Bloppis

Fann denna gråa Moln Lampan från Gunilla Axèn i källaren. Vi har haft den i Liams hörna men bara ett tag. Innan vi bytte ut den mot en blå.
 
Säljes med sladd.
Butikspris: Cirka 300,-
Mitt pris: 100;- plus frakt 48;-
 
Hör av er till [email protected]
 
Märk mailet "Moln"!
 

BloggDesign

Denna dagen har gått i ett. Vi har varit på föräldragrupp på BVC, ätit lunch hos Emma med Ebbe, hämtat storebror och sovit middag tillsammans jag och F medan A och L var på golfbanan. Nu vankas det middag. Vill titta in och visa min senaste bloggheader till sötaste Erika...
 

Ikväll stänger jag ner datorn. För att bara vara och se film i sängen. Trevlig helg allesammans!

IKEAbesök

Efter dagis pysslade jag och L. Idag blev det pärlplatta. Cars. När A kom hem gjorde jag mig iordning. Kvällen har jag nämligen spenderat på IKEA med finaste Jenny. Riktigt behövligt att komma ifrån en liten stund. Dock blir det lite mer ting i vagnen när man har tid att vända och vrida. Eller från vanligheten hinner tänka efter.
 
Obligatoriskt.
Klassiskt.
Besticklådor till köket.
 
Piff till vardagsrumsbordet.
Matchar våra lakan.
Till Filippans månadsbild.
Till mina Olle Eksell ögon.
Till Liams ABC affisch som är specialbeställd och helt fantastiskt fin.
 
Vi får nock köpa ett hus snart ;)
 
NU är det tid att sova. Jag är så trött. Det är ju på kvällarna jag får bägge händerna fria och då är det lätt att stanna uppe liiite för länge!

BloggTips

Inatt sov Törnrosan vår från niotiden igårkväll till sjutiden imorse igen i egen säng. Ooo. Kan vi hoppas att detta är en ihållande trend. För ett tag iallafall. För allt ändras ju i och med alla "perioder och utvecklingsfaser". För tillfället verkar Filippan tillfreds i livet. Gillar sin vagn, babysitter och spjälsängen (där ligger hon dock i sin Sleepyhead!). Leker med sitt babygym/akivitetsbåge och tycker om att ligga på filt. Bäst är självklart när vi pratar och sjunger.
 
Idag har vi börjat dagen med en barnvagnspromenad. Skulle egentligen gett mig ut tidigt imorse själv men det regnade "Saltkråkanregn" (Ni vet när de har filmat att de regnar och håller en vattenslang igång direkt utanför fönstren) så det fick bli en promenad tillsammans med Filippan istället. På vägen hem handlade vi lite komplitering hit hem. Nu har F fått mat och sover. Borde egentligen sluta sitta vid datorn och äta lite lunch medan jag har båda händerna fri. Får bli så. Ska bara. Tipsa er...
 
 
När jag var gravid köpte jag denna mamatidningen med vackra Frida Farhman på omslaget (syster med Sofie Farhman). Sedan dess har jag daligen läst hennes blogg och inspirerats av hennes känsla för stil, smink och vackra håruppsättningar. Dessutom bor hon helt underbar vackert och har precis fått en liten son. Behöver ni tips på vackra frisyrer klicka här för att se hur Frida gör.
 


Ett av många skönhetstips som jag fått hos Frida är denna primer och BB cremè. De får verkligen hyn att lysa och ser levande ut.
 
Vilka är era favorit bloggar ?

Sova Hela Natten

Dagen idag började med att vi vaknade till att Filippan hade lust till frukost. Det var vi helt överens om eftersom prinsessan valt att sova från niotiden igår till sjutiden idag i egen säng. Det tackar vi för. Efter frukost och "innandagisfixet" begav vi oss ned på stan för att posta paket och möta upp Emma med Ebbe. Vi gick tillsammans hem hit. Åt lunch. Och rullade sedan vagnarna vidare mot stadsparken. Där mötte vi upp flera mammor med bebisar i samma ålder. Efter fika var det hämta storebror på dagis tid och vi promenerade vidare. Hämtade Liam. Vidare till biblioteket. Stanna i lekparken på vägen hem. Ritade målarbok med L. Lagade middag. Diskade. Nattade barn. För att sen. Håll i er nu. Ta en kvällspromenad.
 
 
Prinsessan på ärten.
 
 
Det fina lapptäcket har Gudmor sytt. Ska ta fler bilder till er en dag. Ljuvligt.
 
 
Filippans favorit.
 
 
Nalle och skallra från Teddykompaniet.
 
 
God Natt Min Skatt!

FotbollsMamma

Dagen fortsatte med dagishämtning och tvättstuga men mitt i det alldeles vanliga väntade idag något alldeles speciellt. Säsongspremiär för Lunds BK födda 08. Vi var lite nervösa för hur L skulle ta det hela. Det kan vara lite sisådär med att kliva in i en grupp eller när något blir för stort. Och efter senaste tidens känslomässiga berg- och dalbana med vår L misstänkte vi att det hela kunde sluta med tårar. MEN dock efter lite trixande med benskydd och fotbollsstrumpor kom vi iväg och mot våra odds var L bekväm i situationen. Gick direkt in på plan, lyssnade på tränaren och gjorde sina övningar under full koncentration. När det i halvlek var tid för riktig match blev L med i det gröna laget. Lycka som förälder är att få se leendet på barnen när det lyckas med något och känner sig stolta/glada över sin prestation. Dessutom värmde det i hjärtat att se att L hjälpte till att styra upp laget, bestämde tillsammans med de andra små vilka som skulle göra vad och mötte motståndaren på mitten för att klargöra reglerna.Ni kan tro att vi ville jubla när Liam gjorde ett flertal stolpar och två mål.
 
I övrigt var det bara för sött med "klungan" där alla springer samtidigt efter bollen eller när målvakten helt plötsligt glömmer av att han är just målvakt och befinner sig på fel planhalva. Direkt efter träningen frågade L om han kunde få spela imorgon igen och blev lite ledsen när vi förklarade att det är en vecka till nästa träning. Det gör mig så otroligt glad att det gick bra idag. Alla som känner oss vet att L sparkat boll sedan han lärde sig gå och jag vill verkligen inte att en situation skulle få honom att inte vilja spela i lag. Har en känsla av att det kommer bli många timmar på läktaren för oss föräldrar de kommande åren.
 
Jag lovar er att detta var den absolut bästa fotbollsmatchen jag någonsin kommer att få uppleva. Mitt älskade hjärta. L!

Lättnad

Så kommer dagen. Då allting plötsligt känns helt som vanligt. L trotsar inte mer än vanligt. Tar själv på sig kläder, skor OCH äter frukost. Jag och Filippan tar en barnvagnspromenad som hon sover sig igenom OCH fortsätter sova när vi kommer hem. Jag får äta lunch och prata med finaste "Tant Nea" i tfn. Nu sitter jag ned. Med lite ont i ögnen och huvudet snurrar bara liiite. Jag får lätt tunnelseende när det är mycket och tappar dessutom minnet så de här stunderna är otroligt mycket värda. Tid för återhämtning. Fylla på med energi. Att kunna dela ut som kärlek till de mina. Och för att själv orka med.
 
 
Igår HÄNDE det. Dessutom. Starskottet är avfyrat för mitt nya liv. Inget mer choklat, läsk eller fet mat. Här ska ätas hälsosamt och tränas. Mitt första delmål är att gå ner till invägningsvikt hos BM - 8kg. Under denna graviditet gick jag upp sammanlagt 16kg. Mycket mindre än med L då jag gick upp cirka 25 kilo men denna gång hade jag en högre starvikt på X antal pluskilon. Nä usch. Nu börjar vi!

BloggDesign

Med ögonen i kors har jag de senaste kvällarna fått äran att klippa och klistra ihopa en header till vackraste Madeleine.
 
 
I höst eller i allafall till våren ska jag anmäla mig till minst en kurs i foto och eventuellt en i webbdesign. Tycker det är så otroligt givande men känner att det börjar bli brist på kunskap och ideèr online nu. Hoppas iallafall att M blev nöjd efter många lite smått virriga mail från denna mamman!

Upptagen

O... som VÄLDIGT trött tvåbarnsmamma nuförtiden finner jag inte alltid tid till känslan att skriva till er. Sen fattas jag det. Min bikt. Min fantasivärld. Något som bara är mitt. Men de senaste dygnen har bara varit för mycket. Mer än tvåbarnschock kan innebära. Kan lova att jag inte får en minut över för mig själv. Allt jag gör gör jag med minst ett oftast två barn i släptåg och misströsta ej vi har det så mysigt så. När det är lungt. Och ingen trotsar, skriker, gråter, behöver bajsa, har bajsat, är hungrig, inte vill äta, är trött, inte är trött, det ska städas, tvättas, lagas mat osv. Liam spelar desutom ut hela registret för tillfället och tar den lille energin som blir över. Idag har jag dock fått ordning på föräldrapenningen, packat Tradera ting och vi har storhandlat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filippa med sin Sophie The Giraffe. Det är verkligen som alla säger. Tiden med barn nummer två springer fram. Och innan jag hunnit blinka har hon lärt sig något nytt.
 
Vi är välsignade med barn som sover om natten antagligen eftersom de bränner ALL energi på dagen. Nu ska jag försöka ta ett djupt andetag till Ensam Mamma Söker!
 

Puh

O... "Denna dagen ett liv" som farbror Melker sa. Vi behöver inte gå in på detaljer. Då blir det så långt. Jag är tvåbarnsmamma nu helt enkelt och imorgon är en annan dag. Nu blir det snart film med mannen. Vi har hyrt hela fem filmer denna veckan så den kommande tiden blir det kanske några filmtips till er här på bloggen. Igår kväll skrattade vi till American Pie Reunion. Ville mest se in och hälsa alla VÄLKOMNA för oj så många ni blivit nu igen. Skoj tycker vi och hoppas ni haft en fin sommar.
 
Bjuder på några pics. från Filippans hörna. Har nu ordnat med doppresenterna och ställt iordning. Ljuvligt tycker jag det är. Imorgon ef blir det en tur till IKEA för shopping av lite fotoramar. Vill slutföra ett projekt i Liams hörna. Där har lite små ting plockats undan och några lite ting för en stor kille lagts till. Iallafall.... ett prinsessrum vare här...
 
 
 
Som jag älskar att inreda till våra små.
 
 
 
 
Delar av dekorationerna från dopet fick bli kvar och agera mobil i sängen till Filippan. Pom Pomsen från Miss Etolie är fantastiska.
 
 
Ballerina.
 
 
Prinsesstårta.
 
 
Vintage.
 
 
Vår lilla kanin.
 
 
 
Spann från Syster Lycklig som förvaring på skötbordet.
 
Jag har fått lust till ljusgult. Tycker det påminner om barndomens Pippi Långstrump. Där söta Annika alltid bar rosa till gult!

Äventyr

Idag har jag och Filippan varit på äventyr. Vi här nämligen åkt tåg fram och tillbaka till Malmö. Där tog vi tillfället att möta upp finaste Åsan för en promenad på stan inklusive "lite" shopping. Tant Å skämde som alltid bort oss. Idag med bjudlunch på Jensens och med paket. Jag fick ett jättefint Cup Cake ställ som jag sneglat länge åt. Tack finaste.
 
 
 
 
 
 
 
Var inne på Zara och fann två helt underbara klänningar till Filippan. Roligt med ett sortiment som varierar från småstadens butiker. Jag befinner mig nästan aldrig i Malmö. Är lite "bekväm" och tycker vi har det mesta. Fattas inget. Förutom min fina vän.
 
 
 
 
Fann även äntligen denna söta Hello Kitty toppen i Filippans stl. Med tryck i vita pärlor och med rosett. Till en riktig liten sessa.
 
Nu är jag trött. Det tar på krafterna att upptäcka nya ting. Med Liam åkte jag aldrig tåget som mammaledig. idag vet jag att jag inte alls hade behövt oroa mig. Hur smidigt som. Faktiskt lägger jag mig idag på kudden lite extra stolt. För idag har jag varit lite extra stark. Nu filmkväll med mannen. Bägge barnen sover efter de numera obligatoriska skriktimmarna som tar de sista krafterna ur oss!

Check

Lycka kan ibland vara att finna sonens tilltänkta vinteroverall 300kronor billigare och utan frakt med rabattkoden AUGUSTI10 hos Jollyroom som just nu har kampanjpris på Tretorns snygga overaller för 699;- ord.pris 999,-. Ja det blev en overall iallafall. Denna var stilren och inte barnslig. Skaljackan och byxan med fleece under fungerar fint "ut- och in" ur bilen men till dagis blir det till att fortsätta med rejäl overall ett år till!

GrattisIEfterSkott

Det känns lite tomt. Nu när dopet är över. Det som vi planerat så länge till. Nu fortsätter jag pyssla i lite lugnare tempo. Med Filippas 1års album. Bilder kommer småningom. Jag är trött efter allt som varit. Försöker komma ikapp dagarna. Semestern är slut. Mannen har börjat arbeta. Liam är på dagis. Vi försöker sakta vänja oss vid vardagen igen. Även om det för mig inte känns som "mån till fre ledig lördag och söndag" då jag har privilegiet att få vara hemma med vårt minsta underverk. Jag ser verkligen fram till denna hösten hemma tillsammans. Barnvagnspromenader, fika med andra mammor och bebisar, vila mitt på dagen etc.
 
Den 21:a var det min födelsedag. Ett år äldre. Sammanlagt 28år avklarade. Årets firande kom lite i skym undan för dopet. Jag hade helt enkelt ingen kraft att ordna ngt. Men det gör absolut ingenting. Jag har redan det allra finaste som finns. Och efter allt som varit är det L.Y.X. att bara få vara vi 4.
 
 
Tom barnen var trötta denna morgon. Ja Filippan väckte mig vid fem och fick mat men somnade sedan om i babysittern. Jag var redan vaken och kunde inte somna om så istället för att vrida och vända mig i sängen promenerade jag till närbutiken för att handla frukost.
 
 
Att vända på dygnet efter sommarlovet är sådär roligt. Liam som även han fick massor av fina presenter i helgen fick en ny favorit från oss i form av en Star Wars väckarklocka. Kanske kan bli till hjälp. Slipper mamma säga att det är tid för att gå upp om och om och om igen.
 
 
Födelsedagsflaggan fick enligt tradition stå på bordet. Tillslut fick jag upp dem allesammans och vi kunde njuta av nybakta bullar och färskpressad jucie. Sjunga fick vi inte göra. L bestämmde att de gör vi endast på kvällen. Sen glömde vi av det.
 
 
Vad kan det vara i paketet som jag köpt och slagit in till mig själv !?! Hemlis. Jag säger att det är okey med en lugn födelsedag utan någon vidare uppvaktning men varje år blir jag lite ledsen över att jag själv ordnar med det mesta. Nå väl. Det är väl så det är att bli vuxen. Ryktet på stan är dock att man inte vågar köpa presenter till mig för att jag själv alltid lyckas pricka "rätt" när jag ger bort ngt. Att ni får prestationsångest ? Det kan även uppfattas som att jag är kräsen. MEN hörrni jag älskar tanken bakom en gåva, att ngn ansträngt sig. Inte vad det är. Och helt ärligt... är jag SÅ svårt? Jag som alltid tipsar er om ting jag önskar. Finaste presenten i år var iallafall Liams omsorgsfullt inslagna pärlhalsband OCH armband som han ägnat större delar av dagisdagen att tillverka till mamman sin.
 
 
På kvällen fick jag iallafall användning av min nya parfym. Lillebror med flickvän kom på middagsbesök och jag fick en jättefin orkideè i present. Kvällen avslutade vi tidigt då både barnen och deras föräldar var trötta efter dagen som jag i princip redan sovit bort. Sömn att ta igen var det ja!
 

Presenter

Å prinsessan fick SÅ mycket fina paketer i doppresent av vänner och familj.
 
 
Smyckesask med gunghäst från g.mormor.
 
 
Thomas Sabo "Lilla Kanin" av farmor & farfar.
 
 
Glittriga skor från farbror C & P.
 
 
Romantisk sparkdräkt från J & E.
 
 
Sylvanien Families från tant Åsa.
 
 
Muffins från L, S, E & A.
 
 
Prinsesstårta från S &N.
 
 
Mini Kånken i ROSA från morbror M & A.
 
 
Elefanter på hjul av morfar.
 
 
Album Ordning & Reda från morbror D & V.
 
 
Nallebjörn från mormor & D.
 
 
 
 
G. farmor, min morbror, g.farfar, As farbror och g.mormor med g.morfar valde att ge oss valfri gåva i form av papper i ett kuvert. De tre tingen ovan har jag valt ut till prinsessan. Utöver detta ska det bli ett sååå fint dockskåp och pengar på banken.
 
 
 
Såå många fiiina kort från alla våra underbara nära.
 
TACK allesammans för en helt fantastisk dag och för att ni finns för oss i livet. Vi älskar er!

Socker

Jag är så glad att vi valde smörgåstårta som mat till dopet. De gav oss mer tid (välbehövlig) innan dopet till dekorationerna och mer tid till att ordna med fikat. Viktigast för mig var självklart att våra gäster skulle få njuta av Filippan så vi minglade mest runt och jag är glad att jag hann med det. Fikat efter smörgåstårtan var mitt lilla projekt efter dekorationerna. Älskar att ställa ordning små stileben. Det skapar helhet.
 
 
På skänken i köket. Här i förberedelse. Till vad som ska bli.
 
 
 
Vimplar från Partytajm.
 
 
 
Ramar från IKEA och Lagerhouse med vykort av Beatrix Potter. Från Filippas hörna blev dekorationer.
 
 
Pelle Kanin och blomstertallrikar från Partytajm.
 
 
Barnsligt fina sugrör.
 
 
Lite extra "fint" godis till stora och små.
 
 
Macarons med smak av vanilj, hallon och viol. Tyvärr vart jag lite besviken på den smaklösa massan. Ska faktiskt ta mig till butiken och klaga. Kunde likaväl ställt fram en rulle med mandelmassa. Men de är fina att se på.
 
 
Vad annat än prinsesstårta skulle passa på ett prinsessdop. Vi valde två stycken. En rosa och en grön.
 
 
Hemmagjorda muffins med ätbara pärldekorationer och sagofigurer.
 
 
Ballonger i färgtemat.
 
 
Varsegoda!
 
 
 

Kalas

Efter kyrkan var det tid för kalas. Ett ögonblick jag förberett i många månader med Filippan i magen . Och jag är glad att jag gjort allting i ro för de senaste månaderna har inte funnits tid till att klippa och klistra. Temat för kalaset var Beatrix Potters Pelle Kanin och färgskalan blek pastell i gul, rosa och vit.
 
 
 
 
Partytältet fick vi låna av L&S, dukarna är farmors och stolarna ett hopplock. De mesta av engångsmatrialet är inköpt hos Partytajm.
 
 
Som en personlig dekoration. Framkallade jag bilder. Och fäste i lina över borden med klädnypor som jag klätt i olika papper från Panduro.
 
 
 
Barnen fick ett alldeles eget litet bord. Kalaspåsarna vart riktigt uppskattade. Liam fick en studsboll i sin, A fick en dino och E ett Hello Kitty halsband. Dessutom var de fyllda med kex och frukt. Glasstruten innehåller såpbubblor som underhöll barnen en stor del av maten och självklart fick de en alldeles egen liten blomsterbukett på bordet med en liten vindsnurra i.
 
 
 
Vackraste dekorationerna från Miss Etoile från Inreda. Ljuva ballonger i färgtemat och murgröna från finaste J förgyllde tältet.
 
 
Buketterna band jag själv. Vita rosor, brudslöja och murgröna. Pricken över i:et vart en liten sagofigur i var bukett som jag fäst med tejp på träpinnar.
 
 
Gillar att murgrönan fortsätter från buketten ner på borden. Placeringskorten har jag gjort själv. Ljuset i glasen doftar av min favoritdoft Jasmine och håller dukningen fint på plats i vinden.
 
 
 Här hälsade vi våra gäster välkomna med bubbel och snittar!

Maglehem Kyrka

Under sommarens varmaste dag i en vit stenkyrka på Österlen. Döptes vår Filippa. Kärlek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Gudfar var min underbaraste lillebror. Gudmor Linn tyvärr sjuk men vi ska hålla minidop i efter hand. Vi sjöng Välkommen till jorden, Tryggare kan ingen vara, Blinka lilla stjärna där/Gud som haver barnen kär, Sov du lilla sov du sött du är döpt ditt hår är blött och läste Tackbön.
 Filippan sov i gudfars trygga famn tills det var tid för dopcermoni. Mamma och pappa hällde tillsammans upp dopvattet. Efter höll mamma prinsessan medan pappa tog mot dopljus och bevis. Kyrkan var fylld av kärleksfyllda tårar och vi otroligt tacksamma för det som livet skapat!
 

Siden

Mamma är lite trött men vet att ni är nyfikna. Därav inte så mkt text idag. Här är iallafall jag i min dopklänning. Den har min mormor sytt och även min storebror Liam hade den på sitt dop. Fast med blått band. Så klart ;)
 
 
 
 
 
 
Ni ska få se mer från min underbara dag i veckan som kommer. Tittar bara in för att meddela. Att nu är jag döpt!
 

Kyrkan

Imorgon är dagen för D som i dop. Idag har jag bundit buketter utav vita rosor, brudslöja och murgröna. Handlat det sista i affären, klippt och klistrat. Vi har tvättat av utemöbler, ordnat med bord och monterat partytält. Kvällen har vi spenderat tillsammans med min familj som rest hela vägen från hufudstaden för att fira tillsammans med oss. Vi har ätit grillat ute i trädgården. Sommarkvällen har för en gångs skull varit varm. Precis som känslan i mitt hjärta. "Min familj tillsammans". Livet preciiis som det ska vara.
Det fina bandet som Filippan kommer bära kring sin klänning imorgon kommer från Nelly.
 
 
Hela kalaset kommer gå i Beatrix Potters Peter Rabbit tema. Från inbjudninskort till sista tårtbiten.
 
 
Vit stenkyrka på Österlen i solen.
 
Nu ska jag försöka sova lite. Längtar redan till klockan ringer och jag får starta med de sista dekorationerna. Det är med de allt faller till sin plats. Den där känslan av "perfektion" infinner sig och vi kan njuta av dagen!

Virkat

Denna helt bedårande klänningen från Kappahl`s Newbie kollektion har jag köpt som "utifall att" klänning till Filippas dopfest. 1a klänning blir en marinblå sjömansvolang sak från Nelly. Ska fota till er senare. Men det kräks en hel del här och marinblått synar en del fläckar.
 
 
 
 
 
 
Nu fixar vi vidare inför DOP!
 
 

BLOPPIS UPPDATERING

Är ni fler som önskar enstaka ting ur bloppis paketen? Maila mig på [email protected] Det lutar till att jag delar paketen!

Macarons

Barnen vaknade tiiidigt idag. Kanske känner de på sig att vi ska åka idag. För om några timmar rullar vi mot landet. För att förbereda inför söndagen. Å. Snart, snart är vi där. Nu ska här packas och sedan köras inom Macarons Bageriet nede i stan. Vi har beställt de ljuvligaste macaronnerna i vit, rosa och lila av smakerna vanilj, hallon och viol. Dessa små skapelser. Så vackra. Sedan kör vi inom sötaste ♥Jenny som skänkt oss murgröna till att dekorera borden. Å dekorera. Jag längtar.
 
 
 
E dock lite orolig. Börjar få ont i halsen. Vad är era bästa knep?

Hej O Hå Jobba På

O hoj vad vi är trötta nu. Vill verkligen skära ned på tempot nu och tror det blir lite enklare efter dopet. Idag har jag vart fall storstädat här hemma för en härlig nystarts känsla inför hösten när vi kommer hem nästa vecka. Älskar när allt är kliniskt rent. Detr är en sjukdom. Jag vet. Dock är jag mkt bätte nu än förr på att skippa ett "rent helvete" och istället leva livet tillsammans med lite skit i hörnorna. Vidare har vi hämtat paket på Posten, lämnat låneböcker på biblioteket, fikat hos g. farfar, A o L varit på golfbanan, jag har vilat med F, tvättat, lagat middag, vikt tvätt och nattat barn. Puh. Sånt här är ganska trisst att läsa om. Lite stressande faktiskt. Så jag sätter punkt för den här dagen med några bilder på vår prinsessa på gymmet och EMMA(Stockholm) Filippans dress. Så skulle våra sessor allttid varit klädda för någa år sedan ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liten trött prinsepressa!

We made a Wish and You came true

Glömde ju faktiskt helt bort att visa er ett litet uppdrag från finaste Zarah som jag klippt och klistrat med några kvällar.
 
Det färdiga resultatet. Min alldeles första header som jag gjort till ngn annan. Vad tycks !?! Ja, jag är nöjd iallafall. O hoppas att bloggägarinnan är detsamma. Vill du också ha hjälp?

Ingen Dator Tid

Gah... nu har det blitt sådär lååångt mellan inläggen som jag inte gillar. Jaja... tar igen där jag slutade... en tur till stan vart det. Där jag inne på TGR fann på bilden nedan rosa förvaringskorg till Filippas leksaker för 40;- FYND och en rulle packtejp så jag kan skicka era paketer CHECK. Vidare in på HM fick jag för 150 riksdaler en huvtröja, två par mjukiströjor, en långärmad randig bas tröja och tre par underkläder. Allt till Liam som som vanligt växt ur sin garderob under sommaren. Då gillar vi HM:s 20% plus rabattcheckar. Hem för att lämna kontanter till mannen som pallrade sig iväg till verkstaden för att lösa ut bilen som gick sönder samma morgon. Älskar oförutsedda utgifter.Innan jag hann blinka var klockan tid att hämta storebror på dagis och vi promenerade till parken där vi spenderade eftermiddagen innan vi gick hem, duschade, lagade fisk till middag och startade tillsammans med mannen som under eftermiddagen kört bord, stolar plus partytält till landet kvällens nattning av barn projekt. Puh. Kvällen var kvav här hemma och Filippan var mammig. Inte mycket till tid där. Klockan elva gav jag upp. La mig för att läsa. Somnade.
 
Idag vaknade vi när klockan ringde. Lyx. Först på schemat stod återbesök till barnmorskan. Vi diskuterade förlossningen, gick igenom journalerna och så "Oooades och Aaaades" det i korridorerna över vår söta prinsepressa som tydligen är väldans lik sin mamma !?! Näst på tur stod stor Coop för att inhandla dryck, snacks och andra tillbehör till dopet. Hem. Packa upp. Fick sällskap av finaste Emma och Ebbe. Mannen körde till golftävling. Vi rullade barnvagnarna till stadsparken. Fikade bland alldeles för mycket getingar. Sen lessnade Liam. Vi har kanske spenderat lite för mycket tid i parken sista dagarna. Måste finna ut fler aktiviteter vi kan göra efter dagis. Tänkte kanske... pyssla en dag, parken en dag, biblioteket en dag... har ni orkat läsa såhär långt och har några fler bra förslag får ni gärna skriva ner dem i kommentarerna? Ja. Iallafall. Vi sa hej då till Emma och Ebbe. Promenerade hemmåt. Lekte vidare inomhus. Lagade middag. Var nere med ting i källaren. Fick besök av A:s farbror och ÄR NI KVAR!?! Ja jäklans. Vad vi hinner med. O egentligen utan alltför mycket stress. Dagarna känns helt enkelt längre när de börjar halv sju och avslutas vi elva om kvällarna. Men nu är jag T.R.Ö.T.T och ska knyta mig.
 
Imorgon ska här storstädas, hämtas ut höstskor till L på Posten, inom Apoteket, på fika hos g. farfar, ngn aktivitet för L på eftermiddagen och sedan packa de som ska med i bilen till på fredagen.
 
 
 
 
Fick ni också hem nya Panduro Hobby katalogen idag?

Barnkammare

o så roligt med respons på Bloppisen. Ni är flera som hört av er angående vissa artiklar i paketen. Jag har samlat flera plagg tillsammans för att spara tid MEN får jag inte sålt dem så kan jag absolut tänka mig att dela på ting. SÅ är ni intresserade av enstaka plagg i paketen. Maila så kanske de blir era så smånningom ändå.
 
Här har vi varit vakna sedan sjutiden. Filippa sov mellan halv elva igårkväll och halv åtta imorse. Lyx. Dock är jag inte bortskämd med en dotter som sover längre stunder om dagen. Nej max en halvtimme åt gången och då helst i mammas famn. Jag hinner knappt lägga ned henne innan hon vaknar igen. Det blir mycket bärsele men jag arbetar aktvt på både vagn, korg och babysitter. Att sova själv går framåt och numera sover prinsepressan i sleepyheaden om natten.
 
Idag är det dagis för L. Som det lyste i ögonen när vi lämnade igår. Första dagen efter sommarlovet. O han hade saknat sina vänner. Igår var även första gången som jag hämtade ensam med Filippa. Det gick jättebra. Vi har ståbräda på vagnen nu och utan vet jag inte hur länge jag hade orkat. Liam är nämligen extremt mammig och liten förtillfället. Lite extra då han är med mig. Och är han med pappa när jag är hemma gör vår stora lilla allt för att mamma ska slita sig från lillasyster. Vi hoppas innerligt att denna perioden ska vara över snart. Att han ska bli trygg i sin ålder igen. Vi försöker fylla på med positiv mammatid mellan varven. Igår nattade jag. Vilket är svårt med lillasyster som även hon vill ha sin mamma speciellt kvällstid men Liam var så nöjd med att jag läst sagan att han somnade direkt. Mitt hjärta. Du funderar så mycket nu. Hur ska jag kunna svara på alla dina frågor?
 
Nu vart det långt. Det går fort när man har lov att skriva med bägge händerna. Ja Filippan sover. Men nu har exakt 22 minuter gått så hon vaknar nog snart. Kanske bäst att göra sig iordning för att kunna bege oss ut en tur. Har några sista fix att ordna i stan inför helgen. Längtar så otroligt.
 
 
 
 
Fann dessa bilder då jag bläddrade i Family Living. Så otroligt mysigt med gemensam barnkammare. Madickenkänsla!
 

Bloppis

Nu har jag rensat och letat i garderober och källaren. Otroligt vilken känsla att organisera för med sig. En frisk fläkt. Början på ngt nytt. O nu blir det loppis här på bloggen. Det är först till kvarn som gäller och ni mailar mig rubriken inom "-" på ting ni önskar köpa till [email protected] Har ni frågor är det bara att fråga på.
 
 
"POP paket till de minsta!"
 
Uppskattat pris i butik: Filt 299,- Kanin 149,- Vagnhänge 249,- Scarf 49,- Underbyxor 2 för 99;- Sett med huvtröja + byxa 299,- + 199,- samt marinblå leggings 149,- Uppskattat pris i butik sammanslaget: 1500;-
Mitt pris: 750,-
Frakt: 50,-
Info: Klassisk marinblå POP filt i marinblå med vita ränder.
POP Gossekanin.
POP Vagnmobil med kaniner.
POP Scarf.
POP Huvtröja + byxa stl 50.
3 vita underbyxor stl 50/56 Lindex.
POP 2 mönstrade underbyxor POP 50/56.
POP Marinblå leggings stl 56.
 
Alla ting begagnade utöver underbyxor(helt oanvända) men i fint skick!
 
 
"POP Paket till de lite större!"
 
Uppskattat pris i butik: Sett med huvtröja + byxa 299,- + 199,-, Body randig 199,- , T-shirt blå 99,-, T-shirt vit 99,-, Underbyxor 49,- stycket x3 , Underbyxor Lindex 100,- Linne 99,-, Jeans 299,-, Piketröja POP 179,-, Pikètröja Benetton 149,- Uppskattat pris i butik sammanslaget: 1800,-
Mitt pris: 850,-
Frakt: 50,-
Info: POP Sett med huvtröja + byxa stl 62.
POP Långärmad pikè stl 62.
POP jeans stl 74.
POP randig body stl 74.
POP vit och blå t-shirt stl.62.
POP blått linne stl 62.
4 vita underbyxor Lindex 62/68
Långärmad pikè Benetton stl. 60.
POP 3 underbyxor med tryck stl 62/68.
 
Alla ting begagnade utöver underbyxor(helt oanvända) men i fint skick!
 
"Till Dagis"
 
 Uppskattat pris i butik: Nova Star huvtröja 399;-, Benetton Pikè 149,-, Me & I långärmad bas 149,-, linne HM 49,- Uppskattat pris i butik sammanslaget: 750,-
Mitt pris: 250,-
Frakt:50;-
Info:Nova Star huvtröja stl.92.
Benetton långärmad pikè stl.90.
Me & I långärmad bas stl. 98/104.
Linne HM 98/104.
 
Allt begagnat men i fint skick. Me & I toppen är liten i modell.
 
 
"Rockefella hängslebyxor"
 
Pris i butik: 600;-
Mitt pris: 250;-
Frakt: 50;-
Info: Stl. 4-5år men L har haft dem sedan 3 år och vi har bara vikt upp dem i benen.
 
 
"Retro paket!"
 
Uppskattat pris i butik: T.shirt POP 179;- , Geggamoja linne 149,-, Hollys body´x2 199,-, Hollys Jumpsuit x 2 249,-, Småfolk bil Jumpsuit 249,-, POP velour byxor 349,-, Långärmad pikè Noa Noa 149,-. Sammanslaget uppskattatpris i butik: 2000.-
Mitt pris: 750,-
Frakt:50,-
Info: Taxi t-shirt POP stl. 74.
Geggamoja linne stl. 98-104.
Hollys body brun stl 18m/80 cm.
Hollys jumpsuit brun 18m/80cm.
Hollys body grön 18m/80cm.
Hollys jumpsuit grön 18 m/80 cm.
Småfolk jumpsuit stl. 98.
POP byxor. stl 104 3-4y.
Långärmad pikè Noa Noa stl. S.
 
Charmiga kläder i fint skick!
 
 
 
 
 
 
 "Höstjackor"
 
 Uppskattat pris i butik: Dunväst HM 149,-, Jacka PompaDeLuxe 299,-, Mössa Geggamoja 199,- Sammanslaget uppskattat pris i butik: 650;-
Mitt pris:300;-
Frakt: 50,-
Info: Dunväst HM 2-3y.
PompDeLuxe jacka stl.98-104.
Geggamojja mössa stl S.
 
Jacka och Dunväst nästan inte alls använt.
 
 
"Sova Gott"
 
Uppskattat pris i butik: Randig pyjamas skjorta + byxa 149,- , Randig pyjamas skjorta+byxa 149.-, Skjorta 99,- x2 Sammanslaget uppskattat pris i butik: 500,-
Mitt pris: 200;-
Frakt: 50,-
Info: Lindex randig pyjamas skjorta + byxa stl. 98/104.
Vertbauden randig pyjamas stl. 102.
2 skjortor Vertbaudet stl 102.
 
 "Timberland"
 
Uppskattat pris i butik: -
Mitt pris: 125;-
Frakt:50;-
Info:Aldrig använda. Sötaste babyskorna stl. 16+ liten mössa. Perfekta presenten till babyn i vinter!
 
 " Skor Till Liten"
Uppskattat pris i butik för bägge paren:-
Mitt pris för bägge paren:250;-
Frakt:50;-
Info: Aldrig använda skor. Nikè i stl 17, DC i 18.
 
 
"Lära Gå Hatt"
 
Uppskatrtat pris i butik: 398;-
Mitt pris: 200,-
Frakt: 50;-
Info: Lära gå hjälm som skyddar ditt barns huvud när det är tid att lära sig stå på egna ben. Endast använd en kortare period!
 
Hoppas ni fann något ni tyckte om. Funderar på en sälj med mina kläder, väskor etc. och lite inredning. Vad säger ni?

SyskonKärlek

Underbar söndag med sovmorgon, långfrukost, fix här hemma, lunch på golfbanan, vila på eftermiddagen och god söndagsmiddag alla samlade vid middagsbordet. Där mellan massor av trots. Varje moment. Med en hel del skrik. Och massor av tålamod.
 
 
 
 
 
 
Världens vackraste barn igår efter bad.
 
Nu vila i soffan. Jag känner mig delad på mitten. F är mammig, L är mammig och A säger att han är Mikaelig. Inte mycket tid över för mig alltså. Har iallafall med bebis i Ergon lyckats fota en hel del idag. Så imorgon tror jag allt det blir en Bloppis. POP, Lexington, Moln etc. Först till kvarn!
 
 

Cirkus i Stadsparken

Mannen har spenderat gårdagen med att träna golf inför dagens tävling i Halmstad. Vilket innebär att jag varit golfänka med båda barnen hemma. Behöver jag skriva att jag är trött nu. Men vi har haft två riktigt bra dagar. Igår hade vi heldag i stadsparken med obligatorisk matning av ankorna och lek som avslutades med Cirkus. Riktigt roligt hade vi. Jag och L. Skrattade högt. Lillasyster sov gott i vagnen och jag/L njöt tiden tillsammans bara vi. Denna dagen har dock inte gett tillfälle för lika mycket mys tid med mamma för L då Filippa har varit vaken mer eller mindre hela dagen. Dock har vi hunnit med att plocka lördags godis, en tur till biblioteket, lunch på stan, ännu en tur till parken och övrig lek här hemma. Det här med att vara mamma till två är inte det enklaste alla gånger. Prioritera, se i förväg och dela lika.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskade L och F.
 
Nu är jag trött och tänker ägna resterande del av kvällen framför TV:n med jordgubbar med mjölk!

Min Lilla Pony

Innan vi lämnade landet. Jag och L. Bara vi. Som det en gång var. En tur till hästarna. Jag älskar dig så L. Det gör ont i mitt mammahjärta att du gråter av alla nya känslor kring livet som fyra i familjen. Men jag vet att det kommer bli bra. Vi ska bara finna balansen. Under tiden får du sitta i mitt knä, vi pratar om livets stora frågor och går iväg en stund bara du och jag. När mörkret föll. Packade vi in våra nybadade pyjamasklädda barn i bilen för att säga hej då till första sommaren som mamma,pappa, storebror och lillasyster på landet. Hej vardag hemma i stan. Det är nu det börjar. På riktigt. Livet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har gått i ett sedan vi steg innan förr dörren. Vi har packat upp, tvättat och rensat, rensat, rensat. Lika bra att göra saker och ting klara från grunden. Nu vet vi vad som fattas i garderoberna till vintern och kan börja den årliga jakten på höst- och vinterkläderna. En liten fråga. Till er som känner att ni kan svara. När började ni med tvådelat med jacka/byxa till era barn istället för klassisk overall?
 

Tempur

Tiiidig morgon idag. I kombination med utebliven vuxentid igår. Prinsessan bestämde sig för att hålla oss sällskap till halv två inatt. Och en förmiddag i soliga Kivik med underbara vänner och bebismys. Resulterade i trött mama som nu sovit bort eftermiddagen tillsammans med Filippa medan A & L spelat golf.
 
Vaknade nyss med numera regelbuden smärta i nacke- och rygg plus molnande huvudvärk. Det tar på kroppen att vara mamma till två. Ikväll bär det av mot stan igen. Jag längtar hem till våra sköna sängar. Tror även att jag ska unna mig någon av dessa kuddarna från Tempur i födelsedagspresent. Den klassiska Tempurkudden finns nu i flera olika moderna utföranden och min absoluta favorit är absolut den nedersta på bild.
 
The Comfort Pillow Cloud
 
The Sonata Pillow
 
 
 
 
The Long Hug Pillow
 
 Detta är en multifunktionell kudde som har många olika användningsområden. Tex som kramkudde eller som extra support när man tittar på TV i sängen. Patenterad teknologi The Long Hug Pillow by Tempur® kombinerar support och komfort på ett helt nytt och radikalt sätt. Den är utformad som en traditionell kudde och är tillverkad från ett patenterat TEMPUR konvolut som innehåller granulerat TEMPUR Material. Long Hug Pillow ger därmed en mjuk och lyxig känsla samtidigt som den bevarar och har de tryckavlastande egenskaperna. Tack vare TEMPUR Comfort Teknologin TM (TCT), stödjer denna kudde ditt huvud och din nacke vid varje sovställning och den reducerar tryck som begränsar blodflödet samtidigt som den reducerar smärta och avbruten sömn.
Multifunktionell kudde för ultimat komfort The Long Hug Pillow kan användas på många olika sätt. Förutom att den används som en kramkudde kan den också ersätta behovet av två kuddar i en dubbelsäng, detta pga. av kuddens längd. Den kan även användas av två personer istället för att ha separata kuddar. Likaså kan den användas som support när man läser eller tittar på TV i sängen. I soffan ger Long Hug Pillow även en gränslös komfort och support.
 
Tempur gör även sängar& madrasser samt en hel del övriga produkter som avlastar kropp och själ.
 
 Blir kanske en sväng till SOVA i höst. Bytet mellan BabyBjörnen till ergonomiska Ergoselen har verkligen fått mig att inse hur viktigt det är att ta hand om kroppen. Speciellt för oss som har lätt för att få huvudvärk. Nu vill jag må bra och kunna ta vara på varje minut med min familj!

Tävling

Hos finaste Diana  är jag med och tävlar om dessa ursöta minnesboxarna och album från Bonde Of Sweden.
Minnesboxar & Album
 
Minnesboxar & AlbumMinnesboxar & Album
 
Minnesboxarna innehåller både fotoalbum och lera för att göra hand och fotavtryck på den lilla prinsen och prinsessan. Den vita boken med lammen innehåller ett fotoalbum med plats för att skriva viktiga händelser över barnets utveckling, samt kan du använda den yttre delen som en fotoram. Pris från 349 kr. Fraktkostnad 49 kr.
 
Ett tips är även de ursöta pusselpallarna ...
 
iPod shuffle
Perfekta presenten till dop, namngivelsefesten eller födelsedagen!
 
 
Kanske inte svårt att gissa. Att jag som är tokig i rosa ting. Håller tummarna för att vi vinner minnesboxen för en liten prinsessa till vår egen lilla prinsepressa!

Herr Kantarell

Vi försöker varva ner såhär mot semesterns slut. De lugna behövs även om de mer effektiva är mina favoriter. Igår vart det en promenad i skogen. På jakt efter skogens guld. En kort promenad med gott resultat. Sen kväll med dop fix vilket i sin tur vart sen frukost denna dag. För att sedan rulla mot Kristiandstad för besök på Apotek, reservdelsköp till partytält, blomsterbeställning, servettinhandling och fika. Därefter mötte vi upp prästen i kyrkan för dopsamtal.  Eftermiddagen spenderade A och L på golfbanan medan jag sov tillsammans med F några timmar. Nu är stora barnet nattat och vi arbetar på att få även liten att sova med. Ikväll tänkte vi försöka få till projekt vuxentid. De får ni läsa av som ni vill. Vad vi menar är dock ett glas vitt vin till ett avsnitt av Solsidan.
 
 
 
 
 
Fann denna stilrena receptboken på Lagerhaus för 79,-. Att samla våra "hemligheter" i. Nu tänkte jag att ni kunde dela med er av era bästa svamptips till oss!

A.B.C.

Till skillnad från gårdagen. Tar vi det idag riiiiktigt lungt. Sover, äter och äter lite till. Har funderat lite på bordsplaceringen till dopet och ikväll ska vi gå igenom vilka sånger/psalmer vi önskar till kyrkan. Imorgon är det tid att träffa prästen. Annars har jag fastnad på Tradera. Insett vilken "guldgruva" som ligger i källaren. Och att det är tid att fundera över vilket som faktiskt är värt att spara. Eller kanske säljas och bli till pengar istället. Lovar att tipsa er här om kommande Tradera Auktioner. Till något nytt. Minns ni ABC tallrikarna från Arne Jacobsen/Design Letters? Finns att köpa i Moderna Museets Webshop. Jag hämtade ut ett paket med tre stycken häromdagen och det gjorde mig inte besviken.
 
 
 
 
 
 
När tom förpackningen är i snygg design. Då blir jag glad. Funderar på att göra en tavla till L av alfabetet. Har letat snygg länge men inte funnit någon som är som jag vill att den ska vara. I svart och vitt!
 
 
 
 

Som En Virvelvind

Uppstigning 05.30
 
Mata barn, byta blöja, få lillan att sova, duscha, måla på sig ansiktet, på med kläderna, bebis vaknar, lite missnöjd, morgon bad, bebis nöjd, somnar om med pappa, jag packar ihopa väskorna, packar bilen,bokar tvättstugetid, slänger sopor, samlar ihopa kläderna som jag rensade ut till insamling i säckar, väckte familjen, gav F mat och L frukost, klädde på L, vattnade blommorna, drog ur elen, stängde fönstren, steriliserade flaskorna, de sista fick sin plats i skötväskan, borstade tänderna, toalettbesök, spännde fast barnen i bilen, kom iväg i tid för en gång skull, andades ut en sekund medan mannen la in kläderna till förhoppningsvis ett bättre öde än vår källare, kvart över nio gjorde jag med L entrè på stor Coop, handlade, mannen körde mig till doktorn, tog F och L med sig till BVC, jag hämtade ut ett paket med REA på Lindex, mötte upp A med barnen, rullade vidare till Veberöd, fikade med nybakta bullar med finaste familjen, innan vi tog oss vidare till landet, kompliterade skafferiet i närbutiken, bar in väskorna, packade upp och slutligen beställde hämtmat. Inget annat var att diskutera med de små som utöver allt detta även de haft sina behov och krävt sin tid under dagen. Nu är jag i total avsaknad av energi och bestämmer tidig nattning ikväll.
 
 
 
 
Måtten på BVC visade nästan fem kg och 56 cm kort. Läkarundersökningen hade gått toppen. Vår lilla flicka är preciiis som hon ska.
 
 
 
 
 
 
Finaste sparkdräkten från Mini A  är ett av de fynd jag gjort till Filippas garderob till hösten!

Fattas Ord

 
Vi har haft en mysig mini semester i Varberg i ett idyliskt äventyrsland där mannen skjöt luftgevär, L byggde Lego med ett urval ur ett helt rum och jag med Filippan myste med min mamma. Vi serverades "hotellfrukost", mormors bullar till fikat och Dans grillade spett till middag. TACK underbaraste!
 
Idag har jag varit golfänka med båda barnen hemma. Puh. Inte bara är jag ny på att vara ensam med två barn. Nej. Liam har nämligen utvecklat en stor trots jämt mot oss under sommarlovet. Antagligen med lillasysters ankomst som ursprung till alla känslorna. På BVC säger dem att "Få syskon är det största tramaut i livet." och att det är känslor som bara måste få vara. Vår uppgift är att...
Ösa på med ny positiv energi mellan varven ( inte säga duktig utan berömma med ord som kärleksfylld, vacker, mysig osv. göra mysiga ting på tu man hand med både mamma och pappa, att storebror ska känna sig med i att ta hand om lillasyster).
Härda ut konflikten (ett nej är ett nej, men välj era strider, stå på er vid ert beslut, ge er inte in i en massa diskussioner och sitt med i rummet tills barnet lugnat sig).
Spela jämlikt ( Säga högt till bebis att "Nu får du vänta för nu hjälper jag/leker jag med Liam!", inte svika i när ni lovat det äldre syskonen en stund för att de yngre sykonet skriker ( om det inte är högst nödvändigt självklart), gör upp ett klart schema för vem som gör vad med vilket barn hemma och se till att den som har konflikten med barnet slutför detta)
 
MEN allt detta är så svårt.... när vi tillsammans med alla andra tips "i boken" just nu befinner oss i en situation där vår stora älskling inte riktigt har kontroll över sitt jag längre. Det kastas ting, skriks, rivs och bits. De lyssnas inte på nej. Inte heller på Time Out tillsammans med mamma eller pappa. De slängs i dörrar och skriks fula ord. Och kanske värst av allt. En puss på lillasyster blir hård. Det slickas i hela ansiktet. Dras, slits och kastas ting nära, nära. Självklart har vi detta under kontroll. Är i närheten. Men vill inte skärma av honom helt från lillasyster. Kan skriva en oändlighet.
 
Hur jag känner mig som världens sämsta mamma. Dock bara för en stund. När ting fungerar. Vill jag ge mig själv medalj. Imorgon är en annan dag. Då ska vi till BVC med Filippan, jag ska på läkarsamtal och sedan efter lunch hos vännerna i Veberöd rullar vi vidare till landet igen.
 
Lite av vad vi gjort idag. Mellan trotset hann vi faktiskt med en del. Promenad till ICAN för att hämta ut paket och handla fika, vidare till parken för lek, hem för lunch, sedan har vi spelat spel, sett på film, ritat och byggt Lego tills A kom hem med färdigmat. Ikväll har jag rensat i källaren (vart tvungen att gå ifrån en stund), klistrat bilder i barnens album och redigerat bilder!) Filippan hon är mest sovit MEN vi hann med en liten stund i nya babygymmet.
 
 
Aktivitetsbåge från Jollyroom.
 
 
Söta små djur. Och så är den tyst. Vår Fisher Price låter så otroligt ensidigt och mycket. Som att det inte är tillräckligt med ljud här hemma.
 
 
Mamman gillar den söta designen.
 
 
De där leendena.
 
 
Ooo.
 
 
Fokus.
 
 
Hej Mamman Min!
 
 
Lektäcket som jag sydde av tyg från Panduo Hobby när jag var gravid.
 
Allt detta min variant på ett lekgym som tar stor plats på våra få kvadrat och kanske inte alltid faller mamman i färg- och form!
 
 

Förberedelser

O vad jag är glad att jag pysslade med alla detaljer kring dopet under graviditeten. Som jag misstänkte finns nu verken tid eller ork att pynta om kvällarna. O jag är inte den som klarar av (även om jag önskar att jag vore) att bara hetsa fram något i sista minuten. De mesta är nu på plats förutom möblemanget som vi forfarande funderar över. Tänk om vi bara kunnat boka SOL. Det hade vi gärna betalt vädergudarna en slant för. Dock har vi fått låna partytält av finaste Linnea och Stefan så förhoppningsvis klarar vi en eller annan skur även om vädret skulle trotsa. Vi ser verkligen fram till att träffa alla (nästan) våra nära samtidigt. Jag går och ser på allt fint varje kväll och längtar till dagen D. Vilket ioförsig är lite tokigt eftersom det även är den sista dagen av vår semester tillsammans denna sommaren. Som A sa tidigare känns det lite sorgligt att dessa veckorna börjar ta slut. Våra första veckor som fyra i familjen.
 
 
Vi tycker det är lite x-tra roligt att bjuda barnen i vår bekantskapskrets på dopet och för att de ska känna sig välkomna har vi ordnat med "godispåsar". En liten kalaspresent var ska de få.
 
 
 
Och nyttigt godis eftersom majoriteten av dem ännu inte får lov.
 
 
Sånna här har jag hört barnen ska tycka om?
 
 
"Usch" var L:s betyg av de nyttiga kakorna. Vi skrattade. De innehåller säkert inte de minsta av vad han är van vid i godishyllan.
 
 
Självklart var jag bara tvungen att köpa Hello Kitty pasta. Smörgåstårtor är beställda men vi tänkte säkra kort med makaroner med diverse till de små.
 
Vilken dag vi haft idag. Vet inte varför jag sitter uppe egentligen. Kanske för att känna att jag har lite tid bara för mig. Fast pytsan jag har en liten dotter brevid mig som vill vara mamma nära. I små micro stunder klarar hon av att vila på filten brevid sedan är de mammas famn som gäller. Lyckas dock trycka in en och en annan choklad ( MÅSTE skriva upp börja träna i kalendern) och skölja ner med Cola mellan varven.
 
Idag har vi iallafall varit uppe tidigt. Packat ut från landet, A har tränat golf, jag har bokat mat till dopet, klockan tre hade L tid i Kristianstad för att ta bort gipset, ett antal tårar senare kom vi därifrån UTAN gips, kört hela vägen till Lund, handlat, hämtat ut packet, packat in, lagat middag, tvättat, packat till morgondagens resa till mamma med sin Dan i Varberg och slutligen hamnat i soffan. Illamående med ont i kroppen och lätt hjärtklappning. För det vet alla småbarnsföräldrar att endast ett av alla dessa moment innebär en prövning för samtliga i familjen.
 
Orkar inte ens skriva om fyraårstrotset vi är i förtillfället. Det är H.E.M.S.K.T mest för L självklart men även för oss som inte mycket kan göra att alla känslor som stormar i den lilla stora kroppen!

Bloppis?

För ett tag sedan fick jag frågan om jag möjligtvis funderat på en Bloppis = Loppis på bloggen. Det hade jag inte tänkt på men OM jag hade det vad skulle ni vara intresserade av? Så jag vet vad jag ska leta efter?
 
Just nu säljer jag både vår oanvända In The Pocket Baby Barn Stol och vår Baby Björn Bärsele på Tradera. Hojta till om ni är intresserade!

Älskade Ungar

Med undantag för en tur till Apoteket i Kristianstad för att handla ny gumptermometer samt näsdroppar till F vart det en lugn dag hemma på landet igår. Liam spelade fotboll med A och jag sov med Filippa några timmar. Ibland krävs det bara det lilla för att barnen ska vara nöjda.
 
 
"Mamma. Får jag hålla henne!?!"
 
 
"Är hon vaken eller sover hon?"
 
 
Massor av pussar.
 
 
Operation napp.
 
 
"Min bebeis ska ligga hos mig när jag ser på Pettson!"
 
Filippa är fortfarande täppt i näsan men har ingen feber. Vi hoppas innerligt på att kunna resa iväg till mormor imorgon som planerat. Idag ska vi förhoppningsvis ta bort Liams gips!

I Farmors Trädgård

God Morgon!
 
Uppe tiiidigt idag. För att få lite tid för bara mig. Innan hela huset vaknar och dagen startar. Hade kunnat skriva ett långt inlägg om det här med att bli förälder (ja det gäller både första, andra och säker nästkommande barn) och därmed för en tid avsäga sig en stor del av tid att vara ensam. Den finns helt inte speciellt mkt utrymme för det med de små som behöver oss. Dock är det så otroligt viktigt att fortsätta försöka ge varandra utrymme. Jag förvånas dock över hur lite tid jag själv tycker mig vara värd. En halvtimme här och där. Men mannen honom vill jag ge hela dagar. Och ger mig själv dåligt samvete att jag inte mäktar med. Usch. Måste sluta med detta genast. Idag skiner solen men lillan är förkyld och antagligen blir det en tur till Kristianstad för att handla lite på Apoteket. Farmor och farfar är tillbaka på landet efter en tur hem till stan. Får se om Liam vill följa med oss eller bli med dem här hemma. Det är trots allt mycket roligare att spendera sommarlovet i trädgården på landet än på ICA Maxi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilden på Humlan ovan. Är den enda bilden denna sommaren som jag tagit Manuellt men vad lycklig jag blev när jag själv mindes vilka knappar som skulle vridas om för den perfekta bilden. Är barnsligt nöjd med slutresultatet. Funderar på att fördjupa mig i det här med fotografi. Ska iallafall anmäla mig till en kurs vid Folkuniverstitet för föräldralediga till hösten. Vad tycker ni. Känner ni känslan jag försöker förmedla via mina bilder? Det är det viktigaste för mig. Foto = text i bild!

RSS 2.0