Besök i djurparken

Har haft en riktig mysdag i parken. Riktigt trött är jag nu och bilderna tog sin tid att lägga upp så de får tala för sig. Imorgon är det måndag och 1 november. Sjukt att det är ett helt år sedan jag började jobba inom företaget igen efter min lilla tur ut i världen. Tiden går snabbt när man har roligt och DET har jag. Nu Ensam Mamma Söker och Gossip Girl med ett glas Cola!


Tid för ny tidNannis, napp och barn TV. 3 morgonmåsten.Det var någon som skrev att vi alltid har städat hemma. Gångra detta med 54kvm.Inte mycket att göra 05.30 på morgonen.

Fick inte mycket sömn igår natt. Mannen min skulle upp mitt i natten till jobb och jag tror det var rädslan att han skulle försova sig som gjorde att jag vaknade titt som tätt. Dagen på jobb gick snabbt. Med trötta ben efter många rundor i butiken tog jag bussen hem. Älskling lagade middag. Vi myste med lite ostbågar till efterrätt och sedan gick A ut för att motionera och jag somnade bums med L redan klockan sju. Tur det för här sitter jag i morgonmörkret och känner mig ganska ensam i världen.

Vi diskuterade på jobb igår detta här med att ställa tillbaka eller fram klockan. Alltid lika förrvirrade. Till slut kom vi fram till att vi iallafall skulle ställa klockan tillbaka en timme varav den ena blev glad för att få festa en timme längre, den andre för att få sova en timme till MEN jag kom underfunn med att när L vaknar halv sju är klockan bara halv sex. Livet är verkligen orättvisst ibland.

Planen för dagen är en tur hela familjen till Skånes Djurpark. Det är en förväntansfull liten kille som sitter här brevid mig i soffan. Han har redan planerat att vi ska ta med kakor, bullar och saft. Ska bli riktigt mysigt med en helgdag ledigt att bara vara vi men först tid att ta tag i alla måsten som jag somnade ifrån igår som tvätten, disken, leksakskaos etc.

Imorgon är det November. Tycker tiden går skrämmande fort. Var det inte precis semester?


Sussar Snart SöttLyckades tona håret själv för några veckor sedan. Tror jag betala 69,- för hela kalaset och fint blev det också.Rustas ljusslingor 39,-Ramlade in i brevlådan tidigare i veckan.

Idag stod jobb på schemat igen. Liam började morgonen med att säga "Hemma mamma idag. Jag e lite sjuk." för att sedan låsas dra upp snor i lilla näsan. Tror liten har förstått knepet för att få vara hemma och mysa med mamma ;) dock blev det inget VAB idag och Liam vart glad igen så fort han fick träffa alla kompisarna på dagis. De är ju trots allt lite roligare att leka med än en tradig mamma.

Även jag tyckte det var skönt att komma ut igen efter flera dygn i sjukstugan. Inte blev det sämre av att världens bästa chef kom och hämtade mig imorse sedan började vi dagen med en mysig Espresso frukost tillsammans. Det skrämmer mig ibland. Att jag tänkte på att börja studera. Då hade jag missat allt jag har just nu. Mitt arbete är en otrolig trygghet där jag växer som person och verkligen stor trivs varje minut. Tror det är bortskämt och något att ta vara på och känna glädje över. En annan fördel med mitt arbete är att jag får vara omgiven av vackra ting. På lunchen hann jag inom HM för att handla fingervantar till duktiga mannen min som börjat springa varje kväll. Fann de sötaste 2 packet med ett par vanliga svarta och ett par med söta rosetter. Gissa vem som får vilket par? ;)

Kvällen har spenderats mestandels i hemmets hjärta där A lagat mat till oss medan jag och Liam höll sällskap. Efter herren i huset diskat och jag badat barn var det tid för nattning och vi somnade såklart alla tre. Jag vaknade i tid till Idol men A verkar inte vilja upp. Här lyser iallafall ljuslingorna, nya Plaza Interör blir mitt sällskap innan natten och imorgon är det lördag!Är ni kvar?
Förlåt för min ytterst kassa uppdatering. Tiden har bara sprungit förbi och jag kom av mig helt enkelt. Nu kommer dock en kortare uppdatering.


Det har verkligen inte skett något speciellt på senaste. Vår vackra vardag som vi älskar fortsätter. Tyvärr har Liam varit sjuk mycket i oktober. Får såkallad en dagars feber och är hostig men efter två dagar hemma är han bra igen. Själv har jag upplevt något liknande de sista veckorna. Känner mig dålig en eller två dagar sedan bra igen. Konstigt?

Iallafall idag är Liam frisk och på dagis igen medan jag får lite efterlängtad vila. Har haft stark huvudvärk här på morgonen så när killarna kom iväg imorse återvände jag till sängen. Nu har jag sovit några timmars välbehövlig sömn, startat på Katerina Janouch andra bok Systerskap i en serie av tre och nu lyckats förflytta mig till soffan för en stund med senaste Sköna Hem som trillade in i brevlådan i förmiddags.

När lill vilden kommer hem blir det tidig middag. Har i min lilla dimma helt glömmt av att äta något annat än frukost idag!


Snart tid för tomten

Idag är en dag jag borde stannat i sängen. Humöret INTE på topp men skam den som ger sig. Vilat har jag faktiskt gjort, tvätten är sorterad och struken, hemmet är i ordning plockat, räkningarna snart betalade ( de dras såklart på tisdag ;) ) och jag har tom hunnit måla dörren till badrummet svart. En till burk med färg måste inhandlas. Resultatet blev annorlunda och riktigt snyggt. Fick jag skulle jag göra galna inredingsting i hela lägenheten för jag är trött på att samma ting i tidningar, bloggar och önskar att jag kunde inspiera mer än att inspireras men nu får det vara så länge. Har funderat mycket på senaste över hur mycket vi påverkas av media och kommit fram till att det måste vara galet mycket eftersom det ser likadant ut hemma hos de flesta, vi klär oss i samma trender och köper samma teknik. Har dock inte kommit fram till om jag tycker om att vara en del i detta eller inte?

Imorgon går startskottet för sex dagar på jobb igen. Många helger denna månaden = bra med extra pengar till november och den lönen kommer att behövas. För innan vi hann säga "sommarlov" var det plötsligt snart tid att julpynta här hemma och IKEA har redan fyllt varuhuset med massor av vackra ting.


Letade överallt efter söta julstrumpor förra året men de antingen för dyra eller i hemska tyger. Funderade på att sy själv men så långt kom jag inte.

Fint i trapphuset. Blir lingonkrans till dörren även i år. Hua för kallduschen av barr från den torra kransen vi hade först förra året.


Till en liten som alltid vill vara med i köket.


Till mysfotöljen.


Till sovrummet.

Detta var inte alls bara juleting. Det var så länge sedan jag var i det blå gula varuhuset att jag hunnit samla på mig en del ting som står på shoppinglistan. Dessutom tror jag inte vi kommer handla en massa bara till jul. Har en hel del från tidigare år och så tycker jag det ska vara. Julen ska vara "samma" varje år. Vill att Liam ska minnas precis som jag de där små speciella sakerna som hörde julen till. Som den vit och blå glittriga julgranskulan med  Snövit och de sju dvärgarna, den röda adventesljusstaken som mamma och pappa handlade långt innan bebis kom till världen eller de små polkagrisarna i lera som mamma alltid envisades med att ha i granen för att de påminde om Piff och Puff.

Det är viktigt nu. Att sätta grunden för hur vi vill att julen ska bli. Vi har pratat här hemma och i år drar vi ner på presenter betydligt. Det blir några små ting som L själv önskat i form av bilar och en HÄST (inte en riktig då såklart utan en såndär med pinne och huvud som L vägrade släppa i leksaksbutiken sist. Det gjorde han ioförsig med det gigantiska marsvinet också men det får han inte iallafall. Tror inte Tomten får plats med det i säcken och banne den i släkten som kommer med ett gigantiskt marsvin på julafton!) sen även några små ting som mamma och pappa tycker han behöver. Av släkten önskar vi oss till Liam något litet paket (gärna pussel med runt 30 bitar, böcker (Alfons, Pettson eller Mumin är favoriter) och sedan pengar till sparkontot. Mamman önskar sig bidrag till en cykel och pappan till en TV i sovrummet.

Förra året vart galet mycket paketer som vi öppnade medan Liam roade sig med ett paket. Jag/ vi vill att Liam ska minnas julen som besök på Vellingeblomman ( ett måste för oss julgalna Skåningar), pepparkaksbak och en magisk julafton fylld med mys tillsammans med nära och kära. Klart presenter är en stor sak i de hela men ett paket om dagen fram till julafton blir det inte hemma på våran gata i stan. Tycker det är galet att handla hem massa strunt saker bara för att de ska va ett paket om dagen. Ett annat alternativ är att ge mindre på julafton och dela ut paketen resten av månaden vilket inte stämmer om vi ska slå ut våra fem paket på decembers 24 dagar innan tomten kommer, handla 24 dyra paket kan vi fortsätta drömma om!
Tillfälligt Avbrott

Eftersom jag inte fått ordning på kamera problemet har motivation till bloggandet avtagit men jag lovar att snart komma tillbaka med biler och text.


Lite kort uppdatering.


I helgen har vi haft besök av lillebror som lekt massor med sin systerson, fikat och shoppat med syster sin och sedan hjälpt systers sambo med lite fix här hemma. Nu är alla 26 års presenterna uppe. Pilasterhylla, ny klotlampa i kök och förvaring i skrubb. Längtar att få visa er alla. Blev super fint.

Liam har varit lite små sjuk hela helgen och humöret därefter. Snoret rinner och stackars är trött. Vill mest sova eller se på film. Inatt sov jag inte många timmar då den minsta skrek om ont i näsan och den stora som även han drabbats av sjuka snarkade som ett helt höghus. Blev VAB för mamman idag. Befinner mig just nu i total tristess. Huset är rent iallafall. Har städat sådär noga som det var alldeles för länge sedan sist. Hade kunnat städa ihjäl mig men fick sätta punkt till slut. Nu luktar här härligt av såpa, rengöringsmedel och ny tvättade lakan. Dessutom har nya sofföverdraget kommit från Ellos och ljusslingor kommit upp i kök och vardagsrum. Tur jag ska till jobb imorgon annars vet jag inte vad jag skulle ta mig till.

Tråkig utan bilder men nu vet ni vad vi sysslar eller inte sysslar med för tillfället!


Alla i mitt hjärtaEfter ytterligare en lång dag på jobb njuter jag nu lugn stund i soffan med vår låt. Fields of gold av Eva Cassidy. Är helt fantastiskt att jag mitt i allt vardagsslit kan känna mig helt och ärligt lycklig. Tänk att vakna och kunna känna lycka över att gå till jobbet!

 Det brukar sägas att det finns en mening med allt och jag tror verkligen att så var då vi fick ny chef på jobb. Någon som såg något bra i mig när jag mådde som sämst. Så glad jag är att jag valde att lyssna till hjärtat och komma tillbaka till butiken. Känner mig starkare än någonsin. Äntligen stämmer de på så många plan. Underbara arbetskollegor, mina egna lilla familj som ikväll kommit ett steg närmare ett av våra många mål och våra familjer tillsammans med vänner som finns i mitt hjärta alltid. En dag ska vi bjuda er alla till en av de mest fantastiska platser. Om vi får för farmor och farfar såklart? För visst drömmer vi om att en dag bli man och fru på riktigt. Om vår önskan slår in blir det efter tre eller fyra barn (!), på landet med utsikt över ängar och hav men vi skyndar inte utan njuter av vägen dit!


En liten minut bara för migBilder från tidigare i veckan. Har fortfarande inte löst usb kabel problemet. När skulle jag hunnit det?

05.00 började en liten buffa på mig imorse och nej det är ingen bebis i magen utan en tvååring som smygit sig upp till mammas och pappas trygga säng under natten. 05.30 gick jag upp följt av ett litet yrväder som utbrister "Mamma, det är inte mörkt ute!" Det är det nya nu. Att man inte kan sova om det inte är mörkt ute. Synd bara att man tydligen kan vakna trots att det är mörkt ute.

Jag är inte morgontrött. Absolut inte. Tvärtom har jag alltid varit morgonpigg men det har även varit en helig stund då jag fått starta upp helt själv. Har fortfarande inte vant mig vid Ls numera tidiga morgonrutiner och inte heller vid att han är i sin absolut mammigaste fas hittills. Super mys ibland. Super ansträngade andra gånger. Som när jag inte får gå på toaletten i fred, eller äta utan att ha barn i knät eller vi ska inte tala om alla gånger då jag får ta blöja, nattning, påklädning etc. för att det är helt enkelt bara jag som får det. Nu kanske ni sitter där ute och tänker att det blir faktiskt bara så jobbigt som man gör det. Förvisso sant men ibland är det tufft att stå emot gallskrikande barn och lätt att ge efter. Man får välja sina diskussioner.

Iallafall idag var jag mellan

05.00- 08.10 MAMMA
08.10-17.30 BUTIKSBITRÄDE
17.30- 21.00 HEMMAFRU SOM HANDLADE HEM MATEN, DISKADE, SORTERADE FYRA IKEAKASSAR MED TVÄTT, KLÄDDE PÅ BARN PYJAMAS, BORSTADE SMÅ TÄNDER, GJORDE VÄLLING.

Nu är klockan 21.00 och mannen min vill att jag ska vara fru. Jag känner mest för att krypa in i mitt egna lilla skal men får lite dåligt samvete för ofta är det fru biten som blir bort prioriterad för att helt enkelt orka. Om någon mer ber mig att hämta något mer idag går jag sönder. Nu ska jag unna mig en liten stund med Ullared och Kexchoklad.

21.00- SÄNGDAGS

BARA JAG!


Värmer i hjärtatDå var det fredagsmys hemma på våran gata igen. Tacos efter en lång men relativt lugn(?) dag på jobb. Nu lyser ljusen och medan mannen min nattar L passar jag på att skriva några rader till er.

Minns ni att jag var och köpte en usb sladd för att kunna föra över bilder till er eftersom en liten hade lyckats med konsten att förstöra den förra? Nu var det bara så att det går inte att ladda kameran med denna och nu är batteriet slut. Har varit överallt men det finns inte att få tag på. Hur ska jag nu kunna ta bilder till er?

Iallafall. Sötaste Emma har gett mig en award (se bild). TACK gumman. Enligt instruktion ska jag även skriva tre ting som betyder mycket och lägga in en bild som ligger mig varmt om hjärtat. Samt sända awarden vidare till 5 andra bloggar.

1, Att jag äntligen efter lång tid kan se lycka utan att söka efter olycka. Jag är stolt att jag tagit mig igenom många tunga stunder. Lärt mig av dessa och vuxit som person. Idag ser jag på mitt liv ur ett helt annat perspektiv än tidigare. Att det inte alltid blir precis som jag tänkt mig är inte längre något jag grubblar över utan istället något positivt. Det ger livet det där lilla extra. Spännande tanke. Att vi faktiskt har så många val. Dessutom är jag stolt över att jag och Andreas vuxit otroligt mycket tillsammans de senaste åren. Min klippa.

2, Det liv jag valt att leva. Jag är stolt över mig själv. Att jag arbetat hårt och inte bara nöjt mig. Att jag slitit med både utbildning och inom arbetslivet. Att jag/vi valde att bilda familj tidigt. Lyckan över att få vara "fru" och mamma. Även glädjen över att vara en social person som jag hoppas är en god vän i det svåra och det lätta.

3, Alla de personer som delar våra liv. Våra underbara familjer. Våra helt fantastiska vänner som vi vet stöttar oss till 100% och även mina arbetskamrater.I veckan när Liam var sjuk. Bara pappa fick ge meducinen. Allra underbaraste A. Den mest fantastiska man jag mött och den bästa pappan jag kunnat ge mitt barn. Ingen annan har någonsin gett mig så mycket kärlek och jag älskar dig och vårt liv tillsammans!

Skickar vidare till...

Nickan

Emmy

Emelie med Hugo och Bebisen i magen

Jossan med Elias och Bebisen i magen

Jennie

Nu väntar sängen!


Stunder vi minns
Vi är verkligen bortskämda med ett landställe som farmor och farfars. Så många lyckliga stunder. Bara vara. I lugn och ro. Se på sniglar, mata hästarna i hagen brevid, se efter musen som bor i marken, sparka boll och kramas massor. Idag har det regnat och vi har mest hållt oss inne. Sett på film, läst bok och fikat. En perfekt söndag... eller torsdag menar jag. Blir lite tokigt det där med dagar när man är ledig mitt i veckan. Imorgon väntar dagis och jobb igen. Två helger i rad nu. Känns i kroppen.

Nu tid att varva ner lite efter att ha packat ner, packat upp, sorterat post, ordnat med tvätt, diskat, duschat osv. Ikväll blir det att pussa på mannen min massor. Kom inte vidrare i golfen. Hamnade i mitten. Han är duktig min karl men enligt honom inte tillräckligt. Det får bli spel nästa år igen helt enkelt!


En blåsig höstdag


ELLOS

Vi myser lediga dagar mitt i veckan på landet. Mannen spelar kval till Svenska touren och jag myser egentid med Liam. Efter en natt med lite sömn då Liam inte kunde komma till ro utan favorit nappen som vi såklart glömt i stan började vi dagen redan halv sex. Sedan har vi sett på sniglar, sparkat boll, fikat på trappen, sovit en lång stund och sett på Barna i Bullerbyn. Nu är min stora skatt kommit hem är killarna ute och grillar. Blir antagligen säsongens sista för nu är det verkligen höst. Jag går med tre lager kläder och yllestrumpor på fötterna men är man inne och tänder ljus med dom man älskar är det bara mysigt.

Jag glömde kamrasladden hemma. Har massor av mysiga höstbilder att visa er men så länge får ni hålla till godo med bilder på sofföverdrag från Ellos. Vår vita soffa är inte längre vit. Vi har väntat in i de sista men nu måste den få en nystart. IKEAs överdrag är inte helt billiga och dessutom ett projekt att tvätta. Har funnit dessa hos favoriten Ellos. 699,- och med halva priset rabatt blir det en mindre kostnad för en "ny" soffa men det svåra återstår.

Vilken färg?


En sockerbagareIdag är det kanelbullens dag. Hemma med liten sjuk Liam. Hög feber och ajaj i halsen. Lite bättre blev det när pappa köpte kanelbullar till oss imorse. Annars händer inte mycket här hemma idag. Vi har precis sovit i tre timmar. Liten blir hemma imorgon med men med pappa då.

Blev lite snabbt på med lösenord här efter att jag insett att det finns sjuka människor i världen. Tyvärr får det förstöra för alla fina för jag vill inte riskera att lämna ut mig själv och min lilla familj till dem. Ni är dock så söta. Hann inte maila ut till någon när jag satte lösen och på morgonen var mailen och facebook fylld av meddelande av oroliga nära som trott att jag sagt upp bekantskapen. Nu har ni det och om jag hinner ska jag försöka maila ut till resten idag så de inte blir några med oroligheter.

Nu tid att se temp igen och sedan börjar projekt försöka få i envis tvåårig meducin. Liam ser på Barnen i bullerbyn för andra gången idag. De är så små när de är sjuka de små!


RSS 2.0