Punkt

O. Vissa dagar. Kommer jag ingenstans. Inte för att jag har så många måsten. Jämfört med att vara en arbetande mama. Men känslan är ändå till min fördel. Om jag känner att något blivit gjort under dagen. Älskar att vara effektiv. Idag är inte en sån dag. Tvätten från gårdagens tid i tvättstugan stod ren i x antal IKEA kassar och såg irriterat på mig. Växte till oändliga mängder. O när jag skulle börja baka. Hällde jag i 7 dl vatten i macaronsbaket iställdet för 0,7dl. Den kakan gick självklart inte att baka. Behöver jag ens säga att morgonpromenaden var tung. Jag tappa lusten och la mig för att sova istället. Sen sov vi. Jag och Filippan. Tills det var tid att hämta hem storebror. I eftermiddag har vi karvat ur vår lilla söta pumpa. O den vart så fiiiin. Ni ska få se sedan. När A kom. Hjälpte han. Ja L också. Till att sortera in tvätten som jag i vart fall hade vikt in i garderoberna. Efter lite enkel middag. Nattade vi barnen. A är ute på promenad. Och jag försöker finna någon ork. Ibland känns det som om att jag aldrig hinner till punkt. Att de alltid finns ting kvar på listan jag vill hinna med att göra. Men prioriteringarna ligger på de viktigaste. Allt annat får vänta. Dock hade jag önskat lite mer tid för mannen och mig. Allt är så bra organiserat. Men ibland känns det trots att vi är hemma i samma lägenhet tillsammans spenderar vi inte tid som VI. Utan arbetar var och en. På sitt håll. Fast överenskommet. Tillsammans.
 
Ikväll hade jag velat ha ork till att starta upp Filippas första året bok, maila företag om eventuella tävlingar till er, uppdatera bloggen, placera kort i ramar, framkalla kort, se över önskelistor för barnen till jul, fundera över julkort,ringa en vän, läsa klart min bok, bläddra i en tidning. Men NEJ. Det blir att sitta med ett öga öppet framför Bonde Söker Fru innan jag slocknar.
 
 
Söt liten mask. Fann den på HM. Till Filippas album. För att hon är. Vår lilla kanin.
 
 
Album från Panduro.
 
 
Siffror i vitt.
 
 
Tema. Cirkusprinsessa.
 
 
Det är något magiskt över karuseller.
 
 
Små söta kaniner.
 
 
Mammas favorit elefanterna.
 
 
Vackert.
 
 
Vår lilla bebis!

Fika

Ja. Då är planen att ägna dagen åt det vi föräldralediga gör bäst ;) FIKA. Idag med Emma, Ebbe Maria och Viggo. Ser vi verkligen fram till.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Barnen har fått kanelbullar från Bombadill till sitt lilla kök. Liam har älskat sin spis sedan flera år tillbaka. Skulle mig nästan våga på att säga att den faktiskt varit ett av våra bästa köp eftersom han fortfarande står där och hjälper till med vår numera riktiga middag. Ja. Det dröjer väl inte så länge förrän Filippa gör succe i köket hon heller. I eftermiddag ska L ha en vän på besök. Nej. De kommer antagligen inte leka i köket. Utan med Star Wars, Lego eller något om Spindelmannen. De går undan!

Vinst

O. Såg precis in hos Diana och såg att jag vunnit My Little Wolf Hat från MiniMini.Tack vännen.
 
Ni missar väl inte att tävla här Hemma På Våran Gata I Stan.
 
Tävla om ett stycke Frozzy Pack i samarbete med Pappaprylar. Tävla HÄR.
Vinn Produkter Från Bambino. Tävla HÄR.
Eller ett presentkort på 300,- hos PartyTajm. Tävla HÄR.
 
L.Y.C.K.A T.I.L.L!!!
 

Halloween

Har haft DEN mysigaste måndagen. En tur med lunch och lite shopping med kollegorna. Ett tips. Lindex har halva priset på REA priset nu. Innan jag hunnit se på klockan var det tid att hämta storebror på dagis. Men först en snabb visit på mannens jobb för att visa upp prinsessan. På väg hem från förskolan. Stannade vi till hos blomsterhandlar. Med oss hem blev denna ursöta lilla pumpan. L har köpt en jätte pumpa med kompisarna på avdelningen som de ska karva ur nu imorgon så vi nöjde oss med en liten som dekoration här hemma. Tror allt de blir lite Halloween firande i år. Även om jag inte kommit upp i någon vidare nivå. Imorgon ska jag ordna med "TrickOrTreat" påsar till E och L till fredag, på onsdag blir det tillverkning av Macarons i vitt, orange och svart, torsdagen tänkte jag ägna till att dekorera muffins och fredagen KALASAR vi med finaste vännerna hela natten;) 
 
 
 
 
 
 
Blev riktigt mysigt på ljusfatet här hemma. De fina blomstren fick jag av Jenny i förra veckan och doftljuset kommer från Voluspa.
 
Nu. TVafton med Project Runway och Ensam Mamma Söker. Sedan några sidor i Emma Hambergs Rosengädda nästa innan jag släcker lampan för dagen. Imorgon väntar obligatorisk morgon promenad!
 

Tävla Om Frozzy Pack I Samarbete Med Pappa Prylar

I samarbete med Erik och Oskar hos Pappaprylar lottar "Hemma På Våran Gata I Stan" nu ut vinnaren av Design Torgets "Årets Sak 2011"...
 
Frozzy Pack.
 
 
 
 
I snygg design förenklar Frozzy Pack din vardag. Frozzy Pack kylmatlåda håller din mat sval minst sju timmar i rumstemperatur. Ingen extra kylklamp eller kylväska att släpa på.
 
 
Enkel att använda. Förvara locket i frysen över natten (10h). Fyll matlådan med önskat innehåll till skolutflykten, arbetslunchen, picknicken etc. Förslut. För den perfekta måltiden packar ni drickan nära Frozzy Pack så håller även den sig sval.
 
 
Jag. Liam och Filippa. Har tesat och GILLAR Frozzy Pack. Efter att jag blev två barns mamma hör det till vardag med picknick ute efter dagis. Med Frozzy Pack behöver jag inte vara orolig över matens kvalitè utan kan packa med mig Liams mellanmål redan på morgonen. Favoriten har blivit frukt skurna i små bitar. Färsk, nyttigt och gott.
 
För mer information om Frozzy Pack. Se in hos Pappaprylar. Till Erik och Oskar. Som precis som många av oss mammor inspirerats av föräldraskapet och startat eget med fokus på smarta produkter till barn och deras föräldrar.
 
 
Ni kan vinna ett stycke Frozzy Pack i färgen vit.
 
För att medverka i tävlingen:
 
1, Gilla Pappaprylar på Facebook.
 
2, Skriv om tävlingen i er blogg. Det räcker fint att kopiera följande. "Jag tävlar om Frozzy Pack från Pappaprylar(länk) hos HemmaPåVåranGataIStan(länk). Gör det ni med!" Eller maila tre personer samma mening inkl. [email protected].
 
3, Meddela mig nedan att ni medverkar i tävlingen.
 
Tävlingen pågår tom måndag 5 November 2012!

ResultatVecka8

Startade upp igen efter sjukdom. Veckan slutade på hela fem promenader. Bra. Dock. Har jag ätit alldeles för mycket onyttigt. Problemet är att jag börjat tillåta mig. Nu har jag och mannen kommit överens om. Att efter Halloween nästa helg. Ja man får välja sina dagar. Blir November en månad utan kakor, godis eller andra belöningar. Har en känsla av att December kommer bli en hel del sådannt även om vi ska försöka hålla på oss. Målet för denna vecka. Är trots firande i helgen. Att gå ned. Självklart.
 
 
Efter 8 veckor med VV och fem promenader...
 
-1kg
 
Totalt minus: 8
 
Fortsätter kämpa mot målet -10kg. 2 kg kvar sedan minst två till under November för en sammanlagd viktminskning på 20 kg. Då även vikten som kroppen tappade av sig självt efter förlossningen!

GodNattOchSovSåGott

Det ÄR väl märkligt. Att precis när vi nattat barnen. Och den där känslan av lugn och tystnad infinner sig i lägenheten. Är allt vi vill göra. Att ta upp och pussa på dem. För de är så otroligt ljuvliga. När de ligger där. I sina små sängar. I sina pyjamaser. Sovandes med sina snuttisar och nallar.
 
O appropå God Natt. Brukar jag sjunga för L och F innan de somnar. Bä Bä Vita Lamm är Filippans favorit. Och där sjunger de om söndagskjolen till mor. Inte hade jag någon kjol denna sista dagen i veckan. Men Filippa. Har fått en. Från HM. Som jag inte kunde låta bli. O idag blev det x antal foton av denna underbara kreation. Mest för att jag var stolt över att få till ljuset manuellt. Det tråkigaste vintertid är att det är så otroligt dåliga ljusförhållanden att fotografera i. Jag som annars brukar klara mig med Auto. Har insett att jag måste arbeta mycket mer med kameran för att få till det perfekta ljuset.
 
 
 
 
 
 
 
Det har varit en lååång dag idag. Ja. För helt plötsligt. Fick vi en xtra timme. Vilket både jag och A hade missat. Så när jag trampade iväg på min promenad imorse. Kom jag hem igen till samma tid. ;) Underligt. Vi har i vart fall hunnit med en del. L har tränat fotboll. Jag har pysslat lite här hemma. Ordnat med foto i ramar. Städat inför veckan. Vi har storhandlat. Och avslutat dagen med god middag. Nu är barnen nattade och vi inväntar Solsidan. Imorgon startar vi veckan med träning. Resultat och en ny tävling till er här på bloggen!

Jul?

Har startat upp söndagen med en iskall svettig promenad runt staden. Jag är inte alls redo för den kalla vinterkylan ännu. Visst. Vi har införskaffat varma kläder till familjen. O i butikerna är de redan skyltat för den nya årstiden. Men jag. Ja vi. Är kvar. Där sommar blir till höst. Fast nu får jag nock inse. Att tiden går lite för fort. Att snart är det snö. Att det är tid att skriva önskelistor, baka pepparkakor och ordna med julkort. Ja julkorten. De förstår ni nock. Som känner mig. Att jag inte bara kan med att gå till affären och handla mig ett 12 pack till våra nära och kära. Nepp. Har ska arrangeras julmys på bild och noggrant väljas design. I år struntar jag dock att klippa och klistra själv utan beställer från PrintsWithWings
 
 
Nu. Lite hemmafix. Innan det är tid för fotbollsträning och storhandling. Familjelivet i ett nötskal. O jag älskar det!

BIO

Svärföräldrarna fick ändrade planer så även vi blev hemma i staden istället för att spendera dagen på landet som planerat. Jag och L bokade biljetter till oss till Hotell Transylvianien som tyvärr inte var ngt speciellt enligt vår smak. Mest monster som stirrade omkring utan att locka till verken skräck eller skratt. Tur i oturen var väl att 3D effekten krånglade i början av filmen och vi därför fick varsin fribiljett till en annan valfri film på SF. Efter filmen myste vi med middag på MachDonalds. Och kvällen har vi spenderat med tända ljus här hemma.
 
 
Nu fruktsallad och "Så Mycket Bättre!" med mannen!

Gina Tricot

Barnen ligger i sina sänger. A är hos dem. Jag har tänt ljus. Och hoppas att han snart gör mig sällskap. Ibland blir det sådär. Med att vara två. När man blitt fyra. Och känner sig som en urvriden disktrasa om kvällarna. Men idag. Fick jag sova en halvtimme mitt på dagen. Det gjorde mycket för humöret. Kanske är de de krångliga nätterna som gjort sig påminnt senaste tiden.
 
Vill egentligen bara se in och tipsa er om denna mysiga koftan från Gina Tricot. 249,- Klick.
 
Trevlig Helg Allesammans!

Film

Planen för dagen var egentligen en tur till landet över helgen. Men jag är för trött för att packa. Eftersom vi ändå måste tillbaka tidigt på söndag för fotbollsträning.Så vi åker över dagen imorgon istället.  Jag och Filippa har varit på stan. För lite fix och så har vi handlat några fina ting i flotta butiken Barnsligt som vi fick presentkort i utav våra gäster igår. Visar senare. Nu har vi hämtat storebror på dagis. Näst på schemat. En tur till videobutiken.
 
 
Har ni sett denna? I sånna fall? Var den bra?

Kastanj

God Morgon Vinter. Eller. Nej det är inte. Men det ryktas om snö på flera håll i landet. O min morgon promenad imorse. 06.00 Var iskall. Idag är vi lite trötta. Blev en väldigt aktiv dag igår. Som vi avslutade med middag med As fd arbetskamrat med barn. Mysigt. Älskar middagar mitt i veckan. Nu. Betala räkningar. Mindre roligt. Sen tror jag det får bli en tur med vagnen ut innan vi hämtar storebror på dagis.
 
 
 
 
Se så fint det blev med kastanjerna vi plockade i veckan!

TÄVLA

Än  är det bara två personer som är med i Bambino tävlingen. Allt ni behöver göra är att gilla på Facebook och lämna en kommentar här med tips om bra recept på barnmat, knep på hur man får barnen att äta eller ditt bästa mat minne som barn. Tävlar ni tolkar jag det som att ni uppskattar detta på bloggen och fortsätter ordna med fina priser. Kramar!

Lindex

Denna morgonen trotsade jag mig själv och gav mig ut på en morgonpromenad. Igår försov jag ju mig och sen fann jag verkligen ingen motivation att ge mig ut. Ja de fattas mig lite nu. Men det är bara att göra det. Jag vet ju att det känns så otroligt mycket bättre sen och under hela dagen om jag bara gör det. Så trots stark vind, mörker och höstkyla. 1 timme PW. Efter morgon rusningen här hemma. Rullade jag och Filippan till stan. För att reklamera min klänning från Missoni. O jag ÄLSKADE den. Men kvaliten. Inte. Släppt helt i en söm längst upp med ryggen. För svårt att sy. Så den fick åka tillbaka till butiken. Istället hittade jag självklart massor av annat fint. Till Filippa. Men det blev inga Lindex köp idag. Dessa nedan står dock på önskelistan i stl 74. O de dröjer ju en tid. Prinsepressan har precis vuxit ur 62 och 68 kommer räcka ett bra tag till. Så jag hade tänkt att inte handla något mer i 68 utan tager vad vi haver.
 
 
 
Efter en kort tur. Mötte vi upp Emma och Ebba. För kaffe och promenad i parken. Mys!

Vimpel

Har haft DEN mysigaste fikan med Jenny. Vi hade för mycket att prata om. Som vanligt ;) Får ta tåget till dig och barnen snart vännen. Kanske blir lite mer foto. Jag hjälpte nämligen J med hennes nya kamera och tyckte inte alls jag fick till speciellt mycket viktig information men jag tror att det ibland räcker med det lilla för att man ska vara på god väg. Klockan slog snabbt dagishämtning och idag blev det en tur till biblioteket med medhavd matsäck. Jo jag bakte ju både brödbullar och chokladmuffins imorse så de myste vi med. Nu har vi precis kommit hem om och vilar lite inför nästa pass då middagen ska stå på bordet. Nu lite klippa och klistra med Filippas album. Tittade mest in för att visa er så fint det blivit i Filippas "rum". Prinsepressan har fått en liten vimpel från Miljögården. Köpt hos Johanna. Barnrumsbloppis. En kanon idè tyckte vi.
 
 
 
 
 
 
 
Tjusiiiigt!
 

Bonti

 
Tittar in lite snabbt. För vi har försovit oss. Eller jag har. Från min morgon runda. O nu känns hela dagen fel. Men jag får ta igen det i eftermiddag. O nu e vi på G här hemma. Så det ska väl bli onsdag idag med. Snart får jag besök av mysigaste Jenny. Ska snart starta upp med en deg till frukostbullar till oss. Men först. Ett litet tips. Vet att ni är flera som frågat. Efter var man kan köpa Filippas servis. O idag såg jag att de hade fått in den hos Bonti.
 
Sött som Socker!

Svenska Hemma Fruar

När det snart gått två dyng mellan mina inlägg. Då får jag blogg abstinens. Sjuk värld detta. Att jag känner ett stort behov av att bikta mig här. Det får mig att sammanfatta och reflektera över livet. Hjälper mig att strukturera och se klarhet i ting. När jag då inte ägnat den senaste tiden vid datorn. Vad har skett? Inte mycket faktiskt. Var på tur med Filippan till sjukhuset igår. Hon är förkyld stackars och eftersom de gått lång tid kändes det tryggast att låta doktorn får orda. "En väldigt fin flicka om än lite förkyld" blev det lugnande betyget. Ja det är lätt att tankarna springer iväg till RS virus när liten har slem i halsen och svårt att andas. Men doktorn betryggade med att liten syresatte sig väl. Vidare har jag startat upp veckan med två morgon promenader och vi tvättat, lämnat/hämtat på dagis, gått på picknick i parken för att plocka kastanjer och avslutat denna dagen med middag hos lillebror med flickvän. Annars har jag mest tagit tillvara på min tid förvisad till husarrest pgr av sjukdom. Tänt ljus, drucki te och sett på "Efter Tio".
 
 
Återkommer med roligare uppdatering imorgon. Har tonvis med bilder på kameran. Men saknat tid och lust. Nu ska jag se Svenska Hollywood Fruar. För att sedan bläddra i senaste Mama med vackra Isabel Adrian på framsidan. JA de kan väl diskuteras. Om man gillar Plastic Fantastic eller inte. Men jag GILLAR hennes glamorösa liv i jämförelse med den svenska vardagen!

Tävla Med Bambino

I samarbete med Bambino har jag fått äran att ordna med en tävling till er läsare. Följ stegen nedan och tävla om en Wipe Off Bib, Purèburk och matningsskedar. Jag och Filippa testade produkterna i förra veckan. Med goda resultat. Det inlägget finner ni här på bloggen.
 
Matningsskedar.
 
 
Purèburk.
 
Wipe Of Bib.
 
Produkterna finns i flera färgval och vinsten kommer att passa både till pojke/flicka.
 
För att medverka i tävlingen:
 
1, Gilla Bambino På FaceBook.
 
2, Meddela mig här på bloggen att du är med och tävlar genom en kommentar med ditt bästa barnmatsrecept, bra tips på att få barnen att äta eller ditt bästa barndomsminne av mat.
 
Tävlingen pågår tom 5/11-12
L.Y.C.K.A T.I.L.L!

ResultatVecka7

Jaha. Så kom den. Veckan då jag gick upp. S.K..I.T ja ibland måste man få säga det. MEN. jag har inte kämpat. Legat hemma sjuk och dragit mig. Ätit onyttigt. De sista fyra dagarna. Har jag inte ens skrivit upp. Varför? Ja inte är det värt de ialllafall. Imorse blev det tiiidig promenad. Nu j-a.
 
 
Efter 7 veckor med VV och noll promenader...
 
+1kg. (Ja allt annat vore konstigt ioförsig)
 
Totalt minus: 7kg.
 
Nu SKA jag ned till minus 10!

AlltÄrInteGuldSomGlimmar

Så kom även denna helg till sitt slut. Den som kan ha varit den soligaste lördagen och söndagen hösten 2012. Vi lämnade landet efter en sen frukost. För att starta upp inomhus säsongen i fotboll för pojkar födda 08. Sedan hem till våran gata i stan. För lunch. Innan vi packade upp och mannen for för att handla. Vi tänder ljus. Det blir mörkt tidigt nu. A kommer hem och vi lagar/äter middag tillsammans. Alla fyra runt middagsbordet. Jag stannar upp en stund och tänker. Att jag är vuxen nu. Sambo, tvåbarnsmamma, bitr. butikschef, med i styrelsen och min största syssla under helgen har av egen vilja varit att kratta löv.
 
 
 
 
Har funnit de snyggase ljusen. Ett av var skrivs genast upp på önskelistan. Av Tom Dixon.
 
Tom Dixon grundades 2002 i England och tillverkar både belysning och möbler. Tom Dixon har ett stort engagemang för innovation och vill återuppliva den brittiska möbelindustrin genom att skapa unika produkter som bygger på det brittiska arvet. Bland inspirationskällorna finns rymdhjältar, viktorianska ånglok och färgstarka arbetskläder vilket gett en stor bredd. Tom Dixon finns utställt på flera kända musèer runt om i världen och deras produkter säljs i mer än 60 länder.
 
Säljes på NK Interiör!

H.Ö.S.T

Vi sover länge. Till och med barnen känner lugnet. Vaknar till en solig morgon med dimma som i Ronja Rövardotter. Kanske var det precis här. Som Astrid fann inspiration. Efter frukost med nybakta bullar från byns konditori. Klär vi på oss varmt. För att en stund senare klä av oss både mössor och jackor. I endast kofta. Står jag ute och raffsar löv. Solen skiner. Filippan sover i vagnen. Liam åker i skottkärran som A drar fram och tillbaka med löv. Vi tänder en brasa. Eldar löv och annat. Det luktar gott. Jag försöker fånga stunden. Genom några bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I slutet av dagen. Efter jag bakt en äppelpaj. Som vi fikade tillsammans med i solen. Fann vi en vän. Fy!

Missioni

Denna fredag började tiiidigt. Vi vinkade av L som tillsammans med sina dagiskompisar skulle på tur till skogen. Efter några ärenden i stan. När jag lyckats förtränga att jag glömt L`s gummistövlar hade jag och Filippan en riktigt trevlig fika på Mormor`s veranda. Tillsammans med Åsa och Freja. Tokigt att det går att sitta ute i Oktober utan att frysa. Väl hemma var klockan redan tid. Att packa in ting i bilen. Hämta L på dagis. Som tur var hade fröken hittat ett par extra stövlar i sista stund. Puh. Efter det lugnande beskedet rullade vi vidare till landet. Där vi ska spendera helgen i skogen.
 
 
 
 
De här är verkligen ingen mode blogg. Ville bara berätta. Att det blev Missoni klänning idag. Tycker faktiskt om den mer nu än när jag köpte den!

Bambino

Torsdag. Och vi har spenderat dagen tillbaka hos sjukgymnasten. Med mycket väl godkänt och en lättad mamma lämnade vi sjukhuset. Filippas Torticollis är redan mycket bättre. Nu ska vi komplettera nuvarande övningar med lite strech och vrid. Återbesök om tre veckor.
 
Nu till något betydligt roligare.
 
 
Filippa och jag har fått äran att testa Bambinon`s nya Wipe Off Bib, purèburk och matninggssked. Jätteroligt tycker vi.
 
 
Bambino`s Wipe Off Bib lanseras i tio olika mönster. Kanske inte kommer som någon överaskning vilken vi valde ;) Den vaxade ytan är effektivt vatten– och smutsavvisande, tål mat och dryck utan missfärgning. Den ordentliga fickan fångar upp det mesta. Ett ställbart kardborrfäste sitter säkert och skönt runt alla halsar. Torka eller skölj av och rulla ihop i väskan – perfekt på språng.

Maskintvätt (30°) Torktumling

Den rosa och röda purèburken finns i flera olika färger att kombinera. Fyll med favoritmaten. Bambino puréburk är helt tät, med smidigt skruvlock och lätt att diska. Gör favoritpurén hemma, portionera direkt i burken och vips ner i väskan. Ingen risk för lock som läcker, trasiga glasburkar och helt utan gifter i plasten. Kan värmas i mikro.

Hand- eller maskindisk. Burk samt lock: Polypropylen. Mjuk del av lock: Thermoplastisk Elastomer (TPE)

Bambinos klassiska matningssked har ett grunt skedblad som gör det lättare för barnet att få i sig maten. Skaftet är extra långt så att du når ner i barnmatsburken utan att bli kladdig. Hand- eller maskindisk. Material: Polypropylen.

 

 
Idag åt vi banan. Det vart en favorit direkt. Mat ska vara roligt. Och än så länge går det fint. Vi har testat lite olika. Mest gröt och fruktpurè. Nästa veckas meny. Potatis, morot och majs. Mums.
 

En Till TACK!
 
Övre brochyren fick vi på BVC och den undre av Bambino. Bägge fyllda med tips på god och nyttig mat till de små. Har ni några tips på bra barnmat. Får ni väldigt gärna dela dem här med oss.
 
 
Bambino`s humörhöjande hakklappar finns till försäljning i butik nu.
 
För fler smarta tips. Se in hos Bambino!

Halloween

God Morgon Allihoppa!
 
Jag behöver er HJÄLP. Hur firar ni Halloween? Vad gör ni? Dekorerar ni? Går era barn "TrickOrTreat?" Bakar ni någonting speciellt? Lagar någon läskig mat? Leker ni? Klär ni ut barnen och kanske till och med er själva? Tycker ni Halloween är ett Amrikanskt påhitt eller en rolig sak som vi borde bli ännu bättre på? Jag behöver ALL information. Själv tillhör jag inte generation "Halloween" men L har börjat prata om det så i år ska vi fira med finaste Linnea, Stefan, Ella och Albin i byn. Ser fram till det HEMSK(hahaha) mycket.
 
 
 
 
 
 
Min egen åsikt? En rolig sak. Varför inte? Roligt speciellt för barnen. MEN jag kommer aldrig tränga in min bebis i en dräkt som ovan. Stackars liten måste ju bli jättevarm och inte kunna röra sig. MEN de e ju sött. Verkligen. Alla bilderna kommer från PotteryBarnKids som är mästare på Halloween!

TillErAlla

Angående tävling hos Party Tajm. Jag blir verkligen jätteglad för er medverkan. Det är lite att fylla men förhoppningsvis värt det. Ni är många som ser in här varje dag. Och ni blir fler. Vill så gärna göra något roligt för er och har valt tävlingar eftersom det är ett inslag som jag själv uppskattar i bloggvärlden. Jag förstår att det i denna tävlingen kräver lite tid till övers. Men er medverkan visar på ett intresse och i sin tur blir följden fler tävlingar där det inte är så mycket att skriva.
 
Många Kramar M!
 

Törnrosa

Idag har vi inte gjort många knop. Vi sov fyra i sängen inatt vilket resulterat i trött mama idag. Så vi har sovit. Hämtat storebror på förskolan och när A kom hem sov vi lite till. Ja vi hann med lite hembakta minimuffins och varmchoklad på väg hem men det är ungefär allt. Mannen därmot har både jobbat och tagit L med på fisketur. Jag känner mig om möjligt än mer sjuk nu än tidigare dagar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Prinsepressan i klänning från Zara. Att sova tillsammans med bebis/barn är något av de mysigaste jag vet. På dagen. Inte på natten. Då vill jag ha sängen för mig själv. Tillsammans med mannen självklart ;)
 

HM All For Children

Imorgon lanseras HMs kollektion All For Children där en del av intäkterna går till UNICEF. Fin tanke tycker vi. Och jag fullständigt ÄLSKAR bilderna. Temat. Miljön. Barnen. Allt PERFEKT. Precis som jag vill att det ska vara. Note: Måste skriva upp mig till den där kursen i foto för föräldralediga.
 
 
Mina favoriter. Kanindräkten och den underbara kappan till höger.
 
 
Känslan i detta fotot säger mer än tusen ord.
 
 
Klänningen är "To Die For!"
 
 
Hur SÖTT kan det bli. Även denna klänningen är super fin. Kavajen med men jag skulle aldrig få på Liam den.
 
 
Måste älska trollkarlshatten och capèn. Så Harry Potter. O perfekt inför kommande Halloween.
 
 
Gult är en av mina nya favoritfärger. Speciellt matchat till ROSA.
 
 
Halsduken som den minsta flickan bär gillar vi mycket.
 
Verkligen lyckad kollektion. Enligt min smak. Tyvärr är flickkläderna i stl för stor och pojkkläderna inte riktigt Liam. Skulle vara TrollkarlsOutfiten. Men jag står inte i kö, slåss eller trängs!

Handgjort

Efter dagis idag. Blev det pyssel. Imorgon biblioteket och på Torsdag tid att ta med en lekkamrat hem. I brist på annat föreslog jag att vi skulle göra ett klassiskt avtryck. Till Liams stOra glädje. Han tyckte det var riktigt roligt att kladda färg på händerna. Vi använde vanlig vattenfärg. Riktigt fint blev det faktiskt. Det är så otroligt att få denna tid tillsammans. Med barnen. När jag arbetar. Kan jag verken lämna eller hämta. Nu har jag plötsligt tid att så krasse, måla med vattenfärg och baka. Vi kan promenera långsamt hem och plocka höstlöv på vägen. Eller äta vårt mellanmål på en parkbänk någonstanns. Precis dom stunderna. Kommer jag minnas som de bästa.
 
 
 
 
 
 
Underbara fina L. Mina stOra lilla kille som just nu har mamma som favorit. "Du är underbar, Mamma!" brukar du säga ofta. Sedan får jag en kram och en puss. Filippa med. Det är okey att ha en lillasyster nu. På kvällarna vill du att jag ska läsa sagan, borsta tänderna och bädda om dig i sängen. På morgonen är det första du frågar om jag kan stiga upp tillsammans med dig. Det är underbart att se att du nu accepterat och tagit till dig din roll som storebror. Även om det finns anledningar till att det kallas "syskonkärlek" ibland. Nu ska vi fortsätta här hemma. Laga middag tillsammans i vårt lilla kök och äta tillsammans med tända ljus alla fyra kring bordet. Lillasyster sitter med oss i Tripp Trapp Stolen nu och älskar det!

Westerbergs

Jag har fått förtroendet att i samarbete med Westerbergs tipsa er om deras dusch, badkar och badrumsmöbler. Allt för ditt badrum.
 
Westerbergs badrumsfilosofi är enkel... Så mycket välmående till så många som möjligt. I Nordens modernaste badkarsfabrik tillverkas Westerbergs produkter med design anpassat till ett skandinaviskt formspråk. Westerbergs står för kvalitè. De små detaljerna och och ergonomi. Allt för att DU ska känna dig nöjd med ditt val. Varje dag.
 
 
Mitt absoluta favoritbadkar från Westerbergs.
 
För mer informaion. Se in på hemsidan. Där finner ni sortiment, återförsäljare och kampanjer!

Sötast I Stan

Ännu en dag hemma vid. Jag sitter fortfarande i morgonrock och äter min frukost. Mannen har lämnat för arbete, Liam är på dagis och Filippa sover i vagnen. Idag har jag tänt ljus för att göra det lite mysigt här hemma. Börjar så smått acceptera att vi kommer få bli här några dagar. Att det finns en mening med det också. Att stanna upp. Desutom har jag ju er. Mina läsare. En liten mammagrupp online. Att dela tiden med. Och självklart mina underbara tre här hemma. O speciellt då med prinsepressan. Tänk vilket privilegium det är. Att vi har möjlighet att vara hemma och njuta av våra små. Det gör jag. Tar till mig varje liten sekund. Sparar i hjärtat. Innan jag hunnit säga "mammaledig" kommer jag snart stänga grinden efter mig på dagis, vinka i fönstret och lämna med tårar på kinden.
 
 
 
 
 
 
Mammas, Pappas och Storebrors älskade Filippa.
 
Nu ska jag ta tag i fem stOra IKEA kassar med ren tvätt som ska vikas.
 
Glöm nu inte bort att TÄVLA. Detta är för er och jag vill se hur stort intresset är. Om de finns. För det tar tid både för mig och mina sponsor företag att ordna med detta. Blir så GLAD för ert deltagande som på sikt leder till fler roliga möjligheter till fina vinster!

Vinn Presentkort Hos Party Tajm för 300:-

Jag har fått äran att i samarbete med PartyTajm ordna med en tävling där ni kan vinna ett presentkort för 300 kronor.
 
PartyTajm grundades 2009 och erbjuder över 3500 produkter i sitt sortiment. Här finns allt för babyshower, dop, barnkalas, studentskivan, bröllopet, halloween, jul etc.  För att slippa stressa runt på stan kan du hos PartyTajm handla hemma i lugn och ro. Hos PartyTajm får du hjälp att ordna ditt kalas. Allt från inbjudningskort till det färdiga kalaspaketet. Du väljer tema och får förslag på olika partytillbehör. Partytajm ger även förslag på perfekta gåvor till julkalendern, godispåsen eller till huvudpersonen själv födelsedagsbarnet. Livet är en fest.
 
 
Jag handlade största delen av dekorationerna till Filippas dop hos PartyTajm och är mer än nöjd. God kundservice, säker betalning och snabb leverans av varor som motsvarade mina förväntningar. Perfekt.
 
För att medverka i tävlingen följer ni samtliga tre steg:
 
1, Skriv ett inlägg i din blogg om tävlingen där du länkar till HemmaPåVåranGataIStan och PartyTajm. Det räcker fint med att skriva. "Jag tävlar hos Hemma På Våran Gata I Stan (länk) om ett presentkort hos PartyTajm (länk).  Har du ingen blogg? Mailar du samma text till tre personer plus mig till [email protected].
 
 2, Klicka in till PartyTajm och välj ut vilket tema eller vilka produkter du skulle välja om du vann. Lämna sedan en kommentar här på bloggen med din önskan.Anmäl dig sedan till tävlingen hos Tourn.
 
3, Gilla PartyTajm på FaceBook.
 
Tävlingen avslutas 2012-11-04
 
L.Y.C.K.A  T.I.L.L!

Stackars Liten

Hade hoppats på att vi skulle börja denna veckan som friska och krya. Men det verkar icke lovande. Nej. Jag har fortfarande ont i halsen och Filippan är genomförkyld. Liam är feberfri sedan innan helgen och har bokstavligen klättrat på väggarna här hemma under helgen. Igår var datum för den obligatoriska höststäddagen i bostadsrättsföreningen. Kändes som lyx att komma ut ur lägenheten och kratta löv på gården. Dessutom trevligt att vara lite social med grannarna. Som tydligen tycker jag verkar vara en intressan person. För jag vart tillfrågad om att bli invald i styrelsen. Spännande tycker jag och är smickrad över förtroendet vilket innebär cirka hundra miljoners vuxenpoäng för mig. Tänker att även om jag inte har någon erfarenhet blir detta en och om de tror på mig ska jag väl allt kunna hjälpa till med något.
 
Nu hoppas jag att Filippan ska bli frisk. Det är så otroligt jobbigt att se de så små sjuka. Liam var aldrig förkyld i tidig ålder. Men jag antar att det är en omöjlighet med en storebror i huset att Filippan skulle hålla sig lika frisk. O egentligen är det bra. Att bygga upp kroppens försvar tidigt. Men inatt. När prinsessan inte kunde sova kändes det som att det kunde väl få vänta lite. Allt är upp och ned just nu. Vi som är så vana vid att F både äter och sover som hon ska.
 
Förra veckan var första gången vi gav F mat "på riktigt". Vi har gett smak sensationer i några veckor. Nu verkade dock intresset finnas. För mer mat. Det blev till sessans förtjusning. Några skedar med gröt och purè. Mums.
 
 
 
 
 
 
Nu "Efter Tio". Denna veckans tema: Tablettmissbruk. Spännande ämne. Med tanke på stt jag själv dagligen tar mediciner mot det ena och det andra. Ordinerat av doktorn. Men vad gör det långsiktigt gör med min kropp?
 
Nä nu tycker jag att vi startar upp denna veckan med något roligare än sjukdom.
 
En T.Ä.V.L.I.N.G kanske !?!

ResultatVecka6

Inte så mycket att säga om förra veckan. Jag har haft UVI och en infektion i kroppen vilket resulterat i ingen träning. Det är frusterande för jag vill och längtar ut. Hade hoppet om att iallafall jag skulle känna mig bättre denna veckan men det verkar tyvärr inte lovande. Kändes nästan onödigt att väga mig idag. Men. Skam den som ger sig. Trots ingen motion och bullbakande här hemma har jag hållt mig inom ramarna och ett kilo var borta. Känns lite oförskämt enkelt när jag vissa veckor kämpat och stått still. Men jag tackar och tar emot.
 
 
Efter 6 veckor med VV och 0 promenader...
 
-1kg.
 
Totalt minus 8kg.
 
Fortsätter kämpa mot minus 10!

Reklam

REKLAM PÅ BLOGGEN
 
Nu blir det lite seriöst. Ja min blogg brukar vanligtvis inte beröra speciellt seriösa punkter men nu hade jag en del tankar som jag kände att dela med mig av. Detta berör bloggen och ämnet REKLAM. För ibland tror jag det är viktigt att stanna upp och tänka till. Vad jag egentligen vill. Jag lägger vilket jag hoppas ni märker ned mycket tid på bloggen. Jag vill tro att det som gör att ni stannar kvar hos oss är av den anledning att ni märker att jag lägger hjärta i det jag gör. Jag vill dock att bloggen ska fortsätta vara en hobbyverksamhet INTE ett arbete. För själv upplever jag inte en blogg med en väldigt massa reklam i form av länkade inlägg, annonser, tävlinger etc. som särskilt förtroendegivande. Inte heller speciellt intressanta att fortsätta läsa.
 
Nu har jag själv börjat få erbjudanden. Om uppdrag för olika företag som precis som ni gillar min blogg. Och efter mycket om och men. Är min slutsats att det vore att ta ett steg tillbaka och kanske aldrig komma fram om jag inte accepterar. Jag tänker som så. Att jag genom att skriva dessa reklaminläggen sedan kommer kunna bli friare i mitt val. Men att jag måste/vill börja någonstanns. Dessutom. Kan jag för pengarna jag tjänar. Inte längre behöva ta ur egen ficka för de omkostnader som jag har kring bloggen. Det kan vara enkla ting som internet, dator men även dekor, kamera, utrustning, kurser eller bildhanteringsprogramm, webbdesign, redovisning etc. Den största anledningen för mig är förutom att jag och därav bloggen utvecklas även ni som läsare ska fortsätta trivas. Jag vill att vi ska bli fler som träffas här Hemma På Våran Gata I Stan och jag tror det är en chans att nå ut till fler genom att jag samarbetar med olika företag vilket ligger till grund för fler roliga tävlingar till er. Dessutom får jag chans att testa på produkter som ni kanske funderat över att köpa eller inte köpa. Bloggen kommer dock fortsätta att vara en hobbyverksamhet och den reklam jag gör är till grund för att detta ska fortsätta att utvecklas. Jag lovar er. Att blogga. På en viss nivå. Tar tid. Och kostar pengar. Den dagen jag går med vinst. Då startar jag eget. Men jag kommer aldrig komma dit om jag inte tar chansen när den erbjuds.
 
MEN jag vill förtydliga för hur jag kommer välja att göra. För även om jag i nuläget inte har lyxen att fritt välja samarbespartner kommer jag aldrig att göra reklam till företag som jag känner inte har någon som helst anknytning till bloggen. Jag kommer dessutom för de företag jag väljer att samarbeta med alltid att hålla dessa uppdrag i inlägg för sig. Det kommer stå reklam och i samarbete med. Jag kommer heller aldrig att skriva osanningsenligt om de produkter jag får lov att testa. Tävlingar kommer aldrig att avgöras slumpmässigt = lotteri och kräver särskilda villkor.
 
Jag har funderat över detta en längre tid och sökt efter information. Konstigt är. Att jag inte funnit några "regler" kring detta. Mycket är diffust. Antagligen för att bloggvärlden fortfarande är ett relativt nytt koncept.
 
För att kanske hjälpa någon annan. Bifogar jag följande länkar.
 
Skatt och Deklaration För Hobbyverksamhet
Blogga Om Produkter
Marknadsföringslagen
 
Nu när jag lättat mitt hjärta vill jag fortsätta skriva om det jag är bäst på. Foto, Design, Rosa, CupCakes, Känslor, Bebisar, Foto, Webbdesign, Dekoration, Kalas, Träning, Familjeliv, Inredning etc. !

BloggDesign

Som ni ser. Är här lite "nytt" på bloggen. Allt pgr av att jag skulle lägga till en ny annons. Alla ni som vet vad det innebär att arbeta i html koder. Ni vet att det är svårt. För alla er alla. Tänk er att ni ska försöka förstå ett nytt språk. O sedan läsa en bruksanvisning ni ska följa. Men skam den som ger sig. O jag var ju självklart nyfiken på att prova lite nytt. Nu när jag ändå raderat alla koder. Ett svagt ögonblick i mitt liv vill jag medge. Nu har jag lagt till ytterligare bilder i header, ny bakgrundsbild med mönster, hjärtan framför mina arkiv, ny färg på rubriker och undertext etc. Dessutom har jag ordnat med alla de äldre funktionerna som fallande hjärtan igen.
 
 
Lägger fd designen under arkiv som inspiration till er nu. Känner att jag har lite identitetskris för tillfället. Är det jag med det rosa och med mönster? Eller ska jag ha enkel vit bakgrund igen? Blandar jag för många stilar? Men det är jag. Fast blir det ett rörigt intryck?
 
Nu ska jag ta en lååång varm dusch. Tack vare mannen har jag fått sova några timmar mitt på dagen. Eftermiddagen har inneburit huvudvärk DeLuxe. Liam klättrar på väggarna av uttråkning och Filippan är genomförkyld. Mannen som skulle spelat årets absolut sista golftävling är inte så munter han heller. Hoppas på en bättre morgondag!

Frukost

Då var inte bara mamman och Liam sjuk. Nej. Inatt var det prinsessans tur. Feber, täppt i näsan och ont i halsen. Alvedon, "nädroppar" och högläge. Vi som annars är bortskämda med att sova om nätterna. Har INTE sovit inatt. Tur vi har god frukost att se fram till. Bakade bullar igår. I ren tristess. Enligt eget påhitt.
 
 
 
 
 
Recept...
 
50gr jäst
5dl mjölk
3msk olivolja
5msk honung
2tsk salt
Mjöl efter behov.
 
Smula jästen. Värm mjölken fingervarm. Rör ut jästen med mjölken. Häll i olivolja, honung och salt i bunke. Rör ned mjölet. Var sparsam. Godast bullar blir när degen är lite "kletig". Baka ut på bord. Knåda ordentligt. Lägg tillbaka i bunke med kökshandduk. Jäs 30-45min. Baka ut runda bullar. Jäs på plåt 30-45 min. Pensla med uppvispat ägg. 225grader i ugn cirka 8min.
 
Smaklig Spis!
 

VAB

Hemma i VAB träsket. Hoppas vi kurerat oss klart snart. O. Det kliar i fingrarna efter att komma ut. Imorgon blir det nock allt en tur i friska luften om febern fortsatt håller sig borta. Själv är jag otroligt trött efter en förmiddag tillsammans med de små. F vill inte sova om dagarna. De i kombination med en L som är för trött för att underhålla sig själv men har för mycket energi för att sitta still. Addera även en sjuk mamma så har ni ordet  T.R.Ö.T.T. i Wiki. Tur mannen kunde komma ifrån lite tidigare. Innan jag går in i vägen totalt. Nu ska jag äntligen vila lite. Se på Play i sköna mjuka sängen efter en dag på golvet. Ja. Det blir mycket golvlek här hemma nu. "Tränar" med F och L leker.
 
 
Världens finaste lillasyster.
 
 
Händerna i munnen.
 
 
Finaste tröjan med Bearix Potter motiv från HM.
 
 
Små händer som vill så mycket.
 
 
Filtarna från Gunilla Axen`s Moln är underbara.
 
Hoppas ni har en skön fredag och fått sån riktig "nu är det snart helg känsla"!

Musik

 Barnen sover. Mannen ser på TV. Jag har irriterat mig på bloggkoder som inte vill som jag. Nu lyssnar jag till musik och drömmer mig bort för en stund!

Våra Älskade Barn

Det finns en uppsjö av ting man kan göra som förälder för att försöka föreviga det magiska ögonblicken när de små kommer till världen. Vi har valt att få hjälp med avgjutning av Liams och Filippas händer/fötter i 3d format. Det finns ett flertal olika produkter på marknaden för liknande minnen men inget slår resultatet vi fått med hjälp av Magnus på ReplikaKonsult i Lund.
 
 
Filippas Hand.
 
 
Filippas Fot.
 
 
Filippa 1 Månad.
 
 
Liams Hand.
 
 
Liams Fot.
 
 
Liam 1 Månad.
 
Magnus Odder
Tel 046150607 / 0707363633
 
Här är alla uppgifter ni behöver för att göra detsamma. Jag är INTE sponsrad. Bara L.Y.C.K.L.I.G över våra fantastiska tavlor här hemma!

EnSockerBagare

L är hemma med feber och förkylning idag. Som jag trodde. Själv mår jag om något än värre än gårdagen. Antagligen beroende av att jag haft någon som krävt sin mammas uppmärksamhet till 110% här hemma idag och allt jag velat göra är att krypa under täcket och sova. För att bli frisk. Så vi kan göra roliga ting igen. Jag avskyr att sitta här inne och vara oproduktiv. Speciell när höstsolen lyser in genom fönstren. Eftersom jag ändå var tvungen att stå på benen har jag roat mig med att skura badrummet ordentligt och göra hela veckostädningen här hemma förutom dammsugningen. Den får mannen ta. Dessutom har vi bakat kanelbullar och minimuffins. Så bra att ha hemma i frysen. Inte så bra att jag tryckte i mig alldeles för mycket för en sockerchock som fick mig att må illa istället för bra. Allt jag kunde tänka på var hur många promenader de där bullarna och muffinsen kräver innan de är borta igen. De ska vara till väl valda tillfällen. Inget annat.
 
 
 
Snyggaste mönstret på bakformarna finner ni på Lagerhouse. Ett tips. Köp miniformar. Lite större än knäckformar och baka i mindre format till/med de små.
 
Nu vaknade bebis här igen och L är i farten. Ingen vila, ingen ro här inte!
 

KlippaOKlistra

 Tyvärr har dagen idag inte varit mycket bättre än gårdagen. Det blev till att ställa in den planerade babyrytmiken för att spara orken till eftermiddagen med L. Jag fick Filippa till att sova med mig hela förmiddagen vilket behövdes. Känner av UVI:n, har småfebertoppar och det känns som att jag har en förkylning på gång i kroppen. Hoppas febern beror av de och inte uppåtstigande bakterier. Efter dagis spenderade vi dagen först med mysig fika på en parkbänk i höstsolen, vidare till bibloteket och affären. När vi kom hem var jag helt slut. Men vad gör man inte när mamma lovat. Dock har inte riktigt varit sig själv under eftermiddagen. Misstänker att han med håller på att bli sjuk. Får se vad termometern visar imorgon bitti. Det är ju så trisst att behöva ställa in när vi har så mycket roligt planerat. Imorgon skulle L ta med en vän hem och på fredag var det tänkt att vi skulle spendera dagen med Linnea, Ella och Albin.
 
Inget ont som inte har något gott med sig. Har i vart fall klippt och klistrat lite på Filippas dopalbum. Nu när jag inte varit ute och sprungit på mina promenader morgon och kväll. Ni ville gärna se resultatet och ja det följer här nedan. Jag har fotat innan jag skriver till text och valt att inte visa några personer från kalaset på bild av privata skäl.
 
 
 
 
Minnesask till vår lilla prinsessa. Allt material kommer från Panduro.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Låter bilderna tala för sig och hoppas ni finner lust till att skapa.
 
Nu ska jag ordna mig en kopp te och luta mig tillbaka i soffan till "Bonde Söker Fru". Måste bara kolla mailen först. Det kommer hända roliga ting här på bloggen snart!
 
 

Sjuk

Usch. Trött och sjuk. Har  i vart fall varit på jobb och skrivit papper. Höst 2013 kommer jag tillbaka på varannan helg och 2014 på 100%. Det känns långt dit men jag vet att tiden kommer springa iväg. Försöker hålla fast. Missförstå mig inte. Jag tycker mycket om mitt jobb. Men. Den här bebistiden är så dyrbar. I vart fall. Det vart A som fick hämta L idag. Som vart lite ledsen eftersom mamma och lillasyster skulle hämta. L har kommit in i en mamma period. Det är mysigt. För mig. För jag får höra hur underbar jag är. Att han älskar mig. O så lite jobbiga ting. Som frågor om när jag kommer att dö? Hur svarar man på det. Liten blev i vart fall lite gladare när vi tröstade med ett par nya riktiga fotbollskor. Svarta med vita streck. Från Adidas. L sover med dem brevid sig i sängen nu. Behöver jag skriva att han är stolt. Har tackat om och om igen idag. O talat om att han kommer springa snabbast på söndag då startskottet går för innesäsongen.
 
 
 
 
 
 
Det blev ingen shopping till F idag. Inte till maman heller. Var inne och klämmde på underbara nyheter från Newbie. En snabb runda på både Lindex och HM men stod mot. Vi behöver inget i nuläget. Tyckte jag var lite dukti som inte köpte bara för att det var såå söttt. Måste sluta göra det. Kom på att jag inte visat er vad F fick i början av månaden. Allt från Kapphal. Underbar klänning, mössa och mysigaste filten.
 
Nu "Svenska Hollywood Fruar" i sängen. Jag mår sämst. Blir inte bättre av medicinen och har fått feber nu under kvällen. Blir till att ringa VC imorgon. Suck. Vill T.R.Ä.N.A och har ångest!
 

Mamarazzi

Den där stunden. När A och L lämnat för jobb/dagis. Filippan sover i vagnen (vi har tagit upp vår MacLauren med fullt liggläge och ställer mjukliften i den) , hemmet är iordning och "Efter Tio startar". Lugn. Idag tar jag dessutom tillvara tiden med min nya bok. Mammarazzi av Stacy Wasmuth. Finns att köpa hos Adlibris.
 
 
 
 
 
 
Har höga förväntningar. Återkommer med recension om ni vill. Dagen idag innebär en tur till jobb för att skriva papper och äta lunch med chefen sedan hämtar vi L på dagis. Jag känner mig sisådär. Vet inte om det lutar mot ytterligare ett samtal till VC eller inte. Tiden för bestämma!

Hanna Graaf + Me&i

Denna dagen. Inte riktigt som jag tänkt mig. Började på VC. Som jag visste. UVI. Sänkan = infektion. Penceliin utskrivet och evt blir de mer medicin om några dagar. Suck. Jag som vill ut och TRÄNA. Mannen har förbjudit mig dock. Kom överens om att jag skippar måndag och tisdag MEN kör fem dagar mellan onsdag- söndag istället. Allt eller inget. Det är jag. Och det finns verkligen inga ursäkter. Förutom sjukdom då kanske. I vart fall resterande delen blev till att spendera i tvättstugan och eftermiddagen på BVC med Filippa som gått upp fint i vikt. Nja eftersom jag är på sisådär humör idag. Ska jag nock krypa ned i sängen snart. Ska vila imorgon. Och skriva lite papper på jobb. O hämta barn. Men annars inget speciellt.
 
Ville egentligen titta in med ett tips...
 
me&i + bloggare = Bloggers Collection
 
Hannah Graaf har tillsammans med me&i skapat en vacker svart klänning som verkligen kan användas vid varje tillfälle och ett sött kit till bebisen. Hannah är en av sex bloggarna som gästdesignar i me&i:s kollektion Bloggers Collection. I höst har me&i designat plaggen tillsammans med kända svenska och finska bloggande småbarnsföräldrar. Bloggare är ett kreativt släkte och till det här projektet har me&i valt ut  bloggare med en härlig personlig stil som dessutom har en god smak. Detta spännande samarbete har gett  kollektionen, Bloggers Collection. Det har också resulterat i att me&i och bloggarna skänker 60 000 kr till olika välgörande organisationer. Att förena design, bloggare och välgörenhet är ett projekt där alla blir vinnare!
För mer plagg från Amanda och Anitha Schulman, Mertin Melin. Maj Magicpoks, Cecilia Blankens och Hannah Graaf klicka in hos me&i.
 
Jag längtar efter den svarta klänningen a`la Hannah Graaf. En svart omlottklänning är alltid rätt och döljer väl. Har köpt en del Me&i och kan inte tänka mig annat än att kvaliteten är ljuvlig. De jag fastnat för hos Me&i`s vuxenkläder är absolut att de är så otroligt mysigt mjuka plagg som jag samtidigt ser klädd ut i.
 
 
 
 
Om ni missat Hannas Blogg tycker jag verkligen ni ska se in hos Bloggfamiljen.
 
Nu säger jag God Natt och Vi Ses Imorgon. Då blir det bilder från mitt senaste album projekt!

Missoni

Bestämde mig för att sälja mina Missoni Ballerinas. De klämmer tyvärr lite över tån. O jag får helt enkelt inse att skoskav inte är värt det även om jag går i Missoni ;)
 
Annonsen hittar ni HÄR
 
Stl 39
Frakt 65,- med Posten (Betalas av köparen)
Oanvända med dustbag och kartong
Uppge ordet BLOGG i vinnarmailet och jag betalar frakten.
 
 
Auktionen slutar ikväll.
 
Först till kvarn!

ResultatVecka5

Veckan började med inget ned vilket kändes tungt MEN jag gav mig ut på mina promenader igen. Inte mindre än fem stycken rundor blev det vilket tydligen gav resultat. Att jag dessutom kom i ett par byxor i stl 42 känns mer eller mindre som ett mirakel. Jag är på G och idag ger jag mig själv en klapp på axeln. Minus 7 kg och tillbaka på inskrivningsvikt hos BM är riktigt bra på fem veckor.
 
 
Efter 5 veckor med VV och fem promenader...
 
-1kg.
 
Totalt minus 7kg.
 
Nu tar jag tre till snarast. Att kunna skriva minus 10 här hade varit trevligt. Så dela med er. Vad är era bästa knep för att gå ned?

Oooooo...

Varför sitter jag och tittar på Hemnet? När vi inte ska verken sälja eller köpa. Kom mest in där av en slump. Och av en slump var där även DET DÄR HUSET som jag sagt till A att om de blir till SALU ska jag ha DET. Så nu sitter jag här och funderar på om det möjligtivs av en slump skulle kunna trilla in några miljoner på kontot snarast. Gör helt ont i hjärtat nu. Det är ju där VI ska bo.
 
 
Vill ni ser mer klickar ni HÄR.
 
Nu ska jag sova. Kanske kan drömma om att bo just precis där istället. Typiskt!

TändEttLjus

Vi hade otroligt trevligt på ettårskalaset igår. Linnea o Stefan (?) hade dekorerat men vimplar, ballonger i blått och dukat fint med tallrikar i 1årsmotiv. Till det blev det mini cup cakes med chokladglasyr, Leila`s choklade chip cookies och sugerpaste tårta. Mmm...
 
Idag har mannen spelat golfävling och jag koncentrerat mig på att hålla ögonen öppna. Känner att jag har en infektion i kroppen. UVI helt säkert. Har tid på VC imorgon. Typiskt då vi hade planer på mamma/baby fika i Malmö. Iallafall har jag velat krypa under täcket hela dagen men barn är barn och bebisar är bebisar oavsett veckodag och allmäntillstånd hos mamman. Packade ned varm choklad, bullar och lunchsmörgåsar för fika med tillhörande lek i parken. Väl hemma. Var det pappatid medan jag soooooooov gott några timmar. Nu har vi tänt ljus och middagen är näst på scemat.
 
Fann dessa fina lyktorna på Lagerhouse häromdagen. 39;- stycket. Som funnet. Påminner om Iittala`s kastehelmi!

K.A.L.A.S

 
Idag ska vi på 1årskalas och fira underbaraste Albin.
 
 
Finaste kortet med lilla fanten. Presenten kommer från Brio. Klassiker!

Newbie

Alltså. Hurrni. Jag döööööör lite inombords. Klarar inte av mer. Kapphal får sluta producera så sjukligt söta bebikläder nu. Vi har inte råd. Men gah. Köpdjävulen är för stark. Dessa MÅSTE ju prinsessan få. Ni förstår ju. ;)
 
Annars har vi haft en helt okey fredag med regning  men mysig promenad i parken, lekräff efter dagis som gick galant, mannen har varit och handlat, Filippan har vart med som vanligt go och glad. Nu sover alla utom mamman. Jag borde. Men det är ju så tyst. O lungt. Nu!
 

SägInteNej

För er som kanske inte läser mina milslånga inlägg. Jag vill be er skriva ett JA i inlägget under ROSA KORT om ni skulle vara med om jag ordnade en tävling där ni kan vinna ett sett med valfria kort från PrintsWithWings. Detta för att jag inte ska ta av dyrbar tid att ordna med detta OM ni inte är intresserade.
 
Tack för hjälpen!

Ängel

Har börjat dagen idag med resultat. Minus ett kilo och därmed tillbaka till startvikt hos BM. Lycklig. Det var med lätta steg jag promenerade runt staden denna morgon. Nu ska min lilla "ängel" och jag möta upp Sara med hennes prinsessor för fika och promenad i stadsparken. Sedan är det dagishämtning och idag ska L ta med en kompis hem. D e stort för de små. O mig med som ska agera trebarnsmama för några timmar.
 
 
 
 
 
 
Resultatet av veckans hemmabygge av studio. Sötaste lilla ängelen i stan. Kärlek.
 
Snart är det tid för fredagsmys!

BloggDesign

Den senaste tiden har jag hjälpt Jenny att designa en header till hennes blogg.
 
 
Resultatet. Enkelt, stilrent med barnen i fokus. Jag är nöjd och det hoppas jag bloggerskan är med. Det är det viktigaste.
 
Vill du också göra din header tillsammans med mig? Vad jag gjort tidigare kan ni se under kategori /bloggdesign här på bloggen. Mailar gör ni till [email protected]!

Tävlingar

Här sitter en trött mama. Dagen har vi spenderat precis som skrivet. Med fika och bullbak. Nu sitter jag under filt i fotöljen. Ska snart se "Bonde Söker Fru" med mannen och äta nybakt med en kopp te. För tillfället har jag mycket i huvudet och måste pausa en liten stund.
 
 
Köpte denna super söta anteckningsboken från Lagerhouse i veckan. De stämmer så bra in på mig nu. Har så mycket roligt som sker i mitt liv. Att jag ibland måste tacka NEJ till sånt jag skulle vilja hinna med. Men det är omöjligt. Kanske hade det varit möjligt att pussla men jag stannar upp och tänker till. Vad är viktigast att göra av tiden. Många gånger blir det faktiskt logistiken hemma som blir lidande. Jag väljer alltid barnen först, sedan familjen, efter det brukar alla MÅSTEN komma, ja ibland kommer dessa före allting annat för att ting ska fungera, men förutsatt att mat finns hemma väljer jag barn och familj framför allt men sen. Väljer jag oftast att städa, diska, plocka i oändlighet. Sen jag blev tvåbarnsmamma har jag kapitulerat. Insett att jag kommer aldrig blir klar. Och ska jag göra någonting för MIG får disken stå ibland. Sån är det med de.
 
Idag har jag funderat mycket på mina fritidsintressen. Träning är ett måste. Icke att diskutera. Vänner och mammaliv. Kan jag inte vara utan. Bloggen och fotograferandet. Ett absolut JA för mig. Sen finns det ytterligare mååånga punkter jag skulle vilja hinna med men som tyvärr hamnar längst ned på listan. Fast att jag gärna skulle vilja.
 
Något jag VILL är att starta upp tävlingar här. Till er. Och för att jag ska göra det. Vill jag skaffa sponsorer som är av intresse för er. Därför önskar jag att ni i nedan inlägg om Rosa Kort skriver OM ni är intresserade av en eventuell tävling med PrintsWithWings.
 
God Natt Allihoppa!

Rosa Kort

Godmorgon!
 
Har startat dagen med obligatorisk promenad. Nu ser vi på morgon TV och äter frukost i ro. Vid lunch ska vi träffa Åsa och Freja. Efter dagishämtning är planen att baka bullar tillsammans med barnen. För att fira "Kanelbullens Dag" och att vi för ett år sedan fick + på graviditetstestet.
 
Tänk att vår lilla prinsessa nu varit hos oss i över tre månader. I veckan skickade vi ut TACK kort från dopet. Denna gång valde jag att "klippa och klistra" online. Hos PrintsWithWings fann jag den perfekta designen. Rosa, prickig och alldeles ljuvlig. Sedan laddade jag upp mina egna bilder. Skrev samman text och klick, klick färdigt. Och resultatet. Perfekt.
 
 
 
 
 
 
Korten fick jag med kuvert hem i brevlådan en dag efter beställning. Bättre än så blir det inte. Tips.
 
Denna månad skänker PrintsWithWings 1 krona för var sålt ROSA kort till Rosa Bandet. Fint initiativ tycker vi. Passa på att beställa kort till kommande barnkalas, babyshowern eller till  bebisens dop/namngivning. Livet är en fest och PrintsWithWings har kort för alla tillfällen att ordna med KALAS!
 
EVENTUELLT BLIR DET EN TÄVLING HÄR PÅ BLOGGEN SNART DÄR DU HAR CHANS ATT VINNA KORT FRÅN PRINTSWITHWINGS... VAD TROR NI OM DET...? JAG VILL ATT TÄVLINGARNA SKA VARA I ERT INTRESSE.

UppDrag

06.30 ringde klockan. Steg upp. Snörade på mig promenadskorna och gick 60 min PW. Hem. Ordna med morgonfixet. Hänga på låset till babyaffären i stan. Inhandla tre olika nya kuddar till Filippa. Möta upp Emma och Ebbe med vän. Babyrytmik. Jättemysigt. Blir stående varje onsdag för oss. Vi som ännu inte har provat på någon babyaktivitet i stan. Har haft bokat i den egna kalendern istället. Efterföljande fika. Promenad hem. En kvick sväng inom den lokala blomsterhandlaren. Väl hemma. Sov Filippa en timme. Mamman kunde ha sovit MEN nej det kliade i fingrarna att starta upp ett projekt jag klurat på ett tag. Har ordnat med en alldeles egen liten provisorisk fotostudio här hemma på våran gata i stan och idag testade jag att fota olika ting till Anna som bett mig om hjälp med bilder till hemisdan för ett cateringföretag.
 
 
 
Först ut. Avocado och Basilika. Tusen nyanser av grönt. Tänker mig denna bilden bland andra i headern eller i menyn i sidan.
 
 
Sen startade jag med eventuella headers. Första tanken var att det kanske är trisst att inte kunna visa upp maten för företaget men sen var tanken att det kanske är bättre med en "neutral" header så kan de som äger verksamheten själva lägga upp bilder på maten i mindre bilder nedan. Det förenklar att eventuellt variera menyn utan att behöva byta design på hemsidan.
 
 
Såhär kanske det också skulle kunna se ut. Jag har ingen aning vad som faller ägarna i smaken. När jag gör headers brukar jag alltid utgå från era bloggar. Som jag läser igenom. Och känner in stilen i. Detta vart ytterligare en utmaning. Får vi se vart det slutar.
 
 
Absolut roligast skulle vara att fylla denna bilden med Cup Cakes, Macarones och Suger Paste Tårtor men ni får drömma er bort istället.
 
 
 
Sen frilansade jag hej vilt och gick loss i vitrinskåpet. Tyckte porslinbilder kunde passa ett cateringföretag. Nu skulle jag förstås vilja designa hemsidan oxså men det överlåter jag. Teknik är en tidsfråga i nuläget!
 

DianaIgenIgen

Kan inte låta bli att vara med i ännu en av Dianas tävlingar i temaveckan höst. Denna gång med vinst från Bonde Of Sweden. Ooo vad jag skulle önska den där pallen med "pusselbokstäver" till Filippa.
 
Kanske vinst tredje gången gillt? Vi håller tummarna. För mer information. Se in hos Diana och hennes två underbara döttrar!

Hos Sjukgymnasten

Idag startade jag och Filippan dagen uppe på barnsjukhuset. Vid förra BVC kontrollen upptäckte vår sköterska att Filippan har lite (med betoning på lite) platt huvud och skickade en remiss upp till sjukhuset. Jag börjar självklart med en gång tänka att det måste vara ngt som står fel till eftersom ett vanligt platt huvud inte behöver remiteras upp till sjukhuset? Sen har jag synat många andra bebisars huvudform i veckorna som varit och även om de har varit än mer platt än Filippas har de inte fått någon remiss. Min sköterska ville säkert inte oroa mig utan några fakta MEN jag vill veta om det är så att något tyder på eventuella fel. Det gör det enklare för mig att förbereda mig.
 
Idag var iallafall dagen. Då tiden var bokad. Sjukgymnasten frågade om Filippas sovvanor. Om var hon spenderade dagen. I bärselen. Vagnen. Sängen. I Bumbon. På lekfilten. Och viktigast självklart. På rygg eller mage? Sen vände och vred hon på vår prinsessa. Tittade efter en hel massvis av ting och jag tänkte att NU kommer det. Och ja efter mycket om/men konstaterades det att vår dotter har TORTICOLLIS. En relativt vanlig åkomma hos små barn. Barnet håller huvudet böjt åt ena sidan och ofta roterat åt motsatta hållet. Torticollis är latin och Tortus beyder sned och Collis hals. Den vanligaste formen är "Congenital Muscular Torticollis. CMT. CMT beror på en påverkan av muskeln Sternocleidomastoideus som kan vara förkortad och/eller spänd. Orsaken är inte helt klarlagd. Det finns olika teorier. Tidigare trodde man att det var en förlossningsskada numera anses det mer sannolikt att muskeln har påverkats av barnets läge under graviditeten och förlossningen. Speciellt om babyn varit fixerad länge innan förlossningen. Den sneda huvudformen som beror av CMT kommer ofta utan att barnet föredrar att ligga med huvudet roterat åt ena sidan. CMT kan resultera i att Filippa kan få problem med nacken och relaterade problem som t.ex. huvudvärk till detta som vuxen.Vill ni läsa mer finns en hemsida om torticollis... http://torticollis.dinstudio.se
 
Nu ska vi gå på sjukgymnastik med Filippan med 1-2 veckors mellanrum. Det vi först ska fokusera på är huvudformen. Det är dock endast kosmetiskt men vår sjukgymnast rekommenderade att lägga fokus där nu eftersom Filippa är i perfekta åldern att påverka detta i rätt riktning. Om en till två månader vrider och vänder hon sig mer och blir svårare att placera i en viss ställning för att motverka sned skallform. Då ska vi istället starta med sjukgymnastiken för att få muskeln i vänster sida att bli lik den andre sidan.
 
De råd som vi nu följer är att alltid försöka lägga Filippa på sidan. Vänster sida. För att motverka tryck på den högra dit hon själv helst lägger sig vilket gör problemen värre. Detta gäller var hon än ligger ned. Vi har dessutom vänt henne i sängen. För att OM hon vaknar och söker oss på natten inte ska vrida sig åt fel håll. Bärselen är bra vilket som eftersom den inte ger något tryck mot huvudet. Ligger hon på rygg i vagn, i babysitter och på filt ska vi i den mån det går få henne att göra detta på sida. Bumbon och bärselen är att föredra då de inte trycker på huvudet. Att ligga på mage hos mamma och pappa eller på filt är det bästa. Eftersom Filippan rullar placerar vi en lång filt under armarna för att hon ska stanna i liggande läge och inte slå runt. Utöver detta ska vi imorgon inhandla en Minimundus kudde som motverkar sned skallsymmiatri. Den ergonimiska kudden vi har motverkar platt huvud men inte snett. Den kan vi använda efter att vi lyckats med detta. Nu ska vi dessutom införskaffa en Baby Sleep. Bild nedan. Där Filippan ska sova. För att stanna i ett läge under natten.  
 
 
O. Nu vart det långt. Men jag behövde skriva ner. För att ta in. Alla fakta. Det känns självklart i hjärtat. Att något är fel. Även om de i jämförelse med många av de andra barnen vi mötte idag var ett litet problem. Dock var det skönt att höra. Att vi inte kunnat göra något annorlunda. Nu blickar vi framåt och kämpar på med träningen här hemma. Det här ska bli bra!
 

DianaIgen

Om ni gillar att testa er tur i tävlingar måste ni se in till Diana. Fram tom den 3 oktober har hon underbara tävlingar i bloggen under sin tema vecka med inriktning på höst. Denna gång håller jag tummarna för att vinna 300 kronor i presentkort hos Barntyger . Jag vill ju så hemskt gärna klicka hem dessa supersöta kanelbullar till Filippan. Som ett minne av att det var precis på kanelbullens dag som vi plussade 2011.
 
För ett år sedan hade vi precis börjat baka vår bulle i ugnen. Ibland kan jag sakna det så det gör ont. Mystiken över en graviditet. Vem är det lilla liv som vi skapat. Underbara bebisar.
 
Barntyger.se har massvis med fina ting och Diana fin fina tävlingar. För mer information. Se in hos Diana och hennes två underbara döttrar!
 

TACK

TACK för all pepp underbara ni. Det gör mig så otroligt glad. Att jag kan gå in här och bli stöttad av er. Det hjälper verkligen. Dagar som denna. När jag helst velat strunta i hela saken. Istället gav jag mig ut. På en tur. Med musik i öronen. Gick jag bort de dåliga humöret. Och vips så är jag på rätt spår igen. Sen är de som ni säger. Man ska inte bara se till vågen. Jag får ju faktiskt på min förlovningsring igen OCH den där oanvända Odd Molly tunikan som hittills varit för liten men hängt och väntat på mig i garderoben.
 
 
 
 
 
 
I övrigt har vi haft en mysig dag. Informationsmöte på BVC, lunch på Wayne`s med Emma o Ebbe, mannen tog tvättstugan medan jag och L planterade krasse, en svettig PW och kvällen avrundar vi med te framför "Ensam Mamma Söker"!

ResultatVecka5

Som jag misstänkte. Inget ned denna vecka. Eller de e möjligt att det gått liiiiite ned men jag har bara "enkilosvåg" (en "riktig" våg står nu på önskelistan.). Så tänker jag så dumt. Att nu hade jag ju kunnat hoppat över de där promenaderna jag gick i veckan och vilat istället. Och öst på med socker och fett hade jag oxså kunnat gjort. MEN de e ju förstås så att jag då hade gått upp istället. O det har jag ju hållt mig från. Nej nedåt går det. O de tycker jag är bra. Denna vecka blir det dock smalkost och motion. Nu vill jag ha bort de där sista lilla gravidkilot som sitter kvar. Dock känner jag mig mest opepp förtillfället. D där sablans ppillren fick mig helt ur funktion. Aldrig mer konstgjorda hormoner. Mår illa. Är trött och grinig.
 
 
Efter 5 veckor med VV och 3 promenader...
 
Inget - / Inget +
 
Totalt minus 6kg.
 
Hur ska jag göra för att orka fortsätta? Just nu känner jag bara för att strunta i hela saken!

RSS 2.0