Julkalender

Hemma trött efter stägning av butiken. Lyssnar på julmusik. Har ägnat de sista timmarna av kvällen med att ordna klart de sista med julkorten. Imorgon åker frimärke på. Kanske är det de som fått mig att sakna min familj 75 mil bort lite extra. Små tårar rinner från min kind. Jag är välsignad med både en egen liten familj och en "extra" familj här i Skåneland men ändå har jag en önskan djupt inom mig att få fira med mina. Mamma, pappa, storebror, lillebror, farmor, farbror och mormor under samma tak. Som det en gång var.




Min parfym har varit inne på sista droppen länge. Idag blev GAPs nya doft Washed Cotton min.



Imorgon är det 1a december. Igår kväll vid middagsbordet pratade vi om hur oerhört tacksamma vi är hur livet ser ut idag jämfört med förra julen. Imorgon får Liam vakna till ny chokladkalender med favoriterna från Nalle Puh.



Innan jag blundar.

Imorgon väntar onsdag med de sista fixet inför älsklings födelsedag på torsdag, ärenden till posten, några samtal, städ och en eftermiddag på Vellingeblomman!


Julmusik

Äntligen plats i soffan efter lång dag med jobb, läkarbesök och storhandling. Nu är det även diskat efter middagen och Liam är i pyjamas. Pettson på TV och mannen min bakar lussekatter i köket. Det ska tydligen bli dubbel sats. Mums.



Jag ÄLSKAR julmusik. Sarah Dawn Finers julskiva. Kan det bli mer JUL?



Lingonkrans på vår dörr med bokstäver GOD JUL från Panduro.



Vit Hyacint i vår vas.

Ska försöka hålla ögonen öppna några timmar till. Måste få smaka nybakt lussebak. Imorgon hoppas jag det bli jobb. Liam har vart lite sisådär idag. "Lite sjuk mamma" säger han och ser så liten ut. Vår stora älskling som pratar så mycket nu. En helt underbar liten människa har vi skapat som idag sa "Ååå, mamma vad jag älskar dig!" och "Vänta mamma. Jag kommer strax. Måste hjälpa pappa. Puss och Kram till dig!"
KÄRLEK!


Pepparkakor













Ofta brukar det inte hända så mycket hemma på våran gata i stan på söndagar men idag har verkligen vart en effektiv dag. Tomtebesök, julmarknad, tvätt, pepparkakor och middag. Det osar jultema och jag älskar det. Har tom fått positiv respons från mannen som inte direkt har vinter högt upp på sin topp tio lista. Nu är tvätten strykt och sorterad, disken är diskad och här är undan plockat. "Utvilad" och redo för en ny fantastisk vecka. Som jag behövt de här senaste dagarna. Har verkligen laddat med ny energi. Kommande vecka bjuder bland annat på jobb, Vellingeblomman, älsklings födelsedag, julmiddag på Grand och förhoppningsvis ännu mera jul mys. Nu blir det sköna sängen några timmar innan vardagen drar igång igen!

(Jenny: Har googlat lite på Lisa Larsson. Verkar inte som dessa små figurer säljs i butik utan finns som second hand för cirka 1500,- Jag tänkte dock se efter om inget liknande finns på Vellingeblomman. Finns det någonstanns borde det vara där ;)


Julmarknad











Efter frukost pulsade i ner till stan för julskyltning och Kulturens julmarknad. Efter några timmar var det tre trötta som stegade hemmåt med massor av grillad korv, knäck och brända mandlar i magen. Med oss hem kom ett styckte vit hyacint, en lingonkrans till dörren och en äcklig julkorv som mannen min väljer att förpesta kylskåpet med varje år. Dagens höjdpunkt var absolut brandbilen som stod på torget. Liam fick både prata med riktiga (!) brandmän, provsitta i bilen och ta massor av bilder. Nu vilar mina två medan jag håller hus i tvättstugan. Snart tid för pepparkaksbak!


Första ljuset











Idag är det första advent och i natt klättrade Tomten in genom vårt fönster. När Liam vaknade blev det paket öppning. Inslaget i rött presentpapper låg pärlplattor och pärlor som vi genast satte igång att präla med. Vårt hjärta som jag älskar att vara din mamma!


Frid

Hemma från en helt underbar kväll tillsammans med Linnea, Stefan och lilla Ella. Barnen har lekt i massor, vi har ätit gott och planerat Nyårsafton. Nu sover Liam och vi har vuxentid i soffan. Som jag behövde den här helgen tillsammans med min familj och våra vänner. Jag vill omfamna varje ögonblick och minnas för alltid. Lycklig.

Imorgon väntar en spännande dag. Inatt kommer nämligen Tomten med den första presenten i julstrumpan. Längtar efter att se Liams ansiktsuttryck imorgon när han vaknar. Förmiddagen bjuder på julmarknad och eftermiddagen på pepparkaksbak. Dessutom har mannen min lovat att baka lussekatter. Mums.

Här hemma är julpyntat, julkorten är klara och paketerna inslagna gömda i skrubben. Några små detaljer saknas dock och jag passar på att presentera några av mina favoritbloggar med dem.

Mitt Vita Hus


Krans till dörren. Dock satsar vi på lingon. Minns förra årets kalldusch av barr. Blir nog en tur förbi Herr Bloom imorgon. Sökes liten vit Hyacint.


House Of Philia



Fårskinnsfäll. Fungerar året året om och skapar mysig stämning. Placeras direkt i fotöljen.

HemmaHosKatta



Lisa Larssons klassika luciatåg. Mamma minns jag fel att vi haft dessa underbara små när vi växte upp? Minns dem så väl från min barndom men inte vart ifrån.


Nu blir det till att krypa ner i sköna sängen men det tar emot lite då jag läste ut Elsas Värld igår. Ioförsig levde den tyvärr inte alls upp till mina förväntningar. Tyckte den spårade ut lite och blev lite för "ung" men ändå saknar jag något att läsa innan jag blundar. Blir kanske till att klicka in på Adlibris. Tips?





Julkänslor











Med all denna snö som yr runt utanför är det svårt att inte få julkänslor trots att jag fortfarande inte kan förstå hur det plötsligt bara är en dag kvar till första advent. Jag och Liam pulsade ner till stor Ican för att handla pepparkaksdeg, bröd och snus. Hämtade även ut ett paket på Posten. De sista detaljerna till julkorten. I leksaksbutiken var redan full fart. Kan lova att det handlades en hel del pulkor. Pulkaåkning stod på schemat även här men klockan har sprungit iväg. Pappan i familjen har fått sovmorgon och precis stigit upp medan vi andra två är inne på lunch. Sedan vila och en var dusch innan vi rullar bilen mot Malmö för adventsfika med underbara vänner!


Julhem

Tji fick jag. Somnade ifrån fredagsmyset och hela Idol igår. Vaknade till vid utröstningen. Trisst att Linnea fick åka hem men hon kommer säkert fortsätta göra karriär ändå. Idag har vi fått sovmorgon till halv åtta och vaknat till ännu en dag i ett vitt vinterland. Nu är det morgon TV som gäller innan vi väcker mannen i huset som ska iväg till gymmet medan jag och Liam tar en tur ner till stan.












"Jul på Östermalm" repotage i senaste Sköna Hem. Älskar stilen. Påminner en del om här hemma även om jag nu valt att blanda in lite mer mönster och färger ala Svenskt Tenn är jag glad att vår grund är vitt, enkel och klassisk!


Gå på pottan





Lindex


Polarn och Pyret







En annan sak jag gjort idag är att handla underkläder till Liam. Nu har vår stora kille nämligen slutat med blöja både på dagis och hemma. Vi har precis som med allting annat låtit det komma i precis den takt som passat Liam vilket lett till att han nu kan gå torr och säga till när det är tid. Att gå på pottan är något positivt. Vi kommer även i fortsättningen låta honom fortsätta använda blöja om han känner sig osäker men precis som Liam sa idag är han nu verkligen en "liten stor kille!"

Dock har jag en fråga till alla er föräldrar där ute. Vi köpte ju för länge sedan en Babybjörn potta med rygg men den känns plötsligt för liten. På dagis har barnen en egen liten toalett. Är det tid att börja med ett extra tillägg på vår egen toalett eller ska man köpa något mellanting?


Snöyra



Nya Lantliv kom i posten idag. Läses i sköna sängen med mysigaste pyjamasbyxorna ala Hästens från HM.



Nybäddat med julrött.



Varmaste tofflorna från Scorett blev mina idag!

Snön yr omkring utanför fönstren. Nu är fredagsmyset handlat, ljusen tända och myskläderna är på. Mannen min står i köket och lagar färsk kyckling i spenat med soltorkade tomater. Några timmar kvar till Idol. Här hemma håller vi på Linnea!


Jul i stugan



Granit 49,-



BR 99,-



Ljusslinga i hemmets hjärta.



God Jul bokstäver och adventsljusstake.



Julstjärnor på plats.

Idag är jag en trött men harmonisk mamma. Har ätit lunch med underbaraste chefen och sedan julpyntat lite här hemma på våran gata i stan. Några detaljer som t.ex. mossa saknas men det får vänta till nästa vecka då vi förgoppningsvis kommer iväg på ett besök till Vellingeblomman. Blir ett litet snabbt inlägg. Vi ska iväg och handla fredagsmys. Som jag längtat efter en lugn helg tillsammans med mina två. Vi ska åka pulka, träffa finaste vännerna och gå på julmarknad. Mys!

(Emelie Clean doftspraj finner du hos Eleven.se)


Vita Vackra Vinter


Under natten har snön fallit över våran gata här hemma i stan och vi vaknade till ett vitt vinterland. Älskling fick brått att få vinterdäcken på bilen. Själv stannade jag i sängen av ren utmattning. Utan detaljer så har den senaste tiden tagit hårdare på mig än vad jag själv trott.



Efter lugn morgon här hemma promenerade jag i full snöyra ner till stan för att handla de sista (!) julklapparna. Sedan vart det snabt hem igen för en tur i tvättstugan, lunch och städ. Måste verkligen tipsa er att handla denna doftspray från Clean. Trots "fuskstäd" idag luktar vårt hem som att det precis fått sig en riktig omgång. 

 

Vid fyra kom Linn med sötaste Leia på besök. Linn fyllde år tidigare i veckan och självklart ska världens finaste vän skämmas bort. I prinsesspaketen ligger en ljusslinga med blomster och lite mammalyx i form av duschcreme och lotion. Vid fem kom även mannen i familjen och gjorde oss sällskap. Blev enkel bjudmiddag från Vespa. Varför krångla till det? Vi har myst i massor och en stund med finaste vännerna var som balsam för själen. Precis vad jag behövde idag!


Vinterland







Kan inte bli så mycket bättre än en morgon med vitt utanför fönstret och få se Liams leende över den nyfallna snön. Här är vi vakna tidigt. Jag har en pirrig känsla i magen som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Kanske är det för att jag har "fredag" idag, att här ska julpynta imorgon eller att vi ser fram mot dagar tillsammans med underbara vänner. Antagligen en blandning av båda.

Tokigt men julen närmar sig med storm steg. Här hemma har jag varit duktigt flitig i år och bockat av nästan alla julklappar. Blir ingen julrusch för mig i år. Det räcker med den delen jag får i butiken. Usch för att vara ute i sista sekunde och tvingas handla halvdanna ting till sina kära som man bara vill skämma bort med det bästa.

En annan sak som snart är färdig är årets julkort från oss hemma på våran gata i stan. Det blir lite hemmasnickarade bilder på vår älskling och etiketter från Petrified In Pink. Super fint. Nu ska jag ta på mig varma kläderna och promenera iväg till jobb!


Ser Du Stjärnan


Watt och Veke





Jösses är helt SLUT idag. Är otroligt trött efter tidig och lång dag på jobb men har fått mycket gjort och lärt mig massor av nytt. Nu sitter jag äntligen i soffan. Mår lite illa. Håller tummarna för att det är brist på energi som spökar och att det inte har något med den där lappen på dagis att göra. Vi har massor med roligt planerat framöver. Skulle vara typiskt med lite kräksjuka nu.

Tokigt men sant är att det i helgen redan är första advent. Nya Sköna Hem låg kom med posten idag och gör att jag längtar ännu mer till torsdag då jag planerar storstädning och julpynt här hemma. Älskar adventsstjärnor. Ger en sån mysig stämning. Vi har redan vita från tidigare år. Annars hade jag gärna klickat hem dessa från Watt och Veke.

Ytterligare en sak jag ser fram mot framöver är besök av älskade mamma. Vi ska fria mini jul, Liam ska få vara med mormor och en IKEA tripp är inplanerad. Mamma detta tyget Manhattan från Svenskt Tenn önskar jag till lampskärmen!


Det Var En Gång







Hoppsan SÅ trött jag är efter en helg på jobb. Minns en tid då jag kom hem, tog en lång varm/kall dusch för att slå mig ner i soffan med något färdig till middag. Idag ser vår vardag inte riktigt ut så. MYCKET förändras efter barn. Även om man aldrig kan föreställa sig det. Kanske mer för vissa än andra MEN de flesta kommer nog inte undan tidiga mornar, trots och lite fler måsten. Visst känner jag att jag hinner med samma som tidigare. Kanske mer eftersom jag blivit sjukligt effektiv av att bli förälder men ibland får jag bara lust att vara den som ligger på golvet och skriker.

Nu är fyra dagar avklarade på jobb även om jag inte riktigt står för det där med avklarade för jag tycker det är roligt varje dag. Faktiskt men ändå så räknar jag såklart ner till torsdag då jag har ledig dag. Det bästa med att jobba som jag gör är att jag har helgkänsla under helgen för att sedan få det snabbt igen för när ni har...

Torsdag har jag måndag (utan måndags ångest)
Fredag har jag måndag (dock med fredagsmys)
Lördag har jag måndag (fast med lördagsgodis)
Söndag har jag tisdag (fast med söndagsmiddag)
Måndag har jag onsdag (då "alla" andra har måndagsångest)
Tisdag har jag torsdag (bara en dag till ledigt)
Onsdag har jag FREDAG (fast alla andra måste gå till jobb.)

Lyxigt värre dessutom arbetar jag inte alltid såhär. Varannan vecka har jag mer "Svensson" liv med ledig helg. Det bästa av det mesta helt enkelt.

Nu funderar jag på om jag ska bli i soffan eller slå in lite paketer och ordna med annat fix i köket. Ska iallafall krypa ner tidigt i sängen ikväll med nya Residence men först Ensam Mamma Söker. Tidig morgon imorgon. Då är det onsdag!


Vilken Underbar Dag

Igår hade jag den mysigaste dagen. Personalmöte på jobb med bästa tjejerna, IKEA tripp med chefen och mys med Linn och bebis Leia. Några IKEA behov...


Vanilj.


Äpple.


Kaffe.



Till Liam i julklapp.

Till liten i stora köket.


Vill vill VILL ha till sovrummet. Med risk för kräksjuka passar det väl dock bättre i vår.

Nu sitter lappen där på dagis. "Det går magsjuka på avdelningen." Inte på Liams avdelning men det betyder bara lite längre väntetid på den hemska sjukan som sprids snabbt. Snälla håll tummarna för att vi slipper i år. Jag orkar inte.

Efter lång dag på jobb sitter jag nu i soffan tillsammans med mannen min. Ljusen doftar kaffe och äpplekaka. Ser på Idol. Glada över att det äntligen kommer bli rätt person som lämnar ikväll. Kan inte slå fel idag!


Dagen som vart

Då sitter jag i soffan igen efter att ha tvättat 5 IKEA kassar, strykt och sorterat. Lagat middag och duschat tillsammans med Liam. Lite annat jag hunnit med idag.



Klippt och klistrat ihopa Findus till Liam.



Beundrat mina 4 orkideer som valt att knoppa om som bara den.



Krypit ned i renbäddad säng och läst några sidor i nya boken.



Dekorerat.


Surfat och funnit den sötaste julkalendern. Mumin från Ellos. Kan nog inte låta bli denna.

Mannen min är ute och motionerar. Sedan är det nattning av barn och tydligen Bonde Söker Fru. Har inte sett ett enda avsnitt men A säger att det är kul?

 


Trissta vackra vardag

Idag en helt vanlig trisst vardag fylld med lycka. Var hemma från jobb igår med tungt huvud som håller i sig även idag men jag väljer att fokusera på annat. För jag är så lycklig. Glad i allt jag gör. Tiden går så fort. Bäst att ta vara på den. Idag har jag försökt skapa lite julstämning. Den har uteblivit i år. Antagligen eftersom jag fortfarande är någonstanns i oktober. Nästa vecka är det första advent och det har verkligen gått galet fort.



Liams julstrumpa från BR. Planen är ett paket från tomten varje advent som har något med julen att göra. Tänkte en bok om julen, julpyssel, julcd och julfilm.



De första julklapparna är inslagna i klassiskt rött. En del var svårare än andra ;)



Första pakten för i år färdiga. Det där med max 5 paketer till Liam blev det väl sådär med. När vi började se runt fann vi så mycket bra ting som han behöver. Det mesta är böcker, pussel och film men även lite kläder och andra leksaker.

Nu ska jag dra mig ner i tvättstugan för att hänga upp de sista tre maskinerna sedan läsa på lite inför personalmöte imorgon. Planen är att inte vila idag så jag somnar tidigt ikväll. Ska upp tiiidigt imorgon!




Kvar i Nått Jag Lämnat



 

Efter en dag på jobb, middag med mina två och nattning av Liam sitter jag nu i soffan och lyssnar till Melissa Horn "Kvar i nått jag lämnat!" (vars skiva jag nu skriver till på min önskelista). Underbar sång och texter med mening. Det bor en konstnärssjäl i mig som måste känna och tänka känslor annars finns jag inte. "Kvar i nått jag lämnat" tycker jag är fina ord på något jag funderat över mycket på sista tiden. Att vi alltför ofta drömmer tillbaka eller ser framåt. Istället för att tacka för den tiden vi fick eller se lyckan där där vi är är vi alltid på väg någon annan stanns. Jag har bestämt mig för att vara lycklig här och nu och vet ni? Livet skrämmer mig inte längre. Jag kan försvinna närsom. Det bestämmer inte jag. Alla har vi ett öde MEN jag kommer leva min sista dag som LYCKLIG.

Nu ska jag försöka mig på att få igång play på Gossip Girl och Ensam Mamma Söker. Datorn bestämmde sig för att stänga ner varje gång jag försökte igår. Om inte blir det Elsas Värld och nya Lantliv. Det är tydligen jul snart. Den 1 december har jag 5 års jubileum på jobb. Tiden går FORT!


Kära Tomten

Som skrivit skrev Liam önskelista till tomten idag. Här kommer ett litet utdrag med några tillägg för sådant som mamman och pappan skulle uppskatta.


FRÅN MORMOR...



Ett PUSSEL med någon av Muminfigurerna. Liam fick ett pussel idag när tomten hämtade önskelistan varpå Liam utbrister "Inte Mumin !?!" så jag misstänker du blir populär om du finner detta. Cirka 30 bitar + eller - . Tror jag sett på Akademibokhandeln.


Gunila Axens klassiska Moln mönster är storfavorit här hemma men de måste faktiskt tvättas ibland så i år önskar i oss blå för spjälsäng. 349,- går att beställa på sovtex.se

FRÅN FARMOR OCH FARAR...



Mamma Mu och Kråkan har blivit en favorit sedan förra årets julklappsbok "Mamma Mu och Kråkan firar Jul". Finns även på film som vi hyrt i närbutiken men nu är den uttagen ur sortimentet och Liam vill gärna se den igen.


Vi tänkte börja gå till simhallen med Liam i vår. Kul för hela familjen. Badshorts från Polarn och Pyret behövs. Liam har storlek 98-104. Räkna för tre år. Hellre för stort.



Tvådelad pyjamas från Polarn och Pyret.

FÖR DEM SOM KÄNNER FÖR DET...



Vi ÄLSKAR Alfons. Liam kommer få "Kalas, Alfons Åberg" av pappa och mamma men alla andra böckerna står på önskelistan.


Pussel + eller - 30 bitar. Gärna i klassiska motiv som Astrid Lindgrens sagor, Alfons eller Pettson.



Jeans i storlek 98-104. Inget annat duger just nu. Viktig detalj är att där ska kunna vara skärp.

PRESENTKORT
Gärna på HM, Lindex eller Polarn och Pyret

BIDRAG
Vi planerar en tur till ZOO i Danmark.

Hälsningar Liam med mamma och pappa!




Fars Dag











Vi fortsätter med mys som tema här hemma. Efter en lugn start framför barnprogrammen i soffan klädde Liam ut sig till tomtenisse och jag knäppte årets julkort. Efter att vi postat brev till tomten med Ls önskelista begav vi oss ut till affären för att handla några ting till älskade pappan här hemma på våran gata i stan. Liam fick en brandbil i present av farmor och farfar igår och den fick såklart också följa med. När vi kom hem hade tomten varit och hämtat brevet och lämnat ett litet pussel i present till L som stod förvånat och överlycklig och såg ut genom fönstret där tomten klättrat in.

Eftermiddagen har spenderats med att fira A med godis, fika och blomster. Dessutom har jag skickat in julkorten på framkallning så nu återstår endast lite klipp och klistra!


Leksaksbutiken

Idag är en dag jag längtat efter. I oktober arbetade jag fyra helger och så hade i besök av lillebror en. Förra helgen låg jag sjuk MEN denna är jag frisk och ledig vilket innebär MYS med Liam hela dagen. Det är en fördel med att arbeta kom jag underfunn med idag. Att jag inte bara är tradiga mamma utan även får ett stort leende då jag berättar att vi ska umgås hela dagen. Annars blir det lätt pappor som blir de roliga och mammor som tjatar om saker som måste göras. Idag var jag världens roligaste mamma.












Vi började morgonen med att mysa i soffan länge. Sedan klädde vi oss och promenerade ner till leksaksbutiken. Vi läste böcker, lärde oss nya djur, såg på bilar, köpte lördagsgodis (!!!) och körde bil.

Nu är jag mätt, trött och lycklig efter middag med familjen. Ska väcka mannen som somnat vid nattning och själv krypa ner med nya Elsas Värld som vi hämtade ut på Posten idag. Liams önskelista lovar jag uppdatera imorgon. Efter dagens aktivitet är den LÅNG.

Imorgon blir det julkortsfix!


Allt du önskar kan du få

Helt vanlig torsdag som började med utvecklingssamtal på Liams förskola. Vår lille vilde sköter sig exemplariskt. Älskar gympa, bilar och pussel. Leker bra i grupp och ensam. Har fin motorik. Äter oftast två portioner med bestick och sover gott under vilan. Alltid härligt att få bekräftelse på att allt är bra med vårt lilla L. 45 minuter senare var det två stolta föräldrar som lämnade mötet. Vår lilla stjärna.

Dagen har fortsatt i tempo med många bockar på att göra listan. Breven till Försäkringskassan med VAB och ny föräldrapenning är äntligen skickade, tvätten är tvättat,strykt och sorterad, storhandling avklarad och lite annat pyssel som märkning av nya kläder. Sötaste Farmor L kom nämligen med paketer från POP (se tidigare inlägg) igår. Tusen TACK från oss hemma på våran gata i stan. Ni är underbara som hjälper till och VÄRLDENS BÄSTA FARMOR OCH FARFAR. På lördags ses vi på middag det ska bli mys. Längtar.

En annan sak jag börjat skriva av idag är ting inför julen. Ännu har inte den där äkta julkänslan infunnit sig. Kanske för att jag i huvudet är någonstanns i början av hösten och INTE närmare lussebullar, julkort och tomten MEN iallafall det är hög tid att fundera över julklappar.

Mina önskningar för i år...

FRÅN MIN MAN...



Bästa nagellacket. Värt varenda krona. Sitter som berget. Älskling du finner det på Åhlens.

FRÅN MIN MAN...


Ljus från lexington. Mammalyx. För mysiga kvällar tillsammans med min familj. Finns på Miljögården.


FRÅN MIN MAN...

Svenskt Tenn BABY. Online store eller prata med din svärmor.

FRÅN MIN MAMMA...







FRÅN DEN SOM KÄNNER FÖR DET...



Tine K porslin. Finns i stora och små skålar, fat och koppar. Allt står på önskelistan. Tom dubletter så det kan inte bli fel. Säljes på Udda Fina. Lilla Fiskaregatan.

FRÅN ALLA SOM VILL LÄGGA ETT BIRAG...


Vit TV till sovrummet.

FRÅN ALLA SOM VILL LÄGGA ETT BIDRAG...


RÖD cykel från KRONAN. Jag är kär. Har önskat en cykel SÅ länge nu. Tänk jag skulle tjäna massor av pengar på att slippa bussen och kunna ta långa cykelturer tillsammans med L.

Hög tid för sängen nu men tror jag måste ta mig ett glas varm choklad till Lyxfällan. Lovar att försöka ta lite mer bilder till helgen och återkomma med önskelista till Liam.

Sov Gott!


polarn&pyret







Vart en lång dag på jobb igår men jag höll ut trots att förkylningen gjorde sig mer än påmind. Med ett leende på läpparna och annat att tänka på kommer man långt. Idag känns det dock ännu lite tyngre eftersom jag varit vaken med Liam inatt och tidigt imorse dessutom är det jag som stänger butiken vilket innebär vila vid tio ikväll men det är bara en dag av mitt liv och vem vet kanske blir det en av de bästa?

Har en liten stund över nu innan jobb. Tänkte åka lite tidigare för att se efter overoll till Liam. Det är säkert jätteutplockat. Vi är lite sena med detta i år och nu är det redan minusgrader ute. Polarn och Pyret har så mycket fint i deras webbshop till tyvärr lite väl dyra priser men detta får stå på önskelistan. Tänkte kolla in Stadium och Intersport som brukar ha lite mer prisvärda ting. Själv är jag uppfostrad i ärvda och lappade plagg. Blev en rätt okey vuxen av mig ändå!


Bakat



Emma Hamberg och Anette Roswall har gett ut denna sockersöta kakboken "Kärleksmums". För att fördriva tiden lite idag beslutade vi oss för att baka lite. Liam fick välja recept och självklart blev det...













SNORBOLLAR

ELLER

JAG MENAR SÅKLART

CHOKLADBOLLAR!!!

Goda blev dem men jag tror vi håller dem inom familjen!

Nu Ensam Mamma Söker och Gossip Girl innan det är tid för natta. Imorgon väntar jobb. Jag är fortfarande inte på G men LÄNGTAR!


Tristess







Nu har jag vilat, vilat och vilat lite till men den här jäkla förkylningen vägrar släppa. Skönt att få lugn och ro men jag är inte van vid detta. Nu känns allt mest som tristess. Har läst ut alla böcker, tidningar och sett igenom alla webbsidor. Kan inte sova mer om jag inte ska vrida dygnet totalt. Bara att acceptera tills allt är bättre igen men ändå kan jag inte förså vad jag gjorde alla de där dagarna jag var hemma innan Liam föddes eller tom under föräldraledigheten. Antagligen inte många som känner så men jag saknar mitt jobb. Det betyder så mycket för mig. Får mig att känna mig som att jag gör någon nytta utöver att vara "hemmafru".

Över till något annat. Fick ett infall här hemma för några veckor sedan. Vår lilla lägenhet är väl egentligen "klar". Vi har allt vi behöver och lite till. Ibland får jag dock lust på förändring. Denna gången var det toalettdörren som fick sig en omgång. Blev svart istället för vit. Älskar kontrasten. Tänk att så lite kan göra så mycket.

Våra handdukar kommer från Lexington. Ger en härligt lyxig känsla till vardardagen. Tomten får gärna komma med flera. Helst i färgen original navy!


Högtider

Försöker tänka på något annat än trist sjuka. Som jag tidigare skrivit går tiden väldigt snabbt nu. Snart är vi inne i december. En månad med många tillfällen då det krävs en lite festligare klädstil. Alltid samma problem när jag ska göra något lite festligare än vardag, lek eller jobb.
Vad ska jag ha på mig?



Det är speciellt tre tillfällen då jag behöver något att ta på mig. Julfesten med jobb, julafton och nyår. Eftersom jag avskyr att handla kläder för bara ett tillfället och jag väntar på stundande bonuschekar från HM tänkte jag eventuellt satsa på en klassisk svart kavaj.

Till julfesten blir det kavaj + paljettkjol (beställt från Nelly) + tight linne (ska inhandlas) + strumpbyxor + "Chanel"ballerinas. En liten partyväska fattas.




På julafton tänkte jag mig lite mer mysig outfit med kavaj + söt top från HM med sidenband + svart midjekjol + strumpbyxor.


Nyår med kavaj + tight top (ska inhandlas) paljettkjol (Nelly) + skärp med rosett HM + strumpbyxor.

Man kan kanske tycka att jag som arbetar i butik borde ha garderoben fylld av kläder. Sanningen är en annan. Där ryms mest arbetskläder som går på sista valsen, en del vardagsplagg som jag bär på fritiden och eventuellt något lite mer klätt. Efter att plusat 20 kilo under graviditet och sedan minskat samt nu ökat igen har jag tappat bort mig lite i stildjungeln. Dock känner jag att det är ett perfekt utgångsläge att satsa på en lite mer vuxen stil. Klassiskt. Har redan satt startskottet med två vackra ting.


Mobilfodral från Gina.


Väska från Modekungen.


I år har jag lovat mig själv att vara ute i tid. Ni kanske minns förra året då jag stressade runt dagen innan då det jag beställt inte kommit fram eftersom det var slut på lager. Till slut ringde jag runt och fick tag i toppen i butik dock i en annan färg än jag önskat från början. Sen lyckades mannen min tappa bilnyckeln och i bagaget fanns såklart min tilltänkta klädsel vilket resulterade i att vi spenderande förmiddagen av julafton på köpcentra. Fy. Det vill jag helst slippa göra om igen. På julafton ska man mysa hemma med familjen!



Ipren







Fortfarande krasslig. Är så trött på det att vi inte behöver gå in på närmare detaljer. Mår otroligt dåligt av att bara vila. Vill springa, fixa och orka. Dock måste jag lära mig att lyssna till mig själv och kroppen ibland. Ser det som en självklar del av livet att kämpa för att andra ska ha det bra. Det är däremot ingen självklarhet att andra alltid tänker så tillbaka. Det kan jag inte styra. Dock borde jag bli bättre att ta vara på mig när jag behöver det för att räcka till i längden. Nej nu bäddar jag ner det dåliga samvetet och inser att världen är tillräcklig utan mig. För en stund iallafall.

Liam är med pappan sin och jag har stängt in mig här hemma. Ikväll ska jag bara vara. Få lite tid för eftertanke. Sova har jag redan gjort tillräckligt. Läkarbesöket jag var på igår. Var till min psykolog. Sedan min förlossning med Liam har jag har en sådan. Borde alla ha. Underligt hur jag kan gå dit med tanken att idag har jag inget att säga och sedan bara bubblar det ur mig. Sådannt som verkligen kommer från hjärtat. Igår pratade vi mycket om att min förlossning har fått mig att uppskatta livet så mycket mer. Kontrasten är dock att jag var så nära liv och död att jag samtidigt är rädd att förlora allt detta underbara. Dessutom kom vi även in på det här med att leva två i en relation. Att vi måste fortsätta vara två och inte bli en. Vi är fortfarande individer. Vilket förde mig in på att jag faktiskt tappat bort mig lite i familjelivet. Jag är mamma, jag är flickvän, jag är dotter, jag är syster, jag är vän, jag är arbetskamrat men vem är jag?

Nu börjar det där satans huvudet dunka igen. Blir till att försöka få i sig lite föda och se på Idol eller nåt. Känner att jag lite saknar koncentration. Inte van vid att vara ensam. Att vara bara Mikaela!

 




Sjukstugan











Har inte så mycket att skriva. Har legat i sängen hela förmiddagen i migrän. Vid tretiden var jag tvungen att stiga upp för ett läkarbesök annars hade jag nog stannat kvar. Känner mig dessutom lustig i hela kroppen. Trött med värk i öron, näsa och hals. Mannen min var dessutom tvungen att arbeta ikväll så jag fick ta kvällslasset själv. Nu sover liten och vi hoppas på en bättre morgondag. Nu ska jag krypa ner i soffan och fortsätta VILA!


Mystider















Har spenderat eftermiddagen i sängen men känner mig fortfarande krass. Liam sitter här med mig i soffan i ny mysig pyjamas från Åhlens och klagar på ont i magen. Låt det inte vara kräksjukan. Har vi verken tid, lust eller ork till. Mannen min har precis varit på gymmet. Själv har jag ingen ork till annat än att se på ny Sex And The City filmen (någon i bloggvärlden som INTE skrivit om detta idag?)  i sängen i ny kvällsdress från HM. Alla mina mysdressar var så slitna att de fått åka till soppen och jag har letat länge efter något som inte är i velour. Känner mig lätt som en jättebebis i detta material. Så såld på alla olika slaggs plagg i detta material är jag inte. Dessutom är jag mycket skeptisk till när vuxna kvinnor går runt i exakt samma plagg som deras barn och jag är medveten om att jag på senare år ägt både velourdressar och ett rosa Hello Kitty sett i samma material. HJÄLP. Skulle aldrig komma in i vårt hem idag. Lite vuxenpoäng har jag allt plockat på mig på senare år. "Satin" känns lite mer kvinnligt. Får se om mannen min håller med!


Triss i Nyheter



När händige lillebror var på besök för några veckor sedan kom äntligen klotlampan från IKEA på plats.



Även min älskade pilaster hylla från MIO kom upp på väggen.



Vår vita Eketorp är ingen vidare vit längre och har fått nytt överdrag i grå och vita ränder från ELLOS.

Konstigt att jag alltid ska känna mig sjuk på min lediga dag. Antagligen känslor kroppen inte hinner med att känna i högt tempo. Iallafall igår kväll låg jag med huvudvärk och somnade tidigt efter ett avsnitt av Unga Mödrar och några sidor i Katerina Janoch Hittebarnet. Idag blev väckt redan klockan sex av Liam. Det här med att ställa om klockan var ingen vidare ide. Jag lägger mig vanlig tid men Liam vaknar samma tid det vill säga en timme tidigare än vanligt. Det tog mot men eftersom städ ändå stod på schemat passade jag på att röja undan den punkten redan innan det var tid för mina killar att åka till dagis och jobb. L får gå idag. Trist att vara hemma med febrig mamma. Just nu väntar jag på att tvätten ska bli färdig. Vissa saker kan man inte sjukskriva sig ifrån. Sen ska jag lägga mig för att vila. Välbehövlig vila och det behövs inför kommande sjudagars vecka på jobb!


Mammas Scans Köttbullar











Då var första dagen i November snart till sitt slut. Tiden idag har bara sprungit iväg och som jag skrivit tidigare kan jag inte riktigt förstå att nästa månad är det julhandel som knackar på dörren. Trött mamma kom hem till de två sötaste kockarna. Mannen min skulle ut och motionera så idag bjöds på Mammas Scans köttbullar med makaroner och ketchup. Lagat med kärlek smakade det som den godaste gourmematen. Nu sover liten och snart jag med. Imorgon står det jobb på schemat igen!


RSS 2.0