NärTrollmorHarLagtDeElvaSmåTrollen

Då var det kväll igen. Dagarna går farligt fort måste jag säga. Nu när solen skiner på oss får det gärna dröja lite innan det blir höst och slask igen. Det är så undebart när "världen vaknar" igen efter vintertid med mörker. Alla blir så glada och fyllda med ny energi. Speciellt mannen. Som har stora planer på en fiskeresa, golf och motion. Det unnar jag honom. Att göra innan juni. I lagom dos. Sen vet vi vad vi har att vänta. En underbar tid tillsammans som en familj på fyra.



Blir nya Plaza Deco innan sängdags idag. Nu Unga Mödrar, Sveriges Mästerkock och Big Brother.

God Natt fina "vadvardetfördagidagegentligen?"

SomNy

Har precis ägnat mig åt att tona håret, göra ansiktsmask och måla naglarna. Underbart s.k.ö.n.t. Varför gör jag inte detta oftare?



Bästa för hår,hud och naglar. Behövligt för en vintersliten mama. Nu luktar jag härligt gott!

SmakAvSommar

Har varit på "tillaffärenpromenad" och fyndat jordgubbar för 10kronor asken. Går inte att motstå. Nu har jag avnjutit en skål med de röda bären tillsammans med vaniljglass. Längtar galet mycket till sommaren nu men njuter även av de kommande månaderna med vårsol, växande bebismage och förväntan.





Inte en kall Cola på uteservering men nästan lika bra. Snart så.

Nu ska jag lägga mig att vila några timmar. Är som vanligt galet trött. I eftermiddag ska vi följa med mannen i huset till frisören!

Liam080324

Har sett igenom lite bilder ikväll och bjuder på några ur arkivet.



Magen min i slutet av graviditeten.



Tänk att det var vår Liam som låg därinne.



Helt ny i pappas famn på BB.



Myser efter första badet.



Redo för åktur i nya vagnen.

Tänk att vi ska få vara med om allt detta ännu en gång!

TillEnLitenStorSnart4åring

Galna kontraster mellan ting till våra små här hemma ;)
Sockersött mot tufft. Ja. De måste ju växa upp. Men just nu är jag inne i en "snällavaralltidminlillabebisfas". Antar att det handlar om någon sorts "separationsångest" inför kommande tider med ytterligare en liten som kräver sin tid. Men jag är egentligen inte orolig. Förra gången gick vi från vi två till tre. Nu från tre till fyra. En ny tid. Snart är vi där.







Eftermiddagen spenderade jag med ytterligare en promenad. För att handla presentpapper. Får passa på. När vårsolen lyser. Kvällen har jag spenderat med leka med L, slå in kommande fyra års presenter och nu ser vi på Top Modell Sverige i väntan på smoothie till Big Brother!

Lekfyllt

Idag känner jag mig TRÖTT. Har sovit hel förmiddagen och tvingar nu mig själv att vara uppe för att inte förstöra nattsömnen. Har varit på en "tulpanpromenad", ätit lite lunch och ser nu runt bland mina bloggar. Filippa bubblar runt i magen och verkar allmänt nöjd. Speciellt när mamma äter sura godisar. Eller så är det mamman som är nöjd. Svårt att skilja på ibland.







Sötaste leksakerna till bebisen kommer från Sophie The Giraffe. F har haft dessa tre sen hon var mini i magen. Längtar tills vi får se hennes i verkligheten. Tre månader kvar nu. Tiden springer iväg!

Check

Sista dagen av helgen bara försvann. Av härliga stunder dock. Vi åt lunch tillsammans med Linn, Henrik och Leia. Barnen lekte. Tror jag dog lite inombords när de gick tillsammans med sin bebis i dockvagnen, hade picknick under bordet och stängde in sig själva i Leias rum. De är SÅ söta tillsammans. Inte underligt att Liam vill gifta sig med Leia när han blir stor. Dock eftersom han inte kan gifta sig med mamma, pappa eller Filippa som förstahandsval ;)

Eftermiddagen spenderades på Coop med storhandling. Kvällen ägnade vi åt att ordna med överaskningsfest för farfar/svärfar som fyllde hela 60år igår. Det blev riktigt lyckat och vi stannade uppe sent. Vilket kändes idag. När klockan ringde tidigt. För läkarbesök. Och tvättstuga. Därmellan hann jag in på stor ICAN för att komplettera lite skurmopp, ansiktsrengöring och andra ting. Fann erbjudande på Avents flaskor till liten och tänkte att jag passar på. Vi hade alltid Br Brown till L men har fått höra att dessa har samma funktion fast är enklare att rengöra. Någon som har erfarenheter kring det? Kanske blir en eller annan DR Brown med. De går ju åt en del. Flaskor och nappar. Är ju ioförsig inte säkert att de gillas av Filippan men skönt att ha hemma om behovet finns. Några söta babynappar fick följa med hem i farten.





Då kan vi bocka av ännu några ting från listan och dessutom denna måndagen som börjar gå till sitt slut. Jag sitter utslagen i soffan, har tänt ljus och tänkte mig en TVkväll!

Svar

Några små frågor till har trillat in.

1, Känner du skillnad på magen från graviditeten med Liam?
Det var fyra år sedan graviditeten med Liam och det mesta har jag antagligen glömt/förträngt. Största skillnaden var att magen kom tidigt men den var inte hård som nu. Tycker att sedan vecka 18 någonstanns har magarna varit mer lika i storlek. Även om jag själv tycker magen var mer spetsig med Liam.

2, Varför blir det kejsarsnitt?
Kort formulerat. Vi hade en otroligt jobbig förlossning med Liam som slutade i urakut kejsarsnitt under narkos. Verken jag eller A var med när L kom till världen. Tiden efter vart väldigt jobbig. Nu är vi glada att få vara med när vår dotter kommet till världen.

3, Vart har vi köpt Liams säng?
Det är ett fynd från Blocket som vi målat om från svart till vit. Sängen kommer ursprugligen från IKEA men jag minns inte namn. Älskar modellen. Inte så mycket detaljer. Och att den är bred. Så att mamma och pappa får plats att läsa godnatt saga!

Tjock

Kan det vara så att liten i magen är i någon slags växtfas för tillfället. Att det är därför jag mår så illa? Den senaste veckan har jag som skrivet sagt "hej då" till att sova på magen, jag känner verkligen bebis rörelser där inne och allt känns minst sagt packat. Att äta utan att ta ordentliga andningspauser är att glömma. Tror vi kämpar på en ytterligare 4kilos bebis här. Frågan är bara. Hur ska hon få plats 15 veckor till? Minns aldrig att det var så här tungt med Liam. O andra sidan. Var jag inte lika tung. Inte alls faktiskt. Ni behöver inte kommentera på det. Bara konstatera. Att jag kommer spricka snart!


Tips

Äsch. Det var välan ingen vidare Melodifestival ikväll. Leker lite med Remby istället. Och passar på att tipsa er om mina topp fem inredningsbutiker online.


LivetÄrEnFestFrågetecken

Nu sitter vi i soffan. I väntan på Melodifestivalen. Trötta efter dagen. Minst sagt. Kan någon svara på. Vad som egentligen flög i vår snart fyraåring denna härliga dag?

Vi (jag och L) var på stan vid lunch för att handla festting till kommande 4årskalas(en), äta lunch och hämta ut biobiljetter. Jag fick igen. För att jag inte tog med vagnen. För att jag tycker L ska kunna gå. Till stan. Dit vi har fem minuters promenadväg. Självklart bestämmer sig L halvvägs att han absolut inte ska gå. Jag kan verklien inte bära med bebis i magen. Ska jag inte göra heller med tjugo kilo fyraåring.

När vi äntligen kommit fram till att vi ska fortsätta ner till stan. Kommer L på idèn att det är rätt kul att dra iväg från mamma. En av de VÄRSTA sakerna jag vet är att lite lamt ropa "Liam, Liam, Liam kommmmmmm hääär nu... nej inte sååååå.... akta där nuuu.... !" I ringen. Gravid mamma med foglossning mot hormonsting fyraåring med ett jäklans humör. Ingen bra kombo. Vi hade dock några mysiga stunder. Mellan varven. Mellan ropen. Skriken. Kampen. Och NEJ. Jag drog inte runt vår son i butiker för min skull. Vi var där enbar i syfte för dennes egen del. Väl hemma (vi tog bussen). Efter att liten lagt sig ner efter övergångsstället eftersom han inte fick gå utan att hålla mamma i handen. Lämnade jag över till mannen. Varsegod.

När det äntligen var tid för BIO. Satt liten som ett ljus. Med 3D glasögon. Blixt stilla i en och en halvtimme. Mirakel. För att sedan trotsa sina föräldrar ytterligare en gång på vägen hem. Genom att looooova att snällt gå med mamma i affären och inte tjata om diverse eftersom vi bara skulle köpa fruktsallad. Visst. Sen avslutar vi det hela med att springa iväg, vägra gå in i bilen och väl där inne trotsa genom att inte gå ut. Måste älska. Trotsåldern.





Efter hamburgare till lunch samt både BIO godis och popcorn byter vi ikväll ut kalorierna mot svalkande fruktssallad. Skålarna är från Bruka. Som jag tror endast har butik i Stockholm?

HelgMorgonTillsammans

Då var vi vakna. Idag till lysande sol utanför fönstren. Och framför oss har vi en dag fylld av roliga ting tillsammans. Som jag älskar att vara vi tre/fyra. Att vara f.a.m.i.l.j är det bästa.



Så här mycket får ni se av nyvaken mama idag. Jag sover helt galet dåligt nu, illamåendet är konstant och jag känner mig tung som en valross ungefär. 15 veckor kvar. ;)



Tycker verkligen man ser att det är bebis i magen nu. Inte bara tjock och rund utan lite formbar av en mini.



Stolt storebror som ska prutta, pussa och prata med magen ofta.

MYS!

Svar

Det är verkligen roligt att ha fått så många nya läsare till bloggen. Fick några frågor från Ulrika. Tänkte jag svarar i ett inlägg. Skapar en ny kategori som heter SVAR. Utifall det är fler som har frågor.

Vart har ni köpt den bruna flygplanslampan i Liams hörna?
Flygplanslampan är köpt på Ilva i Malmö. Det var fyra år sedan och jag var helt säker på att just den lampan skulle vår lilla prins bara ha. Vi älskar den fortfarande!

Silverhalsbandet. Det långa med berlocker på?
Det har "växt fram". De långa kedjan har jag köpt hos en guldsmed. Den runda brickan med texten "Us against the world" har jag fått av A från Amanda Egilson. Hjärtat är en gravid bola från Mom To Mom (finna att köpa på Nelly.se) och nu har även min förlovningsring från Schalins fått flytta dit. Har nämligen gått upp så mycket i vikt att den inte längre passar mitt finger. ;)

Sen vill jag säga TACK för dina underbara ord. Det värmer verkligen. Och GRATTIS till bebis!

Vaken

Mitt i en härlig dröm blir jag väckt av att Blixten Macueen tydligen parkerat på mitt huvud. Jaha... godmorgon lördag!;)

BB

Liten sover. Mannen är hemma från träningen. Ljusen är tända. Vi ser på Skavlan. Medan jag klipper i Remby. Ikväll blev det ett litet Collage med ting som jag tycker skulle vara bra presenter till en nyförlöst mamma. Minns att jag bland amning och blöjbyten kände mig lite bortglömd på BB. Hade inte varit fel med en liten gåva som uppskattning till den nyblivna mamman. Nu vet du älskling vad du ska plocka fram när "tredagarsgråten" sätter in! ;)



Klart

Ytterligare ett ting jag faktiskt orkat med idag är att betala räkningarna. Mindre roligt med minskad inkomst men det är det värt att vi får vara hemma i ro för att både mamma,bebis och familj ska må bra. Går inte in på närmare detalj än så. Det jag ville komma fram till är att vi nu bockat av "listan". Några små ting är fortfarande kvar men den viktigaste grunden är nu klar (utöver nappar, nappflaskor och ersättning). Lite extra lycklig är jag över att jag idag kunnat klicka hem babykorgen som jag så länge önskat till F. Nu kan jag fritt bära med henne till tvättstugan, här hemma och på landet. Resterande får vänta till nästa månad.




Vi behöver förvaring till blöjor, våtservetter och nappar med tillbehör.

Skötbädd.


Påslakansett till vagn.

Allt från Gunilla Axen`s serie moln i rosa.

Det är olika det där med hur man vill göra med ting. Jag tycker det är underbart att vara förberedd. Nu ska jag bara hålla mig från att handla alla vårnyheter som kommer in i butik. Vi har allt vi behöver för att klara första tre månaderna. Även om jag varit relativt försiktigt när det kommer till antal plagg. Med Liam hade vi alldeles för mkt babykläder som aldrig användes. Dock kan jag önska att OM vi får kläder 0-3 månader i present att det skulle vara...

♥bodys med kort ärm eller i linne modell.

♥pyjamaser.

♥hakklappar i tyg till de minsta.

Annars är det väldigt välkommet med kläder i de lite större storlekarna. Här hemma sparar vi nu slantarna till övriga måsten och semester. Som vi längtar efter semester, sol och familjen samlad tillsammans!

Helg

Idag har vårsolen skinit över barmark i Skåne. Underbart även om jag bara kommit så långt som till Apoteket. Utöver detta har jag vilat. Illamåendet är lite bättre men fortfarande ihållande. Min barnmorska trodde det kunde bero på den meducin som jag ätit mot UV. Får hoppas att det lägger sig snart. Att det inte är något som kommit tillbaka och kommer bli tills F kommer.



I eftermiddags hämtade vi L tillsammans på dagis. Pappan försvann sedan i spåret och vi handlade till helgmys i affären. Nu har vi ätit hemlagade hamburgare i soffan, duschat och ser på Cars. Mysigt. Imorgon står BIO på schemat och det är Mästerkatten i 3D som vi ska se. Spännande!

Längtan

Fya. Har legat nerbäddad i sängen hela dagen och känner mig helt matt. Vet inte om det är någon magbasilusk som spökar eller annat. Känner mig förkyld och magsjuk på samma gång. Känns som alla tabletter fastnar i halsen. Mat ska vi inte prata om. Mår verkligen kyvens. Hoppas att detta snart går över för till helgen har vi planerat in ett efterlängtat biobesök tillsammans hela familjen.



Idag är det prinsesstema i hela landet. Tidningar, Tv och Internet. Alla är nyfikna på detaljerna. Som vi antagligen aldrig kommer få. De tror jag Daniel och Victoria håller inom familjen  och bland de närmsta vännerna. Fast visst hade det varit roligt om kronprinsessan hade en blogg. Där hon visade upp växande magen, berättade om sina känslor och val av babyting. För att sedan noga skriva ner sin förlossningsberättelse!



Under tiden får vi hålla till godo av de underbara mammabloggar som finns. Det är verkligen spännande att följa en graviditet. För det är verkligen en mäktig känsla att en liten människa växer under ens hjärta. Oavsett om bebis föds kungligt eller inte delar vi samma fantastiska upplevelse. Tror alla som fött barn kan intyga om den där alldeles speciella känslan som kommer med en förlossning. Som prins Daniel uttryckte det " Mina känslor är lite all over the place!" Tyckte det var sött. Skulle vilja hört A hålla tal precis efter natten då Liam föddes. Han kom upp till BB alldeles vit i huvudet.



Det känns fortfarande overkligt. Att vi ska få en liten prinsessa i familjen. Även om vi redan är mamma, pappa och barn är skillnaden påtaglig. Vi planerar inköp, pratar om framtiden och pussar på magen. Det hela känns overkligt, underbart och fantastiskt. Älskar känslan av längtan. Att vika de där små plaggen. Känna små rörelser från magen och veta att vi ska få älska den här lilla i hela våra liv!

Prinsessor&Prinsar

Grattis till Daniel och Victoria som inatt blev föräldrar till en prinsessa.

2012 verkar bli ett riktigt prinsessår. Alla jag följer och känner ska få precis prinsessor. Inklusive vår Filippa. När Liam föddes var det bara pojkar överallt.

Nu frukost och sen tillbaka till sängen. Mår sisådär idag. Kan inte sova på mage längre. Har hittills kunnat ligga något sådär på sidan och luta mig lite över kant men i förrgår bestämde sig F för att nu går det inte mer. Inatt har jag sovit på rygg vilket inte är att rekomendera. Dessutom känner jag som att en förkylning är på G. Om jag vilar nu hoppas jag på att få ny energi till helgen!

MinaTrasigaSkor

När man inte alltid kan/vill gå in på djupet blir det ibland lite ytligt. Det får ni ta. Iallafall... jag SAKNAR mina
Ilse Jacobsen gummistövlar. Varje dag. Efter mer än två års slit gav de upp och sprack i sömen. Jag har älskat och användt dessa stövlar vår, sommar, höst och vinter. Livet är inte detsamma utan mina stövlar.







Finns att köpa hos Brandos.se

Får väl se om det blir en krona över någon gång. Mellan babyting, 4årskalas och annat nödvändigt!

Fjärilar Till Magen

Till Filippan







Från Lindex!

Remby

Jag har fått möjlighet att erbjuda fem av er gratis PLUS konto hos Remby till slutet av nästa år. Vill du? Skriv i kommentaren så kanske jag mailar dig!

Fantasi

Är inte den enda bloggerskan som skriver om semlor såhär på semeldagen till ära ;) Men här kommer iallfall några härliga bilder på mys framför TV:n till kvällen. Dagen har jag spenderat med en tur till jobb för att skriva (ännu mer) papper och samtidigt passa på att hälsa på mina söta kollegor.







Imorgon står lugn dag med vila på schemat. Jag har otroligt ont i bäckenet och känner mig matt i huvudet efter den senaste tiden!

Citat

"Mamma. Får jag en puss?"

"Klart du får!"

Jag får en blöt puss på munnen varpå Liam utbrister...

"Haha. Nu är du smittad!"

Schysst!!!


Bambi

O. Vid närmare eftertanke. Var det ingen vidare ide. Att städa. Jäklars vad ont jag har. Läste nattsaga för L precis och kom inte ur sängen. Fick ropa på mannen för en hjälpande hand. Galet. Minns aldrig att jag hade såhär med Liam. Men det är välan olika det där. Imorgon blir det lugn och ro för mamman iallafall.







Filippans första klänning. En av de första som jag köpte preciiis efter att vi fått veta att det är en liten flicka i magen. Den är i storleken större och blir perfekt till hösten.

Nu ska jag unna mig choklad och Cola. Perfekt avslut på dagen. Ikväll visas dessutom Familjen Annorlunda, Mammor och Minimodeller & Big Brother!

Blogglovin

Jag är inte vidare teknisk av mig. Sisådär fem år efter med att skaffa Facebook, börja blogga och någon Iphone har jag fortfarande inte MEN idag har jag skaffat BloggLovin.

Follow my blog with Bloglovin

Städat

Av förklarliga själ är liten hemma från dagis idag. Ännu har ingen av oss andra blitt sjuka. Håll tummarna att det fortsätter så. Vårsolen har lyst genom fönstren och efter sjuka kommer städ. Vilket vi ägnat åt oss ett flertal timmar. Tvättat har vi också gjort. Nu luktar allt galet gott och som plus i kanten kvittrar fåglarna utanför fönstren.



Älskar när det börjar lukta vår.



Apan och hemmets övriga dekorationer har fått sig en rejäl omgång av dammvippan.



"Nytt" doftljus från Voluspa på vardagrsrumsbordet.

Har inte kunnat vila idag och mitt bäcken gör förskräckligt ont efter flera timmar av rengöring. Nu sitter vi i soffan och njuter av att allt de tråkiga är gjort. Nu kan vi önska och unna oss något riktigt gott till middag och efterrätt. Och såklart hoppas att de får stanna i magen! ;)

Inspiration

Ni som följt bloggen vet att en av mina stora passioner i livet är inredning. Speciellt när det kommer till barnrum där jag får lov att använda fantasin. I brist på annat att göra i sjukstugan kommer här ett litet kollage. Självklart tillverkat i Remby. Som vanligt klickar ni på pilarna för att se alla sidor.

Pannkakstårta

Galet segt är det att vara inne en hel dag när solen äntligen skiner utanför, fåglarna kvittrar och det luktar vår. Ännu har ingen annan i familjen kräkt och L äter/behåller mat. Kanske bara var något hans lilla mage inte tålde ändå !?! Blir iallafall hemmadag från dagis imorgon. Då står det hjälpa mamma i tvättstugan och städa på schemat. Får hoppas inte någon börjar kräka efter det. Nu vill jag att vi blir friska. Jag behöver den här solen. Energin.













Någon som vill smaka pannkaka ? ;)

Vi har tröstat vår uteblivna fika med underbara vänner med en pannkakstårta ala Pettson och Findus. Lite pussel, pärlplattor och scharader senare känns det väl som vi fått gjort något denna veckans sista dag. Håll tummarna för att vi får vara fortsatt friska här hemma nu!

Diagnos Okänd

Efter en mindre rolig natt som resulterade i magsjuka är vi nu uppe och håller tummarna att ingen mer än stackars L ska bli sjuk. Antagligen är det något som liten ätit eftersom kräkningarna upphörde tidigt men vi håller oss inomhus. Detta är något av det värsta jag vet. Att vara inne. Rastlösa och bara vänta på att eventuellt börja kräkas!

Vecka 24

Remby är verkligen super roligt. Det är som att klippa och klistra med ett riktigt bra bildhanteringsprogram samtidigt som jag kan använda mig både utav mina egna bilder och internet. Källorna behöver jag inte skriva ner eftersom de visas när ni klickar på de olika bilderna. Klicka på pilen för att se mina tre sidor om vecka 24 med Filippan i magen.


Vi Planterar

Idag bjuder Skåne på riktigt trisst väder. Vi underhåller oss med att äta lördagsgodis, fika och plantera. Längtar efter våren. Vill ha. Nu.















Nu är det bara att vattna och vänta på att solen skiner in på våra små frön!

IVideoButiken






Mycket För Pengarna

Då var hemmet städat något sådär och jag har tatt mig en promenad ner till stan. Det är is ute idag och jag halkade runt som Bambi livrädd för att falla. Hemma i säkert förvar. Har jag ätit lite lunch och ska vila en stund innan eftermiddagen drar igång. Fast först vill jag visa er vad jag fyndat idag. Med värdecheckar på Kapphal och HM kostade detta mig inte en endaste krona.



Små, små, små mössor till F från HM. Mössor har vi ont om så det är ett tips till present.



Finaste bodyn från Kapphal. Kunde inte motstå den randiga. Randigt är jag.



REA fyndat från HM. I leopard kofta och tyllkjol. Blir Filippan coolast i stan. Dock i stl större men det gör inget. Är så rädd att inte hinna använda kläderna och lite svårt att förstå att de verkligen är sådär 50/56 små när de kommer ut.


Nu blir det vila innan helgen drar igång. Har inga speciella planer förutom att sy klart F:s spjälsängsskydd och lekmatta, plantera om mina Mårbacka och såklart mysa massor med mina två/tre!


Newbie

Godmorgon!

Idag startar vi dagen med lite fredagsstäd. Sen tänkte jag belöna mig med en promenad till stan. Till Kapphal. För att hämta ut min gratis body. Frågan är bara. Vilken ska jag välja?







Vill du också få en valfri body hos Kapphal?

Bli medlem (kostnadsfritt) hos Vi Föräldrar och få ett gravidpaket hemskickat till er!


Remby

Jag har fått äran att testa ett nytt bildbehandlingsprogram via Blogg.se nämligen REMBY.
Har inte hunnit "leka" tillräckligt länge för att skapa något vidare kreativt till er. Men. Man måste starta någonstanns. Har mest övat mig på grunderna idag. Får vi se om vi kan finna ut något lite mer imorgon. Ny information och min trasiga hjärna går inte riktigt samman.



För att visa vad jag pysslat med i eftermiddags. Skrivit samman vad vi har kvar att köpa till F. Det är inte alls många ting kvar nu. Tror nog vi är i stort sett färdiga.  Lite små justeringar och sen väntar vi bara på bebis som av förklarliga själ gärna får bli i magen min till BF ;)


MotLjusareTider

Dagen avslutades bättre än den började än om med lite huvudvärk. Älskar stunden när Liam kommer hem från förskolan. Idag önskade L spela spel hos Bolibompa och jag frågade mannen om adressen var svt varpå liten svarar " Punkt se, mamma!"
Dagens små. De kan tekniken de. Fast här hemma avrundar vi dator/Tvtid för annat lite mer nyttigt som lego, memory och ABCstudier.



När L är nattad är stunden lugn här hemma. A spelar spel, ser på golf eller spelar WordF. medan jag bloggar, läser eller donar. Nya Plaza Interiör damp ner i brevlåda i eftermiddags. Får bli kvällens sömnpiller. Är dock lite besviken. Ett endast svart och vitt omslag ? Lite färg inför våren hade kanske varit något. Just nu är jag inne i en anti allt ska matcha period. En röd tråd javisst men bara två färger (?) i alla rum?


Första Blöjorna

Säger som Mamma Mu "Jag förstår inte. För det går inte!" Idag har det fungerat lite bättre men fortfarande tagit mig ovanligt och oändligt lång tid att lasta ner bilder hit. Ni andra med Blogg.se Hur fungerar det för er !?!

Morgonen idag behöver vi inte prata om. Stort utbrott. En jacka som tydligen skulle ordnas med själv. Inte av mamma. Blev startskottet. Stressad pappa. Hormonfylld mamma. När stormen lagt sig. Behövde jag vila. En sisädär tre timmar senare. Är jag här hos er. Fortfarande i pyjamasen. Snart kommer dock älsklingarna hem igen. Tid att göra sig iordning och vara mamma/fru på allra bästa vis.

I veckan när jag var i stan för att handla på Apoteket (som vanligt!) och skicka in papper till FK ( inte heller helt ovanligt) svängde jag förbi BabyProffsen för att hämta ut vår babybox från Pampers. Måste säga att jag är glatt överaskad. Förutom en massa erbjudanen på olika ting följde detta med...



Blöjhink samt påsar.



Blöjor och våtservetter.



Sked till första måltiden.

Utöver en väska med lite små saker på BB minns inte att vi fick "gåvor" när vi väntade Liam. Idag fick jag dessutom hem presentkort på gratis body från Kapphals Newbie kollektion och rabattcheckar på HM baby/barn. Gratis är gott! ;)

OBS! Gratis napp 0-6 månader får NI genom att gilla MAM på FaceBook!


Tekniskt Problem!


Har försökt blogga till er hela dagen men det vill sig inte med bilderna. Löjligt. Men jag får abstinens när jag inte får skriva av mig till er. Bikta mig. Det kan som något fattas mig. Dessutom avskyr jag när teknik inte fungerar. Får ta nya tag imorgon!


Alla Hjärtans Dag

  Vill skicka ett litet ♥:a till alla er som tittar in här och läser varje dag. Det känns speciellt att ni tycker om att läsa om oss här hemma från våran gata i stan. Dagen idag har bestått av en hel hög med pappers måsten och efter det gick energin ur mig. Nu smaskar vi gelehjärtan och jag har fått en jättefin hjärteteckning från Liam som han gjort på dagis. Ikväll blir det tacomys.



Vad hittar ni på en alla hjärtans dag som denna?


Citat

"Mamma. Kan jag få glass?"
"Nej. Inte idag. Det är måndag!"
"Då flyttar jag!"

Någon har uppgraderat sin övertalningstaktik!


Baby Blue

Trodde min tid att handla bebis blått var förbi MEN tokigt nog dras jag mer åt det blåa hållet när det gäller kläder till Filippan. En vana kanske. Eller bara så att min egen garderob mestandel består av blått. Iallafall är det hur sött som helst att matcha till allt det rosa. Blev SÅ glad idag då (Emelie) bloggvän erbjudit sig att skicka en del av sin söta dotters Vilmas urväxta garderob. Hur sött är det inte att ni tänker så på oss.











Babyfavoriter i blått från HM.

Måste ta en dag snart och gå igenom ytterligare en gång vad som blitt köpt och inte. Det börjar närma sig nu och med mindre lön ( sjukskrivning och FP) gäller det att planera inköpen. Dessutom är jag rädd att göra som vi gjorde till Liam och köpte en massa plagg i de små storlekarna som inte blev använda. Vill hellre köpa/få kläder i lite utspridda stl. Tiden går SÅ fort!


Ljus

Nej. Den har dagen. Den bara blev. Imorgon. Då ska jag ge det ett försök igen. Ibland är det bäst att bli i sängen. Dock kom vår underbara L hem från dagis på ef och fick mig att genast bli gladare i hjärtat. Vad fick man all kärlek ifrån innan man fick barn?



Mannen nattar idag och jag har tänt ljus. Det bästa. Från Voluspa. Ett tips till er som inte vet vad ni ska ge i gåva till någon som har det mesta. Nu ska vi se på Familjen Annorlunda, Mammor & Minimodeller och Unga Mödrar, dricka te och se framåt. Allt ordnar sig!


Nallis Födelsedag

Idag är inte min dag. Att "vakna på fel sida" är minst sagt vad jag gjort. Inget tålamod, irriterad och ledsen. Utan någon anledning. Förutom det övriga. Som jag inte vill skriva om. Förstår inte. Att det ska bara så tungt. Att vara sjuk. Ska vila nu. För inget annat jag tar för mig idag går min väg. Försöker fokusera på annat istället. Som dagen igår. Då det var Nallis födelsedag. Ja, han fyller år på torsdagar, lördagar och söndagar. Igår firade vi hans 75års dag med att baka muffins.














Världens sötaste sockerbagare L !


Liam Önskelista

Det verkar inte fungera att ladda upp bilder på blogg.se idag så istället skriver jag ner Liams önskelista. Tänk att vi snart har en 4 åring här hemma. Hjälp. Vart tog tiden vägen !?! En mycket förväntansfylld blivande fyraåring som vill ha pirat och Cars kalas.

Från Mamman och Pappan...


Riddarborg. Tror det är DEN största och allra viktigaste presenten. Sen blir det lite små ting som fler Alfonsböcker, Cdbok (som förhoppningsvis ska få liten att somna själv), ABC memory och en alldeles egen stor kille cykel.

Från Farmorn och Farfarn...
 
Liam har fått välja ut tre figurer som han önskar. Det blev en riddare, en drake och en katapult. Sen har vi ett uppdrag till farfarn som är lite av en expert på böcker. Har letat länge efter en intressant bok för barn om kroppen. Om du skulle kunna tipsa oss om något sådant !?!

( Om mamma och pappa får vara med och önska står bidrag till en svart Kullastol på listan ;)






Från Mormorn...

Liams favorit i Melodifestivalen heter Dead By April och självklart önskar liten sig en leksaksgitarr i svart (som absolut inte får vara för barnslig) och tatureringar med döskallar.




Från Morfarn...

Liam har planer på att jaga farliga djur på landet i sommar och då krävs en pilbåga ala Robin Hood. Något i den här stilen.



Övrigt...

Bidrag till cykeln.

Allt som har med sjörövare, riddare och trolleri kan vara en bra gissning ;)

Nu får vi som föräldrar inte vara med och styra så mycket längre ;) Jag kan tycka att visa små ting för barn är alldeles för "riktiga". Som pistoler, svärd och andra ting som jag helst inte ser att min lilla L har i handen. Sen kanske jag är lite "barnslig" och tycker att det ska synas att det är leksaker. Självklart är barn barn och Liam leker mycket "pang, pang" med sina kompisar på dagis och jag tror inte jag minns helt fel att min lillebror som liten hade en knallpulverpistol som en sann Cowboy. Dock kan jag känna att det är okey så länge det är lek och under ordnade omständigheter. Som förälder är det svårt att hitta "den gyllena medelvägen".

Det är inte direkt sockersött, klassiskt och gulligt som står på önskelistan längre.

Någon dag snart ska jag ta Liam ledigt från dagis så vi kan ägna dagen åt att finna kalas ting. Tror det blir en hel del Carstallrikar, sjörövarmuffins och farliga fiskedammar detta året!


BumperPad

Nu har jag nästan sytt färdigt spjälsängsskyddet till Filippans säng. Vitt med sidenband i kanten och söta spetsband. Bara några band som fattas sen är det klart. Näst på tur står en lekmatta i rosa och vitt.







Rätt nöjd med mig själv är jag faktiskt. Nu är jag dock helt slut. Det lilla tar på energin nuförtiden!


GravidPaket

Tips...

Du vet väl om att ni som föräldrar kan få en hel del "pröva på" produkter gratis på Internet...

Allt För Föräldrar

Från Allt För Föräldrar. Innehåller bland annat en värdecheck på valfri body hos Kapphal.

BabyBox
Från Pampers. Innehåller bland annat blöjor, våtservetter och blöjhink.

BabyToBe
Från Apoteket. Innehåller bland annat badprodukter, nappar, leksak, tidning, vitaminer.

Dessutom kan du som jag gilla mam på Face Book och får en napp!


Lekland

Igårkväll fick Liam sms av sin kompis Leia som frågade om de skulle leka tillsammans med sina pappor idag. Det tyckte vi var en alldeles utmärkt idè en lite halvtrisst helg som denna. Nu äter vi frukost i ro innan det är tid för killarna att ge sig ut på tur.



Själv tänkte jag passa på att måla naglarna och sy lite. Kanske sova en stund. Kanske!


Gravidbloggar









Idag har det blivit lite mindre gjort i pysselväg. Har fastnat vid en sida med gravidbloggar. Klicka HÄR för att finna andra i samma vecka som du/ni. Alltid intressant att följas åt!


Apoteket

Hemmet är städat och piffat med krispiga tulpaner. Jag längtar ihjäl mig efter mina killar och ser fram mot en hel helg tillsammans. Det är kallt men solen skiner. Kanske blir det en promenad. Nu mot Apoteket. Min barnmorska ringde precis och meddelade att jag har uv.infektion. Inte så överaskad. Inte många dagar jag inte besöker stadens Apotek. Lite mer piller till moà. Tur man kan göra något åt det hela.



Clean!


Bio

Något mannen och jag MÅSTE boka in snarast är en middag plus bio dejt. Vi är inte de bästa på att ta oss ut hemifrån men jag tror minsann vi får passa på innan babylivet tar fart på allvar. Det är underbart för livet att hålla handen utan avbrott emellan varven.



Tror dock det blir "hemmabio" denna helgen. Vad tror ni om denna som fredagsfilm !?!


Tjusigt

Då var även denna dagen till sitt slut och imorgon är det redan fredag. Försöker verkligen njuta av tiden som är nu men kan inte hjälpa att det mesta känns som en nedräkning till vår och sommar. För alla. Denna helgen har vi inga direkta planer. Började sy på Filippas spjälsängskydd idag och där kan man lätt säga att jag har lite att pyssla med. Imorgon blir det iallafall lite lätt inför helgen städ och kanske en tur för att handla hem lite mysigt till helgen.



Å, precis denna stilen älskar jag. Hemma hos Designdrömmar. Dör lite inombords. Precis såhär hade jag tänkt att vi skulle ordna det runt matbordet för barnen sen. Filippa får ta över trippe trappen och Liam har önskat sig en svart klassisk Kullastol av farmor och farfar i födelsedagspresent (Ja han får förstås leksaker och andra ting också men ibland kan det vara behövligt med något nyttigt med!)!


Beatrix Potter

Godmorgon!

Inatt har jag sovit okey vilket innebär massor av drömmar men denna gång var de trevliga ;)
Det snöar utanför fönstret idag och jag har inga direkta planer. Tror jag ska ta mig för att sy lite nu på förmiddagen för att sedan vila efter lunch. Gårdagen tog på krafterna så idag laddar jag med ny energi.



Fann dessa underbart söta vykorten från Beatrix Potter online.



Min tanke är att jag ska använda dem till dekoration i Filippas hörna. Har inhandlat en del söta ramar som utvalda motiv kan få bo i. Tänkte först köpa tyg eller tapet med samma mönster att fästa på väggen men det blir dyrt för att inte veta hur länge vi bor kvar. Övriga kort tänke jag faktiskt använda till dopdekoration.



Älskar den söta förpackningen som uan vykort kan användas till en söt liten ask med ett omslag som ser ut som en bok!


Syskon

Innan ögonen går i kors här hemma vill jag bara skriva ner. För att inte glömma. Att igår var den första gången som A kände Filippa sparka i magen.



Köpt för senaste HM bonusen. Pikè till storebror och lillasyster. Att använda för att heja på pappan sin i alla golftävlingar. Matchar. Hur sött är inte detta då !?!


Styrka

Efter mitt inbokade läkarbesök imorse hann jag med en timmes vila innan det var tid att hämta liten på dagis och inhandla lite nytt till att fylla skåpen med här hemma.



Dessa vackra band fann jag på Panduro idag. Ska användas som kantband och knytband till Filippans påslakan och spjälsängsskydd.



Idag vart dock inte mycket sytt här hemma. Dessa är ett påslakansett till vagn/vagga och blev färdiga igår kväll.



Idag har Skrållans garderob fått stå orörd.

Turen till matbutiken vart lite mer än vanligt. Liam var i sitt esse och skulle upp/ner i vagnen, sprang mellan alla hyllor och frågade om diverse artiklar medan vi var upptagna med att ropa "Liam", säga nej och därmellan få med oss ett eller annat i vagnen som vi faktiskt skulle handla. Väl ute ur butiken med kassarna i vagn får Liam för sig att han ska springa till bilen vilket INTE är okey på en parkering fylld av bilar. Tänka sig. Inte denna gången heller. Jag har fått fatt på L som nu skriker som han blivit stucken av ett bi för att han inte får springa vidare till bilen utan måste hålla mamma i handen. Mannen lastar in varorna i bilen för att sedan hjälpa mig lyfta in argstint treåring som absolut inte tänker sätta sig i bilen. Tålamod. Javisst. Lugnet lägger sig för en stund. När vi kommit upp för trapporna är det återigen tid. Det efterfrågas glass och jag svarar att nej det blir ingen glass vilket tydligen var fel svar. Liam drar runt i alla kassarna. Får fram sin glass och går runt med den gråtandes vid våra fötter medan vi försöker få ordning på handling för att kunna starta upp middagen. När glassdiskussionen sedan länge är över och Liam istället fått nöja sig med några CerioS (frukostflingor) ser vi mål. Middagen står snart på bordet. Om inte. Liam skulle ta och försöka sig på att se VAD SOM HÄNDER om man pillar in en liten frukostflinga i näsan för att sedan i störtgråt utrbrista att den sitter fast. En pincett, tops och diverse verktyg senare sitter vi i bilen på väg till barnakuten. Efter två timmar i väntrummet får vi äntligen träffa läkaren som plockar ut vad som liknar en dagmask ur Liams näsa. Liam själv verkar tämligen oberörd av situationen och väljer stolt ett papegojbokmärke ur doktorns låda. På vägen hem. Vi sitter tysta i bilen. Utmattade. Varpå Liam utbrister... "Pappa... kan alla djur fisa?!"

Nu ligger liten i sängen och sover gott. Utan frukostflingor i näsan, i vetskap om att alla djur kan fisa (?) och att vi älskar honom mest i världen. Ja det säger vi varje kväll. Varpå Liam ikväll svarade...
 "Godnatt bajskorvar!"


HomeMade


Även dagen idag startade jag upp med lite syslöjd. Det blev påslakansett till Filippans säng i tyg från Panduro. Framsidan av kudde och täcke är rutigt med ljusrosa baksida. 



Känner mig spänd idag och är stolt att jag med fint resultat lyckades göra klart mitt projekt.



Nu ligger de fint invikt i skåpet och väntar på prinsessan. Dock har jag ännu inte kommit fram till den där zick zacken så det får bli till att kanta inuti vid ett annat tillfälle!


Sömn

Förtillfället är min sömn helt galen. Jag orkar knappt ngt annat än att sova samtidigt som jag vaknar upp i stress. Ligger nu nerbäddad med smärre hjärtklappning och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Hade dåliga järnvärden sist hos BM och äter nu mera järn. Dessutom ny meducin som gör mig trött. Dock tycker jag att jag borde sova som en stock. Jag drömmer istället de vildaste drömmarna. Nästan så jag undrar vad som kommer till att ske inatt?


IKEA har lagt upp nyheter på sin hemsida. Tjusigt. Denna säng köpte vi till landet i förra veckan. Passar både prinsar och prinsessor!


Hjälp

Kan inte för hela världen förstå varför maskinen vägrar sy zick zack...



Har läst igenom hela beskivningen och bytt nål.



Maskinen fungerar hur bra som helst i övrigt.



Ratten för zickzack är inställd där är även raksöm (!?!) De andra rattarna ordnar stygn bredd och stygn längd. De enda som står är att den ena ska vara på noll vid raksöm.

Inställningarna är som de ska !?!

Finns där kanske någon som vet om en hemlig knapp eller dylikt. Jag blir galen när teknik inte fungerar som jag vill!


Tävling

Har funnit en fantastisk tävling inne hos en av mina favoritbloggerskor.



"Jag tävlar hos Endenise.se om ett presentkort på sovtex.se
där man t.ex. kan köpa fina gardiner online. Tävla HÄR du med!"

Kan varmt rekommendera Sovtex där jag tidigare handlat många fina textilier till hemmet. Kvick leverans, enkla betalningsalternativ och bra kvalitet. Om jag vann ett presenkort hos Endenise skulle jag klicka hem de klassiska Moln påslakanen av Gunilla Axen. Ett sett till både säng och vagn i rosa står på önskelistan så att lillesyster precis som storebror kan sova bland molnen.

Tävla du med!


Elle

Underbart skönt vart det att vila några timmar. Nu har mannen och L kommit hem. Lite lek, TV och middag står näst på schemat.



Jag blir glad när jag vaknar med Nya Elle Interiör i brevinkastet!


Skapa

När A kört L till dagis och själv startat dagen på jobb tog jag för mig att starta upp mina syprojekt här hemma. Började lite försiktigt med att sy draperier till Filippans garderob. Det blev till att plocka ner storebrors blåa och istället sätta i ett rosa- och vitrutigt tyg från Panduro. Har helt glömt av hur roligt jag tycker det är att sy. Har inte haft tillfälle sedan jag flyttade hemifrån. Ser redan fram till att knåpa vidare på mina små projekt. Dock tar jag en sak i taget. Det övar jag på. Att inte göra allt på en gång för att sedan gå rakt in i väggen och tappa lusten för de hela.







Riktigt nöjd är jag med resultatet och kanske mest med min egen insats. Att inte ge upp, ta det med ro och sluta innan det blir för mkt för gröthjärnan. Nu har jag precis ätit lunch och ska lägga mig till att vila. Jag var ute och "sprang" inatt igen så jag känner att jag fattas några timmar för att orka med ef!


Moseskorg

Denna korg står på önskelistan till Filippan.



Tänker att den kommer vara praktisk när vi behöver bära med oss bebis mellan olika rum främst på landet där vi har långt mellan och till tvättstugan där det även där behövs en trygg plats att lägga lillasyster i.

Veckan har börjat gå mot sitt slut. Jag har sovit bort större delen av dagen. Imorgon ska jag försöka aktivera mig själv lite. Nu blir det te och TV tillsammans med mannen!


Morgonstund

Denna söndagen startar vi med städ, tvätt och handling. Skönt när hela familjen kan hjälpa till. Dock har jag fortfarande myskläderna på och de lär få stanna. Är så sjukt trött och spänd. Att jag tror det får bli en stund till i nybäddade sängen för mig medan A och L bakar fika.



Mitt hår har blivit galet tjockt. Vet inte om det beror på graviditeten eller att jag inte slitit mitt hår med blondering på länge. Tack iallafall. Nu vill jag bara ha det långt också.



Bebismage.



Mysmorgonrock som jag fick i julklapp av mannen!


Skapa

Vill tacka sötaste Frida för att hon tipsat mig om ett mycket underhållande bildhanteringsprogram som dessutom inte var så svårt att förstå.

Tack snällaste för tipset.

Nu har jag världens finaste header.

Ser att det är många som klickar in här hemma på våran gata i stan.

Skulle vara otroligt roligt att veta vilka ni är?


Converse

Det blev en iskall promenad ner till ICAN för lördagsgodis till L. På Posten hämtade vi ut två paket. Ett till Filippan och ett till mig. Passade på att klicka hem ett par Converse från Ellos när de hade 40% på märkesvaror för några veckor sedan. Kan säga att jag ser fram mot att det bli varmare temperatur ute för idag har det verkligen varit alldeles tokigt kallt.








Bästa skorna passar till allt. Nu behöver jag bara ett par nya Ilse Jacobsen stövlar. När ekonomin tillåter.

Eftermiddagen bjöd på ett spontan besök av farmor och farfar, god fika och sedan vila. Nu laddar vi med god middag inför kvällens melodifestival!


Yrväder

Godmorgon lördag!

Här har vi startat upp i lugn och ro eller så mycket ro det kan bli med en icke morgontrött treåring. Nu bär det dock iväg för lite lördagsgodisshopping.

Bjuder på en text skriven utav en barndomsvän till mig. Tycker den förklarar så bra. Hur det kan vara att leva med små.

"Dagen börjar med strålande solsken från en klarblå himmel. Inte ett moln syns så långt ögat kan nå. Havet är spegelblankt och det ser ut som om det blir perfekt väder för en dag på stranden.

Så, utan förvarning, drar ett riktigt oväder in med ryslig fart. Ingen förvarning alls. Stormvindar viner och på det nyss så stilla havet går vågorna höga. Regnet slår som spö i backen, åskan mullrar och blixten slår ner i ett parasoll på stranden.

Va!? Har det varit oväder? Var kom det ifrån? Åskan och regnet har upphört, vinden mojnat, havet är åter lugnt och solen strålar som aldrig förr. Allt har hänt på mindre än 10 minuter.

Så kan det lätt bli. När man är tre år."

Ser ni förresten att jag fick till headern. Skam den som ger sig. Nu ska jag bara finna ork att ändra alla andra ting. Tar vi en annan dag!


Uppdatera

Blir galen. Har suttit och försökt lägga upp min nya header hela kvällen men det vill inte fungera och jag har inte ork att fortsätta.



Nu ger jag upp detta och bäddar ner mig med nya Family Living istället. Håll tummarna att min nya header magiskt dyker upp under natten!


Lexington

Håller mig vaken genom att visa er några valda bilder ur Lexington 2012 vår och sommar katalog. Är sjukligt trött idag. Luften gick ur mig igår och inatt har jag drömmt om möjligt ännu mer än tidigare. Idag lyser iallfall solen. Dock är det minusgrader ute och inget vidare promenad väder. Får se vad vi hittar på i helgen. En tur till Postkontoret står på listan. För att hämta ut ett paket med tyg till Filippas ting. Försöker träna upp mig på att tänka. Steg för steg. Men blir mest trött. Irriterad. Iallafall ska jag vid ork försöka knåpa samman lite rak söm och zick zack.











Längtar ihjäl mig efter värmen. Jag vill kunna sitta ute i solen. Få ny energi!


SlitenMama

Denna dagen har varit fylld av spänningar som släppt. Tunga besked. Som bara jag kan ta. Väl taget. Är livet lite enklare. Ska bara släppa alla jäklans samveten. Njuta av nu. Svårt bara. Med en oviss framtid. Önskar jag kunde skriva mer till er. Det gör jag kanske en dag. När styrkan finns. Det gör den inte idag. Är iallafall fortsatt sjukskriven.



Bäddar ner mig med nya mama. Om jag nu kan få in något i huvudet. Amningshjärna sisådär några månader för tidigt. Tur att en bild säger mer än tusen ord? Nu ska jag iallafall sova. Lycklig. Över att jag idag hörde Skrållans hjärta slå!

PS. Hur kunde jag komma på iden att skaffa mamma byxor med hänglsen !?! Jag som är galet kissnödig för jämnan. INTE att rekommendera!!! DS.


BloggDesign

Förlåt för att det är lite stökigt på bloggen nuförtiden. Mixtrade lite med designen igår vilket resulterade i att jag kommer få göra om hela saken. Håll ut. Snart är här fint igen!


MammaByxor

Sjukt trött och sliten mama idag. Är spänd i hela kroppen med huvudvärk. Kan inte andas. Orolig. Antar jag. Inför morgondagens besök till doktorn. Iallafall har jag fått frisk luft, vila och fika.



Visar idag upp en "strålande" gravido i mamma hängsle byxor köpta på REA på Laredoute. Är så trött på mitt hår. Kan inte bestämma om jag ska fortsätta tona håret mörkt eller gå mot det lite ljusare. Synd bara att det är så dyrt att underhålla det ljusa hos frisör. Tål att tänkas på.



Söta detaljer. Jag vet att mannen tycker att hängslebyxor är hemskt. Det får han leva med. Dessa är underbart sköna.



Ett stycke mage med bebis i.

Nu blir det en lugnande kopp te framför Mästerkocken sedan förhoppningsvis några timmars sömn utan vilda drömmar!


RSS 2.0