Weekend i Danmark

Nu Ä.N.T.L.I.G.E.N är det tid för semester. I alla fall för några dagar. Imorgon bär det av. 4 dagar i Danmark för besök på LaLandia och LegoLand. Sedan återstår bara fem arbetsdagar innan mannen är hemma med oss i fem hela veckor. Helt fantastiskt underbart mysigt ska det. Även om jag vet att jag kommer hyperventilera mellan varven. Att vara tillsammans hela familjen 24/7 kan vara en aning påfrestande vissa stunder. Det är ngt vi lärt oss under våra fem år som föräldrar. Att vi inte på många år kommer bli riktigt lediga. Där finns alltid ett visst ansvar. Även om vi har barnvakt. Dagarna fylls med vardagliga ting trots semester och det är viktigt att försöka sänka förväntningarna och ge varandra utrymme för vila. Jag kommer definitivt kräva en del tid för bara mig. För precis som vi önskar våra barn en fantastisk sommar med lek och roliga ting har även vi en vilja och behov. För min del är det en stunds T.Y.S.T.N.A.D utan gnäll, tjat och trots. Mannen min han hittar ni på golfbanan, vid en sjö eller i svampskogen. På önskelistan står dessutom liiiite tid för bara mannen och mig på tu man hand.
 
MEN imorgon väntar F.A.M.I.L.J.E.T.I.D tillsammans med bad och äventyr. En resa vi hoppas blir ett minne för livet.
 
MEN först ska här packas...
 
Bild: We Heart It
 
Och DET är något som oftast faller på mammans lott. I vart fall i denna familjen. Här hemma hör det lite till. Att mamman ska gå runt med våtservetter, bananer och vatten i väskan, varma/svala ombyten om någon fryser/eller är varm, och plåster utifall att olyckan är framme. O inför sådana här lite längre turer. Tillkommer såklart en hel del andra ting för att lösa de flesta situationer utan tårar. Ur genusperspektiv skulle jag antagligen överlämna i vart fall hälften av packningen till karln men jag är för kontrollfreak när det gäller planering och skulle aldrig låta någon annan packa min väska. A:s uppgift blir istället att få in allting i bilen!

Lantliv

Ännu har semestern inte börjat men vi tjuvstartar med en helg på landet. Som jag älskar denna plats på jorden. Där vi kan sova med öppet fönster till tystnaden och vakna klockan tio hela familjen. Med naturen och Bregottfabriken direkt utanför. Dagen tar vi som det kommer. Vi finner årets första kantareller på Filippas första skogspromenad. Och när hästarna står i hagen. Är tid att skörda för att göra egen fläderblomssaft. Snart doftar lavendel i rabatterna och vi plockar hallon på strå. På eftermiddagarna dricker vi saft och fikar i farmors syrèn berså.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Titta Skrållan står!

G.L.A.D M.I.D.S.O.M.M.A.R

Blomster, Folkdans, Barn i vita kläder, Sol, Värme, Men kanske Regn, Musik, Väntan, Picknick, Västerbottenpaj, Grill, Sill, Gräddfil, Dill, Färskpotatis, Gräsfläckar, Vin, Kall Öl, Bad, Jordgubbstårta, Kärlek, Underbara vänner.
 
 
 
 

T.A.C.K världens finaste vänner för en riktigt äkta svensk midsommar!

Sommaravslutning

Idag har vi ätit vår sista lunch med Emma och Ebbe. Ja i vart fall under denna mammaledigheten. Ett avslut på en spännande tid från bebis i magen till vilda ettåringar som vi spenderat tillsammans. Vilket känns trisst i hjärtat. Men vi har alla en härlig sommar att se fram till som nu fylls av semester för de flesta och sedan en höst med nya utmaningar. Förhoppningsvis lyckas vi planera in en hel del grillmiddagar och kanske tom ensamfikor utan barn framöver.
 
Eftermiddagen har mannen spenderat på golfbanan medan jag och barnen lekt här hemma. Våra barn leker väldigt fint själva om mamman är upptagen med hushållsarbete så jag har varit väldigt effektiv och sorterat tvätt, städat och sorterat ut för smått ur garderoberna.
 
Här är förresten resultatet av helgens tapetsering av Filippans garderob...
 
 
 
 
 
 
 

Tapet Ralph Lauren!

Home Made

Det blir mycket pyssel på bloggen nu men jag vet att det är uppskattade inlägg så jag vill självklart visa er mer av vad jag klipper och klistrar om kvällarna.
 
Nedan bild på en rosa Hipp Hipp Hurra girlang till Filippans kommande 1års kalas...
 
 
 

Jag älskar dessa girlanger som går att variera i alla färger och bokstäver.
 
Vill ni se fler av mina text girlanger ser ni in hos dessa underbara damer...
 
 
och är ni intresserade av en då mailar ni mig till...
 

Ralph Lauren

Oj. Vilken härlig helg vi/jag haft. I fredags körde mannen med barnen till landet medan jag spenderade min första ensamna natt hemma helt ensam på över ett ? år. Så skönt det var att veta att jag kunde göra precis vad jag ville utan att bli avbruten. Det blev Hart of Dixie race med bästa plockgodiset från Hemmakväll, pizza till middag och jordgubbar till efterrätt. Lördagen spenderade jag med sovmorgon och senare en mycket grundlig storstädning samt att jag ä.n.t.l.i.g.e.n ordning på ngr projekt som stått på listan ett tag. Bland annat har jag målat TV bänken vit inuti, Liams rum vitt, vitt, vitt och tapetserat Filippans garderob. Mer om det i veckan. Idag har vi hejat på Liam som spelat sin första fotbolls cup och sedan vilat ut här hemma medan regnet öst ned utanför fönstren. Lite mysigt med väder variation men nästa vecka önskar vi oss sol igen.
 
När finaste Pernilla och Astrid höll Bloppis i veckan passade vi på att fynda. En helt ny oanvänd ljuvligt vacker Ralph Lauren klänning till 1års kalaset...
 
 
 
 


Såååå Fiiiiiiin!

Jordgubbstårta

Denna dagen har vi firat tillsammans med Mannens sida av släkten i solen på innergården. Filippa njöt av uppmärksamhet, skönsång och paketer.
 
 
 
Hennes mamma var sjukt nöjd över att tårtan var bakad från grunden här hemma på våran gata i stan. Min första men absolut inte sista hembakta födelsedagskaka. Denna med smak av lime, vanilj och grädde. Toppat med Jordgubbar och en liten etta till vår ettåring!
 

Hipp Hipp HURRA

O vilken födelsedag vi firat...
 
 
Finaste Svenska Flaggan Från Maileg.
 
 
Vita och Rosa Ballonger.
 
 
 
Mammas favoritblomma pelargon på vackraste Estrid Ericson brickan med rOsa elefanter.
 
 
Nyvaken 1-åring.
 
 
Omslagspappret vart en stOr favorit.
 
 
O väskan i paketet skulle öppnas med detsamma.
 
 
O där i låg "ekta perlor".
 
 
Som fått vara med under hela den stOra dagen.
 
 
Efter lunch tog mamma några bilder till fotoalbumet. För att minnas. Självklart med rosett i håret.
 
 
O ballerina kjolen.
 
 
Förevigat.
Världens V.A.C.K.R.A.S.T.E dotter.
På denna bilden väldigt lik farmor sin som liten?
 
 
Min docka dansar.
 
 
O vår rosa dag fortsatte tillsammans med stOrebror och pappan.
 
 
Med ROSA födelsedags Cup Cakes.
 
 
Som Filippa självklart fick äta av egen vilja.
 
 

L.Y.C.K.A
 
T.A.C.K för alla era gratulationer via sms, på facebook och inte minst här på bloggen. Aldrig kunde vi föreställa oss exakt hur ljuvlig vår lilla dotter skulle bli. Allt vi kunnat önska och mer. Filippa. Vi älskar dig över allt!

Grattis På Födelsedagen

Hipp Hipp Hurra 
 
 Vi har precis väckt vår prinsessa med "Vi Gratulerar" och "Ja må hon leva". Till Filippans stOra glädje. Öppnat presenter har vi också gjort och mammas/pappas val vart succè. Nu bär det iväg på födelsedagslunch med goda vänner!

Dansa Min Docka

Då var en underbar helg tillsammans med pappa/morfar förbi. Vi har bland annat spenderat tiden på Ystad djurpark med barnen vilket vart succè. Dessutom har vi tagit vara på solen. Badat. Grillat. Ätit middag på gården. Imorse vinkade vi hej då innan vardagen tog vid igen. A till jobb. L till dagis. Jag och Filippa. Hade sista mötet i föräldragruppen på BVC. Mysigt att se hur stOra våra barn blivit. Trots det kan jag  inte riktigt kan förstå. Vart detta året tog vägen?
 
 
Morfars present till Filippan!
 

Prinsessefint

Vi firar Prinsessan Madelines bröllop tillsammans med hela Sverige och förbereder för ett års kalas. De flesta detaljerna är nu färdiga inför det stOra kalaset om en månad. I helgen har jag även bakat första födelsedagskakan till morgondagens fika och tårtbottnar till måndagens kalas. Dessutom har jag ä.n.t.l.i.g.e.n lyckats skapa små söta rosa Macarones.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har klippt och klistrats en hel del här hemma!

En dag på Stranden

Vi har firat nationaldagen med barnkalas, storhandling och en eftermiddag vid havet. Kunde inte bli mer perfekt än så. Dessutom har jag hunnit med att baka en cheesecake till första födelsedagsfikan som blir med morfar och morbror/Gudfar nu på söndag.
 
 
 
 
 
 
Första badet i havet vart en succè!
 

Storebrors Val

 Eftesom födelsedagar är stOrt i Liams värld. Har han länge funderat över vad han ska köpa till lillasyster i ett års present. "Jag ska köpa henne en fin klänning mamma!" sa han första gången ämnet kom upp och mitt hjärta smälte. Dagens tur till leksaksbutiken resulterade dock inte i någon klänning utan valet föll istället på...
 
 
Prinsessor.
 
 
Badlek och Såpbubblor.
 
 
&
Sötaste kortet från sötaste storebrodern!

Ny Favorit

Jag har börjat stanna uppe alldeles för sent om kvällarna. För att se en nya favoritserie. Hart of Dixie. Tack för tipset Frida.
 
 
Dagen idag har börjat med lek i stadsparken tillsammans med Renata och Iris. Nu vilar Filippan och jag funderar på om inte jag ska ta och göra samma sak. Ska bara några saker först. Sen vaknar hon säkert igen!

Maileg

Slutet av Maj. Början av Juni. Är en såndär. "Nuhänderalltpåengångmånad". Precis en sådan dag var det idag med avslutning på förskolan/sista fotbollsträningen för VT och styrelsemöte. Puh. Jag har verkligen försökt att göra mig av med så mycket måsten som möjligt men på något vis verkar de alltid komma ikapp mig. Nästa vecka dock. Tänker jag bara njuta. Vara lycklig i att vår dotter fyller ett år. Och det ska firas.
 
 
 
 
Denna fina sängen till sina Maileg kaniner är födelsedagspresent till prinsessan från Gudfar/Morbror. Imorgon ska jag och Liam ta en tur till ner i stan för att finna en present till Filippan från storebror. Liam har talat länge om detta och har många funeringar kring den perfekta presenten till lillasyster. Ska bli spännande att se vad det blir!

Plask

Vi är på landet och har det mer än bra. Behöver jag skriva att vi ÄLSKAR vårt Österlen. Avkoppling.
 
 
 
 
 
 
Det absolut bästa Filippa vet är att bada. Hon plaskar och skrattar. Vill aldrig att det ska ta slut. Allra bäst är såklart att bada i badkaret i sommarstugan tillsammans med storebror!

RSS 2.0