Maten Är Färdig

Härligt med helg morgon i "ro". Ja så mycket lugn som blir med två barn på morgonen. Allt är relativt. Idag ska vi till gammelmormor och morfar på fika. Jag tar med mig gårdagens hembakta hallonpaj. Mums. Vad som sker resterande del av dagen är oklart.
 
Nu har jag en fråga till er. Det var fyra år sedan vi hade en baby sist och jag har förstått att rekommendationerna kring mat ändrats en del sedan sist? Läser hos Livsmedelsverket att vi nu redan från fyra månader kan ge barnet pyttesmåsmakportioner som inte konkurrerar ut amning/ersättning. Mängden på smakportionen ska vara ungefär ett kryddmått som serveras på ditt finger eller en liten sked. Hakklapp, tallrik och stol kan vänta. Om barnet inte intresserar sig kan ni vänta till 6 månader. Vill ni läsa mer. Gå in på livsmedelsverkets hemsida.
 
När började ni ge er baby mat?
 
 
Älskar Filippas fina porslin av Peter Rabbit.
 
 
Hakklapp Gunilla Axèn.
 
 
Vår klassiska Stokke Tripp Trapp Stol i vitt.
 
Nu spendera tiden med familjen!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Vi började ge smakisar vid 4 mån, både till A och M. De var sååå intresserade av vår mat och hade inga problem att sitta i tripp trapp stolen korta stunder. Började med gröt till båda och ökade upp mängden i deras egen takt. Tog lite längre tid för M att komma igång än för A. Tycker rekommendationerna är lite fåniga, de ändras ju stup i kvarten. Jag tror man får känna efter vad som passar sitt eget barn bäst! :-)
Ha en bra dag! Kram

2012-09-15 @ 12:07:33
URL: http://minatvasmatroll.blogspot.com
Postat av: Micaela

Eric var nog ganska prick 4 månader när vi började ge honom det vi äter, han har visat ganska stort intresse och nu äter han bara mat, välling till natten och en flaska på morgonen.

2012-09-15 @ 22:38:40
URL: http://micalela.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0