Pussel










Idag har det varit dystert väder hemma på våran gata i stan. Timmarna har gått sakta och inte mycket har blivit gjort. Eftermiddagen spenderade jag och Liam i leksaksaffären. Liam fick åka bil och sedan vände vi upp och ner på butiken. Hem kom vi med ett riktigt pussel. Från 3 år men var inga problem för skatten vår.

Nu sover trollet gott medan jag är rastlös. Mannen min är på jobb och eftersom jag inte har något bättre för mig loggade jag in på Hemnet. Inte en bra ide. Vet att vi både bor centralt, fint och får plats ett bra tag till i lägenheten men ändå finns det där. Drömmen om ett hus med egen tomt och riktiga rum till alla i familjen. Nej är väl bäst att sluta tänka på saken och sova lite istället. Imorgon väntar jobb.

God natt!

HM
















(Alla bilder lånade från HM)

Idag började dagen riktigt långsammt. Hade mycket att göra på listan men gjorde väl allt annat än de. Nu är i alla fall tvätten klar, lägenheten städad ordentligt och jag har varit och handlat. Har precis ätit en ciabatta med tomat till lunch och njuter lite tid vid datorn innan nästa del av dagen kör igång.

Ett tips är att se in på HM. De har verkligen SÅ mycket fint i sortimentet nu. Ännu är det väl ett tag kvar tills en del kan användas men av egen erfarenhet bör man beställa i tid. Speciellt till barnen. Där tar favoriterna slut fort. Ovan är mina önskningar inför dagar med svalare väder!












Retro









(Bild ur nya Plaza Interiör)








String hylla pocket design av Nisse Strinning 1946

(Bild lånad från design online)

Vaknade tidigt imorse. Av mig själv. Helt utan anledning. Var iallafall till och gå upp och starta dagen. Känner mig dock lite små seg. Får hoppas jag kommer igång under eftermiddagen. Har fixat med alla morgonmåsten och snart bär det av till jobb men innan de ska jag hinna med några små ärenden i centrat.

Igår kväll var jag för trött för att läsa men jag bläddrade lite i nya Plaza Interiör. Ett tips till er som ska inreda barnrum. Detta numret är fyllt av inspiration. Inredningsgalen som jag är hade jag väl redan sett det mesta men jag fastnade för stringhyllan ovan. Skulle passa bra ovanför Liams säng. Fint tillsammans med retro mönstret på Sandberg tapeten. Älskar barnrummet på bilden ovan även om jag själv är lite feg för färg. Här hemma kör vi retro light!




Spets







Idag började dagen i tvättstugan, med samtal till Försäkringskassan och andra allmänna morgonmåsten. Sedan fortsatte jag dagen i nytt spetslinne med blommig kjol ner på stan för att uträtta några ärenden innan det var tid för jobb. Stängde butiken ikväll och när jag kom hem fortsatte jag i samma tempo som vi arbetar i. Massor har blivit gjort här hemma. Det börjar dra ihopa sig till semester och ännu återstår några små detaljer innan vi kan koppla av men snart så. Nu är det jag som kryper ner i sköna sängen. Tror inte jag orkar läsa ikväll. Är helt slut!

Presenter


Lampa IKEA 189,-
(Bild lånad IKEA)



Pilasterhylla i vitt. Orginalet av John Kandell. 5200,-. Nöjer mig dock med kopian från Mio med 8 hyllor för 590,-.
(Bild lånad Miljögården)


Memoblock Elefant Svart. 110,-.

(Bild lånad från Svenskt Tenn)


Necessär Elefant Svart. 495,-.
(Bild lånad från Svenskt Tenn)


Handväska Elefant Svart. 1400,-.
(Bild lånad från Svenskt Tenn)

Svenskt Tenn finner ni på Strandvägen 5 i Stockholm eller så klickar ni er in på deras webbutik.

Jag älskar presenter. Både att ge och få. Finns inget bättre att se glädjen i en kärs ögon när de öppnar en gåva som de verkligen önskat eller att själv få prassla med pappret kring något som jag länge haft på önskelistan. Det är lite av en last jag har. Att inte kunna bara köpa enkla typsika ting. Här funderas i månader på vad som skulle vara den perfekta gåvan när någon fyller år, döps eller tar examen. Bäst är kanske dock de presenter som inte väntas. Att ge bara för att visa uppskattning.

Knaper ekonomi och kontrollbehov har dock ofta lett till att mannen min sluppit tänkta till kring till vad jag skulle kunna önska mig. Helt enkelt har jag själv valt ut mina presenter och låtit honom skriva något sött på kortet. Låter kanske o tack sammt. Det får ni tolka som ni vill. I år har vi i alla fall bestämmt att han ska få köpa precis vad han vill till mig inför min kommande födelsedag. Jag väntar med spänning men kan inte låta bli att hinta lite här på bloggen om vad jag längtar efter just nu.

Blink, blink!

Kyla











Denna helgen har spenderats på jobb. Måste säga att det är lite lättare att vara inomhus när vädret är som det är. Igår kväll sov jag med öppet fönster. Njöt av kylan. Härligt att ligga under duntäcke och mysa men imorse då jag promenerade iväg i storm och regn kändes det lagom lustigt. Medan jag varit på jobb har mina killar lekt, golfat och shoppat. Tror det är många som valt att spendera helgen på diverse köpcenta eller möbelvaruhus dessa två dagar. Trots att jag beklagat mig över det lite för varma vädret påminner den nuvarande kylan lite för mycket om höst. Vi har ju inte ens hunnit till sommarsemestern ännu. Nej ett litet tag får det dröja innan vi myser med nya IKEAkatalogen, köper almenackor och stickade koftor.

Nu drar jag mig tillbaka med en ny bok under täcket. Tror jag har läst ut fyra pocket denna sommaren och fler lär det bli. Väntar på Emma Hambergs och Denise Rudbergs senaste. Favoriter!

Djurparken














































Idag har vi haft den bästa dagen på Skånes djurpark. Liam var så förväntansfull imorse att tom vi var spända av förväntan. Perfekt väder hade vi också. Inte sol men inget regn. Tror bara det är A som kan förstå hur mycket stolthet vi kände som föräldrar idag. Bara att se L så lycklig vandra omkring och se på de olika djuren får hjärtat att svämma över av kärlek och då han tom vågade sig på ponyridning tror jag vi båda kände att detta var en av de absolut bästa stunder vi haft tillsammans som familj. Efter några timmar i parken var vi trötta allisammans. Åkte hem för att fika och vila en stund innan vi körde igång med tvätt och storhandling. Idag blev det tacos till middag och L somnade gott efter en dag fylld av nya upplevelser!


Mumin

















Förlåt mina vänner för dålig uppdatering här på bloggen. Livet har sett ut ungefär såhär de senaste dagarna... frukost, morgonmåsten, andra måsten som telefonköer och annat pappersarbete, lunch, jobb, middag, disk, tvätt, städ osv. Inte alltför mycket som gett någon vidare inspiration till att blogga men på mannens min begäran kommer här en kort uppdatering från en dag då jag varit ledig och struntat i nästan alla måsten.

Idag har jag storshoppat på Apoteket. Det är alltid lika chockande då man kommer fram till kassa och ska betala men vad gör man när man måste. För att förtränga den dyra Apoteketnotan tog jag en liten runda på stan. Det borde jag inte gjort. För nu börjar höstens kollektioner strömma in i butikerna och det är farligt för plånboken. Vi har sedan en tid haft Muminfeber här hemma. Denna klassiska lilla figur har satt sig direkt i våra hjärtan. Att Lindexs nu fått in massor av fina Muminting i sortimentet och att jag hade rabatt i butiken blev avgörande för dagens inköp. Ett par kalsonger, en pyjamas och en tygväska. Allt med Mumin till min kära L.

Kvällen har spenderats tillsammans med Linn, Henrik och Leia. Barnen pussade massor, det spelades fotboll och vi grillade gott till middag. Fick oss att längta ännu mer till semestern som närmar sig med stormsteg. Härom kvällen planerade vi lite inför veckorna som ska komma. Känns lite overkligt. Det vi pratat om så länge är snart här. Nu gäller det att ta vara på tiden tillsammans.

Nu dags att sova men först lite kvällslitteratur. Har verkligen kommit in i en våg av bokbegär. Det var länge sedan nu. Underbart att drömma sig bort ett slag men ikväll måste jag blunda tidigt för imorgon väntar en dag på Skånes djurpark!

Ellos











Den här dagen har mest varit. Har vaknat runt hemma i myskläder med ro. Började dagen med lite fix med Försäkringskassa, utbildning och CSN. Lite tradigt men skönt att göra klart innan semestern. Efter lunch tog jag mig ner till Posten för att skicka iväg lite papper som jag äntligen blir av med. Passade även på att hämta hem ett paket från Ellos. Måste verkligen rekomendera er att handla där. Fina ting av bra kvalite till super priser. Se dock till att ni handlar med rabatt. Det finns nämligen alltid någon kod som gör ditt köp till nedatt pris. Ofta så mycket som 40-50%.

I vårt kök står nu två stycken Marockanska lykotor som tillsammans med ljusfatet i vardagsrummet kommer lysa upp mörka höstkvällar. Jag har då börjat längta efter höst innan sommarsemestern ens är påbörjad. Det är svårt nu när höstsortimentet kommer in i butikerna. HM släppte mycket nytt idag. Ett tips är att titta in på deras nätshop. Där finns en super fin grön parkas jacka med foder som påminner om Odd Mollys, en vindjacka i svart med rutigt foder som Barbourjackorna och ett par svarta ballerina med quiltat mönster ala Chanel. Önskelistan uppdaterad nu.

Något jag också ser fram mot med hösten är utbildningen. Härligast är förstås att jag för en gång skull behöver en almenacka, massor av skrivblock och pennor. Varje år står jag där i bokhandeln och suktar efter allt fint men i år har jag faktiskt en anledning att skämma bort mig själv lite. Har satt startskottet med en väska från Penguin Bookbag köpt hos designista.se Älskar färgerna.

Ikväll blir det tidig kväll med nya Lantliv. Imorgon är det jag som öppnar butiken och innan jag somnar ska jag även hinna med att storhandla, tvätta, laga middag, diska, plocka undan, betala räkningar osv.

Det vill säga en helt vanlig dag!

Lägenheten







































































I brist på klick med kameran denna helgen bjuder jag på lite ny gamla bilder från hemma på vår gata i stan. Riktigt nöjda är vi över möbleringen som vi efter många om och men kommi fram till. Just nu känns här rymligt trots att vi bor tre på 54kvm. Så länge allt har sin plats fungerar det perfekt och precis nu är det ingenting som fattas eller det skulle vara en TV i sovrummet då.  Skönt att kunna lägga se favoritprogrammen utan att behöva argumentera först. Tror jag ska ta och önska mig detta i present till min kommande födelsedag.

Denna helg har spenderats på jobb medan mina killar besökt farmor och farfar på landet. Att jag igår var ensam hemma hör inte till vanligheterna. Rastlös människa som jag är kunde jag inte låta bli att fara runt här hemma med målarpenseln i högst hugg. Resultaten ska ni få se en annan dag. Nu är jag för trött för att ens tänka på att fotografera mina mästerverk. Närsom kommer mina två hem. Bäst att passa på att vila sig lite. Huvudet är med även idag men jag trotsar. Trött på att inte orka.

Imorgon väntar vardag med allt vad det innebär. Vi räknar ned dagarna till semestern. Längtar!


Lek























Mannen min är på jobb ikväll. Jag lyssnar till Cornelius Vreeswijk och ser på bilder från eftermiddagen. Vi har hoppat nytt hopprep, fikat och pysslat. Nu sover skatten vår sen några timmar tillbaka. Tittar till honom mellan varven och vad kan vara vackrare än den söta lilla varelse som vilar tryggt i sängen sin. Som jag älskar dig vår underbaraste L. Våra stunder tillsammans är mer värt än allt annat i livet. Att få se dig växa och utvecklas är obeskrivligt. Du gör mig till den lyckligaste mamman i världen.

Nu är det åter tid att slå sig ner i sköna sängen. Till skillnad från många av er håller jag inte helg denna fredag utan imorgon väntar jobb för mig. Håll tummarna för en dag utan huvudvärk och andra krämpor. Nu vill jag må bra!





Livet








Ofta känns mitt liv som i en dröm. Allt jag någonsin kunnat önska har jag fått. Det är svårt att tänka att jag faktiskt har mig själv att tacka för allt detta. De val jag valt i mitt liv har lett till det liv jag lever idag. Tacksam är jag men oj vad svårt jag har att ta in allt. Idag vaknade jag upp. Var mamma och fru. Hade ansvar för hem och jobb. Hörde mig själv uttala mig som min mamma innan klockan ens slagit frukost.

Var jag inte precis den lilla knubbiga tolvårigen som började högstadiet. Upptäckte smink, killar och alkohol? Tog jag inte precis studenten.Tunn, vitklädd och full vinglandes hem på ett flak med mina klasskamrater? Var det inte alldeles nyss som jag flyttade hemifrån för första gången. Packade ner de lilla som rymdes i mitt lilla flickrum för att aldrig mer bo hos mamman och pappan min?

Tiden går skrämmande fort. Ibland känns det nästan som jag lever i en film där jag spelar huvudrollen i mitt eget liv. Skulle jag faktiskt förstå att det är jag som älskar så stort skulle muren så lätt rivas. Tänk om jag bara skulle ta och tillåta mig själv vara lycklig en liiiten stund. När jag födde L såg jag livet på andra sidan. För en ynka liten del av mitt liv hade jag förlorat allt. Kan det vara de som får mig att inte kunna känna som förr? Det gör bara ont att mista om man tillåter sig att känna.

Jag talar djupt och i gåtor. Ibland bara måste jag. Mitt fall är bara för mig men visst måste även ni vakna ibland och fundera över vart tiden egentligen tog vägen?

Ser ni förresten att jag fått rynkor under ögonen. Kanske bara jag som tycker om dem. För mig symbolierar det livserfarenhet!

Solsidan











Idag startade dagen utan huvudvärk. Efter att jag lämnat på dagis väntade några timmar på jobb. Sen var den där igen. Huvudvärken. Älskling kom och hämtade mig. Åkte hem och vilade några timmar. Efter Ipren, sömn och middag känns allt lite bättre men det spänner fortfarande.

Det har verkligen börjat komma in massor av fint i sortimentet nu. Idag blev jag förälskad i en blommig kjol i brunt med skärp i midjan. Den är undanhängd och blir min nästa löning. Farligt.

Nu vila i soffan med nya Solsidan. Dessa spänningar i huvudet skrämmer mig lite. Det som ilar upp i ena halvan eller den andra. Blir tidig kväll med Damernas ikväll. Yes, jag vet det bor en mini tant i mig!

Blåbärspaj











Idag började dagen med trist huvudvärk. Bara att lägga sig för att vila. Sov hela förmiddagen och efter några timmar i dimman lättade det något. För att inte känna att denna dagen bara gått åt ont bestämde jag mig för att baka blåbärspaj. En till mina killar här hemma och den andre ska jag bjuda på jobb imorgon. Eftermiddagen spenderades med några timmar på stranden. Enda sättet att finna svalka i denna hetta. Trodde aldrig jag skulle säga det men det skulle inte vara helt fel med lite regn nu.

Till middag blev det köttfärsbiffar med fetaost till de klyftpotatis och sås av creme fresch. Nu har jag precis sett klart Kanal 5 s nya förlossningsserie. Vilket mirakel det är när ett barn föds. Önskar att jag får vara med om detta en, två eller varför inte tre gånger till. När vi ska hinna med är en annan fråga. Nu har vi helt andra prioriteringar. Utbildning, körkort, jobb, hus (och jag vet precis vilket) och tid krävs för att vi ska bli fler men när man ser de där små är det svårt att låta bli att minnas.

Nu väntar På grund av Leon av Jenny Leeb på mig i sköna sängen.
Ses imorgon!

Jordgubbar







Då var barnet nattat, hemmet i ordning och mannen min går en runda på golfbanan. Jag har krypit upp i soffan med en skål jordgubbar och grädde. Försöker finna något vettigt att se på TV men inte det är inte mycket under sommaren. Blir antagligen till att krypa ner i sängen och läsa istället. Hann plöja nya ELLE tidigare och jag blev positivt överaskad. Hösten andas 50 tal med höga midjor på kjolar, tjocka koftor med skärp i midjan och de vackraste håruppsättningar. Farligt att börja längta efter höstkollektionen innan jag knappt hunnit använda min sommargarderob men så är det när man arbetar i branschen!

Utbildning











Njuter en eftermiddag med migrän i sköna sängen. Nybäddat i vackra rutor från Ellos 149,- stycket. Lyssnar på Sakta vi gå genom stan med Monica Zetterlund och känner mig nostalgisk. Bara några veckor kvar nu till semester och vi tar bilen till storstaden. Längtar efter våra kära, promenad i gamla stan, Junibacken, shopping på NK och middag på uteservering.

Dagen idag har varit tung men jag börjar se en lösning. Snart är jag mitt rätta jag igen. Behöver bara en stund med ro. Medan jag vilar är mina killar är i parken och sparkar boll. Snart är det dock tid att börja med maten. Idag blir det köttfärssås med spagetthi. Liams absoluta favorit. Ikväll ska vi fira med jordgubbar och grädde för igår fick jag antagningsbesked och i höst är det jag som läser Fastighetsmäklarlinjen i stora staden här brevid!

Hetta



















Behöver väl inte skriva att här är så varmt att vi inte vet vart vi ska ta vägen. Ingen kan väl ha undgått att vårt annars så svala klimat förvandlats till tropisk hetta. Inget att klaga över om man har lov att ligga i skuggan med en god bok men som småbarnsföräldrer är det olidligt.

Vi har spenderat helgen på landet. Det har varit bad i bassäng, hav och badkar. Allt för att svalka våra överhettade kroppar. Kom hem sent igår. Meningen var att jag skulle varit på inventering av butiken idag men jag fick ställa in.

Vill inte gå in närmare på detalj men jag känner mig slut. Trött, ledsen och irriterad. Inte blir det bättre av att det inte ens går att komma fram i telefonkön till vårdcentralen. Får välan lov att pallra mig dit i värmen. Suck!

Stranden











Det blev en eftermiddag på stranden. Vattnet var så varmt. Låg länge i och simmade innan vi svalkade oss med fruktsallad. Balsam för själen.

Ikväll har vi ätit tacos tillsammans med storebror. Nu återstår disk, förberedelse inför morgondagens tur till beachen och packning till landet.

Bäst att sätta fart!

Paus







Det blev väl sådär med den där städningen. När nya Mama kom i posten tog jag det som ett tecken att jag borde gå och lägga mig i solen en stund istället. En timme blev jag på gården. Nu är jag härligt brun. Har duschat, ätit lunch och ska snart ta tag i tvätthögen som inte känns lika motbjudande nu när jag fått lite ny energi av solen!

Morgon







Blev sent igår. Fastnade i en bok. Släckte inte lampan före ett tror jag. Det tog mot lite att stiga upp imorse men de senaste dagarna har fått mig att inse hur otroligt härligt det är att promenera på morgonen så det blev en runda även idag. Det är mysigt att flyga fram med bra musik i öronen innan staden har vaknat. De senaste dagarna har jag verkligen funderat mycket över hur jag vill leva mitt liv och nu är jag ett steg på väg. Är så imponerad över min vän Linnea som sedan julas lyckats gå ner 26 kilo i vikt. Det lyser verkligen om henne nu. För mig handlar det dock inte bara om vikt. Lika stolt är jag över min vän Emma som blev färdig sjuksköterska nu i våras eller över min mamma som äntligen är lycklig igen efter flera år av känslor efter skilsmässan. Det är imponerande hur vi människor är så starka. Ibland är det faktiskt inte svårare än att ta ett beslut och hålla fast vid det.

Handlade hem god frukost från närbutiken och unnande mig en tidning eftersom jag varit så duktig denna vecka. Nu blir det vila under helgen men sen fortsätter vi. Nu torkar tre tvättar, morgonfixet är iordning och jag ska fortsätta med att städa här hemma.

Idag kommer min storebror med flickvän.

Längtar!

Sömn











Plötsligt händer det.

Efter en eftermiddag med bak, bus och bad var det dags för nattning. Vi är lyckligt lottade och har aldrig haft några större problem med att få L till att sova. Som bebis sov han i vår säng. Det störde ingen och var mysigt för alla tills det började bli trångt. Då nattade vi L i egen säng medan vi låg brevid. Inte det heller var några problem fram tills några veckor tillbaka då nattningarna börjat ta längre och längre tid. Det är vatten som ska hämtas, vilka nallar som ska ligga i sängen ska bestämmas, täcken ska vara av eller på, det ska hoppas eller läsas sagor i oändlighet. Ikväll sa jag till L att nu när vi tänt kaninlampan, lyssnat till musik, läst boken då går mamma ut i vardagrummet så får du sova. Jag går ut och det blir tyst. Fortsätter att vara tyst. Tittar in efter en stund och där i vår säng har skatten lagt sig och sover som en liten prins.

Nu blir det dusch och bodybutter. Har inga speciella planer för kvällen. Imorgon väntas besök från stora staden!










Bakat

Recept...

Liam Bakar Muffins!



Be din mamma hälla upp vatten i en skål för att sedan hälla i en hel kartong färdigmix.



Vispa allt vad du har.



Nu är det dags att placera ut muffinsformarna i ugnsplåtar.



Sedan fördelar du smeten i formarna.



Färdigt.

Glöm inte att medan kakorna står i ugnen kan du nu äta upp de som finns kvar i skålen!

Blomster







Med åldern blir jag mer och mer fäst vid ting som jag själv växte upp med. Vaxduk är tex en av dessa och något jag för några år sedan trodde aldrig skulle befinna sig i mitt hem. Nu ligger den där på bordet. Grön med blomster frå GreenGate och Elsashem. Den ultimata duken för kladdiga småbarnsfamiljer!

Sol







Vaknade med huvudvärk idag men trotsade med en morgonpromenad. Kom hem lagom till morgonfix och sedan gick jag ett varv på stan för några små ärenden. Nu sitter jag i soffan med en skål jordgubbar med grädde och ska snart lägga mig på gården för lite välbehövlig bränna. I eftermiddag ska jag visa er det ultimata beviset på att vi är småbarnsföräldrar!

Natt











Nattning med Pettson och Findus. Tidig kväll blir det även för mamma med huvudvärk. Denna dagen vet jag dock källan till problemet. Jag har slutat med Coca Cola idag. Sån himla abstinens jag har. Är inte att leka med. Mannen min har handlat hem en Pepsi Max och popcorn för att stilla det värsta!

Villa











I eftermiddag blev vi med hus. Pippis villa villerkulla står nämligen numera placerad mitt i vårt vardagsrum. Ibland drömmer vi om trädgård men låter inte det hindra oss från att skapa lekmiljö till skatten. L blev strålande glad när och bjöd direkt till på kaffe i sitt nya hushålle. Finns att köpa på lekmer.se. Just nu till REA pris 179,-. Skynda fynda!

Lycka







Sov dåligt inatt. Drömmde otroligt mycket. Vaknade full av obehagliga känslor. Drog på mig träningskläderna för att rensa tankarna med en morgonpromenad. Har fortsatt dagen i hälsans tecken. Njutit en bok i solen, mediterat och ätit gott. Det måste ske en förändring nu. Vill bli sund. I augusti går jag mot trettio och de senaste åren har varit en påminnelse om att man måste ta hand om sig själv. Idag är ett steg påväg!

Energi











Idag är jag lite extra glad att det finns smink. Gårkvällen resulterade i massor av tårar. Vaknade denna morgon med minst sagt svullet ansikte. Huvudvärken kom som ett brev på posten och nu känns de som jag går runt i en förvirrad dimma. Vill inte gå in på närmare detalj men ibland blir det för mycket helt enkelt. Tror det är typiskt kvinnligt att köra på tills energin tar slut. Försöker tänka positvit och njuta dagen men det är svårt när ingen ork finns. All kraft just nu går till jobb, familjen och livet i sig. Egentligen borde jag tänka mer på mig själv. Ta en paus. Det är svårt när jag alltid varit en person som vill vara perfekt på jobb, perfekt mamman, perfekt frun, perfekt vän och perfekt i allt annat jag sysslar med. Självklart vet jag att mina äkta skulle älska mig ändå men det är svårt att lägga ting åt sidan när jag älskar och vill det jag gör.

Ska försöka släppa tankarna lite nu. Har städat upp här hemma, fixat med lite måsten och bäddat med våra nya påslakan från Ellos. 149,- stycket och rabatt på det. Ellos är verkligen ett hett tips. De har allt till bra priser och alltid rabatt.

Ikväll blir det grillat hemma hos Linnea, Stefan och Ella. Längtar. Goda vänner är den bästa meducinen för att känna lycka!

Känslig












Vissa dagar kallar mannen min mig för "sin lilla Lotta". Idag är precis en sån dag. Vill inte gå in närmare i detalj men för att förklara mig så vill jag inte ha den där gamla trehjulingen, sköta mitt eget hushålle och helst av allt bara lägga mig ner och krama min Bamse.

Märker ni förresten att rött är det nya rosa här hemma. Trodde aldrig det skulle ske men det har smygit sig på mig. Det gillar vi!

Landet











Mannen min kom och hämtade upp mig efter en dag på jobb för att hämta hem vår skatt på landet. Vi blev kvar på middag och ett parti crocket innan det var dags för hemfärd mot stan. Som vi längtar efter semester då vi ska få njuta denna underbara plats länge. Bara fötter på gräsmattan, dagar vid havet, shopping i Kristianstad, grillat till middag och kvällar fyllda med tända ljus i hela familjens sällskap.
Det är livet!

( Min "baddräkt" är en bikinitopp från Ellos. Smart för oss som är så där glada i att visa magen på stranden. Nederdelen är old. Hawaiian tropics produkter finns att klicka hem hos Nelly.)

Stranden







En av årets mest lugna dagar på jobb. Tror de flesta av oss har valt bort shoppingcentran för en dag i solen. Vi styrde om våra planer för kvällen. Packade ner pastasallad, badlakan och badkläder i strandväskan för att ta oss ett kvällsdopp. Nu sitter vi nyduschade i soffan. Glada att även vi hann med några timmar i solen!

Doft







Här hemma doftar gott av nytvättade lakan, doftljus och en mamma insmord i Hawaiian Tropic Body Butter. Skatten ska nattas sedan blir det middag med mannen min framför TV:n. Kvällens goda blir lyxiga jordgubbar.

Imorgon är vi barnfria. Ska jobbas på dagen och planen för kvällen är middag på uteservering!

Pannkakstårta







Vi har haft en varm eftermiddag med svalkande glass i parken med Linn och Leia. Då vi kom hem lekte vi Pettson och Findus. Lagade en alldeles egen pannkakstårta!

Tid







Galet fort går det nu tycker jag. De flesta verkar redan tagit semester. Själva sparar vi oss till augusti. Veckor utan vardag. Behöver jag skriva att vi längtar. Igår beställde vi hem luftmadrasser, badbollar, solstolar etc. och snart ska jag ner till posten för att hämta upp ett paket från Nelly med Hawaiian Tropic. Nu får vi bara hålla tummarna för att solen stannar även i augusti.

Idag är jag klädd i långklänning igen. Bästa plagget för oss som inte vill visa benen men slippa svettas i leggings. Matchar med svarta Converse och ny klocka (den som kostat mig hela månadspengen) från Triwa. Finns i massor av olika färger men jag fegade såklart och valde en basic. Älskar min Armani men kul att kunna variera lite.

Utanför skiner solen och jag har ägnat förmiddagen åt fix samt vila. Ser fram mot en eftermiddag med förhoppningsvis mindre huvudvärk för vi ska möta upp Linn och Leia i parken för att äta glass!

Lugn







Nu ska jag hoppa in och ta en avslappnande dusch innan jag avslutar denna dagen med att tända vår nya lykta som jag fyndat på Hemtex och meditera lite. Tror mycket i huvudet beror på stress. Över vad kan jag inte exakt säga. Livet i sig.

Hoppas på en bättre dag imorgon!




Pärlor











Då vi var på utvecklingssamtal på dagis i veckan talade vi med Liams fröken om leksaker till tvååringar. Det tycks finnas hur mycket som helst innan eller efter två men inget till tvååringar. Fick tipset att inte se så noga till ålder utan istället hur L är som person. På förskolan både pärlar han, bygger med smålego och leker med bilar som är för barn mycket äldre. Då var det inte så svårt längre och så fint det gick. L var superkoncentrerad och tyckte det var spännande. Stolt var både han och mamma när första pärlplattan var färdig.

Någon som minns hur våra föräldrar gjorde då vi var små för att klistra ihopa dessa?








Fika











Blev inte så mycket av denna dag. Har vilat mitt onda huvud. Liam ordnade kafferep till mig med nya servisen från Polka Dot. Gjorde dagen genast mycket bättre. Det var väldigt noga att alla fick kaffe och det diskuterades vilka som dricker kaffe av våra nära. Vilken koll L har. Tror han lyckats föra någon sorts statestik genom åren!

Plock











Börjar dagen med att plocka. Sedan går jag till jobb och plockar. Kommer hem och plockar. Min man hjälper till med mycket men småplocket är inte hans starka sida. Ibland kan jag inte förstå hur vi kan lyckas stöka till det så mycket på så lite tid. Idag är inget undantag och jag har precis gått morgonrundan här hemma. Dessutom kört igång tre maskiner och fått iväg mina killar i tid. Nu har jag äntligen fått i mig lite frukost och ska vila då huvudet är med mig även denna dag.

Har haft diskussion här hemma. Angående män, kvinnor och kläder. Vill inte dra alla män över en kant men utgår jag från mina ex förhållanden har statestiken varit hög för män som tycker vi kvinnor handlar för mycket, ändå aldrig har något att klä sig i och dessutom redan äger en garerob fylld till bredden av ting. De flesta har påstått att de själva inte skulle ha något sentimenalt förhållande till sina kläder. Hur det då kommer sig att där lagras kalsonger från högstadiet, t-shirtar från utlandsresor och ett antal plagg i fel storlek med hopp att en dag komma i dem igen. Nej jag får inte kasta men tillslut har jag lagt in veto och åtminstone bett min man själv tömma garderoben på de som är trasigt eller helt fel size. De som verkligen betyder något men inte används har fått flytta upp i en låda över garderoben.

Min man är inte den bästa då det kommer till att unna sig själv kläder. Inte jag heller faktiktiskt. Eller jag har inte varit fram tills nu. Till den dag då A sa till mig att nu får du handla kläder du kan bära idag. Fortfarande vägrar han själv köpa sig något nytt. Denna månaden tog jag saken i egna händer och handlade lite nytt till min älskling. Det är han värd!

(Mamma Liams ögon skiftar fortfarande i brunt, blått och grönt. Enligt vad vi hört ska de ha stabiliserat sig nu så jag antar att han kommer ha någon blandfärg. Eller?)

RSS 2.0