Så Var Semestern Slut

För en vecka sedan var jag tvungen att dubbelkolla i almenackan. Hade det verkligen redan gått fyra veckor och det bara var en vecka kvar av semestern? Jo men det stämde. Tydligen. Så igår var första dagen tillbaka till jobb och snart tar vardagen vid även för övriga familjen. Skönt. Till viss del. För nu smakar grillat inte speciellt gott längre. Men samtidigt gör det så ont i hjärtat. Att vi nu inte ska vara tillsammans varje dag. För när vi är inne i vardagen. Rullar allt på. O vi ses så lite. Speciellt barnen och jag. O tiden tillsammans som familj blir mer intensiv med alla måsten som tvätt, städ och matlagning. Där blir inte många timmar över för att bara vara. Men det kommer ju en sommar igen. Och under tiden ska jag bli duktigare att ta vara på studerna med barnen och Andreas. 
 
Vad har vi då gjort de sista veckorna av semestern? Tyvärr tog vår flytt till vår tillfälliga lägenhet upp mycket av tiden. Och energi tog slut någonstanns halvvägs. Ni vet när ma bara vill sätta sig på golvet och lipa "jag tänker inte göra mer!" men man inte har något annat val än att fortsätta. För vi är vuxna föräldrar nu. Det går liksom inte att bara ge upp. Vi blev iallafall färdiga med barnens rum i tid till att de kom hem från landet där de bott med farmor och farfar några dagar för att vi skulle kunna flytta 24/7. Det kändes viktigast. Att de hade en trygg plats att komma till där de kände igen sig. O vilken lycka det blev. Med ett nytt legobord till Liam och leksaker som de fick se igen efter några månader i källaren. De var överlyckliga och nu är detta hemma för dem. Kändes ganska ironiskt när vi köra flyttlasset två gator ner. Det är ju ingen jätte skillnad detta för oss. Kommer bli större skillnad när vi flyttar till hus. 
 
Iaf. När vi var färdiga med flyttandet tog jag tåget upp till Stockholm. A skulle skriva kontrakt så han kom efter med barnen på fredagen. Sedan var Liam och Filippa hos mormor och myste två dagar medan vi var på bröllop. Vi hämtade upp dem på söndag kväll och de hade haft det SÅ mysigt. Vi åkte vidare till pappa där jag redan bott några dagar. Där fiskade vi, plockade 10 liter blåbär, besökte min bror och fick krama på nya kusinen och sedan hälsade på hos min farmor. På onsdagen hälsade vi på pappas arbetskamrat på landet och sedan åt vi middag och lekte hos Emma och Jonas. Det var riktigt jobbigt att lämna Stockholm. Det är ju en stor del av mig. Som bara finns i vårt liv någon enstaka vecka om året. 
 
 
 
 
Lycka att få mata och klappa hästarna. Detta var Trixi. 
 
Har en känsla av att vi kommer ha en dotter som kommer att vistas en hel del i stallet som äldre. 
 
 
Gårdskatten blev Filippas favorit. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Påväg ner till sjön. 
 
 
 
Våra barn. Mamma och Pappa älskar er. ♥
 
 
Vi fick även träffa en "vovve" som Filippa säger. 
 
 
 
 
Så obeskrivligt vackert. 
 
 
Påväg hem från Stockholm stannade vi på Kolmården. 
 
 
 
 
 
 
Vi började med linbanan för att undvika köerna där senare under dagen. Liam tyckte allt var jätteintressant och Filippa skrek högt när hon såg... en traktor! Tänk vad vi vuxa förstorar upp allt som ska ske på semestern och så är det en katt, en hund och en traktor som är det bästa. 
 
 
 
Kolmården var verkligen värd varenda krona. Så rent och vackert. Personalen var jättetrevliga och hjälpsamma. Ett tips är att köpa biljetterna online så slipper ni stå i kö för det innan ni går in. Vi köpte dessutom till för 25kr per person bokade platset till delfinshowen. Bara att gå rakt förbin kön med hur mycket folk som helst. Verkligen värt det. 
 
 
Delfinshowen var verkligen SÅ fin och blev allas favorit. Kanske speciellt Filippas. Att se hur de lyser av lycka i våra barns ögon. Det är de som är värt att leva för. 
 
 
Armbanden med mitt telefonnummer gjorde jag av pärlor från Panduro till bägge barnen innan sommaren. 
 
 
 
Efter lunch, snacks och lite koll på kartan satte vi fart mot Bamseland. Men vi hann med att se lite djur på vägen också. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Köerna till karusellerna var ganska långa men barnen var jätteduktiga som ville och orkade vänta. 
 
 
 
 
Trodde Filippa skulle tycka båten var lite läskig. Den snurrade på rätt bra. Men  hon ÄLSKADE det. 
 
 
Sedan tittade vi på Bamse teater och efteråt fick vi KRAMA Bamse. 
 
 
 
 
 
 
 
Så fint hur de byggt upp alla små hus ur sagan. 
 
 
 
Vi avslutade med att köpa varsin dunderhoungsburk till barnen som de fick fylla med godis. Sedan körde vi hem till Skåne igen. Trötta men lyckliga av alla fina minnen vi fått med oss från vår resa!
 

Bjuhrs Bröllop

Här ekar det tomt mellan inläggen. Men det är semester. Iallafall några timmar till. Och det tar vi vara på. Vill dock titta in och dela med mig av en av sommares höjdpunkter. Emma och Jonas bröllop. (Hoppas d är ok?). Jag hade äran att få bli dekorationsansvarig och är så glad att brudparet var så otroligt nöjda med hur festlokalen blev. Det var såklart ett samarbete mellan oss men det känns ju lite extra i hjärtat att vår bröllopspresent till dem blev något alldeles speciellt. Att kunna skapa en del av dagen till något de drömt om. Att få hjälpa till och vara en del av det hela.
 
 
Utöver de flesta dekorationerna och några dagars arbetskraft gav vi även herr och fru Bjuhr denna fina tavla i present. Som minne av dagen.
 
 
Entren till Lövsta gård i dekorerad skrud. Kan erkänna att jag var något nervös över att få ansvaret att lokalen var tipp topp innan kyrkan. Men förutom en bruten nagel. Gick det fint.
 
 
Älskar lyktorna som brudens mor delat med sig av.
 
 
Och. Ideèn med flaskorna blev till en av mina favoriter.
 
 
Gamla glasflaskor.
 
 
Hampa snöre och vinigrett karaffer.
 
 
 
Blommor är verkligen pricken över i:et. Bröllopsblomman var hortensia och färgvalen rosa, vitt och grönt.
 
 
Och barnmatsburkar med spets blev till ljuslyktor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min så otroligt fina BFF med sin Jonas och deras två barn. Så mycket KÄRLEK och så vackert.
 
 
 
En trälåda av äldre modell fick agera bordsplacering.
 
 
Väggen bakom brudparet var lite extra piffad. För att dölja den lite trissta väggen bakom. Och skapa lite extra blickfång till kvällens Herr och Fru.
 
 
Här har jag stansat ut hortensiablommor och fäst dem tillsammans till girlanger.
 
 
Några hundratals hjärtan blev det med.
 
 

Är så nöjd med ljusslingorna i taket och att vi fick ihop helheten så fint.
 
 
Klassiskt, personligt och dekorerat utan att bli för mycket "barnkalas".
 
 
Bordsplacering.
 
 
Fler hortensiablommor fast denna gång fästa på stora flörtkulor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brudslöjan blev pricken över i:et.
 
 
Här serverades bröllopstårtan efter middagen.
 
 
Presentbord.
 
 
Brudparet önskade sig presentkort till bröllopsresa. Vi samlade dem i en reväska för att kuverten inte skulle komma bort.
 
 
Till Emma från mig. En liten bröllopspärm. Hur vi gick från ide till att förverkliga deras bröllopsdag från dröm till verklighet.
 
 
Informationstavla.
 
 
Gästbok.
 
 
 
TACK Emma och Jonas. För att vi fick dela er dag. Ni är så otroligt vackra tillsammans!
 
 

RSS 2.0