Veckans sista dag



Mellan tvättstugeturerna bakte vi muffins att mummsa på.



Sedan byggde vi koja.



Efter middag och bad plockade vi fram kläder till morgondagen. Då är det måndag igen och L ville starta veckan i tröja från Kapphal.



Mormor skickade boken om Karius och Baktus till L i veckan. Helt underbart att det helt plötsligt går enkelt att borsta tänderna efter konstanta diskussioner i flera veckors tid.



Efter att jag läst  Pettson och Findus somnade liten och jag med. Vaknade kvart över åtta och hade missat halva Solsidan. Attan. Nu ser jag Big Brother och funderar över om jag ska orka med ett hemma SPA ikväll eller om jag ska lägga mig direkt !?!


Tvätta Tvätta Tvätta



Efter lunch vilade vi två timmar. Sedan stod tvättstugan på schemat. Att tvätta i tvättstugan är vanligtvis ett projekt. Att dessutom få L med sig ner och upp tre ggr är inte lätt. Idag fungerade det bra. Han fick ha sina nya röda gummistövlar från Tretorn på sig. Galet att det går ett sett med nya skor varje säsong. Tur våra fötter inte växer lika fort.



Min duktiga hjälpreda.



"Ska den vara där !?!" Inte lätt att veta hur man sorterar. Mannen säger tom att jag fortfarande inte lärt mig och jag fyller 27 i sommar ;)



"Jag kan hjälpa dig mamma. Jag kan det!"



Roligast är att köra vagnen!


För jag är lycklig



Mannen min arbetar extra denna söndag så jag och Liam har haft en dag för bara oss två. Vi började tiiidigt med frukost framför barn TV. Efter nio gav vi oss iväg till affären för att handla lite smått och sedan myste vi framför film fram till lunch då Frasvåfflor stod på schemat.







Liten stod såklart själv för tillagningen.



Mat smakar bäst när man gjort den själv!


Från topp till tå

 



Som tiden springer när man arbetar. Inte en dag är lååångsam och tråkig. Full fart framåt och jag älskar det. Igår var jag på ett välbehövligt besök hos frisören. Bara klipp denna gång. Jag trivs super bra i det korta (även om vissa andra i min närhet föredrar långt !!!). Det är så skönt med en frisyr och inte bara långt hår som ändå alltid hamnar i knut. Nästa gång tror jag det blir lite slingor också. Ett bra alternativ när solen snart är här men det tar emot då det definitivt är dyrare att underhålla än en mörk toning som jag bara slänger i själv för en hundring varje månad. Ekonomiskt.



Nu är vi många här hemma som behöver kläs inför förhoppningsvis varmare väder. Tur vintern är låång och vi kan ta det lite i sänder. Nya byxor till jobb (stl 36!!!). Behöver verkligen handla på mig lite inför våren. Både till jobb och här hemma. Bas är tradigast men behövs mest.



Det är faaarligt att arbeta i köpcentrum när lönen kommer. Kunde inte låta bli dessa. Vita tygskor från Lacoste. Nu kan jag dock bocka av även det från listan. Regel nummer ett när man sparar pengar som vi försöker göra är att inte handla något som inte behövs. Tänk. Kan vi använda det vi redan har? Behöver jag ytterligare en scarf/väska/kjol? Är priset värt per användningstillfälle?



Här hemma behövs det också ting. En IKEA tripp står på "att göra" denna månad. Fann dock fiiina rosa handdukar till bra pris i veckan (alla är inte Lexington... ska man bli rik måste man fuska lite ;) ) Textilier går åt snabbt och tvättiderna är få. Andra ting vi behöver är nya duschslang (den nuvarande sprutar åt alla håll), badrumsspegel(den andra är möglig), tavelram (till affisch som legat i skafferiet alldeles för länge), hyllplan + konsoler (mer förvaring i kaoshallen), ljus, servetter etc.

Listorna är många och långa här hemma. Finns det någon månad utan utgifter? För börja med att tänka smart iallafall. Inga ondöiga småköp.



Detta var kanske ett onödigt småköp dock !?! Har gått ner hela tio kilo och firar det med lite lördagsgodis. Jag har PAUS helg och äter vad jag vill På måndag är jag på gång igen. Fem kilo till ska bort innan sommaren. Nu väger jag som innan jag blev gravid med Liam. Vilken känsla. Wihoooo!

JENNY: Jackan finns på Gina men är slutsåld i de flesta färgerna. Se hemsidan. Där finns de nog kvar. Normala i storleken!


Det går bra nu

I måndags var det tid för jobb igen. Därefter har dagarna sprungit och jag har njutit varje sekund. Underbart att vara igång igen, träffa fina arbetskamraterna och vara riktigt trött på kvällen.



En "ledig" mamma i skogshuggarskjorta idag. Har avverkat några ärenden på stan, två läkarbesök, handling, nio (!) tvättar, städ och allt annat som ingår i en vanlig dag mitt i veckan.



Fick användning av min rabattcheck idag. En titt på bok REAN som får betyg helt okey av mig. Blev en liten present till L. I övrigt fick de stanna i butik. Har läst de böcker jag vill och kokböcker har mannen min för tillfället  i överflöd.


Istället sparar jag pengarna till på fredag. Då ska denna underbara vårjackan från Gina bli min.



Resten av pengarna sparar jag denna månad. Hoppas kunna köpa en cykel snart. Denna från Skeppshult får gärna bli min. En dröm som tyvärr får bli med kommande månader av utgifter som frisör, vårskor, vårkläder, ytterkläder, kalas, födelsedagspresenter, bilavgifter, fix här hemma, start av golfsäsong m.m. Hjälp!!! Det tar aldrig slut. Dessutom ska vi spara till semester och framtid. Blir nog vi på 54kvm ett tag till.




Imorgon är en stor dag. L ska på utflykt med dagis och åka både buss och tåg. Matsäck ska de ha med sig så det ska jag packa i lilla ryggsäcken nu. Svårt att förklara hur oerhört stolt man känner sig som mamma och pappa över sånna här tillfällen. De rinner över av kärlek när vår lille skatt ska ut i världen.

Nu Sveriges Mästerkock. Sedan Big Brother. Sist sängen!


Pannkakor

Inte så mycket att skriva. Bätte i magen. Får behålla maten igen. Jippi. Dock var jag lite försiktig med att äta av pannkakorna vi enligt Liams önskemål stekte till lunch. Fast vi hade väldigt mysigt när vi bakte.

















Har även sparkat igång killarna på att städa här hemma. Nu står mannen i köket och lagar magvänlig kyckling. Imorgon är det måndag och jag tror aldrig jag längtat till jobb som nu. Fy för sjuka. Nu får det vända tycker jag. Ikväll blir det hemma SPA. Vill inte skrämma mina medarbetare imorgon. Ser lite ut som ett spöke!


Sliten

Det vart en lång natt i natt och jag är minst sagt sliten. Hoppas att detta snart ska ta slut men det finns hopp. Har fått behålla maten nu på eftermiddagen. Alltid något.



Frukost.



Lunch.



Middag.



Innerligt trött på att ligga här.



Ja denna dagen har inte varit mer spännande än så. Snart kommer äntligen mina två hem från farmor och farfar. Längtar efter massor av pussar och kramar framför Melodifestivalen!


Allt på en gång (Ej för känsliga läsare!)

Borde kanske starta en ny kategori här på bloggen. Sjukdom skulle den heta då. Igår vaknade jag sliten med huvudvärk. Fick iväg liten till dagis och mannen till jobb innan jag motsträvigt tog en promenad till ICAN för att få iväg brev angående sjukskrivning och nytt anställningsavtal (!) till FK. De har nämligen plockat bort alla (?) brevlådor i vår del av stan så vill man posta får man snällt traska.



Fick hem rabatt check häromdagen (älskar återbäring på sånt man ändå måste handla!)Tyckte lite synd om mig själv och unnade mig en vacker Pärlhyacint till Tine K skålen.



När jag kom hem och ändå var igång med blomstren passade jag på att rå om mina orkideer. Plockade blad, vattnade och gav lite näring. Efter lunch var jag helt slut och la mig att vila.



Tre timmar senare vaknade och kände mig minst sagt lustig i kroppen. A kom hem med L från dagis och åkte vidare till jobb. För att fördriva tiden och göra något roligt som jag lovat L platerade vi om Pelagonierna. Sedan kände jag mig så sliten. Ryggen värkte. Magen var i uppror och jag mådde otroligt illa. Tog en dusch för att få varmt vatten på ryggen och avslutade det hela med att kaskadkräkas. Trevligt. Stackars L som fick se på film hela eftermiddagen med minst sagt trött mamma med ONT. Ryggvärken blev bara värre och så plussade vi det med lite frossa. Tur för mig att vi hade färdig mat hemma och att L var trött efter dagis och helst ville ta det lungt. Låg brevid medan L somnade. Där stannade jag tills A kom hem vid elva tiden men kunde inte sova pgr av illamåendet, frossa och ond smärta i ryggen.



A kom hem och stoppade om mig. Lite fler värktabletter, två täcken och en morgonrock och ett toalettbesök (som kändes ungefär lika kallt som att hoppa i en isvak) senare somnade jag äntligen. Vaknade halv nio imorse i en pöl av svett. Mys. Visade sig att jag hade fått mens och jag avskrev magsjuka som jag först trott men idag under dagen visade de sig att jag troligen fått virus, kräk-och magsjka och mensvärk samtidigt.



Det är en matt mamma som ligger i soffan idag. Fy för sjuka. Nu får det räcka. Snällaste farmor och farfar passar liten ikväll eftersom A jobbar.



Dagen bidde iallafall liiite bättre när Posten kom. Nya Plaza Interiör, rabattcheck på HM och Åhlens. Nu är det tillbaka till soffläge. Ska försöka få i mig något annat än yoghurt att äta. Önskar A vore här och tog hand om mig. Det blir alltid lite bättre när han kallar mig för sin gumsibums!


Tävlingar

Tänkte passa på att tipsa om två tävlingar hos två av mina favoritbloggerskor.

Vackra Anna Stina som driver bloggen Gizmolinas tävlar denna veckan ut 10 vackra linnen från danska Rosemund.

 

Och

Hos söta Josefine med Prinsessans Dagbok kan du vinna en så vacker klänning från Lindex



Jag hade gärna burit båda två på Liams 3 års kalas.

Skynda er också att vara med.

Sista dagen idag.

LYCKA TILL!


Bandage Av

Är helt dagvild. Tydligen är det onsdag (?) idag men det gör ingen som helst skillnad när jag bara traskar rundor här hemma. Usch så trisst.



Liten som mår mycket bättre. Äter som han ska och får behålla maten. Imorgon blir det dagis. Stackars L har varit riktigt rastlös idag med en mamma som haft huvudvärk och bara velat vila. Lite lek blev det dock mellan alla filmer. Här leras en grön farlig orm.



Vattenfärger.

 

Tuschpennor.

När vi gjort allt detta såg jag på klockan. 30 minuter hade gått efter att pappan gått till jobb. Det går snabbt när man är tre.





Medan Liam lekte med bilarna styrde jag upp hallen. Vår hall är verkligen ett kaos av jackor, träningskläder, mössor, vantar och skor. Ser fram mot att kunna sortera bort de varmaste plaggen. Iallafall kom Liams nya regnställ på plats. Beställde dessa från HM i förra veckan (det var de jag hämtade ut igår!). Med ett par byxor i retur och två rabattkoder blev det ett riktigt kap dessutom tycker jag om att jackan har huva. Det har jag saknats på Polarns. Spännande att se hur de håller i kvalitet dock.



Efter lite lunch fick jag Liam till att vila några timmar. Det behövdes för huvudet. När A kom hem var jag fortfarande sliten.



Spenderade eftermiddagen i sängen. A tog bort mitt bandage. Magen känns lite öm och konstig men snittet är snyggt. Cirka fyra centimeter precis ovan naveln. Syns inte alls lika mycket som jag trott. Nöjd.

Nu har vi ätit köttfärssås, spagetthi och massor med ketchup till middag. Idag känns som en sån där dag då det inte hänt någonting. Känner mig så oproduktiv när jag bara är hemma men det är väl det som är meningen!


"Man Tager Vad Man Haver"

 

 



Trött mamma imorse. Liam blev magsjuk igår vilket fortsatte även under natten. Bara att ringa sjuk till Dagis och istället vara hemma med mamma. Hoppas innerligt att han blir bättre snart så mamman får vila lite också annars får pappa VABa de sista dagarna så jag får min välbehövliga vila.



Liten försöker få i sig lite kräm för lilla magen. Tur för trötta mamman var väl att L sov tre timmar under dagen. Så även jag.



När vi vaknade fanns lite ny energi så jag pysslade runt med lite smått här hemma medan L lekte med bilarna. Här har Ls hörna dekorerats med röd stjärna.



Finaste Tine K skålen fick flytta upp på en av hyllorna ovan köksbordet.



Blå Moln brickan fick agera soffbord till Manhattan lampan. Vem har sagt att det behöver handlas nytt för att göra om. Med lite fantasi går det mesta att ordna.





Runt fyra kom A hem och jag tog en tur till affären för att handla lite smått samt hämta ut ett paket från HM. Skönt med frisk luft där jag fann energin till att sparka igång gubben på lite städ där hemma. Nu är här dammsuget, dammtorkat och bytat till rena textilier. Tvättmaskinerna går varma och kvällens middag är lagad, uppäten och undanplockad. L är nattad. A ser på fotboll och jag har sorterat in Ls teckningar i ny pärm.



Ska bli underbart att krypa ner under täcket ikväll med nya Sköna Hem som kom med Posten idag. Jag som varit hemma och rastlös blev plötsligt blev jag väldigt trött. Kanske tid att börja lyssna på kroppen nu!

(Åsa jag "lånade" din rubrik!)


Vilken Underbar Dag

Idag har varit en dag som jag sett fram mot länge men inte vågat hoppas på.




En förväntansfull mamma tidigt imorse. På schemat för dagen stod nämligen lunch med chefen och besked om framtiden. Efter min mammaledighet med Liam fick jag erbjudande att börja arbeta som dekoratör inom ett stort företag. Det som jag trodde då var drömjobbet visade sig dock inte vara min dröm. Tyvärr hade jag redan sagt ifrån mig min tjänst i butiken. Var bara att se sig om efter annat. Det var starten på en lång tid utan vetskap om jag skulle få arbete, funderingar över hur vi skulle klara ekonomin och ledsamhet att jag satt mig själv och vår familj i en svår situation. Lyckligtvis lyckades jag få extra timmar samma månad som jag lämnade min dekoratörsstjänst men det innebär även många långa timmar av pendling som tog hårt på krafterna. 2010 började bra med besked om att jag nu fått timmar i staden där vi bor. Tyvärr var jag redan nere på botten psykiskt och fysiskt och kände att jag inte kunde prestera så som jag hade velat. Kämpade på samtidigt som jag sökte andra arbeten och såg mig om efter intressanta utbildningar. Strax innan semestern fick jag besked om att jag kommit in på Fastighetsmäklarprogrammet. En otrolig lättnad att veta vart jag skulle befinna mig i livet de kommande åren samtidigt skrämmande att känna att det inte egentligen var riktigt det jag ville eller var stabil att klara av samt oro inför vad arbetet skulle innebära i framtiden

Det var då min nuvarande fantastiska chef ringde upp och frågade om jag var intresserad av ett vikariat som biträdande butikschef. Jag var otroligt smickrad att någon trodde på mig efter månader eller rättare sagt år av ting som gjort att jag sprungit rätt in i väggen. Att någon såg potential i mig när jag inte längre själv trodde att jag var kapabel att utföra ett arbete. Efter överläggningar med mannen tackade jag JA till vikariatet och det är ett beslut jag för alltid kommer vara tacksam och stolt över. Jag stod upp för vad jag ville och eftersom någon såg mig började jag sakta se mig själv igen. Plötsligt var jag tillbaka till mitt "gamla" jag fast med mer livserfarenhet och bättre självkännedom. Vi har haft så otroligt roligt tillsammans dessa månader och jag har både lärt mig tonvis och utvecklats otroligt. Det finns inte en enda arbetsplats jag hellre skulle vilja gå till och varje morgon är en ny spännande dag. Vill skicka ett speciellt tack till min underbara "Ansi". Det är trots allt tack vare henne som jag idag mycket stolt kan meddela att jag fått FAST tjänst och har lyckan att få bli kvar där jag trivs som allra bäst.



Efter lunch på jobb tog jag bussen till ICAN för att handla blöjor till L och sedan kom svärmor/farmor förbi. Med sig hade hon Alla Hjärtans Dag bakelser och blomster.



Ordnade ett litet arrangemang på köksbordet av vackra Ranunklar.

Liten sover sedan länge efter en hel dag på dagis och eftermiddag med tårtkalas. Mannen min kommer snart hem från jobb och jag sitter i soffan med ett STORT leende på läpparna!

PS. Mamma jag vill jätte gärna ha sänglådorna! DS.


IKEA

Har alldeles för mycket tid att tänka när jag går här hemma. Förstår att det vart många ändringar i vårt hem under tiden som mamma ledig. När man spenderar 8 timmar om dagen på jobb hinner man inte fundera så mycket. Största "problemet" i nu läget är kanske att det faktiskt inte finns alls mycket att ta tag i. Allting är mer eller mindre i ordning. Skafferier är rensade, garderober i ordning, var sak har sin plats och ingeting behövs möbleras om eller målas. Skönt tycker mannen min men det kliar i mina inredningsnerver. Något måste ske?



PRIO ett är en ny badrumsspegel. Träramen på den vi har idag har börjat mögla. Trevligt.



Har läst ut ett antal böcker vid det här laget. Denna lampan som kan riktas skulle jag behöva vid min säng.


Har en planch på lager sedan länge. Det är ett par väldigt kända ögon som vill bo i vårt kök men ram måste inhandlas.

Bara för att vill jag ha den här köksklockan.


Extra förvaring under sängen.

Med det vill jag säga att jag måste övertyga A om en IKEA tur snart. Synd bara att vi sparar pengar just nu!

Bildkälla: IKEA


Alla Hjärtans Dag



Imorgon är det Alla Hjärtans Dag. Tyvärr ska A på jobb även på kvällen så vi bestämde att det är Alla Hjärtans Dag idag istället.



Pappan fick sovmorgon imorse. Jag kan aldrig fortsätta sova när Liam vaknar och springer rundor men min man han kan sova genom vad som.



Vid tio tiden gav jag mig ut på promenad med min underbara Åsa. Skönt med lite socialt sällskap och frisk luft.

















När jag kom hem var mina killar i full gång med att baka till Alla Hjärtans Dag fikat.

På menyn...

Kladdkaka


Sen bytade vi presenter. Mannen fick dessa pilot solglasögonen från HM.





Jag fick ett silver hjärta till mitt halsband av Amanda Egilson. Även de en present från mannen min. Har även matchande armband med Liams namn och födelsedata. Perfekt present till en nybliven mamma.

Små symboliska ting för vår kärlek. En sak är säker. Det som började som en stormig förälskelse i ett kollektiv i studenstaden har idag växt till något jag aldrig kunnat drömma om att få uppleva i mitt liv. A jag älskar dig mest i världen. Du är endast MIN man!



Efter fika var det tid för en stunds vila. Eftermiddagen har spenderats med lek och nu ser vi på Nalle Puh. Ska ordna till lite middag nu och hoppas kunna natta L innan Solsidan med snygga Josephine Bornebusch som gör en perfekt roll i "Mikan"!


God Natt



Trött mamma idag. Får ofta kommentarer att jag ser yngre ut än min ålder. Kanske. Tycker ändå jag börjar se lite "sliten" ut. Tycker faktiskt att kvinnor blir vackrare med åren och just nu har jag ingen som helst ångest över att fylla 30. Då kanske jag kommer uppfattas som åtminstone 25 och inte behöva säga "Vuxen Biljett Tack!" på bussen längre för att jag inte längre orkar svara på frågan om hur gammal jag är.



Denna eftermiddag har bestått av mycket rastlös liten kille här hemma. Det märks att det imorgon är femte dagen hemma som liten sjukling. Vi har ritat, pusslat, läst bok, lekt med djuren, sett på film, målat, pratat med mormor och Markus i telefon, ritat, pusslat, målat... Ja, ni förstår. På måndag hoppas vi på dagis och imorgon är det pappatid på dagen = egentid för mamman. A har jobbat extra idag och även imorgon fast då kväll för att plussa lite i plånboken. Det kostar att vara sjukskriven, köpa vårkläder, ordna barnkalas osv.



Läste en intressant artikel om att välja bostad i stan eller i förort i gårdagens Family Living. Om hur vi ofta föreställer oss att villa är det enda rätta när innerstadslägenheten blir trång och familjen utökas. Något som rör oss och många av våra vänner som är just i denna situation. Några har flyttat ut från stan och tillbaka igen, andra flyttat och stor trivs, vissa är på väg, en del renoverar, andra köper nytt, några väntar och bor som de bor.

I vårt fall har flera olika alternativ varit på tapeten men legat på is under det senaste året. Jag tror det är viktigt att analysera tillsammans över detta för att komma fram till vad som VI vill. Något jag lärt mig de senaste åren är att vi är fyllda med illusioner om hur vi tror vi ska bli lyckliga men att så inte alltid är fallet. Vi har många gånger förutfattade meningar utan att själva veta om det. Har kommit fram till att det är underbart att kunna stå upp för att man gjort tvärt om ibland.

Det ifrågasätts ofta när vi ska flytta. Vi som är tre på 54kvm. Trångbodda. Stackars Liam som inte har ett eget rum. Vi klarar oss. Vår lägenhet är vacker. Vi har nära till jobb, dagis och affärer. Tiden vi har utöver arbete behöver vi inte spendera med att pendla eller ta hand om ett hus utan kan vara tillsammans. Funderar ofta över om en egen trädgård där mamma och pappa måste spendera tid i kan väga upp mot att få leka loss i stadsparken med sina föräldrar? Om ett eget rum kan jämföras med att få bo nära sina föräldrar och syskon? Kanske är den där timmen som mamma och pappa slipper pendla roligare att spendera med varandra än extra tid på förskolan?

Här hemma är vi båda uppväxta i trygga villaområden som barn. Därav ser vi det som ideal för hur vår familj ska bo. Vi vill att Liam ska leka med sina vänner fritt på gården, bygga kojor i skogen och så småningom kunna gå hem själv från skolan MEN i den värld vi lever i kommer vi kunna göra det vart än vi bor? Kanske blir det ändå att vi föräldrar behöver vara med som tillsyn. Dessutom växte min pappa upp mitt i City och har massor av fantastiska minnen att berätta. Kanske finns det fler sätt att ordna lekkamrater även på fritiden?

En annan viktig punkt som tas upp är priset. En lägenhet med tre till fyra rum i Lund kostar cirka tre miljoner plus hyra. Ett hus i city minst fem miljoner. Ett hus som behöver renoveras utanför staden runt två miljoner och ett nybygge för cirka tre. Summan av kardemumman. Det är dyrt vilket som. Lägenheten i stan kostar i hyra MEN inte i drift. Huset som ska renoveras kostar i tid och energi. Det nybyggda huset är ett bra alterativ för oss med tummen mitt i handen men ska samtidigt skötas om.

När jag funderar över saken kan jag enkelt se mig själv som en "mitt i stan mamma". Sekelskiftes- eller nybygge MED tvättmaskin, diskmaskin och större badrum. Promenader till parken. Besök på Stadsbiblioteket. Nära till leksaksbutiken. Centralen fem minuter bort som kan ta oss som bara har råd med en bil till våra vänner. Kalas på innergården och somrar på landet. Nära till jobb. Nära dagis och skola. Där vi känner brevbäraren, personalen i affären och har en Macaroons butik i källaren.


 En fyra kanske skulle kunna bli en investering? L kan få ett eget rum. Blir det två barn kan de få varsitt och blir det tre (!) får de väl dela eller vi får fundera på annat. Tidsperspektivet är även det intressant. Vi tänker att vi flyttar "för alltid". Det kanske kan vara en god tanke att röra sig i samma område så barnen slipper byta skola och vänner. Det är viktigt. MEN det kanske faktiskt är behövligt med ombyte efter några år.

Detta är inte speciellt omtalat här hemma ännu. Nu fick ni mina tankar först. Mannen vet förstås att vi står i olika läger just nu. Självklart överväger jag fortfarade den där gula "Lotta på Bråkmakaregatan" villan med äppelträd och saftkalas i trädgården på sommaren. Tror att är man uppvuxen i villa "idyllen" är det lätt att känna att man missar ett skeede i livet om man aldrig kommer till det där huset.

Som skrivet det var en intressant artikel som fick mig att fundera och jag tror attans att jag kommer stå på mig med detta. Iallafall tills vi har två bilar, råd med renovering och någon som sköter trädgården, intresse av att sköta om ett hem utöver de vanliga sysslorna och en man med fru där någon av de två kan konsten att hantera en borrmaskin.



Mysljusen är tända här hemma. Mannen har lagat god middag. Vi har ätit popcorn och dansat till Melodifestivalen. Mycket kärlek på 54 kvm.


L nattades efter festivalen. A har somnat i soffan och jag tänkte lägga mig med en bok nu.

Imorgon tror jag att det blir chokladmuffins eller eventuellt ett besök till Macarons.
Till det fika med en god vän. Är galet sugen på något sött och socialt sällskap!


Liam 3 År



Liam skriver önskelista.

Det finns en alldeles speciell dag om året och för oss föräldrar är det inte julafton utan såklart den 24 mars då vår underbaraste Liam kom till världen. I år är L själv så stor att han förstår och längtar. Efter presentern, tårtan och att få bjuda sina kompisar och familj på KALAS.

Det har räknats ner till den här födelsedagen sen efter jul ungefär då vi bytte ut "Det får du önska dig i julklapp!" till "Det får du önska dig när du fyller år! Sen har det byggts på av en pappa i huset som lovat L alldeles egna golfklubbor och en mamma som läser "Kalas Alfons!" varje kväll innan nattning. Vissa tycker inte man ska bygga upp för stora förväntningar inför jul och födelsedagar men jag är enligt åsikt att jul och födelsedagar ska vara "magiska". Så här hemma pågår kalas planer och inköpslistor lång tid innan stora dagen D. I år är det speciellt enkelt då L själv kan tala om vad han önskar.

FARMOR OCH FARFAR...

Varje gång vi är i leksaksbutiken är djuren från Schleich den plats där vi stannar längst (efter bilhyllan då). Liam är till vår stora glädje en liten kille som är mycket intresserad av djur och natur. Kan det intresset komma från tiden på landet med en svampplockande farmor och fågelskådande farfar kanske?

I vår/sommar hoppas vi att ni vill följa med oss på ett litet äventyr...

En tur till ZOO i Danmark.

L fick bondgårdsdjuren av farmor och farfar när han fyllde två. I år är det lite "farligare" djur som står på önskelistan och han vet preciiis vilka det ska vara...


Krokodil


Noshörning



Giraff

Elefant


Tiger


Lejon


Haj


MORMOR...

Dagen efter Ls födelsedag kommer mormor till våran gata i stan. Hon reser med tåg från Stora Staden. Vi längtar och pratar mycket om att snart kommer mormor.



L älskar att baka och det pratas ofta om mormors kanelbullar. Denna kokbok för barn står på önskelistan och ett ordentligt kakbak tillsammans med mormor inför det stora kalaset på lördagen.



En ny stor favorit här hemma är sagan om elefanten Babar. Nu är det Ls mamma som förälskat sig i denna och önskar att den får ta plats brevid sängen i Ls "rum."

Min pappa har byggt och tapetserad väggen i Ls rum med husen från Sandberg. Lillbror har satt upp lamporna med Moln och flygplanet i taket. Det är viktigt för mig att L har bra kontakt även med de i familjen som inte bor nära och att påminnas om kärlek som de lagt ner med att ordna i Ls hörna är stort.

Affischen finns att beställa online (jag kan fixa detta). Ram har vi hemma. Så kan vi slå in den och ge till L på kalasdagen.

MORFAR...

I sommar hoppas vi att du kommer och hälsar på oss till landet. Vi planerna att fånga en STOR fisk och ett fiskespö till liten är en önskan.



Sen har vi föräldrar fortfarande önskemål om presentkort på Polarn och Pyret.


En promenad genom stan

Dagen idag började klockan åtta. Vi myste med frukost framför Barn TV och efter en lååång diskussion om att man måste ha ytterkläder på sig när man går ut (SOM jag längtar tills det bara krävs ett par skor) var vi på väg.

Fortfarande lite sur över att förlorat över mamma.



En kylig men solig morgon.



Härligt med frisk luft efter många sjukdagar hemma.



Inget vatten i fontänen ännu.



"Här kommer jag!"



Stora ruschkanan alldeles själv



Lite ledsen att mamma inte kan lyfta upp i gungan.



Matar ankorna istället.



Fortsatte promenaden till ICAN där vi värmde oss och fikade.



Köpte liiiiiite lördagsgodis.

Härligt att komma ut lite för båda två i friska luften. Väl hemma blev det Nicke Nyfiken i soffan och sedan lunch med köttfärsås.

Nu har vi precis vilat i tre (!) timmar och får se vad som händer i eftermiddag!


Jobb



Mamma utan mycket till sömn inatt heller MEN idag stod jobb "möte" på schemat vilket gjorde det enkelt att finna motivation till att klä sig i annat än mjukis.



Idag helt klädd i HM.



Liten har varit feberfri idag och pricken på hakan försvunnen (?) dock har ett annat rött märke hamnat på kinden men OM det nu är koppor blir det väl kvar mer än ett dygn?



Blev kvar lite längre än tänkt på jobb. Det var underbart att komma ut och träffa kollegor jag saknar. Om en vecka är jag tillbaka. Nu ska jag försöka vila för att läka sen är det startskott mot vår och sommar. Än så länge känns februari rätt så trisst.



Liam som sovit timmar med sin pappa idag (helt okey när man är sjuk) var en liten piggelin kille ikväll. Inte mycket till egentid för mamman och pappan. Nu är det tid att försöka sova men innan dess en stund med nya Family Living som kom med Post idag!


Diagnos Okänd



Ett mystiskt rött märke har bildats på Ls haka och ett mycket svagt på ena kinden. HJÄLP. Är det vår tur nu?



Det går vattkoppor på dagis. Liam har haft feber till och från tillsammans med hosta de senaste två dygnen. Detta är de enda prickarna vi kan se.



Febern ligger mellan 38-39 grader.



Tror ni det är vattkoppor? Brukar alla kopporna komma samtidigt? Hur många dagar tar det innan det "blommat ut" fullt?



Jaja någon gång ska det komma. Kanske lika bra att ta allt jobbigt samtidigt nu så det blir bra sen. Spännande fortsättning följer!


Stockholm

Är GALET trött idag. Som tidigare nätter har jag svårt att sova. Kan inte sova på mage som jag brukar och såret gör ont när jag vrider mig. Inte hjälper det heller med en stor som snarkar brevid och en liten som rullar rundor. Efter två timmars försök steg jag upp i natten. Klockan fyra somnade jag äntligen och några timmar senare vaknade liten. Den senaste veckan har jag tossat runt i mysbyxor här hemma men idag kände jag att en varm dusch, make up och vanliga kläder var ett måste för att orka känna sig som människa iallafall för en stund.




"Tada" ser nästa ut och känner mig som levande igen vilket skulle komma att behövas denna dag.



Inte bara jag som är rastlös här hemma. Liten imorse. Ledsen över att behöva vara hemma från dagis och kompisarna.



Som den super mamman jag är tog vi oss iallafall ut på en kort promenad för att få lite luft och ladda med isglass i stora lass.



Efter lunch som idag bestod av hemmalagade hamburgare la sig L för att vila en stund i soffan till Nicke Nyfiken. Sedan läste vi böcker och liten sov en stund i sängen. Jag ordnade med lite fix och la mig sedan med ond huvudvärk för att förhoppningsvis vila en stund. Precis då vaknade L. Bara att gå upp igen.



Eftermiddagen har väl inte varit den bästa här hemma. Trött mamma med nerverna utanpå kroppen, "sjuk" liten som behöver sin mamma och pappa plus en pappa som får ta hand om alltihopa. Behöver jag skriva att jag har haft ett sånt där "nugråterjagfastjagintevetvarförjaggråter" utbrott?

Jaja imorgon är en ny dag som vi hoppas blir en dag på förskolan för liten, jobb (möte) för mamman och lite egentid för pappan.

Ikväll blir det tiiiidig kväll. Får jag inte sova tänker jag vila med nya boken "Hitta Vilse". Andra boken av Carin Hjulström. Älskar omslaget. Får mig att "längta" hem!


Bebis Nummer Två

Nepp INTE gravid och planerar heller inte att bli inom den närmsta tiden men jag vet att många av ni som läser bloggen är gravida eller redan har små. Eftersom jag vet att ni tycker om när jag skriver om "bebis" ting kommer här några tips till er...

 



Pingu mjukisdjur Lekmer.se



Pekbok om Miffy Adlibris.se


Pippi hus Ellos.se

Sängkläder blå moln Gunilla Axen Sovtex.se



Babar affisch Allposters.se

Mannen nattar Liam nu som ikväll själv bad om att gå och lägga sig. Själv är jag totalt rastlös. Hade tänkt se på Sveriges Mäster Kock men missade tiden. Tror det blir till att natta sig tidigt och försöka få lite sömn om jag ska orka med morgondagen. Blir hemmadag med Liam. Håll tummarna för feber- och prickfritt!


Alla Hjärtans Dag

På måndag den 14:e Februari är det...

ALLA HJÄRTANS DAG!!!

Vi brukar alltid fira lite extra denna dag eftersom vi lyckats med konsten att faktiskt inte veta vilken dag mitt i alla turer som vi blev ett par. Alla hjärtans dag har därav blivit den dagen om året då vi lite extra rår om vår kärlek. Eftersom jag är sjukskriven och vi sparar pengar blir det ingen exklusivt men en symbolisk present har jag inhandlat till mannen.


Denna underbara berlocken från Thomas Sabo är en riktig dröm i en kedja runt halsen eller på armbandet. Jag har redan både halskedja och armband från smyckesdesignern Amanda Eiglson med personlig text men 

ETT LITET SILVERHJÄRTA

till dessa står på önskelistan

Inget i de dyrare prisklasserna utan ett litet klassiskt tjockare silverhjärta utan detaljer för cirka 100 i närmsta guldsmedesbutik.

(Detta inlägg är absolut inte skrivet för min man. Han vet såklart redan vad jag önskar och att det är ALLA HJÄRTANS DAG på måndag!)


Sjukstuga



Liam vaknade med hög feber imorse. Mamman satte sig och direkt och googlade. Det går nämligen vattkoppor på förskolan. Tydligen är feber första tecknet på sjuka. Ännu har vi inte sett några prickar men självklart har vi stannat hemma idag. Feber = inget dagis.



Istället har jag fått sällskap i sjukstugan. Här mumsar vi Orios till barn TV.



Svårt att få en snart treåring till att vila men efter fem minuter vid köksbordet orkade inte liten mer och kröp tillbaka till soffan.



Syns att denna mamman inte sover om nätterna. Det var kanske inte riktigt tid att även liten skulle bli sjuk nu när mamma är hemma och behöver vila sig. Dessutom är det svårt att inte lyfta sin skatt när han är sjuk men barn lär sig snabbt och förstår mer än vad vi tror. "Ta din hand mamma!" säger Liam och så går han med mig istället för att jag ska lyfta. Söt.



Status: "Lite febjer mamma!"

Nu väntar vi på att pappan ska komma hem efter jobb och motion sedan har vi beställt tacos till middag!


En lysande ide

En av mina stora inspirationskällor i bloggvärlden är Petra med inrednings-/livsstilsbloggen House Of Philia. Tillsammans med den stora kärleken Henrik och tre små skatter uppdaterar denna vackra trendmedvetna mamman om senaste nytt från livet i den fashionabla 30-tals villan i Västerås.


HouseOfPhilia



Denna veckan presenterar Petra tillsammans med Länna Möbler en exklusive tävling där priset är en BL3 från BestLite i valfri färg.


Bestlite designades 1930 av Robert Dudley Best och slog igenom på marknaden redan under andra världskriget då Winston Churchill placerade bordsversionen på sitt skrivbord i Whitehall. Lampan som numera är en designklassiker säljs idag av det danska desginföretaget GUBI.

Bestlite tillhör de mest klassiska armaturerna och innefattar bordslampa, golvlampa, taklampa och vägglampa. Serien finns i vitt, off-white och svart. Pris mellan 1995,- och 7995,-

Precis som Petra hämtar jag ofta inspiration från danska designers. Har inga problem att kasta ut samtlig belysning här hemma för att ersätta med denna strålande design.

TILL NATTDUKSBORDET...


BL 10 VÄGGLAMPA



TILL SKRIVBORDET...


BL2 BORDSLAMPA



TILL BARNRUMMET...



BL7 VÄGGLAMPA



TILL LÄSHÖRNARN...


BL3 GOLVLAMPA



I HEMMETS HJÄRTA...


BL9XL TAKLAMPA







Länna Möbler

Erbjuder utöver Bestlites underbara kollektion sina kunder märken som bland annat Rosendahl, Mimou och Vipp. Företaget står för kvalitet, trygghet och service.

FRI FRAKT INOM SVERIGE!!!



HÅLL NU TUMMARNA FÖR EN LJUSARE VÅR HEMMA PÅ VÅRAN GATA I STAN!!!


Byta grejer

Tiden kryper fram här hemma. Rastlös. Har konstant huvudvärk, sover dåligt och ont i såret.



Startar upp med en tredje bok denna månaden. Denna gång "Finns inte på kartan" av Carin Hjulström.




Det mest spännande som hänt idag. Nya Mama kom med Posten.



Uttråkad.



Lite har jag dock fått gjort. Har betalt mitt bud på Tradera, rensat skafferiet och skickat efter ett telefonpaket från Envirophone. Har även ni fd mobiler som ligger hemma i lådan och skräpar rekommenderar jag er att skicka in dem för återvinning och få pengar i utbyte. Själv tänkte jag byta mot denna Amelie Jacket från Gina. Perfekta vårjackan.



Nu fortsätter kvällen med Solsidan här hemma!


Sliten

Hjälp.  Jag har verkligen lyckats med konsten att totalt vrida om dygnet. Efter narkosen vilade jag hela dagen. Fredagskvällen blev sen vilket resulterade i att även större delen av lördagen gick åt till att vila. Igår kväll kunde jag verkligen inte sluta ögonen. Två (!!!) timmar sov jag inatt. Två stackars små timmar. Resterande delen låg jag med ont i såret. Vanligtvis sover jag på mage. En omöjlighet just nu. Ont gör det dessutom varje gång jag vrider mig fram och tillbaka i sängen för att vända håll.

Det har varit svårare än vad i trott att jag inte ska lyfta. Självklart vill L att jag ska göra allting och pappa får blakt nej på att hjälpa till. Vid lunchtid tog mina killar bilen till farmor och farfar för att vi skulle komma undan ännu en "Nej, mamma kan inte...!" diskussion. Själv har jag haft alldeles för mycket tid att tänka. På ingenting. Har redan läst ut min andra bok, sett på Sex And The City boxen och räknat på ytterkläder till L.

Detta påminner mig om tiden då jag var gravid med Liam. Hade ont, kunde inte sova och alldeles för mycket tid över att ägna åt ingenting. Tanken på att vara "där" igen skrämmer mig lite men jag hoppas det är som de flesta säger att man tar de andra barnet med "ro". Inte oroar sig för jämnan, inte behöver klura ut allt vad en bebis behöver och att tiden går fort med redan ett barn i huset. Tror dock det får vänta ytterligare lite i tiden. Dessa senaste dagarna har fått mig att inse att jag antagligen kommer bli galen av att inte ha social kontakt med vuxna människor. En dag så.

Idag har jag kommit fram till ruta ett igen angående vårkläder till L. Efter att noggrannt sett över priser i olika webbshoppar för barnkläder. POP är det bästa. Några extra hundra är det värt. Har tom övervägt Tradera men det känns trisst att betala så liten mellanskillnad för något vi kan köpa nytt och istället själva använda två gånger (!) eller sälja vidare om så inte skulle bli. Så högst på önskelistan från oss föräldrar inför tre årsdagen är fortfarande presentkort på Polarn.



Fick ett tips att lämna över mitt kontokort till A denna veckan eftersom jag kommer spendera en hel del tid framför datorn och därmed webbshoppar MEN ärligt talat känns det inte alls spännande. Det är väldigt lite vi "behöver" just nu. Mest baskläder, skor och lite smått till sommaren. Inget som kostar mindre online än i butikerna dessutom tillkommer oftast frakt och faktura. Dock gjorde jag en Tradera vinst häromagen. Har sökt efter Belina Olssons "Gravidchock" sedan jag läste hennes andra bok "Otrogen på öppen gata!" Tyvärr har den varit slutsåld eller uttagen ur sortiment i samtliga bokhandlar så när jag fann den för ynka 5 kronor slog jag till. Det är vad jag kallar fynd.

Killarna mina är på väg hem nu. Blir Tacos till middag här och sedan Solsidan innan jag återigen ska försöka sova. Kör på utmattningsmetoden nu. Nån gång måste jag väl bli så trött att jag slocknar och inte känner det onda. Jag har ju för bövelen gått igenom ett kejsarsnitt där såret var säker tre gånger så stort och minns inte alls det onda som nu!


Äntligen på väg

Då har jag varit hemma sjukskriven två dagar och jag är redan fullständigt rastlös. Inte att förneka attdet var underbart med en ensam kväll och en sovmorgon med mannen. Vår första sedan Liam föddes. Värförtjänt. Men nu när jag läst ut en bok, sett film, läst igenom alla bloggar osv. kliar det i kroppen igen. Läste någon artikel tidigare angående semester. Att vi riktar in oss något så otroligt på att ta det lungt och blir stressade av det. Att det många människor egentligen mår bäst av är att hålla sig sysselsatta. Tror jag tillhör den kategori av människor som inte kommer kunna "lägga sig till ro i handmattan" utan alltid kommer ha projekt på gång. 

Svårast just nu är  att lägga ytterligare ansvar på A som redan gör så mycket här hemma. Tyvärr har jag mer ont i såret idag. Antar att det är för att bedövningen med starka tabletter har släppt och jag nu endast går på Ipren. Tyvärr kan jag inte blanda något starkare än de tillsammans med mina andra meduciner. För tillfället gör det ont att ligga på mage (ingen sömn inatt), resa mig upp och luta mig ned.

Det var inte lätt att förklara för
liten som kom hem från farmor och farfar idag att mamma inte kan lyfta, bära eller krama. Tur dock att detta bara är högst tillfälligt. Tänker på de föräldrar som är sjuka under längre perioder utan att klara av vardagliga sysslor. Hur otroligt lyckligt lottade vi är som annars är två som kan dela ansvaret.

Men inget ont som inte för något gott med sig. Antar att detta är en ytterligare prövning som vi behöver ta oss igenom. Snart är det ljusare tider och vi har gett oss attans på att vi ska nått måra mål vid semesterns start. För att göra allting lite enklare ser vi det som vi redan klarat av.

Det är trots allt viktigt att när det blir tufft fortsätta att se positivt. Att acceptera att vi för tillfället inte kan göra mer än vad vi gjort/gör och måste tillåta oss att bara vara en stund. Snart är vi i gång igen. Att stanna upp en stund är även det en del i att nå vårt mål.




Något jag ser fram till i vår är att odla tillsammans med Liam. Tänkte att vi skulle så lite i köksfönstret. Har man ingen trädgård eller balkong får man göra det bästa av det. Vattenkanna Syster Lycklig.



Inspiration.



Minns att vi sådde krasse när vi var små. Tips på bra lätta ting att plantera mottages gärna.


Dessa söta askarna med blandade kökskryddväxter kommer från IKEA och kanske skulle vara något?




Härlig bild från IKEAbloggen.

Nu ska jag göra ett försök till att sova. Har vänt på dygnet efter narkosen. Blev sen kväll igår. Dålig sömn inatt. Vila på eftermiddagen. Imorgon blir jag högst troligen väckt runt åttatiden. Det skulle vara bra om jag fick åtminstone några timmars sammanhängande sömn innan dess!


Operation



Film idag The Back up Plan med Jennifer Lopez och Alex O Loughlin.



Många har säkert läst Eat Pray and Love av Elisabeth Gilbert själv väntar jag på att filmen kommer på DVD den 9:onde denna månad.



Life As We Know It med Katherine Heigl och Josh Duhamel. Måste se film senare i vår.

Då var jag hemma igen efter operation.

Gårdagen startade tidigt. Halv sex ringde klockan för att jag skulle kunna svälja ner mina medeciner med ett halvt glas saft sedan fick jag inte dricka något mer innan det var tid för operation. Äta och röka fick jag inte göra sedan efter midnatt kvällen innan. Klockan sju lämnade vi av L på dagis. Vi trodde det skulle bli struligt eftersom han inte brukar behöva gå innan halv nio men det gick enkelt både hemma och att lämna. Dock kom tårarna när vi sa hej då. Både mamma fick en puss och en kram innan vi sa "I love you!" och stände dörren till förskolan. Genom fönstret kunde vi se hur L utforskade alla "nya" spännande leksaker på avdelningen för de tidiga morgonbarnen.

Strax efter åtta ringde vi på dörren för operation. Ganska snabbt kom Herr doktor och jag fick ta farväl av min älskade A som hållt handen hela morgonen. Det var svårt att se i ögonen men kyssen sa mer än tusen ord. Väl inne på operationsavdelningen informerade doktorn om ingreppet, tiden efter och målade en ledsen liten mun över min navel där ärret senare skulle läggas. Därefter kom syster in. Fick någon slags tablett, byta om till sexiga operationskläder (osmickrade rock, sjukhusunder och knästrumpor och just då var jag glad att A inte var med ;)). Efter detta ordnades det med "spruta" i handen inför narkos. Sedan var det tid att promenera till ett annat väntrum.

Där fick jag vänta i en timme tills en annan syster kom och jag fick följa med till ytterligare ett undersökningsrum. Lite mer information om vad som skulle komma och sedan ut i vänrummet igen. Efter ytterligare en timme kände jag mig kräkig och yr. La ner min medhavda bok i knät. En syster kom ut med dropp för att jag inte skulle svimma. Var väldigt nervös nu och spännade mig något otroligt. Frös. Droppet och en liten samtalsstund med syster gjorde humöret lite bättre och nu var det äntligen tid. Tid för det jag fruktat mest. Narkosen.

Efter ett besök på toaletten tog jag med mig Herr droppställning och tillsammans med syster promenerade vi genom en lång hall till operationsavdelningen. Jag slogs över hur otroligt nytt allt på avdelningen var och hur trevlig bemöttande jag fick. Inne i operationssalen fick jag säga mitt personummer, lägga mig på operationsbritsen. Fick några olika medel i handen. Små pratade lite med operationsteamet och sedan efter att ha andads tre gånger i "masken" var de sista jag såg det starka lamporna som riktats över mig. Sen sov jag.

Vaknade lite förrvirrad. Minns att jag tänkte på "Vem har lämnat/hämtat Liam på dagis?" Frågade syster vad klockan var. 11.30. Operationen och uppvaktningstiden hade gått fort och allt bra. Efter ett snabbt besök på toaletten gick jag tillbaka med darriga ben till min säng. Ringde A för att meddela att jag var "färdig" och att han kunde hämta mig om en timme. Doktorn kom och meddelade ytterligare en gång att allt gått fint och betonade vikten av vila den närmsta tiden med ett sjukintyg. Jag tackade för hjälpen.Därefter fick jag två smörgåsar med ost till ett glas saft. Sedan somnade jag igen tills syster väckte mig.

Fick gå tillbaka till det rum där jag bytat till operationskläder. Förbandet var alldeles blodigt och behövdes bytas. Jag fick klä på mig och sedan vänta i dagrummet. Syster gav sista information om vad jag skulle hämta ut för värkstillande på Apoteket, vad jag inte får göra vilket är allt som gör ont och lyft i fyra veckor och sedan drog hon bort "sprutan" ur handen. Vi sa hej då och äntligen fick jag kramas med min älskling.

A var så fin hela dagen igår. Kramade, höll handen, köpte dricka, handlade kycklingssallad, hyrde film, hjälpte av och på med skor, gav pussar osv. Klockan tre hämtade mannen min upp liten på dagis som ville komma hem till mamma innan fredagens planerade övernattning hos farmor och farfar. Jag som fortfarande var hemskt yr, trött och illamående vaknade av ett "Plåster mamma?" Sen fick jag vissa mitt stora plåster och L såg på med stora ögon medan jag förklardade att plåstret var bra för nu mår mamma bra igen. Vi vinkade hej då till liten som avlslutade med "Vila nu mamma!" innan han stolt tog pappa i handen för en kväll med favorit farmor och farfar. Min lilla och stora älskling vad jag älskar er!


Tradition

Var en nervös mamma som låg med migrän hela förmiddagen igår. Vid luchtid steg jag dock upp och städade rent här hemma. Nu får jag inte lyfta alls så någon vidare storstädning blir det inte framöver.



Trött sliten mamma på väg att hämta liten på dagis. Det har varit mycket sjuka och jobb här hemma senaste tiden och jag är glad att vi fått spendera lite mer tid tillsammans nu. Jag och A satt i bilen idag pratade om hur harmonisk L verkat de senaste dagarna. Inget trassel. Kanske har det blivit lite "speciellt" med mamma tid då han annars är bortskämd med pappa både på morgon och eftermiddag ibland även hela kvällarna. Tyvärr blir det inte mycket rutiner när jag jobbar olika som jag gör. Då får man ta vara på tiden lite extra istället.



Igår gjorde vi en Pettson och Findus. Lagade Pannkakstårta tillsammans.








Det är viktigt att smaka av när man lagar mat.



När smeten är perfekt häller ni den i stekpannan.



Sen vänder ni försiktigt.



Sen tar ni upp den färdiga pannkakan ur pannan och gör allt en gång till.



Ett stycke pannkakstårta med glass och sylt ala Liam.

Efter maten var pappan ute på promenad så jag fick hjälp av liten i tvättstugan innan bad och nattning. Igår läste vi alla böckerna och vår stora lilla kille somnade i egen säng!


Om jag lämnade er nu



Älskade Liam!

Igår hade vi en underbar eftermiddag tillsammans som jag alltid kommer att spara i mitt hjärta. Vi lekte länge med dina bilar och du berättade vad alla hette. Det var soppbil, Lambourgini, pick up truck osv. Du vill helst köra Rorri bilen som du och pappa handlat i leksaksbutiken i förra veckan. Den går ofta sönder och du blir överlycklig varje gång jag lyckas laga den.

Du ville ha päron och jag skar det i små små bitar som du åt medan vi såg på Mamma Mu. Vi pratade om när du var liten och vi på en av våra många barnvagnspromenader matade Kråkan Krax med din bulle. Då ville Kråkans alla kompisar också ha och vi fick springa hem för att gömma oss från alla tokiga kråkor.

"Göra något mamma!" sa du och jag tog fram papper och penna. Du ville att jag skulle rita Emil och jag sa att det var svårt. "Du måste pröva mamma!" sa du och det gjorde jag. Du tyckte jag ritade en jättefin Emil och fortsatte själv att måla dig och pappa tillsammans vid havet där ni fångar jätte många gäddor. Sedan målade jag av dina händer och fötter. Du tyckte det kittlades men ville att jag skulle måla om och om igen.

Jag sa att jag hade en överaskning till dig och du studsade upp från golvet. Jag tog fram Dumleklubbor som du åt medan jag klippte ditt långa hår. Du satt så snällt och såg på barn TV och efteråt hjälpte du mig att dammsuga bort allt hår på golvet.

Du tog ett bad och visade mig hur man gör när man tvålar in sig. Det har pappan din lärt dig. Du lagade korvgryta och ris med sås till mig med dina små grytor och blev glad då mamma "smakade". Efter badet satt du i mitt knä medan jag torkade dig. Sedan klippte jag dina naglar. "Det gör inte ont mamma!" sa du och sedan målade vi dem rosa.

Efter badet var vi hungriga och bestämmde oss för att laga egen pizza. Du var så duktig och knådde degen, kavlade och la på ketchup, skinka och ost. Medan jag diskade dukade du till oss vid ditt lilla bord i vardagsrummet. Du gjorde så fint med tallrikar, bestick och glas till oss båda. Pizzan vart så god och vi åt tillsammans till Nalle Puh. När vi städad undan borstade vi tänderna och kröp upp i sängen tillsammans. "Jag älskar dig mamma!" säger du, " Jag älskar dig mer" sa jag, "Jag älskar dig mest!" säger du, "Jag älskar dig mer än hela världen!" säger jag, "Älskar dig hela världen mamma!" säger du och vi kramas jätte hårt. Sen läser vi Kalas Alfons Åberg och pratar om din tre årsdag innan du somnar.

När Liam somnad kom mannen min hem. Vi såg på Sveriges mästerkock och jag lyckades kläcka ur mig att Per Moberg är riktigt het. Älskling skrattar och tror mig inte. Vi kysser varandra och A säger att han älskar mig. Det börjar rinna tårar på mina kinder då jag säger att "Jag älskar dig också!". A ler och säger att jag tittat på för många snyft filmer på senaste men vi båda vet exakt varför jag gråter.

Imorgon är tid för operation. Innerst inne vet jag att det kommer gå bra. Jag är inte orolig inför operation, ont och sår på magen men det får mig att minnas när jag sövdes akut vid förlossningen med Liam och jag trodde att det var min sista stund i livet. Utan att få säga att jag älskar er till alla mina kära. En lång tid efter att Liam föddes klarade jag inte av att människor lämnade. Till och med ett hej då av älsklingen för att gå till jobb fick mig att bryta samman.

Vägen har varit lång men idag är jag mycket starkare än då. Det har varit många tunga stunder de senaste åren som vi klarat ut tillsammans. Idag är jag världens lyckligaste. Även om livet inte alltid är enkelt tar jag lärdom av allt jag vart med om och känner mig trygg i mig själv. Jag vet att ni vet att...

JAG ÄLSKAR ER!


4 av 5 och 5 av 5

Galet trött, med kvällsmat i magen och ny duschad sitter jag äntligen i soffan. De två senaste dagarna har vår son bestämt sig för att vakna klockan fem (!!!) på morgonen. Galet tidigt. Inte ens barn TV har startat vid den tiden.






Imorse ville jag bara göra en "Mickan" från Solsidan och låta mannen gå upp och själv ligga kvar med sovmask över ögonen men med galet morgontrött man var det bara att snällt börja dagen med migrän dessutom.




När vi läst alla böcker startade barn TV och jag tog en värktablett och la mig för att vila.






Två timmar senare var det tid för att ta sig iväg till jobb men innan dess ordnade jag upp lite smått här hemma. Tog disken, plockade undan och sorterade gårdagens tvätt. Någon gång innan mars måste jag gå igenom våra garderober för att se vad som behövs inför vår och sommar. Bas, linnen och under behövs. Dessa söta rosa är från Gina.





Var på shoppingtur med chefen igår och fann mina favorit kakor. Var tvungen att köpa fast jag inte kan äta just nu. Tänkte göra milkshake av dem. Världens godaste. Sen såg jag idag att Macdonalds har Macflurry Oreo denna månad. Tur jag ska vara hemma sjukskriven större delen av februari.






Blev glad då mannen min hyrt mys film till mig. Blir nog till att se på en annan dag dock. Då jag orkar hålla ögonen öppna. Nu ska jag försöka lyssna på vad A säger här. Aningens osocial är jag. Blir nog till att sova NU!


RSS 2.0