Min Önske Lista

Bloggvärlden svämmar över med önskelistor. O jag tycker det är riktigt spännande. Att se alla önskningar. Eftersom vi inte direkt prioriterar oss som föräldrar efter att barnen kom hade våra önskelistor kunnat bli långa men för tillfället är min önskelista kort... Skänk hellre en peng till de som behöver den... allting annat känns sisådär viktigt.
 
Vi försöker prata mycket om tacksamhet här hemma. För vi tycker Liam är i en sån ålder där man ska börja fundera över just detta. Vi lär tidigt våra barn att säga TACK men betydelsen av just detta ord känns långt från självklar. Jag vet att jag inte brukar skriva om vad Liam säger här på bloggen men detta är så otroligt fint och gör mig så glad som förälder. Under dagens middag. Kortfattat. Kom vi in på ämnet pengar. Och vem som bestämde vad som skulle köpas för pengarna. Då säger Liam "Om jag bestämde skulle jag ge våra pengar till de barnen som inte har några!". Jag tycker det är jätteviktigt att han förstår att leksaker, lekland, semestrar etc. inte är en självklarhet. Utan något vi ska vara tacksamma över. Precis som maten på bordet, andra materiella ting och varandra.
 
Det är så otroligt lätt att stänga av Tv:n eller låta bli att läsa tidningen. Jag tycker julen ska handla om barnen. Därför vill jag att alla mina julklappar i år ska vara förmån för världens barn. Våra barn har det redan så bra. Förhoppningsvis hjälper det någon/några. Om inte är jag åtminstone en bra förbild för våra barn.
 
Hos UNICEF gåvoshop finner ni mina önskningar....
 
 
Fotbollar 75 kr     för 2-pack  

  Fotbollar används för att hjälpa barn i krigs- och katastrofsituationer att få leka och bara vara barn.

 

 
Skolpaket för fyra barn 124 kr  

  Se till att fler barn i världen får gå i skolan.

 

 

Filtar 194 kr     för 5-pack  

  För ett barn på flykt kan en filt vara det som behövs för att överleva natten.

 

 

Vätskeersättning 67 kr     för 110 påsar  

  En enkel vätskeersättning botar uttorkning snabbt och effektivt och kan rädda barns liv.

 

 
 Vaccinpaket 92 kr  

  UNICEF vaccinerar barn mot farliga sjukdomar över hela världen.

 

Saker som är så självklara för oss och våra barn.

 
 Nej. Jag är inte på något sätt sponsrad att skriva detta inlägget. Ibland är det bara viktigt att komma till insikt med vissa ting. Vad som egentligen är viktigt här i livet t.ex.!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Å va fint, bästa önskelistan <3
Kram Cissi

2013-11-17 @ 21:36:24
Postat av: Lillys mamma

Tack för ett tänkvärt inlägg. Det är ofta barnen och deras kommentarer får oss att stanna upp och tänka efter många gånger. De är så kloka de små. Nu ska jag kika in på UNICEFs sida jag med. :)

2013-11-18 @ 14:58:17
Postat av: Johanna

Väldigt fint initiativ! Själv önskar jag mig att ett belopp sätts in till barncancerfonden i år.

2013-11-18 @ 21:11:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0