ZARA

 
 
Zara har fått in massor med fina vår nyheter. Jag Ä.L.S.K.A.R denna tröjan. Skulle passa Filippan alldeles perfekt.
 

Ramones

 Då var det tid för lite VAB igen. Liam vaknade med feber. Suck. Tur jag inte visste innan hur mycket vård av barn det skulle bli under denna mammaledigheten. Det är tung och jag är trött. Har inte suttit ner en minut i sträck idag. Hoppas detta är snabbt övergående. Vi har underhållit oss här hemma idag. Bland annat med Filippas CD spelare som fått flytta ut i vardagsrummet så vi kan sjunga med till musiken tillsammans.
 
 
 
 
 
 
Gissa VEM det är som gör Filippa så glad?
 
Nu blir det födelsedagsmiddag för mannens lillebror som fyller 25 år idag!

PW

Detta har INTE blivit en träningsblogg. MEN just nu förekommer en hel del träningsrelaterade inlägg. Jag lovar att återkomma med mer variation. Jag gjorde i vart fall mina styrkeövningar igår och det tog om man säger så. Idag startade jag dagen med en PW. Dessutom har jag inhandlat en hel del nytt till skafferiet som jag tänkte tipsa er om senare. Nu ska jag fortsätta dricka upp min blåbar/banan/lime/citron och kokosvatten shake.
 
 
Bild: We Heart It.
 
Jag har träningsvärk sedan gårdagens styrka och ett ont skoskav som värker men vad gör det om hundra år!

Styrka

Idag har jag och Filippa varit på baby rytmik. Filippa älskar det och jag är lite ledsen över att vi missat så mycket mamma/barn ting pgr av all sjuka denna höst. Nu hoppas vi att vi får njuta våren tillsammans med våra vänner.
 
Snart är det tid att hämta storebror. Sedan kommer min lillebror + flickvän till middagen och ikväll ska mannen hjälpa mig att ta tag i alla nya övningar som ska läras in. Köpte mig en yoga matta igår. Har tänkt på det länge men nu är jag peppad till tusen och gör allt för att detta ska fungera. Imorgon blir det morgon PW igen.
 
 
 
 
 
 
Nu står den där och kallar på mig!

Bodylicious

Nu mina vänner ska jag inte hålla er på halster längre. Det har inte varit med mening. Dagen har gått i ett rasande tempo med en tur till postkontoret, presenthandling och eftermiddagsbesök på Biblioteket. Nu sover de små och mannen är på gång till gymmet vilket innebär mama tid i soffan med min klassiska hallon kesella och husfruarna men först ska jag självklart berätta för er varför jag blev så otroligt motiverad till träning över natten.
 
Fick tips om Sofi Farhmans och Julia Fors träningsbok " Bodylicious" av min vän Linnea som själv lyckats gå ner jag vet inte hur mycket men det är mycket i vikt. Min första tanke var att "Det är en såndär träningsbok för folk som redan är smala". Jag menar Sofi Farhman har väl alltid varit smal och tränar säkerligen endast för att forma den där redan perfekta kroppen? Hon har inte fött barn, gått upp trettio kg och kämpat med foglossning.
 
Nej visserligen har Sofia Farhman inte varit igenom en hel graviditet ÄN men vi tränar av samma orsak och med samma mål. Hälsan. Övningarna som är i boken är utformade för alla att anpassa efter sig själv. Recepten är varierande, mättande och sunda. Tänket är 80/20. Åttio procent av veckan äter och tränar du nyttigt. Resterande tjugo procenten är det tillåtet att äta allt det där som är som i andra dieter är förbjudet och vila från träningen. Boken innehåller dessutom massvis med inspirerande tips, pepp och kostrådgvining. Ni vet det där med kolhydrater, proteiner och fetter som varit så otroligt uppmärksammat i media den senaste tiden. Här förklarat på ett informativt sätt som fick mig att förstå innebörden av när, var och hur mycket jag ska äta av dessa grupper.
 
Som ni märker. Jag är S.Å.L.D. och skulle kunna fortsätta. Dock sätter vi punkt här. Och jag rekommenderar er att köpa boken. Jag sträckläste tills klockan blev ny dag och kunde inte somna eftersom jag inte kunde släppa tankarna på mitt nya sunda liv.
 
 
 
 
 
 
Efter x antal år med VV behövde jag verkligen ny inspiration. Hade jag gått på mötena hade jag kanske fått mer pepp till min viktminskning men jag är för snål för att gå dit och istället har jag stått stilla i motivation länge. Imorgon har mannen lovat att guida mig igenom alla övningar!

Snozze or Lose

God Morgon Allihoppa!
 
Jag fick vad man kan kalla en uppenbarelse igår. Ska visa vad senare. O idag tog jag mig ut på den där morgonpromenaden som tagit mot så. Hela viktsaken har kännts omotiverande även om jag haft viljan men nu är jag pepp. Trots foglossning, skavsår, ishalka, blötsnö, hagel, musik som la av och det faktum att klockan var 06.00 gjorde jag det. 60 min PW innan frukost.
 
 
Varför inte börja redan idag?
 
Nu varm dusch och starta upp dagen här hemma. Även om jag redan börjat den precis som jag vill. Med ny energi!

Pink Lemonade

Den här morgonen startade riktigt effektiv. Fick ordnat med några Blocket Auktioner, ringt viktiga samtal och hemmet i ordning. Sen tog orken slut och jag bestämmde mig för att jag var värd en sovstund tillsammans med Filippan. Sagt och gjort. Nu har vi precis vaknat och ätit lunch. Ville egentligen bara dela med mig av detta recept på rosa lemonad till er.
 
 
Bild We Heart It
 
 
Receptet fann jag HÄR.
Till Filippans 1 års kalas!
 

BloggHeader

Om någon är intresserad av en blogg header har jag lite tid över i veckan.
 
 
HÄR ser ni vad jag gjort tidigare!

ZARA

Vi hade den mysigaste dagen i Malmö igår. Med shopping och lunch på Jensens. Eftermiddagen spenderades tillsammans med familjen hos g.mormor för att fira en av barnens farbröders födelsedag. Det blev sent i säng och jag är trött idag. Har sovit större delen av dagen och kommer ingen vart. Sånna dagar behövs det med och jag tror faktiskt jag ska vila ytterligare lite innan L kommer hem från dagens barnkalas.
 
Förutom hyllan från Bruka och lite måsten i form av familjekalender plus register inför nya året från Granit blev dessa fina plaggen till Filippa med hem från ZARA igår.
 
 
Stampe REA.
 
 
Strumpbyxor REA.
 
 
 
 
Finaste prickiga  jeansen från VÅRNYHETER.
 
Nu lockar det där duntäcket på mig igen!
 
 

En Måste Unna Sig Lite

Vi har spenderat förmiddagen med Emma och Ebbe. Promenerat runt på stan och sedan ätit lunch tillsammans här hemma. Välbehövligt sällskap efter en vecka hemma i sjukstugan. Nu hoppas vi att vi får vara friska framöver. Planen för eftermiddagen är en tur till IKEA. Skrivbordet som vi skulle köpt i veckan har kommit in och mannen vill besöka Dormy.
 
 
Imorgon tar jag tåget in till Malmö. För att umgås min underbara vän Å och strosa rundor på stan. Oftast saknar jag ingenting i vår lilla stad men ibland är det roligt med variation och Malmö är en bra sådan. Nedan några butiker jag saknar att besöka. 
 
1, Hyllan "Labyrint" från Bruka som jag beställt till Liams hörna via Svennson i Lammhult. 2, Klänning från Zara. 3, Fotoalbum Ordning & Reda 4, Kudde från GANT 5, Stilrena Diamond Lights från Designtorget.
 
Dock är plånboken liten och jag får nöja mig med att fönstershoppa. Förutom hyllan som jag önskat länge och som nu ä.n.t.l.i.g.e.n blir min!

Celebrations

Jag L.Ä.N.G.T.A.R till den 10 februari då vi ska fira en av mina finaste vänner som väntar en liten pojke i vår. Förberedelserna pågår är hemma och jag vill visa er allt men det får vänta till efteråt eftersom Babyshowern delvis är en överaskning. I vart fall har jag klickat hem en hel låda med kalas ting från Celebrations .
 
 
Blått, blått och lite blått. Tallrikar, muggar, servetter. Sugrör. O dekorationer i alla möjliga former.
 
 
Dessa mini skallror och nappflaskor är så söta. Tillsammans med dessa söta inbjudningskort. Har jag skapat något riktigt tjusigt som kommer bli pricken över i:et till allt de söta vi ska äta.
 
 
Celebrations är den enda sida jag funnit som har ett brett utbud av ting för babyshowers. Dessutom har de lite roliga ting utöver det vanliga dekorationerna. För vad gör man egentligen på en babyshower? Hos Celebrations fick jag tips om detta och detta som kommer bli ett trevlig inslag mellan fika och presentöppning!

Musik

T.A.C.K alla söta för era peppande ord. Det värmer och vi ger inte upp. Även om vi denna vecka får tänka mer på kost än träning. Vaknade nämligen upp fortsatt förkyld och vill inte riskera behöva ställa in ytterligare en helg med mysiga planer.
 
Vi fortsätter så vila ut här hemma. Filippan börjar bli bättre men är trött eftersom förkylningen stör henne om natten. Idag började vi dagen med musik. Filippa älskar när jag sjunger för henne och allra bäst är förstås när storebror är med.
 
 
 
 
Vår solstråle. Alltid med ett leende. Trots alla bacilller.
 
 
 
 
Finaste skallran från JabbaDabbaDoo fick Filippa i julklapp av g. mormor.
 
 
Kaninvisan är favoriten som jag sjöng för F redan på BB!

Samvetet

Så kommer kvällen. O jag sitter här. Med förbannat dåligt samvete. Att jag åt den där kakan. Ska jag kanske ta och hoppa över det är med träning nu. Ge upp. Jag kommer väl ändå inte tillbaka till min mål vikt. O jag har väl alltid varit lite rund. Det kanske är jag. Mitt signum. Jag har bantat så länge jag kan minnas. Redan som liten flicka var jag extremt noggrann med mitt utseende. Det var viktigt att allting var rätt. För om man var rätt. Fick man vara med. O fick man vara med. Då fick man kärlek. O de va den bekräftelsen jag sökte. Kärleken. Att bli sedd. För den jag är. Mina egenskaper. Tyvärr var jag så upptagen med att vara rätt att jag inte hann med att utveckla intresse för andra ting. Smal blev jag tillslut. För ett tag. Men ointressant. Ja så kände jag mig. Tom. Innuti.
 
Även om jag kommit till insikt med detta. O arbetar med att unna mig ting för mitt inre. Och allt jag vill är att vara sund. Kommer jag alltid leva med en komplicerad relation till mat och träning.  Jag arbetar ofta med tanken att jag gör detta för att tillfredsställa någon annan. När det egentligen är för mig. För min insida. O för våra barn. För att de ska utveckla en hälsosam livsstil. Där en balans mellan kost och träning är en självklarhet.
 
 
O ska jag leva som jag vill lära. Får jag helt enkelt ta den där promenaden imorgon. Punkt.
 

Bakelse

Sjukstugan fortsätter. Både jag och Filippa är riktigt förkylda medan L endast är lite snuvig. Vi har spenderat förmiddagen med att sova. När vi hämtade L på dagis kände jag att idag krävdes det något roligt i vardagen. Sagt och gjort. Vi gick till konditoriet och handlade med oss bakelser hem. En måste unna sig lite ibland.
 
 
 
 
Ett stycke underbar Napoleon bakelse, en chokladbiskvi och ett stycke semla blev med hem i de prassliga papperspåsarna.
 
 
 
 
 
 Mamman hade dock karaktär och åt endast en halv biskvi. Hade inte samvete till annat. Liam var i vart fall en väldigt nöjd snart 5 åring denna eftermiddag!
 

Panduro Hobby

Var gång jag är hemma föräldra ledig. Får jag ett extra stort behov av att göra något kreativt. Vilket jag i annat fall får min dagliga dos av i mitt arbete. I vart fall. Är Panduro Hobby en favorit butik att besöka i stan. Nu när deras nya vårkatalog kommit ut var jag tvungen att klicka hem en liiiten beställning.
 
 
 
 
Helt fantastiskt vackra tyger. Det ljuvliga mönstret längst ned kommer att bli påslakan till Filippa som jag själv tänkte sy ihop med min nya symaskin!
 

In Bed

Tur Filippa än så länge är nöjd med att leka i sängen brevid mamma för här verkar inte bli några bättringar.Vi har sovit två timmar tillsammans och ska snart hämta storebror på dagis. Som jag önskar att jag inte behövde ta den där iskalla promenaden dit precis nu. Allt annat än att hämta min stora älskling hade jag ställt in. Annars är att hämta på dagis något av det mysigaste med att vara föräldraledig. När jag jobbar är det alltid mannen som hämtar och jag älskar att nu kunna vara mer delaktiv i vardagen. Det är en lyx att få vara hemma så här och få spendera tid med bägge barnen. Även om det självklart är mycket ibland. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som jag älskar di där små knubbiga armarna och runda kinderna. Jag kan titta på våra barn i evigheter och fortfarande förundras över hur otroligt vackra de är!

Önskelista

Godmorgon!
 
Här vaknade vi upp med en förkyld mamma i huset. Hoppas verkligen detta är falska alarm och ger med sig under dagen. För tillfället kliar det i bihålerna, huvudet dunkar och kroppen känns tung.
 
En mammas önskaningar en kall januari morgon. Tekopp från Rörstrands Swedish Grace. Morgonrock Fanny Castelius. Påslakansett Ellos. Blomstervas Dagg från Svenskt Tenn till alla krispiga tulpaner i vår.
 
Vill ni se ett samarbete mellan Hemma På Våran Gata i Stan Och Fanny Castelius? Klicka här.
 
Nu går vi och bäddar ned oss i sköna sängen igen!

Star Wars Placering

Vi har spenderat eftermiddag på IKEA och det blev mitt billigaste besök någonsin. Under 100 kronor kom vi därifrån fattigare. Vad har hänt? Skämt o sida. Ni behöver inte oroa er. Det vi skulle köpa var slut på hyllorna. Tur det för då sparade vi pengar. Tills nästa gång då.
 
Något som blev med hem var små lådor till alla mina pysselting. Här ska sorteras och organiseras.
 
I förra veckan klickade jag hem en Dymo från Clas Ohlsson. En helt fantastisk apparat som gör etiketter med klister på baksidan. För en ordning och reda människa som mig är detta pricken över i:et.
 
 
Dymo.
 
 
Självklart var jag tvungen att börja använda den med en gång och kom på idèn att skriva ut små namnskyltar till Liams kommande 5 års kalas.
 
 
Klistrade dem sedan direkt på Star Wars muggarna.
 
 
Perfekt sätt för små kalas gäster som leker mellan måltiderna att hålla reda på sin dricka.
 
 
 
Jag får verkligen använda min fantasi liiiite mer när det kommer till Star Wars kalas än prinsesskalas. En underbar utmaning som får mig att ligga sömlös om nätterna. "Hur orkar du?" frågar mannen. Det är enkelt. Jag tycker helt enkelt detta är sååå himla roligt!

BloggHeader

Nu är jag färdig med söta Dianas header.
 

Ny Start

Godmorgon Soliga Måndag!
 
Idag startar vi veckan här hemma med lite tid i lugn och ro. Ser på Efter Tio och funderar över hur veckan ska se ut. L är på dagis idag och Filippa kan behöva en stund ensam med mamman sin efter att ha konkurerat om uppmärksamheten med storenbror i flera dagar. Innan dagishämtning tar vi en långpromenad och i eftermiddag tror jag vi funderar på en tur till IKEA.
 
Visst är detr härligt med varje ny vecka. En ny chans att glömma förra veckan och starta på nytt!

Säg Mamma

Då avslutar vi den 20/1-2013. Dagen då Filippa sa "Mamma" för första gången och himlen fick ännu en stjärna.
 
Ses imorgon och då är det ny vecka som vi börjar med PW!

Prinsessan På Ärten

Inatt sov Filippa i sin säng HELA natten. Vi har haft en längre period där hon har varit sjuk ofta och sovit hos oss. Nu sänkte vi sängen och tänkte i samband med det försöka få prinsessan att sova där i igen. Som hon gjorde en lång period i början. Sagt och gjort. Hon somnade. Filippa har alltid haft ett behov av att krama om något och älskar sin snuttis. Elefanten. Tror det underlättar. Att hon kan komma till ro ensam. Liam hade oss som nalle och gallskek när vi la honom i spjälsängen. Gick aldrig att få honom till ro där. Bara att konstatera. Att alla är olika. Inklusive våra egna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar Filippans hörna och längtar tills vi flyttar till större. Så jag får tapetsera och dekorera ännu mera.
 
 
Liam tyckte det vore en rolig idè att väcka Filippa som Starwars. Det tyckte kanske inte vi. Nej.
 
Nu väntar vi på lilleror och flickvän som blir vårt sällskap till söndagsmiddagen!
,

E.L. James

Jag har tydligen missat denna o dennes två efterföljare. Det är med stora förhoppningar jag nu klickat hem den från Bonniers Bokklubb som jag gick med i nu under julen. 6 stycken vita Grace Tallrikar från Rörstrand blev mina i premie. Det tackar vi för.
 
 
Har ni läst denna eller har ni några andra bra boktips?

Vabuari

Det verkar som att det är fler än vi som är hemma med sjuka den här helgen. Filippan fick feber natten till idag. Det var bara till att ställa in lekfika och kvällens BIO planer. Istället har vi spenderat dagen hemma. Vilket känns trisst i jämförelse med det vi tänkt. Jag gav mig dock ut på en promenad. Trots att jag inte brukar gå på helgerna. Kände att jag behövde komma ut och vara mig själv för en stund. Det var trögt idag. Igår flög jag fram. Idag kom värken. O inte träningsvärk. Utan en smärta jag upplevt sedan efter förlossningen med Filippa. Har fått förklarat för mig att det är foglossning. Men jag har inte tid med sådannt nu. Fem månader till semester och jag ska banne mig bära bikini i år. Planen är resa till Danmark för besök på Lalandia och Legoland. Vi längtar.
 
Bild från We Heart It.
 
Vad har ni gjort idag?

Första Ordet

Idag sa Filippa sist allra första ord...
Vi kämpar fortfarande (!) med att natta barn. Tanken var att vi skulle få egentid ikväll. Att datorn inte skulle vara igång och barnen skulle somna i tid. Tyvärr ville varken Liam eller Filippa som vi. O frågan är om vi orkar något annat än att somna med dem nu!
 

Vårnyheter

Nyheter i butik hos Polarn och Pyret.
 
 
 
 
 
Rosa myskläder är vår favorit till Prinsessan!
 
 

Mat

Liam är hemma idag med. Lite förkyld och orken är si sådär. Vi har varit i leksaksbutiken för att inhandla en födelsedagspresent och ätit pannkakor till lunch. Filippa hon vill fortfarande inte äta barnmat utan envisas med att det vi äter äter hon. Vilket är alldeles perfekt vid middagen men till lunch finns där inte alltid tid till  att laga eget och då gäller det att vara ett steg före. Äter gör hon i vart fall. Massvis. Hon älskar det.
 
 
 
 
 
 
 
 Köpte detta förklädet från Babybjörn och gillar det massor. Filippa avskyr att klä på sig det men sedan bryr hon sig inte. Liam vägrade alltid hakklapp. Det störde honom genom hela måltiden så till slut gav vi upp och han fick äta utan. Bättre att han fick i sig maten. Filippas absoluta favorit är gröten. Vällingen kämpar vi fortfarande lite med!

Bara Gör Det

Tänk att man kan våndas över något som kan få en att må så otroligt bra. Hela dagen idag har jag gått och funderat över. Om jag ska ta den där promenaden när mannen kommer hem från jobb? Vanligtvis promenerar jag en timme innan dagis hämtning men idag var vi hemma. Ska jag. Ska jag inte. O så finner min hjärna på tusen anledningar. När jag vet att det bara är att göra det. Gå ut. Gå. Därför tycker jag om morgonpromenader. Då hinner jag inte fundera så mycket på saken. Bara direkt ur sängen, på med träningskläderna och walk. Hinner knappt inse att jag motionerat innan jag är hemma igen. Men det är så isande kallt ute nu. Att jag föredrar motion mitt på dagen ett tag till. I vart fall. Om jag gick promenaden? JA det gjorde jag. Kändes som jag flög fram sista biten. Fick den där "Nu j-a känslan!" sista biten. ÄLSKAR det.
 
 
Bild lånad från We Heart It.
 
Nu ska jag försöka pricka av x antal andra ting från listan här. O så har jag helt glömt av att se underbara Mia Skäringers nya Mia På Grötö!

VAB

Idag är jag hemma med två små. L var vaken mkt inatt. Förkyld. Tyckte inte han skulle behöva gå på förskolan idag. Så vi är hemma och spelar spel, bygger pussel och ska snart få besök av farmor. Filippa har precis somnat. Men vaknar alldeles säkert snart igen. Hon sover nästan aldrig längre än en halvtimme x tre på dagen. Jag tycker det är lite men o andra sidan sover hon hela natten. Förutom d där vaken timmarna på kvällarna nu för tiden.
 
 
 
 
 
 
Det är SÅ mysigt att sova tillsammans med bebis. Lukta på det lilla huvudet och känna den varma lilla kroppen tätt intill. Lycka!

Solglasögon

Det är väldigt trevligt när postbud ringer på dörren med ett par Ray Ban.
 
 
 
Det blev de i mellan stl med guldiga bågar och bruna glas. Tack Katta och SmartBuyGlasses.
 
Jag är super nöjd och längtar nu om möjligt ännu mer efter solen.
 
Idag har vi lekt med Emma o Ebbe, gått PW och tagit det lungt hémma på ef!

Minnen

Innan jag hann duscha och göra mig iordning för dagen var det tid att torka av sminket och tacka för mig. Efter en dag. Där inte mycket skett. För så är det ofta. Det hela handlar om att familjen ska komma upp,iordning, iväg, hem och sedan i säng. Som föräldraledig är det mitt arbete att ta hand om F om dagarna och hemmet blir min arbetsplats. Det som dock skiljer det från ett vanligt arbete är att jag inte stämplar ut och går hem efter x antal timmar. Nej. Arbetet som förälder fortsätter dygnet runt. Filippa är just nu i en fas där hon är vaken på kvällarna. O de är otroligt påfrestande eftersom det är den lilla tiden som jag brukar använda till mig själv eller spendera med mannen. Egentligen borde jag sova direkt när prinsessan somnat men jag vill så gärna göra något litet för mig. Som t.ex. Planera en kommande babyshower, Liams två födelsedagskalas, Filippas ett årskalas, framkalla foto, ordna med barnens fotoalbum, göra headers till beställning, svara på era kommentarer, redigera bilder, läsa Mamarazzi etc. Min lust till sådanna ting blir alltid mycket större när jag inte arbetar. Det händer nästan aldrig att jag somnar innan klockan slår ny dag. Idag kan jag i vart fall kryssa för att ordna med Filippas 1 års album. Liams album blev färdigt till tre års dagen. Denna gång tänkte jag försöka vara lite mer i fas.
 
 
Album Ordning & Reda.
 
 
Papper, Träbokstäver och Diamanter Panduro. Kanin HM.
 
 
Som jag saknar min gravid mage.
 
 
Små söta klistermärken.
 
 
Siffror som markerar vilken månad.
 
 
Har så mycket bilder och kan inte välja. Ordnade en egen lösning till att sidorna inte kommer att räcka till. Använde mig utan de pappren som jag scrappar på. Tejpade in dem i albumet och vips fick jag två extra sidor att använda.
 
 
Sen klistrar jag ihop ett kort med ett annat kort och tejpar fast det i albumet. Vändbart. Två kort istället för ett.
 
 
Vill spara så många minnen som möjlig av vår lilla ängel.
 
 
De fina dekorationerna fann jag i denna bok som jag köpt i barnbokhandeln!
 

BloggDesign

Här vaknar vi till ett vintervitt Skåne. O. Det önskar vi inte. Nu vill vi har vår. O. Barmark. För jag vill promenera, promenera, promenera. Idag har vi bokat in PW med finaste Renata och Iris. Får se om vi kommer iväg i detta vädret. O andra sidan. Det finns inget dåligt väder.
 
Har precis avslutat en ny header. Till sötaste Sara . Med dessa underbara bilderna var det inte svårt att skapa något vackert.
 
Vill ni ha hjälp med er bloggheader mailar ni mig på [email protected].
 
Nu mot Postkontoret!

Gym

Försov oss imorse. Har precis spenderat fm med Emma och Ebbe.Nu blir det PW innan dagis hämtning av storebror.
 
 Produkter Casall Bild WeHeartIt
 
Note to self: Köp vattenflaska.
 
Tränar ni hemma? I sånna fall vad har ni för redskap? O vilka övningar gör ni?

Gossip Girl

Har precis sett det sista avsnittet av Gossip Girl. Lite sorgligt. Har varit en av mina favorit serier länge nu. Bästa sedan Sex And The City. O en av de stora anledningarna till det. Är Chuck Bass. En man i min smak. Hur ska jag nu leva ut drömmen om det vilda fria livet utan måsten.
 
 
Vilka serier följer ni?
 
Nu ska jag natta vaken bebis. O. Även mig själv. Imorgon ringer klockan tidigt. För PW!

Star Wars Kalas

Vi har startat denna dagen i riktigt lungt tempo. Nu är mannen med L på fotbollsträning medan jag leker med Filippan på golvet. Har planer på en eftermiddag med pyssel. Nedan till Liams födelsedagskalas. Personliga sugrör som ni enkelt gör själva.
 
 
Köp en bok med klistermärken. Finns i leksaksbutiken för billig pening. Inhandla även ett kraftigt papper eller använd er av omslaget på boken. O sist men inte minst på listan sugrör. Dessa fann  jag hos Lagerhouse. Ni behöver även sax och tejp.
 
 
Klistra på klistermärkena på det hårda pappret. Detta gjorde jag och L tillsammans. Klipp runt figuren. Antingen precis kant i kant eller lämna en rand runtomkring.
 
 
Fäst figurerna med en tejpbit på baksidan av sugröret.
 
Klart!
 
 

BIO

 
Jag och Liam har spenderat förmiddagen i en iskall lekpark. Har matat ankorna, försökt bygga sandslott och åkt massvis med rutchkana. Nu har vi precis ätit lite lunch och myser nu inomhus hela familjen.
 
 
Ikväll har jag bokat middag och BIO tillsammans med min finaste Åsa!

Shoppat

Vi hade en jättemysig lunch tillsammans på jobb igår. Jag njuter verkligen av min mammaledighet men ser även fram till att börja arbeta varannan helg i efter sommaren. Med oss hem blev en hel del fynd. Ett par chinos till Liam och en jättefin vit blus till Filippa från Polarn och Pyret som har 70% REA nu. Dessutom handlade jag regnbyxor till Filippa så nu ska det spenderas vår i parken. Nedan två favoriter från HMs vårnyheter. Hoppas de kommer mer. Tycker det är så liiitet utbudet till flickor mellan baby och flicka?
 
Nu beställer vi vår och sol!

Chanel

Idag har vi klätt oss fint för lunch med tjejerna på jobb. Vi längtar och ska snart bege oss. Självklart promenerar vi dit och sedan hem för att hämta storebror. Idag är det fredag och vi har en härligt helg att se fram till. Vad ska ni hitta på?
 
 
Sötaste.
 
 
Kjolen kommer från HM och påminner om Chanel tycker maman.
 
 
Tar varje tillfälle. Att suga på tummen. Sötnos.
 
 
Var kommer alla leksaker ifrån? Filippa älskar att sitta på sin lekfilt och plocka med alla ting. Till skillnad från storebror som aldrig suttit stilla utan alltid röjt rundor sedan han kunnat rulla.
 
 
Kan aldrig ta för många bilder på våra barn. Som jag älskar dem. De är så vackra.
 
Trevlig helg allihoppa!

Belöning

Igår på mötet. Satt jag två timmar framför ett stoooort kakfat. Inte en smula blev min. Nej. Jag utmanade mig själv. Att inte äta. Och det fungerade. För vad är väl värre under en viktnedgång än när man äter bara för att man blir bjuden och det egentligen inte är något onyttigt som man valt själv. Det jag gillar så mycket med VV- ViktVäktarna är att jag kan välja att lägga mina poäng på godis eller andra sockerfällor om jag vill när jag vill men det värsta jag vet är att slösa med dem.
 
Ikväll har vi spenderat kvällen hemma hos min lillebror med flickvän. För att fira min brors födelsedag. Det blev underbar Grekisk mat till middag. Som jag unnade mig att äta av. Till efterätt blev det tårta. Som jag stod över. Utan problem. För tårta har egentligen aldrig varit min favorit men bjuds det så hör det till att man äter. Varför?
Bild: WeHeartIt
Text: Egen
 
Kom underfunn med att jag borde skriva ned några bestämda belöningar för när jag nått ett visst mål. Viktnedgången i sig är kanske nock men något litet extra att kämpa till skadar inte. Funderar på nya träningsbyxor, ett besök till frisören eller en filmkväll med valfritt godis. Vad tycker ni?

Till Salu

 Idag är vi hemma och ordnar med mitt nyårslöfte. Att bli klar med små projekt innan jag startar nya. Ett av dem är att rensa ut och sälja det vi har till över här hemma. Tänkte att jag börjar med att fråga er innan jag lägger ut sakerna på Tradera och Blocket. Om ni är intresserade mailar ni prisförslag till [email protected] Frakt tillkommer. Det är helt okey att betala vid lön var månad.
 
Halsband och Armband i trä med peace märken från populära ICON.
 
 
 
 
Glasögon utan styrka med fodral från See By Us.
 
 
 
 
Ballerinas från Missioni Lindex stl 39
 
 
 
 
 
 
Tapet Eldblomma Mönster Josef Frank / Svenskt .Tenn Två längder. Första längden 160 cm. Andra längden 400cm. Måtten är ungefärliga men inte mindre än angivet.
 
 
 
 
 
Tapet Kaspar i Grön från Sanderg. En längd. 340 cm. Måtten är ungefärliga men inte mindre än angivet.
 
 
 
 
Vid intresse. Som skrivet. Maila familjelycka@live med prisförslag så hör jag av mig om det låter intressant.
 
Nu ska vi iväg och fira lillebror som fyller år idag!
 

Styrelsemöte

Vi har varit och storhandlat. Det blev snabb middag idag för jag ska iväg på möte med bostadsrättsföreningen. Tittar mest in för ett litet tips till er som precis som jag vill tappa kilon men ändå inte undvika allt gott.
 
 
En klick Vanilj Kesella till hallonen, vindruvorna eller fruktsalladen.
 
Klicken över i:et!

Tea Party Kalas

O. Jag är SÅ glad nu. Vi kom precis hem från sjukgymnasten med fina resultat. Filippas Torticollis är nästintill helt återställd och utan en återbesökstid är vi mer än nöjda. Nära små övningar återstår men Filippa räknas nu ha samma förutsättningar som andra bebisar/barn i samma ålder. Vi är lättade att detta inte kommer påverka hennes utveckling. O glada över att detta upptäcktes i tid.
 
Nu är jag fylld av ny energi. Har lovat mig själv att avsluta alla mina påbörjade projekt här hemma. Så vad blir väl bättre än att ägna tiden till precis det. Jag är expert på att starta upp nya ting men det finns SÅ mycket roliga ideèr som jag vill genomföra.
 
Filippas 1års KALAS är en av de sakerna som snurrar i mina tankar ofta. Små dekorations ideèr dyker upp. Det är bara sådan jag är.
 
 
 
 
 
 
ÄLSKAR dessa bilderna som jag fann HÄR.
 
Önskar sommar NU!

Erbjudande

Godmorgon!
 
Först vill jag börja med att skriva att det är sååå roligt att så många av er kommit tillbaka Hem Till Våran Gata i Stan efter jul och nyår. Dessutom är ni många nya som hälsat på. Roligt tycker vi och hälsar alla hjärtligt välkomna. Idag ska vi till sjukhuset för besök hos sjukgymnasten med Filippa. O självklart promenerar vi fram och tillbaka. Igår var jag ute på VT 2013 första PW. Tungt fysiskt med destu lättare psykiskt. Nu är vi igång och det känns underbart.
 
Missa inte att ni nu kan handla frakt fritt inne hos Fanny.

Vår i Luften

Upp och Hoppa!
 
Kan man vakna på något annat än bra humör när solen lyser, det luktar vår och fåglarna kvittrar utanför. Inatt har jag dessutom bytt ut pyjamasen till linne och sovshorts. Årets nya nattkläder kommer från  Fanny Castelius. Fanny har nyligen startat upp sitt egna varumärke FC.
 
 
 
Plaggen kännetecknas av hög kvalitè och klassisk design.
 
 
Stilen är kvinnlig, elegant, fräsch och tidlös.
 
 
Kollektionen vänder sig till dig som vill vara exklusive och kvinnlig både på fritiden och hemma.
 
 
Sovshortsen är tillverkade i Italienskt bomull.
 
 
 
Mina söta sovshorts finns i flera olika färger.
 
 
För en god natts sömn.
 
Se in i Fannys webbshop eller läs mer om skapandet av FC varumärke i hennes blogg.
 
 

Work it Out

O. Så var det det där. Med träningen. Som jag blir så o pepp på när det blir tränings hysteri efter nyår. Jag antar att det för de flesta. Är peppade och positivt när media fylls med "Nuskadethärbliandrabullar" artiklar innan vi hunnit svälja den sista nyårs champangen. För mig. Fungerar det inte. Men så är det ju det. Att jag måste börja någon gång. Så lika väl idag. Sagt och gjort. Efter ett jul uppehåll som resulterat i inte mindre än 4 fina pluskilon är målet nu ytterligare en gång i sikte någonstans långt där borta i horisonten.
 
 
Finaste träningskläderna kommer från HM och visdomsord från WeHeartIt.
 
Min "viktresa"
 
Slutvikt hos BM innan Filippa: 99,1 kg (!) 
Invägning hos BM i Augusti: 91kg
Träning HT 2012 Slutresultat: 81 kg (Minus 10kg från träningsstart och minus 18kg från graviditetens slut!)
Nuvarande vikt: 85 kg
Mål vikt träning VT 2013: 70 kg
 
Sammanställning. 15 kg minus till sommaren.
 
Nu blir det VV och PW.
 
Let`s do it!

i Lekparken

God Eftermiddag! Är ni tillbaka på jobbet idag? Vi har jullov ytterligare en dag i Skåne. För idag tror jag de flesta förskolorna har stängt pgr av planering. Men imorgon då är vardagen såååå välkommen tillbaka igen. Hej hälsar vi rutiner igen. Som småbarnsförälder är just de A och O för att livet ska flyta smidigt. O även om vi försöker med ting i ordning även under ledighet blir det aldrig rikitgt som vanligt. Vi har i vart fall börjat denna dagen i parken. O vad kan väl passa bättre en dag som denna. Första dagen på VT. En vår som jag hoppas spendera mycket utomhus tillsammans med barnen. Note to self: Handla regnkläder till Filippa så hon kan få sitta i sandlådan tillsammans med oss.
 
 
 
 
Vi har preciiis ätit lunch. O jag är lite extra glad idag. För Filippa åt upp 1/2 stor burk med köpe mat. Hon vägrar burkmat annars. Men nu tror jag att vi knäckt koden. Konsistensen. Hon gillar inte purèn. Men vår mat går alldeles utmärkt. Idag köpte jag spagethi och köttfärsås till 8 månaders och det gick ner direkt!

Pyjamasdag

A och L blev kvar på landet över natten. Jag och Filippa går fortfarande runt i pyjamas här hemma. O jag tror det får bli så idag.
 
 
 
 
 
 
 
Finaste Filippan!

BloggDesign

 

Hemmakväll

Efter jul och nyår känns det helt rätt att sjunka ner i soffan tillsammans med en stor påse godis och Cola. Vårt nya liv startar upp i nästa vecka. Men just ikväll vill jag bara njuta av det ljuva i livet som kallas socker. O se en feel good film.
 
 
Vad gör ni en lördag som denna?

Hjälp Mig Att Välja Solglasögon!

Nu tror/hoppas jag att vi är över sjukan här hemma. Två dygn sedan de slutade för mannen och ingen av oss andra har haft symtom. Hoppas att det kanske bara var något han fick i sig. A och L har åkt till landet över dagen. För frisk luft. Medan jag och Filippa blev kvar i stan. Vi har en riktig tjejdag. Har bland annat varit och provat ut nya solglasögon. Och nu till dagens i-landsproblem.
 
Vilka ska jag välja?
 
Det lutar åt ett par klassiska Ray Ban Aviator L 58 med guld bågar och bruna glas. Fast hel svart är snyggt det med eller kanske silver?
 
 
 
 

Skallra

Hej Allihoppa! Mamma och pappa är upptagna med att städa. Jag ville bara berätta. Att jag sitter stadigt nu.
 
 
 
 
 
 
Och att jag älskar min klassiska skallra från BRIO!

L.Ä.N.G.T.A.R

Innan jag blev gravid med Filippa läste jag en grundkurs i fotografi vid Folkuniversitet. Nu tycker jag de kunskaper jag fick där fått växa och jag känner mig redo för nästa steg. Har precis anmält mig till Fotografering Fortsättningskurs. O. Denna gång testar jag Medborgarskolan. I vår är det jag som lär mig allt om landskapsfotografering, porträttfotografering, att fotografera med blixt och skapa en studiomiljö hemma. Ska bli så underbar roligt!

Kalas Tips

Nu när mannen och barnen somnat. Finns det en liten stund. Som jag kan ägna till mitt. Det finns få ting som jag tycker är så roligt. Som att planera kalas. 2013 bjuder på inte mindre än tre viktiga födelsedagar inom familjen MEN först ut ett alldeles speciellt litet kalas. För min vän. Som väntar en liten bebis i vår.
 
Många frågar var jag får min inspiration ifrån? Mycket är egna idèer. I övrigt finns flera sidor online. Kara`s Party Ideas är en av dem. Mitt tips till er. Är att bestämma 1, Tema 2, Färgskala för att sedan utifrån detta planera mat och dekorationer. Till min väns babyshower kommer vi använda oss av temat "Antika leksaker" i färgskalan vitt, grått, blått och rött. O. Där kommer finnas tilltugg, bakverk och kylda drycker.
 
Dekorationerna är de jag tycker är pricken över i:et. Mitt tips till er är att "Think Outside The Box".  Använd er utav saker ni har hemma. Leksaker från barnens rum, bilder på familjen eller blommor från trädgården.
 
Till min väns babyshower. Har jag funnit  dessa praktiska pappburkar till förvaring. De kommer bli perfekta att fylla med paket och vackra att dekorera med. Ni hittar dem hos Sovtex.
 
 
 
 
 
 
Hos Sovtex hittar du även sköna påslakan, vackra gardiner och behöver du en hissgardin har de många snygga modeller.
 
Nu ska jag spendera resten av min tid med att klistra små nappflaskor till muffins dekorationerna!

Plötsligt Händer Det

O. Jag är trots natten som bjöd mannen på magsjuka sååå lycklig. Jag har nämligen vunnit  inne hos Katta. Jippi!
 
 

Ett Brev På Posten

Fick en avi i brevlådan idag. Kände inte igen avsändaren. O tänkte att jag har väl inte beställt något nu. Skäms. Jag som lovat mig själv att handla mindre "onödigheter" de kommande året. Har jag redan förstört mitt nyårslöfte? O. Ja. Det hade jag. Fast beställningen var gjord och betald (!) redan 2012. Vi kan väl säga att det inte räknas.
 
 
 
Vad som var i den stooora lådan?
 
Inte mindre än 2 stycken Tove Adman ljusstakar som jag beställt för månader sedan. O. Sen glömt bort. Jag som tidigare bekänt mig vara en perfektionist här på bloggen kanske får lägga till köp beroende som en av mina synder. Jag menar nu när jag tom glömmer bort att jag handlat.
 
Älskar dem gör jag i vart fall. O det är ju inte var dag man får paket på Posten med sådanna här vackra ting. De har så klart redan tagit plats här hemma på våran gata i stan. Ska fota till er under morgondagen!

@Home

Idag har Filippa gjort sittvagns premiär när vi tog en promenad för några ärenden. Annars har vi mest lekt här hemma. Med alla nya julklappar. L har varit med farfar på museum i Malmö. Vi har mycket att ta igen här hemma men jag kommer ingen vart. O inte blir det bättre ikväll för mannen ska hjälpa lillebror att flytta. Det är dock inte värre än att alla måsten får vänta lite till.
 
 
 
 
 
 
Första gången med håret i snodd!

Nyårs Resumè 2012

 JANUARI
 
 
Vi firar in det nya året tillsammans med Linn, Henrik och Leia. Det vi väntar på mest 2012 är självklart bebisen i mammas mage. Som för kvällen agerar discokula.
 
 
Jag och Liam reser till Stockholm.  Graviditeten börjar bli övermäktig. Bokar tid hos läkaren för rådgivning. Vi har några mysiga dagar i Stockholm. Vi flyger flygplan, besöker Junibacken och Naturhistoriska.  
 
 
 
Vi njuter av tiden tillsammans som tre. Vardag är livet. Här matar vi ankorna i Stadsparken.
 
 
 
Rutin UL i femte månaden visar att Liam ska bli storebror till en lillasyster och vi ska bli föräldrar till en dotter. Vi funderar mycket på babynamn och kan inte riktigt komma överens. Tills en dag då vi är helt övertygade om att det i magen ligger en liten Filippa.
 
FEBRUARI
 
 
Jag mår allt sämre och sjukskriver mig från jobb. Efter besök hos Doktorn blir jag förlängt sjukskriven några veckor tills jag får träffa specialist läkare hos BM.
 
 
Bebis mår dock bra och sparkar för att göra sig påmind runt i magen som börjar ta riktig form. Nu börjar även A känna bebis där inne.
 
 
När jag inte sover försöker jag mig på att sy påslakan, lektäcke och spjälsängsskydd i rosa och vitt.
 
 
Bebis rum här hemma tar plats.
 
 
Vi planterar i köksfönstret och skriver önskelistor till den stora fyra års dagen i mars.
 
 
O. Längtar. Efter lillasyster. Jag mår illa och är galet trött. Bebis växer dock preciiis som hon ska.
 
MARS
 
 
Våren är här för att stanna. När solen lyser som mest. Väljer min älskade mormor att somna in.
 
 
Jag är jätte ledsen och försöker tänka på positiva saker. Snart är vi en nya människa i världen. Bäddar baby korgen. Blir sjukskriven på heltid till BF.
 
 
Söker tröst på landet. Solen fortsätter att stråla. Det gör inte jag. Är ledsen. Liam gör mig dock glad. Och mannen.
 
 
Pysslar med dekorationer till Filippas dop.
 
 
Nallis fyller år. Jag och Liam ordnar med kalas. Fyller år gör snart även vår älskade son. Vi letar efter den perfekta cykeln i present.
 
 
Filippa får sina första skor.
 
 
O. Den första klänningen från pappan. Rosa med nyckelpigor.
 
 
Vi lääängtar. Filippa är vår lilla systet kanin, Gullfia och Skrållan. Kärt barn har många namn.
 
 
Köket i vårskrud.
 
 
Liam hjälper mig med dekorationerna till lillasyster.
 
 
O. Lillasyster växer.
 
 
Liam blir fyra. Vi har kalas för släkt och dagis kompisar. Lycka.
 
 
Jag och Filippan reser till Stockholm för att ta ett sista farväl av min mormor.
 
APRIL
 
 
Vi firar påsk på landet.
 
 
Hemma spenderar vi mycket tid utomhus. Liam är glad för sin nya cykel. Med stödhjul självklart.
 
 
 O medan jag sover. Växer magen. Här klädd i spets klänning från Gina.
 
 
A och L bygger bebis säng.
 
 
Jag spenderar dagarna i nattlinne. Här med klänning som vi fått i present av Linn, Henrik och Leia. Testar stl.
 
 
Börjar inse att vi ska bli föräldrar till två liv.
 
 
BB väskan är packad.
 
 
Jag äter jordgubbar. Massor av jordgubbar. O lite till jordgubbar.
 
 
O dricker lemonade.
 
MAJ
 
Vår dator går sönder. Ni saknar oss och vi saknar er. Bebis magen fortsätter att växa och snart är det äntligen månaden som vi väntat på.
 
JUNI
 
 
Vi får låna en dator av underbaraste Linnea och Stefan med barnen. Magen är stooor. O om jag var trött tidigare är jag tröttare nu. O tjock. Närmare tre siffrigt. Mina finaste vänner ordnar med babyshower. Vi blir bortskämda med presenter, prinsesstårta och fötterna i högläge.
 
 
Vi spenderar mycket tid tillsammans med mannens fina familj på landet. L plockar vitsippor och jag vilar.
 
 
Liam får vattkoppor.
 
 
Jag tvättar bebiskläder.
 
 
Sängen är bäddad, rummet är klart och väskorna är packade.
 
 
Bullen i ugnen är färdig bakt.
 
 
O när världen är som vackrast.
 
Blir tre fyra.
 
Den 11 juni 2012. Kl 08.32 47 cm. 3380 gram. Kärlek. Vår älskade dotter och lillasyster. Filippa.
 
 
Allt är bättre än vad vi kunnat önska. Vi är inne i bebis bubblan med vår lilla dotter som visar sig vara en liten kopia av mamman sin. Här precis nykommen hem från BB.
 
 
Jag får livmoderinfektion, Liam bryter armen och Filippa kräker gult. Vi firar midsommarafton på Kristianstads sjukhus.
 
Juli
 
 
Filippa blir bortskämd med massor av presenter från släkt och vänner som vill välkomna vår bebis till världen.
 
 
Prinsessan vill vara nära hela tiden. Vi köper en Ergo sele.
 
 
Livet som nyblivna tvåbarnsföräldrar är mer än vad vi väntat oss. På ett positivt sätt. Samma kaos men dubbel lycka.
 
 
Vi spenderar mycket tid på landet. Fiskar, går på marknad och solar i trädgården.
 
 
Och är bjudna på sommar kalas hos finaste Linnea, Stefan.
 
AUGUSTI
 
 
Liam som stolt storebror.
 
 
Filippa får ett baby gym.
 
 
Matar hästarna på landet.
 
 
Mamma och Pappa ÄLSKAR er.
 
 
I en vit stenkyrka på Österlen.
 
 
Bjuder vi in till dop.
 
 
Med fika i sommar huset.
 
 
Filippan får massvis med fina presenter.
 
 
Jag fyllde 28 år.
 
 
O. Började träna.
 
SEPTEMBER
 
 
Jag pysslar med foto album.
 
 
Jag och Liam besöker Alfonsutställningen på Kulturen.
 
 
Vi köper hus.
 
 
Filippa börjar med smakportioner.
 
 
O. Får en Bumbo.
 
 
Blogg världen drabbas av Missoni feber.
 
OKTOBER
 
 
Tack korten från dopet är färdiga.
 
 
Vi går ofta till sjukgymnast för Filippas vänster sidiga Torticollius.
 
 
O. Jag börjar med tävlingar till er på bloggen.
 
 
O. Krattar löv på landet medan Filippa sover utomhus i vagnen.
 
 
Annars myser vi rätt mycket hemma på våran gata i stan.
 
 
Under många sjukdagar.
 
NOVEMBER
 
 
 
Vi firar Halloween.
 
 
O. Fikar mycket med Emma och Ebbe.
 
 
Filippa rullar runt.
 
 
Det börjar bli kallt ute.
 
 
Filippa får en gå stol.
 
 
Vi skriver önskelistor och julpysslar.
 
 
O. Jag bjuds på födelsedagsmiddag hos finaste Linn.
 
 
 
Köket blir fint inför jul.
 
DECEMBER
 
 
Vi leker mycket på golvet.
 
 
O. Skickar julkort.
 
 
Mina tre klär julgranen.
 
 
Filippa blir 6 månader och börjar sitta.
 
 
O. Testar majs krokar.
 
 
Vi firar jul hos min sida av släkten i Stockholm och nyår tillsammans med Linnea, Stefan och barnen i byn.
 
TACK 2012 för att vi fått vara friska, lyckliga och blivit välsignade med den underbaraste lillasystern och dottern. För att vi har så otroligt fina människor i våra liv. Och för livet i sig.
 
Nu ser vi fram mot 2013. Året då Filippa fyller 1, Liam 5 och mannen 30!
 

RSS 2.0