Namnsdag

Idag har jag varit en såndär "superperfektmammaifartenmedbarnöveralltmenändåhinneråstakommamassoravting." Det tog på krafterna. De lilla som fanns kvar. Imorgon återgår jag till Good Enough. Men det var trevligt för en stund. Här har ni min dag i bild. Ni behöver inte få prestationsångest. Jag är såhär effektiv högst en gång i månaden. Mer finns inte tid till.



Väckarklockan ringde tidigt imorse. Tvättstuga. Fyra timmar. Sex maskiner. Det kom ett brev på Posten. Äntligen. Leilas nya "Hello Cupcake". Kanske bloggvärldens mest omtalade kokboksförfattarinna? Får mig att känna mig piffig för en stund. Bra. 



En olycka kommer sällan ensam. Kameran, datorn. Nu brödrosten. Denna fann jag på kampanj hos Royal Design. Nu kan vi rosta med stil.



Medan maskinerna gick varma fick hushållet sig en genomgång. Svinto är grejen.



Organiserade oss lite. Inför hösten får jag alltid lust att röja. Vetrinskåpet fick sin dos idag. Har jag visat er den vackra keramik kannan från Österlen? Vi är lite kära i varandra.



Ni kommer inte tro mig. Men. Ett CONTAINER fynd. Oroa er inte. Vanligtvis gör jag inga vidare djupdykningar i folks rester. M:et och jag sprang på varandra av en slump. Var ment att bli vi.



Mitt favorithörn här hemma på våran gata i stan. Här sjunker jag ner efter slitsamma eller mindre slitsamma dagar. Oftast slitsamma.



Ordnat kaos. Ett lekrum. Nja. Varför? När man kan använda hela lägenheten. Som en enda stor bilbana.



Lite tidningar som jag ibland hinner bläddra i. O riva ut en o annan vacker bild. Innan jag somnar.



Innan klockan var tre hade jag även hunnit uträtta ärenden på stan, slängt allt skräp, tagit upp tvätten, ringt samtal och totalt glömt bort att äta lunch.



Tog cykelen för att hämta L. Eftermiddagen spenderades på Biblioteket. Den lugna stämningen är perfekt för barn som är lite eftermiddagströtta. Vi myste massor. Fikade. Delade på en muffins och L fick en liten kaka. O saft. Innan vi högg in på de goda. Lutade sig L tillbaka. Varpå han utbrister. "Det här ska bli gott!". Det ploppar festliga kommentarer nu. Vi ler inombords. Spelkorten blev med oss hem. Gestaltade av Jan Lööf. Min tanke är att göra en ABC affisch av dessa.



Nyduschad skrutt läser låneböcker med Nallis. Äter äpplehalvor och myser efter en lång dag.



Pyjamasen kommer från POP.



Nallis är Liams nya bästa vän. Det är förhoppningsvis ett steg närmare att L snart känner sig mogen att somna utan att mamma och pappa stannar bredvid. Vi tar d med ro. Det brukar fungera.



Efter maten. Som idag blev köttbullar med stuvade (!!!) makaroner och köttbullar. Läste vi Alfons.



Go natt min allra underbaraste L. Varje sekund med dig är fantastisk. Du växer. I mitt hjärta är du alltid min lilla L. Nu ska jag sova. Något jag längtat efter hela dagen. Imorgon är det jobb. Då har jag något att skylla stöket på. Skönt!


ÄppelMarknad

























Har haft en fantastisk helg men idag gick luften ur mig. Kryper in i mitt skal för en stund. Återkommer när den rätta känslan finns där. Efter att ha fotat bilar i full fart till min fotokurs kände jag att glädjen för det Manuella fick vila. Auto fick stå för inställningarna under senare delen av helgen. Tror dock jag lyckades. Få till det. Fånga bilen med fartränder. By the book. Det trista är. Att jag sitter och ser allt det negativa med mina bilder. Istället för kärleken. Precis som i livet. Får ni välja vad ni ser!


ÄlskadeHatadeVardag

Helt ärligt! Vart tog september vägen? Jag hinner verkligen inte med. Inget. Hinner jag med. Eller orkar med. När jag är ledig. De är som att kroppen sätter punkt. Det räcker med det vanliga vardagsracet med tidiga mornar/långa jobbedagar/tvätt/städ/hämta-lämna på dagis/räkningar/disk/tvättberg. The never ending story. Som kallas livet. När man äntligen når punkten för lite vila. Då menar jag inte sömn utan att bara vara för en stund. Då sätter huvudvärken in. Suck. Idag är en sådan dag.




Uppdaterat smink från Eleven. Favoriterna är Youngbloods puder som verkligen känns fräscht i ansiktet, ögonskugga från Smashbox som sitter som berget och Rosebud Salve för torr hösthy. Det kloka armbandet är från Good Works och i modell Wrap Around.



Ytligt. Men underbart. När en tidning dimper ner genom brevinkastet. Ett stycke lycka. Per post.



Melissa Horns nya skiva är underbar. Känslan. Är fantastiskt. Lite dystert. Precis som livet kan vara ibland. För att kunna bjuda på bättre stunder.



I skrivande stund mumsar vi päronhalvor i soffan. Vilar ut lite tillsammans efter dagen. Ser på absoluta favoriten Bilar. För hundrafemtioelfte gången. Mannen min spenderar eftermiddagen på golfbanan. Lite egentid är han verkligen värd. Min fina man som kämpar med jobb, hem och barn. Livspusslet har verkligen underlättats de senare åren. Sen vi blev jämnlika. Har jag faktiskt tom gått och blivit lite bortskämd. Nu lek.



Ikväll vankas det fotokurs. Ser fram mot det. Hoppas dock huvudvärken släppt innan dess. Håll tummarna!


FylldAvKänslor

Trött. Illamående. Yr. Inte gravid. Mår kasst bara. Varat ett tag nu. Suck. Måste. Ringa. Vårdcentralen. Ska bara. Göra. Lite. Annat. Först. Huvudvärk. Borde sova. Behöver bara lite tid för bara mig. Skaka av mig dagen. Innan en ny börjar. Hormonrubbningar. Deluxe. Ena sekunden på topp. För att sedan dala. Känner att det måste hända något på det personliga planet. Gå ner i vikt. Sluta med ting. Bli mer ekonomiskt. Först samla energi till detta. Vad ska det bli av mig?



Emma Hamberg och Anette Rosvall som tidigare skrivit Husmorsorna har nyligen gett ut sin andra kokbok tillsammans. Fredagsmys. Passande på en dag som denna. Bra recept. Underbara bilder och lättläst. Mysig helt enkelt. Ett tips.









Hämtade ut Liams vinteroverall på Posten. Det blev Mini Rodinis Livingstone Overall från Oii Barnkläder i stl 104/110. Har handlat en del ur Mini R`s sortiment tidigare och ger tummen upp för både design,pris och kvalitet.  
Pälsmössan kommer från älskade POP. Med rabattcheck blev den nästan gratis. Gillart.

¨

Bästa skivan nu. En present till mannen min. För att han är fantastisk.

Kanske de mest osammanhangade blogginlägget ever. Ja. Så blir det ibland. Kände bara för att skriva några rader. För mig. Till er.

Trevlig helg allihoppa!!!


FotoAttSkrivaMedLjus

Som ni alla nu vet. Eftersom jag säkerligen tjatat ut ämnet. Startade min efterlängtade fotokurs igår. Den var om möjligt ännu mer intressant än vad jag föreställt mig. Min lärare brinner verkligen för foto. Fantastiskt att uppleva något helt nytt. Som jag känner igen mig i. Den där känslan. I en bild. Att det inte bara är jag. Som kryper runt på gator och torg. Med en kamera i handen. Kom hem fyllde med massor av ny energi. Kvällen blev sen. Morgonen ung. Nu kan jag ställa in manuellt. Nåt sådär. Jag är iallafall barnsligt stolt över mina bilder.










































Livet är så jäkla vackert!


Minlillaträapaochjag

I samarbete med Länna Möbler håller underbaraste House Of Philia en tävling där vinsten är Mateusporslin för 5000kronor. Självklart vill vi hemma på våran gata i stan pröva lyckan med ett litet tävlingsbidrag genom att som många gånger tidigare visa upp min favoritprodukt ur Länna Möblers sortiment.

Kay Bojesens trä apa för Rosendahl var kärlek vid första ögonkastet. Den lilla trä apan i teak vann mitt hjärta från första stund. Inte kunde jag vänta. För mig har ting själ. Denna lilla trä apa han var helt enkelt min. Kan inte med ord beskriva glädjen då apan flyttade in hemma på våran gata i stan. Andra kallar det materiella ting. Jag välkomnar apan till familjen. Han förmedlar en känsla av barnslig nyfikenhet och leklust. Håller vårt hem levande.













Länna Möbler



Håll nu tummarna för att vår lilla apa skänker oss ytterligare lite lycka!


Äppel Päppel

Vi har haft en underbar helg tillsammans på landet. Hösten har gjort sig påmind. Vi har myst med den. Jag fortsätter leka med min nya kamera. Mannen min skrattar åt hur jag vrider mig i olika vinklar för att fånga ögonblick. Blir glad av era kommentarer. Äntligen har jag funnit något som glädjer mig lite utöver det vanliga.






















































(Liams kläder: Byxor Oii Barnkläder T-shirt HM)


Nu är vi hemma i stan igen. Imorgon är det vardag. Vad gör det när vi har världens härligaste helg med oss i minnet!




Tant Berg

Otroligt trött efter en lång dag. Hade tänkt skriva fullständiga meningar. Ack. Det är fortfarande mycket kvar att ordna. Tror jag dör plock döden snart. Iallafall. Ett litet bildregn från dagen. Från en som har lite svårt att inte leka med sin nya kamera.



















(Liams tshirt HM)

En idag feberfri vild L. Min sista energi. Baka bullar. En riktigt bakmamma har jag blitt. Det har gett resultat. På vågen. Nytt liv nästa vecka igen. Vad gör det om hundra år. Älskade L. Klockrena citat från din värld.
 "Jag har alla dessa sakerna men ingenting att göra!" "Snacka om de du!" "Fisken har tappat minnet!" Det du säger är rätt. Du vet inte alltid varför. Men börjar sakta förstå. Vi försöker förklara. Funderar dock ändå. Du frågar mig vad en superhjälte är? Jag svarar att det är en person som kan allt. Du frågar om en SJ kan åka till månen? Ja. "Då kan han flyga till mormor också!" Längtan. Vi saknar dig mamma. Res till oss snart.



















(Liams kläder: "Pippi" tröja Kapphal, Mini Rodini byxor från Oii barnkläder
, skor Converse.)
Förutom isglass, Alvedon och kärlek. Är frisk luft den bästa meducinen. Du börjar bli för stor för din trehjuling. Redan. Vi köpte den precis. Nästa steg blir stödhjul och riktig cykel. Sedan moped. Du kommer smygröka, dricka blandsprit och ljuga om vart du håller hus på kvällarna. Sen när du blivit något sådär dräglig att umgås med efter den värsta tonårsrevoltionen. Då flyttar du. Min runda bebis. Skynda långsamt. För din mammas skull.







Vilken dag som helst nu. Är cykelen min och alla detaljer klara. Mannen övertygade mig om en liten testrunda runt kvarteret idag. Kände mig som Lotta på Bråkmakaregatan. Som stulit tant Bergs cykel. Det var många år sedan jag trampade sist. Vi ska nog finna varandra igen. "Blixten" och jag!


Liten

Denna vecka har vi startat upp här hemma på våran gata genomförkylda med feber. Dagarna är långa. Vissa av oss fylls dock med mer energi än andra av Alvedon. Det är lycka när mannen min kommer hem och jag får bädda ner mig i sköna sängen. Att sova är underskattat. Nödvändigt. Håller tummarna för att L orkar iväg till dagis i slutet av veckan. Det är svårt att få de små att vila. De leker rundor och febern kommer som ett brev på Posten. Själv har jag ingen energi. Bara att skriva detta inlägg får huvudet att dunka. Det killar i öronen. Svider i halsen och kittlas i bihålerna. Jag avskyr att vara sjuk. Det stressar mig något galet.


























Bilder: NikonD3100.

Gonatt!


Elefanter

Lördagkväll och jag lyssnar till Chris Medina med What Are Words. Vackraste låten. Har alldeles speciella semesterminnen till denna. Tillbaka i vardagen är det lycka att mitt uppe i frukoststök, vardagspussel och icke existerande sovmornar minnas vad som egentligen är viktigt i livet. Kärleken.



Bär på en underlig känsla. Att något kommer ske. Antagligen är det för att jag känner mig oförskämt lycklig och rädd att det ska tas ifrån mig. En förändring är inte allt förknippa med något negativt? För tillfället vill jag bara andas in så mycket jag kan av bara denna stund. Det är jag allt värd. Något annat som jag tycker mig förtjäna. Som får mig att le lite extra är min födelsedagspresent från mams och paps. Det kom ett litet paket på Posten i veckan. Från Svenskt Tenn.



Har antagligen tjatat sönder den här väskan här på bloggen men jag fullkomligt ÄLSKAR den. Estrid Ericsson har gjort mönsterdesignen och Svenskt Tenn formen. Finns i flera färger. Klassisk svart var ett enkelt val men Indigo och Brun står även de högt på önskelistan.




Pricken över i:et. Mitt mål för hösten är att våga lite mer med min klädsel. Lite andra material- och färgval. Lite mer kvinnligt och moget. Gärna estetiskt. Inte för självklart. Trött på att omgivningen tror mig vara 20 någonting när jag faktiskt närmar mig 30 med stormsteg.



Perfektion. Jag har en konstig egenskap. Kan totalt hänga upp mig på att ting är osymetriska. Det handlar ofta om att jag måste känna ett tema genom en hel klädsel eller i alla rum. Har svårt att slappna av tankarna när jag vet att den riktiga känslan inte infinner sig. Därför blir jag glad av att höra att vi har ett mysigt ombonat hem som förmedlar värme. Även om jag vet att min inspiration ofta härstammar från ett flertal andra har jag hopp om att mitt hem fortfarande är personligt. Här finns så mycket känslor bland allt svart, vitt och dyrbara ting. De är något jag känner när jag fotar. En stämning. Finner ni ett djup här?




Kan tyckas oekonomiskt att tömma börsen för att handla en ny men denna gick inte att motstå. Hörde som samman med min nya väska. Fick bli med mig hem. Dock stängd för resten av månaden. Nu återstår hårt arbete innan det är tid för höstens nästa projekt. För innan vi hinner hälsa hösten välkommen är det tid för vinterkläderna att plockas fram ur källarmörkret!


1a September

Drar rundor på en förkylning som irriterar men aldrig blommar ut och släpper. Kan vara mitt dagliga intag av Echinagard som spökar? Har fått tips av min läkare att ta E vid tecken på förkylning. Dock verkar det inte göra saken verken bättre eller sämre. Det är verkligen förkylningarnas månad detta. När alla möts upp igen efter semestern blandas alla baciller och immunförsvaren verkar nere på noll.



När höstmörkret nu faller på får duschcreme från Kicks mig att minnas underbara sommardagar med de mina.
Det sägs att december är den månad då vi handlar mest. Jag tippar på att augusti/september står strax därefter. Långa listor på kläder som måste inhandlas för att klara en ny kyligare termin, inredning för att göra våra hem mysiga inför vinterhalvåret och i hets om att inte bli utan köper vi allt tidigare. Förra året var vi ute sent för att handla overall till L och stod helt handfallna för det utplockade sortimentet. Med rabattkod klickade vi i veckan hem en Mini Rodini från Oii Design . I år står vi laddade.



Det är svårt att mostå när butikerna fylls med höstnytt. Speciellt när vädret är som det är. Hösten kommer tiiidigt i år. Igår kväll efter ett svettigt pass i tvättstugan rensade jag ut Ls garderob. Det mesta passar ett bra tag till. L har dragit iväg på längden och nästa stl är fortfarande lite för långt. Några fler jeans står på önskelistan tillsammans med nya långärmade tröjor samt kalsonger. Det går åt en del till aktiva dagisbarn. Dessutom hjälper det kanske inte att jag avskyr kläder med fläckar och urtvättade plagg. De åker i insamlingen eller sopporna direkt.



Ett skärp från POP hjälper byxorna att stanna kvar där de ska. Gillar att det inte är en hel massa tryck på. Kan tyckas fånigt. Denna utseendefixering. Som barn växte vi upp med ärvt, lappat och köpt på de stora billiga varuhusen. Idag tjänar industrin mångmiljoner på oss småbarnsföräldrar. I allafall gillar jag inte plagg med alltför mycket reklam. Betalar gärna för kvalitet men bara för att L älskar bilar behöver vi inte lägga extra pengar på kläder där större delen av vinsten går till Disney. HM lanserar en kollektion i samarbete med Unicef i höst där 25% av varje sålt plagg går till att stödja barns rätt till utbildning och trygghet. Sånt gillar vi.



Bland alla overaller, skaljackor, termobyxor, understäl och olika sorters skor är det lätt att glömma bort att vi föräldrar även vi behöver ordentliga kläder till höstrusket. Denna månad har jag satsat på bra basplagg (som slits mycket med tiden), varmare koftor och skor. De där lite roligare plaggen som sätter pricken över i:t får vänta.





Avslutar med en bild på mina nya höstkängor. Fynd från Skopunkten för 399:-. Jag avskyr att shoppa skor och speciellt höstskor eftersom mina vader alltid tycks vara för stora för stövlar. Förra året prövade jag varenda stövel i stan utan lycka och klarade mig igenom vintern endast med raggsockor i mina Ilse J. gummistövlar. Behöver jag förklara att det var lycka när jag fann en ordentlig stövel till ett billigt pris där jag kan justera stl efter mina små knubbiga ben?

Nu ska jag steka pannkakor. Det står på Ls önskelista inför kvällen. Liten har somnat i soffan. Misslyckades totalt med att hålla honom vaken efter dagis idag. Det kommer bli en SEN kväll!




RSS 2.0