L


Det gör ont i mig. Att sakna dig. Vill fortsätta semestern för evigt för att inte missa en sekund. Alla dina framsteg. Snart är du stor. I måndags tog du första steget. Ifrån oss. Både pappa och mamma var där. När du började på storbarnsavdelningen. Du släppte min hand. Vi stod bredvid. Vi sa hej då och du ropade hej tillbaka innan du fortsatte leka med bilarna tillsammans med dina kompisar.



Du har önskat dig en stor röd lastbil länge nu och jag kunde inte låta bli. För att du ska veta hur mycket vi älskar dig. Vill ge dig hela världen. När man är snart fyra är man antingen väldigt stor eller mycket liten. Du kryper ofta upp i min famn och säger att jag är din bästa mamma i hela världen och mitt hjärta smälter. Du säger samma till pappan din och vill alltid ha en puss och en kram av oss båda innan du somnar. Idag ville du sova i vår säng. Det fick du. Ibland är du rädd för spöken. Då tröstar vi med att det bara är i fantasin. Innan du somnar läser du gärna Bamse. Precis som våra föräldrar gjorde. Din mormor och morfar OCH farmor och farfar.



Du är lång nu. Du som precis var en liten knubbig bebis på min arm. Jag klippte ditt hår i veckan. Du är det vackraste vi sett. En perfekt blandning av oss. Allt vi kunnat drömma om. Du frågar ofta om vi har någon överaskning. Det kan vara att baka, se en film eller leka tillsammans. Varje minut tillsammans är lycka.



Du älskar bilar. Efter att vi såg på bio i somras är du biltokig. Det ligger bilar i hela vårt hem. Du leker att de kör fort och krockar. Häromdagen tröstade du en buss. "Stackars lilla bussen!". För barn har även ting själ. För vissa vuxna försvinner tron. Andra håller den vid liv. Jag släpper aldrig tagit om fantasin. Det är underbart. Värden är hård. Och vem har bestämmt att en bil inte kan känna smärta?



Du är smart. Frågar många frågor som vi inte alltid kan alla svaren på. Det handlar mycket om dinosaurier. Om tiden som var för länge sedan. Då vi inte fanns. Vart var jag då? Vi försöker förklara att vi inte fanns men är det egentligen sanning? Vi pratar mycket om olika länder. Du frågar vilka länder jag rest till. Jag svarar och du säger att du varit med. Jag svarar att du inte fanns då. Det var innan du blev till. Komplicerat. När ska vi berätta? Jag vill också gärna tro att vi tre alltid varit tillsammans.



På torsdag ska pappa till Polisen på intervju. Idag berättade du att du inte vill bli brandman. Du ska köra snabba bilar och jag får åka med. Gör precis det du vill så länge du är lycklig mitt hjärta. Du blir glad när jag berättar att jag hämtar på dagis. Du får bestämma vad vi ska göra. Det ska bli picknick i parken med pannkakor, skinksmörgås och kakor.



Ikväll har pappa monterat mammas cykel. Med stol till dig på pakethållaren. Nu kan jag lämna och hämta på dagis oftare. Det glädjer mig. Att få vara en större del i din vardag. Även om jag älskar att vara din busiga lekmamma.



Jag är lycklig. Över att vi skapade dig. Att just du kom till oss. Tänk att jag är mamma. Jag kommer alltid vara mamma och du alltid min L.



Du har fått en elefant från Brigbys och en affisch med schiraffer som minne av vår tur till ZOO. Du älskar din lilla hörna. Det är ditt rum. Vem har egentligen bestämmt att ett rum behöver ha fyra väggar, ett tak och en dörr att stänga. Ett rum. En plats för dig?



Sov gott min skatt. Imorgon är en ny dag ute i stora vilda världen. Ropar du så kommer jag!


Höst som i Host

Lite mer än första arbetsveckan efter semestern är gången. Höstvindarna blåser utanför fönstret och regnet öser ner. Borta är solen, ljumma sommarkvällar och fiskmåsars skri. En ny termin har startat. Vi rustar inför vintern.  Åter till verkligheten. Till våra kamrater. Sommaren 2011 är ett minne blott. Lycklig över att fått njuta den tillsammans med er.



Trött och sliten mama. Tokigt hur vardagen kan kännas så främmande efter bara några veckor. Ur rutin. Ännu mer märkligt att allt känns precis som vanligt efter bara några dagar. Framtiden ligger framför oss. Förändringar kommer att ske. Just nu vill jag stanna här. Med er. Mitt liv är där jag vill att det ska vara. Inte som alla andra men precis som alla andra.



Det är underbart att komma hem igen efter flera veckor på väg. Att sova i sin egen säng. Vår säng. Bara vara.  Brukar alltid ha långa listor inför hösten. Ting som ska ordnas. I år har jag antingen förberett oss väl, dragit ner på mina krav eller helt enkelt glömmt av de mesta. Mannen min är glad att inga stora projekt i hemmet är planen.



Dock kan jag inte låta bli. Det kliar i mina kreativa fingrar. På en lagom nivå. Det är en konst att lyckas se det vackra i det trista grå. Hösten är dock den årstid som jag gillar allra mest. Precis som detta hörn i vårt hem. De ger mig ett lugn.



Mitt senaste stileben.



Jag är barnsligt förtjust i den här träapan.



Ljus från HM.



Personlig tavla med platser i mitt hjärta.



Inom snarast skulle jag behöva tvätta och städa här hemma. Det finns ingen ork kvar. Har en förkyklning i kroppen som gör mig matt.



Idag blir det bara vila.



Imorgon ska jag ta tag i mitt liv igen. Blir en tur till frisören och en eftermiddag med tvätt och städ. Kanske orkar jag med en lunch tillsammans med en saknad vän!


Mia min mia



Lyckan är total. Den 19 oktober ger Mia Skäringer ut sin show "Dygnkåt och hur helig som helst" på DVD. Jag har redan förhandsbokat både skivan och sällskapet. För vad vore väl Mona utan sin Ansi?


Höst

Nu när semestern är slut är jag inte sen att välkomna hösten. Tillhör en av dem som ser fram mot denna mörkare årstid. En ny termin. Fylld av förväntan. Det är något med den kyligare luften. Då höstvindarna sveper in över landet känner jag mig lugn. Hemma. Nystart. Av bloggvärlden att döma är jag inte den enda som känner att hösten bär med sig en uns av ny energi. Något annat som ger mig ny energi är höstkläder. Det vill eka tomt i plånboken.
















Från topp till tå. Lite smycken till det. Alla favoriterna kommer från GINA TRICOT.


Födelsedag

21 augusti 1984. Karolinska sjukhuset Stockholm. Mamma kämpade för att ge mig liv. Pappa stod brevid. 27 år senare. Fortfarande drömmar om tider som varit. Tacksamhet. Jag älskar er.



Flaggdag hemma på våran gata i stan.



Lycklig.





Födelsedagsfrukost. Lugn och ro. Paketer. Te i nya koppen till samlingen. Från Rörstrands serie Swedish Grace.



Finaste presenten. Vi lekte tillsammans hela dagen. Snart kommer bilder i bättre kvalitet till er alla.



Favoritdoft.



Njöt sista dagen av semestern med Louse Boije Af Gennäs.

Saknar ord. Jag har allt jag kan önska. Lycklig för livet!


Förlovade



Ringar Schalins

Här hemma på våran gata i stan lever vi numera efter ordspråket att "Den som spar han har!". Då menar vi inte alltid pengar på banken utan händelser i livet. Det är inte helt främmande att omgivningen efterfrågar ett större hem, ytterligare ett barn, bröllop osv. Vi har lärt oss att ta det i VÅR takt. Det är fantastiskt att få önska och längta. Vi tar vara på tiden som är nu. Igår den 20/8-2011 blev ringarna våra. Efterlängtade och värdefulla. Inte av ekonomiskt värde utan känslomässigt. Vi har tagit oss igenom svåra tider tillsammans. Det är fortfarande VI. En plats där det betyder mer än någonsin. Vår KÄRLEK fortsätter att växa.



Musik: Eva Cassidy
Fields of Gold



Champange



Ljus



Blomster



Klädsel



Nybäddat



Romantik



Förväntansfull. Det är verkligen underbart att klä upp sig mellan varven. Hinna vara den där trevliga sociala personen som finns där i småbarnsmamman. Stunder som dessa är värdefulla.



Nyfiken. Var tvungen att pröva hur jag ser ut med ring. Det passar mig måste jag säga.



Efter middag i Rådhuskällaren. Solnedgång i Västra Hamnen. Vi. Havet. Lyckan. En fråga. Vill du? Självklart. På vårt egna lilla sätt blev vi två en. Jag älskar dig.



Perfekt



Champange (kanske lite för mycket ;), musik och samtal om livet långt in på natten.



Vi delar livet. Du och jag. VI!!!


SemesterVeckaTre

Första dagen på sista semester veckan. Vi har vänt på dygnet. Somnar sent och vaknar desto senare. Frukost blir till lunch och middag dukas när solen gått ner. Dagen är vår att ta vara på. Hela världen är vår. Godmorgon mina älsklingar. Nu tar vi vara på tiden.







Nyvaket barn i pyjamas. Värme, leenden och kramar. Vad ska vi göra idag? En dusch. Sedan iväg. På äventyr. Vi tre tillsammans.
















En promenad längst Åhus strand. En glass. Stunder av sol. Doften av hav. Sommar. Tama ekorrar. Någon som badar i iskallt vatten. Blickar ut över havet. Antagligen har vi redan upplevt sommarens sista dopp.







Mini golf. Spänd förväntan. Liam först. Sedan jag och sist mannen. A för protokoll. Liam slår 2,2,2 och en 1 i rad. Stolta föräldrar. En mamma med dålig koncentration. A vinner. Självklart. När vi rullar därifrån faller regnet.







Det blir mycket lek på tomten. Ger hästarna morötter. Kvällssolen lyser. Snart blir det grillat till middag. En stund på trappen med en tidning.



Vår dator bestämde sig slutligen för att lämna oss. Vi hämtar in Posten i hopp om kontakt med omvärlden. Resultatet blir en tur till Kristianstad. Expert. Ny dator ordnad. Snart är allt som vanligt igen. Inte riktigt än. Några dagar kvar.







På Cafe Annorlunda får man lov att äta hur mycket fikabröd man vill. Kalorier i massor. En hel kanna kaffe. Jordgubbsaft. Getingar som surrar.







Lek i Nationalparken Stens Huvud. Kastar stenar i havet. Springer i laburint. Blöta fötter. Nya upptäckter. Vi tre hand i hand. Föralltid.











Steker pannkakor tillsammans. Precis som Pettson och Findus. Fast de gjorde tårta. Ett krossat ägg. Massor med sylt och socker. Ett glas kall mjölk. En lite ledsen L. Vill ut och leka. Njuta livet. Först mat älsklingen.



Mannen kommer hem från timmar i skogen med resultat. Det blir kantarellsmörgås sent på natten. Doftar sensommar. Allt tycks ge oss tecken på att sommaren snart äro till ända.



Tar oss tid att bara vara. Leker med bilar, lego och ser på film. Kommer sakna dessa stunderna tillsammans med dig. I vardagen är de så få. Värdefulla.








Glassbåten. Ett sista farväl. Nu ses vi antagligen inte förrän nästa sommar igen. Då vill vi uppleva den preciiis som denna.



Dagen D är kommen. Vi lämnar landet för stan. Först firar vi med god middag. Laddar. Sommarkläder ska stuvas undan. Plats för en varmare garderob. Vill inte riktigt ännu. Tur vi har ytterligare några dagar att landa hemma innan det är tid. Tillbaka till verkligheten. Vi ses hemma igen ikväll mina älsklingar. Under tiden bär jag med mig. I mitt hjärta. Dessa tre fantastiska veckorna. Tillsammans med er. Mina 2. Min familj!


SemesterVeckaTvå

Vi vaknar upp utvilade hemma på våra gata i stan.  En efterlängtad tur till Zoo i Köpenhamn tillsammans med farmor och farfar. Solen lyser med sin frånvaro men eftersom det inte finns något dåligt väder bara dåliga kläder glömmer vi inte bort att saker är vad man gör dem till. Dock är det lite svårt att föreställa sig att vi bara i förra veckan solade på stranden när höstvindarna nu drar in över vårt Skåne.


































Spänd förväntan. Lyckliga familjen tillsammans. Hand i hand. Titta en elefant, en tiger och en giraff. Glass. Sol. Lite regn. Tar skydd på restaurangen. Nya lekparker. Att få sitta på pappas axlar. Titta på farliga djur. Somnar utmattade i bilen på väg hem. Utflykt. Tär på energin men med massor av nya minnen.



Stefan, Linnea (med bebis i magen) och Ella hälsar på. Barnen leker. Papporna grillar. Mammor pratar om livet. Frukost, fika och middag. Lite godis och glass. Kladdkakemuffins. Skratt. Kramar. Barn som springer. Det är livet. Glada att få dela dagen tillsammans med er.















Mannen tränar. Jag och L tar vara på tiden tillsammans. Går på bio. Äter MacDonalds, poppcorn och godis. Bilar i massor. En liten hand i min i biomörkret. Bara du och jag. Vill visa dig hela världen. Vi tar bussen hem. Berättar för pappa om vårt äventyr. Det är stort att se film på riktigt.



















Det regnar. Hela dagen. Tidningarna skriver att snart kommer sommarvärmen. Vad gör väl lite höst när vi kan värma varandra med kärlek. Plockar blåbär och svamp. Myggbett. I massor. Stickade koftor och strumpor på. En skål med blåbär i mjölk.







Kräftkalas. Bara vi tre. Hattarna på. Skål. Nu är det augusti. Månaden när jag fyller ett år äldre. Brieost och baugette. Barn som petar och leker med maten. Nya smaker.













Hemma i stan. Fika och tur i leksaksbutiker. En önskan om en stor röd lastbil. Måsten även på semester. Tvätt. Mamma får inte hjälpa till. En doft av verkligheten. Vi flyr en vecka till. Sen så. Men inte riktigt än.



Henrik, Linn och Leia förgyller vår dag. Galonbyxor och stövlar. Vi trotsar vädret. Fika och mat. Pussar och kramar. Barn som precis tagit sina första steg. Igår var hon liten bebis. Våra hjärtan smälter. L tar Ls lilla hand i sin och hjälper henne över alla husets trösklar. Diskussioner om livet. Underbara stunder. Minnen. Tack för att ni finns.



Vi njuter än. Mörkret faller på. En puss och en kram. Godnatt min skatt. Imorgon startar en ny vecka. I hopp om sol!


SemesterVeckaEtt

Här kommer en liten semesterhälsning utifrån vårt hus på landet. Vi njuter sommaren. Det här är första semestern på flera år där jag befinner mig i fullständig harmoni. Inga funderingar. Aldrig måsten. Bara bara fötter i fuktigt gräs. Sovmorgon. Kaffe på trappan. Solbränna. Sand mellan tårna. Samma kläder flera dagar i rad. Shorts, linne och stor skjorta. Pussar. Kramar. Dagar vi minns. Lycka. Kärlek.







Vi tar varje dag som den kommer. Solen har lyst över oss och vi tar vara på varandra med den.















Dagarna flyter samman. Vi har inga tider att passa. Bara varandra att njuta av. En stund på stranden. Middag innan solen går ned. På morgonen vaknar vi av solen som strålar och fåglarna som kvittrar utanför fönstren.









Vi minns somrarna som små. Försöker skapa våra egna minnen tillsammans med L. Vill att han ska minnas kärleken. Kramarna. Äventyren. Här en tur till Mörrumsån.





Vi stannar till ibland. För lite mat men mest glass. Svensk sommar när den är som bäst. På en bensinstation.





















På utflykt i Blekinge där A spenderat sina barndoms sommrar. Sommarsol. Kallt vatten som snart blir varmt. En handduk kring ett nybadat barn i min famn. Lyckan över att fånga en fisk.


















En sommarkväll. Middag på restaurang. Luften sval. Vi vill aldrig gå in. Utedass. Varma tröjor. Vänner för livet. Familj.










Sen morgon. Finner en vän. Lite slemmig. En som ska akta sig. Eller sättas på ögat. L älskar sniglar.











Utflykt till Kristianstad. Vi är kulturella. Museum. Utställning med Barbie och Ken. Fri entre. Gratis är gott precis som Italiensk glass. Lycka är att få vara bara vi tre. Kan man verkligen vara såhär lycklig?











Vi lånar farmors kök. Det blir muffins. Med smak av citron och choklad. Det färdiga resultatet blir perfekt men det är vägen dit som roar.















En pappas dröm. Mina killar visar mig sina färdigheter på golfbanan. Jag spricker av stolthet. De är så duktiga. Båda två. Och fina tillsammans. Min man och vår son.



















Tivoli i stan. Hoppborg. Brandmän och poliser. Karuseller och klistriga kalorier.Kö. Späning och vinst. Lyckan över en ballong. En liten hand i varsin stor längst kullerstensgatorna.



Grillat till middag. Färskpotatis. Sås. Rött vin eller vitt. En god bok. Eller tidning. Choklad. Nybakat. Jordgubbar. Allsång på Skansen.

Vi har det oförskämt bra!!!


RSS 2.0