Stress







Vi talar inte om hur denna morgon varit här hemma. Kan säga att det inte varit enligt rutin iallafall. Nu bär det av till jobb i långklänning från midsommar och vita Converse. Älskar verkligen lite längre längder på kjolar. Känner mig lite mer kvinnlig. Även Liam tycker de är toppen. Som gömställe då.

Inte mycket tid över nu. Börjar jobba snart och måste först hinna förbi posten för att hämta något som kostade mig hela fickpengen denna månad.

Hoppas ni får en fin sista juni!

Sova







Riktigt trött mamma kom hem från jobb vid nio ikväll till liten som inte velat sova. Pappa hade provat med allt utan resultat. Läst favoritböckerna, sjungit, bäddat med alla nallara, hämtat vatten, NAN osv. Oftast är L relativt lätt nattad men vissa kvällar känns det som en omöjlighet. Nu sover iallafall vår skatt. Blir en intressant morgon imorgon.

Lika envis som L är faktiskt även jag. Borde gå och sova men kan inte hålla mig från att stanna uppe bara en stund till. Tänkte äta lite jordgubbar, se runt lite på nätet och sedan kanske läsa några sidor. Tror det kallas att varva ner. Det behövs. Huvudvärken blev tyvärr inte bättre av en REA dag på jobb. Tur jag fick höra glada nyheter som piggade upp när jag kom hem. Idag har L bajsat på pottan för första gången. Potträningen går fort framåt här hemma!

Jobb







Nagellacket ska torka, håret ska bli platt och huvudvärken ska förvinna. Är allt annat än på topp idag men hoppas på att det ska bli bättring under dagen. En liten lättnad är att jag numera inte behöver ramla över skor, jackor och väskor i hallen. En ny matta från Plantagen fick bli pricken över i:et!

Leksak







Dagen började med utvecklingsamtal på Liams förkola. Allt går fint med vår lilla skatt och det var två stolta föräldrar som lämnade mötet.

Efter lite ärenden på stan var det tvättstugans tur och medan maskinerna rullade passade jag på att städa här hemma. Ska bli härligt att lägga sig ikväll i nybäddad säng.

Eftermiddagen har spenderats med fika, lek och fisk till middag. Sedan var det som vanligt bad, bok och nattning som gällde. Jag har haft huvudvärk några dagar nu som inte vill ge med sig. Tog en Ipren innan sängdags för L och vaknade halv nio. Känner mig yr. Förra veckans sjuka gör sig fortfarande hörd i kroppen. Nu blir det två långpass på jobb i rad sedan får jag vila upp mig innan en helg på jobb kör igång.

Känns tokigt att det snart är juli. Hinner inte riktigt med känner jag. Ser bilder på alla som solar, badar och grillar. Får lätt ångest över att vi inte har tiden men snart så ska vi spendera dagarna på landet, åka på tur och äta gott varje kväll.

Skrev igår att jag skulle se över min mobil hos Tre. Som ni säkert förstår är det nu gjort och detta är min nya leksak. Tycker den är super snyggt. Ska bara ge mig på att förstå alla knappar och funktioner. Sen gott folk är det jag som fått mer mobil för pengarna!

REA








Sale i butiken resulterar i tokigt trött mamma i soffan ikväll. Själv föredrar jag precis som vanligt att inte trängas i butiker utan istället klicka hem fynd. Dessa plagg är från PompDeLux. Blev våra under rean redan förra månaden. Tror jag betalde cirka 350,- för pyjamas, t-shirt och vindjacka. Både kläder och pris i vår smak. Ett märke jag absolut rekommenderar till alla er småbarnsföräldrar som söker prisvärt och lite annorlunda än de stora kedjornas utbud. Ser redan fram mot höstkollektionen.

Alldeles snart kommer vår skatt hem och det kommer bli stort pusskalas. Jag och älsklingen går runt här hemma. Tittar på klockan och längtar.

Imorgon är det utvecklingssamtal på dagis, tvätt och städ. Eventuellt en tur ner till TRE för titt på ny mobil. Tycker mitt abonemang är lite väl dyrt i månaden för den telefonen jag har idag. Ska se om de kan göra någon bra affär till mig. Sedan hoppas jag att hinna med en stunds vila i solen. Bäst att passa på. Sommaren är kort!

Längtan







Vaknade utvilad idag. Härligt. Blev tidig kväll igår vilket passar utmärkt för idag är det jobb. Ikväll kommer min skatt hem från farfar och farmor. Längtar otroligt efter min lilla nu. Det är guld värt för oss att få en stund att bara vara men nu vill vi båda ha hem vår L.

Har funderat lite i helgen. Att börja skriva lite mer känslosamt här på bloggen. För även om vårt liv består av familjelycka, underbara stunder och vackra ting är livet så mycket mer än så. Fina vänner har fått mig att inse att de älskar mig precis som jag är. Kanske kan jag hjälpa någon annan genom att dela med mig av mina erfarenheter kring graviditet, barnafödande och tiden därefter. Det skrämmer mig dock lite att öppna upp mig så. Vi får se.

Nu dags att göra iordning det sista här hemma och bege sig. Känns lite konstigt att vara tillbaka på jobb efter nästan en vecka med sjuka tror jag jag glömmt det mesta!

Vila







Idag vaknade vi inte förrän halv tolv. Vår första gemensamma sovmorgon sedan L föddes. Härligt att få njuta lugn morgon tillsammans. Efter frukost, dusch och promenad för att hämta bilen ägnade vi en timme åt att leta efter mannen mins försvunna plånbok utan resultat. En sväng förbi affären och Donken har vi nu fyllt våra magar ytterligare för att orka resterande del av denna dag som dock mestandel kommer bestå utav vila. Det var mer än tre år sedan jag drack mer än ett glas vin och som ni säkert kan lista ut känns gårdagens blandning av champang, vin och drinkar i huvudet idag. I vanliga fall kan man nog betrakta mig som nykterist med undantag från något glas vitt var tredje månad och ärligt tycker jag faktiskt att jag klarar mig exakt lika bra utan alkohol.

Ikväll blir det film, chips och godis med älsklingen min i soffan. L är kvar på landet med farmor och farfar. Saknar honom så det gör ont men vet att han har det bra. Imorgon väntar jobb och sedan åker vi för att hämta hem vårt hjärta!

Kärlek








Fint folk kommer alltid sent och så även vi. Fyrtiofem minuter efter avsatt tid anlände vi till en barnfri midsommar i byn för att fira tillsammans med underbara vänner i J&D:s nya hus. Eftermiddagen inleddes med jordgubbstårta på ängen för att följas av lekar. Vid femtiden drog vi oss hemåt för ombyte och mys i trädgården med massor av god mat, dricka och trevligt sällskap. Tiden springer förbi när man roar sig och innan vi hann säga hej var det natt och dags att tacka för oss. På lite vingliga ben promenerade vi hand i hand hem till svärmor och svärfar fär vi skulle sova för natten.

TACK ALLA UNDERBARA FÖR ATT NI GJORDE VÅR MIDSOMMAR TILL DEN BÄSTA!

Midsommar







Redo för en riktigt härlig midsommar i klänning med blomster och volang. Matchas med svarta Converse och döskallescarf för att inte se ut som att jag är påväg till skolavslutning. Nu hörs vi inte mer förrän imorgon så...

TREVLIG MIDSOMMAR ALLIHOPPA!

Fix







Godmorgon härliga midsommar!

Nu är vi vakna här hemma efter en gårkväll med massor av förberedelser. Idag är dock bara roligt fix kvar. Det vill säga att göra sig lite sådär extra midsommarfin. Jag längtar efter att få bära mina nya klänningar. Vi ska leka på dagen och klä om till middag så i riktig prinsessanda får jag idag bära inte bara en utan två nya klänningar men först ska grunden läggas. Kroppen ska peelas, naglar ska målas och ansiktet sminkas.

På TV just nu Nalle Puh. En mammas uppgift att duka fram frukost. Sen bär det av mot midsommar med underbara vänner!

Pottan








Uppdatering sjuka. Mycket bättre men lite förvirrad efter en gårkväll med migrän. Tycks alltid hålla i sig ett dygn efter. Men kan inte känna mig annat än som ny efter en förmiddag hos frisören. Nu är jag blond och kortklippt igen. Härligt.

Igårkväll hände något väldigt specielt hemma på våran gata. Liam vaknade på kvällen och ville gå på pottan. "Liam kissa pottan!" Detta hör inte till det vanligt men jag var inte sen att svara att det är klart L ska gå på pottan. Både L och jag såg lika förvånat när det faktiskt kom kiss i pottan och två gånger tom. Aldrig har jag varit så stolt över lite kiss. Jag dansade runt och lika stolt vart A som kom hem en stund senare. Självklart märkte L att detta var något stort och skulle sedan vara uppe för sitta på pottan resten av kvällen.

Emelie bad mig dela med mig några pottträningstips. Måste faktiskt tänka efter för jag tycker inte vi gjort något stort projekt av detta. Kanske är det just därför det fungerar så fint. Vi har aldrig kännt någon hets över att L skulle bli blöjfri därmot har vi på senaste märkt att han själv undrar mycket över detta och tom ibland påpekar att nu kissar han eller bajsar för den delen fast då brukar han smita iväg in i något mysigt hörn. Pottan har vi haft länge men L har aldrig vart vidare intresserad att sitta där. Tror inte han upplevet känslan av att behöva kissa och bajsa tidigare eller kunnat sätta ord på känslan. Vi har alltid försökt prata om kiss och bajs som roligt. För det är faktiskt ganska roligt. Tycker även vi vuxna här hemma med barnasinnet i behåll. Kanske är det därför som L själv valt att säga till att nu behöver han gå. Inte för att så ska man göra utan för att han tycker det är spännande vad som komma skall.

Eftersom vi märkt att tiden har varit inne har vi inhandlat roliga kalsonger som L gärna bär eftersom pappa har sådanna men han vill fortfarande ha blöja. Det låter vi honom ha eftersom han ändå säger till när det är dags. Känner han sig lugn i det tror jag det ger med sig med tiden. Idag sa vi till på dagis att om Liam säger till att han är kissig ska de fråga om han vill använda pottan. Jag tycker det är bra att börja med små steg och inte göra för stor sak av det. Helt enkelt tror jag de kommer när de små är redo och som precis med allt annat då de kommer till barn är de väldigt olika när det sker. Sammanfatningsvis tror jag att om vi låter barnen se hur vi vuxna gör, talar om kiss och bajs som något kul och har rätt hjälpmedel hemma när tiden är kommen så sköter det sig som så mycket annat fint av sig självt.

Nu hög tid att göra sig iordning. Är lite sliten men ignorerar det. Måste till Systembolaget för att antagligen trängas med alla andra glada midsommarfirare, till Plantagen och handla blomster för att avsluta på Willys för att fylla på de tomma skåpen. Ikväll ska här tvättas, packas och fixas inför midsommar. Längtar!

Trist







Nyhetsmorgon på tv och ännu en dag i soffan. Är verkligen less på detta nu men en natt utan feber ger mig hopp om att jag är på bättringsväg. Som ni säkert förstår händer inte mycket nu därav lite ny gamla foton på ting till Ls garderob. Kalsonger med stjärnor från Lindex, mössa i vitt och svart från nya favoriten Geggamojja och mjukisbyxor i grått från the BRAND och Babyshop som just nu har REA. Ett tips till alla er småbarnsföräldrar är att många webbshoppar redan startat sin sommarrea och det finns en hel del fint därute som fungerar även i höst till halva priset. Skynda fynda.

Tanken med kalsonger till L är att det börjar gå mot blöjfritt här hemma. Även nannis är på väg att bli ett minne blott. Helt plötsligt är vår lilla så stor. Börjar med utan blöja här hemma för att senare i sommar gå utan även på dagis och ute. Det pratas mycket om kiss och bajs just nu där kommer även detaljer som skillnaden mellan killar och tjejer in. Inte helt enkelt att förklara men ganska roligt ibland. Ska bli härligt att slippa tidiga mornar med nappflaskor och krävande blöjbyten. Dessutom kommer vi spara in många kronor. Tiden går fort.

Planen för dagen är att vila. Ska även försöka ta mig bort till närbutiken för att handla halstabletter. Får se om jag vågar mig ut. Ser för hemsk ut. Imorgon har jag inbokat frisörbesök som jag bestämt mig för att orka med. Mannen min får köra mig dit sen är det bara att luta sig tillbaka i stolen och hålla tummarna att frisören kan få någon reda på fyra månaders trassel!

(Era kommentarer piggar verklgen upp i min nu trista vardag. TACK allihoppa för ert stöd. Lovar att försöka allt för att bli frisk NU!)

Foto











Läget här hemma är oförändrat. Ligger på soffan och är varm med ond hals. Håll tummarna för en bättre morgondag. Avskyr sjuka. Att inte orka med när jag är behövd både här hemma och på jobb men det är bara gilla läget och tänka på att desstu mer jag vilar ju fortfare blir jag frisk igen.

Igårkväll spikade min duktiga man upp vår nya fotovägg. Det är inte enkelt att välja mellan tusentals vackra bilder som vi har. Nu återstår bare en bild eller två sen kommer väggen växa med familjen. Jag är riktigt nöjd och lycklig över att min älskling blivit händig. För utöver fotoväggen har han senaste veckan både monterat den nya byrån och satt upp hängare med den fina Kids skylten i hallen. Härligt när ting sitter på sin plats.

Nu är det åter till sängen men först en dusch. Jag är så otroligt varm!

Styrka







Idag känner jag mig lika frisk som mina blomster här hemma. Morgonen gjorde inte det hela bättre. En pappa utan snus, en sjuk mamma och mer än vanligt trotsig Liam. Ingen bra kombo. Det tog två timmar av skrik, gråt och stark vilja innan mina två kom utanför dörren. Den senaste veckans rutiner är nu åter rubbade och det blir till att börja från noll igen. Nu är det bums i säng halv åtta som gäller och max en timma vila på dagen. Blev dock inget dagis idag då det kändes fel både mot L och personal att släppa iväg en liten trött och eventuellt lite på början av sjuka. Tur farmor och farfar kunde ställa upp. Vad skulle vi göra utan dem. Underbara.

Som grädde på moset glömde vi bort utvecklingssamtalet med Ls fröken idag och vi som även förra måndagen kom till dagis för att lämna L trots lappar om utvecklingsdag och stängd avdelning står nog på listan över de mest virriga föräldrarna nu. En klok kvinna i mitt liv sa en gång "När dina barn föds föds ditt dåliga samvete." Beredd att skriva under på det idag.

Nu åter till sängen. Jag är nog den mest rastlösa människa som jag känner. Avskyr att ligga hemma utan att orka med ting. Har tagit en dusch men inte orkat torka håret, är hungrig men för trött för att laga mat och attan va svårt det är att låta bli dammsugaren när jag känner hur smulorna fastnar under fötterna.

Nu blev det bittert här. Avslutar med något roligare och hoppas på bättring snart.

Liam vid köksbordet imorse:

"Emma bebis magen"

Jag:

"Ja det har hon och vad har mamma i magen?"

Liam:

"Mat!"


Sjuk










Är helt ur form. Varm med feber och ont i halsen. Imorse ville jag bara dra täcket över huvudet men jag har trotsat hälsan och spenderat dagen på jobb. Mannen min arbetar kväll och jag är ytterst tacksam för att farmor och farfar ställde upp som barnvakt. Nu blir det sängen och antagligen blir jag där hela dagen imorgon.

Återkommer när jag känner mig på bättringsväg igen!

Bröllop







Idag har bröllopsklockorna ringt för Victoria och Daniel. Jag var på jobb och missade till min stora sorg kyssen men hann höra på radio hur de blev man och hustru. Jag vill också bli hustru en dag. Egentligen vill jag ordna bröllop nu men mannen min har lovat mig en dag som prinsessa när det väl finns budget för det. Först vill vi bli "klara" med barn, piffa kroppen lite och ha ekonomi över till att lägga riksdaler på både det ena och det andra. Det kommer dröja vill säga.

Vår dröm är att gifta oss på landet. Ett riktigt sommarbröllop med vit stenkyrka och mottagning i trädgården för alla våra kära. God mat, dryck och musik. Jag vacker i vitt och mannen stiligt svart. På gräsmattan ska barnen springa omkring i nersmutsade finkläder under toner till vår låt Fields of gold av Eva Cassidy.

Idag tror jag dock jag skulle kunna gifta mig i mina nya svarta Converse. Denna månaden har blivit mycket kläder till mannen och L så med ett klick var dessa minna. Det var jag välan värd?

Imorse var vi tidigt på Willys för att fylla upp skåpen här hemma. Efter att ha lastat av varorna körde mina killar mig till jobb. Eftermiddagen och kvällen har spenderats med L. Vi har ätit tacos, badat och läst Nalle Puh. Nattningarna är verkligen en sak i sig nu när rutinerna blivit störda. Nästa gång påminn mig om regel nummer ett. Rutiner är rutiner utan undantag. Har tagit flera dagar att vända tillbaka mönstret. Idag tog det bara en timma. Det börjar arta sig. Att natta L just nu är nästan som att leka arga leken. Ni vet när man sitter helt tysta och bara tittar på varandra för att se vem som skrattar först. Fast i denna leken är det jag som ligger med ögonen slutna och försöker hålla mig seriös medan Liam hoppar, busar och pratar. Det är inte det lättaste alla gånger.

Nu ska jag se om det finns något att se på Play. Blir tidig kväll i säng. Känner mig varm med ont i kroppen plus känningar i halsen. Inte så bra!

(Linnea F. Jag har tappat bort adress och lösen till din blogg. Om jag fortfarande får läsa. Maila mig. Kramar!)

Mys








Nu hoppar vi i säng här hemma efter en hel dag med massor av mys. Jag har fått träffa min underbara vän Linnea som blivit tjugo kilo mindre sedan vi sågs sist. Vilken kämpe och inspiration. Behöver jag skriva att hon lyste? Liam har fått leka med sötaste Ella. De har hoppats i soffor, byggts pussel och körts med bilar. Vi har ätit kycklingsallad, glass på stan och varma bullar. Dagen kunde inte blitt bättre. Hoppas på en träff till Skånes djurpark snart.

Kvällen har varit lugn. Middag, bad och Pannkakstårtan med Pettson och Findus sen sov L. Jag har pratat i telefon med fiiiiiiiiinaste Emman och tipsat henne om massor av bebisting som är hur söta som helst. Tror mannen hennes hälsar och tackar.

Nu väntar The Hills och The City sedan matlistan för imorgon bär det av till Willys innan det åter är dags för lite jobb!

(Emelie jag har inte ny kamera. Samma gamla vanliga. Bara lekt lite med ljusinställningarna!)


Besök











Har inte blivit mycket till blogg de senaste dagarna. Vi har haft finbeök av mamma/mormor från Stockholm. Vi mötes upp vid tåget i måndags och innan vi hann säga hej var det dags att säga hej då igen men vi har hunnit med mycket. En mamma och pappa med alltför lite vardagsromantik fick hålla handen tre timmar under Robin Hood på bio, vänner har träffats i lugn och ro samt ett besök på IKEA utan tidspress. Liam har lekt med mormor hela dagarna. De har sparkat boll, målat och pusslat. Kvällarna har blivit sena och rutinerna lite upp och ner men det är inte varje dag vi har mamma/mormor här.

Igår ägnade jag hela dagen åt att rensa, organisera och städa. Besöket på IKEA resulterade nämligen i en ny byrå som nu rymmer större delen av de vi tidigare tvingades kliva över i hallen. En ny skylt från Pinglan med texten Kids skall skruvas upp tillsammans med några knoppar från det stora varuhuset och sen hoppas jag vi kan hålla ordningen nått sådär.

Idag väntar vi ytterligare finbesök. Denna gång från staden lite längre bort. Det är finaste Linnea och Ella som kommer med tåget om bara en liten stund. Imorse då jag berättade för Liam att Ella kommer idag säger han "Ja, bebisen Ella!". Fick förklara att Ella faktiskt inte är någon bebis längre. Alldeles för länge sedan vi träffades nu. Ser fram mot detta så.

Dags att sätta fart. Jag har alltid varit en person som njutit av morgon. Gått upp tidigt. Tagit det lugnt. Sen jag blev mamma är saken dock ej det samma. Visst smyger jag ibland upp en halvtimme tidigare för att få duscha ifred men någon tidning till morgonmålet blir det knappast. Tror ni vet vad jag menar!

Tvätt











Denna veckan började tidigare än vanligt. Redan klockan sex var det en liten som ropade "Musse Pigg!". Bara till att gilla läget och lämna sköna sängen. Efter frukost och fix körde killarna till dagis medan jag startade upp i tvättstugan men när jag kommer upp är mina två redan tillbaka. Dagis var ju stängt idag vilket två trötta föräldrar glömmt denna morgonen. Tur jag var ledig och inte hade alltför mycket på agendan. Istället fick jag hjälp av världens bästa med tvätten. Tänk att vi vuxna aldrig tycker det är lika spännande att göra rent som de små. Leksaker i alla ära men att umgås med mamma eller pappa och göra vuxenting slår allt.

En tur till affären, pussel och lite lunch senare. Nu vilar L och jag ska passa på att ordna upp lite för snart kommer mamma.

Vill passa på att tacka för alla kommentarer. Det värmer och gör det lite extra roligt att blogga. På begäran kommer här recept på gårdagens middag.

Lax med pasta och citronsås.
(Jag smakar alltid av så inga exakta mått anges!)

grädde
riven parmesan
pressad citron
färska örter eller frysta för stressade småbarnsföräldrar
olivolja
vitlök
salt

Koka upp grädden och rör ner ingredienserna efter smak. Under tiden kokar pasta och laxen steker i pannan. Servera med sallad.
Färdigt!

Vilodag







Söndag och denna veckans sista dag. Snart redan mitten av juni och precis som sommaren vet jag inte vart tiden tar vägen. Mannen min kom hem sent från golftävling igår då trött mamma redan somnat i sängen med lampan tänd och boken i famnen. Imorse var det härligt att vakna som tre igen och efter frukost blev det en tur till Willys för att handla lite smått.

Söndagar tycks alltid bli sånna dagar då det inte sker så mycket. Det kliar i fingrarna på en annars aktiv mamma men ibland måste tiden bara få vara. Vi har ätit lunch, vilat tillsammans och lekt massor. Jag har lagat god middag med pasta, lax och citronsås. Kvällen har bestått av framkallning av foto till projekt fotovägg, fix med ny receptpärm och pågående nattning av barn.

Som start på en händelserik vecka ska vi möta upp mamma vid tåget runt lunchtid imorgon. Veckan innehåller även bio med mannen min, lunch med fd arbetskamrater och barn, tur till IKEA, fredagslek med Linnea och Ella för att sedan avslutas med en helg på jobb.

Nu blir det dusch, myskläder och sen jordgubbar i soffan för att fira att A kom på tredje plats i helgens tävling. Etta, två och tre samt sitt livs första hole in one. Vilken golfsommar. Snart kan jag titulera mig spelarfru!

(Jag vet att ni läser bloggen men det värmer när ni kommenterar. Skriv gärna önskningar vad ni vill se mer av eller om ni undrar något.)

(Liams sängkläder med bilar kommer från Ellos och är just nu på REA. Skynda fynda alla ni biltokiga därute.)


Natt







Aldrig kunde jag föreställa mig exakt hur mycket kärlek som ryms mellan förälder och barn. Så långt jag kan minnas har jag velat bli vuxen. Ha mitt eget hushålle med min lilla familj. Ibland är det svårt att ta in att den tiden är nu. Jag har allt jag någonsin önskat. Försöker njuta varje sekund. Ta vara på tiden som fru och mamma. Visa dem att jag älskar dem över allt annat.

Det är underbart att ge. Att orka skapa tid för min man både för familjen, fritid och jobb. Skapa stunder tillsammans med Liam som jag alltid kommer spara i mitt hjärta. Finns inget bättre än att se glädjen i sitt barns ansikte. Jag älskar att Liam varje kväll berättar vilka bilar som är på sängkläderna, vilka som bor i vilka hus på tapeten och att vi tillsammans säger go natt till alla kära i vårt liv.

Inatt läste jag Nalle Puh och innan Liam somnade la han sin lilla hand i min stora. Precis som jag minns mina föräldrars kärlek till mig hoppas jag Liam kommer minnas våra stunder ihopa. Det är mer värt än allt annat.

Att få barn tillsammans med A är absolut det bästa som hänt mig.

Älskar er!


Nytt







En liten som leker hela dagarna behöver många ombyten. Enda sedan jag blev pojkmamma har jag slagits av hur otroligt litet utbud det finns till de små medan flickavdelningarna fortsätter i oändlighet. Medan flickor dessutom bär söta mönster med fjärilar, rosetter och blomster ska pojkarna redan vid ung ålder bära Star Wars, Cars eller andra figurer som inte är direkt verklighetsrelaterade. När där äntligen finns något annorlunda i sortimentet är det såklart slutsålt. Eftersom jag arbetar i köpcentrum har jag turen att ofta ha möjlighet att titta in för att se om det kommit något nytt eller påfyllning trots det ekar Liams garderob ofta tom. Det blir inte heller enklare av att en tvååring har hunnit växa ur ännu en storlek innan ni hinner säga barnbidrag. Nedan lite av vad som jag fyndat till Liams sommar 2010. Det mesta från HM och Lindex. Ytterkläder lägger vi en del slantar på men annat för flera hundra kronor plagget går bort.



Marint skärp HM.


Randig mössa i blått och rött. Från Geggamojja. Köpt på Harmoni Barn.



Ännu mer marint. Hoddie. Lindex.



Kofta. Lindex.



Badshorts i rutigt. HM.



Flip Flops till stranden. HM.



Sandaler. Din Sko.



Converse inspirerade tygskor. Din Sko.



Sammanfattning.

Tar mer än gärna tips från er var jag kan finna kläder till pojkar till hyfsade priser utan massor av plotter. Gärna med bilar, siffror eller andra mönster som passar en 2åring!

Husfru













Mannen vår är på golftävling sedan igår så denna helgen är jag ensam att hålla ställningarna här hemma. Lite insikt i hur det är att vara ensamstående. All heder till alla er som är en därute. Vi började dagen klockan åtta. Efter frukost var det på med löparskorna för en tur runt staden men på en mycket bestämd tvåårings beslut blev det istället en runda i ny lekpark i kvarteret lite längre ner. Efter lunch vilade L medan jag hann duscha, städa av och slänga ihopa en bulldeg. Nu har farmor precis kommit på besök och tagit med sig L för att mata ankorna i parken. Snart är de tillbaka och vi ska mumsa på nybakt.

Känner mig som en riktig husfru idag med kjol från HM. Älskar verkligen hemmalivet. I lagom dos.  Ikväll blir det triss i tidningar!

Emelie











Finaste Emelie har länge önskat fler bilder från vårt sovrum så på beställning kommer här en lite mer helhetsbild. Sedan vi tog bort flera garderober och Liam fick sin höra till vänster istället för höger känns rummet plötsligt mycket rymligare. Att bo tre på 54 kvm plockar fram det kreativa i mig. Att finna lösningar till en praktiskt vardag är en del av mig nu. Nästa projekt är att ta tag i hallen som svämmar över av ytterkläder, skor, mössor etc. Funderar på ytterligare en byrå till sovrummet. För finns det hjärterum...!

Helg











Man kan väl säga att det gick bra hos doktorn igår men att det ändå antagligen blir operation om några månader för att inte riskera. Som skrivet är det inget jag vill gå in med mer detaljer om här men samtidigt vill jag ni ska veta. Gårdagen bjöd även på lite roligare ting. Bland annat ett efterlängtat besök på IKEA. Fyllde på med lite förbrukningsting som badrumsmatta, koppar och massor av ljus. Blev även ett vitt ljusfat till vardagsrumsbordet och en fin svart lykta till entren. Avslutade shoppingturen med jakt på sandaler till Liam. Det har inte varit det lättaste. Har inte funnit ett ända par i rätt storlek till någelunda pris. Till slut fann vi ett par svarta på Din Sko till hyggligt pris som fick bli med hem tillsammans med ett par tygskor i samma färg.

Dagen idag har spenderats med lite tvätt och fredagsstäd. Har även fått upp pricken över i:et i Liams hörna. En polis planch av Karin Mannerstål. Litens reaktion var "pappa!". Det håller vi tummarna för. En tur ned till staden i regn resulterade i lite underhållning i form av målarbok, pyssel och spel till Liam inför helgen. Detta väder är så trist. Hoppas på sol snart. De ger energi som vi behöver efter denna långa vinten. Imorgon tror jag dock jag trotsar vädret och ger mina nya löparskor en ny chans.

Eftermiddagen har spenderats med massor av lek, film och mat. Nu hoppas jag på en kväll i lugn. Har massor av avsnitt på Play att ta igen och nya Elle Interiör väntar på nattduksbordet. Uppkrupen i soffan i älsklingens skjorta tackar jag nu för mig och tar äntligen fredagskväll!

Bilar







Lite tomt på bloggfronten. Har kännt mig med början till en förkylning. Får se om det går över. Bjuder på lite bilder på min underbaraste. Här precis hemkommen från landet och två dagar med farmor och farfar. Vi firar att vi saknat varandra med jordgubbar, kuddkrig och kurragömma. Tröjan med bilar är Liams favorit. Köpt på Åhlens och är egentligen en pyjamas vilket innebörden för en tvååring inte spelar någon som helst roll. En mamma hade brått till jobb på lördag morgon så tröjan fick sitta kvar till landet men vem tror ni kommer hem med samma tröja ett dygn efter? Jo en liten envis som gallskrikit varje gång farfar och farmor gjort tappra försök att byta. Vilka ideer de har de små.

Denna dagen började med promenad till Arbetsförmedlingen. Möte och sedan en tur på stan för att leta efter biltröjor. Misslyckades med uppdraget men fann skärp, Geggamojja mössa och bilstrumpor istället. Vidare till Herr Bloom och till Ican för ett paket på posten. Nu väntar jag på A som ska följa med som stöd till farbror doktorn i Malmö. Återkommer med mer information om det. Privat. Håll tummarna dock att de inte finner något farligt. Är lite rädd!

Student











Denna vecka har mestandel bjudit på jobb. Mamma som skulle kommit på besök till oss i måndags ringde för att säga att det enligt biljetten var nästa vecka hon skall resa till oss. Lite trist tyckte vi men blev gladare då vi i tisdags fick fira vår alldeles underbara Nickan som tog studenten. Redan på morgonen samlades stora lastibllar utanför våra fönster och då vi kom hem från jobb var musiken lika hög som stämningen. Tycker det är fantastiskt med student. Inte bara för att jag minns min egen utan för att jag fylls med sån otrolig lycka. Nickan lyste såklart som solen och var vacker i vitt. Liam älskade hela kalaset och talar fortfarande om att Nickan hoppar och dansar på lastbilar. Kvällen spenderades hemma hos dagens huvudperson med trevligt sällskap, god mat och presenter. Vår var inte svår att välja. Ett besök hos Sova så var det klart. Klart tjejen ska ha en alldeles egen Lexington för ...

HON HAR TAGIT STUDENTEN!


Spets











Började denna dagen tidigt. Har sovit lite inatt. Mannen min har spenderat helgen på golftävling och eftersom det är min helg på jobb har Liam varit på landet tillsammans med farfar och farmor. Inte ofta jag sover själv och inte att rekommendera heller. Visst är det skönt med en egen kväll men efter kort tid känner jag mig ensam och saknar mina två. Iallafall har jag fått lite gjort här hemma. Har målat baksidan av den nya väggen och städat. Härligt att börja ny vecka med rent hem, nybäddat och med rena handdukar.

På senare tid har jag fått en ting för dofter. Älskling påstår att det bor en liten tant i mig. En dam som känner njutning när det doftar sköljmedel, rengöring och pelagonier. Häromkvällen låg vi och filosoferade i sängen. Pratade om hur vi ska leva som äldre. Hur A vill äga en liten stuga vid havet där han ska ägna tidiga mornar åt fisketurer och eftermiddagar på golfbanan. Där ska jag promenera runt i trädgården bland vita utemöbler, rosenbuskar och barnbarn.

Drömmar.

Nu är det trött mamma som sitter i soffan. Väntar spänt på att mina killar ska komma hem. Känner mig halv utan dem. Imorgon väntar jobb men vad gör det när denna veckan innehåller besök av mamma, bio och student. Ikväll blir det jordgubbar och glass innan jag ska sova gott tillsammans med de vackraste i mitt liv!

Svalor











Även om jag spenderat hela denna dagen på jobb är livet just nu bara härligt. Vaknar varje dag utan ångest och känner mig lycklig över att vara jag. Denna sommaren är jag nöjd över den jag är. Visst finns det ting som skulle kunna föbättras men nu lever vi här och nu.

Under en lång period har jag antingen varit tjugo kilo plus eller tio kilo minus än där jag är idag. Inget i garderoben har passat. Tanken var att då när jag blir smal igen då ska jag men så sakta har jag insett att det är svårt att gå ner när man är relativt nöjd över där man är. Detta har lett till att jag har lidit av konstant klädnojja. Aldrig något som passat. Tidigare i våras lämnade jag allt till klädinsamling. Kvar låg några stakars baslinnen, underkläder och strumpor. Knappt det ens. För att slippa tårar varje dag bad min man mig att handla en garderob som passar mig nu. Idag öppnar jag garderoben och väljer bland plagg jag kan bära nu. Det är en härlig känsla. Idag blev det ett linne från Gina med svalor.

Även mannen har fått lite nytt här hemma. Han är så attans dålig på att köpa nya kläder till sig att jag slog slag i saken och införskaffade skärp, shorts och skor. En början till ny sommargarderob som nu har gjort stor nytta.

Efter jobb inledde jag kvällen med SPA. Nu luktar jag härligt gott i soffan men har inte kommit så mycket längre. Hade stora planer för kvällen men jag tror jag blir här!

Musse







Det är verkligen helt underbart att med juni kom solen och sommaren. Lite konstigt känns det dock att helt plötsligt klä sig lätt efter många månader av lager på lager. Igår arbetade jag i min nya maxi klänning och idag har jag strosat runt i kjol. Härligt.

Mycket jobb denna veckan men idag har jag varit ledig. Började dagen med en tur på stan. Var ute efter en necessär och fann en fin från Longchamp. Var även en tur inom leksaksbutiken för att handla Musses DVD till Liam och HM för ett SPA kitt till mig själv. Efter en kall Cola på stans torg med solens strålar i ansiktet gick turen vidare hem för att duka fram lunch på innergården. Vid tolvtiden kom Linn och Leia på besök. Vi åt god mat, årets första svenska jordgubbar och glass. Det var så härligt att vi inte gick in förrän det var dags för middagsmat och min kropp har nu fått en underbar gyllenbrun färg. Imorgon är planen fär kvällen SPA här hemma. Solen får en verkligen att vilja piffa upp sig från topp till tå.

I skrivande stund har jag en vaken liten prins brevid mig i soffan. Vaknade och ville inte somna om. Gav upp så nu ser han på Musse medan jag skriver till er. Ibland får man. Imorgon väntar jobb hela dagen så då mannen snart kommer hem från jobb blir det sängen direkt!

Sandberg







Nu lyser solen äntligen ute. Passar perfekt då Liam är med dagis på sin första utflykt. Imorse var det två stolt föräldrar som vinkade av vid stora bussen. Aldrig trodde jag man skulle kunna känna så mycket inför en utflykt. Det var lycka att se alla barnens glada små ansikten lysa genom bussfönstret och vinka hej då. Ska bli spännande att höra om dagen.

Liams värld blir bara mer och mer spännande för varje dag som går. Nu talar han i meningar med tre och mycket om människorna runt omkring i vårt liv. Det är även härligt att se vilka ting han väljer att intressera sig för. Just nu är det Musse Pigg, Nalle Puh och bilar som är de stora. Det ska bara väljas kläder med Disney motiv eller bilar och på promenaden är det vilka bilar vi ser som pratas om här hemma på kvällen.

Som jag älskar att vara mamma och skapa denna världen till honom. Det har varit mycket randiga plagg och blandat med leksaker men numera ser jag efter tecknat och cars på stan då jag vet hur lyckan strålar om vår son då detta är saken i hans värld. Det är lycka att skapa en miljö för sitt barn där fantasin får utvecklas och de blir egna små personer.

I helgen då pappa och min lillebror var här byggde de en vägg vid Liams säng som kläddes med den underbara tapeten Kaspar från Sandberg. Valet föll på den gröna och motivet är en sagostad. Liam älskar den och berättar vilket hus som är vilket och vilka som bor där.

Nu är det hög tid att sätta fart på denna dagen. Ta en dusch, fylla magen med lite mat och sedan en tur på stan för att komma ut en stund innan det är jag som stänger butiken!

RSS 2.0