1:a Tanden

Har haft en mysig dag med barnen. Det blev som skrivet lek i parken. O fika med lillebror och flickvän. Dock inget bullbak. Det blev en kladdkaka istället. O har ätit alldeles för mycket onyttigt denna helgen. O imorgon är det vägning. Jag tippar på ner 0,5 kilo. De hade varit godkänd. Vi får se. Denna veckan är det iallafall skärpning igen.
 
 
Måste medge att det var himmelskt skönt när mannen kom hem och jag fick duscha varmt länge. Liam har varit hyper hela dagen och Filippan har fått sin första tand (!) vilket inneburit en viss personlighetsförändring hos vår annars glada dotter. Nu kryper jag till kojs. Med Emma Hamberg. Ja inte författaren. Men hennes nyaste bok. Som jag köpte i sommras men inte hunnit fram till förrän nu. Imorgon bitt väntar BVC och sedan fika på stan med Emma/Ebbe. Underbara vardag!

SkördeFest

Pappan i familjen spelar tävling även idag. Jag packar ned varm choklad och matsäck. Tar med barnen och möter upp lillebror med flickvän i Stadsparken. Idag är det skördefest. Ska bli mysigt. I eftermiddag blir det eventuellt bullbak inför en vecka med "kanelbullens dag!" PRECIS den dagen för ett år sedan +:ade jag med Filippan. Minnen.
 
 
Älskar att vår stad arrangerar så många ting för familjer. Här är väldigt kulturellt med bio och utställningar för barn. O fina bibliotek!

Film

Jag och barnen började lördagen med att baka frukostbullar. De packade vi sedan ner och tog bussen upp till underbaraste Linn/Henrik och Leia. Där åt vi lunch tillsammans och barnen lekte. Lika mysigt som alltid och vi är lyckliga som har så underbara vänner. Vid tre kom mannen för att hämta upp oss. Glad efter en lyckad tur på golfbanan. Goda ostar, kex och champange hade han med sig idag. Tackar vi för och bjuder in svärföräldrarna på en myskväll här hemma. De är trots allt tack vare dem A har möjlighet att träna/spela som han gör. OCH TACK VARE MIG ;) därför blev det även en tur till IKEA under eftermiddagen. Köpte ungsformar till köket (äntligen mamma ;), en ny kastrull, halkskydd till mattan i vardagsrummet, ramar och obligatoriska ljus. Lite småfix som fattades här hemma. Efter glass utanför kassorna åkte vi hem. Nu sover barnen och jag ska mysa ned mig tillsammans med A i soffan. Han ser på golf men jag ska se på någon av dessa...
 
 
 
 
Nu ska jag unna mig GODIS!

FredagsFiiiiiiiiiiin!

Hey Ho...
 
Vi har varit på mysig frukostfika och sedan sovit hela förmiddagen. Vår planerade babyfika blev inställd pgr av feber. Många som är sjuka nu. Är glad om vi klarar oss. Och O så mysigt de är att sova tillsammans med beb`e. Har några ärenden att göra på stan nu och sedan hämtar vi L för helg. Planen för eftermiddagen är att storhandla o att pappan ska träna inför helgens golfutmaningar. Själv hinner jag inte med att träna idag. Det känns lite tung nu. Vägde mig imorse och nej inget ned. Kan vara mina påbörjade ppiller som spökar. Har mått kyvens av dem i veckan och bestämmt mig för att sluta pgr av alla onda biverkningar. Iallafall... det här kan bli första veckan som jag står still.
 
 
 
 
P.R.I.N.S.E.S.S.A!

Mama

Nä nu ÄR det godnatt. Jag måste lära mig att somna tidigare om kvällarna. Men det var så himlans trevligt med lillebror här. Vi åt hemlagad pizza alà Leila och pratade ikapp massvis. När barnen somnade. Började jag scrappa Filippas dopalbum. Fick hem bilder idag. 100 bilder gratis med Fujifilm. Nästan gratis blev det trots att jag översteg gränsen med ytterligare ett hundratal bilder. Blir inte till att klippa och klistra om dagarna med två små runt omkring. De blir på kvällarna. När det är tyst. Lite för tyst. Ingen som ropar "Mamma!" eller tydligt visar att denne är prio ett i våra liv. Tänk vilket privilegium det är. Barn. Någon/några som älskar mig så mycket att de vill sova med min kudde om natten. Bara för att den luktar mamma. Det luktar mig. Deras mamma. Trygghet. Tänk om jag kunde få hålla er i handen för alltid.
 
 
Imorgon är det föräldrafika på dagis. Barnen har bakat bullar (översättning för er i Stockholm FRALLOR. Bullar = Kanelbullar!) som dom är så stolta över. Måste dock erkänna att jag är sådär glad i att trycka "barnbakt". Det kan bli... vad ska jag skriva... lite väl... magstarkt ibland!
 
Oooo... jag har varit dåli på att svara på era kommentarer. Gör de nu. Så ni som vet med er att ni skrivit. Dubbelkolla svar.

Diana

Är  med och tävlar i finaste Dianas H.Ö.S.T tävlig om denna ljuvliga mössa från Minimini som gör de sötaste accessoarerna för de små prinsessorna. "My Little Wolf Hat" heter mössan som finns i gammalrosa & ljusbrun från 1månad upp till 7år.
 
Var med och tävla ni med. Temaveckan fylld med priser från Elodie Details, 4 MOM, House Of Lola m.fl. Tom den 3 oktober har ni på er. För mer information. Se in hos Diana och hennes två underbara döttrar!

DenDärKänslan

Vi hade en jättemysig "bloggfika" igår med Pernilla och Astrid. Tack tjejer. Hoppas vi kan styra upp något snart igen. Då får vi inte glömma att prata om detaljerna kring dopet. För jag kommer gärna och "delar" den dagen med er. Efter fika på stan. Hämtade vi storebror. Och gick till bibloteket. I regnet. Sedan hem för att laga mat. Ensam med bägge barnen. Eftersom A var på golf. På kvällen var jag helt slut. Då var det helt underbart att krypa ner under duntäcket i soffan tillsammans med mannen, tända ljus och BondeSökerFru/EnsamMammaSöker. Det är de jag älskar mest med hösten. Att kunna vara inne och mysa med gott samvete.
 
Idag har jag promenerat och städat. Städat massvis. Och ordnat med samtal. O papper in i pärmar. Och betalt de sista räkningarna. O beställt ett par fleecesockar till mina Ilse Jacobsen stövlar.  På väg till dagis unnade jag mig färska blommor till vardagsrumsbordet.
 
 
 
 
 
 
I vas från HM Home. Ikväll kommer min lillebror med flickvän på middag. Mys!
 

Fjärilar

Godmorgon!
 
Har varit ute på morgonpromenad och nu börjar det bli bråttom. Ska träffa finaste Pernilla och Astrid idag och innan dess har vi några ärenden att uträtta.
 
 
Är icke alls nöjd med mig själv förtillfället och därav blir det lite mindre av mamman i bloggen. Men idag har jag orkat på med lite smink och bjuder på uppdatering.
 
 
Finaste tunikan med fjärilar kommer från Me & I och var en av två ting jag köpte från höstens kollektion.
 
 
Härligt när det finns något "nytt" att välja på i garderoben.
 
 
Det behövs verkligen efter fyra månader i uttöjda kläder från graviditeten.
 
 
Min "före" garderob kan jag glömma än så länge.
 
Nu mot staden!

H.Ö.S.T garderoben

Puh. Äntligen sitter jag ned. Efter mååånga lååånga timmar denna tisdag. Och för er som inte orkar med en längre utläggning om min egentligen inte så intressanta dag. Kan fortsätta att bläddra förbi all text och hoppa ned till bilderna.
 
Startade dagen 05.30 när Filippa bestämde sig för en flaska mat. Sedan somnade vi om och jag väcktes av klockan 07.30. Upp. Duscha. Städar lite i badrummet medan jag duschar. Klär mig. Väcker L. Bäddar sängen med mannen i (!). Ordnar Ls säng och plockar iordning i sovrummet. Drar undan gardinerna. Sminkar mig. Plattar håret (!).  Frukost till L. Väcka A. Väcka A igen. Diska flaskor. Plocka undan i köket medan jag rostar två smörgåsar. Kastar i mig två smörgåsar. Framför datorn. Någonstanns här hinner jag även plocka ordning något sådär i vardagsrummet. Filippa vaknar. A inser att det är tid att gå upp. Klä på Filippa. Hjälpa L med val av kläder. Ge F mat. A är färdig i duschen. Plocka ihop allt L behöver till dagis. Plocka ihop allt jag och F behöver. (Inser här att jag gör oförskämt mycket på morgonen här hemma och att jag kommer dö plockdöden inom snar framtid!). Får alla att gå ut genom dörren i samlad trupp.
 
Lämnar L på dagis. Blir lämnad på köpcentrat med Filippa. Mannen kör vidare. Hälsar på på jobb. Kommer någon minut i till Missoni på Lindex. "Plockar" det jag önskar. Går in i provrummen. När jag kommer ut. Är det kaos. Vuxna människor springer in i affären, det knuffas/puttas och dras, kvinnor prövar klänningar ute i butik, personalen hinner inte en med att fylla på innan ivriga händer lägger beslag på fynden, bebisar skriker och mammor svettas. Jag inser att JAG iallafall fortfarande har min heder i behåll. Betalar och går vidare i centrum. Fyndar en träningsjacka från Adidas i blått och rosa. Blir löjlig glad över mitt fynd. Går vidare en runda. Finner några små ting till listan. Okey jag erkänner. Det stod inte på listan. Promenerar hem.
 
Ger Filippa mat. Pratar i telefonen. Plockar iordning mina köp. Äter lunch och ringer samtal medan F sover. Vips är klockan kvart i två. Klär på bebis och mig själv igen. Hämtar L på dagis. Innan tvättiden startar. Mannen kommer hem. Jag tar en powerwalk. Mannen och L är på fotbollsskola. Jag och F lagar middag. A hämtar upp den rena tvätten. Jag diskar. Båda barnen är trötta och griniga. Jag med för den delen. Och A. F får mat. Jag duschar med L. A nattar F. Jag nattar L. A lämnar för att hjälpa till hemma i byn.
 
Tror det kallas ekorrhjulet !?!
 
 
Det kallas L.Y.C.K.A i en liten påse ;)
 
 
Sjal.
 
 
Wrapklänningen med stort W.
 
 
Shoes. Och jag älskar bilden.
 
 
Tripp, trapp här kommer jag klädd i Missoni precis som resten av Svenska folket i höst. Likadana men snygga är vi iallafall.
 
Nu ska jag fortsätta kvällen med att framkalla bilder från dopet, beställa TACKkort från dopet, vika fem ångestladdade påsar med ren tvätt, se på Svenska Hollywoodfruar och sedan S.O.V.A!

Missoni

Inte direkt någon nyhet i bloggvärlden men imorgon fylls Lindex butiker till förmån för bröstcancerforskningen  med underbara ting från Missoni. Jag ska till jobb till frukost för att skriva papper och tänker passa på att smita inom för att se om en viss klänning finns kvar. Har gått och förälskat mig. Och även om jag vet att större delar av landet kommer gå runt i Missoni framöver vill jag hemskt gärna ha just denna.
 
 
 
Kommer ni shoppa något från kollektionen?
 
 

ResultatVecka4

Vi är kvar på landet. Utan våg. Men innan jag reste "fuskvägde" jag mig och hade gått ner ytterligare ett kilo. Veckan har varit lite "dubbel". Har tränat mycket och inte lockats av frestelser tills i fredags då min kropp bestämde sig för att vara produktiv igen efter graviditeten. Då vart behovet efter chookllllllaaaad för stort. Det stör mig dock inte. Att jag unnade mig då. DOCK irriterar det mig att jag när vi kom till landet inte klarade mer än några timmar innan jag började "trycka" i mig sådannt som stod framme på borden och FIKA. Fy. Det är en sak att i ro unna sig för att jag är värd det en annan att bara kasta i sig för att. Helt i onödan. Nu vet jag ju inte hur mycket jag gått upp pgr av detta efter min vägning men för den goda sakens skull säger vi väl. Minus ett kilo denna vecka. Får ni se denna mamman ut och springa i veckan för nästa vecka har jag som mål minus ett kg till. Det kilot betyder mycket för mig. Då är jag nere på inskrivning hos BM vikt igen.  Bara tre kilo tills jag sammanlagt gått ner tio. Och bara fyra kilo kvar tills jag börjar på en 7 istället för 8. Ja ni ser hur jag tänker. Små delmål hela tiden och det hjälper mig neråt. Nu ska jag gå ut och njuta av hösten.
 
 
Efter 4 veckor med VV och fyra promenader...
 
-1kg.
 
Totalt minus 6kg.
 
Nu arbetar vi ner oss minst ett kilo till nästa vecka och har därmed gjort av med alla graviditetskilon (inga nio månader upp... nio månader ned här inte) Det har jag inte tid med om jag ska orka med vardagen med två barn. Hur gör ni för att peppa er själv till träning och bra mat?
 

BarnbidragsHelg

Det gick sisådär för mannen i dagens tävling. Tidigt hemma så att säga. Trisst men nu kan vi åka till landet. Inte mig mot. Kan tänka mig vad de flesta gör denna helg. Letar de bästa vinterkläderna till de lägsta priserna. Jag handlade de lilla vi fattades till barnen redan i veckan. Har dock glömt fylla upp med hakklappar och då alla ligger i smutsen blir det kanske en kvick tur till köpcentrat innan vi rullar mot lugnet. Har egentligen ingen lust men det är det eller nerkräkta kläder och massor av ombyten resterande del av helgen. Behöver ändå inom kiosken för att hämta ut ett paket med kläder från Me & I. Har försökt komma iväg på party länge med det blir alltid inställt så jag beställde online istället. Ska bli spännande att se om det motsvarar mina förväntningar.
 
 
Liten borste till Filippan. Behöver borsta bort denna envisa skorven. Har köpt salva på Apoteket men helt ärligt var den värdelös. Barnolja fungerade bäst för oss. Smörjer in i håret efter badet.
 
 
Linnebodiesar e de bästa när tröjorna glappar på de små under vinterhalvåret. Ribbade strumpbyxor från HM och små,små vantar (som Filippan avskyr) från Lindex.
 
 
BÄSTA ALLA TIDERS är dessa babyprodukter från Burt`s Bees. Finns på utvalda Apotek eller Eleven.se och är värda varenda krona.
 
Nu ska vi hoppa in i duschen och sedan iväg. Sitter fortfarande i pyjamas. Fick sovmorgon till halv tio. Känner mig som en helt ny människa. Dessutom fuskvägde jag mig imorse och har gått ner ännu ett kilo. Gillar`t!

Slut

Idag har vi tagit igen både på sömn och hemmakontot. Skönt. Ibland får jag stoppa mig själv. Blir det för mycket kring oss snurrar allt och jag måste ha hjärtat/hjärnan med i alla sammanhang. Vi har vilat och tagit en promenad tillbaka med några hyrfilmer innan vi hämtade storebror för pysselfredag. Idag blev det vackra armband och halsband. Till middag blev det mannens hemmalagade och sedan kom farmor/farfar för att hämta L. A gick till final i årets golf vilket resulterade i inställd helg på landet som planerat. Eventuellt åker vi dit imorgon ef. Vi tar det som det kommer. Nu sover även sessan. Vi är bortskämda med att bara kunna lägga ned henne i egen säng på kvällen med napp och snuttis. Somnar hon själv. Underbart. Nu har jag efter att min kropp bestämde sig för att bli produktiv igen efter graviditeten tryckt en påse choklad (usch vad jag mår illa och ångrar mig nu... VARFÖR !?!) och placerat mig i soffan iklädd myskläderna. Ikväll blir det repriser på Play och sedan krypa ned tiiidigt i sköna sängen. Imorgon hoppas jag på att Filippa vill somna om efter morgonmålet vilket hade betytt sovmorgon för mig som inte har L hemma att ta hand om på morgonen.
 
Fann detta på Lagerhouse häromdagen och bestämde mig för att köpa direkt. Har sett en dessa i olika inredningstidningar och tycker de är i så snygg design. Kan ni gissa vad det är? 69,- är priset!
 

En Bra Start

Det blev lite senare än tänkt igår. Fick nämligen ett ryck och gjorde om min header. Trotsade dock tröttheten imorse med en morgonpromenad. Nu sitter jag nyduschad i soffan. Idag ska vi spendera timmarna innan lunch hemma. I ro. Har tatt på mig lite mycket denna vecka. Det blir lätt så när det finns mycket roligt att välja bland. Nu ska vi mysa till "Hela Sverige Bakar" hade jag tänkt tills det är tid att ordna med några ärenden och hämta på dagis. Idag står pyssel på schemat.
 
 
Sparar min tidigare design som inspiration.
 
Är ni intresserade av hjälp med er design mailar ni mig på [email protected]!

Iittala

 
Sicken dag. En mysig. Mycket händelserik sådann. Först gjorde vi stan med Linnea och Albin. Besökte Apoteket, TGR och HM. För lite nyttoshopping. Meducin, "braatthating" och de sista till barnens höst-/vinterkläder. Lunch blev det med nygräddat bröd här hemma på vår gata i stan innan det var tid att hämta storebror på dagis. Det var en mycket nöjd L som glatt traskade hem med mamma och lillasyster idag. Hämtningarna på dagis går mot förmodan mycker enklare än jag väntat mig (kommer säkert få igen att jag skriver detta). Turen gick i ösregn till biblioteket där A sedan mötte upp för storhandling. Efter handling, middag och nattning av barn. Betalade jag räkningarna som kommit och hann även med att laga en detalj på mina smycken som behövde lite superlim (va lyxigt det lät va). Då kom jag att tänka på att jag inte visat er vad jag köpt till mig och mannen i "ettårsomringförlovadepresent". Den 20augusti i år kom lite i skymundan i anledning av dopet den 19 och min födelsedag den 21:a.
Iittala Design Anu Penttinen. En stor och en liten. Ideèn fick jag ursprungligen från ett besök hemma hos familjen K/C. De hade små glasskålar i badrummet till sina ringar. O i sann Maria Montazami anda behöver även vi just det. ;) Fast faktiskt... det är synd att dessa ringar som betyder mycket för oss ska ligga och skräpa de få gånger vi inte bär dem på oss. Risken för att de försvinner minskar även den drastiskt. Perfekt. Nu är klockan snart 22.00 vilket betyder sömn för mamman. Ska ut och promenera imorgon. Blev ingen PW idag och oj vilken ångest jag har. Vill ut nu!

Cirkus

Oj, oj ibland är morgonen här hemma ur rutin. Nu är iallafall litens matlåda packad och mannen påväg att handla NAN till Filippan. Snart är det dagis och jobb för männen i familjen medan kvinnorna ägnar dagen på stan tillsammans med Linnea och Albin. Mys. I eftermiddag blir det storhandling och städ.
 
 
 
 
 
 
Denna fiiina speldosa var en present från Filippans g.mormor till dopet men kom tyvärr lite för sent. Mycket för sent. Har fått ringa och maila flera ggr. Inte fått ngt mail om att varan som gick att beställa inte fanns på lager. Inte heller att den väntades till butiken. Eller att den kommit in. Information till kunden är A och O. Även om jag är nöjd med vårt köp kan dålig kundservice förstöra en del av känslan. Eftersom jag slutligen fick min beställning i fint skick väljer jag att inte nämna företaget med namn. Inte heller göra någon vidare "reklam".
 
Nu mot stationen för att möta upp våra vänner!

22.00

Lovade mig själv att lägga mig i sängen före 22.00 idag. Så. Kortfattat. Idag har jag promenerat i stort sett HELA dagen. Med och utan sällskap. Åt mysig lunch hemma hos Emma och Ebbe. Resterande delen av dagen har jag varit upptagen med att idag ensam ta hand om två eftermiddags-/kvällströtta barn varav den ena ska på utflykt imorgon och ska ha med sig "pannkaka,äpple,saft,köttbullar,makaroner,kakor, vatten, smörgås etc." och som den goda mamman jag är står allting nu nedpackat enligt önskemål i lilla Fjällräven väskan. Finns det ngt sötare än små dagisbarn på tur. Hand i hand. Stora stövlar, för mycket kläder på och små väskor på ryggen fyllda med höga förväntningar.
 
 
Nu God Natt!

"Good Enough Is Better Than Perfect If It Leaves More Time For Fun!"

Barnen är nattade. Ljusen är tända. Och mannen är hemma. Vilket innebär att jag  lugn och ro kan syssla med någonting bara för mig. O jag har så många ideer. Så mycket kreativt. Jag vill fota, sy, framkalla bilder, ordna tackkort från dopet, uppdatera bloggen osv. MEN tiden räcker inte till och jag måste bli bättre på att ta en sak i taget. Det stressar mig att aldrig bli "färdig". Ja jag är om jag får säga det otroligt ambitiös även när det gäller mina hobbysar. Pedant ut i fingertopparna. Jag vill kan helt enkelt inte göra ting utan att det ska bli riktigt riktigt bra. Det medför även att jag kanske är lite rädd att misslyckas och därav ger upp innan jag ens försökt. Därför behöver jag nu eran hjälp...
 
Jag har nämligen funderat på att skapa en portfolio. Tanken är att det främst ska vara bilder från första dagen hemma med nyfödd, dop, bröllop etc. Jag älskar ju att fotografera. Och tycker själv att jag förmedlar. Känslor. Via mina bilder. Och var brutalt ärliga nu. Jag kan ta det. Ska jag stanna kvar som "hobby"fotograf eller ska jag våga mig för att faktiskt försöka bli "professionell" (bara ordet är ju svårt att skriva ;) Kanske tom någon av er som vill låta mig ha den äran att vara gratis vimmel fotograf?

Bumbo

Efter morgonpromenaden idag hämtade vi ut Filippas nya Bumbo Stol. Har funderat över en sån här. Men kanske tyckt att det var lite onödigt. Att de är en väldigt liten tid som de används. MEN eftersom prinsessan sover 9 timmar var natt på rygg (nu somnar hon själv i egen säng!) är vi rädda om hennes lilla huvud och med Bumbon kan hon sitta upp för att motverka platt huvudform. Såg runt en del på Blocket. Men med internetrabatt tyckte jag det var mer värt att köpa en ny. Sagt och gjort. Det blev en blå (om vi skulle få fler barn eller sälja) som passar både flickor och pojkar. Köpte till brickan. Vilket jag är glad för. Filippan hade verkligen roligt under lunchen idag.
 
Glad Filippa.... Glad Mamma.
 
Nu ska vi hämta Liam och förbereda oss för kvällens fotbollsträning!
 

OnePiece

Idag har vi A, Bakat en paj med räkor, ost, persilja. B, Tvättat sex maskiner och vikt dessa. C, Slått papper och skrivit adresser på mina Tradera annonser. D, Försökt få tag på vårdcentralen för förnyelse av recept, E, Skrivit samman veckans meny med 7 "nya" maträtter F, Hämtat storebror på dagis. PUH... Nu sover prinsessan medan jag och L bara är. Det är skönt efter en dag med mycket att göra. Nu längtar jag mest efter mat i magen men först promenad. Två kilo till SKA bort. Då finns inga bra ursäkter.
 
 
 
Filippan till dagen klädd i glittrig  rosa/lila "OnePiece" från Lindex.
 
Vill ni förresten att jag skriver ut Veckans Meny till er här? Tycker själv det är svårt att finna inspiration till middagen!

ResultatVecka3

Vecka tre. T som i tradigt. Nu känner jag att jag gärna vart i mål. Men sisådär 20kg kvar. Fast numera är det iallafall inte 30. Framsteg. Har varit hemma VAB med Liam som fått "KarlssonsMeducin" = Godis och Glass. Men jag har inte tagit en bit. Dock innehöll denna vecka lite mer glass, fika och choklad än tidigare. Kände att nu måste jag unna mig något. Kändes bra med chokladen och glassen MEN sockerkakan hade jag kunnat stå över. Det är äckligt när man bara äter för att trycka i sig något. Dock inom Pointsen. I kombination med mindre vardagsmotion med barnen på grund av sjukdom trodde jag ett tag att jag skulle stå still.
 
Efter 3 veckor med VV och fyra promenader...
 
-1kg.
 
Totalt minus 5kg.
 
Nu arbetar jag till nästa mål. Minus 2 kilo på de två kommande veckorna. Tillbaka till startvikt hos BM!

Vår Lilla Kanin

Söndagen och mannen spelar tävling. Jag och barnen bakar kaka i väntan på eftrermiddagens fika. Som blir hos finaste Linnea och Stefan med deras två barn. Efter de nybakta kanelbullarna tog mammorna en promenad i byn. Nu nattar vi barn efter enkel middag. Hoppas på en lugn kväll. Imorgon startar en ny vecka.
 
 
Filippas favoritsång "Lilla Kanin" är en stor favorit här hemma. Den sjöng vi på BB och ligger varmt om hjärtat. För vem är världens sötaste i dessa kaninleggings från Mini Rodini. Kanske inte världens mest bekväma men när de var med på sommarREAN kunde mamman inte låta bli!

Film

Lördagen vart inte mer spännande än att jag somnade med Filippa efter fika hos "mormor" och sov tills mannen och L var hemma från golfbanan igen igång med att laga middag. Ikväll vart det enkelt med kycklig och klyftpotatis. Nästa vecka får vi ta tag i menyn igen. Ska se igenom min väns blogg. Ljuvligt God Mat. Behöver verkligen ny inspiration och gillar när det är mycket "husman". Har absolut inget mot nya kryddor och smaker MEN till vardags får det bli klassiskt här hemma på våran gata i stan.
 
Nu sover barnen och jag har mest lust till att göra detsamma. Men lite tid måste jag få i tystnad. Fast det är inget bra på TV och jag är för trött för att läsa. Längtar efter en riktigt filmkväll med godis, chips och iskall Coca Cola. Känns som evigheter sist. Och jag ska unna mig det. Om två veckor. Då jag förhoppingisvis lyckats ta mig ned till -5kg sen start på vågen. Det fattas bara ett kilon - så förhoppningarna att jag klarar det är stora. Även om det denna vecka känns som att jag inte gått ned någonting.
 
Denna vill jag se.

"Följ med fem par på väg in i föräldrarskapet - en hisnande resa fylld av skratt, oväntade vändningar, våndor och allmänt kaos."

Tv-kändisen Jules inser snabbt att det högpresterande livet inte är  någonting jämfört med graviditeten. Wendy får en släng av hormonerna som  hon sent kommer att glömma och hennes man Gary kämpar förgäves för att  inte verka sämre än alfahane-pappan som väntar tvillingar med en ung  troféhustru Holly och Alex planerar att adoptera och Holly är beredd att  resa jorden runt för att göra det möjligt medan Alex är tveksam och  skickas till ”the dudes group” för att dämpa paniken och få stöd.

- SF Bio.


Maten Är Färdig

Härligt med helg morgon i "ro". Ja så mycket lugn som blir med två barn på morgonen. Allt är relativt. Idag ska vi till gammelmormor och morfar på fika. Jag tar med mig gårdagens hembakta hallonpaj. Mums. Vad som sker resterande del av dagen är oklart.
 
Nu har jag en fråga till er. Det var fyra år sedan vi hade en baby sist och jag har förstått att rekommendationerna kring mat ändrats en del sedan sist? Läser hos Livsmedelsverket att vi nu redan från fyra månader kan ge barnet pyttesmåsmakportioner som inte konkurrerar ut amning/ersättning. Mängden på smakportionen ska vara ungefär ett kryddmått som serveras på ditt finger eller en liten sked. Hakklapp, tallrik och stol kan vänta. Om barnet inte intresserar sig kan ni vänta till 6 månader. Vill ni läsa mer. Gå in på livsmedelsverkets hemsida.
 
När började ni ge er baby mat?
 
 
Älskar Filippas fina porslin av Peter Rabbit.
 
 
Hakklapp Gunilla Axèn.
 
 
Vår klassiska Stokke Tripp Trapp Stol i vitt.
 
Nu spendera tiden med familjen!

God Natt

Efter en dag då vi besökt Stadsbiblioteket, bakat hallonpaj, städat, mamman har promenerat och familjen ätit fredagsmiddag tillsammans har vi nu tänt ljusen och nattat barnen.
 
 
Det är något alldeles speciellt med bebisar i pyjamas!

BokTips

Såhär på hösten tycker jag det är extra mysigt att läsa en riktigt bra bok. Sist vi var på biblioteket lånade jag hem dessa tre böcker av Pia Hintze. Böckerna berör ämnet tre dagars depp/ förlossningsdepression, hur det är att börja arbeta igen efter föräldraledigheten och om att leva i en familj. Första boken i triologin ligger mig tyvärr varmt om hjärtat. Idag mår jag bra men som jag önskar att jag fått veta mer om denna känslostämning innan jag fick vårt första barn. Nu läser jag dem som en del min terapi. Tycker ni ska låna dem med. De är lättlästa och stundtals riktigt humoristiska. Igenkänningshumor.
 
 
Vad läser ni?

HM Home

Fortsatt sjukstuga här hemma men med dock något mindre sjuk L. Filippa har reagerat på gårdagens vaccination med lite feber men mest i humöret. När A kom hem tog jag en promenad för att få komma ut en stund. Det var riktigt härlig friskt höstväder ute idag och med musik i örnonen är det inte bara motion utan även avkoppling. "Inget/ingen" kan störa mig.
 
Imorgon tror jag vi tar en tur till bibloteket om barnen inte har feber. Sedan får vi eventuellt fikabesök av finaste Åsa. Innan det är tid för fredagsmys. O så ska vi städa med. Vi hoppade över det idag.
 

 
Finaste vasen kommer från HM Home och är en ny favorit här hemma. Än så länge har den fått agera ljuslykta men en dag snart ska jag fylla den med blomster!

Overall

Tror inte jag är den enda föräldern som nu funderar över detta med vinterkläder till våra barn?
 
Köpte Vi Föräldrar igår med det årliga testet av olika overaller. Totalbetyget var ganska lika mellan de flesta overallerna. Förutom Ellos/Red Cats, HMs Cordura och Trolls som alla fick under 3 i betyg. Bäst i Test fick Coops Friends 699,-. Vår Tretorn overall vi köpt till Liam var inte med i undersökningen så det återstår att se om den får bli eller "åka i tunnan".
 
Till Filippa hade jag gärna inhandlat en klassisk röd POP Baby Overall MEN hon är i en svår ålder. Liten nu men vintern är lång och innan det blivit vår kommer hon använda en annan stl samt även ha behov av en overall som tål lite mer än att bara användas i vagnen. Så jag fyndade denna "nallebjörnsoverall" hos Ellos att använda nu i början av vintern och till andra delen står Polarns på önskelistan. De är stora i stl. så jag tänker mig att hon kommer kunna använda den även under hösten 2013 tills det är tid för första "riktiga" overallen. I övrigt använder vi oss av täcke/kudde/filt i mjukliften som även den skyddar mot vind/kyla. När vi börjar använda oss utav sittdelen (runt 6 månader) har vi en Emmaljungas åkpåse som tillhör vagnen + grå fårskinn som värmer.
 
Hur tänker ni?
 
Tummen upp för vantar och tossor som "sitter fast".
 
Hur sött är det inte med små öron?
 
SÅååååå mjuk.
 
Som en liten nallebjörn.
 
Gulligaste detaljen av alla... små fotavtryck på tossorna!

Pappas Flicka

Dagen har spenderats hemma i sjukstugan med febrig son. Ville inte ta med sjuk L till BVC. Inte heller att mannen skulle missa golfavslutningen på klubben så A fick köra ned Filippa till hennes 3 månaders kontroll med vaccinaton för att vi skulle hinna med dagen. Kaske passade det egentligen fint att pappa var med idag för kombinatonen sprutor + bebis är inte min favorit direkt. Prinsessan blev självklart ledsen för sprutorna men annars var allt fint med vår Fillippa. 5790 gram 58 cm kärlek.
 
 
Dagen till ära. Klädd i pappas favoritkläder. Pikè.
 
Vilken sång tror ni mamma sjunger?

BloggDesign

God Morgon Allihoppa!
Vill bara tipsa om att jag för tillfället inte har någon bloggdesign att pyssla med. Är ni intresserade? Maila mig till [email protected]. Vill ni se vad jag gjort tidigare? Se i mitt arkiv under kategorin Blogg Design.
 
Återkommer!

Vi Bygger Hus

Måste bara skriva hur otroligt glad jag är över er mina bloggläsare. Ni peppar mig verkligen till att fortsätta med mitt eviga fotande, uppdaterande och nu även kampen om vikten. Jag försöker svara på alla era kommentarer. Även om det ibland kan ta lite längre tid. Vill iallafall säga TACK till er allihopa underbara söta fantastiska människor som fortsätter att hälsa på oss här Hemma På Våran Gata I Stan.
 
Igårkväll ägnade jag dock tiden åt något annat än bloggen. Mannen och jag bydde samman dotterns dockhus. Nej man behöver inget dockskåp som tre månader. Men jag har sedan länge sett ut dessa fantastiska hus och när F fick bidrag i doppresent ville jag försäkra mig om att precis det jag önskat min dotter skulle finnas kvar. Jag är helt förälskat i denna rosa maräng och jag är övertygad om att även prinsessan kommer bli även om hon kommer att avsky rosa som vuxen ;)
 
A blir alltid lika glad åt mina "små projekt". Men han låter mig hållas. Precis som jag tillåter honom att göra ting som betyder. Tack för hjälpen med den bristfälliga beskrivningen, de konstiga vinklarna och tusentals skruvarna. Jag älskar dig.
 
 
 
Fantastiska Detaljer. Här ska fyllas på med Sylvanien Families underbara små djur och dockmöbler.
 
Nu längtar jag om möjligt ännu mer efter ett eget hus. Där jag kan inreda riktiga rum åt mina barn. Den känslan har växt starkare sedan F föddes. Inte på grund utav utrymmet. Mer att jag känner att jag vill dit nu. Där vi ska stanna. Och växa tillsammans.
 
Men jag har bestämt att vi ska bli i stan över min föräldraledighet. Jag vill inte L ska behöva byta dagis utan gå direkt till "Nollan" i nya skolan, vill bo nära våra vänner för att hinna med socialt umgänge även under vardagarna när jag lämnar/hämtar på dagis och så vill vi spara, spara och SPARA pengar till att kunna köpa just det där huset som vi vill ha. Så ska vi bara finna DET också.
 
Det underbara dockhuset har jag köpt hos Gabriellas Leklåda. Tyvärr kan jag inte rekommendera er att handla just precis dessa dockhus eller liknande modell från samma leverantör då jag tyckte de fanns brister i kvaliten på produkten. Jag kunde självklart välja att få ett nytt dockhus i annan färg (rosa var slut) men dock riskera att få ytterligare defekter eftersom de har haft mycket problem med leveransen av dessa hus eller få pengarna tillbaka. Att plocka samman alla delar igen och bära iväg huset  det stora paketet  till Posten är jag för lat för. För några små skönhetsfel som jag kan åtgärda med lite färg. Dock tycker jag det är synd att ett företag väljer att fortsätta sälja en produkt som de vet har fått ett antal anmärkningar från kunder. Det här med internetshopping är något jag tycker är intressant. Har mest haft positiva erfarenheter av detta men under senaste tiden icke. Vi bloggare skriver mer ofta om det vi är nöjda med (tur det) men jag skulle tycka det var intressant att även "varna" för de företag som ni inte är nöjda med?
 
Nock om det.
 
 Dagen idag har jag spenderat med att 1, Baka en middagspaj. 2, Träffat sötaste Renata och hennes Iris i parken (TACK för idag tjejer!) 3, Hämtat febrig L på dagis. 4, Tagit en timmes PW. 5, Tagit hand om en sjuk son och en kvällstrött dotter. 6, Lyckats få båda barnen i säng. 7, Ordnat med Tradera annonser (spara,spara, spara!) Intresserad?... Annons1, Annons 2, Annons 3.
 
Nu Hollywood Fruarna!
 

Prinsessans Nya Kläder

Oj SÅ många ni var som tittat in Hemma På Våran Gata I Stan Idag. Hur har ni hittat hit? Roligt tycker vi. Vi som kanske haft en lite mindre spännande dag. Med tvättstuga som fokus, eftermiddagspromenad och en helt vanlig ganska trisst måndagskväll MEN jag har min lilla familj att mysa med och inga direkta måsten utöver alla familjesysslor då. Ska inte klaga. Myser i höstmörkret med mysiga serier på TV och tända ljus. En positiv ting med hösten är känslan av nystart. Vi rensar ut, fyller på med nytt och börjar om på nytt. Barnens garderober är det som fått mycket omtänke senaste tiden. Idag tvättade jag några ting jag funnit till Filippans höstgarderob på REA under sommaren.
 
 
 
Ljuvlig ballerina kjol från LaRedoute.
 
 
Romantisk klänning Noa Noa.
 
 
Sötaste koftan från Mini A Ture.
 
Denna veckan har det verkligen trillat in rabattkoder. 15% på Polarn & Pyret, 25 % på ett helt köp hos HM, 25 % på valfritt barnklädesplagg hos Kapphal. Gillar`t.
 
Har ni höstgarderoben färdig?
 

ResultatVecka2

Så här ännu en vecka gått. Allt går lite lättare än föregående vecka. Stegen känns lättare. Blodsmaken i munnen mindre. Suget efter socker om kvällen enklare att stå mot. Plommon är min räddning. Perfekt istället för det söta. Dock känns det fortfarande tungt. SÅ långt kvar. Plus att jag känner mig lite för duktig och undrar hur länge jag kommer orka. Är detta jag? Kan det vara mitt nya liv. Eller bara något jag gör före stunden. O kommer jag ändå gå upp igen. Kanske bli gravid. Om några år. Ja vad har det då för nytta? Sen kommer jag i en tunika från HM som jag köpt under graviditeten men inte kommit i under sommren då den var tilltänkt. O min kärleksring passar plötsligt mitt finger. Då vet jag. Varför. För att känna DEN DÄR känslan för en stund.
 
 
Efter 2 veckor med VV och tre promenader...
 
-2kg.
 
Totalt minus 4 kg.
 
Nu hoppas jag på ytterligare 1 kg minus denna vecka!

Alfons

O.Som det värmde i mammahjärtat. Att idag var det bara jag och L som skulle få tid tillsammans. Utan avbrott av hungrig lillasyster. Vi har sedan länge planerat en tur till Kulturen i Lund för utställningen om Alfons och idag blev det av.
 
 
Programmet var så fint att vi fäste det på dörren till sovrummet här hemma. Som ett minne. Av dagen tillsammans.
 
 
Underbaraste L. Min första bebis. Vi som lärt oss så mycket tillsammans. Som jag önskar att all vår tid tillsammans var som de första timmarna av dagen idag. Du höll min hand så hårt. Sa att du älskade mig och log det där leendet som är bara mellan oss. Nu står vi inför nya utmaningar med en ny familjemedlem och i o med det nya rutiner. En vardag som för mig är helt fantastisk.Jag har inte kunnat spendera såhär mycket tid tillsammans med dig sedan vi var hemma tillsammans när du var 1,5. Nu är du 4. Men du är uppe i en period när du inte riktigt vet. Det du kan vill du inte längre kunna. Du vill vara liten. Helst bebis igen. Men det du inte får. Det vill du få. Eftersom du är en stor kille som klara sig själv. Det spritter i hela kroppen, du har mycket frågor och ideèr om livet. Som jag önskar att jag bara kunde få vara din kamrat. Inte den tradiga mamman/pappan som tjatar om rätt och fel.
 
 
Till Liams stora glädje åkte vi buss till Kulturen. Vi var där en stund innan öppning och väntade in med en fika. Muffin, chokladbulle och Zingo. Fortfarande bara du och jag. På äventyr i världen.
 
 
Sen släppte du min hand. Sprang och lekte. Fiskade fiskar från Alfons trädkoja.
 
 
Alfons har alltid varit "din och min". Vi har läst berättelserna sedan du var liten liten och nu börjar du nästan bli för stor. Men jag envisas med att läsa dem endå. Vi behöver inte ha så bråttom.
 
 
 
Utställningen var verkligen jättefint ordnad. Det absolut bästa åldern tror jag skulle vara tre år. Och med en lekkamrat.
 
 
Det är så fantastiskt. Att få visa världen för ett barn. Få vara med på äventyr. Jag minns ju själv. När min mamma och pappa tog med oss på nya spännande ting. Och jag vill att du ska minnas mig så. En barndom med värme.
 
 
Sen var sagan slut. Du ville gå hem. Så vi gick. Du ville ha glass. O jag sa nej. Du började skrika och trotsa. Vi missade bussen och fick gå. Du var ledsen och jag arg. Tillbaka till verkligheten. MEN jag vet att du var nöjd. Att vi hann fylla på med god energi innan "alltdetdärtråkigasomvibaramåstetaossigenom" startade igen.
 
"Mamma älskar dig min L!"

Sköna Söndag

Veckans sista dag. Vi tar det med ro. Efter en vecka i tempo. Jag och Liam ska till Kulturen på Alfonsutställning sedan tänkte vi mest mysa runt här hemma. Vill fortsätta med Filippans dopalbum.
 

När/Om vi någon gång köper hus. Ska jag inreda ett rum för pyssel. Som jag älskar att klippa, klistra och sy MEN tappar lite lust när det ska plockas fram och bort. Det tar tid. Som jag inte har. Såhär såg det ut på köksbordet i veckan när jag scrappade och den ytan är nästan ett måste.
Första sidan klar.
 

Har startat upp med några sidor i albumet. Ska snart framkalla foto. O klistra in.
 
Har sparat dekorationerna från dopfesten. De ska klistras in. Som ett minne. Tillsammans med alla kort och foto av alla underbara presenter.
 
Panduro har såå mycket vackra papper.
 
Nu. Lite kultur!

TreBarnsFöräldrar

Ja idag vart fyra fem. Fast bara för några timmar. Vi fick nämligen äran att få låna finaste prinsessan Leia över dagen. Vi startade med promenad till parken. Liam cyklade och jag körde L i en vagn medan mannen rullade Filippa i den andre. Vi såg verkligen ut som en riktig stor familj på tur. I parken matade vi ankorna som till barnens stora glädje precis fått bebisar. Sedan lekte vi i lekparken och fikade med kex/saft. Hemma bjöds det på enkel lunch alla barns favorit nämligen korv. Sedan bakade vi muffins, gjorde fruktsallad och lekte massor.
 
Leia. Din mamma och jag har kännt varandra redan innan du vart ett frö i hennes mage och du kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan.
 
 
Innan jag fick en egen liten sessa passade jag alltid på att handla något riktigt rosa när vi vart hembjudna till Linn och Henrik. Den traditionen kan vi ju inte sluta med utan idag har vi ätit Hello Kitty makaroner till lunch, fikat med rosa Cup Cakes och L har fått en "godispåse" med bland annat ett Hello Kitty halsband.
 
Linn. L mamma. Filippas gudmor. Vart tyvärr sjuk till dopet. Därför firade vi lite i efterskott idag och L fick bland annat sitt fadderbrev. (Cup Cake fatet har jag fått i födelsedagspresent av finaste Äsa!)
 
Filippa fick ett födelsedagståg av familjen i doppresent. Att ta fram vid varje nytt år fyllda. Så fint.
 
O JAG fick present. En helt underbar receptsamling. Här ska bakas.
 
TACK våra allra finaste vänner för en som alltid helt underbart mysig dag!
 

 

Önsketänkande

Synd att vi inte ska besöka Svenskt Tenn i helgen.
 

  

Barnservis Ingegerd Åman/Estrid Ericson.

Vas "Dagg Glas" av Carina Seth Andersson.
 
Tapet "Sagoträdet" av Josef Frank.
Fåtölj 568 Celotocaulis Josef Frank.
 
Ooo... så mycket fint. Speciellt förälskad är jag i tapeten "Sagoträdet" av Josef Frank. Tänk det i flickrummet. Ja... har ni vägarna förbi butiken vet ni vad vi önskar! ;)

GullFia

Här är ljusen tända och barnen sover för natten (hoppas vi ;)
Eftermiddagen blev som planerat med storhandling och pyssel. Nu har vi handlat för 10middagar samtidigt. Gjort upp en meny som vi kan välja mellan varje dag. Skönt att slippa fundera ut vad vi ska äta mitt i vardagsstressen. Vi fortsätter dessutom på förra veckans trend att laga mer fisk. Denna veckan är den tilltänkta rätten färsk spättafilè med potatis och remoladsås. Filèn handlar vi i fiskeboden i Lomma. Idag blev det dock en hemma hos oss klassiker. Kyckling med hemgjorda klyftpotatis, baugett och zatziki. Nu äter jag dessutom världens godaste körsbär som blev med hem från affären och plommon. De är verkligen så goda nu.
 
Kändes som det var lääänge sedan jag la in några foto av Filippa. Som skrivet i tidigare inlägg. Tiden går så fort. F är iallafall en väldigt glad liten krabat. Helt bedårande söt. Söker ögonkontakt med alla och vill att de ska le stort. Då skrattar hon. Sover mellan nio till fem på morgonen. Somnar om efter ett morgonmål. Går sedan upp med oss till frukost. Sover oftast bara korta stunder under dagen med eventuella undantag om vi är ute i vagnen. Ja för vagnen har hon börjat acceptera nu. Annars är favoriten babysittern och babygymmet till den. Oslagbar kombination. Äter gör hon med god aptit. Tyvärr kommer mkt fortfarande upp. Vi har börjat greppa om saker och älskar att klappa på oss med sina små händer. Fötterna de är aldrig stilla numera.
 
Förstår ni att jag har äran att få spendera dagarna med denna lilla sötnos.
 
Klänningen är från POP. Prinsessan fick den på BB av farfar och farmor. En present som farfar omsorgsfullt själv inhandlat efter att farmor ringt för att tala om att liten kommit till världen. TACK sötaste. Detta har varit en av mina absoluta favoriter. Tyvärr börjar sessan växa ur 56 nu. Vi tar tillfället och använder våra favoritting några sista gånger. O det känns i mammahjärtat att jag ska packa ned de kläderna som jag valt ut med kärlek och omsorg under graviditeten.
 
Strumpbyxor inviger vi för första gången idag!
 

T.R.Ö.T.T

Idag regnar det och vi är trötta efter en vecka i högt tempo. Nu är morgonfixet klart o vi bäddar ned oss igen tills det är tid att hämta storebror. Sen står pyssel, storhandling och mysfredag på schemat.
 
 
Jag har MASSVIS med läsning att ta igen. Hinner aldrig riktigt. O på kvällen somnar jag innan jag hunnit igenom första bladet!

Juni

Förstår inte hur "storbloggerskorna" hinner med att posta flera inlägg om dagen. Jag hinner inte. Hur mycket jag än vill. Det innebär ingen stress för mig att blogga. Jag skriver när jag har inspiration. Men just nu. När jag har så mycket jag vill dela med mig finns inte riktigt tid eller ork vilket skapar viss frustration. Dock har jag accepterat att jag förtillfället valt andra saker som jag väljer först. Familj och träning. Det känns verkligen underbar skönt att vara igång med vardagen. Vi har lagt upp ett litet schema här hemma för att skapa rutiner som fungerar i vårt nya liv som fyra.
 
Måndag-  Hem efter dagis.Tvätt.
Tisdag-  Mikaela tränar + Liam Fotboll.
Onsdag- Parklek efter dagis. Andreas golf.
Torsdag- Biblo efter dagis. Städ.
Fredag- Pyssel efter dagis. MYS!
Lördag/Söndag- Vi väljer varsin dag med sovmorgon. Den som är vaken tar hand om barnen och dukar fram frukost runt 9.30. 3 timmar var helg tar A barnen "ut" för att jag ska kunna pyssla med mitt här hemma i ro.
 
Dessutom är tanken att jag ska kunna "komma ifrån" och promenera en stund när A kommer hem från jobb. Sedan tränar A efter barnen somnat vid åtta/halv nio."Varje dag".
 
R.U.T.I.N.E.R är A och O i denna familjen.
 
Nu ska det snart sovas även för mamman här. Jag är trött efter att börja dagen med PW i sällskap av Emma/Ebbe, vidare till dagis för att hämta L, promenerade vidare till biblioteket, stannade i lekparken på vägen hem, bad av bägge barnen, veckostädade inkl nya sängkläder, middag med soppa och pannkakor, nattning.
 
Vill bara visa Filippas vackra MånadsTavla av K. Frykstrand som jag beställt hos söta Julia ...
 
Minns att min barndomskompis Elin (som förövrigt var slående lik min favorit Annika i Pippi Långstrump) hade en sån här tavla i sitt rum. Minnen och Nostalgi!

Tidsbrist

Tänk. Snart är det tre månader sedan vi fick vår dotter och lillasyster. Vi kan bara konstatera att det stämmer. Att det går snabbare med barn nummer 2. Att vi inte hinner med. På gott och ont. Vi har inte tid att oroa oss över alla de små ting. Med barn nummer ett var allt en helt ny värld. Nu är det lite mer i samma värld som tidigare fast mer intensivt. Det finns så mkt jag vill göra. Dygnet räcker inte till. Främst. Vill jag dock spendera tiden med våra barn. Hämta tidigt från dagis. Gå till biblioteket, baka eller pyssla. Sjunga, leka och mysa. Lära känna de som är våra små. Glömma att det finns en värld därute som är ond, fylld med hemskheter och öden.
 
Idag har vi gått i butiker och lunchat med Linnea med Albin. Hämtat storebror på dagis. Promenerat till stadsparken för fika, lek och fotboll. För att avrunda kvällen med en hemlagad fiskgratäng med räkor och citron/dill. Riktigt gott blev det. Nu är jag riiiktigt trött och borde ha sovit för timmar sedan MEN när barnen sover vill jag hinna med mig själv, mannen, hemmet osv. Så ännu en kväll sitter jag med ögonen i kors. För att bara få vara en liten stund.
 
Haklapp från Kapphal. Sötaste napparna från HM.
 
 
 
Ljuvligaste rosa myssettet med rosett på toppen och krås på rumpan. Det stod Filippa på detta ;) Från HM.
 
 
 
Två för 99;- leggings. Som hittat. HM.
 
Med Dagens Shopping Säger Vi
Nu säger vi God Natt!

ABC

Idag är det "Liams Dag" = fotbollstisdag. Dagen då allt går lite lättre eftersom lyckan är stor. Morgonfixet är avklarat här hemma och snart ska jag tillsammans med Filippan möta upp en vän med hennes små prinsessor för promenad. Sedan är det tid att hämta storebror och ordna med mellanmål. Därefter är det PW för mamman innan fotbollen för hela familjen. Lär bli sen middag idag.
 
 
Har letat efter en ABC affisch till L länge MEN eftersom han börjar bli lite större ville jag bara ha en enkel. Ja det fanns ju självklart ingenstanns. Så jag fick kontakt med snällaste Katrin B. Katrin arbetar som Art Director och efter mina önskemål skapade hon denna klassiska ABC affisch i svart på vit botten. Den kommer finnas med i vårt hem lääänge. TACK finaste Katrin B. Har ni också en idè om något eget eller klicka in på www.signerat.se för att ta del av Katrins egen design. Maila kan ni göra till [email protected]!
 
 
Två andra små detaljer i Ls hörna som är under projekt "liteäldrekille" rum. Både reg.skylten och lådan fyndade jag på årets samlarmarknad. Lådan har dessutom fått hjul och rullar nu lätt in/ut från sängen!

BedTime

 
Eftersom jag helt förälskat mig i våra påslakansett Emmieland blev även tre stycken kuddfodral med hem under förra veckans IKEAa tur.
 
 
 
 
Igår tog vi en dag i ro. Jag och Filippan. Gick i pyjamas mellan sängen, soffan och köket hela dagen. Idag därmot har vi tränat, sprungit rundor i tvättstugan och hämtat storebror på dagis. Puh!

ResultatVecka1

God Morgon Allihopa!
 
Här har barnen sovit gott vilket i sin tur innebär att även vi har. Vi startar denna vecka med en snabb barnvagnspromenad.
 
Efter en vecka med VV och tre promenader...
 
-2kg.
 
Känslan just nu är dock att det hela är lite övermäktigt när jag inser hur mkt jag har kvar!

H.Ö.S.T

Så kom den. Hösten. En morgon vaknar vi. Och luften är vi möter är kylig. Stickade kläder värmer våra kroppar. Och i vårt hem blir inredningen en nyans mörkare. Igårkväll avslutade vi sommaren med en kräftskiva hemma hos L&S i huset. Sommaren 2012. När vår dotter och lillasyster kom till världen. Nu. Ett nytt kapitel. Som fyra i en vardag hemma på våran gata i stan. Vi tänder ljus och hänger upp nya tavlor. På TV startar serierna på nytt. Från sommarens uppehåll. Nu tid för livet. På riktigt.
 
 
Eftersom denna klassiska koftan från POP inte fanns i stl för Filippan till hösten blev det en som blir bra över klänningen till svalare vårdagar.
 
Idag är mannen på golfbanan. L är hos farmor och farfar. Bara Filippa och jag hemma vid. Vi har sovit lääänge och nu ska vi mysa. Ta vara på tiden på två. Tills vi får mysa som fyra igen!

RSS 2.0