Livet På Landet

Nu måste ni hjälpa mig. Finns det någon bra sida online. Där vi kan beställa. Vackert väder. För. Vart tog sommaren vägen? Vi vill ha värmen tillbaka. Behöver ljuset nu. Försöker verkligen hålla familjen pepp. Att det finns inga dåliga väder. Men faktiskt. Det är så mycket bättre när solen skiner och vi kan spendera dagarna på stranden. Men eftersom det verkar bli en riktig Saltkråkan semester det här får vi göra det bästa utav det. Och tur är väl. Att det inte regnar hela tiden. För ibland. När det inte haglar (!) skiner solen. Då får vi snabba oss ut. Ta vara på stunderna.
 
Vad vi gör då på vår semestern? Inte så mycket men allting. Vi pendlar mellan landet och stan. Gör utflykter där mellan. Eftersom vi ganska nyligen var iväg på lång resa till Dalarna blir det ingen Stockholmstur för oss i år. Men vi ska till Tyskland och bo på hotell i fyra dagar. Det ska bli SÅ skönt. För marktjänsten under semestern med två barn är minst sagt tröttsam. Men jag älskar. Att jag får den här tiden tillsammans med våra två små. Speciellt med Filippa eftersom hon fortfarande har svårt att förstå varför mamma försvinner till jobb om dagarna. Nu behöver mamma inte lämna utan kan alltid vara "mamma me!" som Filippa säger. Längtar efter att vi ska vara så trötta på varanda allihoppa så det blir roligt med vardag igen.
 
För det är det jag värdesätter mest denna semestern. Att vi bara ska få tid att vara med varandra. För jag vet att det är det jag saknar mest sedan när höstmörket kommer. Visst ibland får jag lite panik. Av rastlöshet. Fast att vi som familj egentligen gör saker hela tiden. Går det mesta mest i cirklar. Av att laga mat, städa, tvätta, leka, trösta etc. Inget direkt produktivt som med jobb men det gäller att tänka att summan av det hela blir en barndom våra barn kan minnas i hjärtat.
 
Så nu ska vi fortsätta med att göra allt men ingenting några veckor till. Liam går på simskola på förmiddagarna. På eftermiddagarna gör vi små utflykter. Till alla smultronställen som Österlen bjuder på. A plockar svamp (i massor), fiskar och spelar golf. Jag ser fram till Antikmarknaden, planerar projekt i lägenheten inför sälj och
försöker läsa ut en bok. Med betoning på försöker. För någon/några har mamma radar vilket innebär att om mamma inte gör någonting för en stund då kanske hon kan leka istället? O visst kan jag det. För ni. Liam och Filippa. Är det finaste någon kan få.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har det alldeles underbart där ute i sommar Sverige!
 

Kommentarer
Postat av: Linn

Så fina ord från en fin mamma!! Och fina lilla Filippa, sån stor tjej!<3 Nu får dom sluta växa ett tag våra små... Kram på er

2014-06-29 @ 21:41:51
Postat av: Jennie

Vad härligt skrivet! Låter som att ni har det bra där ni är och gör ingenting men ändå allt :) Snart kommer nog solen också. Hoppas jag :)

2014-07-01 @ 11:09:03
URL: http://skattkistan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0