Syrligt

Vi har ätit V.E.S.P.A till middag och sedan funderat på vad man egentligen gör när man inte har barn som ställer krav på rutiner runt omkring. Efter maten blev vi båda chockade att vi nu hade hela kvällen för bara oss. Ingen som skulle badas och nattas. Ingen disk som skulle diskas. Eller andra husligheter. Jag ville knappt erkänna det men det kändes väldigt tomt utan vår L och jag börjar genast tänka på att han säkert är ledsen och saknar oss. Skönt var det att mannen saknade liten han med. Fast han tänker inte att vår "bebis" gråter utan oss. Vi VET ju att han har det bra. Och försöker njuta av att vara bara vi men samtidigt har vi absolut inte klippt den där navelsträngen minsta lilla och undrar över hur det ska te sig på BB. Vi kommer vilja hem till L direkt men det går inte. Får se om jag tom skickar hem A för att jag inte vill att L ska vara utan någon av oss. Även om jag vet att han har mormor. Kanske får mannen åka hem om för att ta hand om nattningen. Hur har ni andra med två barn gjort!?!







Jag har börjat känna av min UVI och pimplar citronvatten, limesaft och tranbärsjuice. Allt för att slippa akuten på Valborg. INTE att rekommendera!

På Stan


Det blev en lång men mysig dag på stan. Först en tur till busstorget för att söka efter cupcakeställ på Tiger. Det jag sett ut tidigare var riktigt rangligt men istället fann jag ett litet sött i vitt porslin till samma pris. Sedan fikade jag med E i två timmar innan det var tur för besök hos barnmorskan. Där vi gick igenom besiktiningen. Mina järnvärden är fortfarande låga men har stigit sedan förra besöket. Ska fortsätta med dubbla Niferex för att fylla på förråden inför vad som komma skall.

På vägen hem gick jag inom optikern med mannens solglasögon och vidare till ICAN på jordgubbsjakt. Gick inget vidare då det var flera hundra människor i kön. Bestämde mig för att skicka iväg A till stor Coop utanför city istället. Det är verkligen helt galet i stan på Valborg. Polishelikoptrar, ridande poliser, poliser på cykel och till fots. Det blir lite av ett laglöst land. Där människor tar sig friheten att ramla runt lite hur som och göra det som faller in. Känns sådär tryggt även om det såg härligt ut med en kall öl i solen.








Själv har jag vaggat runt med utsläppt hår idag. Det har äntligen passerat den gyllene gränsen när det plötsligt känns helt okey i längd. Dock önskar jag mig plus tio centimeter innan sommaren. Måste verkligen rekomendera hårolja från Gliss. Den har hjälpt mitt hår att bli riktigt lent och fint efter år av "misshandel" med blonderingsmedel!

Fika

Då var det Valborg. Den enda dagen i staden jag INTE vill visstas i stadsparken. Där är idag fyllt av fylla. Egentligen vill jag inte ens ner på stan. Men planen är fika med underbaraste gravidvännen Emma och sedan besök hos barnmorskan. Ska även in på TGR för att se efter CupCakeStäll. Nyhet. 40;- skulle vara perfekt till dopet. Finns i rosa och blå.

Liten ska följa med farmor och farfar till landet så ikväll har vi barnfritt här hemma. Mannen ska träna inför golftävling imorgon men lite tid tillsammans ska jag nog kunna kräva!

VårNytt

Känns som att den här bloggen handlar mest om när på dagen/natten jag fått sova och med liten på väg blir det antagligen inte mindre av den varianten. Iallafall jag har fått sova några timmar medan mina två njuter det sista av denna soliga vårdag med en tur till golfbanan. Ja de är galet förtjusta i golf bägge två. L har i princip varit på klubben sedan han lärde sig gå och mannen hela sitt liv. Älskar att de har en hobby tillsammans och hoppas det får bli.

Själv ägnar jag mig åt att ordna upp här hemma. Tänkte ta en dusch och sedan starta upp middagen. Det här med nya recept går sakta framåt. Igår åt vi god lasange som får bli på listan och idag hemmagjorda hamburgare. Inget exklusivt. Men lite nytt.

Lite nytt har även L fått i sin garderob. Inför vår och sommar. Lite nya färger och häftiga mönster till storebrorn i huset.



T-shirt Mini Rodini köpt hos BabyShop.



Star Wars Tee från Nelly.



Ebbe Tee Nelly.



Klassikt randigt i rött, blått och vitt från Nelly.



"Bas" i marint. Från Ellos.

Det är galet hur fort de små växer ut sina kläder. Även om vi alltid köper lite stort. Kan det gå över natten. Sedan är de förbrukade. L har även fått ett par nya jeans, baslinnen och strumpor. Ska försöka få honom att prova sina shorts och badbyxor sedan tidigare för att se om de går på. Annars får det stå på listan till nästa månad. Det gäller att se över allt här hemma med en budget som ska räcka till fyra. Helt plötsligt står alla utan. Nästa månad tror jag att mannens garderob ska planeras. Ny bas, tshirts och shorts VET jag står på listan. Dock är det svårt. Att övertala. Eftersom det är roligare att handla golfting för pengarna. Jag är likadan och handlar hellre till barnen än mig själv. I sommar tänkte jag fortsätta gömma mig i stora tunikor. Har köpt en långklänning i svart/vitt, ett par haremsbyxor, några tee:s och ett par billiga flip flops. Dessutom har jag en Odd Molly i garderoben som jag hann växa ur under graviditeten innan den hann användas. Det får vara det. Sommaren är kort!

Städdag

O. Förtillfället har jag verkligen ett bebishuvud mellan benen. Det känns helt galet när jag går och att resa sig upp från säng eller soffa gör ont. Hon har legat med huvudet nedåt i flera veckor så inga nyheter där men kanske är det så att prinsessan fixerar sig nu? Minns aldrig att jag hade såhär med Liam men det var o andra sidan fyra år sedan.











Trött och svullen mama som "smet" efter en timmes städade på gården. La mig för att vila en stund. Precis vad jag behöver. Snart väntar dock buffè så då tar jag välan mig ner för tapporna igen. Mat "Ja, tackarrr jag!".

GÄSP

Som jag önskar att jag fick sova tills jag vaknade idag. Har mig själv att skylla dock. Blev uppe sent med mannen igår och såg på Arga Snickaren på Play. Hjälp hur det kan bli. Får en inte riktigt att få lust till hus om jag säger så.

Idag är det Söndag. Med städdag på gården, eventuellt fikabesök från lillebror med sällskap (tror vi vågar skriva flickvän nu!) och ikväll BB veckofinal plus Gossip Girl.





Sötaste sparkdräkterna från La Redoute.

Nu i hopp om att vakna till en DUSCH!

Beroende

3 askar för 30;- på ICAN...



ETT MAMA MÅSTE!

Den Som Sa Det

Någon har ritat med tuschpenna på vår vita köksbänk. Eftersom ingen misstänkt finns förhör jag de närmaste.
Jag: "Liam vet du vem som målat här!?!"
Liam: "Det var inte jag. Det var ett monster!"
Hmmm....

?

Då var vi vakna och har startat upp denna helgen. Eller vi sitter fortfarande i mjukis i soffan men snart så. Mannen ska träna på förmiddagen och jag tar L med mig på stan en stund. I eftermiddag håller jag tummarna för att solen lyser för en promenad vid havet.

Eftersom det inte är "jättesvårt" att räkna ut ungefärligt datum för vår prinsessas ankomst. De flesta kejsarsnitten planeras 10-4dagar före BF. Om inget oförutsett händer. Tänkte jag låte er gissa några andra minst lika viktiga siffror istället. Låt "tävlingen" starta.



"GISSA BABYN`S LÄNGD OCH VIKT?"

Jag tippar på 48CM och 3250GRAM.

VAD TROR NI?


Dansar I Magen

Här hemma pågår fredagsmys. Ja iallafall för tre av oss. Mannen försvann ut på golfbanan!?! MEN jag förstår honom. Det vackra vädret får mig att LÄNGTA galet mycket efter att komma UT. Kan inte vänta på att kunna starta upp ett nytt kapitel i mitt liv. Med musik i öronen kommer jag "flyga fram" på mina PW:s. Bebis är såklart prio och som mamma i fyraårstid vet jag att "egentiden" inte direkt bli mer när vi blir fler MEN jag får ha MIN kropp för MIG. Bortsett från amningen då. Får se om den kommer igång denna gången. Liam blev en "flask" bebis. Kanske därför förbereder vi oss för ytterligare en som vill ha NANIS.



Flaskor Avent.



Flaskställ ICA.



Tada.

Nu ska jag ta vara på tiden med sonen här. Mitt liv just nu är väldigt stillasittande och det känns lite som jag missar en del av livet samtidigt som det växer ett litet inom mig. Bebis som förtillfället dansar till Timbuktu med "Flickan och Kråkan" i magen min.

GLAD FREDAG ALLESAMMANS!

Mums


Vår Lilla Storebror

Vaknat efter några timmars vila. Tycker alltid man blir lite "mosig" av att sova mitt på dagen. Det är som svårt att bli människa igen. Nu när jag är höggravid är det dock ett måste med några timmars sömn så det får bli. Mina två försvann till golfbanan efter dagis. Själv tänkte jag ta en varm dusch. För att sedan starta upp fredagsmyset här hemma.











Sötaste, underbaraste och goaste LIAM. Här tränade vi bokstäverna häromdagen. Jag tycker du är så liten fortfarande. Lek medan du är barn. Men text vill du lära så vi hjälper dig. Hjärtat mitt svämmar över när du skriver ditt namn med de sötaste krumelurerna jag sett. Du är allt vi kunnat önska och mer!

Barnkammaren

Solen STRÅLAR ute idag. Dock kände jag mig ganska nöjd efter en tur till stationen. Jag får ont och blir trött fort nu. Köpte med mig lunch från Subway hem och nu ser jag runt efter ideèr till barnrum.







Mycket av min inpiration finner jag hos Chic Shack!

Maman På Ärten

Upp Och Hoppa Allihoppa!

Idag är det FREDAG och helg tillsammans med familjen väntar. Vi har ingenting speciellt planerat. En promenad vid havet kanske och städdag på gården på söndag. Annars tar vi det med ro. Lite trisst men det är precis vad vi behöver nu. Lugn. Härligt var det iallafall att vakna idag. Till ett nystädat hem. Vi fann den sista energin igår och startade projekt veckostäd. Dessutom blev det hemma SPA för mamman medan mannen nattade L. Med nytonat hår känner jag mig som en annan människa. Iallafall för en stund. Solen lyser ute så jag tror jag ska ta en promenad till ICAN för att handla några ting vi glömde. För att komma ut lite innan jag bäddar ner mig igen.


Man ska tillvara på de där dagarna. När det mesta känns underbart. Dock.
Ska man tro sagan. Är jag ingen prinsessa . För jag sover i världens skönaste säng varje natt men känner ändå en "ärta" under madrassen min!

Handlat

Färdiga i affären och nu är matvarorna inpackde i skåpen här hemma. Själva vart vi så trötta att vi beställde "fuskmiddag" från lokala pizzerian. Fick en del avprickat från "BebisListan" idag...



Tvättmedel för bebisar.



Amningskupor och våtservetter.



Bindor till mamman. Ett tips är att även handla Apotekets förlossningsbindor för de första dygnen. Vi kommer dock ligga kvar på avdelning där vi blir tilldelade detta.

Nu MAT!

Nyheter

Googlade runt lite i väntan på mannen och fick syn på denna nyhet från IKEA.


Barnstol Leopard 549,- finns i svart, röd och vit.

Gillar`t!

Hello Kitty

Har vilat några timmar efter lunch och väntar nu på att bli hämtad av mannen för en tur till stormarknaden. I eftermiddag tänkte jag ordna i litens garderob. Plocka ner alla söta prinsessplaggen för kommande tvätt. Å... det är verkligen magiskt att ordna "med de allra första kläderna".











Hello Kitty detaljer i lillans "rum". Kan inte låta bli att inreda med några ting utav den söta katten även om jag kan tycka det är liiite "ur fashion" med märket överallt. Stora tryck på barnkläder har jag dock aldrig varit förtjust i. Till mannens glädje försöker jag hålla mig till några små detaljer!

DopDatumCheck

God Morgon Solstrålar!

Har startat dagen med ett besök i källaren. För att ordna upp några babyting och boka en tvättid till nästa vecka för att vaska alla de små kläderna i prinsessans garderob. Har dessutom preciiis pratat med prästen och bokat in datum till dopet...



Söndagen den 19augusti kl 15.00

En mer formell inbjudan kommer med Posten!


SvarPåTal

Å... fick precis en utmaning av sötaste Daniella att svara på lite frågor och visst vill vi det...

1,När är ditt BF datum?
♥16juni2012 (Har lyckats med konsten att säga/skriva juli mååånga gånger. Gravidhjärna tror jag det kallas!)
2, Har ni tagit reda på kön?
♥Jao... första UL visade tre små streck = flicka. Andra UL visade ingenting eftersom bebis gömde sig. Den som lever får se.
3, Hur länge innan du blev gravid kände du dig redo?
♥Defust. Jag har velat bilda min egen familj sedan jag själv var liten. Dock kan jag aldrig riktigt vänja mig vid känslan av oro som kommer med plusset på stickan. Tror jag aldrig blir riktigt 100% säker på att vi ska bli ytterligare en i familjen och tycker att det är en del av tjusningen.
4, Vad har du haft för cravings?
♥CITRON, colasnören och jordgubbar.
5, Vilken är din värsta gravidkrämpa?
♥Oj. Vilken av dom!?! Är dock nöjd att jag haft medicin som hjälpt mig med illamåendet. Med Liam kräktes jag i 6månader. Denna graviditeten har jag kastat upp endast 1 gång MEN jag var "sjösjuk" länge. Annars står upprepade urinvägsinfektioner, viktuppgång, sömnbrist, sammandragningar, huvudvärk och oro på listan.
6, Är du nervös inför förlossningen?
♥OM jag är. Dock underlättar det att vi bestämt planerat kejsarsnitt. Men inget kan riktigt förbereda mig. Jag har känslorna på utsidan numera. Det hjälper dock att tänka på att jag ska få vara med när bebis kommer till världen.
7, Hur har ni förberett hemma inför bebis ankomst?
♥Ooo... jag ÄLSKAR att skriva listor och planera därav är det mesta klart. Mannen skulle väl säga att allt är klart. Några detaljer saknas till BB väskan för mamman dock.
8, När kände du första sparken?
♥Väääldigt tidigt. Runt vecka 12-14 tror jag att jag misstänkte att de där fjärilarna i magen var små sparkar innefrån. Med Liam i vecka 18 preciiis innan första UL.
9, Skulle du kunna gå igenom en graviditet igen?
♥Ja. Mannen önskar 4 (!) Vi får se vart livet leder oss.
10, När tror du själv att din bebis kommer?
♥Denna gång vet vi mer specifikt. Vecka och senare datum är dock en hemlis än så länge. Spännande.
11,Vad är det bästa med att vara gravid?
♥Att det växer ett hjärta under mitt. Att vi tre ska bli fyra. Att få ge Liam ett syskon!

Jag utmanar Frida!

Lemonade

När vi ändå är inne på temat gott. Har ni provat denna lemonaden!?!
Köpte en flaska på prov på ICAN idag och "OMG" så svalkande och friskt. Dessutom pluspoäng för den vackra flaskan.







Kan knappt se utan att kräva mannen på en flaska till från affären direkt. Får ett sånt där galet "måste ha" efter ting nuförtiden. Nyss var jag påväg att äta upp min duschpeeling med smaken "Strawberry Champange". Fick verkligen en "jagmåsteätadettanu" känsla. Får se om mannen orkar ta sig till stormarknaden ikväll. Är GALET sugen på jordgubbar med socker i skål med grädde!

MiddagsTips

Efter en tur till stadens Apotek och handling på ICAN var jag helt färdig och fick stanna ofta för att komma hem. Väl  hemma sov jag några timmar efter lunch sedan kom liten hem och vi har roat oss med att rita bokstäver innan det var tid för middag. Appropå middag. Kan ni inte skriva ner några goa middagstips i kommentarerna. Är SÅ trött på tacos, köttfärssås, fiskpannetter, lax med creme freche sås  och kyckling i spenat med soltorkade tomater. Vill äta något nytt, till bra pris som även är enkelt att laga.











Inspiration har vi mycket av här hemma när det kommer till kokböcker men tycker det är så fasligt med ingredienser som ska inhandlas varje gång vi vill pröva något nytt !?!

Frukost

Familjens projektledare (läs:jag) är igång med att få iväg sina två i tid till jobb och dagis. Tänk snart är vi en till som ska anpassas till rutinerna...


Sötaste barnporslinet från Wedgwood finner ni hos...


Rosa Volang

Lyssnar till musik och drömmer om framtiden. Tar vara på stunden som är nu. Tänk snart är vi fyra. Livet är verkligen märkligt. Jag är L.Y.C.K.L.I.G som blivit välsignad med A och våra barn.















Mjukisdress Lindex, body Mini Rodini och strumpbyxor POP.

Ytterligare en inblick i prinsessans garderob. Ni får stå ut med detta. Bebiskläder är helt enkel min största hobby förtillfället.

Som vi längtar nu. Att få hålla bebis i famn. Finns en risk att denna maman bryter fullständigt när jag får se mina älskade tre tillsammans!

En Liten Ballerina

Tips...


Sötaste skorna till prinsessan. 99,- från Lindex. Skulle passa fint till dopklänningen!

Blomster

Går inte med ord att beskriva hur trött jag är nu. På barnmorskans order har jag ätit extra järn nu i cirka två veckor men jag känner att jag antagligen behöver mer. Förtillfället orkar jag ingenting och det får humöret att svänga. Idag har jag stannat i sängen till lunch. Har städat av lite och ordnat med räkningarna. Även eftermiddagen tänkte jag fortsätta i sängen. Det blir mycket vila nu men det är det jag behöver. Har dock lovat mina två pannkakor  till middag så det ska jag självklart ordna. Sen är jag lite sugen på att baka något gott till kvällen.







Fick SÅ fina liljor av lillebror med sällskap i helgen. Älskar att ha färska blommor på bordet. Dessa luktar dessutom rikigt rent!

Pojke/Flicka

Oj. Vilken total urladdning det blev här hemma i eftermiddag. All oro som har varit, alla tankar inför och så lättnad över positiva besked. Nu känner jag mig om möjligt ännu mer utmattad. Sådär som man gråter för ingenting. För att allt är bra. Är så innerligt glad att i kommer få vara med i det ögonblick som vi missade med Liam. Att få höra bebis skrika för första gången och doktorn säga "Det blev en...!"

För TÄNK OM det är en pojke där inne ändå. Så konstigt det skulle kännas nu när vi hela tiden tänk flicka. Från början kändes det helt tokigt att vi skulle bli flickföräldrar men nu när tiden gått känns det tokigt att det skulle vara någon annan än vår Filippa där inne.







Ovan. Ett tips. Till pojke och flicka. Sötaste boken med Peter Rabbit/Pelle Kanin av Beatrix Potter som jag snöat in totalt på. Med gossedjur och sötaste kartongen. Perfekt doppresent. Ni hittar den i sortimentet hos...



UL

Efter lååång väntan på rutin ultraljud 2 fick vi äntligen se vår lilla bebis bubbla runt i magen min. Allting såg jättefint ut och det var en liten frisk en där inne. Vi tyckte båda att hXn var väldigt lik bror sin med tjocka små kinder, lite uppåtnäsa och mammas mun.


Dock ville liten inte visa oss om det är en pojke eller flicka därinne. Vi fortsätter dock att tro på ultraljud 1`s 99,99% prinsesschans men jag packar nog ner den blå babyfilten till BB för säkerhets skull.

Direkt efter undersökningen hade vi tid på spec.mödravården. Tycker det är så svårt. Att förklara allt vi varit med om på några minuter. Det vi levt med i flera år. Ska dömas. Men det gick väl. Vi får självklart vårt efterfrågade kejsarsnitt. Förlossningsbrev ska jag skriva tillsammans med min BM och de frågor vi inte får svar på idag tar vi vid inskrivningen.

Känns spännande att vi nu faktiskt vet vilken vecka liten kommer. Dock inte dag. Det får vi reda på närmare inpå. Läkaren avslutade dagen med "Se nu fram mot er förlossning!". Det är lätt att glömma bort mitt i allt. Att faktiskt njuta. Vi ska få vara med denna gången och det är helt fantastiskt!

Vecka32/33

Imorgon är det ny vecka igen. Ny vecka har det även blivit i graviditeten. Med Liam räknade jag dagar. Denna gång har jag ingen koll utan min gravidräknare här på bloggen.



Imorgon ska vi som skrivet få tjuvtitta på lillasyster. Ska bli riktigt spännande. Se om hon liknar storebror. Om hon är frisk. Hur mkt hon väger. Jag hoppas på att de har sagt fel hela tiden. Att hon faktiskt är en månad före och att vi måste boka kejsarsnitt nu, nu, NU. Men så är det inte. Det vet vi ju. Så vi får försöka njuta av tiden som är nu. Men vi längtar. Till dagen D.

Mannen är hemma från golfbanan och har lekt med L så jag har fått sova. Höll på att somna ståendes där ett tag. Ikväll blir det Gossip Girl, BB och så ska vi skriva ner våra funderingar inför mötet med spec.mödravården imorgon!

ChokladMuffin

Jag är så obeskrivligt trött. Liten väckte mig tiiiidigt imorse och har inte låtit mamma vila sedan dess. Mannen är på golftävling och då är vi bara en som ska hämta, göra om, torka, fylla på, blåsa, trösta, hitta på osv. Nu har jag bara ett barn att ta hand om och en ganska lätthanterlig fyraåring till sådann men medecinerna, dåligt nattsömn och järnbrist gör sitt.















Att baka är ett bra tidsfördriv. Vi väntar nämligen lillebror med sällskap på fika närsom så det passar ju lite extra bra med nybakt hemma idag. Det blir mest stillsamma ting vi finner på för tillfället. Lego, rita, baka, pyssla och film. Min ork finns tyvärr inte för något annat. Tur mannen kommer hem tidigare idag och kan ta med L till parken!

Inför Födseln

Det råder väldigt delade meningar med detta om hur vida det är okey att ordna inför bebis ankomst. Vissa tror att det betyder otur. Andra menar att det bara är skrock. Jag tror det går fint att ordna det mesta när liten anländer men samtidigt är jag alldeles för mycket ordningsmänniska för att inte förbereda det jag kan. En sak är jag iallafall säker på och det är att med L var jag inte helt kapabel direkt efter förlossning att fatta beslut om olika saker och ting (fylld av förlossningsendorfiner och smärtstillande!). För att jag vet att ni som jag uppskattar det. Tänkte jag göra en liten lista till er. På några ting värt att fundera över...




Rummet:
®•Korg, vagga eller spjälsäng(Sänghimmel). Alternativt mer än en. Denna gång tror vi stenhårt på Moseskorgen.
®•Madrasskydd
®•Spjälsängsskydd
•Mobil till sängen
•Ett första gossedjur
•Snuttefilt
®•Filt
•En garderob eller byrå till kläder
•Nattlampa ( Till fördel för mamman som ammar. Vi tände aldrig upp rummet på natten utan gav ersättning och bytte blöja i dunklet för att vänja bebis vid att det var natt)
•Hylla eller annan avställningsplats för alla fina små ting ni kommer samla på er den första tiden.
•Papperslåda att samla minnen i.


Textil:
®•Innertäcke plus kudde. Tänk på storleksskillnaden mellan säng och vagn/vagga.
®•2 sett påslakan. Tänk på storleksskillnaden.
®•2 stycken underlakan. Tänk på storleksskillnaden.
•Filt ( Vi har föredragit att ha en filt i vagn, en i bilbarnstolen och en till spjälsängen) Förvara gärna filten i er säng dagarna innan bebis ankomst för lite "mamma/pappa doft!"


Vagn:
®•Vagn (Ett helt kapitel för sig!) Tänk på att fundera och beställa i god tid.
®•Påslakansett
®•Underlakan
®•Madrasskydd
•Filt
•Mobil
•Evt Ståbräda till syskon
®•Regnskydd
®•Skydd för solen antingen "Filt" eller "Paraply"
®•Insektsskydd
®•Skötväska utrustad med tunt skötbordsunderlägg, blöjor och våtservetter.
•Mjuklift
®•Åkpåse (Vid kyligare klimat)


Kläder:
®•PYJAMAS ( Tänk ju mindre baby ju mer mjukt. De där små babyjeansen är såå söta men mjukisar är det ni vill klä den där lilla parveln i direkt efter födseln.) (Tänk även på årstid. Sommartid kan det vara praktiskt med kortärmat att sova i.)
®•Body`s. Det ultimata bebisplagget. Tänk årstid. Linnemodell. Kortärmat. Långärmat. Se dock till att urrigningen inte är snäv. Vi älskade HM`s basbodys till L.
®•Byxor. Mjukt. Mjukt. Mjukt. Gärna med små fötter på. Slipper ni tappa sockorna.
•Klänningar (För att det är så himlans sött på små bebisflickor)
®•Strumpor. I mängder. Har benägenhet att trilla av eller försvinna i tvätten.
®•Dregelhakklappar. För att inte behöva fler ombyten än brukligt.
®•Mössor. Tänk årstid. Dock är små tunna mössor alltid brukbart direkt efter födsel.
®•Solhattar.
®•Vantar.
®•Ytterplagg enligt årstid. Vinter overall. Vår, sommar, höst en tunnare vindoverall alternativt stickat. En tjockare kofta.
•Skor. Är helt onödigt. Men sött till babyhyllan. Dock kan ett par tjocka mjuka tossor vara mysigt året om.
®Tips. Vi sparade Ls body som han hade på sig den dagen vi kom hem från BB som minne i en liten ask.


Hygien:
•Små handdukar till eventuellt kräk på axeln
®•Blöjor
®•Våtservetter
•Tvättlappar
®•Små nagelfilar
•Nagelsax
®•Badbalja (Plus insats)
•Babyolja
•Badtermometer (Läser jag överallt MEN vi har aldrig använt någon?)
•Skötbord
•Blöjhink
•Mobil
Snorsug
Fisventil
®•Skötbordsunderlägg
®•Kräm för röda bebis rumpor
•Förvaring skötbord (Korg till Blöjor, våtservetter och krämer)
®•Handduk (Mysig med huva)
•Bomullsrondeller (För rengöring av små ögon)
•Bomullspinnar (Bra för rengöring runt naveln)
®•Febertermomter ( En örontermometer är dyr MEN värt varenda krona)
•Liten termos (Var min räddning med L eftersom vi behövde ha med ljummen ersättning)


Praktiskt:
®•BröstmjölksErsättning (Till Liam använde vi NAN)
•Nappar (Tänk på att olika nappar är olika formade. Köp några olika och pröva er fram vilket märke som passar er baby bäst)
•Nappband. Oersättligt. De där napparna trillar ut lite varstanns och ni vill inte stå med smutsig napp på tur.
®•Nappflaskor (Till Liam använde vi Dr Brown. Denna gång testar vi även Avent) Glöm inte att sterilisera.
®•Flaskborste
Diskställ Till Flaskor


Mama:
Bröstpump
®®®•Bröstvårtskräm (Lansinoh)
®•AmningsBH
®•Amningslinnen och Amningströjor
®•Amningskupor
®•Bindor
•Ev Bröstvärmare
Ev Amningskudde


Övrigt:
Babylarm (Om ni bor stort)
Andningsalarm
•Lekfilt
®•Babyskydd till bilen (Ska vara färdigmonterat och klart för att ni ska kunna ta med bebis hem från BB)
®•Adapter till babyskydd.
®•Solskydd fönster bil.
•+Leksak+Filt
®•Bärsele eller Sjal (Ett tips är att börja använda dessa tiiidigt!)
•Babysitter (Gärna med aktivitetsbåge)
Babygym
•Babynest (Om ni vill sova med bebis i sängen)
®•Parfymfritt tvätt-och sköljmedel (Tvätta alla textiler innan de används första gången!)
Fårskinnspäls

®®•KAMERA!!!

Nu har jag gått efter vad vi använt/vill ha hemma innan bebis ankomst (märkt med •) och ting jag verkligen rekommenderar (märkta med®). Övrigt är sådant som kan tillkomma men inte är nödvändigt att inhandla innan eftersom ni inte vet om det kommer användas samt tips från andra mammors listor som jag faktiskt inte vet ännu om vi kommer behöva.

Nu har jag säkert skrämmt upp någon stackars mamma (eller pappa!!!) därute. MEN det här är min lista. Till er. Eftersom jag älskar listor. Och hade verkligen behövt en själv första gången (och även idag) jag var gravid. Sunt förnuft rekommenderas.

Fyll gärna på mer mer ting och tips i kommentarerna!!!

Jag Saknar Dig

A. Kom hem. Jag saknar dig. Den här sociala kontakten är viktig nu. Även om vi ibland bara sitter i varsin del i soffan. Vet jag att du är här. Gör mig hel. Men jag unnar dig att få komma hemifrån och bara vara ett tag. Världens bästa man.

Jag och L har haft mysigt fikabesök, ätit middag och ser nu på film. Jag har ont, ont i svanken. Tror minsann att lilla fröken fixerar sig. Liam fixerade sig tidigt och jag har molnande värk precis som då. Svar på det får vi på måndag. Jag som tidigare bara sett fram till andra UL börjar bli galet nervös. Låt allt vara fint med vår lilla tös. (?) 

Annars händer här inte mycket. Jag känner mig som Maria Montazami. Går runt här hemma och flytar rundor på ting. Ena sekunden trött på allt. Andra helt nöjd. Försöker låta bli att få nya ideèr. Retar mig förfärligt på att sofföverdraget glider rundor. Funderar på om jag ska låta fjärilen och mobilen vara över spjälsängen eller om det är för mycket? Kanske ska där bara vara en stor vit rosett. Känner mig för trött för att ta några beslut. Kanske lika bra det.





Har inte haft lust till kameran idag så jag visar er några bilder ur arkivet på några söta bodysar till prinsessan från Levis. Ni hittar dem HÄR!!!



Besatt

Då var det lördag igen. Veckorna verkligen springer fram. Dock känns det som att destu mer vi närmar oss BF ju längre tid är det kvar. När det är så nära inpå kan jag inte längre "tänka bort" det där som inte är möjligt just precis nu. Som att ge sig ut på en snabb promenad med musik i öronen och svettas ut sina känslor. Jag behöver det men för tillfället blir jag bara på dåligt humör av att röra mig eftersom det gör ONT.







Köpte dessa träningskläder från Gina Tricot innan graviditeten. De ligger så fint orörda i garderoben men snart så. Har aldrig haft sådan här lust till träning. Under graviditen med L var jag rätt överens med att jag gick upp i vikt och njöt lite av att unna mig det jag ville. Inte nu. Jag vill träna.

Mannen är på golftävling. Liam och jag väntar på besök. Playdate idag med kompis från dagis!

Prins2012

Eftersom jag är pojkmama sedan fyra år tillbaka har jag fått erfara hur svårt det kan vara att finna plagg till små killar utan en massa tryck. I början ville iallafall jag ha det lite klassiskt och stilrent. Därför tänkte jag passa på att tipsa er om två ting till era små prinsar.





Sötaste nappen och ett matchande ovärdeligt nappband från Elodie Details.
Ni hittar dem hos NELLY!!!

L.Y.C.K.A i En Liten Ask

Då var skåpen påfyllda här hemma på våran gata. Det blev Max till middag och nu vilar jag tillsammans med L ut i soffan till Nicke Nyfiken medan mannen tränar inför helgens golftävling. Våren är påväg och lillasyster bubblar i magen. Livet kan inte bli mycket bättre än så.







Äntligen. Jordgubbar blev med oss hem från affären. Som jag längtat. Tillsammans med grädde i skål. MUMS!!!

Fynd

O va det var skönt att sova. Trisst men välbehövligt. För att hålla hela dagen. Nu väntar vi på mannen. Handling på stor Konsum står näst på tur. Tänkte bara visa er vad jag fann för mina rabattcheckar.







Kunde inte motstå denna från HM. Stl 2-4mån. Köper nästan bara "stort" till prinsessan om jag finner något nu. Är rädd vi inte kommer hinna använda allt då jag minns L som sprang igenom babyavdelningen.



Rosa trägaljar blev det från Åhlens. Någon som har tips på var man finner de bästa plastgaljarna till barngarderoben? De andra vita har jag köpt i affären när de hade tiokronorsmarknad men nu är de ur sortiment. De lila från Sprall i Stockholm men lite i dyraste laget för att handla flera av.



Ordning och reda. Nu längtar jag verkligen ihjäl mig. I butik såg jag ett par med en helt ny liten bebis. O hon var sååå liten och söt. Nu vill jag ha våran ut. På måndag är det tid för UL nummer två som är rutin i Skåne och sedan besök med spec. mödravården för kejsarsnittssamtal!

Underbara Emelie

Hemma från min tur till staden. Har ätit lite lunch och ska nu vila MEN först vill jag bara visa er vad min underbara bloggvän E skickat till oss.



Jag dööör SÅ söta ting.



Dessa fina har Emelies dotter Wilma haft.



Älskar`t.



Ljusgult är SÅ fint till sommaren.



Sparkdräkten längst ner på bild gick rakt hem i mitt hjärta.

Jag och Emelie startade läsa varandras bloggar då vi båda var gravida med våra pojkar födda 08. Tycker det är helt fantastiskt gulligt att vi fått dessa av Wilma.
TACK tack TACK tack TACK

ButterFlies

G.O.D M.O.R.G.O.N
FREDAG!!!

Hoppas ni sovit gott. Idag har det dagen före helg och det ska bli härligt. I eftermiddag ska vi handla. Imorgon har vi inga direkta planer. Mannen ska på tävling så vi får se vad jag och L finner på. På söndag är jag bjuden på klädparty hos min fina vän Linnea och det ser jag verkligen fram till. Idag tänkte jag bege mig ut (!) en sväng. Har varit inne och vilat många dagar. Nu behöver jag en tur. Har rabattcheck både på HM och Åhlens. Gratis shopping är den bästa.



ETT TIPS.

Finaste gravida kreativa Carolina Gynning har designat sin egen smyckeskollektion. Du finner den HÄR.
Min favorit är fjärilsarmbandet i silver ovan!

BloggOrdListaFörDummies

TACK allesammans för att ni läser och kommenterar på vår blogg. Det glädjer oss att så många nya fina människor har hittat hit. Att blogga är verkligen beroende framkallande och en "livsstil". Jag har länge undrat hur lång tid fenomenet kommer att hålla sig vid liv. Har ju själv valt att avsluta några gånger för att sedan starta igen. Vad är egentligen tjusningen!?! Har inga klara svar på det. Bara att mitt liv skulle bli lite mer oinspirerande utan mina bloggvänner och att jag aldrig skulle kommit i kontakt med flera av er helt fantastiska människor där ute i cybervärlden.

Härligast är väl ändå att "Blogglandia" har sitt eget "språk". Här blandar vi svenskan med engelskan och franskan, förkortar vilt och böjer våra egna stavelser vilket kan reta feber på mannen min. I cyberspace är de mesta felstavningarna de som gör oss personliga. Har för skoj skull printat ner några väl valda ord som fastnat. A detta är till dig.

Ni får gärna fylla på med flera...

Mama- En mamma helt enkelt. Troligtvis ursprugligen från tidningen MAMA!?!. Låter chic`t (tjusigt).
FeelGood-En blogg som förmedlar en positiv känsla.
Klickat- Betyder till störst del att vi köpt något nytt på internet.
Magasin- Är helt enkelt en tidning.
Cupcake- En helt vanlig muffins.
Power Walk- En snabb promenad.
Mao- ?
Butiq- Butik.
Pingla- Ofta förknippat med Kalas. En snygg tjej.
Smoothie- Bär och yoghurt mixat i en bländer.
Tee- Ett stycke t-shirt.
Bloppis- En loppis online.
Look- Utseende.
Dagens- Inte maträtt utan vad vi har på oss.
Have To Have/ Must Have- Det bara MÅSTE vi ha.
Pocket- En bok med mjukt omslag.
Bugga- En populär barnvagn.
Walk In- En stor garderob som vi kan gå in i.
MoodBord- Ett kollage med ting som inspirerar oss.
InBox- Våra nya mail i inkorgen.
Status- Hur vi känner oss idag.
Bubbel- Champange.
Latte- Kaffe med mjölk.
PT- Personlig Tränare.
Staden- Vi är oftast anonyma och skriver därför bara staden istället för att precisera oss.
Budget-När vi tycker något är billigt.
O.M.G-Förkortning för "O My Good!"
Chic Litt-En bok för oss tjejer.
I.R.L- "In Real Life!"
Event- En fest vi blir bjudna på av en speciell anledning.
Piffa- När vi fluffar våra kuddar.
Frosting- Glasyr.
PlayDate- När vi mammor/pappor bestämmer oss för att träffas och låta barnen leka med varandra.
Lack- Ett nagellack.
Under- Våra trosor och BH:sar.
Craving- Det vi blir sugna på.
Paket-Hämtar vi oftast ut på Posten.
Nyheter-Är inte ofta något vi blir meddelande utan en produkt som kommit in i sortiment.
GiftBag-En påse med gåvor vi ofta får på ett event.
Blomster- Blommor.
Pics- Bilder.
Casa- Mitt slott. Vårt hem.
Krispigt- Tulpaner. Luft eller annat som kan förklaras så helt enkelt.
F.AB- Förkortning för fabulous

Nu tid för BB och då menar jag inte avdelningen på sjukhuset där vi föder barn utan Big Brother en dokusåpa!


Danska Barnkläder

Fick frågan vart Filippas pyjamas i BB väskan kommer från?
Det är det underbara danska klädmärket Holly`s vackra mönster.
Vi hade samma till L fast i blått. Några stl större dock. Men prinsessan ska få ärva dem senare.




Finns till både pojkar och flickor. Massor av olika färgval.
Ni hittar dem HÄR!

Stark

Lyssnar på musik och Filippa dansar i magen. Längtar efter mina killar som är i parken. De skulle cykla (!) dit, mata fåglarna och spela kula. Det är tungt men förnärvarande måste jag planera min energi. Jag vill gärna vara med L och finna på roliga ting varje dag men måste passa på att vila medan jag kan. Då blev det pappalek idag och mammalek till helgen istället. Får se vad vi bestämmer. Piraterna på BIO kanske.



Ska spendera de sista timmarna av eftermiddagen med nya Mama. Ser fram till intervjun med Ebba Von Sydow. Har läst hennes blogg sedan länge och inspirerats av hennes styrka. Ebba fick nämligen mycket ris för att hon började arbeta tidigt efter förlossningen. Själv tycker jag det är individuellt hur man gör med sin barnledighet. Jag vill inte arbeta de första halvåret delvis för min egen del. För att jag vill känna mig säker i min mammaroll MEN jag tycker det är starkt av E. Att trots all kritik gå sin egen väg. Något jag ska ta allvarligt på denna gången är att ta tid för mig själv. Kan jag vara hemma med båda barnen samtidigt kan jag även överlåta allt till mannen några timmar för att ta hand om mig!

Packa Väskan

På beställning. Fast att jag inte själv packat än. Kommer en checklista på min BB-väska.
















Mama:

Hygien:
Tandborste
Tandkräm
Deo
Schampoo
Balsam
Duschtvål
Rakhyvel
Hårband
Hårtork
Hårborste
Parfym
Nagellack
Bröstvårtskräm
Smink
Bindor
Amningskupor
SMINK

Kläder:
Mjukisdress
Pyjamasbyxor
Amningstoppar
Kofta
Sjal
AmningsBH
Trosor som inte sitter åt runt snittet
Strumpor
Hudkräm
InneTofflor
BadTofflor till duschen

Övrigt:
Medicin
Dator
Mobil
Kamera
Laddare till ovanstående
Dusch
Snacks
Bok
Tidning


Baby:
Filt
Mössa
Nagelfil
Nagelsax
Pyjamas 2st
Kläder 3 sett
Strumpor
Mössa
Gossedjur
Napp
Napphållare
Blöjor
Våtservetter
Skötväska
(ersättning, flaska, flaskborste... ordnas på BB men kan vara bra att ha hemma vid den första tiden).

ÖVRIGT:
Förlossningsbrev
Journal
Legitimation
Plånbok
Pengar till p-automaten
Kläder och hygienartiklar till mannen
Present till Liam

Vaginal Födsel:
Vetekudde
Massageverktyg
Musik

Har säkert glömt något?

Jag tycker man ska packa lite extra lyxigt i BBväskan. De ska vara en liten bonus. Belöning för sveda och värk!!!


Skål

Ja jag VET att jag kommer sakna magen sen MEN förtillfället finns det ting jag saknar GALET mycket.


♥Att sova en hel natt.
♥Att inte vara konstant trött.
♥Att inte bära runt på trettio plus kilon.
♥Att slippa mängder av meduciner dagligen.
♥Att inte behöva kissa i koppar, ta blodprov eller uppsöka läkare kontinuerligt.
♥Att kunna leka med vår son utan att få ont eller bli trött.
♥Att kunna gå uppför trapporna utan att bli andfådd.
♥Att inte vara konstant orolig.
♥Att min kropp är min egen.
♥Mitt liv utöver att vara mamma och fru.
♥Att slippa värk.
♥Att klara stress.
♥Och kommentarer om hur min kropp är formad.
♥Jobb.
♥Att träna.
♥Att inte bli svettig innan man är utanför dörren om morgonen.
♥RedBull.
♥Solarium.
♥Att nå mina fötter.
♥Att kunna raka mig överallt.
♥Blonderingsmedel.
♥Nagelförlägning.
♥Att komma hem efter en lång dag på jobb.
♥Att bara vara jag.
♥Ost.
♥Att ta ett glas vitt vin med mannen till helgen.
♥Bli av med de värsta av alla dessa överjäkliga humörsvägningar.
♥Barnfritt kalas.
♥XXX♥!!!

H.J.Ä.L.P
mig gravidvänner
B.I.K.T.A E.R.
VAD SAKNAR NI !?!

( OCH VI VET ATT DET ÄR VÄRT VARENDA LITEN DEL AV ALLT SLIT DET ÄR INTE DET DETTA HANDLAR OM!!!)

Barnsligt

Har haft en underbar eftermiddag med besök av finaste Jenny. Är så glad att jag har dig vännen. Hoppas vi lyckas boka fika snart igen.

Eftermiddagen och kvällen har spenderats tillsammans med L. Kameran har fått vara oberörd idag. Tänkte istället tipsa er om lite barnrumsinredning. Inlägget om barnrum blir snart. Men eftersom några av er önskat.


Sötaste lilla rosa plåtpallen till prinsessrummet. Skulle klickat hem denna direkt om vi hade utrymmet. Tyvärr inte.



Nybadade bebisar är det mysigaste. Vi har haft stor användning av en babyhanduk till L och denna tyckte jag var så fin. Finns även med ljusblå text för den lilla prinsen.


Jag ÄLSKAR filtar. Speciellt när det kommer till babyfiltar och jag dessutom vet att de används mest hela tiden. Denna klassiska med virkad kant är underbar.

Bästa tipset till småbarnsföräldrar. Enkel förvaring till alla leksakerna. Låt barnen klara av städningen själva. Denna har vi till L:s utklädningskläder.


En tallrikshylla i baby-/barnrummet är dekorativ i sig. Dekorera med små detaljer ni vill plocka fram eller låt barnet själva vilka ting som symboliserar honom/henne.


Allt från ELLOS
Skynda fynda
Nu får ni 40% på valfri vara!

Make Up Mama

Ni är verkligen söta. Som kommenterar så fint till oss. Det ger tröst i mammahjärtat ska ni veta. Idag är dock en ny dag och liten vaknade på gott humör. Mamman med. För idag ska jag få fikabesök av finaste J. Det ger mig en anledning att ordna mig lite idag. Vill tipsa er om Gina Tricots nya Beauty serie. Jättefina färger till bra priser. Jag har testat och är supernöjd med kvaliten.










Produkterna klickar du hem på
www.ginatricot.com!

AlltidMinBebis



Måste verkligen skriva av mig nu. Jag är så JÄKLANS förbannad. Och jag vet att jag antagligen kommer bli ytterligare tusen ggr. Men när det kommer till mina barn. Kommer jag aldrig låta bli. Att det sticker som en kniv i hjärtat. När världen är orättvis mot dem. Att det faller tårar på min kind.

Ni har alla delats Liam stora lycka över sin fina fyra års present. En alldeles egen pojkcykel (med stödhjul). Kanske borde han haft en cykel med extra hjul mellan trehjulingen och denna. Vi har helt enkelt inte prioriterat det. Vi kör från och till dagis, bor mitt i stan där det inte direkt finns några bra cykelvägar för liten att öva på och fritiden spenderar vi på landet. Vi har aldrig hetsat någon utvecklingsfas och det har alltid fallit sig väl in när det väl är tid. Inga problem. Dessutom vet vi att förskolan är väldigt duktiga på att peppa barnen till att springa springcykel m.m. som tränar balansen. Vi ville helt enkelt att han skulle ha stödhjulen till det att han känner sig säker på sin cykels olika funktioner och vi trygga med att han gör som vi lärt honom i trafiken.

L har velat cykla var dag sedan fyraårskalaset och det har vi självklart gjort. L har varit hur lycklig som helst. Tills igår. Då A och L var ute på skolgården. Då några pojkar i ålder strax över L även de var ute och cyklade. Den senaste tiden har vi märkt av "förändringar" kring kontakten med de äldre barnen. Liam har alltid lekt med äldre och på förskolan känner han sig säker med dem MEN när vi möter äldre barn i parken blir han blyg och vill helst att vi går. Då är det ännu mer olägligt att pojkarna kommer fram och ifrågasätter varför L har stödhjul? A försvarade såklart med att "De hade ni väl också när ni var små och skulle lära!?!" MEN för L var lyckan redan förstörd.

Idag efter dagis frågade jag om han ville cykla. Det ville han. Så vi gav oss iväg till skolgården. Väl där cyklar L ett varv och ber sedan om att få ta av stödhjulen. Jag förklarar att det går inte eftersom jag inte har några verktyg, att det är svårt att cykla utan men att vi självklart kan pröva med pappa en annan dag. L blir jätteledsen och börjar sparka på sin cykel. Vill inte ha de dumma stödhjulen. Jag föreslår att vi går hem och cyklar mer imorgon. Då slänger L av sig hjälmen för det är tydligen bara för små barn. Jag förklarar att utan hjälm är det farligt att cykla och att polisen kommer att säga till om vi inte har den på oss. Liam blir rosenrasande. Jag står där hjälplös. För vad ska man egentligen göra när ens lilla hjärta skriker efter mamma men när man närmar sig med tröst ska man gå sin väg!?! Så liten men endå så stor.

Självklart kunde jag inte låts L cykla utan hjälm utan fick hjälpa en störtgråtande fyraåring hem som sedan försökte cykla iväg från sin mamma när hon skulle öppna porten och som efter det inte tänkte ta ett steg upp i trappan eller ta av sig sina ytterkläder.

Innan sängdags idag berättade L för mig om vad pojkarna sagt. Bara pappa visste ju innan men hade självklart berättat det för mig. "Varför skrattade dom åt att jag hade stödhjul mamma!?!"

Det gör så otroligt ONT. Att min lilla älsklings lycka blitt förstörd och jag försökte självklart med alla medel att få liten glad igen. Berättade att jag pratat med pojkarnas mammor (har jag inte gjort men det är en oviktig detalj då barn är barn) och att de minsann berättade att deras pojkar inte lärt sig cykla utan extra hjul förrän de var fem. Sedan berättade jag att mamma själv inte kunde cykla förrän jag var sex, att pappa var sju och att Markus (förlåt lillebror!) var minsann åtta. Då skrattade L gott men avslutade ändå kvällen med ... "Mamma. Skrattade pojkarna åt Markus också !?!". "Ja, Liam de gjorde dem... men Markus skrattade tillbaka för han kunde en massa ting som de inte kunde!."

Mannen kallar mig en aning blödig. Kanske brer gravidhormonerna på lite extra. Men jag vet att den där känslan i mamma björn hjärtat den kommer aldrig försvinna. En bagatell kan tyckas. I världen finns många fler orättvisor än så. Men mamma björnen i mig är ändå beredd att skriva ett blogginlägg värdigt ett uppslag i lokaltidningen av aggression eller kanske ska jag skriva av KÄRLEK!!!

Hipp Hipp Hurra

Tänkte tipsa er lundabor om att Kulturen precis nu öppnat en utställning för att hedra Gunilla Bergströms Alfons som fyller 40 år i år.



Ska absolut försöka ta mig dit med Liam en dag. Alfons är lite "vår ting" då vi alltid läser någon utav de 25 böckerna innan liten ska sova!

Kom Ihåg


G.O.D.M.O.R.G.O.N tisdag!
Planerna för dagen är inte stora. Tänkte vila och se igenom vad vi har kvar att ordna inför bebis ankomst. Igår ordnade vi med deklarationen. Skönt.

Mannen brukar kalla mig för "listkvinnan". För att jag har en lista för allt. Så även vårt kommande IKEA besök.


Orkideèr i plast ska inhandlas. Perfekt att sätta ner i krukan medan de riktiga blomstren blommar.



Bestick till liten.


Madrasskydd till ännu lite mindre.





Lådor till L`s DVD:s.


Vår soffa behöver en ny klädsel.

Hoppas er tisdag blir solig!!!


Att Kräkas På CupCakes

Ni som känner mig. Vet om min ironi. Ni andra får helt enkelt försöka förstå. Att jag helt enkelt inte är en såndär feelgood blogg. Iallafall inte på heltid. Jag älskar det vackra i livet. Och tycker man ska se ting positivt. Men ibland måste man faktiskt tillåta sig själv att känna att varje sekund i livet inte innebär nybakta cupcakes utan faktiskt kan vara ganska tunga. Det blir mycket bebis, hemmamys och barnrumsinredning här inne nu. MEN jag har faktiskt annat att komma med. Bara inte för stunden. Därför får ni se lite ytterligare. Av vad jag åstakommit de senaste månaderna. Utöver "den lilla" bedriften att växa en frisk bebis i magen.



Sötaste korgen till prinsessans ytterkläder. Från Udda Tina.



Moln. Från Gunilla Axen. Inköpta hos Sovtex.



Tada!

Mama Björn

"Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo. Han är inte farlig. Bara man är varlig. Björnen sover. Björnen sover i sitt lugna booo."

Nej jag har inte blitt helt tokig. Försöker bara förmedla känslan jag bär inom mig nu. För det första bristen på energi som jag mig otroligt trött. Ska bli skönt när bebis är ute och jag åtminstone slipper medecinerna som får mig vilja sova 24/7 och dessutom låta min kropp få ta till sig den energi som jag får i mig. För det andra denna övermoderligakänslan som slagit till. Vad som får mig att vilja gråta. Speciellt när det kommer till mina små. Jag vill krama Liam. Skydda honom mot världen. Seperationsångest.







Sötaste sparkdräkten till F från Newbie.

Mama Björn har näst boat färdigt för denna gång. Det känns skönt. Att vara iordning. Så redo som vi kan bli. Praktiskt.

Nu är det tid för middagsfix här hemma!

Till Babyn Från POP

Ska inte trötta ut er med detaljerna om min dag hittills. Istället vill jag tipsa er flickmamor där ute att POP har fått in massor av sött i lila,rosa och prickigt till era små.










PoP må vara i en högre prisklass men deras kvalitet är oslagbar. Allt vi har köpt därifrånn till L har vi kunnat spara till lillasyster. Misstänker att dessa söta kommer ta slut fort i butik!!!

TILL MARIE: Tack för din söta kommentar. Liam döptes 2008 och jag vet inte om de kalasdekorationerna fortfarande finns i butik. Googla på Le Petit Prince. Håller tummarna att du finner dem!!!

Överaskning

Medan mannen och L varit ute på fiskeäventyr (L var L.Y.C.K.L.I.G som haft en gädda på kroken) ordnade jag med en liten överaskning här hemma.



Har letat efter den här tejpen sedan länge tillbaka. Vet att den fanns på DesignTorget men tagits ur produktion. Nu fann jag den på Inreda.com och vart glad. Ska jag vara ärlig är det en present även till mig. Jag har haft lite svårt för den där skrik gröna bilmattan vi haft hittills.



Tata. Bilbana direkt på golvet.



Vrrrrooooooooooooooooooooom.

Älskar att göra ting för mina två/tre. Nu ser vi på Pettson och Findus. Snart tid att duscha och natta skatten. Sen tänkter jag ordna med chokladpudding som kvällsmys!!!

Prinsessans Garderob

Kom på att jag inte visat er "det färdiga resultatet" av Filippans garderob.



Garderoben är egentligen ett vitrinskåp från IKEA.



Den söta rosa väskan kommer från Panduro.



Förvaring.



Sött,sött som socker.



Finaste barngaljarna fann jag på en av mina favoritbutiker i Stockholm. Sprall. Har även hemsida.



Spets till F!

Sol Ute Sol Inne Sol I Sinnet

G.O.D M.O.R.G.O.N !!!

Hemma på våran gata i stan fick maman sova till halv elva idag (!!!) Tackarrr för det. Dessutom har mannen tagit med L på fisketur så jag bara latar mig här hemma idag. Ligger på öppet fönster och hör vårfåglarna kvittra utanför. Det är varmt och jag njuter.



Det var inte bara söta Leia som fick presenter igår. Nej de överaskades med paket både till L (som fick en kulpåse som han inte släppt taget om sedan dess!) och till gravido mamma. Som fick denna SÖTA klänningen från HM och en superfiiiin filt som gudmor sytt alldeles själv.



Partytrick. Klänningen stannar själv kvar på magen.



Som jag längtar tills vår prinsessa är ute och vi får pussa på henne!

Livet Är Tiden Vi Är I Nu

Hemma från en underbar kväll hos Linn, Henrik och Leia. Tacos, leksaker överallt, barn som leker gömma, pappor som ser på fotboll, mammor som diskuterar livets stora gåtor. Precis som det ska vara att umgås med vänner. Lättsamt, mysigt och massor med kärlek.



Nu tillbakalutad i soffan lyssnar jag till Oscar Danielson`s Stockholm I Mitt Hjärta. För visst finns alltid storstaden i mitt hjärta. Där jag växt upp.  Tillsammans med vänner hittat på olyckor, som fick oss att bli de vi är idag. Där jag
drömt långt in på natten om vad komma skall. Där jag rökt en ciggarett i fönsterkarmen i lägenheten på Söder som var vår men aldrig min. Där jag lyssnat till Lars Winnerbäck. I väntan på ta mig därifrån.

Har sitter jag och är djup i vårnatten.  Men det faller mig in. Att ju fler ni är som läser. Att jag inte vill bli sedd som någon som är det ni inte är. Jag tar till mig era vänliga kommenater. Men vill att ni ska veta att jag är precis som ni. Fast mitt jag. Ingen fläckfri ängel. Utan vardag.

Stockholm finns i mitt hjärta. Men det är här jag lever nu!

BabyLek

Då var vi hemma från rundan på stan. Hjälp vad det känns att jag är stor och tung nu. Längtar att kunna röra mig fritt igen. Vi var i leksaksbutiken och liten fick med en pruttkudde hem. Plus lite lördagsgodis. Vi har vänt och vridit på lego, Star Wars och vattenpistoler. Tror någon redan längtar till nästa födelsedag ;) Ja något alldeles speciellt ska han såklart få när lillasyster anländer. Blir antagligen något lego. Kanon med leksaker som underhåller barnen. Idag är alldeles för många leksaker "färdiga" i butik. Hur roligt är det egentligen att leka med något som pratar och kör själv?







Söta babyleksaker från Disney. Tror jag ska ta mig en titt i källaren vad vi har kvar från Liam. Har en garderob fylld med babyting. Bilbarnstolen, BabyBjörnen och Babysittern är tre ting som får flytta upp i lägenheten innan vi kommer hem med lillasyster!

Fira En Prinsessa

Godmorgon L.Ö.R.D.A.G!

Liten väckte oss tiiidigt idag. O, jag som verkligen hade lust till sovmorgon. Så skönt det var när de små alltid sov mitt på dagen. Då visste man att man kunde få en paus och vila för en stund. Nu är det håll i gång till senast åtta ikväll. Det här med sovtider är ngt jag reflekterat över att alla föräldrar skriver/talar om. Säkert totalt ointressant för dem som inte har barn men när man är i situationen "omjagbaraficksovaliiiitetill!" blir det prio ett på rutinlistan. Nock om det. Planen för dagen är att mannen ska till golfbanen (Jag är verkligen en stöttande golfhustru! ;)) några timmar medan jag och Liam promenerar ner till staden för inköp av lörddagsgodis. I eftermiddag ska vi hem till Linn (Filippas Gudmor), Henrik och sötaste Leia. Prinsessan fyller två år imorgon och ska självklart firas med presenter redan ikväll.







Köpte en söt liten väska från HM, Hello Kitty halsband och armband HM, hårband, hårspännen och Hello Kitty läppbalsam från affären. Totalt jätteflickigt. Dock fick hon bilar av oss i senaste paketet. Älskar köpa presenter!

Beatrix Potter

Då var liten nattad. I brist på annat. Sitter jag och ser runt på internet. Ska försöka övertala mannen till lite kramar till BB. Om han inte somnar ifrån allt vill säga. Tänkte iallafall tipsa er om en butik. Som har farligt söta ting till de små. Dessutom många perfekta doppresenter. Dock tycker jag just presenter till dop inte behöver vara för alltid. Det är roligare om det är något barnet har användning för. Det är så många ting ändå som vi föräldrar ska klara av att balensera plånboken mellan. Så ett tips är att samla till en bra matstol ( Tripp Trapp), varför inte en tapet till barnrummet (Sandberg har SÅ fina) eller leksaker som gåstol, dockhus eller en gunghäst. Iallafall har ni som jag blivit tokiga i Peter Rabbit eller Pelle kanin som han heter på svenska (kärt barn har många namn!) tycker jag absolut ni ska se in hos FARMHOUSESHOP.












Tokigt hur man kan få habegär efter babyting som man förr i världen skulle fått lust på en drink på krogen. Jag kan knappast motiverat att vi behöver något speciellt till vår Filippa precis nu MEN högst upp på min önskelista till prinsessans födsel är absolut tyget längst ner på bild som påslakan. Ett tips är att sy baksidan i annan färg för att spara på meterpriset. "Ja vad är väl en bal på slottet!" Här sitter jag och drömmer igen. MEN erkänn att det är sött, sött och lite till sött. Bästa är att det passar både till flickor och pojkar då färgvalen nästan alltid står mellan blått, rosa och grönt!

Mama,Papa&Barn

Vi har precis varit ute och tränat med cykelen. L var duktig och cyklade sakta brevid mama ända till affären. Efter en halvtimmes cirklar på närliggande skolgården. Det är härligt varmt ute idag. Tänk om våren har kommit för att stanna. Det hade varit härligt. Att kunna sitta ute på innergården och sola ansiktet lite innan BF.


Coolaste solglasögonen till de små kommer från Lindex.


Maman fyndar på Gina Tricot.



Papan skulle vara snyggast med ett par klassika Ray Ban.

Pilotisar is "the thing".

Nu myser vi med varsin glass, barnTV och lite internet innan det är tid att grädda pannkakor till middag. Mannen? Han är på golfbanan. Bäst att släppa ut kon på grönbete medan tiden finns!

Mama&Dotter

Nu har jag VILAT. Tänkte starta fredagen med lite lätt städ här hemma och lite SPA i badrummet. I eftermiddag har jag lovat L att vi ska handla med lite fredagsmys hem. Tror även det blir en tur med cykeln. Solen lyser härligt. För tillfället sitter jag och ser runt på internet medan TV:n står på i bakgrunden. Fann dessa härliga klänningar som jag tänkte skulle passa fint till mig och Filippa på dopkalaset i sommar.


Klassisk sjömansklänning från Nelly.


Dröm i spets från HM.

Hoppas ni har en mysig fredag!

Fredag Den 13:e

Godmorgon underbara! Här är vi vakna sen en stund tillbaka. Måste bara skriva HJÄLP vad en graviditet påvekar drömmarna. Jag har den ena galnare drömmen efter varandra. Men varför är det även så att jag alltid vaknar när det är som bäst !?!







Har fått många frågor om jag kan tipsa om ting till barnrumsinredning. Lite "hur man ska tänka", vart man finner det bästa och vad som är onödigt/nödvändigt. Självklart vill jag hjälpa er med detta men känner att jag gärna samlar på mig några frågor som stöd till vad jag ska skriva om. Posta en kommentar i Filippas söta brevlåda från Bruka (L har en vit med silvertext och de är så praktiska att spara alla vykort etc i.) så ska jag försöka tipsa er så gott jag kan!

Gynning & Berg

Jag ber er. Har ni inte varit inne på TV4.se och sett "Samtalsterapi med Strömstedt och Berg". Gör det. Denna vecka gästar Carolina Gynning. Jag har precis sett avsnittet och skrattat ner mig själv. Vilka härliga människor de är. Som de säger i programmet "En vacker blombukett". Precis som mina vänner. Har alltid varit lyckligt lottad med vänner i livet som bjudit in till många skratt och självklart även tårar. Finns inget bättre än det där spontana bubblande skrattet. Fnittret som inte stannade kvar i högstadiet utan fortsatt att sprudla. Ni måste bara se. Och ni har väl inte missat att Gynning bloggar? En riktig insperationskälla är vad hon är!



Så jäkla snygg är hon också!

Trötter

Inte så mkt att skriva om. Resterande del av dagen har jag nämligen spenderat i sängen med nya Elle Interiör och Play. Sen har jag sovit ett visst antal timmar förmycket men det var välbehövligt. Sover ändå så dåligt om natten så det gör välan inget om man sover bort några timmar extra av dagen. Skönt var det i vart fall.



Mina killar var på golfbanan efter dagis så jag har även hunnit med att sortera bland lite papper och laga middag (händer nästan aldrig numera är det mannen som är kock här hemma). Nu tror jag det är tid för ett parti Yatzy innan L ska nattas!

Olika Vinklar

Började dagen med 4 års kontroll på BVC med L. Det gick hur bra som helst och vi är STOLTA föräldrar. Ska tillbaka nästa vecka för hörselprov då koncentrationen var lite låg efter en timme med olika tester. Nu sitter jag i soffan. Dricker te och ser igenom favoritbloggarna. Sen blir det till att VILA resten av dagen. Å underbart. Nu vill jag inte göra något annat än att mysa runt hemma tills det är tid för förlossning.



Ljusstakar från Ellos.



Ännu en gång. Hemmets hjärta.



Min favorit hylla här hemma.



En annan vinkel.



Olle Eksells kända kakao poster.

Hoppas ni har en trevlig torsdag!

TACK

Å ni ska veta vad era söta kommentarer gör mig glad. Är så roligt med både trogna blogg läsare och nya bekanta. Tycker ni att jag borde få vara med på Blogg.se`s första sida?

Klicka in HÄR och skriv en kort motivering till varför du gillar att följa vårt liv här hemma på våran gata i stan.

Puss!


Detaljer

Efter vila och litervis med citronvatten plus pencellin känns det hela liiite bättre. Dessutom tröstade jag mig själv med den bästa terapin för en blivande mamma. Att inreda till bebis. Det är inte för inte man har en mama som arbetat som dekoratör. Det där med små detaljer är min sak. Matcha ska det såklart oxså. Har drömt om dessa babyrum hela mitt liv. Att jag dessutom fått lyckan att först inreda till pojke och sedan till flicka gör det hela lite roligare. Och det är inte så mycket genusperspektiv här hemma. Men Filippa kan faktiskt och får leka med alla storebrors saker inklusive L`s docka och dockvagn (!).



Bästa tipset. Köp en tunnare filt till de små. De använde vi till Liam dag som natt.



Samma överkast som storebror fast i ROSA.



BRIO skötbordet är på plats.



Moln skötbordsunderlägg design Gunilla Axen köpt hos Sovtex.



Längtar tills jag tvättat alla babytextilier så vi kan bädda.



Finaste skylten. Minns dock inte vart den är köpt. Handlade den tidigt i graviditeten. Kan ha varit hos House Of Hedda.



Klart prinsessan ska ha en sänghimmel. Ni finner den hos Barnparadiset. Skönt att slippa hål i taket.



Den fina fjärilen fann jag hos HM och sydde till som dekoration tillsammans med trollspöt.



Som jag älskar att ordna det för mina små. De ska alltid veta att de är min och deras pappas högsta önskan. Oavsett!

Dystert

Det regnar ute. Och jag har gråtit många tårar idag. Har spenderat ytterligare en förmiddag på vårdcentralen. Med diagnos UVI igen. Känns som VC är lite av mitt andra hem. Idag när jag blev inkallad till doktorn. Var jag så trött på att förklara. Att jag bara fick lust till att säga att "Jag tror jag är gravid!". Dock tyckte jag så pass synd om den allvarliga doktorn som satt framför mig. Inte läge att bara skratta åt det hela helt enkelt. Bara till att dra de väsentliga. Kissa i ytterligare en kopp. För att sedan hämta ut nytt recept pencillin på Apoteket. Kan kanske tyckas som en enkel åkomma i jämförelse vad som skulle kunna drabba oss men förtillfället är det tungt. Jag har ingen energi och behöver vila. Men som skriver livet fortsätter i vanligt takt även om jag dragit ner på tempot och mannen gör allt han kan. Dock måste jag stå på mig lite mer i min balans. Säga nej och ropa hjälp när jag inte orkar lyfta själv.

Vill skriva att jag är så lycklig över era kommentarer både här, på FB och irl. Det värmer att ni är så många som bryr sig om. Jag har valt länge att inte dela med mig så mkt. För att undvika att bli privat. Men kanske är det inte så farligt. Då jag förstått att det finns många som mår eller mått precis som jag.

Nu är tårarna i vart fall slut för dagen. Ska lägga mig ner och sova. För att orka med vad resten av dagen har att bjuda på!

Ett Ting Mindre På Listan

Idag blev det en "ofrivillig sovmorgon" (om det nu finns sådanna !?!) för familjen här hemma på våran gata i stan. Klockan ringde inte helt enkelt. Och för oss som ställt om dygnet ( urdumt att det är okey för de små att vara uppe sent på loven blir sånt arbete att få tillbaka till rutin sedan!) under påsklovet innebar det en morgon som precis som dagen fortsatt i ett mindre k.a.o.s och grinigt humör.

Lite trevligt har vi dock haft under dagen. Liam har länge önskat att få bli med mig till barnmorskan och idag var det tid. Liten tyckte det var spännande att höra lillasysters hjärta slå och lite tokigt var det att syster yster nu lagt sig med huvudet nedåt i mammas mage. Mamman själv blev "glad" att blodprovet visade att jag behöver äta ytterligare järntabletter. Nu kanske jag iallafall kan få lite energi. I övrigt var allt fint med Filippan och vi avslutade dagen med en fika på ICAN och ett helt onödigt Star Wars svärd som lyser och låter hemskt fick bli med hem (karaktär låg för tillfället!).

När A kom hem fick jag vila en timma innan middagen. Tur var välan det för jag har INGEN ork för tillfället. Jag vill bara sova. Men det sker någonting varje dag. Det är läkarbesök om inte för mig så för sonen, begravningar och lov som innebär barn hemma från dagis. Även om jag har världens bästa man till hjälp innebär det fortfarande ingen egentid för mamman. Kanske borde fundera på en såndär lägenhet som Carrie med vänner införskaffade i Sex And The City. Där de kunde vara fria från förhållanden och familj. Den där stunden som krävs för att orka att uppskatta det bästa i livet igen.











Gissa vad mina killar gjort ikväll !?!

Nu ska jag lägga mig framför TV:n och se på "Född 2010" följt av Big Brother för att sedan äntligen SOVA!!!

Prinsessnitt

Puh. Det har börjat komma över mig. Vad som komma skall. Och då menar jag inte att vi ska bli en till i vår lilla familj. Utan att denna lilla prinsessan på något sätt ska komma ut ur mig. Ur min kropp. Det ingen kan ta över. Göra åt mig. Det ska skäras, sys och blod kommer att rinna. Jag kommer lämnas ensam på uppvaket och inte veta om jag får ha A hos mig om natten.

Förtillfället känner jag mig liten. Vill lägga mig ner och skrika. "Jag vill inte!". Trodde inte att dessa känslor av obehag eller ska jag kanske skriva hjälplöshet skulle uppstå iallafall inte i samma mängd då vi bestämmt planerat kejsarsnitt till skillnad från förra gången. Tror inte det är många som reflekterar kring att förlossningsrädslan inte försvinner bara för att en kvinna snittas. För mig är det inte smärtan, kroppsliga vätskor eller att spricka som skrämmer. Det är allting runt omkring. Sjukhuset. De gröna rockarna. Starka lampor. Där vi människor är kroppar. Medicinsk kunskap. Där liv är så nära död. Platsen där sorgen och glädjen är så nära inpå varann.

För mig/oss visste vi tidigt. Att vi måste få se. Närvara. När vår dotter kommer till världen. Veta så mycket vi bara kan om omständigeterna. Vi har förberett oss i fyra år och nu är dagen D snart här. Funderar på att skriva om mina känslor. Det finns ytterst lite information kring att föda med snitt precis som det saknas fakta kring förlossningsdepression.







Som jag drömt om våra barn. Hela mitt liv. Som jag längtar efter att få se. Vem som sovit, sparkat och hickat under mitt hjärta. Vi har förberett den sötaste garderoben, köpt blöjorna och bäddat sängen. Snart är hon hos oss. Vår Filippa!


Hem Ljuva Hem

Trots att vi bestämde redan när vi vaknade och såg ut över ett regnigt Skåne imorse att vi skulle rulla mot staden direkt har det tagit många timmar innan vi är i fas. Packa, finna de borttappade skruvarna till babysängen, köra till kyrkan för att skriva ned tfn nummer till pastorsexpeditionen, till stugbyn för att finna information om sommarens öppetider osv. Då vi äntligen var inpackade i bilen var vi hungriga och avslutade påskhelgen med en fika. Efter en timme i bil var det tid för storhandling. Sedan hem för att packa upp alla ting. Ytterligare en timme innan maten stod på bordet. Jag är T.R.Ö.T.T. och har kommit fram till att det antagligen inte blir några fler turer för oss de kommande veckorna. Kalas, begravningar, besök, påsk och sjukdomar har tagit av alla krafter och jag måste samla på mig nya innan Filippan föds.



Nu vill jag bara vara med min lilla familj och mysa. Elefantfamiljen är Filippas. Det är snutte, skallra, speldosa, dinglis till bilen och söt elefant att mysa med. Allt från Teddykompaniet!

Himlen Är Blå

Vi är fortfarande på landet och blir bortskämda. Av sovmorgon, god mat och trevligt sällskap. Som vi älskar den här platsen. Imorgon bär det av till stan igen. Tror inte jag skulle klara lantlivet någon längre tid men för en stund är det härligt att få möjlighet att ta dagen med ro.

Idag vaknade vi till strålande sol. Det blev en tur till Simrishamn. Glasspremiär, promenad längst med hamnen och lite shopping. Eftermiddagen har vi spenderat på tomten och jag har ägnat mig åt att foto. Är själv riktigt nöjd med mina fotografier. Kanske ska kalla det konst och ställa ut nästa år?




















Imorgon bär det av hem till våran gata i stan igen!

Påskharen

Vädret har gjort att vi varit inne större delen av dagen. Jag har dessutom ond värk i huvudet. Det känns av att livet inte varit i rutin på senaste tiden och hur mycket än jag uppskattar att de sker ting ska det bli skönt när vardagen knackar på dörren igen. Frukost, lunch och middag. Vila mitt på dagen och inga måsten. Jag är för trött och tung för att orka med annat. Som jag längtar efter att bli lätt igen. Ska aldrig i mitt liv gå upp till denna vikt igen. Här ser ni en mama som kommer gå många promenader.



Liten har precis funnit påskägg som påskharen gömt i trädgården!

Spets

Vaknade till ett vintervitt Österlen. Besvikelse över att det inte blir idag det blir glasspremiär i Åhus som planerat. Fast vad gör väl det. När vi har varandra och massor av påskmat. SOM vi längtat efter A. Vi stod i dörren när han kom hem sent i natten. Tror det är det som kallas meningen med livet. Nu har vi fått sovmorgon, ätit stillsam frukost och snart tror jag det är tid för påskharen att göra entrè.











Vi är "lite över kurvan" Filippan och jag ;)

Pippi På Pippi

Det är verkligen en lååång fredag idag. Farmor och farfar har tagit L ut på en tur medan jag vilat förmiddag. Sedan har vi fikat med god paj och nu pågår ytterligare påskpyssel i köket. Vädret är trisst och vi försöker underhålla oss (läs:Liam) så gott det går. Själv har jag slagit mig ner i soffan och längtar tills mannen kommer hem. A det är tomt utan dig.



Tittade in hos Lindex och fann denna söta på babyavdelningen. Älskar "Pippimönstrat". Och lite roligt är det att klä barnen matchande trots pojke/flicka med ålderskillnad.



Tycker ni Liams tröja är fin finns den att beställa i vitt, blått och rött på Nelly. De har dessutom 10% på hela sortimentet i helgen. Ange EASTER10 i kundkorgen.



Finste påslakanssettet från GripsHolm. Säljs bland annat hos Ellos. Passa på då de har märkes rabatt koder. Liam har fått ett vitt sett hem till stan och ett blått till landet!


Pyntat För Påskharen


Vi är vakna och glada. Idag kommer mannen hem igen. Det var det första Liam sa "Idag kommer pappa hem mamma!". Tokigt hur man kan sakna SÅ mycket på två dygn. Vi är vana att vara nära helt enkelt. En annan vi väntar på är påskharen. Vi har dekorerat vid hagen med påskägg så han ska se att vi är här.











Liam säger att det bara är barn som får påskägg med godis i av haren. Typiskt. Jag som SÅ gärna vill ha ett ägg fyllt av gott!

Star Wars

Liten sover och den ännu mindre sparkar i min mage. Hon är rolig som alltid håller igång som mest mellan tio och elva på kvällarna. Det blev sen men mysig kväll i farmor och farfars sällskap. Vi har ätit de godaste hemlagade köttbullarna som L önskat och sett på TV. Plötsligt sken L upp som en sol. Han hade nämligen funnit sin påskpresent som var tänkt att jag skulle slå in när han somnat. Jaha. Då fick det bli en överaskning för kvällen då istället.



Ett stycke bok om Star Wars. Tydligen det som är inne nu. Som förälder gäller det att hänga med i svängarna. Fann denna på halva priset på bokrean. Skynda Fynda!!!

Kalas

Liam tyckte det var kallt ute så nu ser vi film och tar det med ro. Fann denna bok online och tänkte tipsa er.

Nu är det väl slut kalasat för vår del en stund framöver. Nästa högtid blir Filippans dop. Tar gärna mot tips på dekorationer osv.







Ann Söderlund, Isabelle MCallister och Christina Brezze Le Guellaff har tillsammans designat detta ursöta sett för kalaset. Tycker figurarena var riktigt söta men passar det inte för tillfället finns där flera hundra tips i boken att inspireras utav. Allting finns att köpa i din ICA butik!!!

Påsk På Landet

Vi fick godkänt av doktorn och kunde som planerat fira påsken på landet. Det känns skönt att det onda är veck och att ingen äggvita fanns kvar = ingen risk för havandeskapsförgiftning. Dock är jag fortfarande tokigt trött. Mannen är iväg på fiskeresa över natten. Jag och L väntar på att farmor och farfar ska göra oss sällskap. Vi har ägnat tiden till lite klassiskt påskpyssel.











Hur firar ni påsk i år !?!

Text

Om ni inte sett serien "Född 2010" på SVT tycker jag verkligen att ni ska klicka in på Play. Jag har helt förälskat mig i signaturmelodin av Oscar Danielson. Träffade mig rakt i hjärtat. Förklarar tårarna på min kind. 


BESVÄRJELSE
Du kommer resa dig och gå, du kommer lära dig mitt namn
Det kommer tidvis att bli svårt, det blir kallt och åskan kommer gå
Men jag ska gnugga dig varm, jag ska viska ditt namn
du ska somna i min famn
Vi kommer älska dig då

Och det kommer att bli tjat, och vi kommer säga nej
Du kommer smälla i dörrar och skrika: ”jag hatar dig”
Det blir många hårda ord när du sätter oss på prov
för att se om vi står kvar
Vi kommer älska dig då

Och så kommer det en dag, när någon sliter ditt hjärta itu
Du gråter på ditt rum, och vi undrar: vad gör vi nu?
För den tröst som vi vill ge, den vill du inte ha
Du kommer vända dig bort, du kommer be oss att gå
Och vi, vi kommer älska dig då

Du växer och blir stor, och en dag är du längre än jag
Hittar nån annanstans att bo, det är tyst, ditt rum står tomt
Vi ställer in nåt gamalt skräp, och blir sittande en stund
och tänker tillbaks
Vi kommer älska dig då

Men det kommer alltid finnas de, som vill sätta dig plats
Och de som vill tala om att du är ingenting värd
Men då minns du vad vi sagt, och du vet att de har fel
Du kommer inte höra på
Du kommer vända dig och gå

Och vi ska följa dina spår, vi vill veta vad du gör och hur det går
Och sen efter några år, sitter vi barnvakt så ofta vi får
Och vi är stolta, kan du tro, stolta som få
när vi ser dig med de små
Vi kommer älska dig då

Och så en mörk och kulen höst, när din far är gammal och mor är trött
Då tar du dig tid, kommer över nån söndag med en flaska vin
Du gör vinter i vår trädgård, medan vi sitter och ser på
och sen äter vi en bit
Vi kommer älska dig då

Jag lägger handen mot din kind
Mina läppar mot din panna
Och jag viskar några ord som du inte kan förstå
Men som ska skydda dig ändå



Ett Godnatt Tips

Aj,aj... jag har fortfarande ONT och hoppas innerligt att mina värden ser bättre ut imorgon så vi kan fira påsken som planerat. Här hemma har vi i vart fall hunnit med att städa iordning. Lite påskfint ska det välan vara. Nu tänkte jag se "Född 2010!" och hoppas på att få sova hela natten efter Big Brother.



Ett tips till alla er föräldrar som fortfarande sitter brevid sängen tills ert/era barn somnat. Liam fick dessa sagor på CD i fyraårspresent och han älskar dem. Vi läser först en bok tillsammans sedan somnar L medan han kopplar av till Pettson, Karlsson eller Mamma Mu!

Personligt

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Igårkväll fick jag ont. Akut UV som slog till på mindre än en timme. Vi vart såklart rädda innan vi förstod att det måste handla om urin. Blod + graviditet = ingen bra kombo. Ringde sjukrådsupplysningen för svar. Eftersom det redan var kväll och jag inte hade feber var det bara att dricka litervis med vatten med citron + äta Alvedon för att sedan invänta att vårdcentralen öppnade. Har "sovit" på toaletten inatt=inte sovit alls. Tycks vara så att jag drabbas väldigt enkelt av detta som gravid. Var inte mer än några veckor sedan men då hade jag ingen smärta. Denna gången har jag kissat blod i mängder. Efter en tung natt var jag glad när jag fick komma tidigt för hjälp. Var väl ingen överaskning att det var urinvägsinfektion dock fanns där även äggvita i urinen vilket kan tyda på havandeskapsförgiftning. Det är även vanligt vid UV men för att utesluta någon fara blir det återbesök till doktorn redan imorgon.







Mjukis mamma idag.

Efter sjukbesök var det en trött mama som bäddade ner sig för några timmars välbehövlig sömn. Vaknade preciiis tung i huvudet. Detta tog den lilla sista energin jag arbetat upp. Mannen är och hämtar L för en tur till golfbanan. Själv tänker jag se några program på Play i väntan på att få i mig lite middag. E liten liten för tillfället!

Blinka Lilla Stjärna Där

Har varit på läkarbesök och en tur på stan för att finna påskpyssel som L önskat. Det blev några ting på Panduro som jag hoppas liten blir glad i. Själv älskade jag att klippa och klistra som liten så jag det glädjer mig speciellt när L önskar detta. Efter lunch har jag vilat och startat upp några maskiner tvätt. Nu njuter jag eftermiddagen i soffan innan mannen och L kliver innanför dörren. Sedan blir det det vanliga "middag,dusch,nattning".











Någon som känner igen sig i detta med att "boa" inför bebis? För min del har det slagit till i båda graviditeterna och jag vill att hemmet ska vara fläckfritt och iordning. Nu är jag för trött för att städa. Då flyttar jag rundor på ting. Som vår vita Lexingtonstjärna. Får se hur länge den får bli ovan sängen. Tyckte dock den passar där. Pricken över i:et!

Lycka

Efter dagis idag tog vi en tur med nya cykelen. Låter bilderna tala för sig självt. Obeskrivligt.











Denna stunden sparar jag i mitt hjärta!

Återigen TACK till min familj som samlat ihop till världens bästa fyraårspresent.

Gossip Girl

Ni missade väl inte att GG började igen igår på Kanal 5. Gjorde ni det. Går det att se på Play. Perfekt att se serie när man inte orkar koncentrera sig på något längre eller tyngre. Jag har följt serien från start och höll tummarna att Chuck skulle överleva bilolyckan som var slutet på förra säsongen.



STARK kärlek. Önskar alla att få uppleva någon gång i livet. Den där som gör ONT på ett bra sätt i magen!

Upptaget

Väntar i tfnkö. Kanske en av de tråkigaste ting man kan göra men ett måste. Har hunnit med att styra upp lite papper. När allt är oreda i huvudet blir det många listor. Sen blir jag stressad över listorna. Lustigt. Iallafall har jag förenklat dem en del nu. För att de inte ska kännas tunga. Mitt mål nu är att försöka ta tillvara på de här sista veckorna som gravid. Vill inte tänka tillbaka sedan att "jag hade kunnat vila". Städa, tvätta och andra måsten hjälper mannen och L till med när de kommer hem.





Appropå att vänta. Minns ni att jag klickade hem en ny hårtork för några veckor sedan då min dåvarande gav upp !?! Den här rosa saken blev det. Från Eleven.se som alltid leverar snabbt. Dock gör inte hårtorken det. Levererar. Vad kan man kräva av en resefläckt dock !?! Blir till att inhandla eller önska sig en bättre vid senare tillfälle. Under tiden får jag hålla till godo med denna som är helt okey för sitt ämnesområde men icke för stressad småbarnsmama som behöver bli klar för helst en kvart sedan. Söt förpackning dock!

Uppe Med Tuppen

Kanske inte riktigt men det är vardag iallafall för några dagar innan vi startar PÅSKLOV. Idag ska jag ta tid för några viktiga samtal och imorgon har jag tid till läkaren. Därmellan ska jag försöka vila så mycket jag kan. Kroppen gör ont, ont och huvudet hänger inte riktigt med. Nu äter vi frukost och ska alldeles snart göra liten iordning för dagis.







Mer påsk än detta blir det inte hemma hos oss.  Har planerat in lite påskpyssel på onsdag för Liams skull. Tips !?!

Barnkalas

En vecka men inte en minut för sent var det äntligen tid för det efterlängtade kalaset för att fira vår nyblivna fyraåring. Det blev ett Carskalas med inslag av Spiderman och Pirater med pojkarna från dagis. Lite extra spännande var det förstås eftersom det var flera av gästerna som aldrig varit på ett kalas själva innan.



Liam har valt dekorationerna.



Dukat för de små gästerna. Här serverades en klassisk varmkorv med bröd. Dryck apelsin- eller jordgubbssaft. Efter maten öppnade Liam sina presenter. Cars, bilar och lego. Sötaste var ändå alla de små handskrivna korten med alldeles nylärda omtänksamma bokstäver från de små.



Till efterrätt. Marängsviss. Med Tomteloss. Vi kallade det glassbomb. Mycket populärt.



Efter allt för mycket socker gick vi ner i källaren för skattjakt med tipspromenad och fiskedamm. Varje liten fick godispåse med Spidermantryck innehållande bland annat partyvisselpipa, guldpeng och tatuering.



2,5 timme. Perfekt kalastid. Barnen hann med lite "fri lek" före, mellan och efter maten. Halv tre var det fem små trötta kalaskillar som promenerade hem tillsammana med sina föräldrar. Kvar var två föräldrar med en hel del städ och en mycket lycklig liten L!


RSS 2.0