Hampa

Det är inte ofta nu för tiden. Som jag ger er inrednings inspiration här på bloggen. O det är inte för att jag inte är inresserad längre. Utan för att jag helt enkelt inte skaffat något nytt till vårt hem på väldigt länge. Väldigt länge för att vara i blogg världen iaf. Är lite trött på att matas med nya hem konstant. Vardagsrum som görs om på löpande band. För att "hålla stilen" och varje stil är "så rätt=min"? Tror det kallas trender. Själv har jag faktiskt sålt av mycket av våra Svenskt Tenn och andra designer ting på Tradera. O my. Man får mycket pengar för designer ting där. Iaf. Pengarna har jag lagt på viktigare saker och ist för att köpa nytt har jag gått tillbaka till den stilen som passar oss allra bäst. New England. Romantiskt. Lexington. Klassiskt. Vitt, Blått och Natur. Blev SÅ inspirerad av Simplicity`s samarbete med Lexington. Jannice är verkligen så duktig när det gäller inredning och jag älskar att hon håller sig till sin stil. Även om hon skapar nytt nu och då.
 
 
 
 
Bilder lånade från Simplicity. Så otroligt vackert. Helt i min smak.
 
 
Blev så glad är jag fann dessa underlägg från Åhlens för nästan inga pengar alls.
 
 
Material Hampa.
 
 
Porslin Swedish Grace.
 
 
Vårt kök!

ÖnskeLista

O. Jag tycker det är så svårt. Att finna på ting till Filippas födelsedag. För hon är i en sådan mellan ålder. Inte bebis. Inte riktigt flicka än. På Toys R us hemsida under kategorin ålder hittade jag dock en hel del uppslag till vad vår lilla prinsessa kan komma att önska. Tycker det är extra svårt med barn nummer 2. De har ju fått ärva allting från storebror/syster redan. O även om vi fick en flicka efter en pojke och det utgör en större marknad för vad vi skulle kunna köpa tycker jag Filippa redan har det mesta. Bortskämd? Mammas prinsessa? Pappas flicka? Jo lite kanske. Vad vi köpt? En gunghäst, En docka (till), en tyllkjol (till), en My Little Pony tee och Pippikläder. Sen tänkte jag även inhandla någon liten väska och en kavel. Men eftersom många frågar. Kommer här en liten lista på ting...
 
 
 
Ett sött romantiskt litet paraply. Helst utan tryck av Disney eller liknande. Klassiskt.
 
Nu har vi redan köpt en docka. Annars hade jag klickat hem denna med en gång. Den kan nämligen krypa själv. Chou- Chou heter den och ni finner den under dockor. Kanske blir denna ändå. Det är ju fri frakt hos Toys R us på köp över 500kr just nu. 
 
 
 
Det är mycket kan och vill själv hos damen här hemma nu. Då är det bra att vi kan låta Filippa träna på dockorna medan vi fortfarande måste hjälpa henne en hel del. Att låta dockan ha en egen plats i bilen kanske inte är så dumt. Dockkläder och andra dockartiklar är annars en bra sak. 
 
Annars är allt i plast och trä välkommet till det lilla köket. Servis, mat eller bakverk. Behövs alltid mer. Eller varför inte vackra små burkar till affären. 
 
 
 
Badskum, badbollar, en plaskdamm till sommaren, fjärilshåv, såpbubblor,  etc. Det behöver inte vara så avancerat för att göra Filippan glad. 
 
Alla bilder är lånade från ToysRus!

Kalas

I fredags var Filippa hemma från förskolan med feber. Då tyckte vi det passade utmärkt att bjuda kaninerna och dockorna på ett riktigt glass kalas. 
 
 
Älskar Maileg kaninerna. 
 
 
Nöjd Filippa. 
 
 
Välkomnar gästerna. 
 
 
Jag har målat om våra gamla IKEA barnmöbler med halvblank rosa färg. Så nöjd. Ser ut som nya. 
 
 
Dukar fint. 
 
 
Det är viktigt hur alla ska sitta. 
 
 
Bjuder alla på glass.
 
 
Själv fick hon såklart en riktig glass. 
 
 
Tänk att efter snart 2 år kan jag fortfarande inte riktigt förstå att hon är min. 
 
 
Ser så alla har det bra. 
 
 
Glass är gott. 
 
 
När mamma leker. Det uppskattas. Minns att Liam tyckte riktigt mycket om just den här leken han med. 
 
I helgen har vi vilat upp oss på landet. Strålande sol på lördagen och Vi På Saltkråkan regn hela dagen idag. Filippa har tagit sig oroväckande för öronen så jag håller alla tummar och tår att det går över så vi slipper besök till doktorn och pencillin!

30 år

Jag fyller tydligen 30 år i augusti. 
 
Vad jag önskar mig?
 
En kurs i att skriva. Distans på Folkuniversitet. 
 
 
Ett besök hos en riktig fotograf. För bilder på hela familjen. Kärlek. 
 
 
En symaskin. 
 
Alla bilder kommer från We Heart it!

Mammas Lilla Hjälpreda

Tur mamma får hjälp i köket när pappa spenderar kvällen på golfbanan.
 
 
 
 
 
 
Att diska får högsta betyg från Filippa!

Birthday Coming Up

Snart fyller vår lilla prinsessa 2år. Det utan tvekan snabbaste två åren i mitt liv. Med barn nummer ett. Hann vi längta efter att de skulle ta nästa steg. Med barn nummer två hinner vi inte blinka så är tiden redan förbi. Filippa är just nu inne i en väldigt aktiv 2 års fas. Den där som man glömmer bort så snart den är förbi men är så krävande just här och nu. För det testas. Och det klättras. Det klaras av själv. Fast ändå inte riktigt. Men samtidigt. Som hon växer och blir stor. Är hon fortfarande vår lilla bebis. Iallafall. Snart är det födelsedag. O det ska så klart firas. Men i år blir det inget stort. Fortfarande för liten för eget barnkalas. Det blir fira med familjen och de närmsta. Utan krusiduller. Eller ni känner väl mig. Lite har jag självklart ordnat med. Temat blir my Little Pony. O jag tycker det är så svårt. Att komma på vad vi ska ge liten i present. För med första barnet. Är det så enkelt men syskon de har ju liksom redan allting.
 
Några ting jag funderat över...
 
Gunghäst
Pippi Kläder (Pippi är den stOra favoriten just nu men både pippi film och hus har vi sedan tidigare. O lilla gubben häst.)
Kavel. (Filippa går ofta och hämtar vår kavel för att baka på golvet. Undrar vart hon fått den idèn från?)
Sen vet jag faktiskt inte.
 
Har ni några förslag?
 
 
Happy Birthday Princess!

Instagram

Å. Som jag misstänkte. Har jag blivit en sämre bloggerska sedan jag skaffade Instagram.O de e ju så enkelt att lägga ut bilder där. Vilket ofta går före i vardagen. Sedan älskar jag ju att fota med riktig kamera. Men tiden finns ju inte riktigt där. Men jag vet att många av mina läsare här inte har Insta därför tänkte jag uppdatera lite om vad som händer och sker här hemma på våran gata i stan.
 
 
De senaste veckorna. Jag tränar mycket. Äter LCHF. Mer om det kan ni ju läsa på min vikt blogg. The game is on. Minus 18kg nu sedan i januari och jag är SÅ stolt över mig själv. När jag inte tränar försöker jag hålla mig så aktiv som möjligt. Inte så svårt med ett rörligt arbete och två barn där hemma. Förra veckan blev det storstäd och fönstren fick sig en riktig omgång. Nu är här skinande rent. Som belöning för allt hårt slit unnande jag mig ett välbehövligt besök hos frisören. Det blev lite kortare lite blondare men mycket fräschare. Helgen har vi spenderat på landet. A premiär körde ut med barnen i nya bilen. Jag tog tåget upp efter jobb. Mycket röda dagar nu och de som är lediga får passa på att njuta lite extra. Sommaren har verkligen kommit till Skåne. Jag har haft shortspremiär. Jeans shorts i lagom längd från HM. Vi har en tendens att hoppa över vår här. Det är så otroligt vackert ute. Vilket resulterar i många landskapsbilder. I veckan har Filippa varit på sin första utflykt med dagis. Hon fick välja matlåda och vattenflaska helt själv. Dessutom har hon kissat på pottan för första gången. Många små stora steg. Själv har jag även hunnit med att pyssla lite. Resultatet blev en rosettavla till prinsessan!

Giraff

Se vilken söt badhandduk från HM Home.
 
Perfekt till sommar med sol och bad!

RSS 2.0