DeDärMedAllaFärger

Oj, det vart en lång tur till IKEA men härligt att komma ut en sväng. Med oss hem blev en del små ting till Filippan och en ny säng till Liam. Till landet. Det var en nyhet. Så jag har ingen bild. Men så snart vi skruvat samman ska jag visa. Det var förresten en hel del nyheter. Massor med härliga sommarting. I det stora varuhuset.Kom hem fylld med ny inspiration. Farligt. Finns inte så mycket att förnya här hemma. Börjar bli så smått ont om plats. En matta till F står dock på listan. Tyckte inte IKEA hade några värst fina till barnrum. Vill gärna att de ska vara praktiska också. Som denna från Rusta. Vi har en i blå till Liam. I plast. Älskar att det bara är att torka bort eventuella fläckar. Tror minsann att Skrållan får en rosa en hon!


Lyckliga Gatan

Lyssnar till Anna Lena Löfgren`s "Lyckliga Gatan".


Lyckliga gatan

Minnena kommer så ofta till mej
nu är allt borta jag fattar det ej.
Borta är huset där murgrönan klängde,
borta är grinden där vi stod och hängde.

Lyckliga gata du som varje dag
hörde vårt glam,
en gång fanns rosor här där nu en stad
fort växer fram.

Lyckliga gatan du finns inte mer
du har försvunnit med hela kvarter.
Tystnat har leken, tystnat har sången,
högt över marken svävar betongen.
När jag kom åter var allt så förändrat
trampat och skövlat, fördärvat och skändat,

Skall mellan dessa höga hus en dag
stiga en sång,
lika förunderlig och skön som den
vi hört en gång?

Ja, allt är borta, det är bara så
ändå så vill jag nog inte förstå
att min idyll, som ju alla vill glömma
nu är en dröm som jag en gång fått drömma.
Allting är borta, huset och linden
och mina vänner skingrats för vinden.

Lyckliga gatan, det är tiden som
här dragit fram,
du fått ge vika nu för asfalt och
för makadam.

Lyckliga gatan du finns inte mer
du har försvunnit med hela kvarter.
Tystnat har leken, tystnat har sången,
högt över marken svävar betongen.
När jag kom åter var allt så förändrat
trampat och skövlat, fördärvat och skändat.

Skall mellan dessa höga hus en dag
stiga en sång,
lika förunderlig och skön som den
vi hört en gång?

Är alldeles säker på att jag många gånger kommer längta tillbaka. Till den tid som är nu då vi levde tillsammans hemma på våran gata i stan med vår lilla växande familj!


IKEA

Idag står en tur till IKEA med svärmor på schemat. Ska bli mysigt. Var ett tag sedan vi var där nu. Speciellt utan barn så man kan ta lite tid att se runt på ting.Triss i tre som står på önskelistan till Filippan.

Undrar om jag någonsin kommer handla ngt till mig själv när jag har både en prins och prinsessa att skämma bort!?!


MittNyaLiv

Efter att jag grina en timme igår åt min nya vikt och kropp kom jag och mannen överens om att jag ska låta bli godiset framöver. Sagt och gjort. Nu äter jag kakor istället!


3NyanserAvRosa

Om vi hade fått en dotter för fyra år sedan tror jag det hade blivit en alldeles för hög dos av rosa här hemma. Eller jag vet att det skulle blitt så. Tror mannen skulle kännt sig lite övergiven och vilse i det hela. Tur var iallafall att vi fick en son och att min rosa period för länge sedan är över. Det kan lätt bli lite för mycket med mamma/dotter i ROSA annars. Dock funderar jag på ett nytt lack till sommaren. Har svårt för de lite ljusare färgerna men ljust dessa är klassiska. Någon fransk manikyr lär det ju inte hinnas med ;)Essie`s nagellack finns bland annat att köpa hos Eleven.se. Fina färger till bra priser och super i kvalitet!


Miffy

Det tar mig en evighet att få något gjort nuförtiden. Jag är så trött. Att det mesta resulterar i att jag bara ska vila en liten stund först. Sover som bäst på dagen. Tycks inte drömma lika mycket då? På nätterna därmot är jag på jobb, springer efter platser dit jag aldrig når fram och försöker få min lilla röst hörd i en oändlig stor värld. Trots detta har jag idag tvättat, skickat in papper till FK och nja det var väl det. Det får räcka. För en stund. Snart kommer killarna hem. Då är det tid att vika tvätt, vara mamma och äta middag tillsammans.Efter förra veckans ommöblering här hemma har Filippas kläder nu en alldeles egen plats. Som jag älskar att vika de där små högarna med mini kläder.Det finns tusentals söta plagg till flickor. Tur man är inne på barn nummer två och vet något sådär vad som används och inte används. Söta basplagg är det vi handlat mest och några söta klänningar.Jag älskar Miffy. Hoppas Filippan gör det med. Iallafall har hon fått en.

Nu ska jag bara sova en liiiten stund innan eftermiddagen drar igång här hemma på våran gata i stan!


StoooorMage

Vi hade DEN mysigaste kvällen igår tillsammans med våra vänner. Det blev pizza från Vespa ( den enda pizzan i stan värld att betala för!) och lek långt in på kvällen.Rund och go.Bebismage i vecka 20 på kvällen. Galet stor och hård i slutet av dagen.Det är mest när jag sitter ner som jag känner sparkar. Mysigt.Min äldsta allra underbaraste son.Liam och Leia. Igår pratade vi om att det är konstigt att ni faktiskt inte alltid varit en del av vår värld. När ni idag har en sån självklar plats. Dessa två är underbart söta tillsammans. Massor av kramar och pussar.

Idag har jag mest sovit medan mina två lekt och sett på film. Det är galet kallt ute och vi längtar efter våren. Då vi kan spendera helgerna tillsammans på landet i värmen!


Mom2Be

Har börjat denna helg med sovmorgon och fika med en vän från förr. Vi läste på Socialhögskolan tillsammans innan jag började arbeta. Sedan har vi haft sporadisk kontakt genom åren. Nu visar det sig att vi ska få sommarbebisar 2012 båda två. Med Liam var jag så ung att ingen i vår bekantskapskrets skaffat barn. Denna gång är vi flera. Ser fram mot mysiga mamma och bebis träffar tillsammans med människor jag vill dela min värld tillsammans med inte bara för att vi blivit sammansvetsade i en mammagrupp.En sak jag skrivit upp på listan över saker jag vill göra som mammaledig är att gå en fotokurs tillsammans med Filippan på Folkunivesitetet. De har nämligen kurser för föräldralediga där man lär sig olika inställningar för att bli en riktig bra fotograf när man ska fånga de där små ögonblicken i livet som är de största. Har även funnit denna bok på internet och hoppas den snart kommer ut i svensk version.

Nu ska jag ta mig i mig själv och finna orken för att plocka ordning lite här hemma. Ikväll får vi besök och underbaraste Linn, Henrik och deras Leia. Det står lek, skratt och hämtmat på schemat. Preciiis vad jag behöver för att släppa tankarna på annat!


LillaHjärtat

När man mest går hemma och skrotar om dagarna blir det inte så värst mycket till att visa upp på bild men idag bjuder jag på denna. Ett stycke nyfrisserar (=hemmatonad) mamma i skrynklig tunika. Det blir inte inte bättre än så. Förtillfället. Tur man strålar och inte behöver bry sig om tjugo kilos övervikt som gravid ;)Dagen har sprungit iväg i faslig fart. Morgonen var lugn och jag ordnade lite med mitt yttre här hemma. Hår och naglar. Det var inte igår. Sedan vart det en tur till Stoff och Stil för lite inhandling av tyg till Filippan. Lite mat på det. En tur till Svärmor senare. Och vi är en symaskin rikare.Var ungefär hundra år sedan jag sydde men raksöm och sick sack borde väl tom jag klara av. Det värsta som tryter är nog tålamodet. Kan bli en bra övning att ta en sak i taget di där. Har har ni iallafall ett stycke gravidmage i vecka 20. Stenhård är den. Inte bara svullen som tidigare. Det märks att hon växer för jag känner riktiga karatesparkar där inne nu och vändningar. Hade glömt (eller förträngt?) att det faktiskt känns av en hel del att ha de där små bebisarna i magen.Vårt lilla hjärta. Du är så efterlängtat. Halva tiden kvar nu.

Nu är det tid för middagsmat som idag blir lite extra festlig med chokladpudding till efterrätt!


Liams Dop

Vilka underbara minnen det är att se tillbaka på Liam som baby. Jag hade helt glömt av hur helt fantastisk vacker han var. Liten, rund och alldeles bebis perfekt. Några av er har sett dessa bilderna tidigare men eftersom det var flera som önskade bilder från förr har jag nu lagt till de bland kategorierna. Ni får dock hjälpa mig att fylla på dem mellanåt. Är så lätt att glömma bort när man är upptagen i nuet. Tänk att var lille lille bebis nu ska bli storebror. Jag undrar så. Om de kommer vara lika?Helt totalt bedåradnde dop bebis. Klänningen har min mamma sytt och den får lillasyster självklart ärva. Fast med rosa band ;)Vi hade prinstema.Blomster på bord."Äkta"ballonger och massor av gott."Hembakt"Jag har en ting för detaljer.Självklart hade vi även tårta.

Säger som Alfons faster Fiffi... "Ooo... det ska bli så roligt!" att få arrangera ännu ett barndop. Denna gången blir vi som skrivet på landet och bara det gör att det inte kan bli annat än perfekt!


TillFilippan

Efter en känslofylld dag är det underbart att gå in här och läsa era fina kommentarer. Verkar som det är många av er som är nyfikna på Filippas hörna ;) Skrållan kommer att sova precis där Liam sov som bebis. Dvs brevid våran säng. Eller antagligen kommer hon mestandels sova i vår säng ändå men hennes säng och ting kommer stå brevid. För tillfället är det inte så mycket att visa. Där står fortfarande ett skrivbord och andra ting. Vi väntar in tiden lite och har beställt hantverkshjälp. Sedan så. Under tiden får ni se glimtar av hur vår lilla bebi kommer få det här hemma på våran gata i stan.Alla flickor behöver en prinsessakrona.En fin ask är bra att ha till alla de där små minnena.Kan nog inte bli mer typiskt flickigt än såhär.

Inte mycket till genus här hemma inte MEN det betyder inte att jag inte kommer låta Filippan leka med bilar, riddarborgar och sparka boll. Fast att hon kommer göra det i rosa tyllkjol och med toffsar i håret. ;)

Nu blir det klassisk tacomddag med familjen och ikväll står hyrfilm på schemat!!!


IEnStorLitenLsHörna

Denna dagen vart inte alls som planerat. På schemat stod träff med en vän som tyvärr fick ställa in pgr av magsjuka. Stackars våra vänner. Det är nämligen fler än en familj. Som drabbats av äckel päckel kräksjukan den senaste tiden. Håller tummarna för att vi slipper. Jag vill INTE. Iallafall tog jag mig ner till stan. För att inhandla meduciner. Efter en halvtimmes köande på Apoteket visar det sig att jag sagt fel tabletter till läkaren och därmed inte har recept på de jag önskade. Observera att detta är andra gången jag är på Apoteket för just denna meducinen. Förra gången var mitt recept slut trots att jag antecknat att där fanns. Jaha. Var bara till att gå hem och sätta sig i telefonkö för ytterligare ett nytt recept. Gah. Jag blir så besviken på mig själv. Stressen gör att jag inte kan tänka klart. Detta är inte första gången information blitt fel antingen för att jag själv säger eller skriver fel (oftast) eller att ngn annan gör det och jag inte dubbelkollar informationen. Sånna här situationer äter upp min energi.

Väl hemma fick jag iallafall ett ryck och ordnade upp i Liams hörna. En positiv sak (bland många) med att ha fyra års mellanskillnad mellan sina barn är att den minsta kan ärva nästan allt av storebror som är relativt färdig med barnvagnar, mat-och bilbarnstolar, småmöbler, spjälsängstextiler etc. Så idag fick några ting flytta ut ur Liams hörna och in i Filippas. Liam fick såklart andra möbler. För lite större barn.Liten vart nöjd och det tror jag Filippa blir med. Bättre att första barnet får nya ting eftersom allt ändå är nytt för den nya.

Såg att det var flera av er som ville se bilder från Liams dop. Ska se om jag hinner leta lite i arkiven imorgon men först ska jag ytterligare en sväng till min ena läkare. Om jag hittar dit, har kommit ihåg rätt dag och överhuvutaget har en tid inbokad såklart ;)


Peter Rabbit

Det är verkligen underskattat att få sova en stund på eftermiddagen. Nuförtiden är jag inte människa annars. Mannen är i tvättstugan och hämtar barn på lekskolan. Själv har jag tagit tag i räkningarna och ska snart börja vika kläder. Först vill jag bara visa er vad jag fann igår. Se vilka söta pappersglas, tallrikar och servetter med Peter Rabbit. Jag är helt överförtjust i Beatrix Potters lilla kanin och bokar dessa för dopdagen pronto. Å, vad jag ser fram till den dagen. Denna gången har farmor och farfar snällt lånat oss landet och min familj kommer att bo i stugbyn nedanför så vi kommer vara tillsammans allihopa OCH det kommer vara sommar.Vil ni se bilder från Liams dopkalas !?!


BlackBerry

Så då har jag varit en tur till jobb för att ordna rätt på alla papper. Dessutom har jag tecknat mig på en ny mobil hos tre eftersom min är inne på det sista. Blev en BlackBerry. Avskyr mobiler med bara touchscreen. Jag har för tjocka fingrar. Denna är preciiis som min mobil idag med både touch och tangentbord.Nu ska jag lägga mig och vila. Har gröt i huvudet. Hoppas på en bättre eftermiddag!


Känslostorm

Oj, oj vilken dag! Idag var dagen då jag tog tag i alla de där samtalen jag bara måste ta tag i. Mycket kan vi dela på här hemma och mannen är jätteduktigt på att både peppa, stötta och städa etc. men vissa saker krävs att jag personligen gör. Som att ringa samtal. Dessa eviga samtal. Så länge man är frisk, arbetar och inte har några barn = inte så många samtal. Är man därmot gravid, sjukskriven och har barn =många samtal. BVC, vårdcentralen, lasarettet, övriga läkare, FK, jobbet, FK igen, tre... osv. Mina stresshormoner går upp över mänsklig nivå. SPECELLT då en liten siffra är fel och jag måste göra om allting imorgon igen. Suck. Några tårar. Och en middag med en vän senare. Lite lyckligare.Vad gör man inte för att dessa små ska komma ut friska och leva lyckliga i världen !?!

Ibland önskar jag att jag kunde skriva av mig mer här. Kanske tom för att hjälpa andra. Ofta blir "bloggvärlden" så ytlig MEN jag har efter många år lärt mig att det finns en fin gräns mellan att dela med sig av sig själv och bli privat. 

Hoppas det blir en bättre dag imorgon. Även om jag måste orka mig iväg för att skriva, kopiera och skicka papper. Ännu en gång!


SomligaGårITrasigaSkor

En riktig vilo söndag blev det för mig här hemma. Fick familjen till att städa och sedan tog all energi slut. Mannen åkte med Liam till farmor och farfar för fika och jag bäddade ner mig i sängen igen.Vita Converse hemklickade från Ellos där jag fick 30% även på märkesvaror nu i helgen.

Har sko panik för tillfället. Har svårt att hitta stövlar. Tycker inte om klack och så är mina vader så pass breda att de inte går ner i ett enda skaft. I höstas köpte jag ett par "slit och släng" kängor från SkoPunkten men de har förfallit snabbt i kvalitet.  Blir nog mitt första och sista köp där. Bättre betala för något som håller i längen. "Pris per användningstillfälle" är mitt motto. Brukar bo i mina Ilse Jacobsen stövlar så här års men de har spruckit upp bak och går inte att använda. Vilket är förståligt då det slitits hårt de senaste åren. Måste köpa nya pronto. Mina mörka converse är med hål och sen var det stopp. Har tagit hem mina jättegamla för små gummistövlar från landet som får duga under tiden. Känns sådär roligt att gå ut numera. Vågar dock inte shoppa nya förrän "dyr januari" är över och jag sett att FK godkänt min sjukskrivning.  

Imorgon är en såndär dag då jag måste ta tag i en del jobbiga samtal. Det bär verkligen emot. Har inte ork att lägga min lilla energi till detta men det är ett måste!


Kyligt

Vilken sovmorgon vi fick idag. Inte förrän klockan tio väcktes vi av vår L. Inte så konstigt då det blev sen kväll igår när liten sovit i bilen på väg hem från landet. Idag börjar vi dagen med ro. Så mycket annat står inte på schemat. Frisk luft fick vi nog utav igår. Nej ingen kyla idag. Vi håller oss inomhus.Svårt att tänka att det tre timmar senare var full snöstorm.

Får se om jag får ork att dra igång familjen till att städa här hemma. Skulle vara härligt att det känns ordentligt till nya veckan som startar imorgon!


SolISinne

Det blev en kort tur till landet "över helgen". Planen var hela helgen men efter en natt i kylan gav vi upp. Förvisso mysigt med snö och eld i kaminen men insnöade hade vi ingen lust att bli. Nu har vi värmt oss med mysig middag och ser på Gladiatorerna, spelar Wordfeud och ser runt på Internet.


Söt dock inte så praktisk.


Tänker sommarbebis i värmen.


Dock blir det en och en annan kofta till kyligare kvällar på altanen.Första jackan till hösten. Har fått en ting för öron. Gulligt.


Minns att jag ofta bar kort klänning och trosor med spets som liten. Sött, sötare, sötast.

Alltihop vårnyheter från LAredoute.

Kan inte annat än att se åt vår och sommar. Vintern har jag lagt bakom mig och tänker hädanefter blunda för det vita vinterlandskap som skapats utanför fönstren. Har dock några härligt frostiga bilder från landet men dem får ni ta del av imorgon när jag tinat upp!


Hollywood

Oj, det har verkligen inte blivit många knop gjorda idag. Inte det som är meningen heller ioförsig. Är ju hemma för att vila. Synd bara att vädret är så trisst annars hade jag tagit mig en ytterligare promenad. Jag vill ha sol. Istället ägnade jag eftermiddagen åt att ordna med Premium på Tv4Play. Nu kan jag njuta av många härliga serier. Det får mig att släppa alla tankarna på ont.Mamma, Pappa, Son och Dotter...

preciiis som vi fast utan hundarna då!


Himla

Har tagit mig iväg på en liten promenad idag. För att posta ett tygprov till mamma. Vi har nämligen önskat oss att hon ska sy ett "babynest" och en lekfilt av ett fint tyg från Panduro. Hämtade även ut vår nya matta till vardagsrummet från Himla. Köpte den via Ellos som alltid har bra rabatter. Det blev genast lite mer vår här hemma med lite mer ljusa färger. Nu längtar vi bara efter lite vårsol. Idag är dystert.Svårt att få till fina bilder utan hjälp med ljus utifrån. Nu tror jag jag ska lägga mig och vila en stund innan eftermiddagen drar igång här hemma!


Rosa

Ska snart lägga mig i sköna sängen med ett avsnitt av "Mästerkockarna". Kvällen har varit lugn. Har sett runt på internet och funnit en ny idè.Från danska Sebra kommer dessa helt fantastiska spjälsängarna/ växasängarna som bland annat går att inhandla hos Miljögården för cirka 6500,-

Vi har som tidigare skrivet redan en underbar säng från IKEA men man kanske skulle ta och investera i lite färg. Har jag något att pyssla med om dagarna.
Vad säger du älskling?

Ne nu tror jag snart bloggen får börja handla om något annat än bara bebis och barn men det är ju såå roligt. Jag älskar ju detta!

PS. Jenny... Fika nästa vecka? =) DS.


Baby Namn

Man kan tro att det händer mycket för tillfället och att jag inte hinner med bloggen under dagen. Fallet är väl inte riktigt så utan att jag unnat mig att vila. Lite har vi dock åstakommit. En tur till Babyproffsen som slutade i diskussion ( ;)) här hemma och trott eller ej fick jag ge med mig för husfriden.

Tydligen är det så att det går att använda sittdel och liggdel från Duo Mondialen till Nitro City chassit MEN Emmaljunga vill inte sälja delar för detta eftersom det inte är testat. Tyvärr hade priset även det dragit iväg pgr av att alla delar chassi,hjul och shoppingkorg måste beställas samt monteras för sig. Istället såg vi (läs:jag) runt på andra valmöjligheter. Att det ska vara så svårt att få allt som man vill. Fyra fasta hjul och två svängbara samt att barnet ska kunna sitta vänt mot oss eller från oss i en vagn som inte känns för liten eller för stor. Till ett pris som inte drar iväg.  Ett alternativ är att sälja vår duo för att istället lägga pengarna på en Nitro men jag har svårt att skiljas från vår första vagn. Att köpa ytterligare en vagn är tyvärr inte ekonomisk prioriterat.

 Blir istället till att lämna in på ordentlig service, ordna med mjuklift och köpa till en ståbräda. 

Nu fokuserar vi på något annat istället. Det är nämligen så att vi nu har kommit fram till vad Skrållan vår ska heta. Vår ...


blir en...

FILIPPA!!!

Då mannen höll fast vid Wilma och jag inte gav upp Lily började vi rabbla namn och då kom Filippa ganska oväntat upp. Plötsligt kunde vi se vår dotter framför oss. Att det kommer att bli en liten Filippa. Dessutom passar det fint ihop med Liam, är modernt men inte för påhittat, fungerar internationellt, vi gillart båda två OCH det är inget hundnamn ;)


Barnvagnsdjungel

Det har verkar bli en dag då jag bara sover, sover och sover lite till. Jo man måste ju ha sådanna också. För mörkt och trisst ute för promenad. Lägger det på framtiden. Kanske imorgon.

Har istället arbetat på att få mannen med på mina planer då det gäller barnvagn. Det är ju lite olika det där. Eftersom det är jag som kör vagnen 95% av tiden är det viktigare för mig att vår vagn känns hundra procent rätt. Det är svårare för mannen att sätta sig in i vad som behövs och inte behövs. Jag vill inte ha en stadsvagn för att det är något man skall ha utan för att jag vill ha en praktisk vagn utifrån våra behov. Vi bor trots allt mitt i stan.

Vi köpte en Emmaljunga Mondial Duo 08 innan Liam föddes. Den är i bästa kvalitet dock kände jag ganska snabbt att jag saknade svängbara framhjul. Då Liam blev lite större köpte vi en MacLauren paraplyvagn som vi istället mestadels använde oss utav förutom när det var snö dock saknade jag att ha liten vänd mot mig. Eftersom vi är helt överens om att det känns urdumt att köpa ny vagn när vi har en/två funktionella har vi istället kommit överens om att se till en annan lösning för en mindre peng. Nämligen att handla ett nytt chassi med svängbara hjul och använda oss utav vår liggdel och sittdel sedan tidigare. Då skulle jag få mina svängbara hjul, kunna ha liten vänd mot mig och från mig och fortfarande ha kvar möjligheten att byta till vårt äldre chassi om det blir för mycket snö för de små "city"hjulen. Har kollat upp informationen med vår gamla hederliga bargnvagnsförsäljare som verkade positiv så imorgon blir det en tur till affären för en testrunda och kanske en beställning.Emmaljunga Nitro City.

Det blir mycket bebis här på bloggen nu. Tror ni förstår. Och hoppas att ni tycker det är roligt!


Kreativ

Idag har jag sovit lääänge. Det är verkligen behövligt. För att få all stress ur kroppen. Får se om det blir en liten promenad i eftermiddag. Behöver luft. Annars har inte så mycket skett idag. Fått ordning på lite papper, räkningar och telefonsamtal. Tar mig mot att fixa med små ting men det är skönt när det är förbi. Väntar fortfarande på att några personer ska ringa upp. Under tiden leker jag lite med Paint. Ett litet kollage till blivande "rum" här hemma.Trott eller ej men det mesta har vi redan. Jag har (och nu kommer en hemlighet!) under flera år någon gång ibland köpt något litet utifall att vi får som vi önskar och blir flerbarnsföräldrar en dag. Självklart har jag handlat mycket vitt för att de skulle kunna passa både pojke och flicka men nu när vi till 99,99% vet att det är en liten Skrållan i magen blir det till att lägga till det där extra detaljerna. Något såhär förbereder vi iallafall här hemma på våran gata i stan. Det som fattas mest är kläder och textiler skulle jag tro. Måste göra en lista. Någon dag. Vad vi behöver, kan önska oss och vad vi ska köpa själva!


Skrållan

Å, vad jag älskar när "Skrållan" sparkar i magen på mig. Ja, vi väljer att kalla henne det tills vi beslutat oss för vad det riktiga namnet blir även om vi är säkra för tillfället. Iallafall älskar jag när hon rör sig därinne. Då vet jag att hon lever och mår bra. Dagen idag har bestått av en tur till jobb med tillhörande lunch. För att lämna in lite papper. Passade på en tur inom Kapphal. När Liam var nyfödd var deras babyavd inte alls i närheten av det utbud som finns idag. Länge har jag sneglat åt de små romantiska bebisplaggen för både pojke och flicka från Newbie och nu får jag äntligen lov att handla där. Denna underbart söta klänningen fick bli med mig hem.Ååå.Älskar små detaljer.Nytt favoritmärke.

Nu har vi hämtat upp Liam från förskolan och mannen tillagar kvällens middag. Hemmgjorda hamburgare med bröd och sallad!


Vårsol

Idag har varit en typisk söndag. Mannen for iväg till havet på fisketur och jag tillsammans med Liam begav oss på promenad till parken. För att mata fåglarna och leka en stund. Hemma igen blev det pannkakslunch från gårdagen. A kom hem tidigare än väntat. Stackarn känner sig sjuk igen. Han som aldrig brukar bli dålig. Jag fick dock lägga mig och vila en stund. Därefter tog vi tag i hemmet. Städade ordentligt. Så underbart när det är klart och vi imorgon kan starta veckan med ett rent hem.Det är verkligen härligt att komma ut i frisk luft och få lite sol i ansiktet även om det fortfarande är riktigt kallt. Nu tror jag vi avrundar kvällen med en varsin kopp varm te!


Baby Bok

Idag startade vi med en ordentlig sovmorgon. Solen lyser ute och jag har precis orkat mig iväg till affären för att handla lite mjölk. Härligt att komma ut en stund. Mannen står i köket och gräddar Pettsons pannkakor och Liam leker med en kompis från förskolan. Vi har lekdag hos oss idag. Riktigt sött är det att se Liam så stolt över sitt hem, sina saker och sin vän.


Pelle Kanins Babybok finns att köpa hos Adlibris.

Eftermiddagen blir lugn. Jag planerar att sätta in bilder i lillans babybok och A får vara lekledare!


På Rosa Moln

Mannen nattar Liam och jag ser på TV:n med internet i knät. Det är verkligen en helt ny värld att vara flickmamma. För visst har jag sett åt allt detta tidigare men aldrig fått lov att bestämma till just vår lilla tjej. Helt plötsligt slår det mig att jag dras åt det mer enkla, klassiska och kanske inte jätterosa. Tokigt.

Några av mina favoriter...Klassiska rutor från Panduro och HobbyÄlskar Beatrix Potter. Finns både som tyg och tapet. Farmhouse.Sandbergs luftballongstyg i gult och rosa.Detta mönster passar fint hemma på våran gata i stan. Samma tapet som storebror fast annan färg. Sandberg.

Rislampa från Moln. Det klassiska mönstret finns numera både i textil och även tapet.

En sak har jag med mig från Liams första tid och det är att barn växer så otroligt snabbt därför vill jag göra de lite mer bestående delarna i klassiska mönster som håller upp i åldrarna.

Med Liam var det verkligen en nyhet att kliva in i föräldravärlden. Denna gång känns det minst lika spännande dock mer avslappnat eftersom vi har det mesta och jag kan ägna mig åt att njuta lite mer av stunden. Försöker iallafall att inte ha hjärnan på högvarv hela tiden men en del av förberdelserna anser jag är nyttiga. Det ska trots allt komma in en ny människa i vår familj. Jag är bara sån som person. Som måste kontrollera det som går. Det är så lite vi faktiskt kan bestämma över. Hjälp oss nu att hålla tummarna att vår lilla flicka fortsätter var frisk!


Baby Namn

Nu tror jag att vi har kommit fram till ett namn här hemma. Som vi kommer försöka hålla för oss. En stund. För att känna av. Mannen kom med förslaget igår och det kändes helt rätt och ännu mera rätt idag. Vi är ense alla tre och det är ett modernt, något ovanligt men ändå klassiskt namn som går fint ihop med Liam och dessutom tror vi att det kommer passa vår dotter alldeles perfekt!


Tulpaner

Min första tanke när jag steg ur sängen idag var "Är det en dröm?Är jag gravid?Med en liten flicka?!". Går runt med fjärilar i magen och mannen likaså. Ibland möts vi i tanken om att det känns nytt, annorlunda och väldigt spännande. Efter att spenderat förmiddagen i sängen. Jag är trött nu. Efter allt. Var det tid för läkarbesök. Efteråt försökte jag muntra upp mig själv med lite tulpaner. Nöjd är jag egentligen med beslutet som togs. Att jag ska vara sjukskriven några veckor. Doktorns order. Sen får vi se. Om jag klättrar på väggarna eller helt enkelt mår bättre än tidigare. Mer än så skriver jag inte till er. Tycker jag delar med mig på en bra nivå numera. Alla förstår att livet inte alltid är perfekt. Försöker visa upp 50/50 här i bloggen. Hoppas ni förstår att detta är en liten del av mig/oss. Ikväll är planen att försöka begrava det dåliga samvetet. Att jag inte är mer en människa. Vars krafter tar slut ibland. Ska istället försöka klappa mig på axeln åt att jag äntligen lyssnar till vad jag behöver. Det är bäst för alla i det långa loppet.Älskar blomster. Längtar tills det doftar av pelagioner och solrosor här hemma!

PS. Emelie... fönsterskydden kostar 199,- för varje fönster beroende på storlek. Finns även i andra mönsterställningar! DS.


OchLiteTillÄnnuEnGång

Här hemma lever vi fortfarande i lyckorus. Jag har fått sova några timmar. Dessutom fått ordning på tvätten. Liam kom hem från lekskolan med ett stort leende. Vi visade bilder från ultraljudet och berättade att det var en lillasyster i magen. "Som ska heta Lili!" svarade Liam. Kanske har mamman lyckats övertala iallafall en i familjen om valet av namn. Mannen lägger dock in veto och föreslår fortfarande Wilma. Det här kommer inte att bli lätt.Sista shoppingtipset från storstaden kommer från Designtorget. Insynsskydd med mönster av underara pelagonier.Älskar mönstret som får mig att tänka på att jag snart ska få plocka upp mina riktigta pelagonier från källaren. Får se om det klarat sig i år.Nu slipper vi ha neddraget i sovrummet hela tiden för att inte bo ihopa med grannarna mitt emot.

Ååå, ser mig själv ligga ammandes i sängen tillsammans med en liten nyfödd flicka (!) med fönstret öppet och ljumma sommarvindar blåser liv i gardinerna. Romantiker. Absolut!


Storebror till en....

Jag är sådär himla lycklig så att det känns som att hjärtat snart hoppar ur kroppen på mig. Mitt leende är oslagbart och i mannens ansikte ser jag sann kärlek. Bebis fick toppbetyg. En frisk liten rumlade runt i magen min och den 16juni (BF) blir vi föräldrar till en flicka. Längtar tills Liam kommer hem från dagis och får veta att det är en liten lillasyster i magen.Rosa, tyll och rosetter.

Behöver jag skriva att vi är LYCKLIGA!!!


OchLiteTill

Här är vi som förväntat (!) vakna med tuppen. Har varit svårt att sova inatt. Tänk idag ska vi få se liten ännu en gång. Den där känslan är magisk. Underhåller er med lite servettshopping från Svenskt Tenn under tiden.

Älskar vårt vitrinskåp där jag samlar servetter, ljus och porslin.

Håll nu tummarna att bebis mår bra i magen och kanske att vi kan se om det är en lillesyster eller lillebror där inne. Vad gissar ni?


LiteMeraKöpt

"Köpe, o köpe!" som Emils pappa sa. Iallafall fick jag några slantar i julklapp och för dem blev det lite små ting som jag önskat. Snart är det tid för föräldrapenning och stora neddragningar på inköpslistorna. Är kanske lite enklare när man inte vistas i köpcentrum varenda dag ;) Iallafall här kommer lite mer storstads shopping...Liten blå bricka med Estrid Ericsons klassiska elefanter till Liams kokvrå.Prickiga servisen kommer från Jabadabadoo. Tror jag.Snyggeli snyggt.Perfekt present till de små. Brio köket är forfarande lika populärt som för tre år sedan.Olle Eksell, String och lite Svenskt Tenn.

Nu är det tid att sjunka ner i sköna sängen. Min rygg värker efter en dag på jobb. Dessutom vill jag somna fort ikväll (vilket väl betyder att jag inte kommer kunna somna alls!) eftersom vi imorgon bitti ska på ULTRALJUD. Spännande!!!


Något nytt

Har lekt lite med bloggdesignen idag men kan inte bestämma mig för om den ska få stanna eller om jag ska vända tillbaka till bara "Hemma På Våran Gata I Stan!" som text. Det blit lite mer personligt med bilder i headern samtidigt som jag inte riktigt har kunskap att göra den riktigt stilren med bilder. Önskar mig photoshop och en kurs NU. Vad tycker ni?


NK

Lovade visa er lite Stockholmsshopping. Här är ett av mina köp. Teburk från NK som fick bli med hem. Har en alldeles speciell kärlek till burkar av olika slag. En liten har jag sedan tidigare.

Pricken över i:et i vårt kök!


Träning

Känner att jag håller inne massor av känslor som jag inte vet hur jag ska hantera. Skulle behöva ut och röra på mig. Springa tills benen inte orkar mer. Nu är det kanske ingen vidare med liten i magen. Orken ska vi inte ens tala om. Måste dock skriva att det kliar i hela mig när alla andra sätter fart på livet nu i och med det nya året. Själv är jag rundare än någonsin och inget i garderoben sitter fint. Med Liam kände jag aldrig som nu. Då njöt jag av att lasta i mig allt jag tidigare önskat. Nu försöker jag hålla mig. Njuta av att vara gravid gör jag ändå. Dock skulle jag behöva ett riktigt svettigt träningspass.
Grymt snygga träningskläder. Nyheter hos Gina Tricot. Tror jag ska köpa dem i väntan på att kunna ge mig ut på riktigt kaloribrännande powerwalks. Till en början med vagnen sen när mina tuttar inte behövs var femte minut alldeles för mig själv för en stund!


TillbakaiStan

Innan vi hunnit säga "hej" var det tid att säga "hej då". Fyra underbara dagar fick vi tillsammans med familjen i Storstaden. Det har varit kalas, shopping och i övrigt mysiga stunder. För Liam var det ett riktigt äventyr att flyga, åka buss, tvärbana, tunnelbana och hiss. Dessutom vara ensam på bio tillsammans med mormor sin. Stockholm var sig likt. Trångt med mycket människor och inget som lockar mig men tiden tillsammans med min familj sparar jag i hjärtat.Liam tyckte det var spännande att flyga. Här lite irriterad på de höga ljuden men annars satt han mest och skrattade medan mamman hans mådde illa.När man är på resa får man välja några nya ting i  TaxFreen.Att äta ombord på ett flygplan är speciellt.Turen mellan Malmö- Stockholm är knappt en timme. Preciiis lagom tid för en treåring att roa sig med diverse och ändå hålla humöret på topp.Mest spännande var förstås att se ut genom fönstret. Speciellt under start och landning.

Denna resa har varit fantastisk på många sätt. Supermys att få spendera tid tillsammans bara jag och L på äventyr, se honom ha glädje av min familj och hur mycket de faktiskt saknar oss. Önskar vi inte hade behövt välja. Att vi kunde få det goda av allt.

Idag är jag hemma och vilar. Kroppen och huvudet har verkligen inte hunnit men senaste månaden. Som jag längtar efter vardag och rutiner igen. Nu måste jag börja ta hand om mig själv och lyssna vilket tempo som är mitt. Nu blir det mannens underbaraste pannkakor till kvällsmat. SOM jag älskar den karln. Fyra dagar ifrån varandra och jag vill vara nära hela tiden!

PS. Lovar att visa min Stockholms shopping när ork faller på! DS.


Flyg fula flyga flyg
Packat och klart. Imorgon bär det av till min hemstad. Stockholm!


Grönt är skönt

Om december var en månad utan speciellt mycket ro mellan jobb, sjukstuga och tillställningar verkar januari inte bli mycket bättre. Kan inte annat än att längta lite till vardagen slår in igen. Även om vi har många trevlig ting på schemat framöver. Med början på torsdag då vi flyger till storstaden för att gratulera mormor på födelsedagen. En dag återstår på jobb och en eftermiddag av fix inför resan sen så är vi iväg. Till Liams stora glädje ska vi flyga.Minns ni min julklapp? Tada här har ni den. En alldeles egen klassiker. I eftermiddag har vi städat undan allt som hör julen till och de har fått flytta ner i källaren till nästa jul. Vi har även hunnit med att både storstädat och tvätta. Nu känns det helt rätt att våren står näst på tur!


Baby Lista

Fann en lista på ting som behövs till bebis. Kopierar den här för att själv minnas vad det egentligen är man behöver. Har dock lagt till en del som jag tycker är viktigt för bebis och storebror. Till Liam hade jag stenkoll på sånt här...

TILL VAGNEN
 
Ståbräda NEJ

Barnvagnsskydd mot sol, regn och vind NEJ

Barnvagn JA MEN behöver ses över.

Regnskydd. JA MEN minns att jag var missnöjd ska se om det kommit ngt nytt på marknaden

Myggnät JA

Skötväska JA

Åkpåse JA

Fårskinnsfäll NEJ men önskar oss ett i grå från IKEA

Varm filt NEJ

Barnvagnsleksak NEJ

Kudde och täcke NEJ

Mugghållare NEJ men behövs INTE

S O V A

Spjälsäng JA men ska hämtas från landet

Spjälskydd NEJ

Madrass JA

Påslakanset JA men vill ha ett i rosa om det blir en flicka

Lakan JA men behöver köpa stora till Liam istället

Plastad frotté NEJ

Bed rocker från BRIO NEJ men är det smart om vi ska ha skötbord på sängen?

Leksaksmobil NEJ

Filt NEJ

Täcke JA

Kudde JA

Napp NEJ

Nallar JA

Speldosa JA

SKÖTA & BADA

Skötbord JA

Skötbordsunderlägg NEJ

Tvättlappar NEJ

Våtservetter NEJ

Blöjor NEJ

Frottélappar NEJ

Rumpsalva JA

Barnolja Ja

Barnpuder JA

Febertermometer JA

Alvedon/Panodil Nej

Borste & Kam Nej men köpes vid behov

Tops NEJ

Blöjhink NEJ

Badbalja eller badhjälp till badkar JA

Badtermometer ? Har vi aldrig använt

Badcape NEJ

Nässug NEJ men köpes vid behov

Nagelsax JA

Nagelfil NEJ

Leksaksmobil till skötbordet NEJ

F Ö R S T A K L Ä D E R N A

Pyjamas

Bodys

Mjukisbyxor

Strumpor

Mössor Minns att vi behöver fler sådana gärna i silke

Vantar Behövs inte då bebis BF 11 juni.

Ytterkläder

Någon dag längre fram ska jag se över vad som finns i babylådorna i källarna. Där är massor av fina kläder. Tror inte vi behöver inhandla alls mycket. Är det en tjej är det dock roligt att komplitera med rosa och lite rött.

T I L L M A M M A

Amnings-bh JA

Amningsinlägg NEJ

Bindor NEJ

Bystvärmare NEJ men behövs inte mitt i sommaren.

Amningströjor NEJ

Bröstpump NEJ men kan hyras vid behov.

Bröstvårtsalva NEJ

Massageredskap NEJ men behövs INTE

Amningskudde NEJ men köps vid behov

M Ö B L E R & P R Y L A R

Babynest NEJ men mamma ska sy ett om vi finner ett fint tyg

Byrå JA

Babysitter JA

Skallra JA

Babygym JA stelt men önskar oss ett i tyg

Axelfiltar NEJ men köpes vid behov

Nappflaska NEJ

Mitt första år bok JA

Bärsele JA

Ersättning NEJ

Barnvakt JA

Fårskinnfäll NEJ men vi önskar oss en grå från IKEA

Snuttefilt NEJ

Kullastol Liam NEJ

Sänghimmel NJA

Gåstol- NEJ men behövs inte direkt

Bitleksak JA

Leksaker JA
Nyårsafton

Vi har haft en helt fantastiskt nyårsafton tillsammans med Linn, Henrik och Leia. God mat, barn som leker, ljus som brinner, vin, alkoholfritt, kalorier, musik, dans,minnen, framtid och många skratt. Underbart att i lugn och ro fira in det nya året tillsammans. Ett oskrivet blad.Glad mamma som längtar till våren men njuter i det som är. Skönt att förkylningen äntligen släppt något sådär och att orken smått börjar komma tillbaka.Bebismage i finaste paljettklänningen från Gina Tricot.Naglarna var lackade i Essies Midnight Blue.

Vi myser fortfarande i pyjamas här hemma idag. Nu tror jag vi slår igång 2012 med musik och att städa ut julen.

TACK alla ni som förgyllt vårt 2011!


RSS 2.0