Gott Nytt År

Gott Nytt År alla vänner. Nu bär det av för några timmar på jobb innan vi firar in det nya året med underbara vänner. Nästa gång vi ses är det 2014. 
 
Bild:WeHeartIt
 
 

ÅrsResume2013

Har varit ledig i helgen. Och. Så skönt det varit att inte ha några måsten på agendan. Bara traska runt hemma i myskläder. Idag fick vi dock lite gjort. Mannen spenderade större delen av dagen i tvättstugan och jag städade ut julen. Lite tidigt kanske. Men jag tycker det är så skönt att börja nya året med ett riktigt rent hem. O jag längtar till nyår. Ser fram till det nya året. Även om det inte varit ngt fel i det som varit. Älskar nystart. Och även i år. Har jag en del nyårslöften att hålla. 
 
Några bilder från vårt år här Hemma På Våran Gata i Stan 2013.
 
Januari...
 
Jag var fortfarande hemma mammaledig tillsammans med Filippa. Vi myste i massor tillsammans med underbara mamma vänner och bebisar om dagarna. Eftermiddagarna spenderades tillsammans med vår underbara Liam. Den här tiden kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Vi är verkligen lyckliga i Sverige som har möjlighet till så mycket tid tillsammans med våra barn. För. Tiden går fort. Och är mer värt. Än varenda krona på kontot. För se så små de var här. O nu är jag så glad. Att jag tog vara på tiden. Just där och då. 
 
Februari...
 
 Vi tar kort som blir inbjudan till Filippas kommande ett års kalas. Vår lilla prinsessa börjar så smått att krypa vilket innebär en lite mer nöjd bebis än innan och en som sover väldigt gott om natten. Vi planerar Liams kommande 5 års kalas och njuter av att våren är på ingång. 
 
Mars...
 
Liam fyller 5 år och vi frågar oss vart tog tiden vägen? Firar gör vi såklart storslaget med Star Wars kalas. Vi börjar planera inför sommaren och köper årets första tulpaner. 
 
April...
 
Påsken firar vi på Österlen tillsammans med farmor och farfar. Vi besöker konstrundan och barnen letar ägg i trädgården. Vi planerar om tidigare planer på att stanna hemma året ut och ansöker om förskoleplats till Filippa från september samma år. 
 
Maj...
 
Den längsta sommaren på många år startar. Så ofta vi kan lever vi livet på landet. Filippa börjar resa sig upp. Hästarna springer i hagen och Liam spelar fotbolls utomhus igen. Livet är vackert. 
 
Juni...
 
 Filippa fyller 1 år och det firar vi med ett jättekalas i sommarhuset. Jag bakar min första tårta och vår Skrålla lyser i kapp med solen. Vi reser även till Danmark för besök på Legoland/Lalandia tillsammans med mannens familj. 
 
Juli...
 
A har semester och värmen håller i sig. Vi badar, badar och badar lite till. Filippa plockar snäckor på stranden, Liam håvar och vi köper pool plus värdens störtsta vattenpistol. Sommar när den är som bäst. 
 
Augusti...
 
Vi reser till Stockholm för att umgås med min älskade mamma och pappa. Vi hinner även med att träffa några av mina barndomsvänner och deras barn. Liam vill inte sluta åka radiostyrda bilar, Filippa åker sin första karusell och mannen tvingar upp mig i de allra galnaste åkattraktionerna. 
 
September...
 
Semestern är slut. Jag börjar arbeta igen. Liam börjar sitt sista år på förskolan och Filippa sitt första. Helgerna njuter vi av tillsammans i stugan. För att  förlänga sommaren ytterligare. Det blev verkligen inget svamp år i år. Men det beror väl kanske på. Att hösten inte kom förrän någon gång i oktober. O som vi njöt. Av att mörkret inte ville komma. Riktigt än. 
 
Oktober...
 
Så blev det höst i alla fall. Den snabbaste hösten hittills i mitt liv. Jobb, förskola, vardagsliv och flera sjukhusbesök för min del har verkligen inte gett mycket tid över till ledighet men Halloween firade vi iallafall med stil. Tillsammans med våra underbara vänner klädde vi ut oss till ballerinor, katter, läskiga spöken och indianer medan vi mumsade på min hembakta spindeltårta. Vi reste även tur och retur till storstaden över en helg för att närvara vid min äldre brors bröllop. 
 
November...
 
Vi besöker Tivoli i Köpenhamn tillsammans med As föräldrar. Julstämningen faller in och vi njuter av allt det vackra. 
 
December...
 
 Vi har nedräkning till den stora julaftonen. Barnen bakar pepparkakor och klär granen. Det blir den 24e innan vi hunnit blinka och av mängden paket att döma har vi haft riktigt snälla barn i år!

God Jul

Några bilder från vår julafton.
 
 
Vi började dagen här hemma på våran gata i stan med morgonpresenter och mysfrukost. Även vi föräldrar fick paketer. Som Liam varit och handlat på stan tillsammans med mormor dagen innan. 
 
 
Medan vi vuxna ordnade med det sista lekte barnen med sina nya leksaker.
 
 
Köket blev succè.
 
 
Sedan var det tid att klä oss i julkläderna för fortsatt firande hos gammelmormor- och miorfar.
 
 
Filippa hade klönning från HM och halsband som hon fått i dopgåva av farmor och farfar.
 
 
Liam hade slips och berättar här om den stora Lego borgen han önskar av Tomten. Men om tomten finns eller inte. De tycker han är lite tveksamt.
 
 
Fast vi valde att tro på honom igår. För tiill slut blev det ä.n.t.l.i.g.e.n tid för julklapparna.
 
 
Filippa tyckte mycket om pappret.
 
 
Och efter att vi öppnat alla paket i massor. Valde hon att leka. Med en gamal plastbil gammelmormor hade i skåpen. 
 
 
TACK säger vi för alla fina julklappar. Liam gar lovat mig en bild till julalbumet när han byggt samman sin Lego stad. Och när det är gjort. Måste vi nog flytta. 
 
Nu. Sova tidigt.. Imorgon ringer klockan 05.00. Tid för REA!
 

Crazy Christmas

 
 

Helt galet mycket ska hinnas med i december och dessutom har barnen varit sjuka, jag har min mest aktiva tid på jobb och en hel del tid har även spenderats på sjukhuset. Idag var det då tid för julafton och med Filippas senaste dagarn med feberfrossa och ett stort närhets behov är jag liiiiite trött men vi har haft en mysig dag och barnen är nöjda. Det är allt som betyder något. Nu vill jag sova!

Tipp Tapp Tips

Så har vi kommit till dan före dan före dan före dan... Ja det är ju några dagar kvar tills julafton. Vill ni veta mer exakt. Kan ni alltid fråga L. Han har stenkoll. Just nu känns det väl som att det mesta är under kontroll. Dock hade jag önskat lite mer tid till vila men det får bli nästa år. Imorgon ska jag och Filippa ordna det sista innan jag arbetar tre dagar för att sedan fira julen tillsammans med familjen. Tiden har inte riktigt räckt till på senaste och jag ser fram till några dygn utan måsten. Även om vårt jullov inte blir det längsta gäller det att ta vara på stunderna.
 
Tänkte avsluta kvällen med några små tips på ting som jag vill dela med mig av...
 
 
 
 
 
 
HM har redan hunnit fylla på med en hel del vårnyheter. Dessa små söta rosettkrokarna i 2-pack blir era för 49:50.
 
Och linnekuddarna till soffan. I LIKE.
 

Leila Lindholm i senaste MAMA. Prenumererar ni inte. Finns ett superfint erbjudande HÄR . Ni får 7 Nr av Mama + Leilas inredningsbok Welcome Home för 159;-plus porto. Hade jag inte redan köpt både tidningen och boken hade jag klickat hem detta direkt.
 

Om ni bara ska läsa en bok under julen. Läs Betvingade av Simona Ahrnstedt. Jag fastnade direkt. Sträckläste på en vecka och nu vill jag ha mer. Älskar när jag finner nya författare att tycka om.
 
 
 
 
O denna nattskjortan från Gina Tricot tänker jag mysa runt i tillsammans med leggings och sockar här hemma de lediga dagarna.
 
Nu. Boka biljetter till juldagens BIO besök!
 

Rent Hus

Nu. Är helgen slut. O vilken lång helg det blev. Fyra dagar tillsammans. Allihoppa i lägenheten. Mysigt. I sina stunder. Om än. Klättrar vi nu på väggarna. Barnen är uttråkade och föräldrarna med. I brist på annat. Har jag ägnat dagen till att städa sådär riktigt rent och nu  är vi mer än redo för en ny vecka. Sista veckan innan barnen får jullov.
 
 
 
 
 

Bäddade rent i Filippas säng med nya sängkläder. Motiv utav Beatrix Potters Peter Rabbit And Friends. Tryck Jane Churchill. Finns hos Farmhouseshop. Helt ljuvliga färger både för prinsar och prinsessor!

LUCIA

Å. Jag ska inte förstöra alla ljuvliga Lucia inlägg med min bitterhet. MEN. Jag är bara lite för trött just nu. Mitt liv pendlar mellan sjukhus, jobb, barn och måsten, måsten, måsten. Och ibland rinner bägaren lite över. Som när vi nu äntligen skulle få lite ledigt. Då blir barnen magsjuka och så missar vi dessutom Lucia på förskolan. Liam var jätteledsen över detta. Det är nämligen sista året tillsammans med vännerna på Röda. Nästa år är det redan tid för skolan. Vi har försökt vårt allt här hemma idag för att göra L glad iallafall. Klätt julgran, gjort Rocky Road och bakat Lussekatter. JA trots att bägge barnen fortfarande inte äter ordentligt och har feber (!) har vi faktiskt har haft riktigt mysigt i vår lila sjukstuga. Men nu sover snart de små och jag ska passa på att lägga mig tidigt för att läsa en ny bok som totalt fångat mitt intresse.
 
 
I tomteskrud och nattlinne.
 
 
Lycka.
 
 

Stjärna Åhlens.
 

L har varit super koncentrerad på alla jul förberedelser i år.
 
 
O. Mitt hjärta smälter när jag ser dem tillsammans. Våra två små.
 
 
 
Filippa vart besviken när juldekorationerna tog slut alldeles för snabbt.
 
 
 
Vi går all in på färggrann gran i år ;)
 

Baka Baka Liten Kaka

Så glad jag var att jag hade min lediga fredag igår. Då kunde jag ha bägge barnen hemma och vi behövde inte ta oss ut i stormen. Istället. Bakade vi pepparkakor.
 
 
Trollunge!

I Blåsväder

 
Ta sig hem från jobb i storm. Inte så mysigt.
 
 
Tända ljus och krypa ner under en filt med mannen i soffan. Mysigt!

ÖnskeLista

Min mamma undrade. Trots min tidigare önskelista. Om något lite extra som bara jag vill öppna under granen.
 
O jag har förälskat mig i IKEAs Arv serie. Kanske lite tungt att packa i väskan från Stockholm men ett presentkort hade kanske varit något. Annars kan jag faktiskt inte komma på något alls jag önskar mig. Förutom ett hus då. Men de e kanske lite dyrt!
 

RSS 2.0