Baka Baka Liten Kaka

 
 I veckan gjorde vi något som barnen längtat efter. Vi tjuvstartade julen med ett klassiskt pepparkaksbak. Jag hade köpt Pippis pepparkaksformar till samlingen vilket var riktigt populärt hos Filippa som bara älskar allt som har med Pippi att göra. Sen ville hon självklart baka på golvet. Precis som Pippi. Men där satte mamma stopp. Istället sjöng vi "En sockerbagare" och bakade tillsammans vid köksbordet. Liam var SÅ duktig i år. Kavlade, tryckte ut och la själv på plåten. Filippa behövde lite mer hjälp. Men bägge klarade av konsten att låta mer pepparkaksdeg hamna i magen istället för i ugnen. Precis som det ska vara.
 

Mina älskade. Tänk att jag har två barn. Två som gör alla "måsten" kring jul det SÅ värt det. För lyckan i deras ögon. Är den bästa känslan.
 
Har fått en del gjort i veckan. Julkort och foto presenter till familjen är på framkallning, barnens julkläder är i box och Filippas presenter klickade jag hem allihop från Lekmer. Skönt att få de mesta i ordning. December är en intensiv månad med så mycket annat att jag gärna gör allt detta fix innan för att det fortfarande ska vara roligt. Blir oftast inte så mycket glädje kring alla förberedelser om man är stressad. Nu ska jag sova. Blir en helg på jobb!

Vart tog tiden vägen?

Det blir ju inte så många inlägg här i bloggen. Men jag ska försöka att skärpa mig. För de är ju så roligt att gå tillbaka till sedan. Dessutom fotar jag mycket mer när jag bloggar. O det är guld värt att spara i arkiven. För tiden den springer iväg och snart är barnen stora. Liam var ju precis vår lilla bebis. Filippa var ju precis vår lilla bebis. Nu har vi faktiskt två ganska stora barn här hemma. Helt plötsligt. Sådär bara. Sen vill Filippa helst hålla i kameran och Liam inte vara med. Det gör ju det där med fotograferandet något svårare. Jag vill respektera ders känslor för när det är okey att ta bilder. Ogillar uppställda kort. Tycker inte de visar verkligheten. Nej såhär ska det vara. Liam spelar fotoboll och jag fick lov att ta med kameran.
 
 
 
 
 
 
Alltså. När blev du så stor? Vår älskade lilla fotbollskille. Det är så otroligt att se. De där små barnen som började spela i samma lag för några år sedan. Som tog bollen med händerna och sprang alla tillsammans. Ibland vart någon lite less på de hela och vilade en stund mitt på plan. Nu ser ni ut som små proffs. Som dribblar och är noga med reglerna. Eran första match har ni spelat också. Som skrivet. Vart tog tiden vägen?

RSS 2.0