för ibland känns det som att ingen förstår riktigt hur vårt liv är just nu även om jag succesivt börjat inse att det är såhär det är att vara småbarnsförälder. Även om jag vet att som vi lever just nu är extremt och att det snart kommer ge med sig får jag ibland lust till att bara skrika att "Jag orkar inte mer!". Nu vill jag inte sitta här och älta allt som känns minst sagt tungt just nu. Trots allt är det mesta i livet själv valt och på ett vis även detta. Ibland är det bara lite svårt att se livet från den ljusa sidan.

Idag har jag unnat mig en fika på stan med L. Vi har myst på Espresso House. Pratat jobb, framtid och barn. Hann även med en sväng inom leksaksbutiken i stan som även har barnvagnar. Det glädjer mig att äntligen få prata ur mig alla tips jag har om allt. L fick säkert skavsår i öronen men kan inte hjälpas. Det är underbart att planera inför bebis och jag ser verkligen fram mot att detta lilla knyte ska komma till oss. Tror hon kommer få en alldeles speciell plats i våra hjärtan då L och H är fantastiskt varma människor som vi önskar ha i våra liv länge.

Tänk vad en liten fika kan göra. En liiiiiiten stund då jag fick vara bara Mikaela. Ibland glömmer jag nästan vem hon är. Att hon faktiskt tycker om att skratta och inte bara TJATAR hela tiden. Måste lägga lite mer energi på att bara vara jag. Tokigt att det känns lite som att fly verkligheten att bara få vara männska utan krav en stund. Rosa tulpaner och Body Shops Coconut Body Butter fick bli med hem från stan som min egen lilla "Jag är faktiskt duktig!" belöning!


Vardag

Natten till igår hade jag ont, ont, ont i magen vilket resulterade i få timmars sömn och en trött tisdags mamma. Dagen bestod ändå av sina måsten, jobb och även lite sligning. Ett frisörbesök var planen men när 100,- som hemmasligningen kostar jämfördes med de 1500,- de kostar att klippa och slinga hos frisören var jag denna gången snål och slog till med en hemmasligning. Lika nervöst varje gång. Blev helt okey resultat men tyvärr tog den inte på utväxten där den behövdes som mest. Blir antagligen till att gå till frisören iallafall nästa månad och då kan jag välja mellan att se de som att jag ändå förlorade 100,- eller vann en månad.

Dagen idag är full av aktivitet. Det är dags att betala räkningarna, måla de sista i köket så vi äntligen kan börja äta där igen, duscha, ta L till örondoktorn och jobb 15-20.15.

Det är snö STORM ute och här hemma längtar vi efter SOL. Vill slippa tjocka vinterkläder nu. På bild ny vårig tunika från Gina. 249;- och helt underbar!


MatÄr för trött för att minnas hur denna dagen ens började men ska försöka mig på en liten resume.

Klockan sju ringde klockan. Hela familjen i ordning och barn lämnat på dagis klockan nio. Grötfrukost i soffan. Alla måsten i ordning. Dags för några ärenden på stan. Lyckades göra av med hela månadspengen på ?. Jobb. Slutade fyra. A började kvart över. A lämnade L hos mig. Jag försökte leka supermamma och tyckte vi skulle göra något roligt av måndagen. Ett besök i leksaksbutiken slutade med en mamma med lätt hjärtklappning och några hundralappar fattigare. Dålig föräldra karaktär konstaterat. Barn dock nöjt. Promenerade till affären. Svettig mamma lyckades få L att hålla i alla varor eftersom det är attans svårt alltid att få med sig barnvagn och korg i butik. Tips mottages gärna. Då vi väl var framme i kassan lyckades ännu svettigare mamma även få L att lämna ifrån sig varorna. Äntligen i trappuppgången. Dock glömt detalj ingen hiss. Plockar ur L, väskor, kassar, leksaker och övrigt ur vagnen. Inser att vi kanske kan lyckas komma upp om L går med på att själv gå upp och jag håller honom i handen. L staplar glatt upp de första trappstegen. Då släcks ljuset. Bara att lyfta ner L igen och ta nya grepp om kassarna för att tända lampan och börja om. Väl uppe. L vill inte gå in. Slänger sig på marken och skriker. Tror någon däruppe försöker lära mig tålamod.

Efter middag, försök till dusch och nattning sover nu L. Jag är TRÖTT och saknar A. Har ägnat kvällen åt morgondagens nystart. Imorgon är nämligen första dagen på VV. Ser verkligen fram mot allt gott jag ska äta. Inser hur dålig kosthållning jag har i vanliga fall. Förstår dock inte hur jag ska hinna få i mig allt. Blir ett heltidsarbete bara att äta. Tur jag är glad i maten!


MysEfter en vecka med full aktivitet och inte så mycket tid för varandra tankar vi med mys här hemma. Förmiddagen igår gick dock åt till måsten. Nu är här vårfint och de flesta projekten klara. Lite detaljer från Svenskt Tenn, Plantagen och IKEA fattas sedan är här inredningsstopp fram till sommarn. Ska såklart ta bilder så ni får se. Så länge för ni nöja er med skymtar av det nya. Här sitter L på soffbordet som blivit svart. De nya mattorna är från Rusta och matrialist som jag bland annat är älskar jag dem. Något annat jag älskar är dagar som dessa. Då vi inte gör speciellt mycket. Har tom lite tråkigt kanske men vi bara är. Njuter av att busa, se på film och kramas. Det är allt man behöver ibland!


ProjektDålig uppdatering på bloggen denna veckan.

Här hemma pågår stora projekt. Tyvärr kanske lite för stora men nu är det alldeles snart klart. Denna veckan har varit alldeles för mycket på alla plan och antagligen är det därav jag vaknade med huvudvärk idag. Inte bra med tanke på att jag lovat hjälpa till på jobb mellan 15-20.15 idag. Är bara till att svälja två Alvedon och se glad ut antar jag. Är så otroligt trött på att när jag jobbar är A hemma, när A jobbar är jag hemma eller så jobbar vi båda två. Ingen tid för oss som familj tillsammans och jag saknar min man men med osäker framtid om jobb är det ingen valmöjlighet. Ett jobb mellan 9-16 med mannen hemma varje veckokväll och gemensamma helger önskas. Av erfarenhet vet jag att de flesta småbarnsfamiljer pusslar med både tider och ekonomi för att få allting att gå samman men ibland känns det som att det bara är vi som aldrig får helg tillsammans.

Nu försöker jag fokusera på framtiden för att inte låta denna ganska tunga tiden fästa. I sommar ska vi ha fyra veckor semester tillsammans då vi inte gör något annat än att bara vara och till hösten börjar jag förhoppningsvis att läsa om jag inte redan har ett fast jobb med bra timmar. Då har vi båda bestämda tider något sådär och vardagen blir lite enklare.

Har kännt mig ganska depp på senaste. Det är svårt att ta tag i saker och ting när tiden inte finns där. Ska försöka unna mig minst en dag i vecka då jag inte ordnar med jobb, arbetar eller letar andra alternativ. En dag då jag inte tvättar, städar eller gör andra måsten. En dag då jag är ledig. Måste börja sätta mig själv lite mer i fokus. Min kropp säger ifrån på många sätt nu.

I förrgår hämtade jag ut mitt brevpaket från ViktVäktarna och nya Allt Om Mat inspirerar mig till att ta tag i de där extra kilona NU!


Baby

Lite nattliga tankar om livet.

För tillfället är jag allmänt förvirrad vilken väg jag ska välja i mitt liv? Först 9 månader sedan nästan 2 år har jag levt skyddad i min babybubbla. Graviditeten och tiden efter har varit en tid då jag gått in i mig själv och vårt hem blivit en fristad utan tankar om sen. Plötsligt en dag. Alldeles för fort om du frågar mig. Kom dagen då bubblan sprack. Liam började på dagis och jag skulle börja arbeta igen. Idag känns det som jag lever med tusentals vi kan väl vara positiva och kalla dom "möjligheter". Dygnets 24 timmar räcker inte till för att jag ska komma fram till vilken av dem jag ska välja.

Ena dagen är det utbildning, andra dagen är det jobb, tredje dagen mammaledig igen. För visst skulle det vara lätt att gå in i bebisbubblan igen. Fota växande mage. Köpa bebiskläder för att sedan mysa hemma med baby länge. Jag har alltid varit barnkär men aldrig har det varit så otroligt starkt som nu. Kanske för att jag idag vet exakt vilken otrolig kärlek det innebär att bära, föda och uppfostra barn. Dessutom har jag länge fantiserat att vi ska få syskon till L tätt.

Häromdagen gjorde vi alla de där möjligheterna lite färre och jag började äta "icke bebis piller" med löfte från min A att den tiden kommer igen och då med körkort, hus och en cityvagn ;) Det var ett gemensamt beslut. Att vänta med syskon till L. Nu har vi andra prioriteringar. För att skapa de bästa möjligheterna för oss och eventuella framtida syskon men jag erkänner att en viss känsla av tomhet infinner sig varje morgon och att jag tittar länge på gravidmagar eller mammor med liggvagnar på stan.

Det var inget lätt besluta att ta men som alla beslut är det lättare när de är gjorda och det är dags att gå vidare.

OM jag bara visste vart jag skulle gå?


VårJobb idag mellan 9 och 15. Migrän hela dagen har gjort en mamma trött men ingen ide att vila då kommer jag aldrig upp ikväll och med A på jobb är det bara att hålla ut. Tur mamma är här som lite avlastning. Snart är det dags för tvättstugan, sedan middag och mer måleri. På väg hem från jobb hämtade vi upp lite av Ls vårkläder från favoriten HM. Är galet GLAD i alla färger nu. Känns nästan som hösten och vintern gjort att man glömt att det faktiskt finns färg och nu vill vi ha det i massor!


 

 


GummistövlarIgår var jag TRÖTT efter jobb och eftersom jag även styrt upp/ställt till ;) med några få projekt här hemma under tiden mamma är på besök/till hjälp var det de kvällen gick åt till. Flytta ut ting ur köket och flytta ut ting till köket. Exakt vad det är vi pysslar med har jag tänkt visa när allting/det mesta blivit klart. Detta blev lite större än vad jag räknat med. Jag är skyldig A många helger på golfbanan nu. Tur han iallafall slipper hjälpa till. Just nu slipas och målas det ute i kök av mamma/mormor som kom med tåget från Stockolm idag. Ingen är gladare än vi för lite hjälp här hemma. Blir ofta så när mamma är på besök. Vi ska "bara" laga den maten eller sy ett liiitet ting eller måla världens "enklaste" så slutar det med storslagna ting. Tur slutresultatet alltid blir fint. Lite förändring gör mig HAPPY och nu inför våren vill jag ändra allt. I år känner jag för nystart mer än någonsing. Nu jäklar i det ska vi nå de där målen.

Nystart var det även för mina nya jeans (som jag fann i en storlek större!). Känns roligare att gå till jobb i nya kläder. Farligt för plånboken blir det dock då så många vårkläder är VILL HA. Något jag är glad att jag har är mina gummistövlar från Ilse Jacobssen. Mina fötter har bott i dem sedan julafton. De är lite av en ny kärlek. Idag var de tom med på jobb. Mina tygstövlar blev hemma på grund av snöslask. Trivdes dock utmärkt att även arbeta i mina stövlar så de åker nog på imorgon också. För att sluta med mitt totalt materialistiska blogginlägg avslutar jag med att jag trots kortare dagar är lite sliten efter mina första jobbdagar. Det tar på krafterna när inte allt är på rutin men snart är jag på det igen. Nu ska jag se Halv Åtta Hos Mig på Play och efter Familjen Annorlunda blir det SOVA. Imorgon öppnar jag!


JeansFörsta dagen på jobb avklarad. Känns underligt fast på ett bra sätt. I Trelleborg var jag aldrig riktigt tillbaka. Jag hade ju aldrig jobbat där tidigare. I denna butiken känns allting precis som förr fast samtidigt helt annorlunda. Det som känns mest är att jag inte känner någon där. Jag som brukade prata med allt och alla och dessutom ofta vara i centrum som biträdande är helt plöstligt den nya tjejen. Fast det känns faktiskt helt okey. Min nya chef och tjejerna verkar hur söta som helst och dessutom har de styrt upp butiken något otroligt. Har så många härliga minnen från förr och jag är säker på att det säkert kommer bli minst lika innehållsrikt även denna gång. Dessutom trivs jag bra med att slippa chefsansvar. Skönt att istället kunna finnas där och avlasta samt ha mer tid för kunderna.

Köpte med mig ett par jeans hem. Är i stort behov av arbetskläder. Dessa är på REA för otroliga 99,-. Tyvärr var de storleken för små. Håll tummarna att de finns kvar i en storlek större till mig imorgon. Tyckte de var riktigt snygga med lite speciella detaljer och dessutom kommer de passa perfekt till alla snygga tunikor vi fått in. Alla dessa vårkläder kommer göra mig fattig. Tur är väl att jag lovat lägga lite mer pengar på kläder och mindre på inredning 2010. Synd är väl att jag inte kunde hålla mig från att klicka hem en matta till köket ikväll så våren får vänta en kort månad till.

L har varit halva dagen med pappa idag och halva dagen med farmor och farfar. Kom hem till tyst hus ikväll. Det är skönt att varva ner lite efter jobb samtidigt saknar jag mina killar otroligt. När L kom med farmor runt åtta fick jag massor av pussar, vi kröp ner under täcket för att läsa Mamma Mu innan nattning och sedan sjöng jag tills L sov sött på kudden. Längtar efter några dagar i lugn med mina killar. I februari har vi bokat in en helg på landet och det ska bli underbart.

Nu dags att stänga ner datorn för kvällen. A kommer snart hem och vi ska mysa massor. Imorgon är det dags för jobb igen. Nästa vecka är det jobb måndag, tisdag,onsdag. Jag jobbar många men korta pass. Mycket kvällar och helger. Kanske inte perfekt ur familjeperspektiv men jag är glad att jag slipper fyra timmars resväg och att jag har lite tid varje dag över till alla andra måsten vilket gör att de kvällar jag är hemma kan jag slappna av och NJUTA av min familj inte sitta med papper, ansökningar och tankar!
BabyshowerSom jag önskar jag var lika fräsch som Jennifer Aniston på första sidan av nya Elle. Det är jag INTE. Gårkvällen var tuff med L som var ledsen och inte ville sova. Vi trodde det var eftersom pappa nattade och inte hade så på flera nätter i rad men då även mamma försökte förstod vi att något var fel. Efter Alvedon somnade prinsen i TVsoffan på min mage och vi kunde lyfta in honom till stora sängen. Imorse upptäckte vi gegg runt vänster öra och på vårdcentralen konstaterades öronhinneflammation. En trött L och mamma med migrän gick efter en runda på Apoteket, Ica och i tvättstugan för att vila och vaknade inte förrän A kom hem nästan fyra timmar senare. Kvällen har spenderats med isglass, lek och Saltkråkan. Dessutom har jag äntligen tagit mig för att sända iväg inbjudningar till en kommande babyshower för en nära vän. Imorgon är det jobb för mig. På samma arbetsplats där jag arbetade då jag väntade L. Känns lite som att komma hem. Nu är det dags att SOVA!


IntervjuEfter alla morgonmåsten började jag dagen idag med att sända iväg ett viktigt mail och kopiera papper till min ansökan. Utbildningen jag vill läsa är till dekoratör. Tror de skulle skapa många möjligheter för mig att få jobb som jag bara nästan når fram till idag. Negativt är som skrivet att det är flera hundratals som söker men man ska aldrig ge upp. Kanske är det precis mig de letar efter? Just nu försöker jag vara så öppen som möjligt för ting som kommer upp men det är svårt att vara flexibel då det inte är möjligt i praktiken. Har fått nej på att kombinera två mindre tjänster av flera företag. De vill helt enkelt inte ha anställda som även arbetar hos konkurrenterna. Vilket är förståligt. Dessutom är det svårt att matcha två schema. Får antagligen lägga den planen bakom mig. Det svåra är dock att jag måste hålla mig till ett företag vilket minskar mina chanser till mer jobb drastiskt. Idag var jag iallafall på en intervju hos en av de störa klädkedjorna i landet och det kändes bra. Har många års erfarenhet inom sälj och jag hoppas att det lönar sig i längden. Dock förstår jag om en småbarnsmamma kanske inte räknas till den mest flexibla gruppen. Vi har trots allt en annan person som är beroende av oss. Håll tummarna för att jag snart ska få något långvarigt och med flera timmar. Just nu är det mest och flest som gäller ;)

Efter intervjun tog jag mig till färgaffären. Inhandlade en del av de som behövs till nästa veckas måleriprojekt här hemma. Jag längtar och tror det kommer bli snyggt. En tur till Rusta och vi var två mattor rikare. Svarta och vita med ränder i plast. Ska kombineras till en matta i vardagsrummet. Ni ska få se men först måste bordet bli mörkt. Dessa inredningsdrömmar. Är på jakt efter en svart och vit matta helst i plast till köket med medaljonliknande mönster. Tips?

Hemma med L från dagis var vi alla hungriga. Idag blev det tidig middag och efter det bus, bad och bok. Lite välling och nu är det pappa som nattar. Strax är det dags för Halv Åtta Hos Mig och imorgon är det fredag!

(Det är KUL att ha så många nya läsare. Fick en fråga igår om vart lampan på skrivbordet är köpt och svaret är älskade IKEA!)


SjälvklartL är inne i en väldigt trotsig period nu då alla moment tycks bli stora projekt. Det är inga små viljor de har de små liven ;) men idag har det varit en relativt lugn eftermiddag här hemma förutom då L kom underfunn med exakt hur roligt det är att brotta ner mamma och slicka henne i ansiktet. ;)

Efter mellis, lek, fix, middag, dusch, sagostund och välling sover nu mitt hjärta medan jag kopplat av en stund. Fick idag hem information från en utbildning jag funderat på och helt plötsligt känns valet självklart. Det är detta jag ska göra. Det är SVÅRT att komma in men fy den som ger sig ;)

Nu Halv Åtta Hos Mig på Tv4Play!


ProjektI vårt sovrum pågår just nu precis som i resten av lägenheten projekt svart och vitt. Både sänggavel och skrivbord fick sig under gårdagen en släng om med målarfärg och är nu blankt svart och JAG ÄLSKAR DET. Nästa vecka kommer min mamma ner och då ska restrerande trämöbler här hemma betsats och köket ska äntligen bli vitt. Ursprungliga tanken var att låta den beiga färgen bli men färg är så billigt och tanken är ändå att vi ska bo här några år till. A undrar om jag någonsin kommer bli nöjd och svaret på det är troligtvis nej inredningsintresserad som jag är. Det är extra svårt när dagarna spenderas här hemma att låta bli. Ett heltidsjobb snart skulle inte sitta helt fel. Under tiden blir väggarna vita, trät svart och detaljerna i svart, vitt och grått!


BlingL har på senaste tiden intresserat sig lots för smycken och idag fick han fri tillgång till mammas smyckesskrin. Lyckan var stor men L kom ändå fram till att Coco Chanel stilen nog inte var för honom. ;)


DuktigTACK sötaste för alla peppande kommentarer! Det gör verkligen gott och inte behöver jag göra er besvikna heller för imorse var det jag som var ute och promenerade. Det var iskallt, mörkt och svettigt men jag gjorde det. När klockan var tio hade jag redan motionerat, duschat och ordnat mig, L var i väg på dagis och haregrynsgröt blev dagens frukost. Dagen fortsatte med promenad till bilioteket och studievägledningen. Fann mycket bra information att klura på. Dock tror jag redan att jag vet vad det blir. Ibland behöver saker sjunka in lite dock. Har velat mycket mellan att välja med hjärna eller hjärta? Det lutar mot hjärta.

Ett doktorsbesök senare var jag påväg hem och påväg var även huvudvärk. De senaste månaderna har jag drabbats av hemsk huvudvärk (migrän?). Ligger som ett band över huvudet med punktsmärta mellan ögon och tinningar. Vanlig Alvedon hjälper inte. Försöker kartlägga när det dyker upp. Kanske strax innan "den tiden i månaden?". Eftersom testerna för IBSn visade på näringsbrist trodde jag att även huvudvärken skulle vara ett minne blott nu när jag med hjälp av ny meducin blivit så mycket bättre. Äter och får behålla maten. Dessutom med kosttilskott som tillägg. Stress?

Väl hemma var det dags för lite välbehövlig lunch. Precis då jag skall sätta mig ner och njuta slinter glaset ur handen på mig. Datorn, bordet, soffan, fotöljen och mattan täcks av stora fläckar. Tur jag har tid i tvättstugan imorgon. Håll tummarna för sofföverdragen. Mattan går nog tyvärr inte att rädda. Efter att äntligen fått i mig lite lunch ringde jag några viktiga samtal och sedan var det tid att hämta L på dagis. Skrutten hade ramlat två gånger idag. Gör alltid lika ont att jag inte vart där och kunnat trösta. Blev extra pussar hemma istället.

Tyvärr blev värken i huvudet bara värre. Har spenderat eftermiddagen med illamående och i djup sömn. Vaknade klockan sex som i en dimma. Efter lite mat och dryck känns det hela under kontroll. Faktiskt känns det alltid lite bättre då jag äter. Känns som jag pressar in mat efter värk. Det får mig att bli bra för stunden? Kvällen spenderas iallafall med lyxiga jordgubbar och nya Plaza Kvinna i soffan!


Ångest


När jag var liten hände det ofta att jag bestämde ting på dagen för att sedan gråta över dem på kvällen. Det kunde vara övernattningar, kalasinbjudningar eller andra evenemang. På dagen kändes det som världens bästa ide men framåt kvällen som mindre bra. Lite så känner jag över dagens positiva energi som fått mig att beställa ViktVäktarnas brevkurs, plocka fram mina avdankande träningskläder och nu väntar en iskall morgonpromenad på mig imorgon. För det har jag lovat min A. A som snart ska söka till polis och kan behöva all pepp som går inför att träna. Går inte att svikas. Här ska ut på iskall morgonpromenad. Gravidmagen ska bli ett minne blott. Jag ska bli snyggast på stranden. Lite ledsamt känns det dock i hjärtat. För så länge de där goa kilona suttit på min kropp har jag fortfarande haft gravidtiden nära. En liten ursäkt. Nu är det bestämmt. Att jag inte ska vara gravidtjock längre. Tio kilo minus är målet!


NuIdag har vi trots att det onda i huvudet inte släppt haft en så mysig förmiddag tillsammans. Morade oss länge med välling i sängen innan vi startade dagen med morgon TV. Strax var det dags för frukost och efter det har vi ordnat rundor med ting här hemma. Ska jag vara ärlig är allt lite upp och ner just nu. Så blir det ofta då jag tänker om i färg och form. I vår ska inga stora projekt ske. Bara några små som att köket ska bli vitt, våra bruna möbler betsas en nyans mörkare för att dölja slitage och så ska alla små planer äntligen bli klara. Det är verkligen det bästa med våren. Nystart. Har redan blivit riktigt inspirerad till att starta på nya ting. Idag är en sån dag då jag känner mig full av liv. Humöret är på topp och jag har bestämmt mig för att den där gamla sunkiga personen i mig ska ut. Det är hög tid att ta tag i gravkilon, utväxt och blek hy. Denna veckan är det jag som börjar motionera, skriver in mig på ViktVäktarna och slutar med ursäkter. Dessutom ska jag beställa lots of kurskataloger och verkligen ta tag i framtiden. Vårt mål är hus innan trettio och ja tiden börjar bli KORT!


Ont
L tyckte det var lite tradig mamma som inte orkade med att leka monster idag eftersom hon har sån där huvudvärk. Med A på jobb kämpade vi oss igenom förmiddagen med pussel, Amarican Pancakes och Saltkråkan. Ikväll har farmor och farfar ställt upp som barnvakt medan mamman får vila onda huvudet i soffan!


Cerise

Gissa om jag vart förvånad då jag tittade in min statestik igår kväll. Cirka 150 unika läsare. O, jag som brukar ha blyga 30 stabila personer hemma här på våran gata varje dag. Det visade sig att jag hade sötaste Emelie att tacka. Hon har nämligen tipsat om mig som sin favorit mamma blogg hos Prinsessan. KUL tycker jag och tackar för komplimangen. Till alla nya som läser hoppas jag ni kommer trivas hemma på våran gata. Lämna gärna en kommentar. Är galet nyfiken på vilka ni är.

Idag har jag riktig VÅR känsla. Började dagen med att städa lägenheten medan A var uppe tidigt och handlade. När matvarorna var inplockade och lilleman lämnad på dagis tog jag som vanligt tag i mina numera obligatoriska viktga samtal och mail. Beslutade mig för att ge mig själv en klapp på axeln. Blev en promenad ner till stan och min favoritflorist. 35,- för cerise rosa tulpaner blev resultatet som numera pryder hyllan i vardagsrummet. Som jag LÄNGTAR efter värme nu. Drömmer om krispiga tulpaner, långklänningar, vita Converse, lite sol på näsan och glada färger. Tror våren 2010 blir färgglad. Tittade in hos HM idag och klickade hem tröjor till L. Blev fem fina i grönt, turkost, orange, marint och grått plus lite annan bas till både honom och mig. Dessa ting tycks alltid vara slutsålda då jag tänk handla så i år är jag ute i god tid. Då termometern visar - 10 grader är det inte många som handlar vårkläder ;)

Om en timme är det dags för eviga projktet tvätt här hemma och sedan tid att hämta mitt hjärta på dagis. Tills dess ska jag smälta lunchen med härlig inspration från Plaza Interiör som fick följa med hem från tidningshyllan idag. Kunde inte låta bli då jag såg det härliga omslaget i ROSA!


BilarHar haft en underbar dag som bland annat bjudit på lunch hos underbaraste Linn. Vi är lyckliga att ha så många fina härliga ärliga vänner att dela både positivt och negativt med. Det är ingen självklarhet. Efter jag hämtat upp L på dagis handlade vi med lite mellanmål hem. Efter mellis var L trött och för att hålla honom vaken agerade jag lekmamma. Först byggde vi koja under bordet det var sådär kul, sedan drog vi Bobbo i vagnen det var kul en stund sedan kom jag på att vi skulle leka med den radiostyrda bilen som L fått av farmor och farfar i julklapp. DÅ vart det liv här hemma. Det är härligt att lyckas med en ny lek som underhåller en stund. Det kräver lite fantasi ibland. Tur barnasinnet ligger nära tillhands. ;)

I eftermiddags fick jag ett samtal angående jobb. Förnärvarande har jag fått ett vik. på cirka halvtid här i stan för ungefär två månader. Detta var en intervju hos en stor kedja som ville ha mig på intervju. Tyvärr sökte de nu omgående extra kvällar och helger vilket blir svårt att kombinera med mitt schema idag. Har haft flera chanser till extrajobb som jag inte kunnat ta eftersom jag redan arbetar och därav konkurrerats ut av mer flexibla personer. Det är synd eftersom jag vet att jobb inom handel ofta börjar just med extra timmar. Får helt enkelt hålla tummarna att någon från intervjuerna minns mig då det dyker upp en tjänst på fler timmar eller att min nuvarande chef kan ordna fram lite mer timmar till mig. Som jag önskar jag kunde klona mig själv ibland.

L är precis nattad och jag tänkte spendera kvällen med att sortera foto men först lite obligatoriskt bloggläsning såklart. Har sett i kommentarerna att ni är många nya som läser. KUL tycker vi och hoppas att i skall trivas här hemma på våran gata i stan!
SömnSom jag ÄLSKAR det där lilla yviga håret som sticker upp från kudden brevid min. L har precis somnat och efter gårdagens envisa mamma hoppas jag han fortsätter sova för natten. Imorgon väntar dagis och vardag igen vilket innebär att vi behöver vara en utvilad familj. Det är inte bara Ls rutiner som blivit störda av ledighet utan även våra. Tycker det ska bli skönt med lite ordnig och reda på veckodagarna igen för just nu är jag totalt dagvild.

Den planerade IKEAtrippen blev inställd redan under gårdagen och tur var det för idag vaknade mamman upp med huvudvärk. Efter ett misslyckat försök att ge mig ut på promenad med mina killar och svärdföräldrar gav jag upp. Bäddade istället ner mig för att vila. Är konstant trött nuförtiden. Svårt att fokusera tankarna. Tror det beror mycket av all stress inför jul. Alla beslut som skulle tas, scheman som skulle gå ihopa och ting som skulle ordnas. Månader av slit tar välan ut sin rätt helt enkelt.

A jobbar. Jag och L har småpysslat här hemma. Hoppas på mer jobbpass snart för mycket tid hemma gör mig inredningstokig. Då jag arbetar har jag inte mycket tid eller ork att ordna rundor men de senaste dagarna har ting ändrat plats många gånger här hemma. Stora projektet just nu är att få till en fotovägg med ramar i vitt, guld och svart. Tror det kommer bli rikigt bra men för en pedant som jag tar det tid då sånna ting ska ordnas.

Imorgon är planen bland annat lunchdejt med Linn. Längtar ihjäl mig efter lite vuxen social kontakt. Vi har inte setts på evigheter. Ska bli HÄRLIGT!


MuffinsDagen har spenderats med att söka arbete, bygga ihopa badrumshylla och annat fix. Det stora projektet har dock varit att fortsätta arbeta med Ls sovtider som blivit totalt tokiga nu under ledigheter och sjukdom. L sover en timma eller två och vaknar sedan. Vägrar somna om och vill upp. Tom idag då han fick vara vaken till han nästan somnade i soffan och därav konstaterat var jättetrött ville han ändå upp efter en timme. Jag har dock varit envis och lyckats få honom att somna om igen. Imorgon är det inget dagis men till på torsdag hoppas jag vi har en liten kille som orkar med även innan vilan.

Att vara hemma med L kräver fantasi. Lovet och kylan har gjort att det blivit många dagar inne och trots julklappshysteri är det mesta nu redan lekt med. För att hålla orken uppe under eftermiddagen slängde vi därför ihopa en muffinssmet ala Leila. Ingredienserna blev lite vad som fanns hemma men med rester från nyårsaftons blockchoklad blev slutresultatet GOTT. Älskar att hitta på ting med L. Det är härligt att se lyckan i hans ögon då jag frågar om vi ska baka/bygga koja eller något annat alternativ. Oftast sträcker han upp sina små armar i luften och ropar "JAAAA!!!".

Imorgon är planen för dagen IKEA med Linnea. Antagligen utan både män och barn. Kan behövas ibland!


Bad

Just nu sitter jag och lyssnar på vattnet som droppar i köket. Det är nämligen så att vattnet har fryst i rören och varit så i ett och ett halvt dygn ungefär. Idag började det droppa så smått och efter några timmar kom även varmvattnet igång. För att det inte ska frysa igen måste vi därför låta vattnet droppa och det är ett ytterst irriterande ljud att lyssna till måste jag säga. Dock är jag tacksam för att vi återigen har vatten i köket här hemma för att diska i duschen var ingen höjdare. Tänk vad bekväma vi är idag. Förr hade man verken vatten eller el inomhus. Lycklig är jag iallafall att vi hela tiden haft vatten i badrummet och det är även L som idag invigde ny plaskorg från Granit. Meningen var att att Ls badleksaker skulle förvaras där men L fann ett nytt syfte med baljan. ;)


SchemaVi fick mycket gjort här hemma igår och det kändes SKÖNT att somna med ordning. Även denna dagen har gått i effektivitetets tecken. Började morgonen med att ringa viktiga samtal. Då vi var klara med morgonens måsten åkte jag ut till jobb för att hämta nytt schema. Blev även lite shopping och sedan hem för lunch innan det var dags för L att hämtas på dagis. Eftermiddagen har gått till att hålla en trött L vaken. Är bättre med hostan med somnade senare än vanligt igår och vaknade senare imorse vilket resulterat i att sovstunden mitt på dagen gärna blir sen med följd att nattningen blir sen. Ni förstår. Vi har lekt, sett på Salkråkan och badat. Klockan sex var det svårt att hålla upp ögonen. Efter välling somnade L rekordfort.

Med tanke på antalet kunder på IKEA under lördagens besök antar jag att det inte bara är jag som får inredningslust såhär efter jul. Efter ett underbart repotage i senaste Lantliv önskar jag vitt och svart färgtema här hemma. Helst hade köket målats vitt, kaklet grått och alla mörka möbler svarta men jag stoppar mig själv med att byta ut detaljer istället. På bild ovan vår nya matta från Rusta. 199,- och i alla småbarnsföräldrars drömmaterial plast. ;) Planen för köket är vita tavellister till kokböcker på väggen där tavlorna sitter idag och korgar, textilier och övriga detaljer i beigt.

Jag älskar julen och allt som hör till men lika härligt som det är att plocka fram pyntet är det när det åker ner i lådorna igen. Nu längtar jag efter att få plocka fram mina pelagonier ur källaren. För då är det VÅR!OrdningVar uppe halva natten med L som inte kunde sova pgr av ond hosta som kompensation sov vi till elva imorse. Nu har vi börjat morgonen med välling, frukost och Saltkråkan. Dagen fortsätter i lugt tempo här hemma för ute är det KALLT. Vi har inget rinnande vatten i vårt kök misstänker att det frusit? När A kommer hem från jobb ska här dock röjas. Det mesta julpytet är borta. Julgranen står men utan pynt. Stjärnorna i fönstren får dock lysa upp mörka kvällar här hemma ett tag till. Igår rensade jag ut alla papper och pärmar från 2009 och idag är det skrubben samt källaren som ska få sig en rejäl omgång. Bor man tre på 54kvm har man inte lyxen att spara så några vändor till tippen i veckan blir det nog. Nu vill jag få ordning och reda på allting här hemma som varit på väntlistan pgr av jobb, sjuka och andra orsaker!


Saltkråkan

Igår började vi det nya året med familjefrukost och kort, KALL promenad vid havet. Då vi kom hem var vi allihoppa trötta och jag sov tillsammans med L till halv fem och eftersom vi sov många timmar på dagen blev kvällen sen vilket resulterade i sovmorgon till tio idag. Nu startar vi med lite Saltkråkan. L tycker Skrållan är superrolig och har lärt sig säga BANG efter scenen då kaffekoppar slängs i golvet dessutom skrattar han högt då farbror Melker ramlar i vattnet och kastar snöboll. Planen för dagen är lugn förmiddag med lite städ här hemma. Härligt att rensa ut 2009. När A slutar ska vi till IKEA för att inhandla ny badrumshylla sedan middag hos farmor och farfar!


Nyårsafton 2009/2010På morgonen tog vi det lungt innan vi klädde oss för att inhandla nyårsmaten.Det var mycket människor i butikerna. Då vi kom hem var vi alla trötta. Blev vila tre timmar tillsammans. Välbehövligt efter ett aktivit 2009.Då vi vaknade gjorde vi oss iordning. Kvällens mamma för klädd i puderrosa paljett tunika från HM matchat med svarta lackleggings Gina.Medan pappan tog plats i köket pysslade mamman med dukning i svart och vitt. På bordet stod även vita tulpaner och nya kivilyktor.

Till bords.Första rätten bestod av räkcoctail innehållande körsbärstomater, avocado, sallad, rostade pinjenötter och såklart huvudingrediensen räkor. Serverades med vinigrett av olivolija, balsamico och svart peppar.Dans i köket medan varmrätten tillagas.Entrecote med potatisgratäng rödvin- och beanesås. Serverades med sparris och körsbärstomater.Innan efterätt lekte killarna i vardagsrummet medan mamman diskade.

Sedan njöt vi glass med färska jordgubbar och blåbär toppade med choklad.Vi tackar A för maten med massor av pussar.Vi bytade om L till pyjamas i tron om att han skulle vilja nattas för en stunds vila innan klockan slog nytt år.Vi hade fel. L ville vara vaken de sista timmarna av 2009 tillsammas med sina lite mindre entusiastiska föräldrar.Alla leksakerna fick vara med.Och efter många timmars väntande var det äntligen dags att klä sig riktigt varmt för att fira in 2010.L var lite rädd för raketerna så efter en kort stund ute i kylan fortsatte vi firandet hemma på våran gata i stan och då L somnat skålade en trött mamma och en kanske ännu lite tröttare pappa in det nya året i champange.

Gott Nytt Allesammans!RSS 2.0