Sommartid

Vi har haft världens bästa helg tillsammans på landet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lycka!

BokTips

Vi är på landet och letar vårtecken. Har det så mysigt. Njuter av solen. Varandras sällskap och att lägga sig tidigt om kvällen med en bra bok. Eftersom jag sökt runt online efter bra lästips. Men inte funnit så värst många. Tänkte jag dela några av mina med er. Så kanske ni kan dela några av era med mig.
 
 
Detta är böcker som jag önskar läsa. Några av mina favorit författare som skrivit fortsättning på tidigare böcker plus några nya som jag tror mycket om.
 
1, Blodsystrar av - Katerina Janouch
2, Tiden går så långsamt när man tittar på den - Josefine Lindèn
3, Förskalv - Sylvia Day
4, Vi är inte sådana som i slutet får varandra - Katarina Sandberg
5, Våga flyga - Lisa Jewell
 
Några av mina andra författare tips är Emma Hamberg, Sophie Kinsella, Denise Rudberg, Simona Ahrnstedt  och Josefine Sundström!

Wedding Dress

Vi är bjudna på bröllop i slutet av maj. Det är min kusin som gifter sig med sin fina flickvän. Lite extra roligt är det också att festen äger rum i Dalarna. En liten mini semester för hela familjen. Men sen var det ju det där med klädsel. Vårfin stod på inbjudan.
 
Denna från HM kanske skulle vara något? Eller har ni några fler tips. Ej vitt. Ej svart. Helst inte utan ärm. Inte för lång. Inte för kort. Inte för tajt men inte ett tält. Hjälp!

Födelsedag

Idag firar vi vår allra finaste Liams 6 års dag. Det är helt galet hur fort tiden går. Fast det är svårt att tänka att du inte alltid varit en del av vår familj känns det precis som igår när vi fick veta att två skulle blir tre. Det var verkligen inget väntat men så otroligt önskat. När vi såg det där plusset på stickan. Stickorna. För vi trodde inte riktigt på det. Fast att tanten på Apoteket sa att ett positivt besked alltid är positivt. Visste vi att vi att du var en del av oss.
 
Vi tog bilen till landet. För det var semester. Funderade på hur vi skulle berätta för våra familjer och vänner att du växte under mitt hjärta. Var lite nervösa att någon skulle säga att vi inte var redo. Men med facit i hand. Är man aldrig redo för att bli förälder. Det är en roll man växer in i. Ni barn lär oss inte bara obeskrivlig kärlek utan även att allting inte går att planera. Det blir som det blir. Och det har blivit så bra. Du är så otroligt älskad inte bara utav oss utan av alla andra vackra människor som finns i ditt liv. 
 
Idag har vi haft en riktigt mysig dag tillsammans. Bara du och jag. Jag vill hålla din hand på stan. Du säger att du är för stor för det nu. Det gör lite ont i mitt hjärta. Även om jag vill att du ska växa. Vill jag alltid att du ska veta vart du hittar min hand. Den hand du greppade tag om hårt den där natten då vi kom hem från BB och inte släppte taget om förrän morgonen därefter. Då ville du vara nära nära. Nu tar jag vara på varje kram. 
 
Det är så underbart att få vara en del av din värld. Få tid till att bara vara vi.  Det är dessa stunderna som betyder något i livet. De vi är tillsammans. O du älskar när jag berättar om hur du kom till världen. Om hur mamma och pappa väntade, väntade och väntade, när det började göra ont, att du trivdes så bra i magen att du inte ville komma ut, hur doktorn fick göra hål i mammas mage medan hon sov och exakt hur stolt din pappa var första gången jag fick se dig i hans famn. Men allra roligast är såklart att du började livet med att kissa på doktorn.  
 
Vi avslutade dagen idag på simskolan och till min stora glädje fick jag se dig ta dina första simtag. Du är så envis. Har tålamod och kämpar för det du vill. Egenskaper jag är så otroligt lycklig över att du har med dig av i livet. 
 
 
 
 
50% mamma 50% pappa = Världens Finaste Liam!

Kalas

När storebror bjuder på kalas tycker Filippa det är passande med hatt och pärlor. 
 
Alla helgens kalasbilder kan ni se på KALASBLOGGEN
 
 
 
 
 
 
 
 
GRATTIS världens finaste Liam på din 6 års dag!

Insta

Det händer inte mycket här men mer på Instagram. 
 
 
Ni hittar oss här
Instagram

Mademoiselle Oiseau

Denna sagoboken om Mademoiselle Oiseau är magisk. Sparad till Filippa blir några år äldre. Får mig att drömma mig bort. Från sjukstugan. Till Paris. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt i Paris, inte långt från floden Seine, ligger avenue des Temps Perdus. Där, allra högst upp i ett vackert gammalt hus, bor Mademoiselle Oiseau. Lyfter man på hakan och tittar upp mot våningen svajar huset nästan. Inte bara för att det är så högt utan också för att Mademoiselles alla fåglar och katter och konstiga balkongmöbler gör att det känns lite snurrigt. Det ser ut som om det ligger en hatt på huset. En somrig, rolig halmhatt som vill flyga i väg med fåglarna och katterna och de svarta balkongräckena som ett spetsbroderat band."

En dag råkar nioåriga Isabella av misstag trycka på våning sex istället för fem när hon kliver in i hissen. Först när hon sätter nyckeln i låset märker hon att något inte är som det ska. Men då är det redan för sent.

Innan hon hinner blinka dras hon in i Mademoiselle Oiseaus lägenhet - en värld av fjädrar och fnurridurr, långa pärlhalsband och klacka-skor, egensinniga katter, nyfikna fåglar och sidenklänningar i överflöd. Men också en värld där en magisk panterknapp och hemliga rum lever ett alldeles eget liv bland Paris takåsar.

En fantastisk, härlig saga om vänskapen mellan en liten flicka och en tidlös dam, om livet och kärleken och drömmarna. Om det som är sant och det som är nästan-sant, och om allt det som nästan är för bra för att vara sant men likväl är sant ändå. Eller?

Lovisa Burfitts skira illustrationer fångar på pricken den magiska charm och förtrollande dekadens som råder i en överdådig Parisvåning där tiden verkar stå stilla!
 

Sol

Denna helgen har verkligen bjudit på underbart väder. Synd att vi aldrig kom iväg till landet. Men Filippan har fortfarande över 39 i temp utan Alvedon så vi gjorde nock klokt i att stanna hemma. Även om det har kliat i fingrarna på både mannen och mig. Lite svårt att ta det lungt inne när vädret är på topp. Här är iaf väldigt rent hemma och jag har hunnit men en pw även idag. Dock fick jag frossa när jag kom hem och under kvällen blivit sämre. Ont i bihålerna och halsen. Aj, aj. Ska skicka iväg A på en Alvedon runda. Varför är det alltid slut när man behöver dem? Och sedan bädda ned mig i soffan framför min nya favorit serie på SVT Bretheless. Dessutom tycker jag att jag är värd lite choklad. Som jag kämpat denna veckan. Nästa veckas stora utmaning blir att inte äta efter 20.00 om kvällen.
 
 
 
 
 
 
 
 Så mycket roligare att fotografera med rätt ljus i rummet. Detta. Är Filippas solhatt från HM som jag visade i veckan. Så fin!

Iphone

Nu har jag uppdaterat mig till 2000-talet och skaffat mig en egen iphone. Eftersom vår dator är i en alldeles egen värld ibland och inte alls vill göra som jag kan jag tänka att det blir en del Instagram framöver. Vill ni. Kan ni följa oss. Här.
 
Instagram 
 
 
  
Instagram premiär idag! 

VAB

Vissa veckor är tur man inte vet i förväg hur mycket där kommer bli att göra. Som denna som varit konstant håll igång. Familjeliv, jobb, träning etc. Måste komma ihåg att andas. Vara här och nu. Men nu är det äntligen fredag. Vi som planerat en harmonisk helg på landet fick tänka om då Filippa fick hög feber under gårdagen. Prinsessan och jag har istället för dagis och jobb spenderat dagen med att sova så mycket som möjligt. Vilket väl var behövligt för oss bägge. När mannen och Liam kom hem bakte jag LCHF snickers och sedan har vi njutit god middag innan barnen nattades. Nu ska jag försöka komma i säng i tid för imorgon börjar jag dagen med veckans 4:e PW. 
  
 
 
 
 
 
 
 
Köpte en ljusbricka hos Panduro Hobby när de hade 20% rabatt härom veckan. Var SÅ länge sedan jag shoppade något hit hem. Men denna tyckte jag så mycket om. Har gått tillbaka till min ursprungsstill. Mer romantiskt och klassiskt än estetiskt!

RSS 2.0