Små Små OrdJag vet detta är antagligen landets sämst uppdaterade blogg på sistone men jag lovar bättring. Snart. "Kan du inte blogga lite!" önskar mannen min. Bokstäverna går inte riktigt samman till ord. Det har hänt en del sen sist. Känns som om jag missat att tala om massvis här men en del är privat annat är hemligt. Lovar att försöka bättra mig. Den som lever får se. Glöm inte att ställa om klockan!


Härliga Heliga Helg

Efter en lång vecka med jobb var belöningen en efterlängtad och välbehövlig helg på landet.


Bildregn från vad som antagligen blir de sista lediga dagarna på Österlen för 2011!


Trötter

Många dagar i jobb på rad sätter sina spår. Är GALET trött för tillfället och högst upp på min önskelista står en dag i sängen mumsande på macarons, med en hög av tidningar. För att orka finna energi till att göra mig fiiin i mitt nya nagellack i färgen Ballerina. I ett virrvarr av känslor befinner jag mig. Allt jag önskar är lite lugn och ro.

PEACE!!!


Paj

Helt slut efter en dag på jobb. Känns att förkylningen fortfarande sitter i. Tur hemma väntade en nybakad äpplepaj.Kvällsmys med massor av marsansås!


Havet

Efter jobb. Blev det idag en tur till vattnet för frisk luft. O kärlek.


På väg hem stannade vi vid Fiskeboden. Handlade med oss rödspätta som mannen panerade och serverade med hemlagat potatismos och remolad. Mums!


Biblioteket

Idag har vi varit kulturella.Jag älskar bibliotek. Tystnaden, doften och texterna. Möjligheternas hus. Hoppas kunna föra vidare min passion för litteratur till L!


IKEA

Efter lång men härlig dag på jobb. Hemma i mjukiskläderna efter dusch och mat i magen. Läser bloggar medan mannen ser på fotboll och liten sover sedan länge. Får se om jag orkar hålla mig vaken tills matchen är till ändo för att krypa ner under täcket tillsammans med A och se på "Ensam mamma söker!". Det är och har varit VÅR stund sedan länge. Vardags romantik tror jag man kan kalla det. Under tiden äter jag choklad och dricker Cola. Det är jag värd. Rekar lite inför kommande IKEA besök. Eventuellt övertalar jag en fikatörstande vän istället för att dra rundor på mannen. En liten sväng innan jul måste det iallafall bli. Måste dock erkänna att jag blivit duktigare med åren att inte dra några längre rundor. Ser alltid ut ting online och skriver lista innan.


MÅLA penslar. IKEAs barnsortiment är att rekomendera till små hemmapysslare. Blir att pricka av några julklappar till L redan här. Samma konsept hos oss som förra året. Adventskalender. Ett paket med ngt mindre varje advent i strumpan. Våra julklappar hemma på morgonen och av släkten + tomten på kvällen. Mål är att försöka hålla det på en normal nivå. HJÄLP det blir fort ting och pengar.Hattaskar x 3 Kvarnvik


STRÅLA ljusslinga.


FEJKA mini julgran. Perfekt till barnens rum eller trapphuset.Det enda mamman önskar sig av tomten. IKEA Stockholm Rand. Den mindre varianten. Kärlek vid första ögonkastet. Det är bara den jag vill ha i utbyte mot att jag går med på att addera fler golfklubbor och leksaker i vårt liv!


FrysaInHösten

TACK FÖR ERA KOMMENTARER IDAG... Det värmer och gör mig jätteglad och inspirerad att fortsätta skriva här till er.

Första dagen på jobb avklarad efter en veckas karantän här hemma på våran gata i stan. Skönt. Att göra något vettigt. Lite fart och fläd. Det gillar vi. Kylan därmot. Tidigt imorse och på väg hem. Den känns sådär. Tur jag plockade fram vinterkläderna i helgen. Nu är det tid för dem. Har ni inte laddat upp med extra lager ännu. Kommer här ett litet tips. Till stora och små.Mössa och halskrage i vitt och svart till liten från FUB Oii BarnkläderMatchande haldsuk till mamman från HM.Favoritvantarna från Ester Elenora. Praktiskt, varmt och sött.

Nu bäddar jag ner mig under duntäcket i sköna sängen framför "Ensam Mamma Söker!".


BakaBakaLiiiitenKaka

Har gått och fått skrivkramp. Tiden mellan inläggen blir lång pgr av sjukdom, brist på insperation och humörsvägningar DELUXE. Den här veckan. Det har skett otroligt många ting. Vad hände? Stora förändringar i vardagen plus positivt och negativt på sms och facebook. För oss, för familjen och för vännerna. Jag vet. Det är aldrig intressant när vi skriver i gåtor. Ibland är det dock nödvändigt. Ska försöka vända min negativa energi. Till något mer vettigt. Idag har jag. Putsat fönster. Ett steg framåt. O så har jag rensat. Ut med sommargareroben för att genast fylla upp med en vintergarderob i dubbel storlek på samma yta. Tur jag kan trolla. O städat det vanliga.

Där. Nu tog den slut. Orden. Lägger in några bilder till er istället. På någon som alltid gör mig glad.En klassisk muffinsmet någon gång tidigare i veckan!


BergODalBana

Denna helg blev inte alls som planerad. Total urladdning. Förkylning i kroppen. PMS grand Deluxe. Alla ingredienserna för en riktig myshelg. Eller? Jobb, utekväll med tjejerna och tid med familjen. Allt ställdes in. Trots detta är jag fortfarande på botten. Det har varit mycket. Hinner inte riktigt med. Det känns. Fysiskt och psykiskt. Hinner inte bli riktigt friskt. Behöver rensa tankarna. Som törnrosa önskar jag få sova. Sova är en lyx. Jag har trots allt valt mitt liv. Får skylla mig själv. Eller? Vill lägga mig ner på golvet och skrika som en trotsig treåring. Fast det är inte jag som har den rollen i den här familjen. Ska bete mig vuxet. Eller?  Vill dock helst krypa in i en stor, tröstande famn och gråta för allt och inget.

Möte en fd arbetskollega i förra veckan. Hon har precis börjat arbeta igen efter sin mammaledighet. Frågade mig varför ingen berättar hur svårt det är. Att graviditet, förlossning, föräldraledighet inte går att jämnföra med de livspussel som sedan väntar. Vi har det trots allt förmånligt. Inte alltför långa dagar på förskolan, jobb där vi trivs, ett starkt förhållande, jämställt och ett socialt umgänge vi litar till då det tryter. Utöver detta har vi stöttande vänner som vi värderar högt. Dock återkommer dessa perioder. Då vi jämför vem som fått sova minst, vem som bär den tyngsta bördan eller vem som egentligen fick mest egentid sist. Någon som känner igen sig?

Tycker egentligen inte så jäkla synd om mig själv. Vi har kommit långt. Detta är bara en dimp. Imorgon blir det bättre. Ny vecka. Nya möjligheter. Nu har orden fallit på plats. För jag anser mig själv vara värd att må bra. Jag vet att jag är en otroligt framgångsrik person på flera sätt. Har nått många av mina mål. Ibland behöver jag lite pepp bara. Så som jag tycker mig själv vara duktig på att bry mig om andra. Ett litet TACK. En liten bekräftelse. Något genomtänkt. Något bara till mig. Ett löfte. Att fångas i att vara beroende av andras uppskattning är en fälla. Jag ska bli duktigare på att berömma mig själv. För jag är en fantastisk person. Det e jag.Kanske ingen mama med klackar och bebis på armen men med boots och treåring som kan själv kommer jag långt.

Ur mitt hjärta!


RSS 2.0