Meny

Förlåt mina vänner. För sent och sällsynta blogg inlägg. Men jag vill tro. Att ni. Precis som vi. Inte prioriterat tiden framför skärmen de senaste dagarna. Idag har vi spenderat tiden med att ordna inför morgondagens nyårsfirande, varit en tur till den lokala elhandlaren och dessutom köpt med oss några små raketer hem. För barnens skull. Och männens. Väl hemma har jag ägnat min tid i köket. Det blev en icke avancerad förätt alà klassisk Skagen Toast. Väl därav en mer komplicerad efterrätt i form av Grekisk Baklava som serveras med vaniljglass.
 
 
Mannens. Eller min. Julklapp. I form av Per Moberg. Jag tackar jag. Har alltid haft ett öga för denna man. Eller hans matlagning menar jag självklart.
 
 
Älskar omslaget. O. Då inte enbart för karln. Färg, form och textil.
 
 
Jag har som bästa Maria Montazami idag funderar över vikten av vad som står på tavellisterna i köket. Tror jag blev nöjd till slut. Lite nytt i varje fall.
 
 
Är så nöjd över min nya brödkorg från Bruka i Stockholm och de nya tallriksunderläggen av Estrid Ericsson från Svenskt Tenn.
 
 
Köket lite mitt mellan jul och vår. Lite ostajlat idag. Med vinflaskan på kant, tomma och halv tomma glasflaskor för pasta, ett ocentrerat God Jul och en adventsljusstake för långt ur i kant där hela bilden faktiskt är lite sne. Ni förstår kanske. Lite hur jag fungerar. Måste lära mig vara mindre pedant. Men jag vill tro. Att det är en del av varför ni tittar in här Hemma På Våran Gata i Stan. För att jag inte kastar ut bilder av diverse. Inget ont om det. Men det är inte jag. Jag tar avstånd från ting som Instagram. Och fortsätter vara petig. Ibland undrar jag dock. Om det inte är lite sjukligt?
 
Nu. Ska jag försöka. Vara lite social med A. Känns som vår tid senaste veckorna varit minimal. Barnen tar all vår energi just nu. Utan paus. Vilket resulterar i att den ena ofta somnar vid nattning och den andre stirrar på TV:n i soffan i hopp om liiite tid i tystnad!

Polarn och Pyret

Vi hade det så mysigt hos farmor och farfar igår. Som vanligt. Åt god middag. Tack o lov. Inte julmat. Även g. mormor var där och vi fick barnpassning hela kvällen. Oj så mycket mat man hinner äta utan barn på armnen. Efter en stund var dock bebisen lite för kladdig för sällskapet och vi fick majs krok sanera i badrummet. Efter middagen vart det god efterrätt och senare present utdelning i vardagsrummet. Barnen våra blir verkligen så bortskämda. Filippa fick bland annat den fiiina overallen från POP som vi önskat oss. O pappan i familjen fick inget mindre än en ny TV. Tror de flesta i vår omgivning har tröttnat på vår bild i mindre kvalitè förutom vi. Här hemma köper vi inte teknik förrän den går sönder. TACK för allt allra finaste svärmor och svärfar.
 
 
Idag har vi inga direkta planer. Har en del att komma ikapp med efter julen. Tvätten måste in i garderoberna idag. Dessutom har jag massor av bebiskläder i stl 62 som ska rensas ut. Är ni kanske intresserade av en liten BABY BLOPPIS?  En ny eltandborste till L måste inhandlas och kanske färg till ett litet projekt. Filippas ska få byta till sittvagn och nyårsmiddagen ska inhandlas!

Spets

Godmorgon. Idag fick vi sova till halv tio. Det tackar vi barnen för. Nu ska här vikas tvätt för att senare åka iväg och storhandla. Det ekar tomt i skåpen efter resan. Sen får vi se om det blir middag hos farmor och farfar till kvällen.
 
Fann denna helt underbara spets duken i HMs vårnyheter.  När man bläddrar bland allt ljust får jag verkligen lust på vår och sommar nu. Denna duken skulle passa perfekt till Filippas 1års kalas. Ja. Jag har redan börjat planera. Har tre stora högtider att fira framöver. O. Jag älskar att planera inför stora dagar!

HemLjuvaHem

Efter några mysiga dagar i pappas hus. Var det tid att återvända söderut. Men inte utan. Att först hälsa på underbara Emma med familj. Liam tyckte det var så mysigt att få träffa sin Gudmor och så även vi. Det är helt galet att vi aldrig träffat Charlie som precis fyllt hela två år nu. Ändå känns det som om vi umgås precis hela tiden. Vi har verkligen njutit så mycket av tiden i storstaden denna gång. Att vi redan planerat in en resa upp i sommar. Då med besök till Gröna Lund och längre tid hos vännerna. Det är fantastiskt roligt att se våra små leka tillsammans.
 
Vi startade bilen runt nio tiden imorse och var innanför dörren med alla ting vid fem snåret imorse. Klockan åtta vaknade barnen och tyckte det var tid att starta dagen. Jag lät A sova. Han hade ju trots allt kört hela natten medan jag kunnat små slumra lite under resans gång. Istället ägnade jag morgonen och förmiddagen till att packa upp och iordning x antal väskor, kassar och påsar. Fick sån lust att röja undan julen med detsamma men där satte jag stopp för mig själv. Det får helt enkelt bli traditions enligt efter nyårsafton. Även om jag har sån lust att plocka samman den där granen redan nu.
 
 
 
 
 
 Det var verkligen skillnad i väder att komma hem. Från ett galet snöigt Stockholm till ett soligt Lund med grönt gräs och fåglar som kvittrar utanför fönstren där solen lyser in. Inte mig mot. Köpte nya Sköna Hem idag för att se över trenderna inför det nya året. O. Apporpå det. Måste vi se över nyårs menyn. Jag och mannen står för förätt och efterrätt detta året. Några bra tips?

På Andra Sidan Stan

Igår tackade vi för oss och lämnade mammas lägenhet inne i stan. Istället rullade vi vidare till andra sidan stan. Där jag växt upp. Där ett minne finns vid varje gatuhörn. Vi stannade hos min barndomskamrat Cecilia med familj. För fika och lek. O. Så hann vi vuxna prata ikapp. När det började mörkna var det tid att säga hej då. Men vi kommer tillbaka redan i sommar. L var nock inte riktigt färdig lekt med alla roliga leksaker som fanns. Vidare begav vi oss ännu längre ut på landet. Till pappa. O. De nya huset. Det blev middag och ännu mera julklappar. Idag sov vi länge, åt skinksmörgås till frukost och har precis kommit tillbaka från en vända i snön. Det blev en iglo och snögubbar på tomten. Snart får vi besök av min storebror med flickvän och även idag vankas det familje middag. Det blir lite färre uppdatering här inne nu. Tar vara på tiden tillsammans med familjen!

Julafton

Då var det äntligen julafton. Liam är överallt och A kämpar med att bygga ihop ett Lego Star Wars skepp som L fick som julklappa på morgonen. Mormor lagar ris a`la malta och Filippan vilar en stund. Jag har ordnat med håret och klätt på mig julklänningen som är en favorit från HM i repris sedan dopet i sommras. Med lite päls på blev den väldigt rätt även vintertid.
 
 
 
 
 
 
 
God Jul önskar vi Hemma På Våran Gata i Stan!

Jultävling HemmaHos Katta i Samarbete Med SmartBuyGlasses

Jag tävlar inne hos Hemma Hos Katta om ett presentkort från Smart Buy Glasses.
 
 
 
Nu under uppersittarkvällen skriver jag på rim.
För att jag verkligen, verkligen vill vinna någonting.
Hos finaste Hemma Hos Katta kan har jag chans att ett presentkort från Smart Buy Glasses vinna.
Då skulle jag mig ett par solglasögon från Ray Ban finna.
Att bära när solens strålar lyser.
Eller när nattens sömn tryter.
Håll nu tummarna dina.
Att finaste bågarna blir mina!
 

Djurgården

Vi startade upp tidigt idag. Med en tur till Djurgården och det här stället. Vi tog som de turisterna vi är självklart Djurgårdfärjan över från Slussen. Medhavd matsäck hade vi också. En riktig familje tur alltså. Nu har vi handlat en kanellängd till fikan och efter lite socker blir det ännu en eftermiddag i pulkabacken. Det blir något kortare uppdateringar här nu i och med julen. Men ni vet vad vi sysslar med i vart fall. Imorgon är den stora dagen och jag ska försöka hinna med att fotografera lite till er!

Svenskt Tenn

Vi hade en riktigt mysig dag i Gamla Stan igår. Promenerade runt i de smala gränderna med massor av snö överallt, handlade design i de många butiqerna och köpte brända mandlar på julmarknaden. Dessutom hann vi en promenad förbi Slussen upp till mina gamla hoods på Söder. Där åt vi på restaurang för första gången med Filippan. Med hjälpa av en lånad IKEA stol och majskorkar vart premiären var en succè. Under tiden hade Liam och mormor haft en jättemysig dag på Spårvagnsmusen. Kvällen blev tidig.
 
Idag var mamma och jag vid Svenskt Tenns butik på Strandvägen vid öppning. Myste även runt en stund inne på NK och Bruka innan vi tog tunnelbannan hem för lunch med nybakta bullar från Konditoriet. Eftermiddagen har vi spenderat i pulkabacken. Ett ordentligt snöbollskrig och julpyssel hann vi med även det.
 
Dagens shopping från Svenskt Tenn. Estrid Ericssons elefanter. I form av nya underlägg till köket!

Tävling i Samarbete Med Kaspersky Lab

I samarbete med Kaspersky Lab kan ni nu vinna ETT ÅRS VIRUSSKYDD till er dator.
 
 
Den säkrare, enklare lösningen för internetsäkerhet
Kaspersky Internet Security 2013 arbetar bakom kulisserna och levererar en kraftfull skyddsteknik med virusskydd som ser till att du, din dator och dina barn är skyddade mot de senaste och kommande hoten. Tack vare alla automatiska säkerhetsfunktioner i Kaspersky Internet Security 2013 blir det dessutom väldigt enkelt att skydda din dator – så du får ett skydd i världsklass, utan att behöva vara någon säkerhetsexpert.
 
För Att Medverka i Tävlingen:
 
Kommentera nedan vad du skulle tycka var värst att förlora/bli bestulen på från din dator eller ute på internet.
 
Tävlingen pågår tom 31/12-12.
 
L.Y.C.K.A. T.I.L.L!

EnDagIGamlaStan

Nu är vi framme i Stockholm. Resan gick jättebra. Även om vi är lite trött idag. Barnen sov större delen av tiden så vi körde utan stopp. Cirka 7 timmar. Halva vägen helt utan problem. Senare delen med snöstorm och halka. Men nu är vi på plats. Idag har vi sovit länge. Liam lämnade precis med mormor för besök i storstaden. Vi övriga tre ska som riktiga turister besöka Gamla Stan!

Vi Har Det Bra Vi Här Bak i Bilen

Barnen är badade, iklädda pyjamas och myser under sina täcken i bilbarnstolarna. Bilen är packad och vi är därmed på väg till storstaden för jul tillsammans med min familj i år. Med andra ord. Stockholm nu kommer vi!

REA

O. Som jag skrev tidigare. Har Filippan växt ur sin garderob. Vi är i stort behov av bas som body`s, byxor och strumpor. Blev så glad när jag såg att Boozt har REA på två av mina favoritmärken Petit Bateau och Holly`s.
 
 
Tycker man kan fynda mycket på REAN nu för tiden. O. Det bästa. Tycker jag är internet REA. För jag gillar inte att trängas. I år är jag bland annat på jakt efter en jacka till Liam. Letar ni efter något under annandagsrean i år?
 

AllDressedUp

Har spenderat dagen tillsammans med mannens mamma. Vi har ordnat några sista måsten innan resan till Stockholm och hämtat L tillsammans på dagis för fika från det lokala konditoriet.
 
Filippa har växt ur alla sina stl 62 nu och jag tror vi kommer hoppa över stl 68 i mycket för att gå direkt till stl 74. Denna bland annat fick följa med hem från Lindex idag. Nu ska jag skynda mig in i duschen. Julbord väntar på Grand Hotel!

Dianas Julkalender Lucka Nr 18

Testar lyckan ännu en gång i Dianas fina julkalender. Denna gång tävlar vi om ett valfritt plagg från My Cinnamon Girl.
 
 
Om jag vann skulle jag önska mig denna.
 
My Cinnamon Girl är helt nytt för mig. Blev direkt förälskad i deras kollektion och älskar mamma/dotter konceptet. Tunikor, klänningar, accessoarer etc. att drömma om.
 
Önska oss ett Lycka Till!

Filippas Nya Bil

I eftermiddags hämtade mannen ut en tidig julklapp från morfar till Filippa. Min snälla pappa som tänk steget längre. Att vi kommer resa med många ting med oss i bilen till och från Stockholm. Och eftersom Filippa inte direkt ser några orättvisor under julklappsutdelningen i år. Tyckte morfar hennes det var bättre att presenten skickades direkt till våran gata hemma i stan. Nu har A något att ordna med ikväll. När han inte spenderar tiden i tvättstugan. Inte ofta min man mekar med bilar. Själv ska jag ordna med håret som ska få sig lite ny färg.
 
Självklart önskade sig vår prinsessa en ROSA bil från morfar. Hur söt är inte denna? Ni finner den HÄR!

Skor

Godmorgon Allihoppa!
 
Filippa sover och jag väntar på att lillebror ska komma. Har precis bakt en kyckling paj och gjort sallad. Luktar underbart gott. Blev lite si sådär med frukosten imorse så jag längtar redan efter lunch. Ville mest se in och tipsa er om mina nya skor. Fann dessa efter gott ord från min vän Linnea. En budgetvarianter av dyra Clark`s på Stadium för 699;- och kunde inte låta bli när jag fick 20% av på hemsidan i förra veckan.
 
Underbart sköna, praktiska och ser bra ut.
Skynda Fynda!
 

Vinnaren Av Vimpeln Från Nyblom Kollèn

Då var det tid att dra vinnaren utav jul vimpeln från Nyblom Kollèn.
 
 
Trumvirrvel...
 
G.R.A.T.T.I.S
 
Michaela
 
Nu slipper du skotta fram dekorationerna ur förrådet.
 
Maila mig dina uppgifter till [email protected]!
 
 

Varsegod

Idag har en väldigt trött mamma och prinsessan spenderat dagen tillsammans med Emma och Ebbe. Vi har lärt oss äta majskrokar och pratat om livet. Efter hämtade vi Liam på dagis. Vi gjorde varm choklad med mini marshmellows. Sedan har vi lekt på filt och längtat till på torsdag. När vi äntligen reser till familjen och vännerna i Stockholm.
 
 
 
 
En riktig Gullfia med klibbig majskrok överallt!

Energi

Det har varit ovanligt tyst här inne i helgen. Tyvärr är det inte för att vi gjort en massa spännande ting utan för att vi varit hemma hela familjen med lite aktivitet. Vilket resulterar i två rastlösa barn och föräldrar som mest vill vila. Kände att vi behövde en helg utan några vidare planer. Tror inte Liam håller med om det dock. 4 åringar vill gärna att det ska vara fullt upp från morgon till kväll. Om det inte är det. Ser de till att de blir det. Genom att tjata, babbla och dunsa omkring. Så istället för min lugna helg som skulle fylla på med energi. Börjar jag nu veckan med att vara om möjligt ännu tröttare än innan helgen. Hoppas Tomten kommer med sovmorgon!
 

Dianas Julkalender Lucka Nr 15

I lucka nr 15 i Dianas julkalender gömmer sig inte mindre än ett presentkort hos Partytajm värde 200,-
 
 
 

Partytajm startades för att göra livet lättare för den som ska arrangera barnkalas och övriga kalas. Här hittar du helt ljuvliga tillbehör till dop, kalas och festligheter.

Hos Partytajm ska man alltid kunna få hjälp med idéer och artiklar till ditt eller ditt barns kalas. De har mer än 3500 produkter i sortimentet och det utökas ständigt. Alla deras leksaker är godkända enligt Europeisk standard och CE märkta.

 

Detta vill vi jätte, jätte, jätte gärna vinna. Presentkortet skulle dock inte användas till våran familj. Utan till ett litet hemligt kalas för någon annan som jag har planerat lite längre fram till våren. Utan att avslöja för mycket detaljer kring det hela. Skulle vi klicka hem en hel del blått!


Ett Litet Kom Ihåg

Jag tror. Att ni. Precis som vi. Har mycket att göra i dessa tider. Att det inte finns samma tid att prioritera vid datorn. Men jag vill bara påminna er om tävlingen med Nyblom och Kollèn som avslutas på söndag och än så länge endast har 1 tävlingsdeltagare. Vilken skapar vinstchans för er andra.
 
L.Y.C.K.A T.I.L.L!!!

Pyjamas

Ännu denna dagen startade tiiiidigt. Med en liten utvilad Filippa, tid på bilverkstaden och förberedelser inför Liams utflykt med dagis. Det skulla packas pannkakor, köttbullar och varm choklad i den lilla ryggsäcken. När A och L lämnat bäddade jag ner mig och Filippa i sängen igen och sov tre timmar. Välbehövligt.
 
 
 
 
 
 
Var och hämtade ut en ny pyjamas av  Petit Bateau från Miinto . En lika som den Filippa haft sen hon var nyfödd fast nu i större modell.
 
Nu ska vi klä oss, promenera ned till stan för en tidig julklapp och sen hämta inte mindre än två 4 åringar på dagis!

Lucia

Det blir senare och senare inlägg här på bloggen numera. Tror december är en upptagen månad för oss alla. De är avslutningar, Luciafirande, adventsfikor, julklappshandel, planering av juldagarna, julbord etc. som tar upp vår tid. Dessutom vill vi julpynta, pyssla, baka, slå in klappar och klä granen. O inte att glömma. Är vardagen fortfarande där med alla sina måsten. Det finns helt enkelt inte tid  till allt. O vi måste prioritera. Om vi ska hinna njuta av julen lite. Inte stressa igenom det hela. Och denna julen. Även om jag föräldraledig och har lite mer tid till allt detta. Känner jag fortfarande att det i hemlighet. Blir lite för mycket ibland. Och då har vi ändå. Valt att minska ner på mycket i år. Sen ser jag hur det lyser i Liams ögon. När han talar om julen och allt där kring. Då vet jag att allt vårt slit är värt det.
 
Igår besökte vi som skrivet Vellingeblomman. Tusentals med tomtar, en miljoner juleljus och socker i massor. För vår del. Var det mest upplevelsen som lockade i år. Tomtebyn kallar Liam det stora växthuset med butik för.
 
 
Mamman föll dock pladask för denna söta fågeln i porslin.
 
 
Som fick flytta in i vårt köksfönster under dagen.
 
 
O den lilla ekorren. Fick sin plats. Hos den vita Amaryllisen.
 
 
O det klassiska. Änglaspelet. Minns jag sedan min barndom. Från min bästa kompis Elins hem. Nu fick det bli ett även i vårt hem. För våra barn att minnas.
 
 
Det lilla Luciatåget fann vi dock inte under gårdagens utflykt utan tidigare under månaden från Åhlens. Påminner mig om Lisa Larssons Luciatåg som jag länge önskat mig men aldrig kommer att unna mig. Inte på länge i vart fall.
 
O. Lucia. Det har vi firat idag. Tiiiidigt imorse ringde klockan. Vi gjorde iordning barnen och tassade iväg till dagisgården där alla avdelningar vid den öppna elden stämningsfullt sjöng för oss i form av de sötaste små Luciorna, Tomtarna, Pepparkakegubbarna etc. Efteråt bjöds det på varm choklad, glögg och lussekatter/ pepparkakor bakta av barnen. Våra älskade små. Som vi älskar så högt. Liam frågade mig på vägen hem. Om vi var imponerade. Vi hade självklart redan kramat om tusen ggr och berättat hur fint vi tyckte det var. Sedan frågade han mig. Om jag grät. För han vet att jag ibland gråter. För att jag är lycklig. Ja jag grät gubben. Och pappa torkade mina tårar. Det var en lycklig om än trött liten son vi bäddade ner i den lilla sängen inatt. Lillasyster sov sedan länge!

Vill Du Gifta Dig Med Mig?

Ja. Vad vore ett litet blogg frieri såhär den 121212. MEN så roligt ska vi inte ha. För jag och A är ju redan förlovade. Sedan lång tid tillbaka. Och när bröllopet blir. Det får framtiden visa. Ibland säger jag att vi kan väl gifta oss borgligt men mannen säger nej. För att han känner mig tillräckligt väl för att veta att det inte är min önskan. Inte bröllopet i mina drömmar. Där jag får pyssla med varje liten detalj. För ni som läser bloggen. Kanske har märkt av ett visst intresse för dekoration och perfektion från min sida. Tror både mannen och jag har en relativt klar bild av hur vi vill gifta oss. I vart fall vart. När. Det lovar jag er att ni kommer få veta.Så länge. Får jag nöja mig med en romantisk komedi och istället G.R.A.T.U.L.E.R.A våra underbara vänner Linnea och Stefan som idag överaskade oss med att idag bli man och fru.
 
 
Jag har istället för att bli friad till eller gift. Spenderat dagen tillsammans med familjen. Ordnat med några ärenden på stan, varit på Vellingeblomman och ätit pannkakor till middag.
 
Nu ska jag bädda ner mig i sköna sängen. Imorgon är det nämligen tiiiiidig uppstigning för iskallt Lucia firande utomhus på Liams dagis!

G.R.A.T.T.I.S

´Hipp Hipp Hurra För Filippa 6 månader idag.
 
 
 
 
 
 
Du är mer än allt vi kunnat önska oss!
 

Snövit

Hjälp som det snöar. Det slutar aldrig. Tar inte ens en liten paus. Och vi Skåningar som är vana med ett ordentligt snöoväder per vinter som försvinner lika snabbt som det kom sitter stumma i stugorna. Jag som spenderar större delen av mina dagar inne. Tycker självklart det är en riktig stämningshöjare med det vita vinter landskapet utanför fönstren. Med undantag för när jag måste klä på barnen plus mig själv tusen lager kläder inklusive mössor som kliar och skor som får mig att frysa om tårna oavsett raggsockor eller inte. I vart fall. Idag har vi varit riktigt effektiva. Sådanna dagar gillar vi. När ork och lust finns. Ska inte tråka ut er med detaljer kring det hela. Har fått en hel del projekt avklarat. O det tycker vi är skönt. Sen har jag lyckats med konsten att starta upp minst lika många ting igen. Men, men. Sån är jag.
 
 
 
 
 
 
 
Prinsepressans nya mössa från POP. Tycker det är svårt att htta mössor som sitter bra. Filippa har nu växt ur sin Newbie som vi tyckt så mycket om.
 
Imorgon. Är Liam hemma från förskolan och ska följa med Filippan till BVC. Vår lilla prinsessa fyller 6 månader och ska på obligatorisk läkarundersökning. Sen blir det frukost på cafè och pulkaåkning i parken. Längtar!

Den Lycklige Vinnaren

Då var det tid att utse vinnaren utav ett personlig iphone skal från Case App
 
 
 
Trumvirvel...
 
G.R.A.T.T.I.S
 
Pauliina som kommenterade 2012-12-03 kl 22.01.11
 
Nu kan du skapa den perfekta julklappen till mannen din och han kan bära med sig sonen sin vart han sig i världen vänder.
 
Maila mig till [email protected]
 

Tävling i Samarbete Med Nyblom Kollèn

 
Nu kan ni tävla om en likadan vimpel som Liam har i sitt rum.
 
 
Vinnaren kommer att kunna välja mellan röd eller grå text på vimpeln.
 
För att medverka i tävlingen:
 
1, Kopiera bilden ovan och klistra in den i ett inlägg i din blogg.  Skriv följande mening under bilden... "Jag tävlar inne hos HEMMAPÅVÅRANGATAISTAN (länk) om en vimpel från NYBLOM KOLLÈN (länk).
 
Om du inte har någon blogg. Skickar du tre mail med uppgifterna ovan inkl. ett till [email protected]
 
2, Gilla Nyblom Kollèn på FB.
 
3,  Kommentera här på bloggen med vilken DIN favoritprodukt är i Nyblom Kollèns sortiment.
 
L.Y.C.K.A T.I.L.L!!!

Dianas Julkalender Lucka Nr 9

O. Vi vill verkligen, verkligen, verkligen vinna dagens lucka inne hos Diana. Wow. Vilket pris. En hel goodie bag från Elodie Details.
 
Stroller Shopper. Den perfekta blandningen utav skötväska och väska. Inuti ett fack som rymmer blöjor och våtservetter. Ja allt babyn behöver. Resten av utrymmet är till mamman. Väskan är designad för att både kunna hänga på barnvagnens handtag men även kunna användas som en helt vanlig handväska.
 
Angel Lace Filt. Mjuk som en teddybjörn, dubbla lager tyg för att klara kyla och i material som tål att tvättas om och om igen.
Angel Lace Napphållare.
 
2 stycken nappar. Sngel Lace och Peace.
 
Det hade verkligen varit en helt underbar vinst nu när Filippas ska byta från ligg till sittvagn. Jag älskar att allt går i vitt. Det är en sån svår "färg" att finna babyprodukter i. O en snygg väska känns som hundra år sedan jag fick unna mig ;)
 
Önska oss Lycka Till!
 
 

L.Y.C.K.A

Godmorgon 2:a advent!
 
Barnen har fått paket i strumporna. Vi har sett julkalendern på TV och tänt 2a ljuset. Mannen bakar lussebullar till dagens adventsfika med underbara Linn, Henrik, Leia och bebisen i magen. Julmusiken spelar och ljusen är tända. Vi går in helt för julen denna helg och jag älskar det. Har en minut över. För bara mig. Och delar. Till er. Bilder. Från gårdagen.
 
Det är något SPECIELLT över att klä granen med sin egen lilla familj. SÅ mycket KÄRLEK. Detta är livet. När alla de där andra känslorna inte finns utan bara en fullständig hundraprocentig glädje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vår julgran 2012!

Julstök

Idag vaknade vi till ett soligt iskallt Skåne. Utanför fönstren glittrade stadens takåsar av nyfallen snö. Vi bestämde en tur till Stadsparken för att starta dagen. Där mötte vi upp Siri, Peter och sötnosen Lorens för pulkaåkning. Barnen blev rosiga om kinderna, papporna diskuterade fiske och vi mammor livet. Efteråt promenderade vi vidare till ankorna. För att ge dem mat. Innan vi själva gick hem för lunch. När vi fått upp värmen. Klädde vi granen. Eftermiddagen och kvällen spenderade vi i byn med finaste vännerna. Nu har vi nattat barn, tänt belysningen i julgranen och cirka hundra ljus. Nu ska jag krypa upp i mannens famn under en filt. Min kropp är fortfarande frusen efter en dag med mycket frisk luft.
 
Bjuder på några bilder från Liams "rum" som vi jul dekorerat i veckan...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vimpeln är ny och kommer från Nyblom Kollèn!
 

Buzzador

Det blev en bättre dag idag. Efter Apoteket och Posten mötte vi upp Emma med Ebbe för lite julklappsshopping. Det var snabbt avklarat och vi köpte med oss smörgåsar från Subway hem hit. Mycket skönare att kunna ha de små på lekmatta, i babysitter och i gåstol istället för i famnen på CafÈ balanserandes med mat och dryck i händerna. Efter jul tror jag vi ska prova oss på Öppna Förskolan här i närheten. Anpassa för de små, sångstund och prisvärd fika. Så mycket bättre. Efter Emma/Ebbe lunchen var det tid att hämta storebror på dagis. Idag tog vi även med en vän. Min eftermiddag har därav ägnats åt en hel del kojbygge och mellanmålsfix. Till middag blev det obligatoriskt tacos och efter lite familjetid med spel nattar mannen nu barnen. Jag har tagit en varm dusch och smörjt in mig i body lotion från Dove som jag fick i mitt paket som jag hämtade ut på Posten från Buzzador i eftermiddags. Nu är jag helt mjuk och len.
 
 

Vill DU också bli en Buzzador?

Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova..

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj varierar beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna och vilka kampanjer som kommer.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du information om kampanjen via email. Du väljer sedan själv om du vill vara med i kampanjen eller inte.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är hemmapavarangataistan): <a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=hemmapavarangataistan>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=hemmapavarangataistan</a> 

Du kan också skicka ett e-post meddelande med texten "SWEDEN hemmapavarangataistan"  till [email protected]” eller SMS:a "Buzzador hemmapavarangataistan" till 72323 så får du inloggningsuppgifter direkt. Vid första inloggningen får du komplettera din profil så att det går att välja ut rätt kampanjer för dig.

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken: <a href=http://www.buzzador.com/se?refstr=hemmapavarangataistan>http://www.buzzador.com/se?refstr=hemmapavarangataistan</a>

Nu ser jag fram till en mysig helg med familjen. Imorgon blir det pulkaåkning, julbak och så ska vi klä granen. Längtar!


Dianas Julkalender Lucka Nr 6

O. Blev SÅ glad över dagens lucka hos Diana.
 
 
I denna luckan är vinsten ett valfritt plagg från Lykkeliam som har kläder för barn mellan 0-10 år. Roligt med en tävling där även sonen är i målgrupp. Vinner vi. Är dessa coola jeansen från Phister och Philina högst upp på önskelistan!

Slut

Efter denna dagen. Kan jag omöjligt leverera något inspirerande till bloggen. Möjligtvis ett litet peppande. Håll ut. Det blir bättre. Till alla ni andra småbarns föräldrar som kämpar med olika utvecklingsfaser. För att inte gå närmare in på detalj. Har denna dagen testat våra gränser till det yttersta. Vårt tålamod är mer än slut och glädjen över att handla de sista julklapparna till sonen idag var knapp. Säkert har denna dagen varit minst lika jobbig för vår fyra åring som kämpar med hela sitt känsloregister. Jag har själv varit där. O minns. Denna dagen har gjort det mer än tydligt att det är vår uppgift som föräldrar att skapa regler utifrån våra barns förutsättningar som förenklar deras förhållningssätt till det som sker runtomkring. Inte alltid det lättaste. När allt man vill är att ge efter för att få höra att vi är världens bästa mamma och pappa. Det är lätt att tvivla på det ibland. När ens barn skriker, testar och trotsar.
 
 
Nu ska jag bädda ner mig till lite TV4Play med Tori and Dean. Hoppas på en bättre dag imorgon. Då ska vi möta Emma och Ebbe på stan för lite julklappsfix!

Miinto

Ett julklappstips...
 
Miinto har kläder för hela familjen. Här finns märken som Filippa K, Odd Molly, Tiger of Sweden, Petit Bateau, How To Kiss A Frog etc. Just nu fri frakt och förlängd retur rätt tom 5 januari om du beställer mellan 26 november och 21 december. Tänk på att handla innan den 17 december för att vara säker på att få dina varor innan julafton.
 
 
 
 
 
 
Jag älskar dessa plagg från Cheap Monday. Kvalitet och hög modestandard till bra priser.
 
För mer information.
 
Besök Miinto!

Julkort

Filippa har haft ont i magen inatt. Stackars liten. Det är övergången till Nan2 och mat som spökar. Vi har sovit tätt tillsammans och mamman har fått massera magen om igen. Det är mycket som är nytt för de små liven och ibland undrar jag om de verkligen är redo för "mat" såhär tidigt? Vad säger era BVC? Har hört att på vissa ställen är det inget före sex månader?
 
I vart fall. Vi hoppas på att det ska bli bättre idag. Då vi ska spendera dagen i staden tillsammans med Tant Nea för lite shopping och lunch. Sedan hämta storebror på dagis och i eftermiddag tror det ska tillverkas Rocky Road här hemma. Ett lite lagom julgodis att göra med barnen. Knäck vågar jag mig inte på. Om inte någon har ett recept där jag inte riskerar bränna av mig fingrarna i den klibbiga heta smeten?
 
Till punkt. Årets julkort 2012. Jag hade höga ambitioner. Om att lyckas fota bägge barnen i ett julinspirerat motiv. Bestämde mig ganska fort för att plocka ur arkivet istället. Där fanns inte ork men jag är riktigt nöjd ändå. De är så fina våra små.
 
 
 
 
 
 
 
 
Beställda från PrintsWithWings!

Dianas Julkalender Lucka Nr 4

I år delar jag Liams glädje över att vakna till en ny lucka varje dag. Finaste Diana har ordnat med en julkalender  (som jag tipsdade om HÄR) med jättefina vinster. Självklart är vi med.
 
 
 
I denna lucka har vi chansen att vinna ett fint dop/namntryck av barnboksillustratören Bettina Johansson. Motivet är ett barnrum där hon efter din beställning handskriver barnets födelseuppgifter på bilden. Dessa tryck passar utmärkt att ge bort till en nyfödd, som doppresent eller vid en födelsedag
 
O. Jag vill så hemskt gärna vinna denna tavla till Filippa. Perfekt 1-års present. Med storebror fanns så mycket tid över att skriva ner och spara alla minnen. Tyvärr finns inte samma tid, ekonomi eller ork till lillasyster. Om vi skulle vinna. Skulle Bettina få skapa ett tryck värt en prinsessa i rosa, vitt och med tusen lager tyll.
 
Önska oss L.Y.C.K.A T.I.L.L!!!
 
 

En Prinsessas Liv

Här är vi upptagna med att göra precis ingenting. Vardagen tar opp all tid. Med två små blir det lätt så. Nedan följer en klassisk dag Hemma På Våran Gata i Stan...
 
07.30-08.00 Barnen vaknar. Liam ser på Barn TV medan jag ordnar med frukost och A duschar. Filippa leker på matta, sitter i babygym eller matstolen. Är hon tillfreds underhåller hon sig själv med att ta i och ur nappen, leka med skallran eller testa sina reflexer.
 
08.00-09.00 Vi äter frukost tillsammans. A gör iordning Liam. Kläder och tandborstning. Jag gör iordning mig själv Filippa samt evt. flaskor till dagen om vi ska på tur.
 
 
09.00-11.00 A och L lämnar för dagis och jobb. Jag och Filippa gör stretch övningar för nacken innan vi går OM vi ska iväg annars ser vi på "Efter Tio" och njuter av en stunds tystnad. Leker på mattan, sjunger sånger eller tränar. Sen blir Filippa trött och cirka en halvtimme medan jag ser igenom mina mail och förbereder lunch.
 
 
11.00-12.00 Vi äter lunch. Filippa älskar numera gröt och fruktpurè men är inte alls glad i barnmatsburkarna.
Denna vecka ska vi testa kyliing rotfrukter hela veckan för att se om hon vänjer sig vid smaken. Sedan tänkte jag nog använda mig mycket utav vår egen mat. Det gjorde vi alltid med L och det var det som fungerade bäst.
 
 
12.00-13.00 Vi tvättar av oss efter lunchen. Går igenom Posten. Sjunger favoriterna  "I ett hus", "Lilla Kanin" och "Bä Bä Vita Lamm" Filippa sitter i Bumbon en liten stund villket har varit vårt sämsta köpt hittintills. Prinsepressan tycker inte alls om att sitta i den. I vart fall inte utan underhållning av mamma. Hon spänner sig konstigt och trycker sig ur stolen. Tänkte att det kanske är en vane sak men det verkar inte så. Det blir en annons på Blocket snart. Någon som är intresserad? Vår sjukgymnast rekommenderade denna till oss och den är säkert jätte bra om barnet trivs i den. Filippan kommer snart sitta själv och denna kommer kännas överflödig.
 
 
13.00-13.30 Gåstolen däremot. Den älskar hon. Dock blir det bara kortare stunder. Märker att hon blir trött snabbt. Efter en stunds lek. Sover Filippa cirka trettio minuter till medan jag brukar ordna med måsten eller bara tar en liten stund för mig själv. Sedan är det oftast tid för att hämta storebror på dagis. Filippa älskar att hämta L. Komma ut på promenad, träffa alla barnen och le stort till storebror. Än så länge gillar hon liggvagnen. Skulle gissa att vi kommer byta till sittvagnen om en månad eller två. Då blir det fårskinnsfäll och åkpåse.
 
14.00-17.30 Vi går tillsammans hem från dagis. L brukar gå halva vägen och stå resterande del på ståbräda. Vi pratar lite om dagen. På torsdagar går vi ofta till biblioteket. Övriga dagar brukar vi finna på något roligt tillsammans här hemma. En stund. Sedan leker L själv. Jag ser fram till sommaren. När vi kan börja vara ute mer. Det är så mycket enklare. Att finna på roliga ting i varmare väder. Efter att vi gjort något tillsammans en stund brukar L se en film eller lite barn TV. Ungefär vid denna tiden brukar Filippa sova cirka trettio minuter ännu en gång.
 
 
17.30-19.30 Pappa är hemma. Vi bestämmer mat och hjälps åt att laga detta. Ibland blir det att A är med barnen och myser medan jag får lung och ro i köket eller så hjälps vi åt allesamman. Äta gör vi allesammans vid köksbordet. Filippa sitter med hon också och får smaksensationer utav vår mat. Efter middag är det disk. A diskar nästan alltid. Läste någonstanns att män som diskar tydligen är lyckligare. Ja det kan nock stämma. För diska gör han bäst. O tvättar med. I vart fall. Nock med skryt. Under tiden A diskar. Badar och duschar jag barnen. När de senare är iklädda pyjamas brukar jag läsa saga för L medan A matar Filippa med Nan innan det är tid att sova. L somnar i sin säng men vill att vi ska vara i rummet. F sover i sin säng och somnar med hjälp av sängmobil plus snutten. Snutten är extremt viktig och ska helst ligga över huvudet.
 
19.30- 00.00 Vi sister som två urvridna disktrasor i varsin del av soffan och kommer fram till att vi kanske borde göra något mer tillsammans utav dagen.
 
00.00 Vi går och lägger oss.
 
Där. Har ni den. En klassiskt dag för vår lilla familj. Sen ser den självfallet ut på olika sätt beroende på aktivitet. Men på ett ungefär är rutinerna detsamma. För oss är rutiner A o O. Våra barn fungerar bättre med dem och även vi. Med reservation för undantag självklart.
 
Idag t.ex. Spenderade vi eftermiddagen tillsammans på stan. För att leta vantar till L. Eftersom det alltid försvinner på dagis. Kanske vore en affärsidè med kvalitetsvantar med barnens namn i stor text. Är SÅ trött på att springa till affären var vecka för nya vantar. Så letade vi vinterskor. För de jag köpt hos HM för 250;- läckte in på samma ställe i bägge skorna andra dagen de användes. Kanske är vad jag kunnat vänta mig för den pengen men jag har själv köpt skor där som varit bra i kvalitèn för budget pris. Dessa får i vart fall reklameras och vi var så lagom glada i att leta nya vinterskor i december. När allt är slut. O det som är kvar är dyrt. Fann till slut ett par kvalitetsskor på Stadium till nedsatt pris 149;-. Sista paret. De köpte vi. Trots dålig service. Sånt retar mig något förfärligt. I alla fall. Med tomtegröt i magen sover nu barnen och jag ska ta mig en lång varm dusch!

Tävling i Samarbete Med Caseapp

I samarbete med Caseapp kan ni nu tävla om ett personligt iphoneskal. Precis som min present till A. .
 
 
För Att Medverka i Tävlingen:
 
Gilla Caseapp på Facebook HÄR.
 
Kommentera här på bloggen.
 
Ta nu chansen att vinna den PERFEKTA julklappen.
 
L.Y.C.K.A T.I.L.L!

Den Lycklige Vinnaren

Då var tiden inne att utse vinnaren utav ett presentkort värde hela 500;- hos Ellos.
 
 
Trumvirvel
 
G.R.A.T.T.I.S
 
Genta
Välj nu ut något fint till mamman din i hela Ellos sortiment.
 
Maila mig till [email protected]
 
Och stort TACK till alla ni andra som var med och tävlade. Snart kommer en ny rolig tävling här Hemma På Våran Gata I Stan!

Tåååååårtan

Några bilder från eftermiddagens kalas. Inspirerad av Limelino bakte jag dagen till ära en alldeles egen tårta. Ja. Jag köpte bottnar. Men jag gjorde egen hallon - och chokladkräm och Lemon Curd. Monterade samman det hela. La på ett lager grädde och strödde över kokos. Volià. En snö tårta.
 
 
Att dekorera är roligt.
 
 
Tycker dekorationerna påminner något om Tomtens skägg.
 
 
"En sockerbagare hen bor i staden. Hen bakar kakor. Mest hela dagen..."
 
 
Tänd ett ljus.
 
 
Vas HM Home, Stjärnor Granit och Julkulor Day.
 
 
Julgodis i våra egna tillverkade strutar. Papperssugrör i svart- och vitt. Plåtburkar NK Stockholm.
 
 
I bakgrunden mitt fina hus från Ellos.
 
Nu Solsidan, Gossip Girl och sova tiiidigt. Imorgon får vi lek och lunch besök. Av finaste Emma och Ebbe!

G.R.A.T.T.I.S

Vi gratulerar. Vi gratulerar. Vi gratulerar. Vår A idag. Grattis världens finaste man och pappa. Vi ville självklart ge mannen DEN bästa dagen och startade med traditions enlig sång på morgonen, paket öppning i sängen och mysig lång frukost tillsammans innan vi startade upp detaljerna kring eftermiddagens bjudning.  
 
 
 
Ett riktigt manligt paket fick det bli. Innehållet. Ett presentkort i spelbutiken, möjlighet att spela musik från iphonen i bilen och allra finast...
 
 
Ett personligt iphoneskal från Caseapp. Med bild på våra vackra barn.
 
 
Caseapp har även iphone 5 skal. Skalet är vitt eller svart med er personliga bild. Jag lekte med bilden lite i fotoprogramm innan laddade upp vår bild. Är riktigt nöjd med resultatet. Detta är min absoluta favoritbild på barnen.
 
 
Ni kan även välja att lägga till roliga symboler, pratbubblor eller siffror. A blev verkligen jätteglad över sitt nya skal och har stolt visat upp vår present på eftermiddagens tårtkalas med släkten!

ELLOS

Imorgon är sista dagen att T.Ä.V.L.A med ELLOS...
 
 
Fullständiga Tävlingsregler finner ni HÄR.
 
L.Y.C.K.A T.I.L.L !!!

Julklänning

Idag vaknade vi 9.30 (!!!) till ett vintervitt Skåne. Sovmorgon OCH snö fick mig att finna energi till det där julstädet som borde skett för länge sedan. Nu är här RENT hus. Det doftar underbart och inte enda dammtuss i sikte. Efter en varm dusch och lunch. Ägnar vi eftermiddagen till att mysa med barnen. Innan farmor och farfar kommer. För ikväll ska jag ta mannen med ut på födelsedagamiddag till favoritrestaurangen. Ganska exakt sex månader sen vi var där sist. Kvällen innan Filippan kom till världen. Tänk den 11 december blir vår prinsessa ett halvt år. Tiden går föööör fort.
 
 
 
 
 
 
 
 
Filippas julkläder kom från HM i posten häromdagen. Älskar verkligen denna klänningen. Speciellt baksidan. Tycker så mycket om omlott modellen. En liten Skrållan dress!

RSS 2.0