Det Där Med Att Flytta

Oj. Det är inte så mycket av den här bloggen längre. Mitt nyårslöfte kanske ska bli att vara lite mer aktiv här? Om man nu kan ge sig själv löften si sådär två månader senare. Jag vet dock att det är många som är nyfikna på hur det går med våra flyttplaner. Så jag tänkte skriva några ord här om just det. För att stilla den värsta nyfikenheten.
 
Vi har nu kommit så långt att vi är klara med alla "små" projekt inför försäljning av lägenheten. Det har tagit sin lilla tid. Att renovera och måla alla lister, karmar och dörrar var mest tidskrävande. Sen har vi ju lagt golv i skafferiet. Målat kaklet  och bytt handtag/knoppar i köket. Möblerat om inför fotografering och visning. Det innebär att källaren nu är mer än full och även om jag försökt organisera oss är där minst sagt k.a.o.s. Dessutom har vi bytt ut alla personliga bilder i tavlor och fräschat upp badrummet. Och tusen andra små punkter som tillkommit under tiden. För de är ju just det. Att när man börjar dra i saker följer alltid annat med.
 
I alla fall. Vi känner oss klara här nu och det sista fixet som storstäd och inhandling av blomster är det sista på agendan. Nu. Ska vi bara bestämma om vi ska sälja eller köpa först? Det är klurigt. För beslutar vi en sak säger någon det andra och tvärt om. Skräckhistorier om dubbla hyror över flera år eller att helt enkelt inte hitta de där huset och riskera att stå utan bostad. Vi vet att alla bara vill vara omtänksamma och hjälpa oss genom att dela sina erfarenheter kring detta men någonstans måste vi ju ta ett beslut och det är inte det enklaste. Speciellt inte när allt blir så stOrt och livs avgörande.
 
Vi har fått lägenheten värderad och vi kommer högst troligen använda oss av Bo-laget. De är specialiserade på sekelskiftslägenheten och "vår" mäklare har sålt flera lägenheter här i föreningen. Vårt möte kändes väldigt tryggt och det är vad vi behöver just nu. Lite trygghet i stormen.
 
Nu återstår några möten med banken om hur vi ska gå tillväga och sedan lägger vi väl ut lägenheten till försäljning eller letar hus med ljus och lykta. Under tiden. Fortsätter jag med mitt nya beroende. Att se på bostadsannonser på nätet. Det finns ju så otroligt många fina. Och även om det inte är inredningen man köper är det ju de som får en att drömma sig iväg.
 
 
 
 
 
 

SÅ fint.
 
Nu ska vi fortsätta lördagskvällen med att titta på Melodifestivalen och sedan förhoppningsvis få barnen i säng i inte alltför sen tid. Vi är i en väldigt intensiv period med barnen just nu. Eller de är alltid intensivt med två barn. Just nu lite utöver de vanliga. Filippa har precis slutat med napp och blöja. Liam är fylld av mini tweenie hormoner och de bägge antingen är världens bästa vänner och hittar på mer eller mindre galenskap tillsammans eller så bråkar de. Sitta still eller sova. Gör d i alla fall inte!
 

RSS 2.0