21augusti1984

Mitt i allt planerande inför födsel av barn, semester och planering av dop har jag helt glömt av att jag faktiskt själv snart blir ett år klokare. Om det fortfarande är tillåtet i denna ålder att skriva önskelistor så kommer min här...
 
 
Vita brödkorgar från favoriten BRUKA.
 
Fruktskål Trådig från IKEA 199;-
 
Stina Wirsen`s Baby
 
 
Anchetter, tallrikar, koppar, glas och övrigt från Rörstrands Mon Amie.
 
 
ABSOLUT stiligaste sittpuffen från Åhlens 599;- och tom ännu snyggare i verkligheten.
 
HAPPY BIRTHDAY TO MEEEE!!!

OoooA hela natten

Så nu var vi tillbaka till landet MED internet igen. Tydligen låg hela 3:s nät nere igår. Är det inte det ena så är det de andra. Verkar svårt att få lov att blogga såhär i sommartider. Iallafall nu har vi varit hemma i stan och tvättat, sett på OSinvigning och hunnit med en hel del ärenden i stan innan vi firade finaste Linneas 30årsdag med ett vitt och rött tema i snyggelisnygga huset. Det kunde inte blivit en roligare kväll. Festen var barnfri med undantag från nyfödda. Liam var kvar på landet. Filippa var med oss. Eftersom vi hade prinsepressan med oss och skulle köra direkt till storebror senare under kvällen blev det självklart en lugn alkoholfri fest för A. Själv drack jag mitt första vin (i lagom mängd såklart!) på mååånga månader. Behöver jag skriva att det smakade gott. Kvällen bjöd på godaste buffèn och kaffe med kage till efterätt. Allt hade Nea gjort själv. Gahhh vilken kvinna. Det allra roligaste efter att få uppvakta födelsedagsbarnet med fruktskålen Trådig i present var att träffa alla L & S familj och vänner.
 
 
Inte ofta vi gör oss fina för kalas numera. Här mamman med lockigt hår, iklädd festkläderna och lite kvickt sminkad pgr av tidsbrist. (När ska vi någonsin komma iväg i tid igen!?!)
 
 
Naglarna hade jag lackat med OPI:s Pirouette My Whistle från deras New York City Ballet serie.
 
 
Romantisk lång sommarklänning från LaRedoute.
 
 
Sjal från danske Beck Sönder Gaard.
 
 
När jag handlar till ett speciellt tillfälle tänker jag att kläderna ska kunna brukas flera ggr. Denna sjalen kommer bli min bästa pricken över i:et i höst.
 
 
 
 
Ljuva spetsar.
 
 
 
 
Smycken som varit mina favoriter hela sommaren. Från ICON. Säljes hos TinTinStyles.
 
 
Den här bjuder jag på. Ordentliga hålla in magen trosor från HM. Tror jag betalade 99kronor och det var det värt. Ett TIPS till alla nyförlösta mammor därute.
 
Nu frukost. Klockan elva. Ja vi är ju fortfarande på SEMESTER!
 
 
 
 

Lindex

Någon mer än jag som är trött på Blogg.se denna sommaren? Tror det gått på semester utan någon som ser om bloggportalen. Trisst. Bilder som inte fungerar att lägga upp, appar som inte fungerar, inlägg som inte publiceras, inlägg som publiceras två tom tre gånger om, ingen uppdatering om bloggar på startsidan etc. etc... . När man inte vill eller orkar lägga mkt tid vid datorn under semestern är det irriterande när man får göra om, om och OM igen. 
 
Något lite trevligare. Fick mail från Lindex igår. De har 50% på alla REA varor nu. Perfekt att fynda inför hösten. Speciellt till er flickmammor där ute. Det fanns en hel del fint på den avdelningen jämfört med pojk och baby men jag lyckades finna några ting som blev våra för bara 200,-
 
 
 
 
Nu handlar jag endast kläder i 68 till prinsepressan. De hamnar i "växalådan" en tid tills det kan plockas fram. Har lyckats bygga upp en söt höstgarderob till ett överkomligt pris nu under REA sommaren. Ett tips är att de flesta butiker har sina slutreor i dagarna. Då de verkliga pengarna kan sparas. Plagg som passar även under hösten. Synd det finns så få ting till pojkar. L behöver en hel del nytt inför hösten. Främst byxor!

SommarSoligaDagar

Vi fortsätter med temat fint väder lite kläder. Idag har varit utan tvekan sommarens hittilla mysigaste dag. Vi har bara varit tillsammans. Nu avslutar vi kvällen med Solsidan.
 
 
 
 
 
 
Filippa sover i friska luften iklädd klänning från Petit Bateau.
 
Imorgon blir det eventuellt en tur till sjukhuset i Kristianstad. Liam har badat lite för mkt idag och gipset blivit lite blött. Måste antagligen bytas ut. Sedan rullar vi mot staden för att tvätta och förbereda oss inför lördagens 30-års fest!

SettSötasteSött

Då har ännu en semesterdag startat och idag leker vi på gräsmattan hela dagen. Det är sol och underbart att bara vara. Liam badar, jagar fjärilar och sparkar fotboll. I skrivand stund har Filippa precis somnat och jag tänkter unna mig en stund med en go bok. Läser "Modershjärtat" fjärde delen i böckerna om barnmorskan Cecilia Lund av Katarina Janouch.
 
 
 Vi älskar Kapphals Newbie kollektion. Denna söta klänningen är ny in och jag tänkte att den kanske kunde passa prinsepressan.
 
Måste sätta mig ned ikväll och gå igenom de sista detaljerna innan dopet. Igår bestämde vi att göra egna smörgåstårtor att bjuda på. För att inte behöva spendera all tid i köket. Vi vill hinna njuta dagen!
 
 
 
 

Mini Kanini Rodini

Nu när vi är och nosar på höstens nyheter måste jag visa er mitt favoritmönster ur Mini Rodinis kommande kollektion som finns i lager hos Oii Design från och med den 26 juli 2012.
 
Body med de sötaste kaninerna i vitt. På beige eller grön botten.
Här med de sötaste tossorna och coolaste mössan.
 
 
 
"Jag är en liten kanin.
Liten men ovanligt fin.
Örona mina.
Är långa och fina.
För jag är en liten kanin."
 
Filippas favorit sång.
 
Kaninerna finns i precis som ett flertal plagg från Mini Rodini både till små och stora barn. Gör det lätt att klä syskonen i matchande kläder. Gillar`t!

UppeIDetRosaBlå

Denna dagen har varit händelserik med båtfärd och glass i Åhus. Skönaste stunden var dock hemma på gräsmattan. Liam badade i poolen och vi bara myste. Bästa stället i värmen med dem små är i skuggan.
 
 
 
 
 
 
 
 
Förlåt att jag skryter men förstår ni EXAKT hur mycket vi älskar våra barn. Jag älskar tom att kunna skriva barn i plural, barnen... storebror och lillesyster. De är perfekta i minsta detalj. Ja barn är barn och vi är mitt uppe i en stressig trotsperiod med nyfödd och fyraåring med stark vilja MEN de är fortfarande de sötaste, vackraste och underbaraste som finns. Liam och Filippa. Mamma och Pappa älskar er!
 
 

Dvala

Förtillfället befinner jag mig i en inredningsdvala. Eller kanske dröm. För jag får massor av inspiration till mig men gör ingenting utav det. Istället sparar jag ideerna i mappar på datorn till hösten. Tänkte dock nu när farmor promenerar med barnvagnen och L leker med farfar passa på att uppdatera lite medan jag sitter i skuggan i ro.
 
 
För några veckor sedan kom ett presentkort från Syster Lycklig i posten. Från min moster med familj. Tackarrr så hemskt mycket. Ni är så fina som tänker på oss.
 
 
 
En bra idè om man har svårt att finna på presenter till de små är att låta föräldrarna välja själv i en butik ni tycker om. Det finns ju alltid tusen ting som bebisen behöver. Själv känner jag mig rätt mätt på bebiskläder i stl 56 och 62. O leksaker. Istället passade jag på att handla något som jag kanske inte skulle köpt preciiis nu. För egna slantar. Lyxigt.  Det blev en undebart vacker tapet till lillans framtida rum från Ralph Lauren. Natural Study Toile. I rosa. Såklart.
 
 
 
 
Inspireras alltid av vackra House Of Philia.Har ni inte hittat dit tycker jag verkligen ni ska klicka in direkt.
 
Nu stund i solen innan det blir båttur i Åhus med hela familjen!

FrukostABC

God Morgon!
 
Vi hade en underbar varm dag igår hos Linnea, Stefan, Ella och Albin. Lunch och fika på verandan, barn som lekte, pappor som jämförde grillerfarenheter (vad ÄR det med män och grillar!?!) och mammor som tipsade hur vi bäst kommer över våra komplex men att vi ändå är så jäkla bra som vi är. TACK finaste familjen för att vi fick komma och leka med er. På lördag blir det vuxenkalas (om vi bortser från den minsta familjemedlemen) och det ser vi fram till så.
 
Det blev sent ut till landet efter en tur till stan för att hämta in posten och fylla bilen med dopting nu när vi inte hade en massa packning. Hann även med en tur till ICAN för att hämta ut några paket. Mest till namngivningsfesten men även till barnvagnen. Fann en prisvärd ståplatta hos Lekmer som jag hoppas kommer kunna monteras på EmmaLjungan. Snart (men inte ännu) är det höst och vi ska hämta storebror på dagis.
 
Idag vaknade jag av en liten Filippa som sovit sju timmar igen. Som småbarnsförälder blir man löjligt stolt över de små stora detaljerna. Vi började dagen med mat, bad och ny blöja. Nu sover prinsessan med pappan sin medan jag skriver till er och ser på sommarlovsmorgon tillsammans med L. Snart är det tid för frukost. Blir alltid lite senare här ute på landet. Kommer inte ofta ut och iväg före klockan tolv.
 
Blev så glad imorse när jag fann denna ursöta tallrik till barnen. Design Arne Jacobsen hos Design Letters. Finns att köpa hos Moderna Museets Webbshop.
 
 
Har sedan tidigare melamin tallrik i vitt från klassiska Rice till barnen. Dem finner ni hos Bagaren och Kocken.
 
 
 
Erkänner att jag har lite svårt för färgglada plasttallrikar i köket med diverse Disney karaktärer ;)

SommarLoppisFynd

"Den enes skräp är En andres skatt!"
Här kommer en liten kort sommaruppdatering av mina fyndade ting från Antikmarknaden i helgen som var.
 
 
Reg. Skylt
 
 
Livsmedelslåda.
 
 
Klassisk bitsocker låda från Svenska Sockerfabriks Aktiebolaget.
 
 
Rörstrands Mon Amie.
 
 
Ett marknads måste.
 
Nu packar vi in oss i bilen för en dag hos finaste vännerna i Veberöd!

FiskeLycka

Idag har vi fiskat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fem små abborrar till Liams stora glädje!

God Morgon

Skickar en prinsesshälsning...
 
 
 
 
 
 
 
 
Från vår starka Filippa som redan är glad i att ligga på mage och lyfta nacken. En liten stund om dagen. Det går fort.
 
Nu ska vi ut och njuta i SOLEN!

AntikMarknaden

I eftermiddag har vi fördriviet tiden med något jag sett fram till hela året. Antikmarknaden i byn. Där jag dragit runt min "Kjell" som en annan "Rose Marie"!. Ibland är det svårt att förklara. Varför jag bara MÅSTE ha en avskavd trälåda, lyfta på locket på gamla kaffeaskar och se drömmande efter klassiska blå/vita serviser. Dagens fynd blev just preciis en trälåda och fem tallrikar från Rörstrands serie Mon Amie. Tycker den blandar sig fint med våran Swedish Grace samling där hemma och så är tanken såklart att samla på oss fler under åren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon är den "riktiga" marknaden. Sakletare som jag är tar jag ytterligare en tur bland alla gamla ting tillsammans med svärmor. Blir nog till att köpa en gamal registreringsskylt till L!
 

Ergon

Jag vet inte hur jag hade gjort utan min Ergo. Nu har jag även fått hem vind-och regnskydd som jag köpte hos KokoBello. Det behövs tyvärr denna sommaren. Speciellt med en prinsessa som är mammig deluxe. Lite längre stunder går det att underhålla nu. Med musikmobil, skallra eller allra bäst våra ansikten men bäst är fortfarande att sova på mammas hjärta. Det enda negativa med bärselen är att jag inte tar lika mycket bilder på Filippan.
 
 
Mamma + Baby.
 
 
Min nya favorit kjol LaRedoute.
 
 
Med båda mina älsklingar.
 
Tvåbarnspappan. De ser på Golf. Liam är koncentrerad.
 
 
Fortfarande med gips. Dock lite mindre. En liten spricka kvar!

IKEA

Prinsessan har sovit 7 timmar inatt, fått ren blöja, en flaska ersättning och somnat om tre. Vi är bortskämda. Idag väntar BVC för mig och Filippis medan storebror besöker stora sjukhuset med pappan för att förhoppningsvis få ta bort gipset. 6 veckor var det skrivet men sist vi var på röntgen gav det så bra resultat att doktorn trodde fyra. Vilket är idag. Efter läkarbesök står IKEA på tur. Ska handla de sista till dopet. Ikväll får vi förhoppningsvis besök av Linn, Henrik och Leia.
 
 
 
När barnen är med blir det till att kvika sig i varuhuset. Därför ser jag alltid ut ting online och sedan skriver ned på lista för att verkligen få med mig det vi behöver hem!

HM

Tittar in en liten snabb för att meddela att jag haft en underbar dag. Mannen hängde på låset på närbutiken idag och fick tag i Nanis i sista sekund här hemma. Förmiddagen spenderade vi med att vika tvätt. Eftermiddagen med bebisfika på "Mormors Bageri" tillsammans med Emma och Ebbe. Middag åt jag alldeles ensam(utan man och barn) med finaste Åsa på Harry`s vid stationen. Tack Emma/Ebbe och Åsa för en avkopplande dag som gav mig ny energi. De bästa av båda världar.
 
 
 
 
 
Ni har väl inte missat att HM nu har höstkollektionen online?

Nyheter

Puh. Packa in allt och alla i bilen. Byta bajsig blöja redan efter en kvart. Muta storbarnet med choklad för att inte somna i bilen och vända upp/ned på dag/natt. Handla det viktigaste i närbutiken. Upp för trapporna. Jag börjar se scener ur Sunes sommar. På riktigt. Det är vi. "Tada da dadda da. Ta da dada da. Da da da da da daaaa!" Mannen ned i tvättstugan. Jag packar upp. Barn L vill ha mer godis. Barn F vill inte sova. Någon trotsar. En annan gråter. F kräks. Jag badar bebis. L lyssnar till musik och läser serietidningar på sitt "rum". Middagen på bordet. Barn L är inte hungrig. Konstigt !?! Mannen ned i tvättstugan. Försöker övertala L till att duscha. Misslyckas totalt. Mannen får ta den striden istället. Innan han nattar L. Med Filippa och en flaska ersättning på armen. Jag springer en tur till butiken. För att handla det vi glömt. Skulle vart bra då om vi verkligen sett igenom vad vi VERKLIGEN hade tomt av i skåpen. Kommer hem. Ingen av barnen sover. Jag tar F i Ergon. A lyckas till slut få L att somna. Jag betalar räkningar. Inser att vi får servera någon slags "student pasta" på dopet även om vi tar av semesterkassan. Låt smaka. Mannen kommer upp från tvättstugan. Vi försöker få ihopa schemat de kommande veckorna. Hade inte vi semester? Sen äntligen efter ytterligare om och men plus måsten. Sitter vi i soffan OCH inser att Nanisen är slut och klockan är efter elva. Butiken är stängd. Bebisen kommer snart att bli hungrig. Tackar för att jag handlade två färdig paket istället för ett när vi lämnade landet i eftermiddags och en fortfarande är kvar i skötväskan. Försöker nu få bebis att sova lite längre än vanligt för att dryga ut matpassen till affären öppnar klockan sju. Under tiden. Eftersom prinsepressan sover i bärselen på min mage. Ser jag runt. Efter höstens nyheter. Ellos inredning har fått in så mycket fint.
 
 
 
 
 
En kan ju drömma och inspireras.
 
Nu ska jag försöka finna vart jag var i sommarläsningen. En liten har nämligen bläddrat bort min markering bland sidorna. Imorgon är en annan dag. Sov Gott!
 
 
 

Tvätttid

Idag bär det av hem till stan. För att tvätta, ordna med posten och gå med barnen på läkarbesök. Vi kryddar dessoutom det hela med att träffa några av våra underbara vänner under tiden. Liam är stundtals lite rastlös här på landet. Vi hoppas att de nästgårds ska få semester snart. Då de har två barn som L kan leka med. Svårt för oss vuxna att ersätta energin från 15 dagiskompisar. Ska dock försöka styra upp så att även L kan få träffa en kompis hemma ngn dag nu i veckan.
 
 
 
 
Finaste tvättpåsen i lin fann jag hos HM. Passar perfekt till prinsessans skötbord. Skönt att sortera med en gång!

Svensk Sommar

Regnet det fortsätter att ösa ner. Solen lyser mellan skurarna och vårt hopp om värme infinner sig för en kort stund. Innan mörkret lägger sig igen. Snälla ge oss lite efterlängtad sol och värme. Bad väder. Något som dock gynnas av det "fantastiska" vädret måste väl vara handeln. Även om shopping är en ynklig tröst. Här är några ting vi fyndat.
 
 
Ljusgul body till Filippan från How To Kiss A Frog halva priset.
 
 
Basbodys med spetsprydd krage och mini strumpor i vitt. HM. Fann även sötaste filten i rosa med vita prickar och Hello Kitty till prinsepressan.
 
 
Denna hinken ska placeras i köket hemma i stan. Förvaring till barnens köksleksaker var tanken.
 
Imorgon håller vi tummarna för en stund med sol. Vi tänkte nämligen bygga sandlåda, montera ny grill och måla bord!

Mammas Flicka

Tiden går så fort. Har insett att den inte går att fånga. Men jag försöker ta vara på varje stund. Med min man och våra barn. Tänk att jag för lite mer än en månad sedan blev mamma igen. Varje morgon jag vaknar har en mening med er vid min sida och flera gånger om dagen överös jag med en känsla av L.Y.C.K.A. Det är självklart mycket arbete med två små. Eller med en familj. För även mamma och pappa har ju måsten och vilja. Vill dock aldrig glömma. Att det här kommer jag alltid se tillbaka på som den bästa tiden i mitt liv.Småbarnsåren. Då jag MAMMA tillsammans med er PAPPA är de viktigaste personerna i era liv. Era små kroppar brevid oss i sängen om natten. Era små leenden. Den obeskrivliga kärleken mellan förälder och barn . Får oss att glömma alla vaknätter, trots och brist av tid för oss. Vi är här för er.
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom jag inte kan välja. Ett "bildspel" på vår vackra Filippa.
 
Skriver ner några ting för att inte glömma...
 
F börjar sakta komma i storlek 62. Vikt och längd? Månadskontrollen på BVC vart nästa vecka istället då barnmorskan var sjuk.
Vill fortfarande bara sova nära. Sover ofta fem till sex timmar första passet på natten och sedan fyra till innan det är morgon.
Älskar att bada.
Musikmobilerna är fortfarande den roligaste leksaken men elefanterna ovan vagn och bilbarnstol börjar bli mer intressanta.
Tar nappen men har fortfarande lite svårt att hålla fast vid den.
Blir ofta pussad av storebror som kallar F "Min bebis" och är mycket stolt. Så stolt att känslorna ibland tar överhand och mamma/pappa är alltid med och passar när ni kramas.
Kräker fortfarande en del men lilla magen har börjat vänja sig mer och mer vid maten.
Älskar fortfarande mest då vi sjunger "Lilla Kanin".
Börjar tycka det är okey att vila en stund i vagn, sängen eller babynestet men inget slår bärselen som vi kallar Ergon. 
Är hela familjens lilla älskling!
 

Genuin

På marknaden slog det mig. Att vår värld är så fullständigt uppbyggd med strunt. Plastiga mobiltelefonskal, kläder utan kvalitet ioförsig till fyndpris men i massupplaga och en hel andra ting som känns totalt ounika. Då är det mer spännande att finna dem som faktiskt gör något "eget". Snickrar, syr eller målar. Konstnärer i sig. Både jag och svärmor föll pladask för denna söta hakklapp från Naima`s Design.
 
 
 
 
Sötaste med Lilla Anna och Långa Farbrorn.
 
Hennes hemsida finner ni HÄR!

Marknad

 På semestern. Till skillnad från vardagen. Är det frukost, lunch OCH middag som ska serveras. Dessutom ska det underhållas. Vi ska lyckas vara både pedagogiska och ersätta ett stycke kompisar från förskolan. Allt med budget. Detta innebär med liten ny lillasyster i familjen att vi föräldrar är trötta när kvällen kommer. Men vi har det härligt. Inga egentliga måsten. De tar vi på turerna hem till stan. Idag regnar det (skräll) så vi roar oss med mindre somriga ting. De kvinnliga i familjen ska på tur till Kristianstad och de manliga ytterligare en tur till svampskogen. Igår vart korgen fylld och till middagen serverades kantarellsås.
 
Bilder från gårdagen. Då vi roade oss på med att gå på marknad. Åkte dyra (!) karuseller, åt klistriga klubbor och grillade hamburgare.
 

 
 
 
 
 
 
 
Det är vår uppgift som föräldrar att skapa de där leendet.
 
L.Y.C.K.A!
 
 

Endast Mamman Är vaken

Här på landet handlar livet mest om att sova, äta och komma iordning. Innan vi hinner säga God Morgon är det God Natt och vi undrar hur vi egentligen hinner med livet till vardags? Iallafall. På morgonen när alla sover. Då stiger jag upp och njuter. Av en stund bara för mig. Duschar och gör mig iordning utan någon som kallar. Ordnar inför dagen. I lugn och ro. Hinner jag blir det en stund på trappan. Med en bok.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgonbilder från en av de vackraste platserna i världen!
 

Semester I Bloggvärlden

Igen. Detg går lite tid mellan inläggen nu. Men det verkar vara en trend i bloggvärlden numera. Antar att de flesta precis som vi nu är på semester och inte spenderar tid framför datorn. Inspiration är det ju gott om. Iallafall ni är många som fortfarande läser och vi blir alltid glada när ni kommenterar. Lyckliga att dela livet med er. Alla underbara. 
 
Vi var som skrivet hos Jenny i veckan för lunch och lek. Hon hade dukat fint med blomster och köpt paket till båda barnen. Liam blev imponerad över J:s nioåriga son som hade ett rum fyllt med lego, fotbollskort och en egen dator. Dessutom var han målvakt med ett stort fotbollsmål på gräsmattan. WOW. Minnen. Till när jag själv var liten och såg upp till de äldre tjejerna. Tur M var snäll och tillät L leka med både honom / leksakerna. Lite synd för M:s lillasyster M som hamnade lite i skymundan men vi försökte underhålla med bebis mellan fotbollsvarven. TACK finaste J med familj för en underbar dag. L önskar att M kommer hem till oss en dag men kanske det inte är så spännande för en nioåring att leka med en fyraårings ting. Hoppas ni kan besöka oss för en fotbollsmatch på landet istället?
 
Fredagen började vi tidigt med förmiddag hos Linn (F:s Gudmor), H och L. Vi blev bjudna på nybakta scones, trevliga samtal och mystid med barnen. Lika fantastiskt som alltid och vi saknar er redan. När tiden var för att hämta L på dagis hämtade mannen upp oss med fullpackad bil (och då menar jag fullpackad) bil. Vi har tagit med oss allt vi behöver inför semester på landet. Kommer dock tillbaka till staden med jämna mellanrum för BVC, läkarbesök och tvätt. Men annars planerar vi bli här länge.
 
Idag spelar mannen golf, L leker större tiden med farfar och jag/Filippa har vilat tillsammans flera timmar. Det är svensk sommar och regnet öser ned utanför. Passar perfekt då med en planeringsdag inför dopet. Jag känner mig dock väldigt organiserad då bara maten och några få sista detaljer är kvar. Här kommer en tjuvtitt...
 
 
 
 
Placeringskort.
 
 
 
 
Inbjudninskort.
 
 
Detaljer, detaljer och detaljer.
 
Älskar att planera och styra upp. Även om F inte kommer att minnas denna dag mer än från foto är det viktigt för oss att skapa en vacker "Välkommen till världen!" fest för vår lilla flicka...
som jag tror vill äta nu så vi mina vänner hörs av lite senare!

Självkänsla

Det blir inte alltid tid till att prioritera bloggen. Jag försöker att inte glömma mig själv i hela den nya familjesammansättningen och mitt mål är att varje dag ta vara på en liten stund för bara mig. Det blir inte mycket sådan tid nu men jag tror starkt att det får mig till att orka vara en bra mamma resten av dagen. Igår bestod denna stund av att hinna med ett varv med locktången. Är hemskt att inse hur mycket vikt jag byggt upp under graviditeten och inte alls spännande att se sig själv på bild. Ansiktet är väl godkänt men resten av kroppen en enda stor deg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min nya ljuvliga morgonrock kommer från HM.
 
Igår spenderade vi förmiddagen på stan. Fikade på "Mormors" med mamma och Dan. Sedan hämtade vi storebror på dagis och ordnade med avtryck av Filippas händer/fötter.
 
Idag ska vi till finaste Jenny för lunch och lek!

Att Sakna Sin Familj

75 mil bort. Från Lund. Ligger min hemstad Stockholm. Jag har inte bott där på nästan åtta år. Så kanske ska det istället kallas min födelseort? Mannen säger att du bara kan bli Skåning genom att födas här. Enligt den teorin kommer jag förbli Stockholmare. Länge visste jag inte riktigt vart jag hörde hemma. Livet som jag lämnat var inte kvar när jag insett att jag saknade det jag hade. För att sedan inse att jag redan påbörjat mitt liv någon annanstanns. Idag skulle jag aldrig kunna flytta till Stockholm igen. Jag insåg helt enkelt att den staden inte gör mig lycklig mer.
 
Men ju fler födelsedagar och familjemedlemmar inser jag att jag saknar min familj innerligt. Barndomsvännerna med även om vi bara har sporadisk kontakt via bloggen och FB. Jag/vi har ett helt otroligt stöd av mannens familj och våra vänner här är fantastiska men det tar inte ifrån mig att jag ibland saknar det jag en gång hade. För även om jag har dem fortfarande. Har jag valt bort närheten som vore dörr i dörr om jag valt att bo kvar i storstaden.
 
Därför gör det mig lycklig. Som idag när min mamma kom förbi med sin D. De kom med fika, middag och blomster till bordet. Lekte med L, beundrade F och lagade middag/diskade. Sedan såg vi på Allsången Från Skansen. Så otroligt mysigt.
 
 
 
 
L har fått en världskarta till sitt "rum". Fotbolls EM har fått liten att få intresse för flaggor och länder!

E.B.B.E

Idag har vi spenderat eftermiddag hos underbaraste Emma. Som i förra veckan blev mamma till en liten Ebbe. Min gravidvän har blitt mammavän. Och vi ser fram till många härliga höstpromenader tillsammans med er. Tänk. Det känns som igår. Vi precis berättade. Nu har vi båda bebisar. Och nock lite svårt att förstå. Det fantastiska vi är med om. Obeskrivligt.
 
 
 
 
Självklart hade vi med fika(förlåt Emma... jag tänkte inte alls på att jordgubbar inte är för ammande... lovar gott fikabröd nästa gång istället) och present till våra vänner. Och vad kunde bli bättre än en söt dräkt från EBBE kids.
 
Ännu en gång...
 
GRATULERAR vi våra fina vänner till deras underverk!

Livet I Stan

Ni är flera som önskar fler helhetsbilder från vår lägenhet här hemma i stan. Och självklart ordnar jag med det. För att förhoppningsvis inspirera andra som bor litet. 54kvm är vår tvåa och det har blivit lite av en hobby att ordna det till det bästa. Men vi trivs otroligt bra i vårt kvarter och har svårt att slita oss.
 
På begäran. Bilder från sovrummet. Som hemma hos oss är tre rum i ett. Startar med några bilder på en sovande prinsessa. O nej hon sover vanligtvis inte på mage. Bebisar ska sova på rygg. Vi hade dock precis tränat lite nacke.
 
 
 
 
 
 
Hur ljuvlig får man bli? Älskar att bara bli i sängen och lukta på det bästa livet har att erbjuda. Även om vakentiden nu är kort är det otroligt roligt att följa hur en liten människa växer fram.
 
 
Med hjälp av lillebror fick även mannen en sänglampa. Fann denna dragspelslampan från Ellos. Gillar att det är samma stil som min lampa från IKEA men inte samma samma. Nu kan vi läsa tillsammans i sängen igen. Som ett gammalt gift par.
 
 
L.Y.C.K.A är att krypa ned nyduschad med en go bok. Med öppet fönster, fåglarna kvittrandes utanför och bebis som sover brevid.
 
 
Nedkant av sängen. Garderoben och byrån delar jag och mannen. Ingen "walk in lyx" här inte. Men brukbart.
 
 
Älskar Josef Franks "Eldblomma" som jag tapetserade med förra våren.
 
 
Vinkel från Liams hörna.
 
 
Syn från vår säng.
 
Hoppas ni fått lite klarhet i hur vi ordnat med det hela!
 
 

1månad

God Morgon...
 
Det har inte blitt mkt till blogg i helgen. Anledningen är att jag spenderat all ledig tid (vilket inte är mkt nuförtiden!) med att kopiera bilder från bloggens arkiv för att göra en ny back up på det vi fattades. Vilket i sin tur innebär att vi nu efter cirka tre månader äntligen har fått en ny dator. Vi tackar för det eller?
 
Helgen har varit lugn. L har som skrivit spenderat tiden med farmor och farfar på landet. I lördags hade jag och Filippa besök av min bror (Filippas morbror och Gudfar) med flickvän medan mannen spelade golf. I söndags fick vi sovmorgon, ordnade med lite praktiska ting här hemma och hamnade på sommarcafe med musik i stadsparken.
 
Idag säger vi GRATTIS till denna helt fantastiska lilla tjej som innan vi hunnit blinka har varit en del av familjen på utsidan redan i en månad.
 
 
 
 
Världens finaste lilla prinsepressa som fortfarande gillar att vara hos mamma mest. Helst i Ergon och det ska med fördel gunga. Vi övar lite på det här att sova själv och även att ta nappen men det går sisådär. Vill hon får hon vara nära. Så liten fortfarande. F älskar när vi sjunger Blinka Lilla Stjärna,Bä Bä Vita Lamm och Lilla Kanin. Kräker en del men går upp fint i vikt. Fortfarande med stor aptit. Vaknar cirka två gånger på natten. Pappa tar matning innan 03.00 och mamma därefter. Älskar att bada och se musikmobilen snurra. Fäster och följer med blicken. Börjar få lite knubbiga lår.
 
Nu ska vi ge oss ut på en PW. Har ätit alldeles för mkt onyttigt i helgen. Tillåter mig det men i veckorna är det icke tillåtet. Jag gillar inte stressen att finna tillbaka till kroppen efter graviditen. Tycker det kan få ta sin tid. Men denna gång har jag en stark vilja och ork. Dessutom samlar jag massvis med ny energi under mina promenader. Så nu ger jag mig ut!

Förlossningsberättelse

11 juni 2012.
 
Dagen då vi tre blev fyra.
 
Då vi blev tvåbarnsföräldrar och Liam storebror.
 
Som vi väntat. Från ett litet hopp. En känsla. Att något litet stort var på G. Till ett plus. Som bekräftade våra önskningar. Blev en liten hemlighet som fick oss att le. Lyckan blev bekräftat. När vi fick dela den med er. Sedan många månader av väntan. Ett liv växte under mitt hjärta. UL visade en liten dotter. Liams syster. En liten flicka som med ens fick en plats i vår familj. Vår oro att något skulle hända dig var stor och läkarna godkände vår önskan att med all säkerhet få finnas där i stunden då du skulle ta ditt första andetag.
 
Kvällen, natten och morgonen innan du föddes. Stod tiden stilla. Känslan av att veta att du snart skulle vara hos oss på utsidan. I stora världen. Obeskrivlig. Klockan sju. Skriver vi in oss på avd. 44 vid Lunds Universitets Sjukhus. Vi får veta att vi ska ned på op klockan åtta. Blir visade till vårt rum på BB. Informeras om vad som kommer att ske de närmsta timmarna och kateter sätts. Sedan lämnas vi ensamna en stund. För att samla oss.
 
 
Sista bilden på finaste gravidmagen. 
 
 
Vi klär oss inför operation. Jag i de obligatoriska nättrosorna, sjukhusrocken med noll form plus puffärm och med håret i nät. Mannen. Han ser bara hur rätt som helst ut i sina "läkarkläder" som jag försöker få honom att ta med sig hem. Faktiskt. Försöker jag fortfarande få honom att ändra val av framtida yrke.
 
Strax innan åtta. Tar A min hand och vi promenerar ned till operation. Där möts vi av vår helt fantastiska narkossjuksköterska Jenny som med en gång får oss att koppla av och känna glädje i vår nervositet. Inne på salen kopplas jag till massor av slangar och får bedövning i ryggen. Doktorn kommer in och hälsar. Bedövningen börjar verka. Jag tycker det är lite läskigt att jag kan vifta på fötterna. Men personalen lovar att jag inte kommer känna något. För doktorn har precis nypt sig med sin största klämma utan att jag märkt det.
 
Det är många olika människor i salen. För dem rutin. Lugn musik spelas på radion. Doktorn klämmer på min mage. Jag kan känna men inget gör ont. A sitter vid min sida. Håller min hand. Jag blundar och andas djupt. Helt plötsligt lyckas jag med profelax andningen och kan njuta av det mirakel som sker här och nu. All oro och smärta är borta.
 
Tills ett hav av känslor kommer över mig. För på andra sidan skynket. Hörs små skrik.
 
 
08.32
 
Blir vi en till i världen.
 
Tårar rinner ned våra kinder. BM visar oss Filippa innan bebis och pappa lämnar en liten stund. För att konstatera.
 
48cm.
 
3380gram.
 
En frisk dotter.
 
A sitter nu med vår lilla prinsessa brevid mig. Jag ser på A, på F och om igen.
 
När jag är klar på op pussas vi hej då för en stund. Jag vilar upp på uppvaket. Eller snarare kämpar för att få tillbaka känslen. Efter en timme är jag godkänd och får äntligen lämna för att återförenas med A och F.
 
 
På sal 10 väntar en mycket lycklig om något trött nybliven tvåbarnspappa och en hungrig dotter.
 
 
Första snutten på mammas tutte.
 
 
Vi kan inget annat än att se på vår helt fantastiska F. Så lik storebror hon är. Och en av pappas smilgropar har hon fått. Vi ringer de närmsta och postar på bloggen/FB att nu är hon här.
 
 
Finns ingen godare frukost i världen än den efter en förlossning.
 
Resten av dagen spenderar vi på rummet med några enstaka små promenader till hisshallen för besök av förväntansfyllda mor-och farföräldrar. Riktigt lyckliga var vi dock inte förrän storebror kom på besök. Då var familjen komplett. 3 hade blivit 4 och livet känns stort.
 
Jag är så innerligt lycklig att vi fick denna förlossningen. Avslutet som vi aldrig fick med L. Att få vara med när vår bebis kommer till världen. Att veta vad som skedde den där tiden då jag sov och A satt ensam i en tom förlossningssal. Nu kan vi ta till oss det hela. Som vi försökt i alla år. Äntligen!
 

Projekt

Ännu en underbar dag. Storhandling och sedan lunch med tjejerna. Kan man vara lite för lycklig? I sånna fall är jag det. I min lilla bebisbubbla. Med kräk på axeln. Fast det gjorde lite ont i hjärtat idag. När L åkte till landet tillsammans med farmor och farfar för en lekhelg. Ni vet i Saltkråkan. Har de vuxna en lekdag med barnen när inga måsten behöver göras. Sån är tiden när L umgås med familjen på landet och det värmer i hjärtat. För oavsett hur mycket jag än försöker ge L obegränsad med uppmärksamhet i längre stunder är det inte riktigt 100% närvarande nu. Men L tar det fint. Njuter av den studen vi får tillsammans även om den ofta blir kort och om några veckor ska vi gå på BIO tillsammans bara vi.
 
 
 
 
För tillfället (och till mannens glädje) har vi inga pågående projekt här hemma. Det räcker med vardagen. Men jag vill ju visa er vår nya grafiska tryck från Lagerhouse. "Do More Of What Makes You Happy". En symbol för livet just här och nu. En skön balans.
 
Nu doftar det underbart gott i köket. Det blir mysmiddag med tända ljus. Liten sover i Ergon (ÄLSKAR) och jag kanske tom får äta med två händer. Ikväll blir det mys framför TVn och sen i tid i säng. Två dagars tävling väntar mannen som går ut tiiiidigt imorgon. Filippa och jag väntar fika besök av saknade lillebror med flickvän.
 
Kanske om jag har en stund till övers. Blir det en liten förlossningsberättelse här snart. Har kommit till att ladda upp bilderna men vill inte skriva i all hast. Vill välja ord. Noggrannt. Hur beskriver man en dag som är en av de störtsta i live?. Inte i farten iallafall. Så vi får se om jag hinner få en lite längre sammanhängande stund framför datorn inom de närmsta timmarna!
 

En Dag På Stan

Nu kan jag och Filippan checka av vår första riktiga shoppingtur tillsammans. Vi hade den mysigaste dagen tillsammans med "tant Nea" igår. God frukost med nybakta bullar, REA shopping och lunch på Waynes.
 
 
Mama manikyr.
 
 
Sötaste ballerina strumporna.
 
 
Inte för att jag tänkt att visa upp min nyblivna mammakropp på stranden men under mina maxi klänningar.
 
 
REA fynd till prinsepressan. Handlar bara stort nu. Med denna damens aptit blir de pyttelilla snart smått.
 
 
Lyckades finna ett par vita shorts till mannen som dessutom blev godkända här hemma. Vi är nämligen bjudna på vit sommarfest  i slutet av denna månaden. Ska bli så roligt att få klä upp sig lite. Fast jag tänkte gömma mig i långklänning.
 
Kvällen spenderades med finaste Nathalie och Stefan. Var alldeles för länge sedan vi sågs. Nu får vi bättra oss. Så mysigt.
 
Planen för dagen. Storhandling på Coop, skriva papper ang föräldraledighet på jobb och lunch med tjejerna!
 
 

Present

Nu är vi vakna och i kläder. Eller halva familjen iallafall. Men snart så. Idag har F denna söta byxdress från Lindex som vi fått i present utav Linnea, Stefa,; Ella och Albin.
 
 
 
 
Nu får vi snart besök av finaste"Nea" (Linnea). Vi ska äta frukost och gå på tur på stan. Längtar!

PW

Goder Afton!
 
Inte bara morgonstund har guld i mun. Jag borde krypit ned mellan lakanen men startade med att organisera dopet och fastnade. Tar vara tiden med mannen hemma. En liten paus. Sedan skyndar jag tillbaka. Till bebis. Idag har jag promenerat en timmes powerwalk. Tid att tappa alla extra kilon. Minus 15kg nu sedan dagen innan BB. Mycket vatten kroppen.
 
Det blir inte ofta bilder av mamman nu. Kanske inte min tid i livet precis. Men det kommer.
 
Fick hem nya Ergon. Vi har lekt hela dagen. Nu kan jag.
 
 
Vilken skillnad till BBn. Nu orkar jag. Tack.
 
 
Skulle lesa lite. Men det tyckte inte lillan. Vi skulle tydligen. Eta, bajsa och bada. Livets viktiga punkter.
 
 
Prinsepressan somnade lagom till det var tid till att laga middag, duscha och natta storebror. Vi arbetar i skift numera. Men det e fint.
 
Nu har jag skrivit ett hel text utan de svenska punkterna ovan a,a och o. Vilken attans knapp har jag nu lyckats komma till.
 
Nu var tanken. Att vaska av sminket och vila en stund. Imorgon kommer finaste Linnean till frukost!

BVC

Idag har vi varit på BVC igen. Det är många kontroller nu i början. Skönt att veta att allt är som det ska med vår lilla prinsepressa. Dagens vikt landade på 3910 och F är snart uppe i sin brors födelsevikt 3975. Dock föddes L tolv lååånga dgr efter BF och gullfia en vecka innan. Vilket gör att skillnaden inte är så stor mellan våra barn. Bara att den ena ätit inne i magen medan den andre ätit ute.
 
 
 
 
 
 
 
Finaste sparkdräkten från Kapphal. Det är svårt att klä dem små i detta växlande väder. Önskar regn eller sol (helst) bara det inte slår om konstant. Tack!
 

Emmaljunga

Vi har hunnit med mycket idag. Dagens allra mysigaste stund var när jag och Filippan sov tillsammans några timmar. Därefter fick vi frisk luft på utegården medan maskinerna tumlade i tvättstugan. Efter tvätten var vikt blev det sen lunch innan storebror kom hem från dagis med pappa. Jag och Liam byggde en Duplostad för att sedan klippa håret med efterföljande dusch. Till middag blev det enkelt. Gravad lax med färsk potatis och creme fresch sås. Därefter. Disk. Bada bebis. Natta fyraåring. Jag tog en tur till närbutiken för att få testa livet lite på egna ben. Därefter målade jag naglarna och la i en toning i håret. Nu känner jag mig som en trött men helt ny människa. Ska sova snart men tänkte fortsätta på ett inlägg till främst Liams gudmor Emma. Som är en av de mest barnvagnstokiga människor jag känner (möjligtvis efter Jennie ;). Så på beställning...
 
Vår Emmaljunga köpte vi för fem år sedan då vi väntade L. Denna gång hade jag först funderingar på en cityvagn med svängbara hjul fram MEN nu är jag glad att vi beslutade oss för att behålla. Mondialen är verkligen klassisk, i tålig kvalitet och lätt att köra. Dock har vi köpt till några tillbehör som vi fattades när L var baby. Bland annat ett solskydd från Aussie Finest som jag är larvligt lycklig för. Fann den hos mammashop online och det är utan tvekan en av våra absolut bästa babyköp.
Att inte behöva riskera att väcka bebis när vi varit på promenad och ska ta oss upp för trapporna är vardagslyx. Vi har därför valt att inte använda oss av liggdelen denna gång utan bara köpt till denna mjuklift från Jollyroom. Ngn skrev och frågade om vi inte kan ha mjukliften i liggdelen? Det går alldeles säkert eftersom Emmaljungas vagnar är stora i utrymmet men vi tyckte det kändes bekvämare och minst lika mysigt med mjuklift+sittdel.
 
 
 
Emmaljunga Duo Mondial.
 
 
 
Skönheten med solskydd på landet.
 
 
Ja Emma jag vet inte riktigt men du önskade bilder ur alla vinklar.
 
 
Inuti vagnen har vi bäddat med kudde, täcke och filt efter väder. Mysigaste vagnelefanten kommer från Teddykompaniet.  I vinter har vi en åkpåse till sittdelen men jag tror att vi kommer behöva köpa en som är lite mindre och mer ombonad eftersom Filippa är några stl mindre än storebror sin och högst troligen kommer försvinna i den tillhörande åkpåsen som var stor redan till L som dessutom är född tre månader tidigare på året.
 
 
Älskar det vita prickiga tyget i suffleten.
 
 
Och det rutiga på sidorna.
 
 
Vi har haft vagnen inne på verkstad för service. Väl investerade pengar. Känns som ny.
 
 
Regnskydd.
 
 
Skötväska med tillhörande skötbädd. Bästa med mjukliften är att den med har en hel del fack att använda. Älskar att var sak har sin plats. Annars reder jag inte ut det praktiska i livet med "amningshjärnan".
 
Emma. Hoppas du fick lite behov tillgodosett när det kommer till barnvagnar. Och ni andra. Önska gärna vad ni vill att jag ska skriva om. För tillfället blir det av förklarliga själ väldigt mkt bebis och barn här på bloggen men tipsa gärna om annat om det är av intresse!

Vardag

Idag är första dagen som jag är hemma med Filippa ensam. Det känns hur mysigt som helst. Med L var det stor omställning att helt plötsligt vara ensam med bebis hemma men denna gång känns ett barn som "piece of cake". Dessutom har jag redan varit hemma med båda barnen utan A vilket var den största omställningen. Vi ska ägna dagen åt det massiva tvättberget och förhoppninsvis hinna med lite sol där mellan. För mig då. Filippan får andas frisk luft i skuggan.
 
 
 
 
 
 
Det finns inget bättre än att vakna till en ny dag tillsammans med mina tre!

PrinsessHimmel

Innan jag somnar. Ett litet tips. Från Ellos.
 
Till er som letar sänghimmel. Denna är helt fantastiskt vacker. Nu ska jag gå och lukta på vår bebis igen. Så gott de doftar. Det sliter i mitt hjärta när vi inte är nära. Men ibland måste mamman också få en stund för sig. För att orka med det hela!

Rock Prinsessa

Idag gjorde vi oss lite extra fina för vi väntade efterlängtat besök av "tant" Åsa. Vi lärde känna varandra via jobb. Eller rättare skrivet. Å var min chef efter Filippas gudmor Linn. Ja jag har ett komplicerat förhållande till mina chefer. På ett positivt sätt. Vi har helt enkelt arbetat hårt tillsammans och lärt känna varandra utan och innan. Är otroligt lycklig över min arbetsplats och alla underbara människor jag får lära känna. Iallafall idag var det Å:s tur att välkomna prinsepressan till världen. Vi bjöds på hemmalagad chokladkaka och fick fina presenter. Mysigast var dock att vi äntligen fick tid att ses en stund.
 
 
 
 
 
 F (och även L) har fått så mkt fina paketer under dessa veckor. Har tagit kort på allt fint till babyboken. Även ni ska få se.
 
Nu går ögonen i kors men jag ska försöka att hålla dem uppe ett tag till. Vill verkligen se senaste avsnittet av Gossip Girl!

Närhet

Innan jag hunnit nudda kudden är det morgon igen eller ngn som inte vill sova, en annan som ska matas eller en tredje som snarkar. Men vad gör det. När jag vaknar med en lyckokänsla i magen.
 
Nu är mannen iväg för golf, L ser på Karlsson och F sover i Babybjörnen. Är glad att hon trivs där i. Gillar tanken att hon ligger tryggt nära mitt hjärta. Denna lilla prinsepressan är nämligen i stort behov av att vara med mamman sin. Liam åt, bytade blöja och somnade sedan lite varstanns. Han gillade aldrig att bli i BBen. Ett litet (stort) problem med denna är att jag får sjukligt ont i nacke och rygg. Har blivit tipsad om en ErgoBaby och hoppas att den kommer att hjälpa min vardag. Känns kanske onödigt med två bärselar men ett måste om livet ska fungera. Fick dessutom Ergon av barnens finaste morfar i present. BabyBjörnen får bli mannens. Planen är en del svamppromenader i skogen i sommar då kan det vara bra att dela på tyngden.
 
 
 
Som förälder kan vi bli lite larvigt stolta och lyckliga när vi finner på smarta lösningar som fungerar får vår Gullfia. Några tips på ting som verkligen varit till nytta denna gång...
 
Bärselen. ( Annars hade jag int kommit någonstanns.)
Sterilisator från Avent. (Sparar mycket tid på att inte behöva koka flaskor, nappar och tillbehör på spisen.)
Mjukliften. ( Underbart att slippa väcka bebis när vi varit på promnad. Dessutom använder vi den som "korg" när vi går mellan de många rummen på landet och är vi på picknick kan vi enkelt lyfta ner bebis till vår nivå slipper därmed se i vagnen var minut.)
Aussie Solskydd till vagnen. ( BÄSTA KÖPET NÅGONSIN. Inga fler paraplyer som är ivägen och alltid sitter på fel sida. Inte heller behöver vi gå med barnvagnen bakvänt eller hänga för ngt skynke. )
Dooky solskydd till bilbarnstolen. (Vi behöver inte ha ngt solskydd på rutan som skymmer sikten för föraren.)
Musikmobilen. (Sessans favorit.)
Kläder i massor.
Kräktrasor.
Filtar.
 
Vad är era bästa köp till de små?

RSS 2.0