PelagonierNär mamma var på besök sist inhandlades tre nya Mårbacka pelagonier och nya matchande krukor till samtliga i samligen. Kan inte hjälpa hur underbara jag tycker dessa blomster är och det är en fröjd att vakna till dessa varje morgon.

Idag har varit en fantastiskt dag. Sommarvärmen har äntligen kommit till stan. Jag har hunnit med både lunch med Linn och Leia samt fotbollsmath med Liam i parken. Nu är lilleman nattad och jag väntar på Andreas som snart är hemma från jobb. Under tiden tänkte jag krypa ner i sängen med en ny bok.

Idag har jag tillåtit mig själv att vara lycklig. Inte tänkt, funderat eller grubblat. Bara tagit livet som det är just nu. Underbart!

NyheterDagarna på jobb har börjat ta ut sin rätt och det ska bli härligt med stundande lediga dagar på landet. Imorgon väntar dock tvätt, städ och några timmars jobb. Annars passerar veckorna i rekordfart här hemma. Svårt att tänka att det snart är sommar. Ser fram mot långa härliga veckor tillsammans som familj och sedan en höst som student.

Här hemma hoppas vi på två studenter till nästa vår. A är i skrivande stund på intagningsprov för polishögskolan. Håll tummarna allihoppa. Vi är på väg mot vår dröm som ser ut ungefär som fastighetmäklare, polis, hus, barn, semester utöver det viktigaste hälsa, kärlek och lycka.

Förstår att bloggen tycks bli en vinkling positiv. Vet att många av er tyckt om att jag skrivit från hjärtat. Försöker dock öva mig i att unna mig lycka och bloggen är ett sånt bra ställe att sammanfatta det. Faktiskt försvinner mycket av vardagens bekymmer om vi väljer att inte ägna dem någon uppmärksamhet. Därför mina vänner blir här allt mer relativt enkelt. Inte för att det tunga inte finns även med oss utan för att jag helt enkelt väljer att se livet så just nu.

På bild. Lite nyheter här hemma. Jag i skepparkavaj från Sonia Rykiel och HM. Ny svart Longchamp i modell större och senaste Plaza Interiör som bli mitt sällskap ikväll innan jag somnar i sköna sängen!StockholmFörra veckan var som vanligt fylld av jobb, vardag och måsten men även av besök av mamma. Med sig hade hon sig en present från NK Stockholm. En teburk som blev pricken över i:et i vårt ny fixade kök. Vi hann även med att plantera pelagonier, lite shopping och fika på stan. Dessutom fick jag lite egentid med nagelfix och en middag på restaurang plus promenad vid havet tillsammans med A gjorde veckan perfekt. Att vi utöver detta även fått äran att hälsa Linn och Henriks Leia välkommen till jorden gjorde förra veckan fylld av lycka.

I helgen har jag jobbat. Mindre kul när alla andra är lediga samtidigt som det är mer positivt då jag slipper måndagsångest. Denna helgen ska spenderas på landet och vi längtar. Fika i Kristiantad, promenad vid havet och en man vid grillen. Kan inte bli mycket bättre. Frihet.

Nu dags för sen middag. Har tappat matlust. Inget lockar. Skyller på mamma som skämt bort oss med god mat. Nu känns allt tort och trist i jämförelse!

GröntLite svårt att få bra ljus med kameran men här ser ni iallafall de senaste tillskotten i familjen blomster här hemma. Det blev som tidigare funderat över ett besök till Herr Bloom och köp av orkideer. Planen denna veckan är även ett besök på Plantagen för köp av ytterligare tre Mårbacka pelagonier till sovrummet. De andra blommar så fint.  Vill fylla hela fönstren med blomster. Härligt att ta in våren i lägenheten.

Snart väntas lunch på stan med min mamma som kommer från Stockholm med tåg idag. Ska även in en vända i butik för att se om min Longchamp kommit. Sedan blir det buss till jobb för idag stänger jag.

Borde egentligen städa nu men tappade precis lusten. Får se om den kommer igen. Tror jag tar och börjar med något roligare. Som att slå in världens sötaste lilla klänning till en liten prinsessa som vi ska få träffa för första gången imorgon!

UteEfter jobb igår spenderade vi eftermiddagen på gården.

Innan jag blev mamma kunde jag aldrig föreställa mig hur mycket stolthet som ryms i det lilla. Varje steg, ord eller handling. Betyder så mycket. Fyller mig med gränslös kärlek.

Vi sparkade boll, cyklade trehjuling och såg efter husmusen som tydligen bor i det stora hålet i staketet.

Tänk att jag aldrig sett det förr. Hålet i staketet. Tänk att jag gått där så många gånger utan att veta att där bor en liten mus. Aldrig stannat upp och funderat över detta förrän nu. En gåva som följer med barn. Att stanna livet en stund och se det underbara runt omkring. Inte blicka fram eller bak utan se det som är.

Vår lilla kille. Varje minut med dig är underbar. Du gör vårt liv vackert.

LYCKA!


Strålar
Vad ska jag skriva? Tiden springer iväg. Denna vecka har självklart innefattat mycket jobb men det känns knappt av nära alla människor strålar av vårvädret som verkar ha kommit för att stanna. Vi njuter av glass på stan, härliga promenader, grönska som slår ut, frisk luft och tid. 

Solen framkallar verkligen de bästa i oss. Igår var en sån dag som jag bara njöt. Kände mig avslappnad och nöjd med livet. Vet inte om det berodde på att jag lyckades slinga mitt hår själv och därav sparade in en tusing på ett frisörbesök eller om det var för att jag fick bra pris för mina Lexington kuddar som åkt på annons på Tradera. Nu kan jag äntligen unna mig en ny Longchamp vilket är ett stort måste nu då min absoluta favorit har valt att gå sönder. Kanske var jag fylld av glädje för att lägeheten var skinande ren eller för att våra vänner fick träffa sin dotter för första gången. Eller var det bara för att vi på första gången på länge är friska här hemma. Igår var iallafall en dag fylld av lycka.

Nu är det snart dags att väcka upp Andreas. Maten står på spisen. Liam somnade tidigt ikväll efter en eftermiddag med både mamma och pappa på lekland. Planerna för morgondagen börjar med en tur till stan. Herr Bloom har orkideer till billig peng och jag måste ta en titt på dem en gång till. Min som jag fått i 25 års present är med undantag från pelagonier de enda blomster som inte dör från mig. Knepet är tydligen att de inte ska vattnas oftare än var 6e vecka (!) då blir de lika vackra som de på fotot som blommor om igen.

Dilemat är dock att jag aldrig varit någon som lagt pengar på blommor. Med ålder kom dock ett plötsligt lyckrus efter fönster fyllda av dem. Samtidigt är det mycket annat som lockar. En rund randig Tine K kudde skriker "klicka hem mig", det går inte att förneka att min parfym är inne på de sista och att jag är i behov av en ny bok nu när jag äntligen lyckats koncentrera mig på att läsa igen.

Appropå att läsa. Tycker det finns så lite svenska författare. Läser gärna svenskt eftersom jag har svårt för texter som översatts rakt av. Då de är skrivet i det egna språket är det lättare att leva sig in i. Några tips?

Nu hög tid att sparka igång fredagsmyset här hemma!


SolIdag lyser solen. Ute är det varmt och jag har precis njutit en Magnum Strawberry. Känner mig peppar peppar något bättre i förkylningen men på kort ser mitt vindtyriga jag trots allt ut som att jag inte sovit på ett bra tag. Kvitt samma eftersom jag iallafall känner mig lite mer med energi idag. Har börjat dagen med att stryka, ringa samtal och tagit mig en tur till affären. I eftermiddag blir det jobb.

Är så lycklig över mina pelagonier. Planterade om dem efter en vinter i källaren och nu blomstrar det för fullt. Det är härligt att vakna till på morgonen. För mig är det romantik med blommor i fönstren och utstikt över takåsarna. Att jag dessutom väcks av frisk vårluft genom öppet fönster gör det hela underbart.

Igår köpte jag mig ett par nya jeans. Är dålig på att handla kläder. Tänker alltid att det tar jag sen när jag gått ner, solat eller skapat mig en annan stil. Så står jag där och har inget att ta på mig. Älskar färgen på dessa, detaljerna med dragkedja längst ner och framförallt att de är mjuka i tyget.

LyckaTiden springer iväg. Bloggen har hamnat helt i skymundan för livet i övrigt. Stunder i lugn har prioriterats. Att blogga har jag konstaterat är ett beroende som jag de senaste veckorna vant mig av vid men nu fick jag lite lust och tid till det igen.

Liams födelsedag vart vad jag hoppas han ska minnas som den bästa 2 års dagen. Den bästa presenten var helt klart cykeln. Lotta på Bråkmakaregatan har länge varit en favorit här hemma och på bild har ni en stolt ägare till både cykel och Bamse. Inte bara Liam fick presenter på dagen även vi föräldrar fick en dos av tvåårstrots med besked. Det har varit på lurt ett bra tag nu men numera verkar humöret bestå. Här kastas, rivs, bits, sägs emot och inte minst tar allting tid eftersom vår tvååring kan allting själv. "Det är bara en fas!" är mantrat som hjälper oss genom många stunder av tålamod.

Själv är jag trött så att jag slutat tänka. En månad av förkylning som ännu inte släppt. Tappat hörsel på ena örat, snorig som få och konstant trött. Laddar med vitaminer varje dag men det tycks inte släppa och mina nya träningsskor står fortfarande oanvända i hallen. Tur är iallafall att Liam blivit bättre igen. Idag är det dags för dagis efter ytterligare en veckas VAB.

Påsken har vi spenderat på landet. Lugn, mat och trevligt sällskap var precis vad vi behövde. Att komma utanför lägeheten var härligt. Det är något med landet som gör oss harmoniska. Där står tiden stilla. På promenad vid havet lägst Kiviks stränder slöt jag ögonen och kände doften av sommar. Liam såg kaniner som hoppade längst kullarna och vi vaknade av fåglarna som kvittrade utanför.

Hemma igen väntade vardagen med stort V. Sjuka, jobb, städ etc. Glad är jag iallafall att jag varit och gjort mina naglar. Gör mig snygg tom i mjukis. Är även galet nyfiken på hur jag skulle se ut i mörkt hår. Vad tror ni?

RSS 2.0