Stockholmsgran

 
Nu när jag  äntligen har en symaskin kliar det självklart i fingrarna att starta upp projekt. I skrivande stund sitter jag och letar textilier på IKEA. O va fann jag. Om inte denna metervaran. Med en julgran. Liam är så orolig över att vi inte kommer ha någon gran hos mormor i år och vi kan inte ta med vår plastgran i bilen. Mamma har  "litet" och vi blir några stycken runt julbordet. När inte utrymme finns till en vanlig gran. Eller en plast. Tycker jag det är en smart lösning. Ett stycke tyg på väggen och så står granen i stugan.
 
Margareta Metervara 59;- /m.
 
Vill man vara riktigt kreativ kan det vara en ide fästa julprydnader med knappnålar eller sy fast dem direkt i tyget!

HPI

Helt plötsligt. Blev det jätte jätte kallt ute. O jag har ingen bra mössa. De enda jag äger. Är en för riktig istid och en för träning. Såg att söta Pernilla hade dröm mössan från HPI. Den hade gärna fått klä även mitt huvud. Men är helt ur budget. Istället fick det bli dessa två från HM.
 
Nu ska nock inte mamman frysa om huvudet i vinter!
 
 

Tips Om Julkalender

Spänningen  är stOr här hemma. Utanför fönstren faller snö och imorgon visar almenackan 1 december. Dagen då L får börja öppna sin Star Wars adventskalender. Själv tipsar jag er om Dianas kalender som även den självklart startar imorgon.
 
På bild ovan. Stilren och klassisk adventskalender i tyg från Nyblom och Kollen!

Mini Me

 Som jag önskar. Att jag hade något spännande att skriva nu när jag inte bloggat på ett tag. Men tyvärr. Här fortsätter vi sjukstugan. De ena avlöser den andra. Liam har fått energin tillbaka efter några dagars vila. Igår var vi faktiskt iväg en stund till biblioteket och efter lunch på stan inhandlades födelsedagspresent till pappan. När vi kom hem. Hade Filippa fått feber och pappan i familjen var däckad på soffan med förkylning. Jag som hade fått upp hoppet om den kommande helgen såg plötsligt min och mannens ost-&vinkväll, den planerade middagen på restaurangen och söndagens tårtkalas med familjen bytas ut mot Alvedon, Näs Frida och sömlösa nätter. Inatt har jag sovit i stora sängen mellan två små. Mannen han sov på soffan och fick i vart fall lite sömn mellan varven.
 
Är så otroligt trött på detta. Jag vill ha energi. Träna. Känns som om vi åker på det ena efter det andra och även om jag ibland kan tänka positivt att vi kan vara hemma nu när jag är föräldraledig är det fortfarande kämpigt och osocialt. Tur vi har varandra. Igår kväll hade jag en riktigt dimp i detta. Idag försöker jag göra det bästa av situationen. Har lagat god lunch i form av Ceasar sallad och handlat tillsammans med L. Ikväll blir det lite extra god mat och choklad framför en film.
 
 
 
Kom underfun med att jag inte visat en bild på mig själv här på länge. Det har väl många förklaringar. Främst att jag inte väljer att fota mig så ofta. Delvis för att jag inte är så nöjd med det hela och delvis för att de finns så mycket roligare att föreviga med ett foto. Som prinsessan brevid mig t.ex.
 
 
 
 
 
Bjuder ändå på en bild av mamman här hemma på våran gata i stan idag. Iklädd alldeles för stor sunkig tee från HM och nya mjukisar från Gina Tricot. Byxorna finns i butik och webbshoppen!

Vinn Iphone Vantar i Samarbete med Simpleyear

Söta Bloggisar. Jag har fått så många roliga sponsrade tävlingar inför jul. Självklart kan jag inte låta bli att ge er chansen att vinna massvis med fina priser. Till er själva. Eller kanske blir de till paket under granen. Blogg Tomten Hemma På Våran Gata I Stan är snäll i år.
 
I samarbete med Simpleyear. Har ni nu chansen att bli vinnare av ett par Iphone Vantar.
 
 

Företaget drivs av tre unga killar som jobbar mot ett och samma mål, att förenkla en smartphoneanvändares vardag. Förra året utsågs SimpleYear till bästa UF-företag i Uppsala län och har även tagit emot pris för bästa affärsidé.

SimpleYear har vantar och handskar av både ull, kashmir och skinn. Längst ut på fingertopparna finns materialet spandex som gör att handskarna och vantarna fungerar felfritt på alla touchskärmar i alla väder och temperaturer.
 
 
För att medverka i tävlingen:
 
Gilla Simpleyear på Facebook och lämna en kommentar där varför just du ska vinna ett par iphone vantar.
Anmäl dig till tävlingen hos Tourn.
 
TÄVLINGEN AVSLUTAS 4/12-12!
 
L.Y.C.K.A T.I.L.L !!!

Klackarna i Taket

Jag är heeeelt slut. Har varit hemma med bägge barnen idag med. Liam var matt även imorse och då jag sjukanmälde berättade fröken att det går magsjuka på förskolan. Iiiiiiiiiiiii. Vi håller oss hemma. Det är en lyx som mammaledig. Att jag faktiskt kan välja att ha L hemma. För kräksjukan vill vi INTE bli smittade med. Speciellt inte denna helgen när vi ska fira finaste pappan i huset. Med det skrivet. Utelämnar jag ytterligare detaljer om dagen. Det har varit. Minst sagt händelserikt. Med en rastlös fyraåring som inte orkar göra det han vill göra i kombination med en gnällig icke nöjd fem månaders vars rutiner blivit rubbade eftersom vi inte kommit ut som vanligt. Och en mamma som längtar efter socialt vuxet sällskap och kanske en pytteliten stund av tystnad. Tack.
 
Till alla er där ute i världen som kanske gör något festligare än att vara hemma VAB vill jag tipsa om dessa strumpbyxor som jag köpt på HM. Jag tycker alltid det är svårt att finna bra strumpbyxor. Som är lagom i stl, inte går sönder innan de sitter på och framför allt är bekväma. Dessa fyller dessutom verkligen sin funktion. Som i mitt fall är att hålla in en efter graviditetsmage.
 
 
 
 
Mer fest än så blir det inte för mamman i huset. Jag är T.R.Ö.T.T och har redan krypit ned i sängen. Laddar för ännu en dag i sjukstugan!

IKEA

L verkade ha mer energi under dagen. Ingen feber. Så när mannan kom hem. Tog vi en tur till IKEA. Det har funnits på "Att Göra Listan" en tid nu men inte blivit av. Det blev mest tråkiga måsten idag. Så som nytt stekjärn, förvaringslådor till barnens album och duschdraperi. Obligatoriska servetter och ljus. Men lite roligt blev det i form av...
 
Tårtdekorationssett. Jag blev så inspirerad av Lomelinos Tårtor. Vill skapa något vackert till helgens bjudning.
Formar till julbaket.
Symaskin. Eftersom jag aldrig tar mig för att köpa mig en dyrare variant. Och denna var nedsatt. Blev det helt enkelt ett köp. Vet inte hur kvalitèn är.  Annars får man väl lov att reklamera. Fungerar raksöm och zickzack är jag nöjd och det är väl ändå det minsta man kan begära av en maskin.
 
Nu. Ska jag finna ork. Att sortera i skrubben. Det är mycket saker där inne såhär kring jul.
 
För er information: L verkar inte alls vara på topp. Ingen feber fortsatt eller direkt förkylning men matt? Blir hemma från dagis imorgon iallafall. Tror inte han orkar annat!

Den Lycklie Vinnaren

Då var det hög tid att utse en vinnare utav rosetter, hårband och hårsnoddar från Lollipop.
 
 
Trumvirrvel....
 
G.R.A.T.T.I.S
 
Lina och Astrid.
 
Maila mig dina adressuppgifter till [email protected]
 
Och ett stort TACK till alla er andra som varit med och tävlat. Nu kan ni istället prova lyckan i tävlingen om ett presentkort värde 500;- hos Ellos!

Amaryllis

Sitter och försöker hålla ögonen öppna vid datorn Det är fullt ös här hemma idag. L är nämligen hemma från dagis. Vaknade blek och sa att han inte mådde bra. Ingen feber. Inte speciellt förkyld. Men jag tänkte att han lika väl kunde få vara hemma med oss idag och ta det lungt istället för att riskera en längre sjukdomstid. Jag är riktigt nojjig nu att vi alla ska bli sjuka till helgen. Då mannen fyller år och vi ska bjuda familjen på adventsfika. Beroende på hur dagen artar sig får vi se om det blir dagis eller inte imorgon och resterande delen av veckan. Det har verkligen varit en trisst tid sedan vardagen startade upp efter sommaren. Sjukdom, sjukdom och sjukdom. Jag och Filippa som har så mycket roligt planerat vågar knappast styra upp någonting nu längre eftersom vi alltid får ställa in men någon gång ska vi väl lyckas ta oss ut i världen.  
 
 
 
 
 
 
 
Dock är det ganska mysigt att ta dagen med ro här hemma i mjukiskläder bland julpyntet. Älskar vår Amaryllis i köksfönstret med utsikt mot innergården.
 
Nu ska jag gå in och läsa igenom alla era bidrag i Lollipoptävlingen och utse en lycklig vinnare!

Buzzador

Vilken start på veckan. Tidig morgon idag. För att kunna vara hos Polisen vid öppning. Ett nytt Id-kort var ett måste. Vidare till sjukhuset för tid hos sjukgymnasten med Filippa. Efteråt promenerade vi till leksaksbutiken och lyckades där pricka av ännu några ting till barnens julstrumpor och julafton. Hem för lite lunch innan det var hämtning av storebror på förskolan. Vidare till Coop för storhandling. Hem. Plocka upp och in alla matvaror. Mannen startade upp i tvättstugan. Jag lagade middag. Efter maten. Plockade vi i ordning hemmet, nattade barnen och tog en välbehövlig dusch. O. Nu rabblar jag verkligen bara MEN mer intressant än så har inte denna dagen blivit.
 
Nu till något roligare. Såg preciiiis i mailen att jag är uttagen hos Buzzador till kampanjen för Dove Pure & Sensetive. Under vecka 48 kommer jag att få ett paket med produkter att buzza på Posten.
 
Jag kommer tilldelas 8 stycken förpackningar varav 50ml Dove Pure & Sensetive kroppslotion. Bor ni i närheten och är intresserade av att testa. Skriv en liten kommentar. Så sparar jag en flaska till dig!

Tävla Med Ellos

Nu älskade läsare. Ska ni få vara med om något riktigt roligt. I samarbete med Ellos lottar vi Hemma På Våran Gata I Stan nu ut ett presentkort av värde 500,-.
 
I samarbete med Ellos tävlar jag hos HemmaPåVåranGataIStan.
 
För att medverka i tävlingen:
 
Skriv ett inlägg i din blogg med överskriften TÄVLA MED ELLOS.
Kopiera bilden ovan OCH meningen under. Klistra in dem i inlägget. Se till att LÄNKARNA till Ellos och min blogg fungerar.
I inlägget klistrar du sedan in bilder på dina tre favoriter ur ELLOS julsortiment 2012 och motiverar varför du ska bli vinnare av presentkortet.
Glöm inte att lämna en kommetar här på bloggen om att du är med och tävlar.
 
L.Y.C.K.A T.I.L.L!
 

White Christmas

 I år visar vi  Hemma På Våran Gata I Stan vårt jul hem i samarbete med Ellos. Precis som tidigare år. Är julen hemma hos oss. Enkel. Och vit.
 
 
Hos Ellos kan ni verkligen finna "Hela Julen På Ett Ställe". I sortimentet finns ting för Dam, Herr, Barn, Sport, Underkläder & Bad, Skor, Hem, Elektronik, Film & Spel, Böcker, Skönhet & Hälsa och Resor. Här nedan mina tre favoriter ur Ellos Julsortiment 2012.
 
Glaskupor är en av de senaste stora nyheterna inom inredning och dekoration. I dessa stilrena kupor. Kan ni. Året om. Skapa de vackraste små stileben. Denna glaskupa är inget undantag.
 
 
 
Såhär valde jag att dekorera vår kupa. Med Lexington kruka, Hagendornhagen insektsbild och krispig hyacint. Pricken över i:et är att jag nu kan använda mig av jul blomster inne. Vilket jag på grund av mannens allergi inte kunnat tidigare.
 
 1,2,3,4... En adventsljusstake är ett måste vid jul. Jag tycker om att dekorera med kraftigare blockljus. Då kan vi tända ljuset eller ljusen vid varje måltid istället för bara på advent. Dessa fyra krukor på bricka är perfekta.
 
 
 
Att förklara hur lääänge det är kvar till jul för ett barn som längtar  är ingen enkel sak. Att tända ett ljus var söndag förenklar det hela en del.
 
 
Enkelt och stilrent. Precis som vi vill ha det. I Vitt.
Pricken över i:et. I årets jul hem är denna bordlampa i design av ett hus. Det bästa är. Att i skillnad från många andra "hus" på marknaden. Fungerar denna med elektricitet. Jag älskar att jag kan ha den tänd dygnet runt. Utan att oroa oss för brand.
 
 
I alla fönster brinner ljus.
 
 
Så otroligt vackert. Jag älskar detta lilla hus. Som kommer få stanna på köksbänken. Även efter jul.
 
 
Vårt JUL köksfönster. 
 
Detta är bara några utav flera hundra artiklar i Ellos Julsortiment 2012. För att se mer. Klicka. HÄR.
 
Nu väntar vi på snön och tomten!

Ett Litet Kom Ihåg

00.01 avslutar jag tävlingen om hårsnoddar, hårband och rosetter. Sista chansen att tävla är nu. Vill ni vara med klickar ni HÄR.
 
 

Kalas

 
O. Jag hade så otroligt trevligt på födelsedags middagen för Linn igår kväll. Vi åt god mat, drack vin och pratade massvis. Precis som det ska vara. Kvällen blev i föräldra mått mätt sen och jag kom inte i säng förran mitt i natten. Tur barnen gav oss sovmorgon till nio denna morgon och att vi kunde börja dagen i lugn takt. Har ätit frukost länge, duschat varmt och vilat en stund till med Filippa. I skrivande stund är A och L på fotboll medan vi tjejer pysslar runt här hemma.
 
 
 
Jag kunde inte hålla mig till pappret som paketet blev inslaget i butik utan rev upp det hela för att själv få skapa. Att ge presenter är att ge bort en bit kärlek och jag tycker det ska synas att vi ansträngt oss.
 
 
 
 
 
 
Gårdagens present till födelsedagsbarnet. Lomelinos Tårtor av duktiga Linda som även driver bloggen Call Me Cupcake. Oj så mycket inispiration jag fick till kommande kalas. Fick lust på en Cocos tårta med än gång. Blir kanske till mannens bjudning nästa söndag. Nu till en en annan fika. I eftermiddag äter vi kakor och dricker kaffe tillsammans med g. momor!

JulPyssel

Godmorgon Härliga Lördag.
 
Här har ni en mama på riktigt gott humör. Det ger sån energi att umgås med mina underbara vänner. Igår kväll åt jag tillsammans med finaste Åsa god middag och pratade i timmar. Utan någon eller något som störde. Som vi skrattade´. Jag behövde verkligen detta efter så många veckor i sjukstugan. O på dagen hann vi desstuom med mysig mamma/bebislunch och eftermiddagen med lek tillsammans med andra underbara vänner. Vi har så många goa männsikor i våra liv.
 
Idag är planen för dagen. Busfabriken för mannen och L medan jag och Filippa vilar upp oss här hemma inför kvällens födelsedags middag. Är glad att jag hann med alla våra ärenden nere på stan redan igår för idag tror jag julhandeln startat på riktigt. Tyckte det kändes av redan igår nämligen. Ska ni handla juleting idag? Eller kanske julpynta eller pyssla? Som mammaledig har jag som ni vet redan fuskat. O d julpyntet vi valt att använda i år är redan på plats. Förutom granen. Den får vänta. En vecka eller två ;)
 
Tänkte jag skulle visa vad jag och Liam pysslat med den senaste veckan.
 
 
Jag köpte upp ett litet lager av olika papper i diverse färger. Lite lim och sparade toapappersrullar plus dekorationer vi hade hemma. Sedan ockuperade vi köksbordet i flera dagar och klippte och klistrade och klippte och klistrade och klippte...
 
 
Mest stolt är jag över mina karamell strutar. De blev söta tycker jag. Använda delvis lyxiga reklamblad från NK som dekoration. Lite spetsar och wasabi tejp.
 
 
Klassiska smällkarameller med siffror från TGR butiken. Det är ett tips. Att köpa pyssel där. Till barnen. Material kan annars bli ganska dyrt och jag tycker det är viktigt att barnen inte blir begränsade i sin kreativitet.
 
 
 
Söta Cup Cakes flaggor. Det vankas adventsfika. Fina muffinsformar med stjärnor finner ni hos Panduro Hobby.
 
 
Önskehjärtan. Små utklippta önskelistor till årets julkort. Till årets julkort. Som jag dessutom hann med att klicka hem igår. Från Prints With Wings. Enligt korrektur är jag riktigt nöjd!

Stjärnor

O. De e så mysigt att vakna till ett städat och julpyntat hem. Nu ska vi starta upp den här dagen med god frukost innan det bär av till dagens första stopp. BVC. För föräldrakurs. Sen blir det lunch på stan, inhandling av present till helgens födelsedags bjudning, eftermiddagslek med Linn och Leia för att avrunda dagen med middag och evt bio med finaste Åsa. Lämnar inte mycket tid över för bloggen så antagligen ses vi inte förräns imorgon. Så länge önskar jag en trevlig helg.
 
 
 
 
 
 
Våra julstjärnor i år kommer från Konst Smide och är inköpta på Coop för 99;- stycket!

Newbie

O. Jag blev så glad när jag läste detta hos fina Frida. Jag som under mitt senaste besök hos Kapphal gick med sorg i hjärtat över att prinsessan snart är för stor för Newbie. Detta kommer vara perfekt i tid till att F behöver starta upp med de större bebiskläderna. Vi jobbar numera mellan 62 och 68.  Sen är det en otrolig skillnad mellan stl i de olika butikerna. Men De är ett annat inlägg.
 
 
 
 
Denna fina dressen är vårt senaste Newbie köp till prinsessan. I stl 74. Ljuvlig!

Tillfälligt Ur Funktion

Egentligen säger väl rubriken det mesta. Om hur jag känner mig just nu. Har varit "tre barns mamma" hela eftermiddagen och det i kombination med icke nöjd bebis plus veckostäd har gjort mig minst sagt trött. Hade egentligen tänkt visa er julpyntet som jag och L pysslat med den senaste veckan. Men jag tror det få bli morgondagens inlägg. Istället påminner jag er. Om att tävla om hårband, snoddar och rosetter från Lollipop. Vinnaren väljer jag på måndag i nästa vecka.
 
 
 
L.Y.C.K.A T.I.L.L
 
Nu är det hög tid att skölja ur hårtoningen ur och lacka naglarna lyxigt svarta. I helgen väntar inte mindre än middaga med tjejerna både fredag och lördag samt och eventuell bio. Plus lunch med finaste Renata och Iris imorgon efter BVC. Längtar!
 

En Promenad Genom Stan

Efter en natt med orolig dotter startade dagen med den obligatoriska familjefrukosten innan alla försvinner iväg på sitt. Jag och Filippa rullade vagnen mot staden för att ordna med några ärenden innan vår planerade promenad i parken med Sara och prinsessorna. Det blev en sväng in till HM. För att se efter julklänning till F samt strumpbyxor och hårfärg till mig. Mina årliga bonuscheckar kom med Posten igår och det är alltid ett trevligt inslag i vardagen. Dock. Var de inte så mycket denna gång. Vilket i sin tur betyder att jag inte handlat samma mängd som tidigare år. Och det är väl bra. Vi som ska spara nu. I vart fall. Blev allt utom klänning med hem. Utbudet var inte alls som väntat. Den klänning som jag sett efter fanns inte och allt annat var utplockat eller nja. Inte i vår smak. Så jag får klicka hem den rätta istället. Överlag tycker jag det har varit ett dåligt utbud till de små under hösten. Hos överlag alla kedjor.
 
 
Denna mysiga filt fick bli med den också. Tror baby filtar är min nya sak. Jag fastnar lätt för ting. Som kuddar. Kan inte få för många. Jackor. Det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder. Förvaring. Behöver alltid mer . Och nu har jag upptäck ett mönster i alltför många filtar till Filippa. Kanske kan skylla på att det är naturligt. Att vilja ge sitt barn värme. Någon slags ur moder i mig som vaknar och måste köpa den där filten. Det gjorde jag i vart fall. Den ska få åka vagn hela våren. Tillsammans med fårskinnsfäll och åkpåse. Vet ni vad jag mer gjort idag? Hängt upp våra julstjärnor och julpyntat. Lite drygt en vecka kvar till advent och jag tycker det är underbart att det mesta är på plats. Allt vi saknas nu är en lingonkrans till ytterdörren och julklappar till barnen. Imorgon tänkte jag storstäda och lyssna till julmusik!

Bonde Of Sweden

 
Ett julklapps TIPS till alla er därute. Bonde Of Sweden ger er nu 10% rabatt i webb shoppen med rabattkoden Tourn2012
 
Bonde Of Sweden designar en pusselpall som är unik och personlig med barnets egna namn på, i form av bokstäver som är utformade ur pallen som barnet kan plocka ur och lägga i, därav namnet "Pusselpall".
Pallen är perfekt som dopgåva, födelsedagspresenter eller bara en fin möbel till barnets rum. Alla pallar görs unika efter din beställning och de håller hög kvalité.
 
Jag skulle så gärna önska den där söta pallen med texten PRINSESSA på till Filippa!

Världens Sötaste Filippa

 
Oj. Idag känns det som att vi har hunnit med mer än på väldigt länge. Vi började dagen relativt lungt här hemma. Jag med att vika tvätten från gårdagen och Filippa med att köra biiiiil i sin nya gåstol. Det kanske är så. Att jag måste skriva. Att vi har fått den sötaste dottern i världen. Tänk att jag får spendera mina dagar med detta lilla charmtroll. Trots att prinsessan förtillfället är inne i en extremt gnällig period då all fokus ska vara på henne. Är det värt det. Runt jorden tusen ggr om. För varje gång jag ser den där lilla smilgropen. Då kan jag inte låta bli. Att låta henne få preciiis vad hon vill. Ett fall för ung och bortskämd det här kanske. Skämt o sido. Det är inte bara av mig den här lilla damen bli bortskämd. Hon har även hunnit med att bli pappas prinsessa och storebrors ögonsten.
 
Efter vi styrt upp här hemma. Promenerade vi ned till stan. För att leta julstjärnor. Men jag hann bara in på Granit. O d jag tyckte om kostade nästan 200,- stycket. Vi behöver 3 så det blev lite ur budget. Vidare blev vi lite julgodisformar och några ljus rikare på Lagerhouse innan jag tog en bit att äta på väg till BVC. Det var tid för fem månaders vaccination och hälsokontroll. Med sina 7500gram och 63 cm följer Filippan sina kurvor perfekt. Med två plåster. Ett på vardera knubbigt litet ben. O några tårar på kinden. Promenerade vi vidare till nästa stopp som var samtal med Ls fröken. L är en omtänksam liten stor pojke som älskar att bygga och är bra på fotboll. Med det sagt rullade vi hem för mellanmål innan A hämtade upp oss för storhandling. Där fann jag även mina julstjärnor för det enkla priset av 99,-. För att göra en lång historia kort och inte tråka ut er med information om alla måsten innan barnen sov sött i sina sängar stannar jag här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gåstolen hittar ni hos ELLOS.
 
Roligt förresten att så många av er läste min förlossningsberättelse med L. Trodde ingen skulle orka ta sig igenom all den texten. Kanske tvekar jag för mycket för mig själv. Har fått erbjudanden om att skriva mer om förlossningen och tiden därefter i bland annat en tidning men har velat fram och tillbaka hur mycket jag vill utlämna av mig själv och vår familj.
 
Nu. Glass med Hallon innan läggdags.
Imorgon blir det promenad och mysfika med finaste Sara i sällskap av inte mindre än två söta prinsessor!

Liam

Letade precis i arkivet efter foto och fann Liams förlossningsberättelse som jag trott att jag blitt av med. Vilken L.Y.C.K.A. Nu vet jag att några av er är lika fascinerade av just förlossningsberättelser som jag själv. Så jag delar den här till er. En liten Roman. Om den dagen då två blev tre.

 

Natten mellan den 22- och den 23 mars vankade jag fram och tillbaka här hemma. Hade känningar av ”mensvärk”, var kissnödig och hade svårt att lägga mig att sova. Eftersom bebis varit förväntad den 11 mars och det nu gått 12 dagar över tiden hade jag ställt in mig på att jag skulle bli igångsatt och vågade inte hoppas på att det nu var bebis på gång! När klockan vart fyra och mannen gick för att lägga sig hade han dock sina aningar om att det inom den närmsta tiden som vi skulle bli föräldrar.

 

Klockan var runt sju då jag återigen försökte lägga mig att sova. Hade då två värkar och kände sedan hur vattnet rann till. Sprang in i badrummet och ropade på A. Älskling frågade yrvaket vad vi skulle göra nu. Fortfarande inställd på att vi skulle bli igångsatta svarade jag att jag tror vi kan ta det lugnt, att jag skulle ringa förlossningen, var osäker på om det kanske kunde vara slemproppen men att det kändes mer som vatten. A som inte sovit många timmar tog en dusch och jag ringde upp till förlossningen. Blev uppmanad att stanna hemma, klocka värkarna och försöka vila samt ringa igen vid lunch för att avgöra läget och om värkarbetet inte kommit igång  komma in på kontroll. Sa till älskling att försöka sova lite till eftersom det antagligen skulle bli en lång dag/natt och jag hade på känn att jag skulle behöva mitt hjärta.

 

Mannen vilade och jag fortsatte att vanka omkring. Ringade bebis Gudmor och berättade att nu var det igång. Fortfarande lite osäker på om det var vattnet som gått eller slemproppen avvaktade jag lite med att höra av mig till resten av familjen och den närmsta vänskapskretsen. Försökte ligga ner i sängen och vila men det var svårt. Stod i duschen ett tag vilket hjälpte lite. Vi klockade värkarna men tyckte det var lite svårt att veta exakt då det enligt oss redan var regelbundna. Ringde några gånger till förlossningen med frågor. Vid elvatiden kom vi överens om att A skulle åka iväg för att handla lite till sjukhuset och även lunch innan vi åkte. Nu var jag till nittionio procent säker på att vi skulle få barn idag. Detta kunde inte bara vara förvärkar.

 

Lyckades tränga ner lite mat mellan värkarna. Såg fram mot att nu få ringa förlossningen eftersom jag varit inställd på att klockan tolv skulle vi få hjälp men vid samtal med förlossningen rekommenderade de oss att stanna hemma en liten stund till då tiden på sjukhuset speciellt för först föderskor många gånger blir mycket lång. Via telefon försökte de hjälpa mig att andas vilket fick mig att tappa humöret. Kände mig liten. Började gråta. Lämnade över telefonen till älskling för att lägga mig i sängen och grät. A försökte förklara att de bara ville mitt bästa men jag kände att det nu var dags att ställa in detta eftersom jag ändå inte kunde andas. Fast besluten om att denna bebisen föder jag hemma ställde jag mig i duschen. En och en halv timme senare tog värkarna över min kropp. Kände att nu klarar jag inte mer. A sa till bestämt att nu åker vi in.

 

 Var lite nervös för att komma in på förlossningen. Dels för att jag skämdes då jag gråtit i telefonen och dels för att jag var rädd att de skulle skicka hem oss igen. Denna känsla gick dock fort över när vi träffade personalen som var otroligt pedagogiska och hjälpsamma! På förlossningsal 9 fick vi träffa barnmorskan Nina som berättade vad som nu skulle ske. De tog CTG på oss vilket visar barnets hjärtljud och mina värkar. Nina läste igenom vår journal och vårt förlossningsbrev och samt kände efter hur mycket jag öppnat mig. Det blev fastställt att jag var öppen 5-6cm och det blev beslutat att vi skulle få stanna. Kändes oerhört skönt och jag sa till A att tänkt inom de närmsta dygnen blir vi föräldrar.

 

Diskuterade smärtlindring med barnmorskan. I mitt förlossningsbrev hade jag skrivit att jag helst ville använda mig av epidral och inte lustgas då jag var rädd att inte vara närvarande vid födseln om jag använde mig utan lustgasen. Eftersom vi var så osäkra på vad vi ville rådde barnmorskan mig att jag skulle prova lustgasen och det gjorde vi. Kändes som jag var i himmeln. Sa till A att med den här kan jag föda tolv barn och det bästa var att ännu var den bara inställd på en låg volym. Älskling överlät beslutet om smärtlindring till mig. Frågade barnmorskan om epidralen kunde dra ut på värkarbetet och då jag fick svar att det ofta gjorde detta beslutade jag mig för att klara mig på lustgas. Ville att bebis skulle komma ut snabbt och barnmorskan informerade även om att om jag inte öppnade mig alltför fort kunde jag få epidral senare.

 

 Nu hade vi många timmars värkarbete framför oss. Det var dock tur att vi inte visste exakt hur många. Använde mig av lustgasen och stod mycket på knä bredvid sängen. Kände hur värkarna blev starkare och tätare. Slutet av ryggraden kändes som att den skulle gå av vilken sekund som helst. Fick värmekudde och akupunktur vilket hjälpte ett tag. Höjde lustgasten några gånger. Var så otroligt rädd att de skulle ta den ifrån mig. Barnmorskan testade mig flera gånger att jag var närvarande genom att fråga om mitt namn och personnummer.

 

När klockan blev framåt sju höjde vi till sista volymen på lustgasen. Började inse vad som komma skulle då den sista höjningen inte gjorde någon större skillnad. Barnmorskan konstaterade att jag nu snart var öppen nio centimeter så någon epidral var inte att tala om. Kände mig otroligt trött men ändå motiverad. Hade förhoppningar om att bebis skulle hinna ut innan Nina slutade vi niotiden. Vid halv åtta/åtta började jag känna av krystvärkarna. Eftersom det inte var riktigt dags att krysta ännu fick jag inte använda mig utav lustgasen utan skulle istället ligga och andas igenom värkarna. Detta var det svåraste jag gjort i hela mitt liv. Det gjorde så otroligt ont. Ibland kunde jag verkligen inte hålla mot utan tryckte på med hela min kraft. Minns att jag hela tiden sa att det gjorde så xxx ont och Nina frågade vart det gjorde ont. ”I rumpan” svarade jag nu fast övetygad om att det var genom rumpan bebisar föddes. 

 

Vid niotiden förberedde Nina en nål i min arm. Detta utifall att det skulle komma att behövas under resten av förlossningen. Jag tror hon anade att detta skulle ta tid. Fick säga hej då till Nina vilket kändes lite jobbigt då vi kommit otroligt bra överens. Som tur var nästa barnmorska och undersköterska minst lika trevliga. Hade även en undersköterska med under Ninas tid men kommer tyvärr inte ihåg hennes namn då vi knappt träffades. Måste varit få som fött denna dag eftersom Nina hann med att vara hos oss så mycket vi ville. Nu fick vi iallfall träffa Anne-Marie och Åsa. Kände snabbt att även detta skulle fungera och la min vård i deras händer.

 

Hade nu rejält ont och var otroligt ledsen över att inte få krysta så när Anne-Marie sa till mig att det nu var okey att krysta nu om jag ville fick jag lite nya krafter. Lustgasen hjälpte inte alls nu. Pressade den hårt mot ansiktet. Spydde när bebis var på väg förbi ”taggarna”. La från mig lustgasen och krystade. Detta var det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Omänsklig smärta. Minns att jag tänkte att det är ingen idé att säga att detta inte går. Jag var tvungen att uthärda och tröstade mig själv med att nu snart skulle allting vara över. Klockan halv nio ungefär började mina krystvärkar. Strax efter nio fick jag krysta. Vid halv tolv var bebis fortfarande inte ute. Minns att jag tänkte att snart måste någon säga att nu ser vi bebisen men istället fick jag flytta mig fram och tillbaka i sängen. Pröva flera olika ställningar men med samma resultat. Bebis ville inte komma ut.

 

Visade sig att jag hade en kant på livmodern som gjorde att när bebis försökte ta de sista roterande tagen för att komma ut stannades han istället upp, trycktes mot kanten och tillbaka in i magen. Smärtan var olidlig. Minns att någon berättade att detta antagligen skulle bli barn nästa barn fött  Att ingen annan antagligen skulle hinna föda innan mig vart en otrolig tröst.

 

 Tror klockan var strax innan tolv när läkare tillkallades. Mina värkar var inte tillräckligt starka för att fortsätta. Konstaterades att något måste göras. Försökte sätta in värkstimulerande dropp. Tog blodprov på bebis. Allting var bra med honom men de fastställdes att något måste göras för snart måste denna bebisen ut. Diskuterades om sugklocka.  Minns att jag bara kände att jag inte brydde mig alls vad de valde att göra bara att jag ville få ut denna bebisen NU.Tur var väl kanske att bebis låg för högt upp för sugklockan annars hade jag antagligen varit totalt förstörd i mina undre regioner nu. Plötsligt började apparaten som haft kontroll på bebis tjuta ilsket. O de blir tyst i rummet. Tills vi hör läkarens beslut. "Kejsarsnitt!"

 

Förlossningssalen fylldes med massor av olika människor som plötsligt drog iväg med mig till operationen. Minns att jag ropade ”Jag älskar dig!” till mannen men hann inte få något svar tillbaka. Försökte tänka att jag vet att älskling älskar mig och fokuserade istället på att inte få panik. En känsla av välbehag fyllde hela min kropp. Nu MÅSTE det snart vara över. Blev överflyttad till operationsbordet. Försökte ta någons hand. För en liten stund fick jag grepp men sedan var jag ensam igen. Kändes så otroligt tomt utan A där. Underbara älskling som gjort allt för mig under hela förlossningen och inte släppte min hand en enda sekund om jag inte bad om det. Värkarna var fortfarande starka men började avta. Fick dricka någon obehaglig dricka. Sedan hörde jag hur någon sa att nu skulle jag få sova. Känslan var oslagbar. Äntligen.

 

Under tiden jag opererades lämnandes mannen kvar i förlossningssalen. Några sköterskor kom för att städa undan. A frågade om de visste något men de hade ingen information. Efter de fyrtiofem längst minuterna i älsklingens liv meddelade personalen att han fått en liten son. Att allting var bra med både mamma och barn samt att han snart skulle få träffa oss båda. Efter cirka en och en halv timme kom de ner med ett litet ”paket” till älskling. Inlindad i massor av filtar låg ett litet litet knytte och gnydde. Vår helt underbara Liam.

 

 A fick vara med på undersökningar av Liam och allt visade sig vara bra med honom. Ytterligare en halv timma/timme senare vaknade jag efter narkosen. Omtumland med platt mage frågandes om vad som egentligen skett. Två sköterskor. Som jag inte minns vid namn förklarar för mig att jag blitt mamma och jag rullades ner på förlossningsavdelningen. Kommer aldrig glömma hur älskling kommer mot mig. Ler, håller fram Liam och visar upp vår son. Nu efter nästan 24 timmars värkarbete varav nästintill 4 timmars krystvärkar var vi äntligen samlade tillsammans alla tre. Omskakade av allt som skett spenderade vi nu några mysiga timmar tillsammans på förlossningen med den obligatoriska ”gratulationsbrickan” och MASSOR av kärlek!!!


TävlaMedLollipop

Idag förgylldes vår dag av ett paket från Lollipop .
 Lollipop är bland de främsta i Sverige i design och tillverkning av accessoarer till baby,barn och ungdomar. Ur ett vackert inslaget paket trillade hårband, snoddar och rosetter värdiga en prinsessa. Filippa och även prinsessans mamma ville naturligtvis testa med en gång.
 
 
 
 
Bedårande stickad bandeau i one size. Finns i creme, rosa eller grå.
 
 
 
 
Vit vart pricken över i:et till Filippas mysiga höst jacka.
 
 
I Lollipops kollektion finner ni trendriktiga väskor, necessärer och ett stort utbud utav håraccessoarer. Här finns även smycken, skärp och andra bijouterier. Mini snoddarna ovan är i silicon och perfekta att fästa rosetter och andra dekorationer med.  
 
 
Det är något speciellt över de första hårsnoddarna. O. Dessa är inget undantag. Ljuvliga.
 
 
Dessa små  sammetsrosetterna med smart kardborre fäster ni i lätt i kort hår. Pricken över i:et till Filippas klänning till jul. Finns i blått, grått och rosa.
 
Lollipop gör minst två kollektioner per år där de med färger, material och design följer aktuellt mode och trender.
 
 
Ni kan nu vinna en stickad bandeau, minisnoddar i silikon, hårsnoddar med rosett i plast och ett paket med sammetsrosetter.
 
 För att medverka i tävlingen:
1, Gilla Lollipop på Facebook.
2, Kopiera bilden ovan och klistra in den på din blogg eller maila tre personer inkl. [email protected].
3, Anmäl dig genom en kommentar i detta inlägg.
 
Lycka Till!

ResultatVecka11

Vet inte vad jag ska skriva. Vill inte göra er besvikna. Men jag har ätit penciliin hela veckan och inte tränat. O vad hände? Jag slutade skriva ned vad jag äter. Får skämmas helt enkelt. O tänker jag starta upp denna veckan igen? Nope. Jag är fortfarande inte frisk och denna veckan bjuder på för många frestelser för goda att avstå helt enkelt. Det får bli till att jobba hårt veckorna innan jul sedan. Men jag kanske inte ska piska mig själv för hårt. Jag har trots allt nästan tappat 20 kg sedan jag var gravid med Filippan. O d e inte fy skam. Nu måste jag kanske få bli lite trött på socker igen ;)
 
 
Efter 11 veckor med (?) VV och noll promenader...
 
-
 
-
 
Återkommer!

Bruka

Efter gårdagens middag hos svärföräldrarna bjöd barnen på sovmorgon till tio. O. Vi tackar ja. Efter söndagsfrukost har vi tagit dagen med ro. Filippa har vilat. Liam ser på Pettson. Mannen har diskat. O jag tagit mig en lååång dusch. Nu är det snart tid för fotboll för L. Idag följer hela familjen med som publik. Fotboll har aldrig varit så roligt som nu. I övrigt har vi diskuterat vår Stockholmsresa. Resdag, ting vi vill hinna med, när/var och hur vi ska hinna träffa alla osv. O så har jag ett önskemål om lite shopping i staden med mamman min. Mannen får vara hemma med barnen. Det kommer vara mitt i julrusch så det blir till att besöka bara de där utvalda favoriterna. Som Svenskt Tenn och Bruka. Har sett ut denna hyllan. Labyrint. Heter den. O har sitt ursprung hos Bruka. Cirka Pris. 999;- Tänker att den skulle vara perfekt på väggen inne hos L. Som en sån där "samlingshylla" som vi hade som små fast i lite nyare version.
 
Ibland fastnar man!

HM

Idag steg vi inte upp förrän 9.30 MEN vad gör det när vi haft inte mindre än två missnöjda barn i sängen under natten och inte sovit en blund. Skriver inget mer om humöret här hemma idag. Det blir nock bäst så. Vi ska snart iväg till svärföräldrarna på middag. Behöver jag skriva att vi längtar. O längtar de gör jag även till nästa lördag då vi ska fira finaste Linn födelsedag. Bara damer. Utan barn. Ja förutom bebisen i Linns mage då. Men den kräver inte så mycket. Förutom att mamman dennes inte ska dricka vin då. Men de ska jag. Efter nio månaders graviditet och fem månader utan en stund för mig själv känns det som himmelriket att komma bort en afton. Äta tapas, prata i lugn och ro. Inte ha någon att tänka på förutom mig själv.
 
Men jag har ett stort inte så litet problem. Vad ska jag ha på mig?
 
 
20kg har jag snart gått ned. Än känner jag mig inte riktigt bekväm i min garderob sedan innan. Dock har jag några fina glansiga blusar som jag kan tänka mig att använda mig utav. O så skulle jag behöva ett par riktigt snygga stretchjeans för en billig penning. Tips mottages gärna?  Vad tror ni om de. Med ett stort halsband till. Som de ovan. Från HM. Med lite Make Up och lockar i håret. Eller? Tänker jag rätt? Eller har jag sett för mycket på Hollywood fruar?

Kjol

O. Denna dagen. Så otroligt grå. Det har verkligen varit november väder idag. Mörkt och trisst. O i sjukstugan är stämningen nedstämd. Jag behöver verkligen komma ut snart. Men. Vi försöker. Filippa vilade en halvtimme i förmiddags. Hon sover otroligt liiiite dagtid. Idag hann jag dock röra samman en kladdkake smet och få in den i ugnen innan alarmet gick. Vidare har vi lekt på matta större delen av dagen. Prinsepressan är så duktig och rullar nu från mage till rygg. Dock endast åt vänster. Och sen drar hon upp fötterna för att ta mot med händerna. Så blir hon nästan som en liten boll som kantrar åt ett håll. Tar nock inte lång tid innan hon kommer runt även åt det hållet. En annan intressant observation kring vår dotter är att hon skaffat sig humör. Ända sedan hon föddes har hon varit så mild. Tom hennes skrik har varit försiktigt. Men nu. Nu kan hon bli riktigt ilsk och visa att det minsan är hon som bestämmer. Mest ledsen blir hon när jag slutar läsa boken om Miffy.
 
Vidare har vi hämtat hem fredagstrött storebror från dagis. Som hemma möttes av nybakt kladdkaka till fika, paket som kommit från mormor på Posten och eftermiddagsaktivitet i form av julpyssel. Mannen min fick efter en runda i spåret komma hem till glada barn och mat som stod på bordet. De ni. Inte varje dag. Nu sover barnen och jag mumsar på choklad i soffan. Blir ingen rolig invägning i start nästa vecka. Men. Ä. De får vara. Jag kommer igen. Nu unnar jag mig. Hoppas på att kunna börja träna igen snarast. Blir så omotiverad när jag inte kan träna. Men örat är fortfarande inte 100 så det blir några dagar till i ro.
 
Kom underfunn med att jag missat visa er den fina kjolen jag fyndade för 50,- på HM till Filippan i förra veckan. Stl 74. Till lite längre fram i tiden. Så söt. Längtar till REAN efter jul. Men jag trängs aldrig i butiker. Handlar över datan istället.
 
 
 
 
 
 
 
Resterande del av kvällen tänkte jag se över design till årets julkort och eventuellt pyssla samman några ting till en liten tillställning vid advent. Mannen fyller år och vi tänkte passa på att bjuda på lite gott inför jul. Fann ett recept på saffrans scones i veckan som verkar lovande!

ZARA

O. Vart tog denna dagen vägen? Vi började med att vakna alldeles för sent för min smak. Vilket resulterade i att jag inte hann göra verken mig eller hemmet i ordning innan mannen och L skulle lämna. Nu skulle vi inte iväg någonstanns så jag kunde tillåta mig själv att gå i pyjamas fram till lunch. Trodde jag. Dock insåg jag alldeles för sent. Att vi faktiskt hade BVC tid inbokat idag. Men jag fick snällt ringa och meddela att jag helt glömmt av tiden. Skäms. Vidare försökte jag. Ja lite allt möjligt. Duscha, äta, städa lite. Men det vara bara till att ge upp. Filippan är inne i en period. Då det enda som är okey. Är mammas fullständiga uppmärksamhet. Kommer vi mer än en meter ifrån varandra. Går larmet. Så är det. O så får det då vara. Efter dagishämtning. När mannen kom hem. Fick jag ett ryck och städade. Därefter lagade vi middag, nattade barn och jag har blivit sittandes i As famn i soffan. Kanske inte den mest produktiva dagen. Men de behöver ju de inte alltid heller vara.
 
Fann precis DEN finaste klänningen till Filippa. Från ZARA. Tur de inte har butik i stan. För deras baby- och barnavdelning är To Die For.
 
 
Kanske ska hoppa över traditionellt rött i jul och gå på blått istället?
 
 
Långärmad Tee med liten kanin. Söt. Sötare. Sötast.
 
 
Ja. Men. Vi MÅSTE ha dem.
 
 
Förstår ni HUR söt Filippan skulle vara i denna.
 
 
Till denna !?!
 
Vi får väl ta och betala räkningarna, byta däck på bilen, köpa julklapparna för att sedan eventuellt skramla samman till något av detta. Denna lönen ska räcka till VÄLDIGT mycket. Även om vi endast ska köpa julklappar till barnen!

VårLillaBallerina

När man har trisst och tråkigt. Då kan man alltid leka lite med kameran och bildprogrammet. Väntar innerligt på att jag ska bli frisk igen och orka mig ut i världen. O Filippa med. Men hon är redan på bättringsvägen. Idag skulle vi varit på babyrytmik. Fast vi blev hemma. Tur jag har underbart sällskap här i sjukstugan. I eftermiddag har vi gjort det vi gör mest. Lekt. På golvet. Alla tre. Tills pappan kom hem. Filippan har dansat för oss. Hon rullar nu. Ordentligt. Barn med torticollis kan bli lite sena med motoriken eftersom de har svårt med balansen. O vi kommer nock få träna en del. För prinsepressan vill bara rulla åt vänster. Vi ägnar rätt mycket tid till sjukgymnastik nu. Vi vill självklart att vår dotter ska ha de bästa förutsättningarna. Sjukgymnasten säger att Filippa är stark. Att hon med lite stretch- och styrkeövningar snart kommer bli i samma fas som sina jämnåriga. O jag vet. Att vi inte behöver stressa detta. Men så jämför man sig så otroligt mycket nu när vi fortfarande räknar månader. Sen är det även så. Att jag är van vid Liam. Som var av den mest aktiva typen av bebisar. Prinsessan är mer tillfreds.
 
Filippa dansar ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett stycke Svansjön såhär på kvällen. Lite kultur minsann. Vackert.
 
TACK söta Sara för att även du valt ut mig till en av dina favoritbloggerskor. Nu fann jag ytterligare en favoritblogg att läsa om kvällarna.
 
Sov Sött. Vi ses. Imorgon!
 

DenLyckligeVinnaren

Oförändrat läge här i sjukstugan. För att göra denna dagen liiite roligare. Avslöjar vi nu. Vinnaren av ett paket personliga nappar från Namnnappen.
 
Får jag be om största möjliga tystnad.
 
 
G.R.A.T.T.I.S
 
Jessmy
O. Tack. För ditt flitiga medverkande i mina tävlingar. Nu får Sammy finaste napparna.
Maila Namn + Adress, Text På Napparna och Vilket paket det är till
[email protected]
 
Till er andra. TACK för att ni varit med och tävlat. Ni var rekord många som ville vinna denna gång. O d e inte enkelt att välja. Men ge inte upp. Redan nästa vecka startar en ny härlig tävling med fina priser. Skam den som ger sig!

ILOVEYOURBLOG

Å. Jag har fått en utmärkelse av Renata . Tackar vännen. Självklart är det jätteroligt att du ♥ min blogg. Dessutom är detta ett enkelt sätt för oss bloggare att finna varandra här i stora vida bloggvärlden. O. Så. Är det nu min uppgift att ge denna utmärkelse vidare. Till fem bloggar som jag tycker mycket om.
 
1, Finni Pippa Troske. Söt tjej från Stockholm. Mamma till sonen Elliott. Nyinflyttad i flott lägenhet tillsammans med den stora kärleken Johan och dennes två barn. Jag har följt Finni under flera år och älskar hennes stil i både inredning och kläder. Dessutom tycker jag hon tar väldigt vackra bilder.
 
2, Gingerbreadhouse. Hos vackra Ida. Mamma till döttrarna Nike och Juni. Får jag mycket av min inspiration. Ida som till vardags arbetar som Creative Director hos Livly är för närvarande mammaledig med yngsta dottern och bor tillsammans med fästmannen Joe i ett helt otroligt hus i Nacka.
 
3, Stories by P. Finste Pernilla. Är just nu mammaledig med familjens nytillskott Astrid. Tillsammans med mannen bor paret i en tjusig lägenhet i Malmö. Här bjuds det på mysiga mammafikor och igenkänningsfaktorn som mamma till en prinsessa är hög.
 
4, PassionForPoison. Det var hos uppfinningsrika Johanna som jag fyndade den sötaste vimpeln till Filippans lilla rum. Johanna bor i Norge tillsammans med sin man och deras dotter Olivia. Familjen bor i en vacker villa och bloggen bjuder på många flotta bilder från shopping utav både interiör och barnkläder.
 
5, Dianas. Mammalediga Diana som till vardags studerar juridik bjuder på många tävlingar och intressanta diskussioner kring livet som småbarnsförälder. Tillsammans med sin man har paret två prinsessor. Bloggen innehåller dessutom många härliga tips på barnkläder, inredning och vardagslyx.
 
Reglerna för utmärkelsen är
1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den
2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar
3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg

MinÖnskeLista

Idag bäddade jag ned mig själv och mitt dåliga samvete under täcket. För jag vill orka. Men för tillfället är jag sjuk och utan ordentlig sömn på natten är jag ingen redig människa. Istället fick mannen bli hemma. Ta hand om Filippa, tvätten och även dagishämtning med följande bibloteksbesök. O de hade gått jättefint. Allsammans. O jag. Fick sova. Till klockan två. Underbart. Nästan så jag känner mig frisk bara av en sån sak. Men faktum kvarstår. Att jag fortfarande har ont i mitt öra. Det är som ett lock som sitter för och trycker. Imorgon blir tredje dagen med pencellin vilket borde innebära att det är på bättringsvägen.
 
Det var någon söt person som undrade vad jag önskar mig i julklapp. Ja. I år så kommer vi endast byta julklappar respektive emellan. Hade jag obegränsat med pengar. Skulle jag unna mina nära d finaste. Men i år får vi nöja oss med vårt enkla sällskap. O presenter till barnen självklart. Kanske unnar vi oss istället något speciellt till oss själva under december. Men vi slipper trängas med folk i julhandeln och köpa ting bara för att. Istället kan vi ta till vara lite mer av julen i ro. MEN om det nu är någon själ där ute. Som så gärna vill ge lilla mig något alldeles extra. Ja då hade dessa saker nedan inte varit helt fel.
 
 
 
Betongljusstake x 2 av Tove Adman från DesignOnline.
 
 
 
Rörstrands servis Mon Amie. Koppar, fat, tallrikar etc. Jag önskar mig alla delar.
 
IKEAS fruktskål TRÅDIG i vit. Finns aldrig i lager i Malmö.
Estrid Ericsson /Svenskt Tenns elefanter. Denna gången önskas fyra st tabletter till köksbordet. I färgen svart.
Baby av Stina Wirsèn.
 
Ja det var väl allt då. Jo. Om någon har ett hus tillövers. Är även det en fin gåva. Skämt o sido. Att vi inte köper allt som finns på alla listor. Är väl ett bra tecken att vi är på god väg. Mot de vi strävar efter. Ett större boende till lilla familjen. O. Mest av allt. Önskar jag att de mina håller sig friska och att vi lever ett långt och lyckligt liv tillsammans!

TävlaHosMatildaOmJulkalendrarFrånKlossbutiken

O. Det är så roligt. Med alla ni läsare. Som lämnar kommentarer. Då lite speciellt. Till de som själva har bloggar. Jag sparar alla dessa bloggar i min lista och bläddrar igenom dem nästintill dagligen. Bloggvärlden är verkligen en sån rolig plats att möta nya människor på. En tjej vars blogg jag funnit genom min egen är Matilda. Mamma till inte mindre än tre små.
 
Nu lottar Matilda ut en av dessa två adventskalendrar från Klossbutiken och ja eftersom Filippa fortfarande är lite liten för Lego är det väl inte svårt att räkna ut vilken vi vill vara med och tävla om? Lego CITY självklart.
 
 
Jag tävlar om en av två adventskalendrar från Klossbutiken hos Matilda. Var med och tävla här du också!
 
 
 

JulPyssel

När man inte kan sova om nätterna. Då kan man alltid fundera över andra ting istället. Sånt som man aldrig annars skulle finns tid till att tänka på om dagarna. Juldekorationerna. Det var en sådan sak. Som jag låg och grubblade över i natt medan alla ni andra förhoppningsvis fick sova. Köpte nyaste nummret av Lantliv häromdagen och jag rekommenderar er verkligen att göra samma sak. Massor av inspiration. Har faktiskt även bläddrat i 101 ideèrs julutgåva men den var inte alls lika givande. För mig. Jag gillar den lite äldre klassiska stilen. Med en twist. Men ändå genuint. Ibland blir det lite för mycket kitsch för min smak. I vart fall. Här var några av de uppslag som jag gillade mest...
 
 
Snälla Tomten. Jag önskar mig ett hus likt detta. Det behöver inte vara så stort.
 
 
Klassiskt och typiskt JUL enligt mig.
 
 
Tänk att våra lägenheter hade kakelugn förr i världen. Jag skulle vilja prata med de som bestämmde att de skulle tas bort. Finns inte många inredningsdetaljer som slår detta.
 
 
Tjusigt.
 
 
O. Om vi hade plats. Hade ja absolut bett mannen bygga en kalendergran till barnen.
 
I vart fall. Beställningen är hos Panduro. På några små ting som jag och Liam ska pyssla med under december månad. Det blir fredsduvor, strutar, smällkarameller. Klipp och klistra i silkespapper och filt. Dessutom hade jag tänkt vi skulle spray måla kottar och binda en egen julstjärna av pinnar. Fast då måste vi ta oss ut till en skog snarast. Innan det blir snö. Ja o ett klassiskt julbak till adventsfikat blir det så klart.
 
Kommer ni pyssla något inför jul?

ResultatVecka10

O. Tänk att det redan gått 10 veckor sedan jag startade min viktresa. I snart tre månader har jag kämpat. Mest mot min egen lust. Stoppat mina begär för alla söta och onyttiga ting och tvingat ut mig själv på promenader. Motion har nu blivit ett måste. Något jag saknar när inte kan ta mig ut. Fortfarande unnar jag mig själv ibland. Det viktigaste är att det håller i längden och ger resultat. Tyvärr har jag vart sjuk två ggr inom en kort period vilket har lett till lite mindre träning än vad jag önskar. Hoppas kunna vara igång nästa vecka igen. Men glad är jag. När jag börjar komma i min garderob igen. Min kropp börjar få former och jag har mycket mer energi.
 
 
Efter 10 veckor med VV och fem promenader...
 
-1kg.
 
Totalt minus: 9.
 
Kanske inte så svårt att gissa att jag kämpar med 1 kg denna veckan. För att sammanlagt ha gått ned 10kg av mig själv från att jag bestämde mig för att ändra mitt liv!

ÖnskeListaLiam

 
Kära Tomten...
 
Detta är vad jag önskar mig i julklapp.
 
 
 
 
 
 
 
Från morbror Markus med flickvän. Bosch verktygsbälte med hjälm. Bilbarnstol till er bil så jag kan komma fram och tillbaka till Jack enkelt.
 
 
Från morbror Daniel med flickvän. Star Wars Lego. Det behöver absolut inte vara denna men ngt fartyg vore spännande.
 
 Från mormor. Min pilbåge har gått sönder och sen önskar jag mig samma bricka som Filippa. 36x28. Till matbordet. Så jag enkelt kan bära bort tallrik, glas och knivar efter mig.
 
 
 
Av morfar. Star Wars mask Darth Vader och svärd.
 
Av mammas morbror M. Star Wars Lego.
 
 
 
Av gammelfarmor. Polis Lego. Det bheöver absolut inte vara denna. En helikopter har jag dock.
 
Farmor och Farfar. Ny bilbarnstol till bilen. Bok om Titanic och Lego.
 
Liam önskar sig presentkort på HM, Kapphal och Lindex.
 
Vi kommer att köpa Liam en Star Wars adventskalender istället för chokladkalender i år. Sedan kommer han få Champions League album, JoJo, Star Wars film och CD skiva med GodNatt berättelser av oss vid Advent. Vid julafton blir de så mycket andra presenter så jag tror det kommer bli ett PolisLego och Nintendo från mamma och pappa!
 
O va jag är glad för att vi vuxna inte ska köpa presenter till varandra i år. Det underlättar en hel del. Tycker det var svårt nog att önska sig till barnen!
 

ÖnskeListaFilippa

Har varit vaken halva natten med ont öra. Men inget ont som inte för något gott med sig. Barnens önskelistor är nu i ordning. Tyckte det var svårt i år. Men till slut blev jag riktigt nöjd. En bra blandning av nytto ting och leksaker. Är glad att Liam är i en ålder där det inte krävs så mycket nya ting utav istället mer av samma sak. Som Lego t.ex. Tar inte så mycket plats. Nu när vi har två barn fungerar det inte riktigt att ställa ned alla ting i källaren som inte leks med eftersom de kommer upp lika snabbt igen. Tänkte jag skriver ned listan här till er. Tips på ting att önska sig till de små i jul.
 
 
 
Från morbror Daniel med flickvän. Rosa bultbräda och plocklåda. BR Leksaker.
 
Av morbror Markus med flickvän. Kudde Gant Baby. Finns på Miljögården eller er närmaste GANT butik.
 
 
Från Mormor. Bricka Svenskt Tenn. I den större stl av två. 36 x 28. En klassiker som barnen kan spara till de blir stora. Nu tänkte vi dock använda dem som underlägg. Dessutom perfekt när man pysslar med pärlor och annat smått.
 
Från Morfar. En dröm i rosa. Baghera gåbil.
 
 
Från morfars bror M. En liten mindre variant av docka.
 
Från gammelfarmor.
Vit klassisk docksäng. Skrållan. Vit.
 
Från Farmor Och Farfar. Pop. Vind fleece overall. Stl 74.
 
 Filippa önskar sig presentkort på HM, Kapphal och Lindex.
 
Av mamman och pappan sin får Filippa en ny snutte från Teddykompaniet.
 

Sovrum

Har haft mer händelserika lördagar en denna. Jag och Filippa här nämligen sovit. För inatt. Var det min tur. Denna gången. Öroninflammation. Aj. Det gör ONT. O jag vill gråta som ett litet barn. Nu äter jag Kåvepenin och hoppas det ska gå över snart. Stackars mig. O prinsepressan. Som är så snuvig och trött. Vill bara ligga hos mamma och mysa. Vara nära.
 
 
Vi blir här inne i vår lilla bubbla. Ställer in nästa veckas aktiviteter. Ofrivilligt. En vecka hann vi vara ute i världen. Innan det var tid att krypa tillbaka i sängen. Jag som är otroligt motiverad till att tappa i vikt nu vill bli friskt snabbt. Inatt. När jag hade som ondast. Tänkte jag. Att kanske. Om. Det blir bättre. Kan jag träna imorgon. Men de satte mannen stopp för. O nu. Blir det fem dgr pencellinkur utan promenader. Får vara hård på vad jag äter istället.
 
 
Något positivt med att bli hemma. Är att jag kan ta tag i alla små projekt som jag har liggandes. Sätta in bilder i ramar och album. Ordna med autogiro och e faktura. Samt skriva färdigt barnens önskelistor inför jul. I veckan hann jag med att ställa iordning några framkallade bilder i sovrummet. Ovan. Min fina gravidmage. Som jag kan SAKNA något otroligt. Är absolut inte klar med att vara gravid. Det är magiskt. Något jag vill vara med om igen. Den som lever får se. Är så lycklig för våra små. Overkligt. Att en helt perfekt pojke och flicka växt till liv under mitt hjärta.
 
 
Jag älskar vår säng. Sänggaveln har min lillebror byggt till oss. Madrasserna är från Sjärnbädden. Köpta hos SOVA. Stjärnan är från Lexington. Sänglampan till höger från Ellos. Till vänster från IKEA. Där ifrån även sängkläder. Överkastet från ILVA.
 
 
Min sida.
 
 
Mannens sida.
 
 
Som idag fått en pall till nattduksbord.
 
 
En säng ska ha massvis med kuddar.
 
 
Som en dröm.
 
 
Ja. Mer spännande än såhär. Är inte mitt liv i nu läget.
 
 
Men vi ser ljust på framtiden och hoppas att snart få energin tillbaka!

JuliStugan

Ooo så var det tid för att boa in sig i sjukstugan igen. Igårkväll ville Filippan inte sova. Näsan var täppt. O febern kom som ett brev på Posten. Natten och dagen idag har gått ut på att få i henne mat, försök sova utan napp och trösta. De är så små när de är små de små. O just nu. Känner jag mig ganska liten själv. För bortsett från en promenad med vagnen idag har jag inte fått någon tid över. O vi kämpar fortfarande. För mannen är på middag med jobb och Filippa vill INTE sova. Dessutom börjar jag känna av ont i halsen men det kan dock vara utav mina tvåhundrafemtio framträdanden av Bä Bä Vita lamm under dagens gång.
 
 
 
 
 
 
 
O dessa fann vi på HMs hemsida. De önskar vi oss till Filippan i jul. Storebror har en jättefin Ralph Lauren skjorta och mamman tar Odd Molly tunikan. Säkert val. På julen ska man kunna äta!

Varde Ljus

Så var även denna dagen till ända. En dag som spenderats till en början hos sjukgymnasten med Filippa. En prinsessa som numera har den perfekta huvudformen. Vänster muskeln i nacken har även den börjat ge med sig och snart tror jag vi har en flicka som är lika stark på bägge sidor. Vi fortsätter med stretchövningar. Återbesök om tre veckor. Eftersom vädret bjöd på uppehåll. Tog vi en promenad hem från sjukhusomårdet. Det blev trettio minuter extra motion idag. Sedan efter en portion gröt till lunch. Blev det ytterliggare en barnvagnspromenad. Denna gången för att hämta Liam. Vi har spenderat eftermiddagen med att låna böcker och fika. Sedan gick vi hem och städade. Nu luktar det ljuvligt hemma på våran gata i stan och vi är redo för helg.
 
 
Lilla prinsespressan. I mysigaste klänningen från Newbie. Den där lilla tummen är en favorit.
 
 
Mina älskade barn. Mamma älskar er mer än livet i sig. Ni är mer än vi kunnat önska.
 
 
Strumpbyxor HM.
 
 
Vi leker sjörövare. Liam beskyddar prinsessan som vet vart den hemliga skatten är gömd. Akta er för hajarna.
 
 
Det trisstaste med denna årstid är redan skrivit. Jag saknar LJUS för att ta bra foto. Tacka vet jag M inställning.
 
Nu "Aldrig Mera Tjock!" på Tv3!

Jul Hos Granit

Idag hände det. 06.00. Gjorde jag entrè utanför porten. I regn, mörker och blåst. Tog jag mig runt. O svor några ggr över att jag skulle lägga på mig så oerhört mycket. Ja. Nu i efterhand. Så var det kanske inte värt det. Men gott var det. Nu får jag betala. I svett.
 
På vägen hann jag dock fundera lite. Promenader är ett så bra sätt att rensa tankarna på. Över julen. Helt plötsligt ska julklappar inhandlas, resan till Stockholm ska betalas, kort ska skickas, önskelistor ska skrivas, det ska pyntas och bakas osv. Det tar på både krafterna och ekonomin. O jag vill SÅ skapa en mysig jul för min lilla familj. Men i år får vi tänka ett steg längre innan vi ger oss ut i julhandeln. Inventerade julsakerna här hemma häromdagen och kom fram till att vi inte behöver så mycket i år. Julstjärnorna gick på sista versen redan förra året så de behöver vi två av. Pyssel beställde jag från Panduro Hobby i veckan. Köpe några små ting som jag och L kan pyssla ihop till mycket.
 
 
 
 
Granit har verkligen SÅ mycket fint. Speciellt nu inför jul. Tror julstjärnan längst ner får bli våran i år. Helt plötsligt fick jag sån lust till att julpynta. Har sett så mycket fint. Jag får göra som Liam. Skriva ett brev till tomten!

Namnnappen

Till Er Alla. 3 lyckliga vinnare har vi nu blivit här på bloggen. O fler ska det bli. Jag är så glad över ert intresse och fortsätter med ytterligare en tävling. Ni som redan tävlat tidigare. Glöm nu inte bort att ni har en extra chans att vinna framöver. Jag har skrivit ned alla som medverkat och väger in det i mitt val av vinnare. Så. Ge inte upp.
 
Denna gången tävlar vi med Namnnappen.
 
 
 
Namnnappen startades av  danska Pia Silkeborg. Mamma till Emma och Frederik. Pia  upplevde problemet med försvunna och ombytta nappar för första gången när hennes egna son började på dagis. När Pia kom för att hämta honom var det oftare en regel än ett undantag att hans napp var borta och att han hade något annans napp i munnen.Dagispersonalen hade begripligt nog inte en chans att skilja på alla de otaliga napparna och därför började Pia leta efter en napp med namn på. Men i alla affärer fick hon samma svar, att köpa en tuschpenna och skriva namnet på nappen eller klistra på en etikett med namnet på. Men det höll ju inte när nappen skulle kokas.Det var då Pia bestämde sig för att det skulle vara möjligt för alla föräldrar att köpa en kvalitetsnapp som hade deras barns namn ingraverat så att det blev satt ett stopp för nappkaos, ombytta och försvunna nappar.2005 lanserades Namnnappen.se
 
Vad är en Namnnapp®?
En Namnnapp är en kvalitetsnapp som du kan få graverad, antingen med ditt barns namn eller en annan självvald text. Hos Namnnappen.se kan man bara köpa nappar från de ledande nappproducenterna i Europa och USA hos Namnnappen.se. Alla våra nappar är i godkänd EU Standard EN1400 och innehåller inte PVC och phtalater.
 
 
Oavsett om det är på dagis, hemma eller på andra platser där många barn samlas så kommer Namnnappen att kunna hjälpa till med att förhindra problemet med försvunna och ombytta nappar och inte minst den ovälkomna spridningen av bakterier barnen emellan. Och så gör det ju så klart ingenting heller att att den är unik och fin.

Namnnappen finns i många olika färger och modeller och det är möjligt att få hela tre raders text på Namnnappen. Från det du har gjort din beställning och tills du får dina Namnnappar direkt hem till din brevlåda går det bara 3-5 dagar.
 
För att medverka i tävlingen:
 
1, Gilla Namnnappen på Facebook.
2, Kopiera bilden ovan med de tre napparna och klistra in den på din blogg eller maila tre personer inkl. [email protected]
3, Kommentera nedan med VAD du skulle välja att skriva på nappen om du vinner.
 
Lycka Till!
 

KompaktLevende

O. Hamnade i någon sorts dvala här i soffan. Ibland är det enklare. Att inte tillåta sig vila. För sitter jag ned en stund. Är risken att ingenting blir gjort. O ännu har vi en hel del kvar innan vi kan luta oss tillbaka. Det är tvätt som ska vikas, middag som ska lagas och barn som ska nattas. Dagen har varit mysig med rymik och babycafè som skrivet, en promenad innan dagishämtning och i eftermiddag har vi ägnat oss åt att vara sjörövare. Nu ska jag diskutera en idè jag haft ett tag med mannen. Att skaffa en loftsäng till L. För mer plats att leka. O kunna förvara Lego och andra små ting i "säkert" förvar från lillasyster. Och eftersom vi inte tänkt flytta förrän jag är tillbaka på jobb igen. Kunde detta vara en lösning? DOCK har vi bara dryga 200 cm i längd att arbeta med. De flesta loftsängarna är 210 långa. Vilket innebär ett glapp på 10cm. Har dock funnit en säng som nedan på Blocket. Butikspris 6000,- (!) Begagnadpris: 2000,- OCH det bästa är att familjen själva kortat sängen till 195 cm. Perfekt.
 
 
Från ILVA där vi köpt flera av våra möbler!

F.I.K.A

Vet inte vad de är med mig. Försov mig från min morgonpromenad idag igen. Ja. Jag stängde av klockan i sömnen. Imorgon måste jag ut. Idag får det bli som igår. En snabb promenad med barnvagnen en timme innan dagishämtning. Men först ska vi på babyrytmik och cafè med Emma/Ebbe, Maria/Viggo. Vi har missat flera veckor eftersom vi varit sjuka men nu så. Ska bli så mysigt. O appropå fika. Fyndade dessa kaffekopparna på Lagerhouse häromdagen. Med rabatt från Family Living som är ute i tidningshyllorna nu. Fick jag 20% på ett helt köp. 99;- - 129;- tror jag var ordinarie pris.
 
 
 
 
 
 
Passar perfekt med mina Arne Jacobsen tallrikar. Vi går in för alfabet här hemma. Ikväll startar en ny tävling här på bloggen. Ses då!

De Lyckliga Vinnarna

Oj.Oj. Vissa dagar. Känns det som att jag inte kommer någon vart. Ett steg fram. Två steg bak. Jag vaknar. Och går och lägger mig. Därmellan. Plockar jag samma saker om och om igen. Byter blöja, torkar kräk och stoppar in nappen ännu en gång. O innan jag hunnit fundera över dagens planer är det tid att hämta på dagis. Sen kommer mannen hem. O jag vet fortfarande inte vad vi ska äta till middag eller vems tur det egentligen är att göra vad. För schemat försvann någonstanns mitt i allting. Nu är det i vart fall kväll. Äntligen. Lite tid. Att kunna avsluta något jag påbörjat. Bara det. Att jag nu är för trött. För att finna inspiration till någonting alls. Har jag precis skriviet detta i ett inlägg häromdagen? Det har jag? Eller? Ni ser ju. SÅ intressant känner jag mig för tillfället.  Fast lite utöver det vanliga ska jag väl kunna bjuda på.
 
För nu är ni väl nyfikna. På vinnarna utav produkter från Bambino och Pappaprylar.
Trumvirrvel...
 
 
G.R.A.T.T.I.S
 
 Renata . Lite tur hade du visst ;) Du har vunnit produkter från Bambino. Maila mig din adress till [email protected] så kommer produkterna på Posten.
 
G.R.A.T.T.I.S
 
 EmmaMedJonasOchCharlie. Ni har vunnit ett stycke Frozzy Pack från Pappaprylar. Maila mig din adress till [email protected] så kommer vinsten på Posten.
 
Återigen TACK för alla som medverkat. Jag har ännu en gång. Skrivit ned alla som varit med och tävlat. Vilket jag väger in i min bedömning i flera tävlingar. O de kommer fler. Har några SÅ roliga tävlingar till er framöver. Imorgon startar en!

HM Baby

Idag startade vi dagen med sovmorgon. 08.00 steg jag upp ur sängen. Härligt. Det vill säga. Ingen morgonpromenad. Men jag ska ta en vända med vagnen innan jag hämtar L. Planen för veckan är som skrivet att börja lungt för att virda upp tempot när kroppen återhämtat sig lite. Andra ting vi ska göra under dagen är att köra L till en kompis för lek medan vi tvättar och lagar hemlagade köttbullar med stuvade makaroner till middag. O så tänkte jag hinna klippa och klistra lite i barnens album. Ikväll ska jag dessutom utse vinnarna i tävlingarna med Bambino och  Pappaprylar.
 
 
 
 
 
 
 
Vill bara tipsa er om dessa underbara leggings till de små flickorna från HM. Jag köpte de i stl 74 till Filippan. Så än så länge väntar de i garderoben. Men kunde vid erbjudande inte låta bli. Älskar ribbat. Så Ralph Lauren. Förutom priset. 99,- tror jag de kostade.
 
Nu. Efter Tio.!

Den Lycklige Vinnaren

Dagen blev väl i helt okey ändå. Trots lite svajigt hormon humör. Tog jag mig ut på en svettig eftermiddags runda och efter dagishämtning kompliterade vi lite på Coop innan vi avrundade kvällen med mannens paradrätt köttfärssåsoch spagetthi med massor av parmasan. Nu nattar vi barn. Och eftersom jag är en modernitetens kvinna. Bloggar jag samtidigt.
 
Nu. Till de många väntat på. Vem blev då vinnare av ett presentkort från Partytajm? Jag är verkligen glad att hela 16 personer valde att medverka i tävlingen. Det visar ett intresse som gör att jag gärna fortsätter att arbeta för roliga tävlingar till bloggen. Men NU till sak.
 
Trumvirrvel...
 
 
 
G.R.A.T.T.I.S
 
EmelieMammaTillHugoOchVilma.
 
Hoppas ni får ett supersött kalas till prinsessan.
 
Som skrivet. STORT TACK till alla er som medverkat i tävlingen. För er information. Skriver jag ned varje tävlings deltagare. För att minnas. Om ni är med i fler tävlingar hos oss. Har ni större chans där.
Lycka till!

ResultatVecka9

Nu tycker jag att det gått lite för långsam här ett tag. Även om jag snart är i mål till ett delmål. Vill jag gå ner mer, mer och mer. Det finns inga bra ursäkter. Men om jag skulle använda en är väl sjukdom en ganska bra. Denna gång har det inte hänt någonting. Antagligen för att min kropp envisas med att vilja bli icke fertil precis dessa dagar. Känner mig svullen och lätt känslig. Eller. Lätt. Mannen skulle nock välja att säga ett annat ord. För igår. Förvandlades jag till Häxan Surtant. På riktigt. Tappade lusten för allt. Men idag fick jag svar på tal och förstod varför jag kännt mig så otroligt olustig den senaste tiden. När detta är över då j-a är det 110% igen. Fram tills dess blir det till att försöka att inte hamna i chokladträsket igen.
 
 
Efter 9 veckor (ja och 8 och en halv vecka. Fredag, lördag och söndag har jag faktiskt ätit precis vad jag kännt för!)  med VV och fyra promenader...
 
-
 
Totalt minus: 8
 
2 kg kvar till minus 10. Fortsätter. Vet att jag snart är i mål. Går ut lungt denna vecka och ökar mot slutet. I eftermiddag får det bli en extra promenad med barnvagnen innan dagishämtning!

En Till Baby

Idag har vi spenderat dagen tillsammans med underbara vänner på Skånes Djurpark. Vi hade tur med vädret. Lite kallt. Men vad kan man räkna med i November. Stopp. Vänta lite nu. Är det redan November? Iallafall. Inget regn eller så värst mycket blåst. Då får man vara nöjd. Vi kom precis i tid till att sälarna fick mat, de flesta djuren visade sig ute och fyra nya vargungar hade flyttat in i parken. Vi njöt av att äta medhavd picknick utomhus och  barnen vågade sig på Ponnyridning.
 
 
 
 
 
Vi är verkligen välsignade med fantastiska vänner. Ibland brukar jag tänka på. Att jag kom hit ned utan att känna en enda människa och idag har jag världens härligaste nätverk. Att flytta från allt för att skapa något nytt var det bästa beslutet jag tatt. Det vill inte säga att jag inte saknar mitt ursprung ibland. Men det här är mitt hemma nu. I vart fall. I April. Har vi den äran. Att få lära känna en ny liten familjemedlem i bekantskapskretsen. Våra vänner väntar nämligen en liten son/ lillebror/pojke och vi är SÅ glada för deras skull!

Ett Litet Kom Ihåg

Sista Dagen Att Tävla Är Idag.
 
Imorgon presenterar jag vinnarna.
 
Vinn ett presentkort på Party Tajm Värde 300,-
 
Vinn produkter från Bambino
 
VinnFrozzyPackFrånPappaprylar
 
Skynda O Va Med Du Också!

Gina Tricot

Efter en aktiv första dag av helgen. Sitter jag nu trött och lite illamående i soffan. Med lust till att sova. Ska nog natta mig själv snart. Imorgon ska vi kliva upp tidigit. Först för promenad. Sedan iväg på familje äventyr. Ville bara visa er dessa.
 
På min önskelista...
 
Min absoluta Favorit.
 
 
 
På delad första.
Behöver verkligen uppdatera min underklädes garderob nu efter graviditet och viktras. Alltsammans kommer från Gina Tricot!

Halloweeeeeeen

Det blev en lite annorlunda. Men minst lika mysig. Halloween. Än vad vi tänkt oss. Vårt kalassällskap blev tyvärr sjuka. O. De e så trissta tider nu. Vi vuxna är dock lite mer förstående än de små. Liam har ju så sett fram till denna tillställning. Så. Jag ringde lillebror med flickvän. Som som tur var inte hade några planer. O. Visst kunde vi ta med våra sjörövarmuffins och monster mycket godis för en middag hos dem istället. O. De hade gjort så fint. Åkt till affären. För att handla Halloween dekorationer och spökat till de där hemma. TACK allra finaste för ert angagemang. Det betyde mycket för oss allihoppa. Det var en stolt liten lycklig kille som somnade igårkväll. L fick nämligen själv följa med morbror Markus ut i på promenad för att rasta den nya familjemedlemen Jack.
 
 
Det var ett stycke häxa, en sjörövare, en sheriff och en mycket liten kanin som tog sig ut i natten.
 
 
Häxan surtant.
 
 
Sjörövar Fabbe.
 
 
I lagens namn. Sheriff. Liam.
 
 
 
Världens sötaste kanin.
 
Nu ska jag tillsammans med lillebror besöka kyrkogården för att tända ljus för lilla mormor och morfar. Sen blir det en lugn dag här hemma. Ska  hänga upp en tavla i köket, baka bullar till morgondagens utflykt och inventera juldekorationerna.
 
Vad gör ni idag?
 

Morgon

Vi är ingen morgon familj. Dåliga humör, stress och frukost som inte blir äten. Vi jobbar på det dock. Att ses vid frukostbordet kl 07.30 med glatt humör. Sen Filippa kom har ytterligare en punkt adderas på listan som ska bockas av innan vi är iväg. Morgonmyset.O Liam vill ha sin beskärda del.
 
 
Våra underbara ungar.
 
 
Barn TV går tydligen hem i alla åldrar.
 
 
Hålla handen.
 
 
Filippa älskar verkligen sin storebror. Han är som bästa babygymet någonsin. När Liam rör sig. Ser Filippa på. När han pratar. Lyssnar hon. När han busar. Skrattar hon. O när vi hämtar på dagis är hon överlycklig.
 
 
Sötaste strumpbyxorna från HM. Bästa plagget. Älskar att inte behöva krångla med strumpor.
 
Nu. Ska vi fortsätta med Halloween förberedelserna. Har varit på stan o handlat massor av godis. Det ska bli L.Ä.S.K.I.G.T gott!

Jul

Det verkar lida mot jul på stan. Jag som inte alls har haft någon lust på jule ting känner att det börjar smyga sig på. Snart är jag där och inreder hej vilt. Vi ska fira jul hos min familj i år. I Stockholm. Men jag tycker faktiskt julen handlar om hela December. Vill kunna känna in julen i lugn och ro. Därför vill jag vara färdig med dekorationerna till första advent. Vilket innebär att jag måste börja fundera på pynt. Nu. Så i helgen tror jag allt jag måste plocka upp för att inventera mitt julpynt. Bestämma färgskalor och annat väsentligt. Jag vet på ett ungefär vad jag har. Men det skedde en olycka tidigare i år där ett flertal julgranskulor fick sätta livet till. Ska se över hur stor skada som är skedd.
 
 
Mina julfavoriter från IKEA!

Retro

06.00 ringde klockan. Tid för promenad. Det blåste motvind större delen av rundan idag. Tungt. Men nu är det klart. O de känns skönt. Nu är jag så inne i träningen att även om det ibland tar mot så känns det fel att starta dagen utan. Efter dusch och frukost. Ska vi nu iväg ner till stan. För att fika med Sara och en av hennes prinsessor. På tal om Sara. Fick vi världens finaste presenter (presentkort) av en annan Sara. As arbetskamrat med två helt underbart söta små döttrar.
 
 
Butik Barnsligt. Ligger i gränden i Lund. Butiken är helt nyrenoverad och så fiin. Titta bara på kassen. Den gör iallafall mig glad.
 
 
Med oss hem.
 
 
Pyjamas i retro tryck från Små Folk.
 
 
Underbar tunika. Name It.
 
 
Barndomsminnen. För mig. Skallra från Kalikå. Har redan blitt Filippas favorit.
 
Köpte kläderna i stl 74. Prinsessan är mellan 62 och 68 nu. Garderar mig lite. Har nämligen ingenting i 74. Det får slitas på de mindre stl ett tag tills vi byter igen. Det går undan.
 
TACK finaste S med prinsessorna för världens finaste ting till Filippan.
  
Nu. Mot staden.
 
Parantes:
Vi nattade Filippa 18.45 igår och VÄCKTE henne 08.15 imorse. Wihohohoho!

RSS 2.0