Zara O Zara

Det finns så galet mkt fint till både L och F på ZARA nu. Jag vill ha allt MEN plånboken är stängd och jag får upprepa mitt nya mantra "SPARA, SPARA,SPARA!" De gör det inte lätt för mig butikerna. O nej. Får sätta på mig skygglappar i fortsättningen. För nu är det köpstopp i vart fall till nästa månad. Istället ska jag lägga all energi på hälsan.
 
 
 
 
Det går sådär.
 
O om någon skulle känna att de hemskt gärna vill shoppa ngt av ovanstående till prinsessan så är stl 80-86 storleken vi använder oss utav nu. ;)
 

Docksäng

Vilken dag vi hade igår. Från God Morgon 06.00 till God Natt 23.00. Därmellan promenad, morgonfix, ärenden på stan, lek och lunch hemma hos Emma och Ebbe, dagishämtning, tur till köpcentrat för inhandling av fotbollsskor och målvaktshandskar, storhandling, middag med två övertrötta barn och sedan nattning innan jag gjorde klart månadens måsten räkningarna. Jag som är van att vila en stund med Filippa minst en gång om dagen var och är fortfarande helt förstörd. När jag arbetade var detta en helt normal dygnsrytm men sedan jag vart gravid och började med mediciner är det väldigt svårt att orka med detta tempot och jag försöker portionera ut så det inte blir allt på en gång men ibland krockar det som igår.
 
Idag tar vi det lite lugnare. Tänkte sova en stund med Filippan när killarna lämnar. Sedan blir det nock en timmes promenad innan vi möter upp Carola för lunch. I eftermiddag är det tur till gammelmorfar för fika.
 
 
Vår fina tjej i blus från Pomp De Luxe.
Filippan är jätteduktig på att stå själv nu OM hon har ngt att hålla sig i. Vi försöker att hon ska gå med lära gå vagn men det är ju så mkt roligare att hålla i mamma/pappa och gå snabbt fram. Di där med att krypa är sååå nära nu.
 
 
Filippas docksäng med mammas hemsydda lakan.
 
Trevlig mitt i veckan allihoppa!

En Bra Stárt På Dagen Och Vinnare

Vi börjar dagen med en morgonpromenad och vinnaren av Elodie Details tävlingen.
 
 
G.R.A.T.T.I.S...
 
Postat av: Rebecka    

Har gillat på facebook, och min favorit är cammo! Skulle vilja ge till min son som fyllde ett halvår häromdagen, han har varit "dålig" sen han föddes då han först hade svår kolik i fyr månader, sen fick han rs-virus och vårdades på sjukhus, efter det lunginflammation och nu senast förra veckan öroninflammation! Då kan alltid något fint pigga upp en trött och sliten mamma!

     2013-03-19 @ 08:42:35     URL: http://www.rebeckaevald.wordpress.com
Maila mig din adress till [email protected]

Tips

HM har fått in dessa undebara sandalerna för 129;- Nu ångrar jag att jag inte hade is i magen och väntade med det dyra köpet av Kavat sandaler.
 
 
 
Fynd!

Foto

Godmorgon Måndag och Ny Vecka!
 
Idag ska jag försöka mig ut på en lång promenad med vagnen. Jag måste ta tag i det här med vikten nu. Men det är så svårt. Av många anledningar. Flera av dem privata. Så jag ska inte babbla om det här MEN faktum är att jag trots mina insatser ligger plus minus noll på vågen. Det gör att jag tappar motivationen. Att jag aldrig kommer till nästa mål. Nu ska jag i vart fall försöka med små medel. En ordentlig promenad med vagn eller utan om dagen och sluta med småätandet om kvällarna så är jag en bit på väg.
 
 Planen för resten av denna vecka är. Måndag: Lugn och Ro/Tvätt. Tisdag: Lek med Emma och Ebbe/Vika och Sortera tvätt/ Storhandla. Onsdag: Fika med Carola/Packa. Torsdag: Liam BVC evt besök i Veberöd/Åka till landet. Fredag,Lördag,Söndag. Äta så mkt godis som möjligt med gott samvete.
 
Startar veckan på något som alltid gör mig glad. Bilder på vår prinsessa ifrån förra veckan när mamman hennes lekte hobby fotograf här hemma...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sött som socker!

GRATTIS LIAM 5ÅR

Idag för 5år sedan vaknade vi upp på BB med vår alldeles nyfödda lilla prins. Vi är nostalgiska här hemma och har pratat klockslag sedan tidigt igår morse. När vattnet gick, vilken tid vi checkade in på BB, hur lång tid det tog innan de hemska krystvärkarna startade, vilken tid de sprang iväg med oss till op, hur nervös A var i förlossningssalen tills att de kom ner med L och Ä.N.T.L.I.G.E.N lugnet när vi vart tillsammans alla tre för första gången.
 
Tänk att vi redan varit MAMMA och PAPPA i fem år. Det känns verkligen som igår jag låg där på BB med värk i snittet och bebis på magen som bara ville amma, amma, amma. Vilken resa. O så tacksamma vi är att vi får uppleva detta.
 
GRATTIS   VÅR   STORA   LILLA  LIAM
 
Igår stod ytterligare ett kalas på schemat. Denna gång med As sida av familjen och min pappa som kommit ner under helgen. Imorse började vi dagen med obligatorisk packet öppning. Någon gick crazy i leksaksbutiken och nu byggs det LEGO här hemma. Vi njuter familjetid innan morfar ska få följa med på fotbollsträning. I eftermiddag är planen att ta det så lungt som möjligt med nya Mama i sängen. Det tar på krafterna att fira födelsedagsbarn men det är det värt. Att få bli föräldrar är verkligen det finaste jag upplevt!

De Första Sandalerna

Onödigt dyra. Men jag var tvungen att ha dem. De är de bästa att lära sig gå i. O påminner mig om Skrållan i Saltkråkan. Några Tradera annonser och en rabattkod senare. Är det Filippas första sandaler.
 
 
 
 
 
 
S.Ö.T.A!

Sött Som Socker

Efter att ha sett de här tjejerna på Nyhetsmorgon är jag galet sugen på att baka dekorativa kakor. O det är nock bara jag som direkt måste Googla runt på de bästa bilderna. För när jag är inspirerad. Kan inget stoppa mig. Nästan.
 
 
Klickade hem dessa Cup Cake kakformarna från Panduro med tanken att jag skulle använda dem till Filippans 1 års kalas och nu vet jag tusen olika sätt att dekorera dem.
 
 
Kan inte bliiiiii sötare.
 
Bild lånad från Cake Journal!

Pyssel

Så roligt att ni är så många som vill vara med och tävla.
 
Nu när Liams stOra kalas är gjort. Ja det återstår ju både att bjuda på glass på dagis och fira födelsedagen med familjen två gånger. Är jag i full gång med att planera inför nästa firande här hemma. Filippas första födelsedag. Snart två månader kvar och jag kan inte förstå vart tiden tog vägen.
 
I veckan fick jag hem ett paket från Nyblom Kollèn som kommer bli pricken över i:et på kalasbordet.
 Så detta har vi pysslat med idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävling i Samarbete med Elodie Details

Godmorgon Soliga Måndag!
 
Jag tycker vi startar upp veckan med en tävling som inte går att motstå. Ni kan nämligen vinna ett VALFRITT sett med dry bib, pacifier clips och hakklapp från Elodie Details.
 
För att vara med i tävlingen...
 
Gilla Elodie Details på Face Book HÄR.
 
Anmäl dig till tävlingen här på bloggen genom att kommentera detta inlägg med vilket sett som är din favorit och varför du vill vinna.
 
 
 
Vår favorit är absolut den ljuvliga Angel Lace serien ovan.
 
Tävlingen pågår tom söndagen den 24mars!

Star Wars Kalas

Vi har haft en minst sagt händelserik och riktigt lyckad dag då vi firat Liams kommande 5 års dag tillsammans med kompisarna från lekskolan.
 
 
Fler bilder från kalaset finner ni HÄR!

Uppdatering

Förlåt dålig uppdatering. Jag har ägnat den delen av dagen som inte gått åt till att torka och suga (!) snor, försöka få i niomånaders baby meducin och bollat alla andra måsten som t.ex. mat därmellan till Liams 5års kalas!

Giraffe

Stackars Filippan har 39, 5 i temp ikväll. Prinsessan som precis blivit någelunda ok efter 1a tanden. Men vi börjar vänja oss vid att vara sjuka nu.
 
 
 
 
Ska inte bli långrandig ikväll. Vill mest se in och tipsa om denna söta lilla Giraffe som varit oumbärlig för oss den senaste tiden. Perfekt för små nya tänder att bita på när tandköttet är irriterat.  Ni finner återförsäljare hos Big Small Company!

Äta

Liam är på bättringsvägen. Filippa är fortfarande utan feber men istället är det mamman i familjen som blivit med feber och ond hals. Jag är så otroligt trött på alla dessa sjukdomar. Så mycket tid av denna mammaledigheten har spenderats med sjukdom. Dock inget allvarligare än förkylning vilket i får vara glada för. Något annat jag är glad för är att Filippa till slut gillade Majsvällingen.  Sedan hon fick sin första tand har denna lilla dam varit väldigt knepig med maten och ibland är välling det enda som går att få i henne.
 
 
Filippan i ny hakklapp från Elodie Details.
 
 
Volangerna på kanterna är socker sött.
 
 
Rockabilly Dot är en bland många vårnyheter.
 
 
Vi älskar prickigt.
 
 
 
O vårt kök. Min absoluta favoritplats i vår hem. Utseendemässigt!

Under Ombyggnad

Som ni kanske ser har jag ägnat delar av kvällen åt min egen bloggdesign. Är inte riktigt klar ännu men SÅ trött. Fortsätter imorgon!

BloggDesign

Nu har jag hjälpt finaste Madde med hennes bloggdesign. Vi har bland annat korrigerat färger, lagt in annons, breddat bloggen till större format, lagt in Bloglovinknapp och Blogg.se annons, förstorat och centrerat presentationstext samt lagt hjärtan framför rubrikerna i menyn.
 
 
Tack för förtroendet!

Påsk Pynt

 Status här hemma är en son med hÖg feber och en dotter som antagligen är på väg att bli sjuk med samma. Ville bara titta in och visa er mina alternativa påskris som jag gjorde till barnen i helgen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Så fort bägge barnen är friska ska vi promenera till stan och köpa påsk dekortioner till "risen"!

Törnrosa

Ja. Två veckor blev vårt rekord. Idag börjar vi veckan hemma med L som har feber och ond hals. Tror att Filippa är på väg att bli sjuk hon med. Hon är ovanligt trött. Det kan dock bero på många ting. Det är ansträngande att få tänder nämligen. Hoppas på lite ro för henne nu. Det har varit mycket för den lilla magen. Nu har vi i vart fall gått över till Majs välling. Vi har testat andra sorter tidigare men ingenting har smakat förrän nu. Som förälder blir man lycklig när ting fungerar. Nu blir Filippan ordentligt mätt morgon och kväll vilket innebär att hon sover hela natten.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vår lilla docka!

Glad Påsk

Avslutar helgen med lite kvällstid framför datorn. Detta veckoslut har bjudit på snö och storm i Skåne så förutom Melodifestivalen kväll i byn har vi varit hemma och myst. Jag har hunnit med en hel del pyssel. Bland annat alternativa påskris till barnen. Som kan sparas. Har dessutom pyntat med det lilla påsk dekorationerna vi har. Vi firar nästan alltid på landet men nu när L börjar bli lite större är det roligt att uppmärksamma Påsken lite extra även här hemma. Dessa vill jag ha i Filippas ris...
 
 
Från Åhlens.
 
God Natt!

Pomp De Luxe

Är helt K.Ä.R i hela kollektionen från Pomp De Luxe. Så otroligt vackra ljuvliga kläder till de små. Till bra priser dessutom. Nedan mina absoluta favoriter men jag hade kunnat köpa allt. Om jag hade pengar.
 
 
Älskar att alla kläder matchar så fint samman!

Rekord

Nu har vi. Peppar, peppar. Varit friska i snart två veckor. 2 veckor som varit fyllda med ting som fått mig till ny energi. Ännu är jag inte riktigt där än men det ska nock bli bättre snart. Tanken är att återhämta mig från allt en stund för att starta upp ordentligt med träning i april. Då kanske jag tom bokar in mig på några VV möten?
 
Vi hade en riktigt effektiv torsdag igår. Lekdejt, storstäd och plantering tillsammans med L av solrosfrön, krasse och tomater. Ställde dem i fönstret i Liams lekhörna. För i år ska han få ta hand om dem alldeles själv. Imorse vattnade vi första gången.
 
Idag avslutar Skåne vardags veckan med en riktig blåsig fredag. Planen för ef är lunch med Renata och Iris för att sedan hämta storebror på dagis. Ikväll blir det obligatorisk tacos, popcorn och mys till Wild Kids. Sedan är det dator fri afton som spenderas i soffan tillsammans med mannen.
 
 
Det är inte ofta jag bjuder på bilder av mig själv.
 
 
Vacker tunika från Gina Tricot.
 
 
Håret har blivit långt. Har inte varit hos frisören på mer än ett och ett halvt år så det börjar bli tid att boka ett besök MEN det är ju så dyrt nuförtiden.
 
 
Längtar tills jag behöver använda mina nya solisar.
 
 
Tom fodralet är snyggt.
 
Trevlig Helg Allesammans!
 

Det Sötaste Jag Sett

Godmorgon Ännu En Solig Vårdag!
 
Planen för dagen är lunch tillsammans med inte mindre än två andra bloggmammor från staden. Bloggen är verkligen ett otroligt bra sätt att träffa nya vänner. Vi har mött många mammor/bebisar precis på det sättet och fått vänner för livet.
 
Mammas prinsessa idag...
 
 
Som pojkmamma har jag länge sett drömmande mot flickavd och deras gigantiska utbud/variation jämfört med pojkavd. Säga vad man vill men det är roligare att klä en liten tjej. Fast nu kanske ubudet förändras mkt sedan jag fick L för snart fem år (!) sedan. Då fanns t.ex. inte Kapphals Newbie kollektion.
 
 
Hatt och klänning HM. Strumpbyxor ZARA. Bib och Clips Elodie Details.
 
 
Strumpbyxor är tex ett sånt plagg som jag älskar nu och saknade som pojkmamma.
 
 
Vi som denna gång haft kräkbebis har verkligen haft stOr användning utav dessa tyg bibs. Underlättar verkligen från fläckar att hamna på kläderna och minskar antal klädbyten var dag. Clips till nappen är verkligen ngt jag rekommenderar alla. Slipper ni leta efter napparna, oroa er för att de hamnar på smutisiga golv och minskar dessutom smittorisken när barnen så lätt annars byter nappar med varandra.
 
 
Spets och volang.
 
 
Ljuvlig favorit kaninen från Maileg.
 
 
 
 
Filippas sett med bib och clip kommer från Elodie Details serie Angel Lace.
Elodie Details har preciiis lanserat sina vårnyheter och vi älskar dem.
 
 
 
Petit Royal kollektionen får mig nästan att önska på ytterligare en liten pojkbebis ;)
 
 
Det är verkligen SÅ roligt med kläder till barnen tycker jag. Speciellt de små avdelningarna har ju så mycket fint till de små. MEN så var det det där med den egna viljan!

Vårfint

Vilken otroligt vacker vårdag vi haft idag. Sångstunden blev tyvärr inställd men vi fick istället en mysig fm med finaste Tant Nea på stan inklusive lyxlunch på Waynes (inte för att den är speciellt lyxig men nästan 100;- för en kycklingwrap och en Cola är lyx jämfört med min lunch här hemma om dagarna!). Eftermiddagen spenderade jag och barnen på biblioteket. Efter köpte vi varsin av vårens första glassar som vi åt medan vi promenerade hem tillsammans med familjens pappa i solskenet. Ja. Vi har haft sämre dagar om man säger så.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vårfint i Filippans garderob. Det är verkligen den mest ombytliga garderoben här hemma. Därav är det mest de ni får se på bild här inne. L är fortfarande i samma stl som förra året när mamman hans köpte lite extra stort, jag använder leggings, linne och tunika på rutin och mannen är inte vidare bortskämd med något vidare klädkonto. Han spenderar sina pengar på golf istället. Det gäller att prioritera. En av de sakerna jag längtar efter med att börja jobba igen. Ökad inkomst och att få en anledning till att köpa nya kläder, fixa med hår och make om morgonen. Det är något jag inte väljer att lägga stor vikt vid som mammaledig!

Vintage

Idag har jag och Filippa besökt Emporia med finaste Tant Åsa. Vart inte alls speciellt imponerad av det omtalade köpcentrat. Stort, rent och luktade gott gjorde det dock men det var fortfarande ett köpcentrum och jag har lite svårt att förstå hetsen kring det hela. Lyckades tom hålla hårt i plånboken. Jag har ju totalt hängt upp mig på di där Kavat skorna till Filippa och försöker nu låta bli att små shoppa för istället köpa dröm skorna till vår prinsessa. När jag kom hem låg dock ett litet Tradera paket i brevlådan med denna söta klänningen för under 100 lappen...
 
 
 
 
 
 
Nu tid att sova. Imorgon står sångstund på schemat. Som jag njuter av att vi är friska igen nu. Förra veckan var underbar och denna bjuder på ännu mera roligheter!
 
 

Godnatt

Efter en aktiv måndag med lunch på jobb, besök på mannens arbete och eftermiddag med storebror säger vi nu "Godnatt". Allt efter våra obligatoriska kvällsrutiner. Middag, bad, saga, eventuell ersättning, tandborstning och sedan sova för bägge barnen. Kvällarna är heliga för oss småbarnsföräldrar.
 
 
I väntan på att pappa ska bli klar med maten leker vi en stund.
 
 
Såg tillbaka i foto arkivet när L var i samma ålder som F är nu. Han var verkligen mycket mer aktiv. Där är de som natt och dag trots att de är syskon. F sitter fortfarande still och plockar, studerar, pratar. Liam han klättrade, kröp, försökte ta sig ut i stOra världen. Jag är dock ganska tacksam att jag fick en lugn bebis denna gången. Lite enklare att hantera med två barn än så länge.
 
 
Filippa älskar att känna på ting. Olika material är något som alltid måste undersökas. Denna boken från Go Boken är ärvd från storebror och en klar favorit. Varje sida har ett djur där en bit är av tyg som ska föreställa päls. Den kan hon klappa på i långa stunder. När man inte är aktiv får man ägna tiden till annat. Som att prata t.ex. Filippa säger ofta mamma, pappa, tack, titta och där.
 
 
Roligaste leken är helt klart titt ut och speciellt med snutten på huvudet.
 
 
Vår älskade baby. Så otroligt lugn, glad och fylld av kärlek. Tiden sen du kom ut i världen har verkligen sprungit förbi även om jag försöker hålla fast vid varje litet ögonblick. Vår lilla prinsessa!

Måndag

Godmorgon Allihoppa!
 
Jag stannade upp sent igår kväll och fick undan en hög med papper som går med Posten idag. Det känns underbar. Avskyr sådanna där ting som samlas och skapar inre stress. Nu är det gjort och hjärtat känns lättare. Dock skulle jag gett mig ut på en morgon PW idag men snozzzade istället men jag känner att jag är på mycket bättre humör än tidigare så kanske blir mars den månaden jag orkar finna energi till träningen igen.
 
 
Under tiden intalar jag mig själv att jag faktiskt ser rätt bra ut med 20 kg övervikt och väljer att vara glad!

Nyheter...

På kalasbloggen!

1aTanden

O. Igår kom den. Filippas första tand. L.Y.C.K.A. Vi köpte självklart en rosa tandborste med lille skutt med än gång.
 
 
Som Filippa längtat efter att få borsta tänderna. Har fått hjälpa storebror varje kväll så detta var stort.
 
 
Nöjd.
 
 
Tand dreggel och magbesvär som ett brev på Posten.
 
 
Nu borstar vi tänderna och tanden varje kväll.
 
 
Pappas lockar.
 
Idag skiner vårsolen och vi njuter av helg hela familjen tillsammans!
 
 

Kavat

Här sitter jag om natten och drömmer om barnskor. Har förälskat mig i dessa underbara sandalerna från Kavat. Tror det skulle bli perfekta till Filippan under sommaren. Har Googlat som en galning efter priser men inte funnit ngt under 399;- vilket ändå är cirka tvåhundrakronor under det vanligaste priset jag funnit. Tänk att barnskor är så dyrt. Det är galet. De behöver minst två par nya till varje säsong. Gympaskor/Gummistövlar + Sandaler/Vinterkängor. Det blir många kronor för en småbarnsfamilj. Har även budat sönder mig på Tradera. Även om jag är något mot ärvda skor. Min mamma är fotvårdare och har alltid varit mycket noggrann med vad vi burit för skor. Men ser de knappt använda ut tycker jag det ändå kan vara okey men de springer iväg i pris även där att det slutligen inte lönar sig. Jag behöver absolut inte ha just Kavat utan gärna någon billigare men stadig kopia.
 
Tips?

RSS 2.0