Happy Birthday





Då är vi föräldrar till en glad liten 2åring som väcktes med sång,presenter och ballonger. Vi har blåst bubblor och ätit muffins till frukost innan det var dags för att fortsätta dagens kalas på dagis där de var i full gång att blåsa ballonger då prinsen kom. Nu bär det av ner till stan för lite tårtshopping.

HAPPY BIRTHDAY!


Babyshower











Blir inte mycket till uppdatering här på bloggen men kanske desstu roligare när det väl blir? Förra veckan var omtumlande och de sista krafterna tog slut men ändå fortsätter vi lite till. Eftersom vi måste. Går på ren vilja. Med fortsatt sjuka startar vi ännu en vecka och jag hoppas att detta är veckan då solen börjar skina igen.

Igår var äntligen dagen kommen för Linns efterlängtade babyshower. Vi blev en enkel skara på fyra då de flesta ställde in i sista minuten men mer tårta för oss och i slutet ett riktigt lyckat kalas. I paketet gömmer sig tallrikar från Salt och Peppar samt ett sött vaxförkläde till den kommande prinsessan. Minns att vi själva handlade mycket babyting och så även fick i present därav tänkte jag handla något av allt de som kommer lite senare. Dagen gav massor av energi. Det är lycka att bli välsignad med vänner som er.

Idag ska jag snart ge mig iväg till staden för att handla de sista detaljerna inför 2års dagen på onsdag. Vår lilla kille som blivit så stor på bara några månader. Som jag längtar till vi får sjunga för honom på morogonen. Sen blir det ballonger, glass till kompisarna på dagis och tårta med farmor och farfar på kvällen!


Morgon







Hoppas ni sovit gott inatt. Idag är en ny vecka som förhoppningsvis inte innebär någon sjuka. L är äntligen frisk med mig är det tyvärr värre. Jag har legat hela natten med ont i huvud,hals och öron men ska ändå försöka ge mig iväg. Solen lyser utanför och jag drömmer om att promenera, simma och sola. Får se vad kroppen orkar med. Nu är det på med skorna och iväg. Trevlig måndag allihoppa!


Underhållning











Eftersom jag inte vart bland de mest aktiva att uppdatera bloggen de senaste veckorna kan jag passa på att lägga in många inlägg till er nu när jag har brist på annat att göra. Dessutom vet jag att ni är många där ute som ligger hemma kräksjuka och att ni precis som vi kan behöva lite underhållning. 

Så ikväll bjuder på bilder från vårt sovrum. Mattan är från HM Home och bor egentligen i vardagsrummet men har här tillfälligt fått plats i sovrummet i brist på halkskydd. Annat som ordnats med är arbetshörnan som har fått helt ny plats och flera hyllor till kommade studielitteratur. Dessutom har Elefanterna flyttat in även här. Denna gång i form av omklädd stolsdyna. Sängen har även den fått mini makeover med en enkel tavellist ovan och ramar som snart ska fyllas med bilder.

Här hemma är vi nöjda.
Va tycks?


Tristess







Nu sover trollungen vår gott i egen säng. Riktigt stolt mamma är jag att det går så bra. Håll tummarna att det fortsätter så. Ikväll tror jag dock Liam somade av brist på annat att göra. För vi är minst sagt trötta på att vara här hemma nu. På måndag är det till att trotsa allt vad sjuka heter och återgå till verkligheten igen. Ska bli skönt att komma ur sunkkläderna och återigen få en anledning att orka göra sig själv lite fin. Dessutom tjatar jag vidare om mina joggingskor som jag längtar efter att lufta. Hoppas min förkylning släpper snabbt för jag har bokat in simhallen med solarium senare i veckan. Älskling var där idag och det lät sjukligt skönt.

Som ni förstår har inte mycket skett här hemma idag. Jag har lyxats med att baka en paj till kommande veckans matlådor. Liam har lekt med Play Do lera och så har vi lagat pannkakor till middag. Apporpå att komma ur mysbyxorna testade vi Liams nya coola jeans från Lindex. De satt perfekt. Kul med lite annorlunda plagg även för killar. Något som inte är påklistrade med massor av figurer. Äntligen.

Melodifestivalen står på. Har följt det sådär mestandel i brist på sällskap. Inte lika roligt att se själv. Lite av charmen tycker jag är att bunkra upp med gott sällskap, dippa och god dryck men sjukstuga som vi har är det bäst för omgivingen att vi håller oss ensamna ytterligare några timmar. Jag vet faktiskt inte vem jag hejjar på. Ni?


Elefanter






Det är här jag njuter fredagsmys ikväll. I soffan tillsammans med mina elefanter från Svenskt Tenn. Status just nu är ögoninfektion på bättring, huvudvärk i normal tappning och förkylning ala värsta sorten. Tristessen är hög här hemma och vi håller fortfarande tummarna för att måndag blir tillbaka till vardag igen för snart klättrar vi minst sagt på väggarna. Tur det är fredag och bra på TV. Som för så många är Solsidan en favorit och bjuder på massor med skratt.

Tycker det är så roligt att ni är fler som lämnar kommentarer här inne. Kul att se att ni forfarande är många som hänger med även om jag valt att prioritera bort bloggen många gånger. Dessutom har jag på senare tid valt att hålla en lagom nivå på vad som skrivs här inne. Hoppas inte ni tycker jag blivit någon som tror sig vara lite mer bara för att jag väljer att skriva lite mindre. Jag har aldrig varit en person som försökt hålla någon sorts fasad.
Vi har inget perfekt liv men precis som i riktiga världen talar jag inte om för alla om allt. Vissa ting är privat även om de inte är hemliga. Personligen anser jag det trist med bloggar som enbart är positiva. De känns inte äkta. Alla vet att ingen lever så och om så skulle vara kan jag med alla säkerhet säga att det högst troligen kommer spricka någon gång i framtiden. Samtidigt är vissa ting privata och inget jag känner för att diskutera öppet i bloggvärlden.

Vi har inget perfekt liv men jag försöker finna styrka i att det är precis det som gör det perfekt.

Idag fick jag ett spännande samtal som kanske kan leda till något gott. Nästa vecka får vi se vart. Det är inte lätt alla gånger att reda ut val av framtida yrke. Detta är inget som får mig att avstå från min ursprungsplan men det skulle kanske vara något positivt vid sidan av. Dessutom ger det mig energi att känna mig uppskattad. Längtar så till i höst. Ska bli skönt att landa i något. Känner att med stöd från mina nära kommer detta bli BRA!


Sliten





Inte mycket till uppdatering här numera. Vi har gått och dragit på oss ögoninfektion hela familjen. Värst är förstås för Liam. Vid ögoninfektion är det först egenvård som gäller då man skall torka rent ögat flera ggr per dygn samt byta örngott, handdukar, snuttar etc. Det är dock inte lika lätt att få en tvååring att låta bli att pilla runt i ögon som kliar, värker och gör ONT. Dessutomt är inte bara ögoninfektion som drabbat oss. Vi har utöver detta varsin ihållande förkylning och jag har under dagen legat med migrän. Besök på vårdcentralen i eftermiddag resulterade i att vi äntligen fått meducin så nu håller vi tummarna för en bättre nästa vecka. Det är minst sagt tungt när vi alla är sjuka, vi behövs på jobb och enda barnvakterna är upptagna pgr av sjukdom inom familjen. Inte mycket att göra utan att försöka bita ihopa. Längtar galet mycket att få känna på mina nya löparskor. En timme för mig själv med bra musik i öronen. Det är lyx.

Nog med negativt. Något positivt som hänt denna veckan är att Liam nu sover i sin alldeles egna säng. Han har fått sova hos oss men som han växer börjar det nu bli ont om utrymme och dessutom är vår trollunge stora killen nu. Bebisen som vi handlade för några veckor sedan har verkligen blivit en favorit. Ska med överallt. Häromdagen gick vi promenad till närbutiken tillsammans. L med sin lilla bebis i dockvagnen och en mycket stolt mamma brevid. Måste medge att vår trollunge är en riktig duktig pappa som både tar ansvar för matning, blöjbyten och bad. Det bådar gott för den kommande generationen kvinnor.

Något som är klurigt är att komma underfunn med vad vi ska hitta på all tid som spenderas här hemma med sjukdom. Innan barn var sjukdagar självklara i sängen eller soffan men riktigt så ser det inte ut med en tvåårig som trotsar sjuka med massor av energi. Vi har målat, ritat, bakat, sett på film, läst böcker osv men nu börjar det bli svårt att hitta på. Egentligen är det välan i föräldrar som behöver ombyte. Liam tycker vi kan göra saker tusen gånger om när det är något roligt sker. Ofta ropar han "paka" = baka och hämtar sin lilla kavel. Vi har snart ett eget litet bageri här hemma. För jag bjuda på en kokosboll med lite ögoninflammation, en sockerkaka med förkylning eller varför inte lite snorbullar?


Snuva







Tyvärr är både jag och Liam sjuka här hemma. En förkylning i storlek mindre har drabbat oss båda vilket resulterade i att vi hoppade dagens tid i tvättstugan för att istället krypa upp i soffan med glass och Mamma Mu. Ibland får man. Synd bara att solen strålar in genom fönstren och jag mer än gärna hade gått in mina nya jogginskor i eftermiddag. Dessutom har jag massor med papper att ta tag i men känner att jag inte har huvudet med mig idag och det lutar istället åt veckans avsnitt av Halv Åtta Hos Mig på play. Får nöja mig med att en hel del fix blivit ordnat denna vecka som lamporna i Liams hörna tex. Gunilla Axens ris lampa känns verkligen rätt bakom flygplanet från ILVA. Både mamma och barn nöjda!


Vår







Att inte hinna med har varit lite av de senaste veckans mantra men vad gör det om man ibland får stå över vissa ting för att istället fylla vardagen med lycka. Veckan har som vanligt fyllts med jobb, vardag och fix men förgyllts av besök både av mamma och min yngre bror.

Mamma kom ner i måndags kväll och med sig hade hon Svenskt Tenn Elefanterna i form av två kuddar som nu pryder vår soffa. Tisdags eftermiddagen spenderade hon tillsammans med L medan jag och A fick några timmar tillsammans på stan. Vi drack kaffe i lugn och ro, inhandlade löparskor från Nike och ordnade med detaljer inför Ls kommande 2års dag här hemma. Då vi kom hem var både köttbullar och bullar rullat. Det blev både middag och mat i frysen. Åtta middagar köttbullar och tre stora påsar bullarna frystes in. Bullarna är redan slut. Lika bra. Dumt att ha hemma när smaken faller in nu när vi ska bli vårfina. Lika bra smälla i sig allt med detsamma. "Jag tar en kaka. Jag tar kanske två. För jag är så liten kan inte förstå!" Det var Alfons va?

Onsdag förmiddag gick vi en tur på stan. Det blev några små ting inhandlat bland annat ett par jeans till L från Lindex. Efter lite shopping tog vi L med till busstorget. Han älskar nämligen att titta på bussar och vart helt tokig då där var MÅNGA. En fika senare landade vi hemma där mamma planterde mina pelagonier som vi nu hoppas ska blomma ut i takt med att solen kommer till oss.

Torsdagen tog "momo" flyget hem till STORA staden igen men vi han inte sakna för samma kväll kom Markus. Sötaste lillebror som fått nytt jobb och kört ner i fina firma bilen. STOLT syster är jag. På fredagen tog vi L med på lekland. Det var SUPER kul med massor av ruschkanor, bollhav och hoppborgar. Dit kommer vi snart igen. Eftermiddagen och kvällen spenderades här hemma med lite fix, god mat och mycket trevligt sällskap.

Denna dagen startade tiiiidigt. Innan klockan slagit tolv hade vi redan vinkat av lillebror, handlat och städat skinande rent här hemma. Tyvärr vaknade jag med huvudvärk så eftermiddagen blev lugn i soffan fram tills middag och Melodifestival med mina killar i soffan.

Andra saker som hänt denna veckan är att jag vart hos efterlängtat besök hos min frisör och känner mig som en ny människa igen, de första vårkläderna har inhandlats och SOLEN verkar ha kommit för att stanna!


RSS 2.0