Tapet

Ni som läste tidigare i veckan vet att jag var på besök hos stadens tapetserare. Ett besök som fick mig till beslutsångest. Tanken är en fondvägg nu när L har fått så fint i sin hörna.






En favorit. Svarta moln på vit bakgrund. Enkel och grafisk. Rädd att det blir för mycket till våra grå moln på sänglakan och rislampa från Gunilla Axen?




Molnen finns även mot blå bakgrund. Har dock tankar om att försöka byta ut ljusblått mot grönt. Ljusblått känns väldigt bebis och L börjar bli en stor kille nu. Fast moln kanske också är lite för mycket bebis?





Mysig teknad stad. Lite 70 tal. Känner mig av någon anledning dragen till denna. Det estetiska i mig vill liksom krypa in i bilden. Ser framför mig hur vi fantiserar ihopa sagor om vem som bor i de olika husen, vilka de är och vad de gör. Dock rädd att det ska bli lite för mycket som händer på väggen med alla hus och träd?






Staden finns även i blått och grönt. Återigen vit, ljusblått eller grönt?




På senare tid drömmer jag om ett hem som inte ser ut precis som i alla inredningsrepotage. Vill ha lite platina över oss. Här ska synas att vi bor och vårt hem ska symbolisera vilka vi är. Önskar jag kunde släppa alla perfekta spärrar och go galen med färg men visst lockar det att ta den enkla vägen ut med vit- och blårandigt?





Eller varför inte möta tankarna med en rutig medelväg? Såg ett repotage någonstanns ifrån där de gjort ett barnrum med rutigt tapet. Väldigt 70 tal tror jag men attans vad läckert.

Alla tapeterna kommer från min absoluta favorit Sandbergs och nu får ni hjälpa mig att välja.

Annars har dagen varit. Jobb. Trött. Positivt dock att imorgon är det månadag och första dagen i veckan för de flesta medan jag snart har helg och det närmar sig min frisörtid med stormsteg. Jag längtar. På väg promenerandes till jobb idag fick jag riktiga vårkänslor men kände mig dösunkig i mina svarta kläder, mitt risiga allt i allo och min breda utväxt. Imorgon ska jag köpa mig ett par promenadskor och ta första steget till ett mindre sunkigare jag!




Helg





Tiden går galet snabbt. På måndag är det redan mars och jag som inte hunnit tänka februari än. Ganska skönt egentligen med tanke på vilken årstid vi går mot. De senaste dagarna har det töat ordentligt här i Skåne och ingen är gladare än vi. Drömmarna vi har om lugn semester på landet med sol i ansiktet, dagar vid havet och grillat till middag känns lite närmare.

De senaste dagarna har fyllts med mysig fika tillsammans med Nathalie som gav massor av energi, jobb och som för de flesta andra såhär vid löning lite shopping. Är mycket vi behöver just nu. Är dålig på att prioritera utseende i form av smink,kläder och hår framför inredning. Så mycket enklare är det att inreda än att vara tillags med sig själv. Dock vägrar jag en till sommar då jag inte kan känna mig någelunda bekväm i mina kläder så denna månadens fickpeng gick till att fylla upp sminkförrådet med i princip allt, artiklar till hemma SPA och underkläder. Ett besök till min frisör är bokat till nästa vecka och löparskor står på inköpslistan. Tanken är att jag börjar där och köper kläder när jag förhoppningsvis tappat de där fem sista.

Finns farligt mycket fint ute i butikerna nu. Blev en del små ting till L från HM också. Vår kille växer som aldrig förr. Som tur är tror jag storlek 98 kommer bli ett tag. Två blå randiga toppar från The Blues kampanjen, två andra toppar i rött och en dunväst till vårdagar som bjuder på varmare väder blev denna månadens inköp. Nästa månad står gummistövlar, nya gympaskor och vårjacka på prioriteringslistan. Här hittat ett par fina gummistövlar för bra pris från Viking. Det är inte lätt att hitta fina barnkläder till små killar tycker jag. Allt är med hemskt tryck, för dyrt eller slut så jag har lärt mig att det gäller att slå till när det finns i butik men det är inte alltid lätt när slantarna är få. Mars är en månad som bland annat innehåller utgifter som en födelsedag. Snabbare än vi hann säga bebis har vår son nämligen gått och blivit 2 år vilket ska firas med paketer.

Vi planerar att ge L en trehjuling och lite andra leksaksting. Har fått lite förfrågningar vad han önskar sig och vi vet att det kanske inte är det roligaste men om vi föräldrar får vara med på ett hörn är kläder en väldigt uppskattad gåva eller pengar till sparkontot. Vi har själva allt ut vissa ting L saknar men utan att låta tråkig nu när vi blivit fyra här hemma behöver vi inga fler leksaker som tar plats. Nej, vi är inte fyra som i en till i magen utan jag skriver om Ls nya bebis. På senaste tiden pratas väldigt mycket om bebisar här hemma och en viss mamma kunde inte låta bli att handla hem en pojkbebis i fredags. Har en önskan om att bli farmor en dag och tycker det är bra om L redan nu tränar som pappa. Det ska börjas i tid.

Något annat som det har börjats med i tid är flickvänner. L har nämligen kärat ner sig i en Sofie på dagis. Hennes namn är det första han säger på morgonen, ibland vaknar han mitt i natten och ropar efter henne precis som hundra andra gånger under dygnet. Sötaste blir tom lite generad då de träffas på morgonen på dagis och vågar inte gå in. Sött som socker.

Annat söm är sött är vår blåbärspaj som vi bakat under kvällen. Har intagits till  Melodifestivalen som står på i bakgrunden men jag tycker inte det är något speciellt i år. Imorgon är det jobb men vad gör väl de då veckan som kommer innehåller besök av både mamma och lillebror. Vi ska steka köttbullar, koka kalops, baka kanelbullar, gå på lekland och fixa några ting här hemma men det vet dom inte ännu ;)

Någon som kan tala om för mig vad veckans blomster kallas?


Farlig







Idag vaknade jag med grus i ögonen. Eftersom det är lite tidigt för pollen misstänker jag ögoninflammation och skippar därav sminket och för att citera en viss Hollywoodfru känner jag mig minst sagt "naken ... exposed".

Igår var en sån där dag. Då jag var bara trött, less och ledsen men idag tar jag tag i mig själv igen. Att gå genom även dessa stunder är det vi kallar liv. För vad vore livet om bara lycka då de är dessa stunder som får oss att inse att vi lever. Måste verkligen rekommendera Mia Skäringers "Dygnkåt och hur helig som helst." Har fått mig att tänka om om mycket. Jag både skrattar och gråter när jag läser. Där svart på vitt. Står det som jag inte kunnat förklara under alla år. Ger mig styrka att inse grunden till många av mina tankar idag. Alla är vi olika. Andra är vi mer lika. Vi är nog ganska lika jag och Mia. Som Mia beskriver det är vi båda personer "med hjärtat utan på liksom". Som inte kan hålla inom känslor om de så är positivt eller negativt. Något som kan vara svårt för sånna som hela livet fått lära att känslor ska stoppas under mattan. De blir rädda för starka känslor. Min omgivning får stå ut med många känslostormar men åtminstone vet de att då jag är ledsen gråter jag, då jag är arg skriker jag och då jag är glad så skrattar jag. F-n Mia har efter 25 fått mig att känns självförtroende och inte skuld i mina känslor. Jag har rätt att känna som jag känner. Ingen fasad som kan falla. Hon är en del av min nya Gud.

Efter att värsta svullnaden lagt sig gav jag mig ut på en morgontur. Cirka en timme med bara mig själv. Kom upp i riktigt tempo och fick sån nu j-a anamna känsla. Nu tar jag tag i mig själv. Plockar fram den där härliga människan där inne. Kom hem. Plockade (tror jag snart kommer dö plockdöden!), diskade, städade hela lägeheten, målade och nu har jag precis tagit en dusch, klätt mig och målat mina naglar. Härligt med dagar fyllda av energi då saker och ting blir gjort. Får verkligen kämpa för att inte låta tröttheten komma. Vintern gör mig depp.

Eftermiddagen och kvällen spenderas på jobb. Ska faktiskt ta och bege mig redan nu. Ska inom ett litet ärende hos tapeseraren. Nej vi ska inte tapesera. Inte ännu iallafall och inte stort. Den som lever får se. Tanken gör mig glad iallafall!


Nytt







Igår var det jobb större delen av dagen och det var en trött mama som klev innanför dörren efter promenad hem som Bambi på hal is. Att vi under dagen fått hjälp att montera upp alla ting som så länge väntat att få hänga på väggarna muntrade dock upp mitt lite dystra humör. Har hamnat i någon sorts svacka där jag hela tiden frågar mig själv hur länge till vi måste kämpa. Livet känns som ett enda långt arbetspass just nu och vi behöver minst sagt semester. Som tröst klämde jag i mig fyra vitlöksbröd och två bakta potatisar med skagenröra ala Per Moberg till middag. Låg med ångest på soffan resten av kvällen. Så dum jag är som tror mat är lösningen på problemet. Bara en tillfällig tröst som känns bra för stunden och som sedan känns mer som ett straff än en belöning. Tur det är ny vecka idag med nya möjligheter till en sund livsstil. Synd bara att jag är ganska säker på att jag snart kommer ligga med en påse lösgodis i soffan. Har skallevärk och har en eftermiddag med överaktiv tvååring framför mig. Fast egentligen är det inte socker jag behöver för att få energi utan ledighet, tid med familjen och en stund utan att tankarna skenar.

Nog med depp. Bjuder på bilder på vårt "nya" kök. Är supernöjd med det svala färgvalen. Här har alltså målats vitt på väggarna, hyllor på vägg och bänkskivor har laserats i svart och tavellister har monterats upp för kokböcker och så småningom för bilder på familjen. Mattan från vardagsrummet har fått flytta in i köket medan soffgruppen väntar på en ny från HM Home som beräknas bli en i familjen i mitten mars. Blev lite smått galen av att hela tiden fösa samman mattorna till en och dessutom var plast inget material jag rekomenderar till vardagsrum men det är super i kök.

Nu är planen att vila bort skallevärken och kanske åstakomma lite nytt bra humör. Tisdag är ny VV vecka för mig vilket innebär att jag kan börja från 0 igen och denna veckan ska jag klara mig utan frestelser. Vet hur bra jag kommer må då jag nått mitt mål!


Piff







Konstigt att jag inte oftare gör det jag lovat mig själv att göra. Det är verkligen så mycket lättare än att finna tusen ursäkter till varför jag inte skall göra/gjorde det jag borde och dessutom känns det bra i hjärtat då det jag lovat är gjort. Hädan efter ska jag (nästan) alltid hålla vid mitt ord. Då A kom hem med vagnen vid fyra hade solen försvunnit för länge sedan och det var allt annat än frestand att ge sig ut i det kalla slasket men vi behövde frisk luft och eftermiddags underhållning. Känner mig slut på ideer att hitta på här hemma efter månader av vinter. Idag blev det slutligen något så enkelt som en promenad som fick roa. Vi var ute nästan en timme och kom hem nöjda. En mamma som fått behövlig motion och en liten som till sin stora lycka sett fem bussar på vägen.

Under kvällen har vi dansat till Guldkanalen i köket medan jag förberedda dagens middag som blev kycklingtacos. En dusch, lite Lotta och en flaska välling senare nattade jag L och L mig. Vaknade kvart i nio och insåg att jag missat nästan hela festivalen men det gör mig inte så mycket. Har inte alls hängt med i år. Inte lika roligt utan sällskap i TV soffan. Hamnar lätt framför datorn istället med musiken i bakgrunden. Ikväll har jag tänkt fortsätta med min nya bok av Mia Skäringer. Här hemma har Mia vart en favorit sedan hon gjorde Mia och Klara för SVT och nu verkar hon vunnit hela Sveriges hjärtan tillsammans med Josephine Bornebusch, Felix Herngren och Johan Rheborg i TV4s fredagsunderhållning Solsidan. Klokren humor som passar perfekt här hemma. Nästan som jag funderar på att betala för TV4Anytime bara för att se de två första programmen som jag missat.

Imorgon väntar jobb igen mellan 11-17 och när jag kommer hem är här förhoppinsvis lite mer på väggarna. Det blev inte av senast men nu ska vi få hjälp att lära. Ska bli skönt när dessa ting är uppe. I framtiden har jag lovat A att hålla mig till att piffa det som redan är och för första gången är även jag övertygad om att vi behöver lite lugn och ro på inredningsfronten här hemma. För se hur länge jag kan hålla mig. Kreativ själ som jag är har jag svårt att inte låta tankarna skena iväg i nya inredningsalternativ, stilar och färgteaman. För tillfället är jag inne i en lite mer "vågad" stil än tidigare. Det marina temat med sina stars och stripes är ett minne blott och här piffas i vitt,svart och grönt. Till gårdagens middag dekorerade jag kandelabern i köket med limegröna ljus och jag måste medge att det gjorde mycket med denna lilla färgklick. På nedersta bilden ser ni vår nya sovrumsmatta. Svart och vitt, från Indiska för 179,-. Tycker det är läckert med mönstret som avviker från det annars så stilrena. Är supernöjd med resultatet. Jag får ofta inspiration till ett hem utan piff, stilrent i bara två färgsättningar och med stora ytor men sedan när jag försöker få till det så känns det inte som ett hem. Har kommit fram till att ett riktigt inspirerande inredningsrepotage är från ett personligt hem där de som bor där fått sätta sin prägel. Dessutom har jag kommit fram till tre ting varje vuxet hem bör ha så nu är jag på jakt efter...

Mönster som inte passar ihopa.
Växter som är lite sisådär.
Konstig konst.

Jag vet ni förstår säkert inte. Det går inte att förklara vad som föresgår i mitt huvud då det kommer till inredning. Känner ingen som väljer mellan limegröna och vanliga gröna ljus i en kvart, som måste färgmatcha i hela lägenheten och gärna även i garderoben och som inte kan släppa tankarna på ett par svarta kuddar med elefanter från Svenskt Tenn.

Inrednings REHAB anyone?


Pannkakor







Vi hade den mysigaste middagen med Linn och Henrik igår. Tänk så mycket lite socialt umgänge kan göra. En anlednig till att göra hemmet lite extra vackert, klä sig fint och komma ur TV soffan för en kväll (Även om det blev en hel del OS här hemma igår. Det går inte att komma ifrån såhär års. Tre dagar i rad nu har jag funnit A i soffan på morgonen!)

Blev vitlöksbröd med ruccolasallad och grekisk dressing till förrätt. Hemlagad pizza med färsk tomatsås, bresola, kronärtskocka, oliver och Västerbottenost till varmrätt. Sedan avslutade vi kvällens middag med mousse med färska jordgubbar och smält vit choklad. Det var fyra proppmätta som sedan spenderade några timmar i soffan med varsitt glas rött (ja inte Linn då hon är ju gravid och fick hålla sig till Cola!). L hänge med rätt duktigt han också men somnade runt tiotiden i pappas famn. Ibland får man.

Idag vaknade vi till ett enda stort diskberg men vad gör väl de när man haft en supertrevlig kväll och sonen dessutom bjudit på sovmorgon dagen efter. Ja halv nio steg vi upp och om ni kallar det sovmorgon är relativt men för mig är det det. Planen för dagen var promenad efter kanske lite för många bonuspoints igår men Ls overall och vagn är med A i bilen på jobb så vi fick omplanera. Har varit väldigt effektiva faktiskt. Diskberget är borta, golven damsugna och tre maskiner tvättade. Som belöning stekte jag pannkakor till lunch. Nu vilar prinsen och jag väntar på att A ska dyka upp. Solen skiner ute så jag ska överväga den där promenaden en gång till för även om jag verkligen känner för att sitta här inne och kura tror jag det skulle göra oss gott med en eftermiddagspromenad i solskenet!


Tid











Det är sällan jag inte bloggar ett inlägg om dagen men senast veckan har det helt enkelt inte prioriterats. Tiden har iställt fyllts med sjukdom, jobb, träning, arbetsfix och livet i sig. Känns som timmarna flyger förbi medan jag går i slow motion och inte riktigt hänger med. Tror jag gått i ide för att återkomma då våren väljer att visa sig. Vi behöver SOL nu. Under tiden försöker jag lägga fokus på träning och hälsa för att förhoppningsvis kunna känna mig någerlunda bekväm i lite mindre kläder framöver. Snart har 2 år gått sedan L föddes och ursäkten "Jag har faktiskt fött barn!" börjar kännas old.

Tänk om cirka en månad här hemma firar vi Ls 2års dag. Det blir verkligen bara roligare dag för dag även om 2 års trotsen med stormsteg knackat på dörren. Faktiskt är jag väldigt glad att vi "bara" har ett barn för för tillfället har vi en liten man med ett väldigt bestämt humör. Som slåss, kastar ting och biter om han inte får som han vill. Detta innebär att vi cirka trettio gånger om dagen ställs inför situationer som är mer än tålamodsprövande och jag frågar mig själv om det är karma. Jag hade nämligen ett HEMSKT humör som liten. Vi lever på hoppet om att vårt ständiga nejsägande ska visa positiva resultat. Ser iallafall väldigt mycket fram till att få fira vår lilla trollunge. En trehjuling och mycket annat fint står på önskelistan.

Dagen idag har bjudit på det obligatoriska plockandet här hemma, en runda på stan för lite ärenden och i eftermiddag har jag och L jagat spöken i tvättstugan och bakat med trolldeg. Var lite skeptisk till att prova detta eftersom L fortfarande smakar på allt men detta gick hur bra som helst. Höll på närmare en timme att kavla, baka och rulla. Det är länge för en liten med spring i benen. L diskade efter baket medan jag lagade middag och medan L såg på Lotta städade jag undan röran efter dagen. Sedan nattade jag L och L mig. Vaknade åtta. Hade säkerligen legat kvar om jag inte visste att jag hade fruktsallad med jordgubbar som väntade till Halv Åtta Hos Mig på Play. Nu ska jag planera morgondagens middag för vi får gäster ala Linn och Henrik. Längtar!


Blomster







Det har blivit lite av en tradition att en gång i veckan handla hem en bukett vackra blomster. Denna veckan letade jag efter ranunkler men fann inga. Förhopningsvis finner jag dem på torget längre fram. Lila tulpaner är inte helt fel de heller och pryder nu vårt hem. Tror intresset för de gröna är något som växt fram med åldern. Helt plötsligt gör de mig så lycklig. Fantiserar om Mårbacka pelagonier i både kök och sovrum i år. Tänk att vakna till doften av nyutslagna blommor vid ett fönster som står på glänt och känna den där alldeles speciella doften av sommarmorgon. Ja alla har vi väl våra små fantasier även om de flesta inte handlar om blomster ;) Det är det kreativa i mig som inte kan låta bli att tänka vidare kring vackra ting. Målar upp hela bilder om när, var och hur. För att få utlopp för mina känslor skriver jag sedan här till er. Ibland blir bloggen lite som en fantasi värld av bara det goda.

Idag vaknade vi klockan åtta och denna förmiddagen har gått snabbt. Har fixat lite här hemma och snart är det dags för lite SPA innan jag hämtar L på dagis. Ikväll har jag DATE med min A. Det ska bli helt underbart. Först IKEA för lite småfix. Vi väntar hantverkshjälp nästa vecka. Bäst att passa på att få med allt vi vill ha upp på väggarna. Längtar efter att få komma iordning med ting. Sedan är här bara småfix kvar men känns inte lika brådskande. Har gjort en beställning från Svenskt Tenn som mamma ska hjälpa mig knåpa ihopa till kuddar och en stolsdyna. Sett ut en matta till sovrummet från Indiska och ett ljusfat i silver från Udda Fina i stan. Listan är långt på inredningsönskningar men efter dessa ting sätter jag STOPP för att istället lägga mina fickpengar på mig själv. Håret behövs klippas och slingas, nya kläder ska inhandlas från topp till tå och snart är det dags för tralalrrlalaltrlalalalalalalala sommarskor.

Efter IKEA rullar vi vidare till Entre för lite shoppig, mat och BIO. Tänk vi kommer kunna hålla handen hela kvällen och vara bara VI!


Bagare





Idag har varit en alldeles underbar dag med mycket sömn, vila och allmänt avkopplande. Eftermiddagen spenderades med en tur till blomsterhandlaren på torget och då vi kom hem har här bakats Leilas rågrussinbullar. De blev farligt goda. Planen är att överaska A med nybakta bullar och en kopp te till kvällens avsnitt av Halv Åtta Hos Mig på Play. Tills dess planerar jag att spendera timmarna online. Mest ser jag runt på olika inspirationssidor. För tillfället söker jag lite hjälp med vad jag ska placera på väggarna här hemma. Har väldigt lite "konst" mest bilder på familjen. Några tips?


Nyheter







Tiden har prioriterats till annat de senaste dagarna men nu blev det en stund över för lite bloggnyheter från våran gata här hemma i stan. I veckan har triss i inspiration trillat in. Högst på önskelistan här hemma står nu VÅR och vi längtar efter jordgubbar, shorts och pelagonier. Drömmer mig ofta bort till dagar på landet. Veckor utan krav och måsten. Då vi ska sola, bada och NJUTA innan hösten knackar på dörren igen. Idag lyser solen ute och även om tusen ting flyger runt i mitt huvud om framtiden känns det som saker och ting börjat falla på plats. Nu är det bara att vänta in tiden för att ting ska kunna bockas av från att göra listan som tar oss ett steg närmare sommar och semester tillsammans.

Till hösten börjar jag läsa till fastighetsmäklare. 15 mars lägger jag min ansökan på lådan och sedan är det mer eller mindre bestämmt tack vare att jag studerade duktigt i gymnasiet. Förstår inte varför jag inte tänkt på detta yrke innan men vissa ting krävs lite tid att komma underfunn med och några år på nacken är säkerligen ingen nackdel som mäklare. Tror det kommer passa mig med ett yrke där jag får använda både min sociala sida och hjärnan. Dekoratörsbiten överlåter jag till en hobby men vem vet kanske startat jag en dag egen mäklarbyrå och kan erbjuda mina kunder homestyling inför visningarna. ;)

Tvätten rullar i maskinerna, lägenheten är städad och jag ska ta mig en dusch innan det bär iväg till jobb. Vi har fått in så mycket vårfint i butiken att det kliar i fingrarna. Krispiga tunikor, ljusa jeans och piffiga sjalar står på vill ha listan till sommaren. Det är FARLIGT att drömma sig iväg som jag gör för allt passar till min då smala kropp med solbränna. Tur jag har lite tid på mig ännu att ordna en något smalare siluett för än så länge står jag still på mina minus 2 dock ger jag mig en klappa på axeln för att jag fortsätter kämpa. Mitt mål är ytterligare minus 5 innan sista maj. Det är cirka tre och en halv månad dit. 14 veckor. 98 dagar.

Imorgon är det torsdag och jag är ledig från jobb. Är så även på fredag. Då står biodejt med A på schemat. Vi har inte varit på bio sedan L föddes. Det ska bli så SKOJ!


Monster





Idag började vi dagen med att ge en trött pappa sovmorgon och senare en mysig frukost med räksmörgås, muffins och te. Vidare fortsatte dagen med mitt projekt som jag startade upp här hemma igår. Till A s stora glädje har jag idag hissat vit flagg mot fler omändringar. Våra 54 kvm har ständigt förändras dels av eget intresse men även pgr av att vi två blivit tre. De senaste två åren har det varit konstant fix som pågått men nu har jag då lovat min man att detta var det sista som skall ske i denna lägenheten. Nu vill jag hinna med att piffa ting till ett komplett HEM. Nästa gång det renoveras eller flyttas rundor är den dagen vi förhoppningsvis blir med hus men först ska jag läsa i tre år och jobba i minst två.

Måste säga att beslutet om att börja läsa vuxit på mig. Även om det känns tradigt att vi måste vänta med många ting känns det skönt att veta att vi är på väg mot de vi verkligen vill och inte nöjt oss med någon medelväg.
Viktigaste just nu är att komma ihåg att njuta av tiden som är. Det är lätt att glömma då vi ofta talar om ting som vi hoppas ska hända längre fram. Den dagen vi stänger dörren till våran gata hemma på stan sista gången vill jag minnas hur lyckliga vi var här. Allt för sällan stannar vi upp och ser till vad vi har. Om framtiden vet vi ändå inget om.

I eftermiddag har jag och L lekt monster. Det är en av de roligaste lekarna som är en blandning av kurragömma och att jagas. Oftast är jag monstermamman som gör grimaser och pratar konstigt. Då tjuter L av glädje och springer och gömmer sig. Ibland gömmer även monstet sig och hoppar fram bakom vinklar och vrår. Hoppas ni kan sova inatt efter att ha sett sista bilden på L som avslutade dagen som det sötaste lilla monstret som jag sett. Idag klädd i skojorta från Ellos. Ett tips är att se in i deras webbshop. De har mycket fint till både stora och små. Ser framför mig hur L dricker saft i bersån på landet i sommar iklädd denna tunikan. Finns även i vitt!


Schlager











Denna dagen har gått förbi i ett ögonblick.

Imorse myste vi i sängen till klockan åtta då det blev lördagsfrukost framför Lotta på Bråkmakaregatan. Klockan tio var tvättstugan vår och medan tvätten rullade tog vi en tur till ner till stan.

Eftermiddagen har fyllts av projekt. Vi har bakat hallon muffins med crumble, städat och så fick jag lust att ändra om i sovrummet så imorgon har vi tre garderober och en hel del annat "onödigt" att bära ner till källaren. Jag som lovat A inga fler ändringar här hemma får allt till att vara lite extra snäll mot mannen min ikväll. Tur han kommer hem när det är mörkt så jag hinner få honom att acceptera vad som skett innan han ser exakt vad som blitt. ;)

Här hemma brinner ljus. L sover sedan en stund tillbaka och jag äter upp hela min veckobonus framför schlagern. Är inte förvånad om jag inte går ner denna veckan. Har följt programmet men ätit mycket onyttigt. Är faktiskt nöjd om jag inte gått upp.

Måste avsluta med att jag inte är speciellt imponerad av schlagern ikväll. Har aldrig varit någon fantast men det är mysigt att se på. Sen brukar det växa efter programmens gång tycker jag.
Vilken var er favorit?


Cerise







Plötsligt känns det som livet lättat en hel del. Fick ett mail imorse med positiva besked som kan leda till en ljus framtid. Här hemma är alla morgon måsten klara. Har varit en tur till affären för att handla hem nybakt bröd. Ska hämta L lite tidigare från dagis idag. På schemat för eftermiddagen står nämligen fika med underbaraste Linn och magen.

Har riktig härlig fredags känsla idag. Det var länge sedan sist. Antar att det är dagens goda humör som fått styra dagens klädsel för idag kände jag för vårfärger. Sjalen är från Gina och finns i många färger. Kostar 79,- och liknar Matilde sjalar lite tycker jag.

Tycker det är roligt att jag fått så många nya bloggläsare. Måste medge att jag är nyfiken på vilka ni är allihoppa? Vill ni får ni väldigt gärna presetera er i kommentarerna. Har alltid haft antingen en liten skala läsare eller stängd blogg. Känns lite underligt att så många vill följa vårt liv här hemma på våran gata i stan men roligt att ni tycker att det lilla jag skriver och fotar skänker er glädje på ett eller annat vis.

Nu är det dags att fortsätta fredagsmyset med att måla naglarna och passa på att njuta medan allt känns på topp. Har i jämförelse med mycket hemskheter i världen egentligen inget att klaga över i vårt liv men allt är relativt och det är inte alla dagar som känns lätta som en fjäder så det gäller att hålla i dem hårt när de dyker upp!


Drömmar







Väntar på att A ska komma hem från jobb och hamnade på Hemnet. Påminn mig om att INTE se in där mer förrän jag har utbildning, jobb och pengar på banken. Beroendeframkallande är det och plötsligt känns det vi har så litet, opraktistk och "lite för pengarna" MEN jag är glad att vi inte sprungit iväg och blivit med hus speciellt eftersom situationen förändats drastiskt på det ekonomiska planet sedan ett år tillbaka. Är tacksam över att vi kunnat och fortfarande har möjlighet till att inte behöva tänka boende före utbildning eller jobb. En dag blir förhoppningsvis även vi med hus och tills dess fortsätter jag med mina små inredningsprojekt här hemma på våran gata i stan!




Ljus





Gårdagen var fylld av storhandling, jobb och annat fix med andra ord vid dagens slut ingen ork till bloggen men dagen idag har trots massor av fix gett mig SÅ mycket energi att det spritter i hela mig. Dagen började med lite arbetsletande på stan. Trots att jag redan har timmar behöver jag mera och jag känner mig övertygad om att det bästa sättet är att presentera sig direkt i butikerna vilket jag fick bekräftat då jag idag fick nyss om ett mammavik i en affär där jag väldigt gärna vill arbeta.

Efter arbetssökande var jag på möte på AF med min nya handläggare. Fick otroligt fin kontakt, pepp och tom eventuellt en arbetsintervju. Bättre kunde det inte bli och jag kände mig peppad då jag gick därifrån. Börjar se mina val som möjligheter igen inte som måsten även om jag erkänner att det gör mig snurrig att välja bland alla olika ting. Hoppas på en arbetscoach via AF. Har blivit coachad en gång tidigare och det var underbart. Har i veckan kommit fram till en eventuell utbildning jag vill söka men känner att jag gärna blir lite extra säker på min sak denna gång.

Dagen har fortsatt i en rasande fart. På väg hem stannade jag hos min favoritblomsterhandlare för lite rosa rosor. Tio rosa rosor för 35,-. Det var jag värd. Åt lunch samtidigt som jag talade med sötaste Jenny i telefonen. Eftermiddagen spenderades även med städ innan virrvelvinden hämtades på dagis.

Nu doftar här sköljmedel, golvrent och rosor. Inget kräk så långt ögat når och jag har hunnit maila iväg viktiga ting trots att jag nattade både L och mig själv redan vid halv sju ikväll.

Det finns HOPP!


Pelagonier







Varje dygn utan mer kräka är en lättnad här hemma. På bild en glad mamma som idag äntligen spatserade iväg till jobb igen. Lite extra lycklig var jag då min första vecka hos ViktVäktarna visade resultat minus 2 kg på vågen. Vi som tom myste upp de sista bonuspointsen igår med smågodis framför "Sommaren Med Göran". En bra start. Nu är det bara att kämpa. Fast jag måste medge att jag knappast kämpat denna vecka. Tre måltider om dagen plus mellanmål och gott när jag verkligen önskat. Inte svårt att hålla.

Efter många kräkdagar här hemma i mjukis kände jag mig idag lite extra fint klädd i tunika från Gina Tricot. Älskar tunikor och speciellt till bra pris. Modellen finns i många färger och de kommer passa lika bra till shortens i sommar som de gör till jeansen nu.

I eftermiddag har jag och L ägnat åt oss att sortera in tvätt, diska och laga mat. Kan tyckas vardagligt men ack så trevligt i en liten persons sällskap. L älskar att få vara med på "vuxna" ting och idag var han extra stolt eftersom han fick baka ut sin VV pizza alldeles själv. Ta på tomatsås, skinka och ost kunde han såklart också. Det var en stolt liten L som åt mer än vanligt vid matbordet så det får nog bli ett tips här på bloggen. Att låta barnen hjälpa till med maten resulterat tydligt i ökad aptit.

Ute blåser storm och jag är trött på detta väder nu. Aldrig förr har jag längtat så mycket efter våren. Vill plocka upp mina pelagonier ur källaren, dricka saft i trädgården på landet och känna solen i ansiktet!


Färg










TACK för alla krya på er önskningar och tips om ting att göra hemma idag. Som ni ser blev vattenfärger "vinnare" och L tyckte det var riktigt roligt i cirka tio minuter innan han tappade koncentrationen och helst ville kasta penslar i hela lägenheten men tio minuter av icke gnäll och stillasittande skall icke underskattas ;)

Har en fråga till er alla därute. Har försökt att googla detta men all info säger olika och även så de personer jag talat med. Detta är vad jag fått fram men jag vill gärna veta mer.

1, Magsjuka är när man har diarre. Kräksjuka är när man kräker. Vinterkräksjuka är när man har diarre och kräker.

2, Smittan sprids via kräkning eller diarre. Dålig handhygien eller nära kontakt med smittad gör att smittan sprids vidare.

3, Bara de som redan haft diarrer eller kräker kan smitta vidare.

4, Magsjuka, kräksjuka och vinterkräksjuka kan smitta 48 timmar efter senaste diarre/kräkning och det är så länge barnet bör vara hemma från förskolan.

Med sjuka som återkommer varje år tycker jag det skulle vara bra med tydliga enkla råd angående detta. Detta är vad jag fått fram på webben men inget tydligt står ens hos sjukvårdsupplysningen. Tycker det är synd eftersom många antagligen inte skulle drabbats om vi visste mer. Funderar på att starta en insamling för att forska fram vaccin mot denna hemska sjuka. Vad tror ni?

Här hemma spritar vi vidare. L undviker kontakt med de andra barnen genom att inte vara på förskolan idag och vi som ännu inte haft sjukan håller tummarna att slippa för imorgon har det gått näst tre dygn sedan sista och vi är "fria". Ska bli skönt att komma till jobb och dagis igen och det hade varit ytterst drygt att behöva stanna här hemma ytterligare tre dygn. I eftermiddag blir det nog en tur ut med bilen. Vi behöver se något annat än våran gata här hemma på stan en stund!


RSS 2.0