Regn



Det verkar som att 2011 kommer bli året med sommaren utan sol. Tror det har varit tre soldagar i juli. Jag är glad att vi har semester i augusti och fortfarande kan hoppas få se solsken. Idag öser det ner utanför. Jag gick med tunga steg hem från jobb i mina dyngsura tygskor. En sak är säker. Jag behöver semester nu och imorgon är sista dagen innan det faktiskt händer.



Med detta vädret kan jag inte låta bli att snegla mot butikernas höstnyheter. Det trillar in mysiga stickade koftor, tunikor med vackra mönster och halsdukar. Denna månaden går sparkassan till semester men lite nytt fick följa med hem idag. Här halsduk och mössa från HM till mamman.



Lite smått och gott. Blir det sol ska jag vara peelad och redo. Tackar inte nej till lite solbränna nu.



Finaste huvtröjan till lilleman.



Eric Saades nya skiva till L. Den stora idolen som vi spelar många gånger om dagen på YouTube. En liten present till min älskling som jag saknar så att det gör ont. Har knappt sett L eller A på tre veckor. På lördag ska vi pussas massor och jag längtar ihjäl mig. Dessutom ska vi fira att A blivit kallad till slutintervju hos Polisen. Jag är världens STOLTASTE flickvän.

Känner att jag kommer somna innan nio ikväll. Imorgon är det sista dagen innan...

3 veckors semester!


Ensamtid



Idag har jag njutit tiden. Sovit länge. Ätit gott men jag saknar redan mina två och längtar till våra tre veckor tillsammans ska starta.


Mina känslor i skrift.

Vem vill vara muminmamman?

Ann Heberlein. Skribent i DN.


Vila



Blir inte mycket till bloggande nu. Inte så mycket tid till någonting alls egentligen. Antingen är jag på jobb eller hemma och sover. Snart väntas semester och ingen längtar mer än jag. Under tiden försöker jag se det positiva i det jag faktiskt har. Ett underbart givande jobb som jag längtar till och en fantastisk man som ställer upp hemma med vår älskade son under tiden.



De senaste dagarna har skakat om vår värld. Tankarna går till våra vänner (och min familj) i Norge. Det är hemskt det som hänt och det är märkligt hur tiden fortsätter ticka när många oskyldigas liv har släckts. Jag ger Liam tonvis med kramar och vill skydda honom för alltid mot all ondska i världen.



Det känns yttligt att fortsätta skriva om vissa ting men samtidigt ska inte denna hemska händelse få stoppa oss från att leva. Iallafall lite nytt i Make Up Boxen inför semestern. Välbehövligt för en mamma med mörka ringar under ögonen.



Idag njuter jag en underbar ledig dag. Somnade nio igår och vaknade inte förrän halv elva imorse. Det har inte hänt sen långt innan Liam blev till. Har längtat efter denna dagen. Att bara få göra ingenting. Några timmar vaken tid och jag är redan rastlös. Tokigt hur vi människor fungerar.



Tvättmaskinerna är i full gång. Igår städade jag och höll ett litet hemmaSPA med bland annat en välbehövlig toning. Nu lockar sängen igen. Tror jag ska vila mig ytterligare en stund innan jag tar mig till Posten för att hämta ut ett litet HM paket. För det är jag verkligen värd!


Semestertider



Sliten mamma idag. Bloggen har blivit bort prioriterad den senaste tiden. Sjuka, besök och jobb med en blandning av livet i övrigt har kommit främst. Idag har jag äntligen fått några timmar för bara mig och då är jag så trött att jag fått kämpa för att inte sova bort denna värdefulla tid. De flesta av er är i nuläget på semester. Drygt tre veckor kvar till det är vår tur. Under tiden är en sak säker... denna mamman ligger då inte på latsidan.



Förra veckan startade illa med ond mage. Efter några dagar av lugn och rätt mat lyckades jag få någelunda rätsida på problemet. Mamma var här hela veckan och skämmde bort oss massor. Till helgen kom även H ner från storstaden och vi blev bjudna på restaurang, åt glass vid havet och fick hjälp med lite små ting här hemma. Bästa stunden var dock när jag fick ha mamma helt för mig själv. Det blev en tur på stan och en titt på IKEA. Shopping är ett stort intresse jag delat med min mamma sedan barnsben. Vi delar samma känsla för att gå länge och fantisera om underbara ting. På bild en vit kopp från Granit till samlingen.


Bestick från IKEA. Det är en gåta hur bestick precis som strumpor eller hårsnoddar tenderar att försvinna. Nu sparar vi tid på morgonen med fler än ett sett skedar som måste diskas mellan målen.

 



Fann Tine K produkter i en liten butiq i city. Vi har väldigt stort utbud av designers för att vara en relativt liten stad. Servetterna fick bli med mig hem.



Äggkoppar från IKEA. En nyhet inför hösten. Påminner mig om att nya katalogen snart landar i brevinkastet.



Alla hem behöver en köksklocka.



L har fått en klassisk String hylla till sitt porslin.



Hemmets hjärta.



Sovrummet med nya gardiner.



Med aktiv treåring, besök och timmar på jobb är det lyx att få bara vara några timmar. Mina killar har tagit en tur till landet för att mamman i familjen ska få vila en stund.



Jag har planerat livet.



Lyssnat till underbara Julia Stone.



Läst nya mama i sängen och fått några timmar i ro framför datorn.



Imorgon ringer klockan tiiidigt igen. Ikväll kryper jag till sängs innan nio med Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs. Ett litet tips!


Star Wars



När mormor är på besök bakas det med riktig bulldeg från start.



"Baka, baka. Liten kaka..."



"Rulla, rulla..."



"Och in i ugnen!"



Vår lilla stora kille.



Ett stort busfrö.



Världens finaste L.



Det är spännande. Att gömma sig under en filt och äta godis när ingen annan ser.



Lek på utegården.



Tvättstugetrappen.



Övningskör.



Det byggs kojor,åks buss,  leks i lekparkar, besöks bondgårdar och teatrar, ses på film, busas, pärlas, pysslas, bakas, packas picknickar osv.... en mormor från Storstaden tar vara på varje minut och skämmer bort oss ordentligt med städ, mat och barnpassning.
Lyx.



Kvällen avrundades med ett stycke gammal hederlig Bamse.

Dock känner jag mig långt ifrån att vara...

Världens Starkaste Björn!


Känsla



Är hemma sjuk. För att vara personlig men inte privat. Skriver jag att jag äter blåbärspure till lunch förstår ni. Värmen slår ut min kropp totalt och det passar sällan bra men än nu ännu sämre. Tröstande tanke att detta bara är några veckor av hela mitt liv. Svårt att släppa samvetet dock.

Mormor kom med tåget från Storstaden sent igår kväll och har tagit L med sig till parken för att jag ska vila här hemma. Sommarhuset av Anna Fredriksson väntar på nattduksbordet men jag hinner inte vända blad innan ögonlocken sluter sig. Sov igenom hela dagen igår och dagen idag tycks gå i samma tema.



Lyssnar till The Wedding Song med Angus och Julia Stone. Helt fantastisk musik som får mig att vilja gå barfota på en äng i sommarsolen med min familj hand i hand. Kan inte hjälpa att vara en obotlig romantiker. Kanske är det därför jag har svårt att livet inte alltid är en solskenshistoria. Har dock lärt mig att se det vackra även i det sorgliga. I födelsedagspresent önskar jag mig en systemkamera och i september är det fotokurs som står på schemat. Känner ett starkt behov av att uttrycka alla mina känslor. För tillfället ser jag mig själv som en vilsen konstnärssjäl som söker efter den där speciella känslan. Det är något mer än bara att nå de mål jag satt för mig själv i livet. Det är att finna den där platsen. Dit jag kan ta mig bara en stund. Där jag kan måla konstiga tavlor iklädd för stor jeansskjorta. Där jag kan fotografera en fluga i fönstret, skriva mina memoarer  och spela gitarr ... passion.





Har skrivet tidigare om ett hemma hos repotage som tidningen Residence gjort i Elin Kling och Gustaf Törlings hem i Stockholms innerstad.

Det är något speciellt med den här bilden. Den berättar mer än tusen ord. Precis sånna bilder vill jag ta. De som berättar något. Förmedlar en känsla utan att någonting blivit sagt. Det är inte alla som förstår men någon därute delar kanske samma känsla med mig? Att känna lycka över en stapel böcker, ljuset över ett klädesplagg slängt över en stol eller solen som lyser in genom fönstret. Varje bild delar en historia.



En del av oss bygger upp våra hem och lever i dem. Andra som jag tycks aldrig bli färdiga. Jag kan inte få nog av miljöer. Det kan tyckas som att aldrig bli nöjd. Eller att vara livsnjutare. Citerar Estrid Ericson "Låt aldrig hemmet bli färdigt. Slå aldrig fast möbleringen, arrangera ständigt om och håll på så sätt hemmet levande."



Sedan jag var liten har jag haft en kärlek till allt med ålder. Det har samlats askar, bokmärken, böcker. Har besökt slott och diverse museum. Allra bäst våra egna fotoalbum. Det är så enkelt att fantisera om en svunnen tid. När jag ser ett repotage. Är det inte bara ting som jag förälskar mig i det är en hel känsla.



Tänk att det en gång har funnits kakelugn i både vårt vardags- och sovrum. Som jag önskar att de fått vara kvar. De skapar verkligen en speciell stäming. Om det blir som vi önskar. Att vi kan få bo kvar här hemma på våran gata i stan fast i en större lägenhet önskar jag att det blir i en av dem där kakelugnarna finns kvar.




Det är underbart med små stileben även om våra får hållas på lite högre höjder.

Nu är det tid att sluta skriva i gåtor och återgå till verkligheten här... det vill säga pure och vatten!


Trots

 



Hjälp! Det är smet i huvudet på mig. Jag har ingen alls ordning på veckan och dess dagar. Det sägs att det är måndag idag men jag har mer en torsdagskänsla samtidigt som jag har ett par dagar kvar på jobb innan det är "vila" över helgen. Blir lite tokig av att våra rutiner inte ser ut som vanligt. Är det semester? Vilka har semester? När ska vi ha semester? Ska L på dagis? Ska A till jobb? Golftävling denna helg? Näha var det nästa? Har vi ordnat med barnvakt då? osv. Preciiiis lika påverkad blir L av denna några veckors vardag utan rutiner. Det trotsas en hel del här hemma nu förtiden och det gör inte direkt vardagen enklare för någon av oss.



Vi kämpar mest med att få L att somna i tid. Det har hänt att han lyckats somna på eftermiddagarna för att sedan hålla igång sent på kvällen. Det är inte ens någon ide att tänka på tiiidig nattning. Då kan det istället bli till att baka lite bullar med mamman hans. Även om det strider mot att det ska vara tråååkigt att vara uppe sent. Att natta barn i fem timmar är också lite ensidigt och inte speciellt givande för någon av oss.



Treåringar trotsar. De testar, testar och testar en gång till. Är dessutom både mamma och pappa där är det viktigt att man testar båda. Exemeplvis ska man givetvis hälla upp saften själv. Mamma och pappa vet att jag klarar det men det skulle vara ganska spännande att se hur de reagerar när jag häller liiiiiite över kanten, eller vad händer egentligen om jag kastar kakorna på golvet eller om jag ser lite extra snäll ut kan jag väl få vara uppe en liiiten stund till?



De enda gångerna vi ser det som nödvändigt att L är uppe senare än vanligt är när vi vet att han på grund av några omständigheter sovit på dagen. Annars är det mat, bad, tandborstning, saga och Go Natt som gäller men som med alla rutiner gör man ett litet undantag (som en semestervecka) är det till att börja om på noll igen. Även om man tycker att de är rutiner som borde ha fastnat nu. Eller att det kanske inte är någon ide att vägra tandborstning eftersom mamma och pappa ändå alltid vinner?

Finns det någon förälder där ute som är skonad mot trots.? Någon som aldrig burit med sig ett skrikande barn ut ur en butik? Aldrig fått en leksak dängd i huvudet eller blivit kallad dumma mamma eller pappa?



Igårkväll (tror jag att det var) lyckades vi iallafall äntligen finna lite energi till att se en film tillsammans. En sån enkel liten sak som lätt glömms bort bland livspusslet. Idag därmot kom jag hem med huvudvärk (vi har ett konstant tryckande väder här nere i Skåne med åska och regn samt oliiiidlig värme som aldrig tycks ge med sig!), mannen lagade mat sedan gick jag direkt till sängen och sov två timmar. Frågan är bara nu när jag har gjort en "Liam" vad ska jag sysselsätta mig med de kommande timmarna som gör mig trött igen och om jag lyckas hur ska jag orka upp igen imorgon bitti?


Mama



Denna veckan har mina killar spenderat på landet medan jag själv har varit kvar i stan och arbetat. Jag har saknat dem men att sakna är bara bra ibland. Ska inte sticka under stolen med att det under en begränsad tid är helt underbart att få njuta livet som ensam.



Jag brukar ofta beklaga mig över att jag plockar på heltid här hemma men som "singel i stan" insåg jag att jag i grunden inte är så renlig av mig. Helt plötsligt satt jag i ett hem fyllt av plock som jag inte brydde mig det minsta att ta hand om.



Innan mina två kom hem i torsdags eftermiddag var jag dock tvungen att städa bort ett gigantiskt diskberg, massor med ting över hela hemmet och en del kvarvarande tvätthögar.



Älskar ett rent och fint hem. Att gå runt och ordna är avkoppling när man har tid och ingen springer runt benen på en.



En morgon hade jag sovmorgon och det var fantastiskt att få vakna av sig självt. 3 och ett halvt år + graviditet och jag har faktiskt inte sovit utan avbrott under hela tiden.



Ordnat leksakskaos. I skrivande stund är allt utdraget på golvet igen. Precis som det ska vara.



Har säkert skrivit det förrut men det är faaarrrrlllliiiiigt att arbeta i köpcentrum vid REA. Denna vecka startade Lexington. Det gjorde ont i min lilla plånbok. Dessa stjärnor var på 1/2 priset och passar året om.



Någon har lyckats spilla tomat på min kökshandduk som inte gick bort i tvätten. Något jag inte klarar av är fläckar. Då åker kläder och dylikt i soporna direkt. Nu testar vi med en precis lika dan fast ny utan fläck.



TineK? NEEEEEEJ ett fyndfrån Coop Konsum. Perfekt att ha då vi ofta sitter på golvet i vardagsrummet då vi är flera.



Såg denna pläden från Klippans Yllefabrik i ett hemrepotage från Elin Kling och i veckan blev den vita vår.



Nu har jag vart igång och pysslat igen. Dessa fina papperskassarna har jag sparat sedan köp hos favoritbutiken Svenskt Tenn. Tyckte de blev fiiiina som tavlor.



Har inte bara hunnit med jobb, städ och sovmorgon utan har även ätit alldeles för mycket gott framför film, ätit god middag tillsammans med Åsa på Stortorget och varit en tur till IKEA som påminner mig om att jag ska ta ett varv i källaren innan jag börjar arbeta idag. Just det... jag har rensat hela källaren och äntligen ä där iordning. Nu ska jag bära ner yttligare en plastlåda kläder i för små storlekar för L som förhoppningsvis kommer till använding i framtiden.

Nu tid att sätta fart. A sitter här och ger lite mindre passande förslag på vad för text jag ska ha på min ring och L vill måla naglarna!


RSS 2.0