Lera







Började dagen idag med en långpromenad. Tanken var egentligen lekparken men Liam har börjat bli lite småförkyld så det blev istället en lite lugnare form av frisk luft. Efter promenaden tog vi tag i ordningen här hemma. Bäddade och städade rent. Alltid lika härligt. Eftermiddagen har spenderat med fika, lera och Nalle Puh på DVD innan Liam somnade. Det är en trött mamma som sitter här nu. Planen är bums i säng med nya boken. Imorgon väntar vardagen igen med tvätt, matlagning och jobb!

Husmor







Tiden springer iväg. Idag är det mors dag och jag har fått fina blomster och en tur till IKEA när tid ges. Det behövs fyllas upp med ljus här hemma samt en del andra ting som tagit slut eller gått sönder. Viktigast är dock att jag fått en dag fylld av KÄRLEK. Tack mina finaste. Jag älskar er.

I torsdags ordnade jag upp de sista här hemma. Därefter tog jag mig ner till stan för några mindre ärenden som slutade i tyg till soffkuddar, pyjamas till Liam och kläder till A. Vid lunch möte jag upp Linn och Leia hos Herr Bloom. Köpte med mig underbara rosa rosor som stod på bordet medan vi myste hemma på våran gata med kyckling tortillias. Eftermiddagen spenderades tillsammans med mina killar med en varsin mjukglass vid havet och kvällen i soffan framför Play.

Fredagen spenderades med ett extrapass på jobb som avlöstes med lite fix här hemma innan vi fick finbesök av min pappa och lillebror. Tacos blev den enkla middagen och kvällen blev sen. Både pappa och bror fick en genomgång av samtliga leksaker. Det tutades, pusslades och byggdes långt in på natten.

Lördagen började med fotbollsturnernering i parken mellan samtliga. Liam var störtförtjust och även här fick morfar och morbror en tur kring parkens alla nöjen. Då vi matat ankorna vände vi hemmåt för lunch och medan Liam sov en stund med sin pappa, städade jag undan och resterande for till bygghandeln för material till helgens projekt. Eftermiddagen spenderades med bygg, lördagsgodis och något så enkelt som Vespas hämtpizza. Jag somnade under nattning och väcktes av pappa för att säga hejdå!

Stor







Trött mamma som snart ska sova gott efter ytterligare en dag på jobb och en underbar eftermiddag med massor av lek. Lite nytta har även blivit gjort här hemma. Tvätten är sorterad inför morgondagen, matlistan nedskriven och ekonomin ordnad. Imorgon väntar tvätt, städ och jobb.

Avslutar dagen med lite bilder på vår lilla kille som redan blitt så stor. Är duktig på att klä sig själv nu, kan räkna till tre och pratar massor.

Nu hör jag mannen min i porten. Paketöppning står på schemat och sedan blir det sängen med nya Plaza Interiör!




Måndag







Veckans första dag vilket faktiskt inte spelar någon som helst roll då jag redan arbetat fredag, lördag och söndag. Mitt i veckan är det för mig som har jobb även måndag, tisdag och onsdag. Skönt att slippa måndagsångest, få dubbelt betalt under helgen och vara ledig när alla andra är på jobb. Handel har sina fördelar måste jag säga. En annan fördel är att få arbeta i ett köpcentra och har nära till ting som kommer in nytt. Har försökt finna ett par lagom shorts länge och så igår fann jag de sista paret på HM i min storlek. Händer inte ofta så där blir ett besök innan jag startar idag.

Planen för kvällen är bakad potatis med skagen till middag, nya avsnitt av alla favoritserier på Play och min ny bok!

Laddat







Vilken helt underbar tid som är. Ute är varmt. Går runt med en härlig känsla i kroppen. Här hemma är vi nu laddade inför sommarn. Per Mobergs nya blev en present till mannen min som har planer på många grillkvällar framöver, Liam har fått en ny garderob för varmare väder och jag en fantastiskt vacker maxi klänning i svart och vitt.

Denna helgen har spenderats på jobb för min del medan A spelt golftävling och gjort sitt livs första hole in one. Stolt spelafru är jag allt. Liam har haft barnvakt av underbara Nathalie och Stefan som busat hela lördagen tillsammans.

Kan inte förklara hur glad jag är just nu. Har alltid varit rädd att tillåta mig att njuta av tiden som är nu men det är härligt att vakna varje morgon till sol. Underbart att inte tycka mycket är svårt och dessutom veta allt roligt som är planerat de kommande månaderna.

Nu bär det av till jobb. Ikväll är det Gossip Girl och sedan sova tidigt!

Värme







Började denna dagen med ett kort besök på HM innan jag möte upp Linn och Leia. Vi tog en lång promenad i värmen som äntligen kommit till stan. Jag har strosat runt i ny kjol och Converse idag. Helt underbart är det och energin av solens strålar skapar lycka. Efter lite lunch och bebismys svängde jag förbi Herr Bloom för lite vackra blomster innan vi begav oss vidare till parken. Efter en timmes svettig fotboll, lek och fika var det redan dags att börja med middagen här hemma. Nu sover lillen medan jag tar det lugnt framför datorn. Imorgon väntar jobb för att sedan avlösas med tvättstugan men vad gör det när jag får mysa med tacos till middag!


Rosa







Här hemma luktar nu gott av ny bonade golv. Skönt att ha storstädningen klar. Imorgon är jag ledig för att sedan arbeta 6 dagars vecka då blir inte mycket gjort. Dessutom finns inget bättre än att komma hem till helt rent med nytvättade handdukar och lakan.

Planen för stunden är en kort vila i soffan en stund för att naglarna skall hinna torka. Tänkte sedan bege mig lite tidigare till jobb delvis för att solen äntligen kommit till stan och jag tänkt njuta den med en promenad delvis för att jag ska hinna prova en maxiklänning som jag blitt förälskad i.

Då jag kommer hem väntar Lantliv Sommarhem på mig. Ska läsas och drömma mig bort till sommardagar på Österlen!

Hem







I tanken bor vi i ett hus. Kanske en bit ut på landet. Där vi vaknar till lugn utanför fönstret, barn som springer på gården och en trädgård fylld av blomster. Precis så var och fortfarande kanske är planen men livet har inte tagit oss dit. Istället njuter vi av att bo i staden. Nära till butiker, jobb och park. Vårt första hem tillsammans som vi ännu inte är redo att lämna. Där vi känner personalen på Konsum, brevbäraren och våra underbara grannar. Dit där vi lämnade som två och kom hem som tre. Där där vi vaknar på morgonen och somnar på kvällen. Vårt hem som jag har svårt att tänka mig att byta ut mot något annat för det är precis som det ska vara. Ett hem fyllt av liv och kärlek.

Ibland ser jag i inredningstidningar och får lust till ett stilrent hem utan massor av ting men då jag försöker rensa bort försviner själen. Anledningen varför det just är så intressant att se in hos andra är för att hemmet speglar just de personer som lever där och faktiskt hoppas jag på lite mer mänskliga inredningsrepotage framöver om inte får ni iallafall inte se något tomt hem hemma på våran gata för vi har precis blivit ägare till ytterligare en medlem i familjen. Kunde inte låta bli då jag passerade fönstret vid stationen igår. Kuddar är en av mina stora passioner här i livet. De ska vara många och matchande i samma färgskala. Hos oss skänker det hemmet värme.

Nu är det dags att starta denna dagen. Fastnat här vid datorn men nu är det tid att stryka gårdagens tvätt, städa upp lite här hemma och ordna med lite mat innan jag stänger butiken för denna dagen!


Morgon







Lyxade till denna morgon med nybakt till frukost. Nu lyssnar jag till Eva Cassidy med Fields of gold. En dag ska jag gifta mig med A till den låten. Ett riktigt sommarbröllop på landet med massor av kärlek. Idag är just en sån dag då jag känner mig full av kärlek och glad över att vakna och vara jag. Livet har tagit mig till en underbar plats där jag känner mig lycklig. Senaste åren har varit mycket känslor och nu äntligen kan jag le över att känna att jag är precis där jag är!


Stort







En perfekt start på en ny vecka som tar oss i rasande start mot juni började i tvättstugan. Redan klockan tio hade jag ordnat med alla måsten och när min underbara Linn ringde för att höra om jag kunde passa Leia en stund medan hon var hos doktorn var svaret självklart ja. Det är en en ära att få passa en sån liten. Strålande gick det också. Vi hann både med en tur på stan, att köpa blommor till mamman hennes och en söt liten body i gult och rosa till prinsessan själv. Konstigt hur ovant det känns att ta hand om en sån liten trots att det inte var länge sedan jag själv gick där och strosa med liggvagnen.

Redan klockan tolv var jag hemma igen för lite lunch och eftermiddagen spenderades med min lilla kille i parken. Att få barn är verkligen obekrivligt. Aldrig skulle jag tidigare kunnat föreställa mig hur stort det skulle kunna vara med ett nytt ord, ett plåster på fingret eller någon som säger gonatt mamma. Varje dag blir Liams värld större och större. Det är spännande att följa hur ord växer till meningar, hur bussar blir ointressanta men lastbilar plötsligt är "the thing" och hur kärleken till kompisarna på dagis bara växer. Från att bara varit mammas och pappas kille är det nu fler och fler andra personer som är viktiga. Det pratas just nu mycket om farfar och farmor som flyger bland molnen (de är på semesterresa till Mallorca), om mormor och Markus (morbror) som ska komma för att baka bullar och hoppa bland bollar och om Nickan och Emma (Gudmor) som vi måste se på datorn innan det är dags att sova.

Ja det är minst sagt härligt att varje dag är speciell. Det är en gåva att komma hem till någon som saknat eller att få ett sms på mobilen där mannen skriver "Jag älskar dig!".

Har precis tagit en dusch för att få bort sanden som en viss liten betämde sig för att kasta i mammas hår i parken i eftermiddags. Nu blir det Bröllopsintervjun på TV4 och sedan sängen!


Landet







Tillbaka i stan efter en helt fantastisk helg på landet som varit precis som en helg borta från stan ska vara med fika i Kristianstad, grillat, en tur till havet, lugna favoriter på radion, sovmorgon, sommarkrysset, blåbärspaj... kan fortsätta i evigheter. Mysigast på denna turen var dock lördagens promenad i skogen. Vi hittade vart myrorna bor då de inte tillbringar sin tid i farmors kök, stenar, stora pinnar, sniglar som Liam kallar för "akta dig", fågelbajs, kaninbajs och rådjursbajs. Dessutom såg Liam och älskling både kaniner och rådjur på tomten. Lyckan var total.

Vädret har inte riktigt varit på vår sida och även om vi nu är tillbaka i stan hoppas vi nu på en vecka med lite mer sol. Behöver värme nu. Har precis försökt fuska mig till lite med SPA kväll med lång varm dusch. Nu är det Gossip Girl och imorgon en ny vecka som startar med något så spännande som tvättstugan!

Sommar







Eftersom värmen lyser med sin frånvaro får man göra annat för att känna att sommaren snart är på väg. Kunde inte låta bli att köpa ett likadant hårband som jag gav i present till Nathalie från The Garden Collection. Ger mig sommar känslor och hopp om sol i ansiktet snart. Just nu rullar maskinerna i tvätttugan, lägenheten är städad och det börjar bli hög tid att göra sig i iordning för att inhandla och laga mat innan jobb. Ikväll är jag antagligen trött mamma som somnar med nya mama!

Natt






Har tänkt skriva till er i flera dagar nu men tid och ork har inte riktigt räckt till. Slut efter mycket på jobb och vardagen i sig. Snart väntar förhoppningsvis lite ledigt med en avkopplande tripp till landet. Tiden rullar på snabbt här hemma och det är svårt att tänka sig att vi snart är inne i juni. Ser fram mot en sommar med vad vi hoppas blir lite mer sol än vad våren bjudit på. Här går vi fortfarande i extra tröjor och jackor i väntan på att vårvärmen ska slå till.

Nu är sonen nattad och jag har efter kämpig eftermiddag äntligen slagit mig ned i soffan. Tokigt hur trött en liten kan vara på dagen för att vara så pigg när det är dags att sova. Varje kväll säger vi gonatt och vinkar till alla vi känner. Liam är väldigt noga och påminner oss om vi glömmer någon. Så nu blir det äppelkaka till Halv Åtta Hos Mig och vi säger

Gonatt...

Farfar Bengt, Farmor Lisa, Mormor, Morfar, Markus, Christian, Paulus, Nickan, Nathalie, Jossan, Alla Fröknarna och Barnen på dagis, Emma och Bebis Elias och Bebisen Leia.

Imorgon står tvättstuga, städ och stägning på schemat sedan blir det tacos till middag för jag har äntligen lite ledigt efter sex dagar i butiken. Härligt!


Present







Lovade berätta vad mitt hemliga ting på stan igår var för något. Uppdraget var nämligen att finna present till underbara Nathalie som fyllt år i dagarna. Som jag älskar att köpa presenter. Hade jag mer pengar skulle jag göra det ofta. Denna gång blev det ett spakit innehållande bland annat hårband från The Garden Collection och annat en prinsessa kan tänka behöva inför sommaren. Självklart kunde jag inte låta bli att packa ner allting i vacker papperspåse från bröllopsserien.

Nu är det jobb som gäller. Kommer inte hem före nio ikväll. Tror jag ska handla med mig lite gott till tjejerna för idag är det dags för fredagsmys!

Danskt







Idag blev det ingen morgonpromenad utan istället en runda på stan för att mildra träningsvärken efter tre dagars morgonrundor på otränade ben. Fyra gånger i veckan är mitt mål. Försöker leva sunt. Utan dieter. Håller aldrig i längden. I det stora hela är jag faktiskt rätt nöjd över mitt utseende. Visst har även jag mina dagar men jag lever hellre och mår gott än att tänka med dåligt samvete.

Dagen ärende till stan är hemligt . Lovar att berätta imorgon. Det jag dock kan berätta är att jag bland annat besökt Herr Bloom för lite helgtulpaner hit hem. Nu står de på lilla soffbordet bakom fotöljen. För ett tag sedan funderade vi på att sälja fotöljen. Den tar sån plats men nu är jag glad att vi bestämmde oss för att slita de med hälsa i stället för se så fint vår nya Tine K kudde passar där. Måste övertyga mannen min om en tur över bron snart för våra danska vänner har verkligen god smak i design. Pricken över i:et.

Efter lite lunch och fix är det tid att hämta lilleman på dagis. Vi ska hälsa på pappa på jobb och sedan äta middag med finaste Nathalie, Jossan och Nickan. Ikväll blir det tidigt i säng. Imorgon startar en hel veckas jobb igen. Nya Elle Interiör får natta mig!

Städat







Puh. Efter morgonpromenad begav jag mig till tvättstugan med inte mindre än sex IKEAkassar tvätt. Då ska även noteras att vi redan igår kväll tvättade tre påsar med lakan. Hjälp vad vi har dragit på oss. Får inte gå så långt mellan passen nästa gång. Nu har jag ägnat hela förmiddagen och en bit över lunch med att tvätta, stryka, vika, sortera och städat hela lägenheten. Tur jag inte har alltför mycket agg mot att göra rent hus. Det är ju så härligt med resultatet då det luktar gott överallt.

Nu är jag duschad och fixad för dagen. Klädd i bland annat Chanel inspirerande kavaj från favorit HM.
I eftermiddag ska jag jobba. Innan dess blir det något snabbt att äta. Har varit så upptagen att jag helt glömt bort mat. Bäst att ge kroppen lite energi. Tidig morgon lär resultera i trött mamma på jobb ikväll men
längtar redan tills jag kommer hem och får krypa ner i sköna sängen. Det är verkligen något speciellt med nybäddat och inte blir det sämre av att nya numret av Lantliv gör mig sällskap!

Vitt







Efter en helg med besök på landet, lek i stadsparken och en man som vunnit sin första golftävling i år är jag fylld av energi. Började dagen idag med en tidig promenad i solen. Det har tagit sin tid med sjukdomar men nu är jag redo för motion igen. Med nya skorna på fötterna och bra musik i öronen kändes det som att flyga fram. Skönt att rensa tankarna. Låter kanske kostigt att jag inte tänk så tidigare. Eventuellt en del i en stundande ålderskris men detta är verkligen mina sista år som ung. Det går snabbt mot trettio och även om det återstår många år med förhoppningsvis god hälsa är detta tiden i livet som jag kommer se tillbaka på som ung. Dags att ta vara lite mer på kroppen. Både på insidan och utsidan.

Väl hemma har jag fått i mig lite frukost, tagit en dusch och slagit mig till ro i fotöljen med min nya bok. Grevgatan 22 av Jenny Leeb är lagom lättläst just nu och jag försvinner in i en annan värld för en stund.

Snart dags för lunch och sedan bär det av mot jobb i ny vit volangtunika!

RSS 2.0