Vardag



Hemma på våran gata i stan igen hade jag och Liam en riktigt mysig söndag tillsammans då A var på golftävling. Vi började morgonen med lite paket. L har varit så duktig och somnar nu i egen säng. Det belönades med en Lego Duplo Tågbana.



Duktigast lilla stora L. Ingen blöja, ingen napp,inga flaskor, somnar själv i egen säng och börjar på storbarnsavdelningen i höst. Är glad att vi väntat lite med alla "projekt". L har varit mogen för förändringarna vilket har gett gott resultat.



Vart tog vår lilla bebis vägen?



ÄLSKAR dessa stunder när vi är bara vi två. Ibland säger A och jag att L är lite bortskämd. Första barnet tenderar att bli det. Speciellt som ensamt barnbarn på båda sidor. Men L är inte bara bortskämd med ting utan även stunder som jag hoppas att han kommer minnas som stor. Här har vi tagit oss ned till stora ICAN och L pekar att han vill baka bullar.



En självklar tur till leksaksbutiken. Detta är Ls absoluta favorithylla. Bilar.



Det finns mycket att titta på.



Lego är det största just nu. L är så söt när han säger "När jag blir X år kan jag leka med det!". Till frukost häromdagen önskade L en lekstuga på landet när han blir 16år. Vi får väl se om det fortfarande står på önskelistan då.



Vi gjorde det enkelt och åt lunch på Burger King. L tyckte det var mest spännande med det som sker runt omkring. Vi hade det riktigt mysigt när vi satt där och mumsade hamburgare tillsammans.



Med oss hem blev kastruller från Micki. L leker ofta med våra men vi är glada om vi får ha demför oss själva. Tänk även efter tre år är kastrullskåpet det mest spännande att leka med.



Hemklickade REA kläder. Nu har vi satt punkt för Ls klädkonto denna månad men det är svårt att låta bli när märkeskläder kostar som HM priser. Tipsar er om barnklädesrea hos Oii, Lekmer och Babyshop. I höst har farmor och farfar bokat resa till USA. Det blir nog en liten önskelista med från oss till L då. Vår lilla kille har dragit iväg på längen har har nu storlek 110 för 4 åringar.



Mitt i leksakskaoset älskar jag vårt fina hem.



L älskar att laga mat.



Mest spännande är när man får hjälpa till på riktigt.



"Baka, baka...liten kaka."



Våfflor till mellanmål.



Älskling du har så många funderingar kring livet.



Eftersom det stod sen kvällshandling på schemat blev det en sovstund mitt på dagen. Precis som när jag var hemma mammaledig kröp vi ner tillsammans och myste med en bok som mormorskickat. Vi längtar så tills nästa vecka då mamma kommer med tåget från Storstaden. L kryper upp i min famn och säger "Du är min bästa mamma!" Då förstår jag exakt hur min mamma och pappa känner för mig och mina bröder.



Väntar på bussen. Att få visa dig världen är magiskt. Vill dock hålla din lilla hand förevigt.



Aldrig kunde jag förstå hur mycket känslor en liten busstur kunde bestå av.



Min lilla hjälpreda.



Måndagen var tillbaka till jobb igen. Det gör mig ingenting alls. Jag har funnit en plats där det ioförsig är härligt med semester men jag älskar även vår vardag. När jag kom hem unnade jag mig favoriträtten kycklingsallad med en iskall Coca Cola Vanilla. Supergod. Ni måste smaka!




Havet



Morgonen efter midsommar sov vi länge.

Här har L vaknat klockan sju. Väckt mamman sin och bett om att få frukost vid Barn TV:n men när mamman kommer med frukost då sover L igen.



Det är något speciellt med bebisar och barn i pyjamas. Varma med rufsigt hår och luktar så gott. Mys.



Vår älskade L.



Planerna för dagen var inga så det blev mycket lek på tomten.



När A ger sig in på något gör han det till 100%. Denna helg var det tydligen att flyga drake som var utmaningen.



Det gick sådär.



Sedan tog vi bilen till havet.



Ett parti minigolf.



L är tränad sedan länge.



Det märks att han bott på golfbanan med pappa sedan han kunnat stå på benen.



A var ganska duktig han med.



Och jag förstås.



Avslutade veckan med en promenad längst havet.

Spår i sanden.



I augusti hoppas vi på att kunna bada mer än fötterna (med skor!) här.

Semesterveckan avrundades med grillmiddag innan vi packade ihop oss för vardag hemma på våran gata i stan!


Midsommar



Då var vi framme vid midsommarafton och första semesterveckan börjar gå mot sitt slut. Är glad att vi tog en vecka ledigt nu och laddade med energi inför juli. I augusti har vi tre veckor tillsammans. Lyx.



Jag och L började dagen med att följa med farmor till ICA Maxi för att handla de sista. L ville såklart åka vagn med bil som är otroligt svåra att köra och extra svårstyrda när det är mycket kunder i butiken så som det var igår.



Det är spännande men lite trisst att handla. L vill gärna springa omkring mellan hyllorna. Det blir ett antal "Liam!" innan vi kommer ut geom kassorna. Ännu har vi inte tappat bort varandra. Det är min största skräck.



Efter en stund var vi något sådär klara och för att farmor skulle få gå en stund ifred tog vi oss ann uppgiften att plocka godis till midsommarkalaset.



Försöker förklara för L vad en midsommarstång är.



Kändes som vi åt mest hela dagen igår. Precis som en svensk högtid skall vara. Här var det fika på gång. Älskar det blå vita porslinet.



Mums.



"Jag tar en kaka. Jag tar kanske två. För jag är så liten kan inte förstå!"



Sen var det tid att klä midsommarstången. I bakgrunden skymtar A som flyger drake och farfars bror som firat tillsammans med oss.



Det där med att plocka blommor var inte så intressant.



Att bära stora grenar därmot är spännande.



Här dansar (Läs:springer) L med farmor och farfar till Erics Saddes Popular. Ett alternativt midsommarnöje.



Stolta föräldrar.



Vacker dukning.



L tyckte maten var jättegod och åt duktigt. Sen var det lite tradigt med oss vuxna som aldrig slutade äta. Minns ni hur tråkigt det var som barn med vuxna som bara pratade?



Till slut var magarna iallafall fyllda för stunden och det blev traditionellt Kubb ute i trädgården.



Kvällen blev sen och vi avrundade med jordgubbar.

TACK allesammans för en mysig midsommarafton.

Vi är så glada att vi har er!


Kristianstad




Som skrivet började vi dagen igår med en tur till Kristianstad. Med oss hem blev t-shirts till mannen, lite små klädes plagg till L och en beställning på ringar. Nu är det klart. Stort tack till personalen på Rolf Nilssons Guld. Äntligen fick vi den servicen som krävdes för att vi skulle mäkta med alla beslut. Tänk vad lite som kan göra det där lilla extra. Om tre veckor har vi våra ringar och vi är helt övertygade om att detta kommer bli bra. Nu ska vi bara finna på något mysigt sätt att fira detta med. Förslag?



Eftermiddagen spenderade vi hemma på gården. Det skurade om vartannat så vi sprang ut och in som i en typisk midsommarreklam. Håll tummarna för bättre väder idag.



Liams "Pippi" tröja är ett fynd från Kapphal. Sötnos blev så glad att han fick lika som mamma har. Dröjer nog inte många år innan det inte är så rätt längre.



Här hälsar vi på hos våra djur nedanför backen.



Detta är "Geten" som funnit en alldeles speciell plats i Ls hjärta. Är så glad att L älskar djur och natur. Nästa semester i Augusti blir det utflykt till ZOO i Danmark, Skånes djurpark och Barnens Bondgård. Att vara ute i skog och mark är så tacksamt. Det kostar inga inträde, inget trängsel bland folk (med undantag för högtryck i svampskogen) och varje gång upptäcker vi något nytt spännande.



Nu regnar det igen.



Bullar (Ej hembakta... vi är faktiskt på semester!) till fika framför Pippi Långstrump.



Nu har det slutat regna så saften tar vi på trappen.



En liten kvällsrunda crocket.



Gegga för mammor är guld för barn.



Jag var allergisk mot att kladda som barn så jag lät L hållas. Det är nyttigt att lära sig att skita ner sig. Det behövs senare i livet.


       

L är så söt mitt i när vi sparkar boll säger han "Nej, nu måste jag gå och jobba lite!" så försvinner han bort till redskapsboden och plockar bland hinkar och spadar.

Till middag blev det hämtmat och kvällen blev sen då farmor och farfar kom för att fira midsommar tillsammans med oss. Vi åt kantarellsmörgås, mumsade jordgubbar och åt körsbär långt in på natten. Det är sommar det!


Utflykt



Det är alltid lika underbart att vakna upp på landet. Speciellt när solen lyser in genom fönstren. Dock är jag alltid lite förvirrad. "Vart är jag?", "Vad är det för dag?", "Vad händer idag?" Sen kommer jag på att det inte spelar någon som helst roll eftersom vi har semester och kan göra lite precis som vi vill.



En liten detalj vi ofta glömmer i planeringen är att vi har en liten rastlös treåring med oss. Mannen tänker fiske, golf och tusen andra ting medan jag längtar efter att bara vara. Läsa en bok. Vila. Liam han tänker leka, spela golf, sparka boll och diverse andra aktiviteter som håller familjen i trim.



Då gäller det att kompromissa så alla får sitt vilket i sin tur innebär att hela den härliga morgonkänslan av "vi kan ta dagen som den kommer" försvinner och vi blir skrämmande lik paret i Solsidan som kommer underfunn med diverse regler för att livet ska bli så rättvist som möjligt. Idag kom vi fram till att mamman skulle få lite extra vila i utbyte mot golfturneringen mannen ska spela i helgen.

Mamman går och lägger sig för att läsa en bok MEN en irriterande fluga surrar envist, en treåring springer in ut ur rummet för att fråga diverse ting och mannen undrar om jag inte vilat klart snart.

Livet fortsätter det med olika slags kompromisser och lösningar och jag kan inte hjälpa att sakna vardagens rutiner en del.




Idag fick iallafall L bestämma vad vi skulle hitta på.



Liams högsta önskan för tillfället är att få åka båt tillsammans med oss.



Det blev en tur till det närmaste vi kunde komma en båtfärd i nuläget.



Glassbåten i Åhus.



Jordgubb, päron och strössel.



Mums.



Efter glassbåten rullade vi vidare till Kivik. Där A letade fiskevatten, L klättrade i träd och jag njöt solen.



Har så många minnen från landet och omgivningarna runt omkring.



Det är lycka att få leva här tillsammans med er.



Farmor hade beställt sill till midsommar från bygdens fiskeributik.



L ser på alla fiskarna och säger att han ska fånga en stor lax till mamma.



Med oss hem blev även skagenröra och en bit varmrökt lax som vi åt tillsammans till lunch.

Eftermiddagen har bestått av vila för mamman och lek i parken för pappa med son. Imorgon börjar dagen med en tur till Kristianstad och jag misstänker att jag kommer stå i en hel del "skuld i tid" till A efter det!


Skogspromenad

























Gårdagens promenad i skogen. Innan mamman fick ond huvudvärk hann vi äta mysig fika, plocka kantareller, samla skalbaggar, klappa nyckelpigor och hoppa från stubbar. Nu är det tidig morgon och med undantag för lite grillmiddag med jordgubbar till efterrätt har jag sovit sedan tre igår eftermiddag. Välbehövligt!


Semester



Innan jag hann säga "God Jul och Gott nytt år!" är det tydligen tid för semester. En vecka är vi lediga nu och sedan sparar vi tre till Augusti. Förra veckan startade vi REAN på jobb och det har varit galet roligt. Älskar när det är mycket att göra. En av anledningarna att jag stannar där jag är. Har ingen som helst anledning att tänka mig vidare. Det är en underbar känsla. Att vara i det vi är. För tillfället lever jag i en "Fasikenvadjagälskarvårtlivtillsammans!" känsla och det är inte bara för att semestern nalkas utan för att jag är bekväm med livet som det är.



Inte blir livet sämre av att stan (och internet) lyser av röda skyltar. Det fullkomligt haglar halva priset, rabattkoder och sale erbjudanden. Då gäller det såklart att inte rykas med. Det är de som är konsten med REA. Att inte handla på sig en hel massa som inte var tänkt. Därmot är det ekonomiskt om man har ett heletsperspektiv (förklararde jag för mannen ;))



Polarn och Pyret började sin REA i torsdags. Var där i två omgångar. Det är ett tips. Att göra flera besök i butiken under dagen. Det fylls på från lager och då kan man göra de bästa fynden. Liam har skjutit iväg på längden den senaste tiden. Storlek 98 är nu helt plötsligt på tok för kort och istället är det 104/110 som gäller. Det kommer bli en dyr höst med allt som fattas. Denna klassiska tröja fann jag till samma pris som hos de flesta lågbudgetbutikerna. Bra kvalitet, stor storlek och röd prislapp = köpt.



Andra som även de börjat sin barnklädesrea är HM, Lindex och en mängd av internetshoppar som Babyshop, Oii Desgin och Lekmer. Det är roligt att kunna unna sig lite märken emellanåt. Här hemma blir det mest HM till vardags. Passar vår budget bäst.

Här jeans skjorta, träningsbyxor och strumpor (allt från PoP), klassiska armybyxor i blått, röda långbyxor, blåa shorts (allt från HM), Mumin mjukisbyxor (Lindex), randig t-shirt (Babyshop).

Är riktigt nöjd med våra fynd. Riktigt fina ting till mycket bra priser. Det slog mig dock att snart får jag inte så mycket att säga till om när det kommer till kläder längre. Liam börjar på storbarnsavdelningen till hösten och där är det Star Wars och Spiderman som är "The thing"! Inskolningen har redan börjat och L är lycklig att snart få gå på Röda med de stora barnen. Dessutom får han med sig sina två bästa kompisar från Gula. Det känns tryckt. Var på vårt sista utvecklinssamtal på småbarnsavdelningen i veckan. Det känns verkligen vemodigt men samtidigt växer vi med L. Behöver kanske inte skriva exakt hur stolta våra små föräldrahjärtan är över vårt lilla "A-barn". Liten har blivit stor.



Som ni vet är jag en riktig bokmal. Mannen min suckade lite när ytterligare ett bokpaket damp ner i brevlådan tidigare idag men jag behöver det. Det är terapi att krypa ner under täcket eller upp i fotöljen för att drömma sig bort ett slag.



Allra bäst är kanske att läsa ute i solen. Under ett svalkande träd en solig sommardag. Håll tummarna för vackert väder veckan som kommer. Kanske kan vi klicka hem det på SMHIs hemsida?



Vissa kvällar orkar dock inte en trött småbarns mamma med långläsning och då håller jag mig till lite enklare litteratur. Som nya Residence. Detta nummer innehåller bland annat en artikel om en av Skånes främsta konstnärer. Madeleine Pyks. Om jag var konstnär skulle jag precis som Madeleine bosätta mig på Österlen. Här är så otroligt vackert och varje gång vi kommer hit får jag lust att skapa. Nästa sommar tar jag förhoppningsvis med mig min systemkamera och kunskap från kursen i digital bildhantering som jag kommer läsa till hösten. Har jag berättat för er att det är bokat nu?

Nu är barnet nattat, ljusen brinner och imorgon väntar ännu en fantastisk semesterdag!


Mama











När barnet sover och mannen är på golfbanan äter mamman jodgubbar, läser tidningar och ser på Solsidan!


Ledig






























































Tillbaka i vardagen finns inte alltid ork att skriva då är väl tur att jag tog många bilder som istället får beskriva en helt underbar ledig söndag tillsammans med vår son!


Sol



Dagen igår var fylld med tvätt och storhandling. Det är positiv egenskap jag skaffat mig att släppa det flesta måsten här hemma under vardagen men sen kommer de där "lediga" dagarna när jag då inte blir ledig utan har en hel lista på ting som ska ordnas. Mannen min hjälper till minst lika mycket som mig här hemma. De flesta vardagssysslorna görs faktiskt numera av den honom. Nej, vi tänker inte i genus. Helt enkelt kämpar vi med att finna ett sätt att få livet att fungera utifrån våra förutsättningar och förtillfället är de mer jobb för mig och hushållsarbete för mannen. När jag var mammaledig var det tvärtom. Tror man ska akta sig för att sträva efter exakt lika. Det går att diskutera vem som gör mest i oändlighet. Summan av kardemumman är iallafall att det alltid finns fler måsten än tid och hur vi än gör tid för att njuta livet måste vissa ting bara göras. Här är iallafall vår nyshoppade diskmedel med tillhörande diskborste. Detta doftar underbart i hela köket. Oavsett vem som tar disken ikväll.



Nu får våra egenplanterade solrosor flytta till landet. Istället fann vi dessa i affären på extrapris i butiken igår. De lyser solgult i vårt köksfönster. Det gör mig glad. Något annat som gör mig lycklig är att jag funnit något jag ska syssla med i höst. Tänkte anmäla mig till en fotokurs här i staden. Faktiskt är det konstigt att jag inte tänkt på detta tidigare. Jag älskar att ta foto. Att känna känsla i bilder. Dessutom tycker jag faktiskt själv att jag är duktig på att fånga ögonblick och får ofta komplimanger för detta. Idag "arbetar" jag med en liten skruttig digitalkamera så tänk vilka fina bilder det skulle bli med en systemkamera och lite mer kunskap. Två ting som hamnar högst upp på önskelistan till kommande födelsedag. Nu behöver jag er hjälp. Tips på bra men inte för stora kameror till ett inte för dyrt pris?



Har alltid varit lite avis på människor som har något de gör på fritiden som är avkopplande och bara för dem. Jag har alltid spenderat tiden tillsammans med vänner men de har avtagit mer och mer de senaste åren när alla har sitt. Istället hamnar jag ofta i projekt här hemma för att dämpa min "jagmåstefåenlitenkreativstundförmigsjälv". Som igår då jag gav mig på tapetklister för första gången i mitt liv.



Tapten Elblomma från Josef Frank har stått i skrubben ett tag. Jag som annars avskyr halvdant har inte funnit tid eller insperation att ta tag i min grund ide men igår blev det av. Två timmar med musik bara för mig. Den fina vackra kroken fyndade jag för liten peng på Åhlens.



Resultatet blev precis som jag tänkt mig. Var lite rädd för mannens reaktion men även han var positiv. För några år sedan hade detta vart min mardröm. Mycket mönster och färg. Idag älskar jag att det är sådär lagom omatchande och inte bara svart och vitt.



Kvällen igår blev sen men lite extra mysig med jordgubbar i vispgrädde.

Sommrigare än så blir det inte!


Min dag



Det känns som jag skriver detta i varje inlägg men "tiden spinger iväg". Igår var det jul, idag snart midsommar. Det skrämmer mig. Tar vi vara på tiden? Vad är viktigt egentligen? Hur kommer det sig att det snart är tid att fylla 30? Det jag vill komma fram till är att jag helt enkelt inte hunnit visa er vad jag fick i mors dag present från mina fina killar. Här parfymen Daisy från Marc Jaobs.



Världen enligt Mumminmamman. Massor av tänkvärda ord i livet.



Vita rosor.

TACK MINA ÄLSKLINGAR.
 Även om ni säger det ofta betyder det lilla extra mycket. Att få vara fru och mamma till er är det viktigaste i mitt liv.



Igår var min första lediga dag på länge. Självklart stod ting som städ på schemat. Som alltid när jag är ledig kommer tröttheten ifatt mig och det tog en stund att komma igång men sen så vart det rent hus här hemma. Började med köket som ekar tomt. Städade ur kyl och frys inför storhandling idag. Dessa flaskor från Granit är ett tips. Vi fyller dem med saft, vatten och annan dryck. Gott att alltid ha kall dryck dessutom ser det trevligare ut än pappersförpackningar på bordet.



Ibland krävs en riktigt bra anledning att städa. Igår väntade vi besök av underbaraste Linn, Henrik och deras prinsessa Leia. Det fungerar alldeles utmärkt med två barnstolar vid vårt bord.



Jag älskar vårt hem. Bara en sån sak att det blomstrar i vårt köksfönster. Snart kommer det tomater och solrosorna är så höga att det får flytta med oss till landet i sommar.


Här är hyllan Albert från IKEA som jag skrev om i förra inlägget. 129,- är ett bra pris för denna tycker vi trots att den inte var helt enkel att montera. Tidskrävande.



Med lite vit färg blev resultatet riktigt fint. Vi tycks alltid finna lösningar som gör vårt hem beboligt. Ibland glömmer jag helt bort att vi delar 54kvm tillsammans.



Det finns vissa platser här hemma som värmer mer än andra. Detta är ett favorithörn där jag ofta sitter och skriver till er i.





Fann dessa påslakan till Liam på Åhlens förra månaden.



Älskar mönstret och tycker det går fint ihop med Moln detaljerna vi har från Gunilla Axen.



Tror det kostade runt hundralappen. Riktigt prisvärt för sån bra kvalitet.



Det är något speciellt att krypa ner i en nybäddad säng med fluffiga kuddar, krispiga lakan och känna sommaren genom öppna fönstren. Jag är glad att kunna känna lycka över små ting.



Ett litet stileben i sovrummet. Väska "LV" och stråhatt HM.



Solen som lyser in genom fönstret är lite extra underbar när dammet är borta.



Städade upp bland alla tidningar. Så nu står bara de senaste i korgen på mitt annars överbellamrade nattduksbord.



Snart ska jag börja läsa "En fager Mö" senaste utgåvan från Joyce Carol Oates.



Trötta kvällar som de senaste blir det dock mest tidningar som gäller innan jag blundar.



Efter städ här hemma tog jag en lång härlig dusch med duschcreme från HM som doftar sommar.

Kvällen blev riktigt mysig. Vi åt hämtmat med jordgubbar och glass till efterrätt. Pratade och lekte i massor. Det är en gåva med vänner som fyller oss med energi!


Recept



Tidig morgon och endast mamman är vaken. Börjar bli riktigt sliten efter få timmar ledigt sedan vår resa men snart är det min tur att bara vara och under tiden har jag så roligt jag bara kan. Igår fick jag en komplimang från en av våra kunder. Att jag var en fröjd att se arbeta. Att jag var snabb. Och glad. Det verkligen värmer med snälla ord. Både i gott och ont. I torsdags var jag iallafall ledig och så även A och L. Det blev golfbanan för killarna på förmiddagen och på kvällen kalas för As morfar som fyllde 85år och även för As mormor eftersom de firade 60 år som gifta. Imorgon står storstäd och handling på listan. Har struntat i mycket dessa dagar och istället ägnat den lilla ledig tid jag haft till mer behövliga ting som en fika på stan med underbaraste Linnea och en eftermiddag bakte vi kanelbullar här hemma. Det är värdefullt. Att sänka kraven ibland och istället ta sig tid för stunderna vi minns. Här kommer ett litet recept på en lycklig stund och världens godaste kanelbullar.



Köp färdig deg.



För barn spelar inte detaljerna så stor roll.



Man kan läsa recept iallafall.



"Bränn inte bullarna mamma!" Som jag skrattade att han mindes hur det gick sist. Denna gången fick L hålla i trådarna.














Medan vi väntade på att degen skulle jäsa hjälpte vi A som monterade hyllan Albert till Ls leksaker.



När man är tre vill man gärna vara med och kan allting själv.



Det var många små brädor som skulle skruvas.




Det tog sin lilla tid därav antagligen sitt lilla pris.
























Perfekt stund med familjen samlad kring köksbordet. Fann detta kaffet i veckan och blev nostalgisk. Blå vita Konsum varor var bas hemma hos min bästa kompis Elin som liten.



Goda bullar som försvann snabbt.



Lycka.



Pippi är stora favoriten här hemma nu. Dessa figurer fick L när vi besökte Junibacken i Stockholm.



I veckan hämtade vi ut detta Pippi hus på Posten. En present från Lillebror som vi inte kunde ta med på flyget.



L var överlycklig.



Jag matchar i min "Pippitröja" från Gina.



Sedan såg vi på den tecknade versionen av Pippi tillsammans i soffan.

Nu är det hög tid att bege sig till jobb. Imorgon är jag ledig. Ska bli skönt att bocka av några måsten och ser fram till kvällen då Linn, Henrik och Leia kommer på besök!


Museum





Sista dagen på resan till storstaden stod Naturhistoriska på schemat. Det var en förväntansfull liten kille vi hade med oss mamma, lillebror och jag. Vi skulle ju få se dinosaurier.



Tyvärr var det alldeles för mörkt för att få några bra foton på dinosarna men där var många. Snälla och farliga. Små men flest STORA!




Naturhistoriska var verkligen att rekommendera. Överallt i utställningarna har det små ting för barnen. Dessutom är det inte fyllt med folk och inträdet lågt.



Här önskade vi att A varit med.



Liam kör båt.



Till en början gick Liam lugnt för att se på alla djuren. Glad och uppspelt tog han sig sedan snabbt runt utställningarna på en timme.




Det blev två varv för oss med mysig mat mellan. Ett tips är barnmenyn i restaurangen. Prisvärd både för stora och små. Liten åt köttbullar och mamman hans kycklingspett. Till efterrätt skumraketer.



Det fanns farliga djur på museet.



Men Liam säger att "De är inte på riktigt, mamma!".



Att klättra på en jättepadda var populärt hos barnen.



Ytterligare en station för barnen (eller deras föräldrar som kan tycka det är minst lika roligt). Att sortera småkryp var Liams favorit och vi blev där en stund innan vi tackade för oss. När Liam blir 5 kommer vi absolut tillbaka för att se på film på Cosmonova. Det är en riktig upplevelse det.



Eftersom det var en stund kvar tills det var tid att stiga på flygplanet hem tog vi oss till Bromma Blocks. Liam var trött och därav trotsig. Så även jag som inte ätit en enda måltid utan L i knät, inte fått gå på toaletten i fred på fyra dagar och varit vaken med förkyld L om nätterna. Det tar på krafterna att resa ensam. L är väldigt stor ibland men samtidigt så liten. När vi var på resa kände jag att det var extra viktigt att han kände sig trygg i de nya omgivningarna. Att jag var där med honom när det blev för mycket nya intryck.



Roligast i Stockholm var iallafall att åka rulltrappa. Något som aldrig sker här hemma eftersom det bara finns 1 rulltrappa i vår stad och där är vi aldrig men har vi tråkigt någon dag så.



Flygresan hem gick smidigt. Planet gick enligt tid och personalen ombord på Malmö Aviation var super hjälp samma. Ett plus i kanten att de låter barnfamiljer boarda först. Speciellt då de inte har bestämmda platser. Då vi steg av planet pirrade det ordentligt i magen. Äntligen fick vi träffa A och berätta om vårt äventyr i den stora staden!


Familj





Vidare.
Vi fortsätta ut till mormor och hennes H ute på "landet". Med oss hade vi en liten "viharsaknatdigmassorblandatmedmorsdagspresent". En påse med mammas absoluta favorit godis och ett sött kort. Min mamma är värd mer än så. Hela världen faktiskt. Men det stora ligger i det lilla. TACK underbaraste mamma för allt.



Dessutom hade vi med oss paketer till mormorn min. Det var en vacker sjal, favorit lakrisen, bokmärken, kortlek och ännu ett vackert kort. En symbolisk gåva för alla de minnen jag alltid kommer bära med mig av tiden tillsammans med mormor. Vi har en alldeles speciell relation. Det har betytt mycket och det glädjer mig att Liam har så fin relation till sina mor- och farföräldrar. De kan vara minst lika viktiga som mammor och pappor ibland. Dessutom är det en relativt kravlös relation där det finns tid och ork att ta vara på det speciella i livet. Min lilla mormor.



Stackars liten. När vi kom fram till mormor stod i den efterlängtade studsmattan på plats.



Men H och lillebror satte såklart upp den till mormors lilla älskling med en gång.



Lycklig.

Det har verkligen varit spännande att få göra den här resan med Liam. Varje stund med dig är speciell och jag försöker verkligen ta vara på tiden vi har tillsammans. Jag är glad att jag inte behöver vara tradig mamma hela tiden utan även tar mig tid att leka tillsammans med dig. "Du är min kompis mamma!" sa du ikväll och lutade ditt lilla huvud mot min axel.




Efter några timmar på studsmattan spenderade vi kvällen med massor av spel. Här vare grodor.



Sen lite Alfapet.



Och Kalleha.



Sen var det tid att sova men innan dess passade vi på att låna mormors badkar. Vi ville se rena ut till mormors 85års kalas på lördagen.



Mormor satt med hela tiden. Här pratar de om något intressant jag redan glömt.



Sedan plaskades det vilt med Dino i hela badrummet. Mormor blev dygnsur och fick byta kläder. Själva bytade vi om till sängkläder för trötta var vi och några timmar sömn var välbehövligt för att vara någorlunda människa dagen då jag skulle få träffa större delen av min familj efter flera års mellanrum.

Lördagen var helt underbar. Visar inga bilder här med respekt för familjen men jag kan berätta att vi förutom sötaste lilla mormor även umgicks med mammas syster och hennes man, deras två barn med respektive båda med varsin liten son på 1år respektive 1 månad, dessutom var min farbror där med sin fru och så mammas H och hans dotter E. Det diskuterades vad som skett den senaste tiden, minnen och hur vi som brukade vara barn helt plötsligt hade egna barn. Tiden går så fort. Känns som igår då vi med myggbitna ben satte fart på Dalarna tillsammans varje sommar. Nu står vi där med barn och familj och på något underligt sätt var det som vi hörde våra egna föräldrars röster fast nu var det vi som ropade "nej", tröstade och torkade kladdiga händer. Det är faktiskt med en viss ledsamhet jag skriver detta. För jag är medveten om att jag inte har tagit tillvara på dessa personer i mitt liv som jag borde. De är en sån stor del av mig. Även om det har gått många år sen sist delar vi något gemensamt!




Lillebror



Nu kommer här äntligen fortsättningen från resan till Storstaden. Ber om ursäkt för väntetiden men jag har inte haft den minsta stund till att blogga dagarna som gått.

Mamma och lillebror kom som skrivet för att möta upp oss på flygplatsen. Här har vi  precis kommit fram till älskade lillebror. Det blev en sväng inom Macdonalds för middag och sedan parklek tills sent på kvällen.



Min helt fantastiska mamma. Det glädjer mig att Liam är så trygg direkt vid hennne. Precis som om de träffas var dag. Dessutom värmde det i hjärtat att hon trots lång resväg tog sig tid att möta upp oss vid flyget och spendera några timmar tillsammans innan hon åkte hemmåt igen.



Markus är den stora idolen. Här spelas det TV spel med bilar.



Vi fick låna lillebrors supersköna Carpe Diem säng medan Markus själv sov på soffan. De är kärlek det.



På fredagen steg vi upp tidigt för på planerna stod en tur till Junibacken. Bilbarnstolen gick inte att vända bakåt i bilen därav fick L sitta framåtvänd med mig i baksätet. Det var spännande. Vi hade kunnat vända stolen även här hemma nu med men vi kan likväl vänta tills L är lite äldre. Helt underbart var det iallafall att lillebror agerade privat chaufför för oss hela helgen. Det hade tagit på krafterna att ta oss fram kommunalt och vi hade inte hunnit med alls på samma sätt som nu.



Framme vid Junibacken var det redan kö men vi kom in relativt snabbt och hann leka mycket innan det blev totalt för mycket folk därinne. Här besöker vi Mumminhuset.



Lagar mat vid Mummins spis.



Här bor favoriterna Pettson och Katten Findus.



L sprang runt i de olika små husen som var så fint uppbyggt och trivdes riktigt bra.



Hos Pippi var det föreställning men vi såg bara på för en liten stund eftersom vi var lite sparsamma med tiden. Sötaste Emma och Super Charlie var nämligen i stan och väntade på oss. De skulle egentligen mött upp oss vid Junibacken men det gick av förklarliga själ inte att ta in barnvagnar. Lite synd men vi hade trots allt inte kunnat få någon ro här inne för efter en timme fylldes lokalerna med allför mycket folk. Kulisserna är byggda för barn med små stegar och rutschkannor. Det gick inte att komma verken upp eller ner för att hjälpa honom i leken. Dessutom var det skrämmande lätt att tappa bort varandra. Tur vi var två vuxna på ett barn.



Efter en stunds lek var det tid för Sagotåget. En stund åker vi genom en magisk värld av Astrid Lindgren. Det började hemma hos Madicken.



Sedan kom vi till Emil.



Sedan tog det trevliga tyvärr slut. Här kommer vi till den eldsprutande dracken i Törnrosdalen, sedan till den stora läskiga råttan i Nils Karlsson Pyssling och slutligen till vildvittrorna i Ronja Rövardotter. Allesammans vackra men sorgliga sagor som vi valt att inte läsa eller se tillsammans med L eftersom han är på tok för liten för att förstå meningen med dessa. Stackars liten såg helt förskräckt ut och vi försökte låtsas som att det var ingenting farligt. Förstår att de valt dessa sagor eftersom de är en stor del med "de mörka" i Astrids sagor men samtidigt är det lite ogenomtänkt eftersom de flesta barnen som är redo för dessa lite läskigare sagorna antagligen inte uppskattar Junibacken lika mycker som de små barnen.



Roligast var att köra traktor.



Och något så enkelt som att bygga klossar.

Junibacken får ett sådär betyg av oss. Kulisserna var underbara men tyvärr släpptes de in alltför mycket människor för storleken på lokalerna. Till slut gick det inte att leka och kön till sagotåget blev en timme lång. Inget att rekommendera för treåring med mycket spring i benen. Trodde de skulle vara lite lugare eftersom vi dessutom var där mitt i veckan och inte under högsäsong. Vill inte ens tänka på hur de skulle vara då.

Vi kom därifrån helt slut och L var trött och trotsig efter alla intryck. Efter en kvart lyckades vi få med oss honom in i bilen för att köra de få minutrarna in till City där Emma och Charlie väntade. Det märks verkligen att jag är ovan vid storstaden för helt stirrig efter bilköer och svårt att få parkeringsplats kom vi äntligen fram till Gallerian. Mitt uppe i allt glömde jag helt att ta kort trost att kameran annars har varit som klistrad i handen på mig dessa dagar. I vilket fall blev det en trevlig lunch och jag fick äran att gosa lite med helt underbara Charlie. Efter ett besök på BR och en sväng inom NK (För toalettpaus. Jag har inte fått någon tid alls att se efter ting denna helg. Tro inte att vi kom billigt undan ändå för vi kom hem med större delen av de sju (!) leksaksaffärerna vi var inom!). var det tid att säga hej då för att fortsätta ut på "landet" till underbara mormor!


RSS 2.0