Pinsessa i Vitt

Denna månaden innehåller ingen shopping för familjen. Mamman har nämlígen lyckats med konsten att ansöka om lägstanivå dagar istället för sjukpenninggrundande dagar. Så kan det gå när man är trött och ordnar med viktiga saker. Å väl. Vi har varandra. Och kan leva på kärlek. Men eftersom jag inte bloggat på länge. Har jag inte hunnit visa er en del av vår nyheterna i Filippas garderob.
 
 
 
 
Vit romantisk klänning från HM. För vitt är verkligen en bra färg för små prinsessor som äter själva och kryper. Kunde dock inte motstå denna ljuvliga skapelse.
 
 
 
Preciiis sådanna här spetstrosor från Lindex hade jag som liten. Under klänningen en varm sommardag. Den tiden då mamma fortfarande fick välja mina kläder. Tydligen vägrade jag allt utom mjukisbyxor och trikåtopp efter två års ålder.
 
 
Baslinnen med spets från Lindex stOr tjejsavd. Perfekta att sova i.

Hälften klart Hälften kvar

Då har en månad gått och jag har inte ätit godis, glass, choklad, kakor, chips eller annat onyttigt och numera onödigt. För när jag ändrat min kost blir grekisk yoghurt 3,5% med färska jordgubbar och en klick honung något jag längtar efter istället för vitt socker och fett. Jag unnar mig något nyttigt istället och därmed även att må bra. För det gör jag. Visst finns där fortfarande stunder som är svåra då jag längtar efter att ge efter för frestelser eller finna en quick fix men jag känner mig överlag starkare och gladare än vanligt. Motionen sätter igång endorfinerna och nu går det på automatik att gå ut om morgonen. Maten äter jag enligt VV dock försöker jag tänkta lite mindre pasta, potatis, riis och bröd.
 
Denna vecka är första veckan jag har ätit upp mina veckopoints och trots detta. Minus 1 kg på vågen. Jag hade hoppats på 2. Men jag stod i vart fall inte still. Och jag ska inte vara så hård mot mig själv. Jag gör ett bra jobb.
 
Totalt minus 7 kg.
 
Nu går vi in i andra hälften av min 8 veckors period och jag önskar så att jag klarar gå ner 8 kg till. Det kanske dock är lite högt satta krav eftersom det inte går lika snabbt nu som i början men skam den som ger sig. Hur går det för er?

Världens Tråkigaste Blogg

Ja. Det är väl inte världens roligaste blogg det här. Eller mest uppdaterade heller för den delen. MEN ni vet ju varför. Natta 22.00 och uppstigning 06.00. Håll i er nu. För igår var denna mamman ute och sprang. Det var väl att ta i. Men jag tränade i intervaller. Oj. Jag har ingen kondition kan jag meddela. Väntade mig ingenting annat heller för den delen. I vart fall. Stolt är jag. Att jag gjorde det. Krossade min bekvämlighetszon. Nu blir det inget mer små luffsa runt om morgonen för den här mamman. Har ska vattnas blodsmak i munnen. Gahhhh.
 
Utöver detta har följande skett i våra liv. Vi har spenderat tiden tillsammans med Renata, Iris och Emma, Ebbe. Dessutom hunnit mysa lite med våra vänner som precis blivit fyra. Varit på tio månaders kontroll på BVC där det konstaterades att Filippan nu är 70 cm lång och väger 9090gram. Därav en alldeles perfekt prinsessa som älskar att slå saker mot varandra och plocka med pincettgrepp men inte på beställning. Annars kryper och klättrar vi på här hemma. Pratar och sjunger gör vi också. Det absoluta favorit ordet just nu är TACK.  Ja och inte att glömma. Det som håller oss lite extra sysselsatta. Filippan har fått öronhinneinflammtion. Stackars.
 
I övrigt har jag lyckats avsluta inte mindre än tre projekt för styrelsen och beställt inbjudningskorten till Filippas 1 års kalas. I helgen ska här bakas. För på lördag är det dop för Amandas Viggo och jag hjälper till med dekorationer, cake pops och muffins.
 
 
Det går så himla bra för mig att göra ingenting. Men om några veckor. När min åtta veckors träning är slut. Och innan nästa period börjar. Ska jag ta en helg för mig själv. När jag kan sova hur länge jag vill. Äta när och vad jag vill. Gå ut eller stanna hemma om jag vill. Se på tjejfilm och dricka Cola. Kanske läsa en tidning. Eller varför inte en hel bok? Gå i pyjamas hela dagen och äta för mycket Vespa Pizza till middag med Ben & Jerry`s till dessert. Men framför allt ska jag lyssna på tystnaden! 

Status

Preciiiis när jag trott. Att NU blir det lungt. Nu har jag avslutat, tackat nej och fokuserat. Så slår en virrvelvind ned och allting känns övermäktigt igen. Bara att börja om från början. O det är ju så j-a tråkigt att läsa bloggar där det skrivs A men inte B. Men jag vill bara förklara varför jag inte är här så ofta nuförtiden. Konstant dåligt samvete. Känns det igen? Ska försöka hålla humöret upp dock. Vecka 4 av 8 i jeansutmaningen och jag är GALET stolt över mig själv. Nu går jeansen upp över halva gumpen och det är faktiskt mer bevis på mitt hårda arbete än minus ett kilo hit eller dit på vågen. Jag ger inte upp. Trots att jag skulle vilja trycka både choklad, chips och läsk. Hur går det för er?
 
 
Ja. Det ska jag.
 
SÅ fint Fikonträd i plast från IKEA för 99;- Vill ha. Tur priset passar min månadspeng perfekt. Har precis betalt de nedrans räkningarna. Oj som jag längtar efter en normal heltidslön igen!

?

Sitter och grubblar över VARFÖR jag inte tappat i vikt denna vecka. Har kommit fram till att mitt otroligt stora intag av frukt kan vara en anledning? Har läst mig till att mer än fem frukter om dagen är lika mycket socker som i en halvliter läsk. Gah. Jag vet inte vad jag ska njuta av om jag inte får min fruktssallad om kvällarna. O numera en skål med jordgubbar och mjölk. Har dessutom uppmärksammat att di där nötterna som jag äter. Mandlar oftast. Inte är en bra idè heller. I stor mängd iof och jag äter 5-10 om dagen men i vart fall. Tänket med VV är att man ska kunna äta av allt men frukt är gratis vilket innebär att jag kan äta fritt av detta. Får nock tänka om lite. Lite morotsstavar om kvällarna kanske är ett bättre alternativ. Eller vad säger ni. Vad har ni för tips?

En Stund För Mig

Galet härligt vårväder Lund bjuder på idag. Vi har startat morgonen lungt här hemma. A och F har vilat medan jag och L handlat lördagsgodis i närbutiken. Till L då. Här äts det inget godis. Å nej. Är inne i slutet på 3/8 veckor och har nu lärt mig att stå över både glass, godis, läsk, kakor och diverse andra sockerprodukter. Tyvärr tror jag (okey jag har stått på vågen imorse trots att det inte är på måndagar förrän det står i sten) att jag står stilla denna vecka vilket är trisst eftersom jag slitit mer än någonsin. Det har varit lååånga dagar med bägge barnen hemma och jag har klarat av att stå mot när jag egentligen kännt att jagmåsteätasockernuomjagskaöverlevaentimmetill. Dessutom har jag varit ute och promenerat fyra av fem promenader klockan 06.00 och en promenad på kvällen. Plus min söndagspromenad som sker imorgon för en perfekt avslutning på veckan. JAja. Nästa vecka kanske ger dubbela resultat ner istället?
 
 
 
 
Har nu skickat iväg man och barn till parken och tänkte inte göra någonting alls de kommande timmarna. Härligt!

Mitt Forna Jag

Har inte insett förrän nu. Hur mycket jag saknat min kropp och min själ. Hur mycket agg jag hyst inom mig i flera år för att jag accepterat att sätta mig själv efter allt och alla andra. Har försökt att acceptera, skratta eller kväva min situation. Dessa tre veckor utan frestelser har fått mig att inse att för var ting jag gör för mig mår jag så otroligt mycket bättre. Jag kommer alltid ha ett komplext förhållande till mat och träning. Tror inte det kan komma att falla sig naturligt i vuxen ålder. Därmot är det något jag kan välja i mitt liv. Jag är hård mot mig själv. För det är jag värd. Tänk om jag kunde ägna all den energin som gått åt till oro och ångest till något positivt istället. För sån är det. Att det kan visst vara svårt att stiga upp tidigt om morgonen för att träna men när det är gjort är det så himla mycket enklare i jämförelse med att leva i förnekelse. Precis som med allt annat tungt i livet.  Nu vägrar jag acceptera något annat än att sätta mig först. Jag har lärt mig att säga "Nej tack!", stoppa mig själv för att finna fokus och ladda med ny energi i form av ting JAG väljer. 
 
 
 
 
 
 
 Jag närmar mig trettio. Vet inte vart åren tog vägen. Men jag välkomnar både kråksparvar, gäddhäng och tyngdlagen. Ålder är sexigt. Det finns så mycket mer där inombords. Visdom. Fast det är vi som väljer vad vi vill göra med den. Jag kommer aldrig ge upp hoppet om den där lilla själen inuti. Det som får det att glittra i ögonen. Lyckan!

Vår

Ä.N.T.L.I.G.E.N är våren hos oss. För att stanna. Har vi bestämt. Trisst dock. Att jag är hemma med en liten L med feber som kommer och går. Vi har dock smygit oss ut för en glass och fika på innergården. Lite frisk luft kan inte vara fel. Speciellt i denna underbara vårsolen. Längtar SÅ till nästa år då vi förhoppningsvis har trädgård att njuta solens strålar i. Tills dess prickar jag av fler punkter på att göra listan. Har bland annat beställt inbjudningskort till Filippas 1 års kalas och lagt upp ett tyg  till kalasbordet. Kvällen avslutade jag med en runda runt staden.
 
 
 
 
 
 
Förberedelse inför kommande 1 års kalas. För vår prinsessa. Småblommigt, volang och rosa.
 
Filippa hon ägnar dagarna här hemma till att krypa. Massor kryper hon. O hon är så nöjd. Fast nu börjar hon klättra på ting. O de e hon ju inte riktigt redo för. Så mamma får passa, passa,passa. Hon är så roligt nu. Säger tAck, kan visa var lampan är och ÄLSKAR att dansa!

Lindex

Hemma med bägge barnen idag. Liam har feber. Eller hade imorse. Nu är han som vanligt. Rastlös och vill leka. Medan Filippa vägrar sova om jag inte är hos henne och annars gnäller oavbrutet eftersom hon är trött. Kan någon dela mig på två?
 
I vart fall. Några Lindex favoriter till er med små prinsessor...
 
 
 
Så Fint!
 

Flickigt Eller Jag Menar Prickigt

Ett litet kvällstips till er såhär när fåglarna kvittrar om våren utanför våra fönster. Eftersom jag tycker utbudet i flickkläder är sisådär nu när Filippa kommit upp i storlek håller jag även ögonen öppna på avdelningarna för de lite större flickorna. Där kan man faktiskt fynda toppar som till de yngre blir klänningar. Som denna underbara skapelsen nedan. Som vi matchar med leggings i en annan favorit. Randigt.
 
 
 
 
 
Från HMs stOrtjej avdelning!

-1,5kg

Då startar vi vecka 3/8 med minus 1,5 kg på vågen och det måste jag vara nöjd med efter förra veckans ras på inte mindre än 5 kg. Nästa vecka hoppas jag på ytterligare 2 minus. Är så grymt stolt över mig själv som inte gör några undantag. Totalt minus 6,5kg.
 
 
Under dagen har symaskinen gått varm här hemma. Har sytt en kudde till Filippas vagn av restbitar utav Estrid Ericssons elefanter och ett sött rosa bäddset med spets till docksängen. Dessutom hann jag med att sytt i lite knappar, lagat hål och andra små ting som legat på hög är nu som nya.
 
Nu ska jag ta hand om min lilla kille som kom hem från dagis feber varm!

Fix och Trix

Oj. När man glömmer sitt lösenord in till bloggen. Då är det tid att uppdatera igen. Dagarna blir så korta när jag lägger mig 22.00 om kvällen. Iof blir det kanske inte så mycket vettigt gjort de där sista två-tre timmarna jag brukar hålla mig vaken i vart fall. Jag håller hårt i min diet och mina nya regler kring livet vilket resulterat i att jag  mår bättre än någonsin. Har försökt att bli duktigare på att säga nej. Framförallt stoppa mig själv från att skapa fler saker att göra även om det är roliga ting. Har så smått börjat minska ner den där högen av små projekt som väntat runt om i lägenheten och för varje sak mindre mår jag liiiite bättre. Kändes som om jag inte kunde andas där ett tag.
 
I helgen har jag utöver att se vår dotter krypa för första gången (!), träffat världens finaste nyfödda baby Alexander som fått mig att inse att vi definitivt inte är "klara" med barn än och ordnat med vår tavelvägg i vardagsrummet. Jag vet att det är lång tid kvar men vid denna tiden nästa år lägger vi ut vår fina sekelskiftslägenhet centralt i stan till försäljning och jag har redan börjat tänka på detaljer kring detta. När solen kommer får jag alltid lust till projekt hemma och ja numera får det gärna vara lite förberedande inför vad som komma skall.
 
Finner mycket inspiration från Alvhem.
 
Därav. Inga personliga bilder på väggarna utan lite text och konst istället.
 
 
 
 
 
 
Här i Skåne bjöd söndagen på strålande SOL och jag hoppas det håller i sig. Imorgon startar jag definitivt dagen med PW. Vägning imorgon bitti och banne mig minus 2 kg ska det stå på vågen. Jag har slitit ska ni tro. INGET godis, kakor, chips, eller onödigt socker på två veckor idag. Fem snabba promenader i veckan och strikt kost. 6 veckor kvar till nästa platå och jag känner att den här gången kommer jag nå mina mål. För jag har bestämt mig!

Rent Hus

  Idag har varit en såndär riktigt härlig dag. Har verkligen kommit in i underbara rutiner med motion, mat och sömn som får mig att må SÅ bra. Lite mycket på agendan fortfarande men det börjar bockas av och plötsligt känns det som om jag kan andas liiite lättare igen. Efter middagen ikväll körde jag igång en riktig storstädning här hemma. Det har vekligen inte prioriterats på senaste och jag har blivit lite för duktig på att släcka lamporna och tända ett doftljus i kaoset MEN nu så är här rent och nybäddat. Jag ÄLSKAR att lägga mig i rena lakan vilket är vad jag ska göra nu för klockan 22.00 säger jag God Natt. För det är jag värd.
 
 
 
 
Om det är någon av er i Lunda omrdådet som är intresserade av en sådan sänggavel som vi har som är helt ny och omålad har min lillebror en till salu. Vid intresse maila mig till familjelycka@live.se.
 
 
 
 
 
 
 Imorgon kommer finaste Amanda på lunch för att se vad jag pysslat samman till Viggos dop. Det ska bli jätteroligt och jag hoppas verkligen de tycker om det nästan färdiga resultatet!
 

Snickarbyxor Med Kärlek

 Har startat upp dagen med en promenad i solen. Ljuset är verkligen fantastiskt nu. Härligt att vakna till strålande väder och att kvällarna blir längre. Nu ska vi snart bege oss på lunch och ytterligare promenad. Denna gång med vagn.
 
 
 
 
 
 
 
 Dessa snickarbyxorna i shortsmodell från HM har bott i Filippas garderob en stund i väntan på sommaren. Har haft jättesvårt att hitta fina shorts i stl 80-86. Dessutom tycker jag det är krångligt att välja stl. Vi använder stl 74 nu. 75% av garderoben kommer vara oanvändbar vid stl 80 vilket är ett år. Det känns onödigt att köpa alltför mycket stl 80. Dock vill jag inte köpa stl 86 riktigt ännu eftersom det kommer vara för stort i början av sommaren och möjligtvis besvära lilla damen när hon ska börja krypa och gå. Visst kan man vänta in i de sista men jag tycker om att vara förbered och inte behöva springa runt i butikerna när allt är slut!

Välkommen På Kalas...

Jag har uppdaterat på kalasbloggen till er!!!

Tycker Inte Om Att Vänta

Eftersom jag själv är väldigt otålig när det kommer till spännande ting. Vill jag leverera vinnare på utsatt datum. Därav presenterar jag härmed vinnaren i tävlingen om av ett valfritt tygband från underbara Nyblom Kollen.
 
 
GRATTIS...
 
Postat av: Janni - Mama till Lilly & Loah   

Jag skulle bli jätteglad om jag vann hipp hurra bandet i ljusblått då vi har ett dop för vår son coming up här i sommar och flera födelsedagar där bandet skulle komma väl till användning både som dekoration, vid dukning och även paketinslagning :) Jag har gillat på Facebook!
Håller tummar och tassar här hemma nu för vinst!!

     2013-04-07 @ 13:14:04    
 
Maila mig dina adress uppgifter till familjelycka@live.se så kommer det ljusblåa Hipp Hipp Hurra bandet på Posten.
 
TACK för en underbar blogg och dina peppande kommentarer här på bloggen. Det gör mig alltid lite extra glad!

Jeansutmaningen 1/8

Första veckan gav resultat med råge på vågen.
 
Minus
-
5KG
 
 
Men jeansen går fortfarande bara på till under gumpen så det är bara till att fortsätta. 7 veckor till nästa platå. Veckor helt utan godis och undantag. Där jag går och lägger mig senast 22.00 och tränar regelbundet samtidigt som jag äter enligt VV.
 
Hur går det för er?

Helg

Jag har inte försvunnit. Om ni undrar vad jag är upptagen med. Är det att finna fokus i livet igen. Jag har haft alldeles för många projekt på G för mitt bästa. Faktiskt så att hela jag har försvunnit. Inte nu längre. Jag sätter mig själv först. Upp 06.00 för träning. Riktigt petig med vad och hur mycket jag äter enligt VV och somnar senast 22.00 varje kväll. Efter en vecka känner jag mig redan som en mycket gladare och sundare människa. Ska bli spännande att se vad den stenhårda 8 veckors perioden jag satt som första delmål kommer ge för resultat. Imorgon är första vägningen.
 
Utöver detta. Har jag haft min fantastiska mamma på besök som tagit hand om oss. Jag har fått shoppa, SOVA och fotvård.
 
Annars har jag spenderat tiden med min nya favoritserie på SVT...
 
 
Ses imorgon!

För Att Jag Bestämt Mig

Jag är så stressad och trött. Att jag har ont i ögonen. Min värld snurrar. Jag spinger men kommer ingenstanns. Ett steg fram. Två steg bak. Men om jag ska lyckas vända detta. Kan jag inte skriva långa meningar här. Utan måste försöka återfå fokus på det jag behöver. Har i vart fall blivit tvungen att ifrånsäga mig vissa ting som jag önskar jag hade tid till. För jag har ett mål. Jag ska bli av med min övervikt. För att göra det. Måste jag sova. 22.00 varje kväll. Annars finns inte ork till att träna och stå emot frestelser.
GOD NATT!!!

Köksvåg

Har startat dagen med PW. Känns som jag skulle orka öka tempo mycket mer om jag bara slapp detta onda skavsår på ena foten. Jag förstår inte. Använder samma skor som jag haft ett tag och aldrig haft besvär av dem förr. Är tom mina fötter feta nu? I vart fall. Fick en utmaning av min underbara vän Linnea. Kanske fler som vill hänga på? Vi skulle kunna köra tillsammans här på bloggen? Peppa varandra. Den som vill kan givetvis skicka in bilderna vidare till Olga.  
 
 
 
 
Har köpt mig en köksvåg från Åhlens så nu kan jag verkligen inte fuska med VV måtten!

Tävling i Samarbete Med Nyblom Kollèn

Vad kan väl vara härligare än att vakna till solens strålar som värmer skönt genom fönstret och doften av nyutslagna pelagonier. Äntligen är våren här för att stanna och jag önskar mig allt i Nyblom Kollèns vårkollektion.
 
  En vitaminbomb av dova färger som garanterat trollar bort vintertröttheten direkt. Tänk känslan att öppna upp altandörrarna för att låta gardinerna dansa fritt i vinden. Duka till frukost på verandan med nystrykna dukar och servetter. För att sedan slå sig ned i altanens rottingsoffa med en nykokt kopp kaffe för att luta sig tillbaka på de nyfluffade kuddarna och se ut över trädgården som står i full blom.
 
 
 
 
 
 
Nu kan NI mina fina läsare vinna ETT VALFRITT TYGBAND från Nyblom Kollèn . Välj bland flera olika vackra band och skapa små söta flaggor , bordsdekorationer eller varför inte slå in paket med lite extra omtanke.
 
Det ni behöver göra för chans att vinna...
 
 
Se ut vilket tygband du skulle välja vid vinst och kommentera detta inlägg med val av band och vad du skulle använda det till.
 
För extra vinstchans delar du tävlingen på din blogg.
 
Tävlingen avslutas söndag den 7e April.
 
L.Y.C.K.A T.I.L.L!!!

Vintage - Ett finare ord för Begagnat

Mot alla odds. Började jag dagen med en PW. Ville gråta halvvägs. Men mindes vad siffrorna på vågen sa till mig denna morgon i april. Jag har lyckats med konsten att lägga på mig allt som jag bantade ner efter graviditeten med Filippa. Vill inte ens skriva om ett. Men lika bra att ha det svart på vitt. Att jag nu väger mer än jag någonsin gjort ogravid. Igen. Att jojo banta har sina tydliga resultat. Uppåt. Nu måste jag försöka hitta en balans. Fy jag mår så jäkla dåligt utav detta. Börjar få problem med mina knän och har ingen ork. Ja,  jag andas tom som en tjockis. Vill så gärna ner allt igen. Och ja jag har ursäkter men ingen som egentligen är tillräckligt bra. För det finns väl inte !?! I sånna fall har jag säkert användt den. I vart fall. Jag vet inte vem jag ser i spegeln längre. Min forna jag är lååångt borta.
 
 
 
 
Kom på att jag helt glömt av att visa er klänningarna och skorna jag köpte av Carola för cirka inga pengar alls. Även mamman skulle behöva sig lite nytt nu när solen skiner men det känns så surt att köpa nytt när garderoben hade passat minus tio kilo.
 
Nog pratat om vikten. Förutom att nu kickar i vart fall jag igång mitt nya liv. Med PW och VV. O denna gång ska jag banne mig klara av ett.
 
Idag bjuder dagen på lek med Emma och Ebbe. Vi ska försöka fånga Ebbe på bild och det kan vi välja att kalla dagens utmaning. Han är minst sagt mer rörlig än Filippa!

Bloggradar

Jag blir så otroligt glad över alla era kommentarer (även om jag är slarvig med att svara fort... skäms och lovar bättring) och mail. Tusen TACK till er alla.
 
För några veckor sedan fick jag ett mail från Anna på Bloggradar. De ville låna fotot nedan från min blogg och skriva några rader om Hemma På Våran Gata i Stan. Jätteroligt tyckte vi och gav självklart vårt godkännande.
 
 
HÄR kan ni läsa om oss.
 
Tack BLOGGRADAR för era snälla ord!

Glad Påsk

Hej Allihoppa och Glad Påsk Till Er Alla!
 
Det blev en oplanerad bloggpaus under Påsken. Med hela familjen ledig blir det inte mycket tid prioriterad framför datorn och med lite huvudvärk på det beslutade jag mig för att återkomma till er senare. Sagt och gjort. Nu är vi tillbaka i stan.
 
Vi har spenderat vår Påsk på ett soligt och snöigt Österlen. Landstället bjöd på vila, påskmat, godis i massor, konstrunda, glasspremiär i Simrishamn, pyssel och bakning med barnen som med dekorationer resulterade i en riktig påska kaga nedan.
 
 
 
Känner mig minst jäst och imorgon är startskottet för ett April i hälsans tecken.
 
LOVAR att försöka svara på alla era kommentarer snarast. Blir SÅ glad att ni skriver till mig och så är jag slarvig med att svara. Skäms!

RSS 2.0