3 av 5

Gårdagen spenderades på jobb och kvällen med mannen min. Mina killar hade varit ute med farmor och farfar hela dagen. Liten hade inte sovit så vi lyckades natta redan innan Solsidan men somliga straffas snabbare än andra för sena kvällar med egentid. Idag tyckte Liam vi skulle stiga upp klockan fem. Hjälp. Jag är en trött mamma som ska orka hela dagen.

 



Vågen visar 8kg (!!!) minus. Stolt är jag. Tänk att jag lyckats styra om hela min kost till så mycket bättre. Har mer energi och ork. Viktminskningen är verkligen ett plus. Igår firade jag dock med en Kexchoklad till Solsidan tillsammans med ett kallt glas Pepsi Max. För det var jag värd.





Googlade (som vanligt) runt en del igår och måste tipsa er som väntar eller fått smått om dessa underbara ting från Frans and Friends. Finns i massor av olika figurer och former.



Började läsa Guccikrigen häromdagen och vart positivt överaskad. Återkommer med mer om boken senare.



Blev iallafall sent igår innan den här mamman släckte lampan och idag får jag ta till alla medel (Pepsi, Red Bull och god lunch) för att hålla mig vaken dag 4 av 5 på jobb.

GÄSP!


2 av 5

Kommer lite efter med mina inlägg här. Kom hem trött efter en dag på jobb med huvudvärk igår. Mannen hade gjort hemlagad gryta med ris till middag och sedan var det en mamma här hemma som somnade redan klockan åtta. Skönt.




Blev lite shopping i förrgår. De sista som var tänkt denna månad. Här raggsockar som jag sökt efter länge men alltid varit slut i butik.



Varm mysig stickad tröja från Gina. REA fynd 49,-.



Äntligen är den "quiltade" jackan min. Denna gång i marinblått och brunt. Snyggt. Behövdes verkligen en till jacka i vår redan överfulla hall. Som jag längtar till våren när de flesta jackor och kappor får flytta ner i källaren.

Den här söndagen började vi tidigt. Ett resultat av sovtid igår. Nu ser liten på barn TV och vi äter frukost innan det är tid för en dag på jobb igen. Dag 3 av 5 denna gång. Känns att jag inte varit ledig två dagar i rad på länge nu. Ska bli skönt med lite vila på onsdag och torsdag!


1 av 5

Då var det första dagen på jobb av fem. Dagen har som vanligt sprungit förbi och bjudit på både lunch med fina kollegor samt lite shopping. Hemma vid halv sju och mannen min har lagat kyckling med pasta och hemmalagad guaccemole. Mums. Är galet trött och det blir antagligen en tidig kväll.


Ja. Tidigt kväll vart det. Somnade redan klockan nio tillsammans med Liam. Tokigt då att jag fortfarande är galet trött men jag får snart energi igen. Hoppas jag.




Mamma igår innan nytt smink.



Med nytt smink.

Lovade berätta för er hur mitt nya smink gav resultat eller inte.



Mascaran från Bloom var verkligen fantastiskt bra och lovade allt vad som stod på paketet. Fransarna blev långa utan att kladda och borsten kunde användas både till övre och undre fransraden. Köp.



Lip plumber från City Lips. Resultatet nja inte mycket skillnad. Inte värt priset iallafall. Kanske måste den användas under en längre tid för att ge mer resultat. Återkommer om det.



Hårsnoddar från Blax. Fungerar perfekt till mitt relativt tunna hår men jag tror det skulle bli svårt för er som är lyckligt lottade med tjockare hår. Hoppas få se resultat i form av mindre slitet hår om några månader. "Trolltoffsen" som mannen min kallar det åker ju upp ganska ofta här hemma.

Nu jobb!

 


3 år

Här sitter vi uppe mitt i natten. Blev som skrivet lite fel på tiderna här idag. Så kan det vara ibland. Det pratas mycket om den kommande 3 års dagen här hemma och jag som precis insett att vi kommer behöva inhandla i princip alla ytterkläder och skor som Liam har i ny storlek lägger in en önskan här på bloggen från oss föräldrar...

 


Vindfleece från Polarn och Pyret.


Skaljacka Polarn och Pyret.



Skalbyxor Polarn och Pyret.


Regnjacka Polarn och Pyret.



Regnbyxor Polarn och Pyret.



Gummistövlar Polarn och Pyret.


Gympaskor Adidas.

Polarn och Pyret gör verkligen de bästa ytterklädera. Liam har haft sina i stl 98 sedan första dagen på dagis. Nu gäller storlek 104 och marinblått. Skor kan vara lite svårt då de måste provas i butik men presentkort är också ett super bra alternativ. En sak är säker. Vi kommer bli fattiga i mars!


Vänner



Glad mamma imorse. Denna dagen har varit helt underbar. När Liam vaknade berättade jag att idag ska vi vara tillsammans hela dagen. "Jippppi" skriker liten och börjar dansa runt i köket. Klockan tio var vi utanför dörren och promenerade ner till stan.



Hämtade ut paket från Eleven på posten. Mascara från Bloom Cosmetics, Lip Plumper från City Lips (Emma kommer du ihåg !?!) och hårsnoddar från Blax som tydligen blivit stora bland modeller då de ej sliter på håret. Återkommer med uppdatering om hur samtliga produkter gav resultat eller inte.

Det är verkligen en härlig start på 2011 jag fått. Viktnedgång är för mig positivt och gör det lite extra roligt att piffa till sig lite. Ett tips från mig då jag vet att det är många som är lite trötta just nu. Januari och Februari är mörka, kalla och trissta månader men ta tag i små livsförändringar nu så står vi laddade och klara då solen kommer för tiden går fort. Innan vi hinner blinka är det semester.



Blev en bok också. Har följt Sophie Kinsellas Becka Bloomwood från bok nummer ett och ser fram mot att sätta mig in i en shopholics värld i nu sjätte boken. Dock sparar jag lite på den. I veckan fick jag nämligen veta att jag ska opereras för mitt navelbråck den 4 februari och kommer antagligen vara hemma 1 vecka efter operationsdagen. "O, my" har inte haft så mycket tid hemma sedan innan jag födde L så jag kommer nog hinna igenom en bok eller två. Rastlös... här kommer jag.





Det var lite tid kvar till vi skulle möta upp våra vänner så vi tog en sväng inom Lindex för att känna på vårens Muminkollektion. Det var verkligen hur mycket som helst fint. På bild önskningar till Liam i stl 104. Det får dock vänta. Denna månaden är avbetalningsmånad på ett gammalt körkortslån jag haft till min pappa. Ett sånt där tråkigt delmål som känns skönt att bli av med innan solen kommer. I mars blir det genomgång och uppdatering av garderoberna här hemma.

Vid elva mötte vi upp Linn med hennes Leia och Magda med hennes Noa. Båda två arbetskamrater till mig sedan långt tillbaka i tiden. Tänk nu träffades vi allihoppa med våra barn. Det trodde vi nog inte för fem år sedan. Till lunch mumsade vi ciabatta och en mamma som inte kunde hålla sig från kakorna fick krämpor i magen. Fick tyvärr avsluta eftermiddagen i sängen hemma. Trisst att en liten kaka kan ställa till så mycket. Ajajaj lika bra att hålla på inget socker, inget fett och inga kryddor. Iallafall fick vi några mysiga timmar tillsammans.

När jag vaknade upp från mina magsmärtor hade liten somnat i soffan. Typiskt. Jag som försökt hålla vaken för att få lite egentid med mannen ikväll. Försökte lyfta över till sängen för ett försök att han skulle fortsätta sova men efter en timme hördes små steg här i vardagsrummet så det blir nog till att vara vakna tillsammans alla tre några timmar nu. Tur jag fick vila på eftermiddagen för jag behöver plussa sömnkontot. Imorgon är dag 1 av 5 på jobb igen!


Size O




Dagen började bra. Provade ett par jeans som inte gått på på lääänge men nu så. Äntligen och liiite stora var de också.



Efter en mer än slitsam men dock givande arbetsdag blev det Chanel till mig.



Toni och Guy gör de bästa hårprodukterna.



Nytt baslinne HM.

Då var "veckopengen" slut. Bara en månad till nästa. Jippi.



När man kommer hem super trött från jobb kan man alltid börja rensa badrumsskåp mitt i allt när man ändå är i farten och har ångan uppe. Tokigt.

Nu är middagen lagad, uppäten och tallrikarna diskade. Här är undanplockat. Ljusen tända. Barnet sover. Ooops pappan sover visst också. Måste väcka nu!


Ledig dag



Nyvaken mamma på väg ut på morgonpromenad. Härlig start på dagen. Älskar att "flyga fram" med bra musik i öronen och känna hur svetten rinner. Varför gör jag inte detta oftare?




När jag kom hem tog jag mig tid till en toning av håret och lite SPA innan jag slog mig ner med lyx lunch bestående av ciabatta med mozzaella ost och tomat. Till de ett stort glad mjölkchoklad.



Efter en efterlängtad telefondejt med Emma la jag mig i sängen för att bläddra i nya Plaza kvinna. Har sagt upp en del av mina tidningsprenumerationer för att jag känner att det blir lite "kaka på kaka" men Plaza Kvinna, Plaza Interiör, Mama, Family Living och Sköna Hem får stanna. Bara 5 stycken. Ja, jag är tidnings beroende. Vardagslyx.



Efter att ha sovit tre timmar (Ooooops!!!) stod tvättstugan näst på tur. Mannen min tog bilen på en tur till affären för en oplanerad storhandling (vi upptäckte att vi missat hälften sist vi var där!). Till middag blev det rester från gårdagen men idag klyftpotatis istället för mos till biffarna. När tvätten var färdig lämnade mannen hemmet för att träna medan jag och Liam har byggt koja, lekt med klossar och myst med några godisar till Nalle Puh (det är faktiskt min lördag idag!)


Nu ska jag krypa upp i soffan i mina nya pyjamasbyxor (väldigt Lexington) men från HM som kom med Posten idag.



Avslutar en helt fantastisk dag med The Last Song som min stora älskling hyrt till mig. Nu tänker jag gå och pussa på mina två kärlekar innan de ska nattas barn sedan film och sömn. Det är en dag på jobbet imorgon också!


5 av 5

Wihhohoohooho...

Idag var dag fem av fem på jobb vilket innebär att jag är ledig imorgon. Missuppfatta inte. Jag älskar mitt jobb men det är faktiskt behövligt med en paus ibland.



Kom hem trött ikväll men mannen min gjorde mig glad som lagat riktig husman till middag. Det här med maten känns otroligt bra. Vågen visade minus 7 kilo imorse. Det är fortfarande för hälsan och att magen ska må bra som jag äter som jag gör men det är pepp att se kroppen förändras till det bättre. Kanske tom kan våga visa mig på stranden i sommar. Fortsättning följer där.



Efter maten tog min stora älskling disken och min lilla hjälpte mig att dammsuga.


 

Passade även på att byta till nya handdukar, damma och plocka undan. Skönt att slippa tänka städ när man är ledig. Imorgon vill jag njuta.



Räkningarna är betalda och månadens papper insorterade i pärmar. Tänk snart är januari slut. Första månaden av 2011 har sprungit förbi.



Det ska bli underbart skönt att lägga sig för att sova snart. Imorgon är en ny härlig dag och dessutom lön. Tror många väntat på det lite extra denna månad!


4 av 5

Jag är SÅ otroligt trött men sitter uppe av ren vilja att få bara vara en stund. Promenad till jobb, jobb mellan 9.30-17.15 och sedan hem till en vild liten kille som varit hemma med pappa hela dagen. Blev lite lätt middag med rester från gårdagen och sedan ett härligt SPA.

 



Eller det hade varit underbart att få njuta underbara dofter OM inte en liten stått utanför badrummet och kallat på sin mamma.







Nej det blev inget SPA för L skulle pussla, pussla och pussla lite till och bara med sin mamma. Helt okey fram till Solsidan började. Då tyckte jag det var tid för barn att sova. Det tyckte inte barn. Klockan nio gjorde pappan ett försök till att få till lite egen tid här hemma men inte för nu hörde jag precis trippande små steg här.


Ja då var det morgon igen då. Fick liten till att sova till slut men oj vilken kamp. Var lika bra att natta sig själv tidigt också. Idag är dag 5 av 5 på jobb vilket innebär att jag är ledig imorgon men först en dag på jobb med chefen som kommer tillbaka idag. Min helt fantastiska chef. Tokigt men jag har saknat henne. Ses ikväll!




3 av 5

För första gången på lääänge promenerade jag till jobb idag. Det har varit en lugn lördag. Kunde tom gå lite tidigare. Tog bussen till Willys för att möta upp mina killar som spenderat eftermiddagen hos farmor och farfar. Efter storhandling blev det tacos till middag. Kvällen har vi spenderat med massage och massor av mys.



Det pratas en hel del om den här "lillebrorn" som Liam önskar sig i 3 års present. Första gången vid en högtid som han inte får vad han önskar. Men man måste ju lära sig det också någon gång. Dessutom tror jag vi kan muta han lite med lika danna golfklubbor som pappa har men i miniatyr.



I vår bokylla. Boken "Baby- ett litet mirakel" av Morris Desmond, avtryck av litens hand och fot vid 1 månad och bebisskor från Lacoste. Tänk att det snart gått tre år sedan vår skatt kom till oss. Känns som igår men samtidigt som han alltid varit en del av familjen. Många undrar om vi inte funderar på den där tvåan nu när tom Liam börjat nämna saken. Ärligt ska jag tala om att klart vi funderar på det. På samma sätt som vi funderar om vart vi ska bo. Vad vi ska jobba med. Det är något som vi överlämnar till framtiden. Nu tänkte jag dessutom gå ner lite till i vikt så kanske jag slipper det där frågande blickarna på magen framöver.



Vi myser med glass efter maten idag. Lite extra gott för att det är lördag och vi får vara tillsammans. Nu nattar pappan i hemmet liten och jag funderar snart på att själv krypa ner i sköna sängen. Det är en dag på jobb imorgon också!


2 av 5

Hemma efter stägning på jobb. Den här dagen har gått lååångsamt. Som vissa dagar bara är. Det känns som att jag går och väntar på något men livet är här och nu.


Det gäller att göra varje dag speciell. Ibland känns det lite svårt att finna det där lilla extra. Då kan man alltid köpa sig lite lycka. Skämt å sido. Iallafall blev jag glad då jag såg att HM äntligen bestämmt sig för att ta in något annat tryck på pojkavdelningen än hemska Spiderman. Tummen upp för Barbafamiljen.




Vissa dagar längtar man hem mer än andra. Idag har varit en sån dag. Då jag önskat efter dusch, mat och sömn. Men att längta är något positivt. Som jag kramade på min L när jag kom innanför dörren idag. Imorgon ska mina killar hämta mig efter jobb för storhandling och sedan ska vi mysa hela kvällen lång. Planen är dessutom massage med nya lotion som jag handlade på lunchen idag. Apoteket har 20% på produkter från Estelle och Thild just nu. Fynd.



Har kännt mig så otroligt sugen på något hela dagen. När jag kom hem hamnade Ls godispåse mitt framför näsan på mig och vips var den några bitar mindre. Usch. Dålig karaktär vilket antagligen resulterar i risig mage imorgon. Var det värt det? Nej. Verkligen inte. Äckligt.

Tid att sova. Någon måste ju jobba helg också. Avslutar med dagens roligaste ala Liam imorse...

"Liam vill du ha en smörgås?"
"Nej tack mamma jag ska göra en viktig sak!"

Sen gick han och bajsa.


1 av 5

Klockan 06.00 steg jag upp ur varma sköna sängen för att lite snabbt hoppa in och ut ur duschen ur innan små trippande steg hördes från sovrummet och jag fick sällskap till frukosten av min underbara L. Var riktigt effektiv redan innan jobb. Sorterade tre IKEA kassar med tvätt, slängde ut soporna och pantade burkarna som välde ut ur skrubben. 9.00 var jag på jobb. 17.00 Tackade jag för dagen. Tog bussen hem. Handlade på vägen. Vi fixade middag. Till mig favorit i repris. Lax från igår. Diskade. Hämtade upp den sista tvätten. Städade ur bilen. Strök resterande del av tvätten. Ordna upp oredan i vardagsrummet och nattade barn. Tog en dusch. Satte mig i soffan. 21.30 äntligen liiiite tid för bara mig MEN jag klagar inte jag har haft en BRA dag. 



Apoteket har verkligen piffat till sig på senaste. Var där idag på lunchen. Borde ha stamkort. Såg att de fått in dessa super söta flaskorna med organisk body kräm för de små. Perfekt.



Det är farligt att jobba i köpcentra. Gina har fått in vårjackan som jag köpte i svart förra året. Denna gång även i blått och beige. Tror jag måste ha denna i vår/sommar. Blått är flott.



Tänk om jag hade en sån här fin klädställning. Då hade det vart lite lättare att se vad jag behöver och inte behöver till kommande säsong. Nu ligger det mesta intryckt i en halv IKEA garderob. Lyx.



Imorgon är det "äntligen" fredag igen. Hade varit lite extra trevligt om helgen var ledig men man får mysa till det iallafall. Tror jag ska övertala mannen min att hyra denna till mig på lördag med liiite smågodis och en iskall burk Light Cola. Det är jag värd.



Nu blir det sängen med nya Plaza Interiör!


Lillebror

Började dagen lugnt med sovmorgon till klockan tolv. Det var helt underbart och jag känner att jag är på god bättringsväg nu. Efter lite lunch och tid framför datorn tog jag tag i det där städet som jag duktigt skjutit fram ett bra tag i tiden. Det är ett litet delmål jag har att sänka kraven på vad som är okey här hemma och det går kanske lite för bra ;)

 



Då jag röjt undan unnade jag mig själv ett litet hemma SPA med peeling och underbara dofter i duschen. Avslutade med Victoria Secrets body spray och myste en stund i soffan i nya Lexington morgonrocken.



Sedan kom mina älsklingar hem. A med ett litet leende på läpparna. Berättade att han blivit tillfrågad av fröken på dagis om vi skulle bli föräldrar till en till? NEJ är svaret på det. Vi väntar inte någon nr två MEN har en liten L som mer än gärna önskar sig en lillebror i tre års present. Så nu allihoppa om ni får höra detta från Liam är det INTE sant.



Mannen min försvann ner i tvättstugan och jag lagade mat tillsammans med Liam. Kvällens middag bestod av lax med pasta (till Liam själv smakar det tyärr inte längre). Serverades med avocado sallad med pressad citron och en sås med örter toppad med lime.



Då maten var uppäten och disken diskad ville Liam bygga koja så kojabygge blev det. Sedan ville han att jag skulle fota kojjan. Resterande delen av kvällen har vi myst med Babar och massor av böcker. Nu har jag nattat liten och min stora älskling kämpar fortfarande med tvätten medan jag ser TV4s nya program Sveriges Mästerkock med en jury som består av stjärnkockarna Markus Aujalaey, Leif Mannerström och vår favorit Per Moberg.



Snart ska jag drömma mig bort i underbart nybäddade sängen med nya Sköna Hem. Imorgon vaknar jag till första dagen av fem på jobb!


Victorias Secret

Måndag och en härlig start på en ny vecka. Tillbaka till jobb med goa arbetskamrater. Jag är verkligen bortskämd med att njuta av tiden på jobb. Sämre blir det inte när jag får komma hem till mina två älsklingar som väntar med middagen på bordet. Nu har vi diskat, duschat och nattat barn. Tid för lite egen tid i soffan innan läggdags.




Fick en trevlig överaskning idag. En av mina kollegor som varit i USA och handlat med sig en alldeles underbar body spray från Victorias Secret till mig.




Heidi Klum. En av Victoras Secret Models kända "änglar". Kvinnan är vacker i allt. Minns så väl en ELLE från 2003. Heidi i långt blont hår, solbrun hy i bikini och slitna jeans. Det var min målbild den sommaren och även om jag inte såg ut som Heidi var jag stolt över min kropp. Kanske kan jag bli det en dag igen. Jag vill inte bli pinn smal. Bara trivas och vara bekväm. Vågen min visade minus 6 kilo imorse. Jag är stolt över mig själv. Även om allt började av medecinska själ är det faktiskt jag som lagt om hela min kost till det bättre. Vi får väl se hur det fortsätter men jag har iallafall ingen tanke på att gå upp dem igen.




Super söt under från HM. Behöver uppdatera mina inför sommaren. Dessa står på önskelistan.

Imorgon tror jag ska försöka få undan lite städ här hemma under dagen. Vill verkligen städa sådär härligt vår rent. Skrubba hörn och sånt men jag tror jag väntar lite. Får bli en vanlig hederlig runda med dammsugaren. Skulle vara skönt att få det gjort så jag kan njuta onsdag den enda lediga dagen denna veckan!


Baka Baka Liten Kaka

Idag fick jag sovmorgon till halv nio här hemma. Sedan såg vi på barn TV och åt frukost innan vi gjorde oss i ordning för att baka lite söndagsfika.
























Ta Da...

CHOKLADMUFFINS!!!

Mannen min har fått "fridag" idag som bestod av sovmorgon, fiske och fotbollsmatch.

Jag och Liam har sett på Lotta På Bråkmakaregatan i soffan tillsammans med våra nybakta muffins eller Liam åt medan jag satt brevid med avund i blicken och sug att stoppa i mig alltsammans med en gång MEN jag vet hur det blir så jag lät bli.

Efter att ha läst igenom hela biblioteket här hemma la vi oss för vila och när vi vaknade har vi pusslat, pärlat, ritat , byggt koja och badat liten.

Dagen middag blev enkel med fiskpinnar, mos och remoladsås.

Nu är det nedräkning inför premiären av Solsidan Del 2 här hemma.

Imorgon är det jobb igen!


Vårskor

Lördagen spenderades på jobb. Efteråt kom killarna mina och hämtade upp mig för lite storhandling. Till middag serverades lax med pasta och limesås. Liam somnade gott i egen säng och vi har äntligen fått lite vuxentid.


Vit

Rosa

Röd

Blå


Svart

Mina svarta Converse är slitna efter en höst och vinter på jobb. Snart är det tid att fundera på ett par nya. Frågan är dock vilken färg?




Fredags Kaos

Efter en lång dag på lager. Kommer hem helt slut. Lääängtar efter fredagsmys. Börjar bra med dusch och mannen som lagar fredags tacos. Efter maten ska Liam bada och orsakar vatten i hela lilla badrummet. Mannen blir irriterad och säger för hundrade gången denna vecka att vi måste flytta omgående. Till en lägenhet/hus med större badrum MED badkar, med större hall, utan trappor etc. Det är lite omvänd ordning här hemma nu förtiden. Jag vill bo kvar, A vill flytta, jag vill till lägenhet, A till hus, jag vill bo kvar i stan, A vill till byarna. Iallafall är det ingen ide att klaga för tillfället. Vi har det bra. Dessutom måste jag ordna med fast jobb och vi måste spara många pengar. En dag så.

Iallafall kvällen fortsätter med att vi slår oss ned i soffan. L får vara uppe lite längre än vanlig. Mysa lite med oss efter veckan på dagis. Sen vill liten inte alls sova utan pyssla, pussla, bygga, bila, titta film och galet många andra saker. Till slut ger vi vuxna upp och går och lägger oss. Utan Lets Dance och lite tid för oss. Vi måste verkligen ha lite tid för bara varandra snart. All sjukdom har satt relationen på prov. Inget farligt. Bara att vi måste ta hand om varandra utan barn en stund. Jobbar många helger i rad nu men i februari får vi boka in barnvakt och njuta tillsammas.



Unnade mig lite härligt doftande krämer + ansiktsmask på HM idag.
Jag har blivit duktig(are) på att ta hand om insidan av kroppen då tänker jag vara så ytlig och ta vara lite på utsidan också. Snart trettio. Tid att börja tänka efter. Hjälp.



Fredags klassiker TACOS. Blev dock lite mycket för magen. Håller mig i fortsättningen undan kryddor.



Mys



Älskar att komma hem till MIN lilla familj även om det innebär lite kaos ibland.



Det blev tiiidig kväll i sängen istället med "nya" Your Life. Köpte den för intervju med min absoluta favorit Mia Skäringer. Mia var som vanligt både smart, vacker och rolig men resten av tidningen var inte mycket att ha. Köper inte igen.

Ett av de roligaste klippet från Mia och Klara på SVT...

Vi mammor måste unna oss lite ibland... ;)




Antar att det inte är någon som missat att Solsidan kör i gång igen på Söndag klockan 20.00 TV4!


JUST IDAG ÄR JAG STARK

Tiden går så jäkla snabbt. Snart har halva januari gått. Vart tar alla dagar vägen?

Idag började jag dagen på banken, vårdcentralen och ICAN. Sedan hem för två timmars vila innan mina killar kom hem. Liam såg på film, jag sorterade tvätt och mannen min lagade mat. Är verkligen bortskämd nu för tiden med en man som inte låter mig sätta min fot i köket. Är sjukt stolt över min stora älskling som promenerar eller gymmar varje dag, jobbar, hämtar/lämnar på dagis, lämnar in papper, tvättar, diskar etc. Bortskämd är vad jag är och DET är jag värd ;)



Nya tulpaner i vackert ljust rosa fick följa med hem från affären idag.



Mys ljusen tända.



Älsklingens goda middag till sin fru. Det går galet bra med magen nu. Äter mycket frukt och grönt, lite fisk,kyckling eller kött och ännu lite mindre kolhydrater som bröd, pasta eller ris. Känns fantastiskt när jag varit beroende av tabletter så länge och dessutom fortsätter vågen att visa på minus. Nu längtar jag tills jag är tillräckligt frisk och isen försvunnit från vägarna så jag kan lägga till lite motion i vardagen. Känner att denna våren sommaren är min/vår. Det viktigaste är dock inte kilona utan välmående. Att få känna sig frisk och sund.



Städat kök efter dagens middag. Jag har pratat i telefon med underbaraste Linnea och mannen nattat Liam. Nu njuter vi lugnet här hemma och jag tänkte fixa lite med våra album. Har stått på min mentala att göra lista sedan lääänge.



Är det tillåtet att tycka att man är SÅ bra. Just idag känner jag att jag/vi är så otroligt duktiga. Att vi nått många mål och fortsätter att kämpa. Att vi är på väg mot något ännu bättre än bra. Den här våren är VÅR!


Koma

Två 13 timmars dagar med inventering på jobb resulterade i en dag med huvudvärk i sängen MEN jag är glad att jag tvingade mig själv iväg. Att "blippa" kläder är inte alls lika krävande som en vanlig dag och dessutom springer timmarna iväg och jag kommer hem trött men med ny energi från mina underbara kollegor.

Gårdagen kändes dock lite extra i hjärtat då Liam vaknade precis när jag skulle springa iväg på morgonen. Vi hade inte setts på hela dagen innan eftersom jag arbetat 7-20. Liten vart ledsen och ville att mamma skulle stanna hemma. Jag fick dock gå till jobb efter att jag lovat att hämta på dagis senare på eftermiddagen. När klockan närmade sig 15 förstod jag att det kommer inte riktigt bli så. Visst hade jag kunnat lämna men det hade kännts jäkla taskigt att sätta mina arbetskamrater i den situationen så det blev pappa som fick hämta istället. 21 kom en trött mamma hem från jobb. Hörde tassande steg från sovrummet och ut kommer en liten kille som inte velat sova. "Sparat mat till dig mamma!" Säger han. Sötaste liten som alltid vill alla väl. "Mamma hämtar mig på dagis en annan dag" Med tårar i ögonen. Mitt hjärta slets ur kroppen. Stackars hade berättat för alla att idag skulle mamma hämta mig. Aj, DET gjorde ont. Sen fick jag en puss och en kram innan vi somnade tillsammans.

Ibland är det svårt.








MEN det kommer fler dagar då mamman kan hämta på dagis. Som idag t.ex. och sedan har vi myst tillsammans i soffan hela eftermiddagen och ätit min stora älsklings goda middag.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Skallevärken vägrar gå över och imorgon måste jag ordna med några ting. Har ett möte på Vårdcentralen, ärenden på banken och massor av tvätt att sortera!


Inventering

Då var det SLUT med sjukstugan eller nja inte riktigt kanske men jag smet iväg till jobb idag. Kunde inte hålla mig längre. Dessutom var det en stor dag i butiken med inventering och jag saknade tjejerna. 13 timmar gick fort när man är bortskämd med så härliga arbetskamrater som jag. Dessutom känns det inte helt fel att ta igen lite förlorad tid för att fylla på plånboken. Det behövs inför kommande vår.



Får sån lust att göra om och styra upp så fort solen skiner men vi har verkligen inget att fixa med här hemma längre. En affisch från Olle Eksell med de berömda Cacao Ögonen skulle dock piffa upp stämningen lite.




Body Lotion från Clean hos Eleven.se

Som jag ÄLSKAR når det blir vår och skämma bort kroppen med en rejäl kur med goa dofter.




House Of Philia

Min favoritbloggerska när det kommer till inredning har dukat så här fint till bords. Vaserna finns på Åhlens för 29;- stycket. Vår MYS.




Svenskt Tenn

Snyggt året runt. Kan inte få nog av elefanterna. Tips till alla er som väntar eller fått smått... denna passar även som skötväska.



IKEA

Tyvärr ÄLSKLING. Jag har den fortfarande på minnet. Mattan Valby från IKEA. Men jag LOVAR att inte köpa den för jag vet att du tycker den är HEMSK.

Den här dagen har gett mig energi. Som jag älskar att känna att jag gjort något bra av dagen. Nu är det sova som gäller igen för imorgon är det upp tidigt som gäller!


Lek

Fortfarande sjuk men nu skriver jag inte mer om det. Trisst. Den här dagen började med sovmorgon till halv nio, barn TV, frukost och sedan lämnade mannen min huset för lite träning på gym. Känns som evigheter sedan sist jag och Liam var själva. Mysigt. Vi lekte massor.

 































Låter bilderna tala för sig själva.

Efter lunch tog mina killar en tur till havet medan trött mamma sov två timmar och det är precis vad jag ska göra nu. SOVA. Skallevärken har slagit till. Uha mig!


Matnyttigt

Gahhhhhhhhhhhhhh!!! FÖRLÅT att jag klagar men detta är förbannat tradigt. Längtar tills jag orkar jobba en hel dag igen och kan somna sådär härligt uttröttad på kvällen i vetskap om att jag gjort något bra av min dag. Vila för att bli frisk är väl ioförsig en god sak men men.




Middag idag. Mannens kycklingssallad till frun i huset. Kyckling, grönsaker och kronärtskocka. Mums.



Själv valde han en annan version med räkor och ägg.



Laddat med vitaminer. Detta med magen gör det svårt för mig att äta men inget ont som inte för något gott med sig. Nu får jag verkligen en anledning till att lägga om min kost.



Världens bästa middagssällskap.



Kvällens roligaste. Rensa räkningslådan. Blir de färre om man skriver fint?

Jag sitter i ena sidan av soffan. Mannen i andra. Liam sover. Jag är trött men inte TRÖTT. Ska väl gå och läsa några sidor i min inte alls spännnde bok!


Här händer ingenting

SLÄPP UT MIG! Jag blir galen av att vara bara här hemma. Här händer ingenting och det är väl det som är meningen när man är sjuk och ska vila men fy så trisst. Idag vaknade vi halv nio, såg på TV, åt frukost och mina killar gjorde sig iordning för ett besök hos farmor och farfar. När de lämnat hemmet runt elva gick jag och la mig för att sova. Sov till tre och sedan har jag tagit en dusch och suttit här vid datorn. Jippi.




Min morgonrock från Lexington. Julklapp från mannen min. Har kommit väl till pass de senaste dagarna.



Kan man vara trött på att sova?



Tända ljus är väl det mest spännande som sker.



Men våra blomster slår ut lite mer för varje dag och det innebär väl att det går åt rätt håll?



Nu har vi tänt Herr Kanin här hemma så inga monster kommer i nattmörkret även om det inte finns några monster.

Killarna är hemma igen. Liam äter lördagsgodis. Det glömmer ni väl inte... att det är lördag idag? Mannen min ska iväg och handla. Det blev inget med det igår. Soffmys istället. Mycket trevligare. Men nu behövs det middag. Tror det blir sallad. Det enda som går ner i magen och får stanna är verkligen ingen magstark mat. Tur jag ändå inte känner smaken av vad jag äter. Tror jag ska tvinga han till videobutiken också och sedan till att spendera kvällen med mig. Jag behöver lite social kontakt.

Lovar att försöka bli lite roligare med bilder här på bloggen. Just nu orkar jag dock verken fånga treåring på bild eller se mitt bleka jag i foto form.

Nu tid för Alvedon!


En dag i taget

Trisst uppdatering från sjukstugan. Jag klättrar snart på väggarna här. Har sovit så jag inte är trött längre, läst alla bloggar tusen gånger om, min nya bok är inte alls vidare bra, inget bra på TV:n, inga nya tidningar som kommit i Posten, trött och grinig treåring efter dagis och mannen min som måste handla ikväll för att sedan bege sig till gymmet. Här sitter jag och har absolut inget att göra.




Morgonens frukost som inte kom upp eftersom jag redan börjat dagen med att kräka upp abolut ingenting. Jippi. Med den här dieten kommer jag vara redo för beach 2011 innan ni hinner blinka. Vågen visade minus hela fyra kilo imorse sedan julafton.



Planen idag var vårdcentral och jobb. Kom aldrig längre än till vårdcentral. Proverna visade virusinfektion som tydligt satt sig i slemhinnorna dessutom hade jag början till öronhinneflammation (det är därför det har killats och sticks så förfärligt på sisone) och en uslig sänka. Det mesta visste jag såklart redan men skönt att få det svart på vitt och kunna behandla på rätt sätt. Har fått nässpray med kortison, Echinagard och VILA som order från herr Doktorn som utöver detta gav mig några små "visa ord" på vägen. Som ni säkert förstår blev det inte jobb efter detta utan hemgång för resten av helgen. Hoppas att detta hjälper nu så jag enbart behöver tampas med ingen mat i magen. Utan förkylning kommer det kännas som en baggis.



Efter vårdcentralen gick jag förbi ICAN för att handla hem lite småsaker till sjukstugan. Dessa vita tulpaner fick bli med hem som en liten påminnelse om att jag snart är frisk igen och att varje dag är en dag närmare våren. 



När jag kom hem tände jag IKEAs doftljus med Äpple (känns kanske lite onödigt när jag inte känner doften men bara vetskapen). Har fortfarande ett litet lager kvar från i julas.

 

När mina killar kom hem startade fredagsmyset som inte alls känns lika mys när jag inte tycker jag gjort mig förtjänt av det och dessutom inte har ork till något annat än att gå runt och grina över ting.

Jag är nog ingen speciellt trevlig sambo för tillfället. Går mest och är irriterad över brist på ork. Att en jäkla förkylning ska ställa till de för oss. Jag har ETT stort mål nu i slutet av februrari som jag hade hoppats på att kunna påverka i den mån jag kan MEN som nuläget är känner jag mig så hjälplös när jag bara vankar omkring här hemma om dagarna. Så var det det där samvetet igen. Energin på bättre var det. Svårt ibland det där.

Arg!


Bio

Idag har varit en väldigt speciell dag här hemma på stan. Liam har nämligen besökt stadens biograf för första gången. Underbart mysigt att göra något alla tillsammans. Tom trött och sjuk mamma orkade följa med. 



Det var fyra filmer med Alfons som vi bokat biljetter till. Kalas Alfons, Listige Alfons, Alfons och hemlige Målgan och Godnatt Alfons Åberg. 40 minuter en pefekt tid för små knattar med spring i benen.



Det har kommit mer snö över staden. Här hemma tycker vi det får vara nog nu. Synd vi inte bestämmer detta. Längtar så efter lite mer tid med familjen utan sjuka. Om några månader kan vi spendera varannan helg tillsammas med förhoppningsvis många besök till landet.



Mest spännande var nog dock BIO godiset!


Det pratas mycket om den kommande tre årsdagen här hemma. Det ska vara grön prinsesstårta och det önskas en brandbil, en kullerbytta och en lillebror.



Och KALAS med fiskdamm.

Ja det iallafall härligt att ha mycket att se fram mot såhär i vintermörkret.

Imorgon står förhoppningsvis en tur till vårdcentralen på schemat (om jag få tid vill säga) och sedan jobb!


Låt saker ta sin tid

Mitt största problem är att jag har för brått. Har jag bestämt mig för något vill jag att det ska hända NU. Det tränar jag på. Att låta det ta sin tid. Att sätta upp små delmål. Därför skippar jag allt som har med nyårslöften att göra. Tror inte på det där. Att lova något över en natt. Här hemma är det de lilla som belöna. Fast det kanske inte syns vet jag att jag kommit långt. har små delmål jag klarat av och fler som kommer. Mitt största för tillfälllet är självklart att bli frisk. Försöker äta sunt, ta mina meduciner och vila.




Bikini HM.

Kan tyckas i tiiidigaste laget med bikini. Vissa säger det är långt kvar till vår och sommar men eftersom jul och nyår försvann snabbare än vi hann säga "vinterkläder" här hemma hoppas jag på detsamma med tiden fram till värmen kommer igen. Dock kräker jag över all bantningsreklam i tidningar och TV just nu. Det finns snabba sätt att bli smal MEN inga som håller. Ett litet delmål jag har är att äta ordentlig frukost, grönsaker till varje mål och mer vatten att dricka. När vägarna är bättre igen blir det morgonmotion osv.



Hängslebyxor Gina Tricot

Gick igenom vår och sommargarderoben häromdagen och tror faktiskt inte jag behöver göra specillt många inköp detta året. Förra våren slängde jag allt som var för litet eller för stort och eftersom jag fortfarande är ungefär samma storlek tror jag endast behöver komplettera med lite ny bas som linnen, t-shirtar och kanske några nya under. Dessa hängslebyxorna från Gina står på önskelistan. De ska jag ha när jag planterar, målar och kanske, kanske om vi flyttar någon gång i framtiden.



Eftersom vi är utan trädgård eller balkong tänkte jag att vi skulle odla lite smått i köksfönstret denna vår. Ni med gröna fingrar får gärna komma med förslag.

Längtar så efter att få sätta fingrarna i jord. Det blir nytt för Pelagonierna som övervintrat i källaren och kanske även några krukor med blomster till trapphuset.



Om några månader hoppas jag på vägar utan snö så vi kan inhandla cykel. Spar pengar och ger bra vardagsmotion.

Nu tror jag en trött mamma ska bege sig ut i köket för att koka sig en kopp te. Det där naturläkemedlet tar som bara den. Killar i hela huvudet och jag har aldrig nyst såhär mycket i mitt liv. Lossnar gör det iallafall. Håll tummarna att det går över också!


En famn för mig

Började dagen med att ringa vårdcentralen. En förkylning som hållit i sig flera veckor kan faktiskt vara bihåleinflammation och då finns det meducin att få MEN nej det fanns inga tider verken idag eller imorgon. Akuten var tipset om jag inte ville lista om mig på någon annan vårdcentral (inte ett alternativ då jag har både bra läkare och psykologkontakt på Citykliniken!). Förslaget att sitta på akuten hela dagen för något som anses som en skråma kändes inte speciellt lockande. Speciellt eftersom de tydligt sa sist jag var där att min vårdcentral borde skickat en remiss för mig vidare till en specialist. Så jag ringde min mamma och grät lite. Sen kändes livet lite enklare för en stund. Tog en dusch, snöt ut hundra liter snor och sov till lunch. Efter lite kräm i lilla magen tog jag mig ner på stan i hopp om att finna mirakelmeducin på Apoteket. Sötaste lilla Apoteksdamen informerade att det inte finns någon meducin som tar bort detta på en timme som jag önskade ;) Dessutom tyckte hon att jag borde fått tid på min vårdcentral MEN det enda hon kunde rekommendera mig var naturläkemedel mot bihåleinflammation. "Köpt!" sa jag och gick vidare till ICAN för att handla lite måsten och hämta ut paket som legat alldeles för länge. Helt plötsigt förvandlades jag återigen till Bitterfittan med stort B. Det var jobbigt att stå, att vänta och att gå kändes plötsligt som något som inte alls var självklart. Väl hemma sjönk jag ihop i soffan igen. Orkar inte mer nu MEN detta ska bli bra nu. Hoppas på dessa tabletter jag handlat idag och eventuellt en tid på Vårdcentralen på fredag innan jobb.


Utsikt från sjuksängen. Usch så trist det är. Längtar tills solen skiner igen.



Då ska jag och Liam odla i köksfönstret.



Då ska jag köpa fler växter till vardagsrummet och plantera om mina Pelagonier.



Då ska jag banne mig slippa ligga i soffan med huvudet fyllt av snor. Då ska vi fira Liams treårsdag, åka till landet och ha semester tillsammans lääänge.



Under tiden tänker jag läsa nya Mama som kom med Posten idag och kramas lite extra med mina killar...

MINA ÄLSKLINGAR!


Solsken

Ytterst trött på att tycka synd om mig själv. För det gör jag. Jag tycker SÅ otroligt jäkla synd om mig själv just nu. Det är äckligt och negativt. Hur kan livet som kännts så positivt helt plötsligt kännas som det motsatta? Jag tänker strunta i att tycka synd om mig själv nu och göra något åt det jag kan påverka. För vad hjälper det att gå runt med dåligt samvete över ting när energin istället kan läggas på så mycket annat som att göra saker bra igen. Därför tänker jag inte lägga mer känslor över att jag känner mig otillräcklig på alla plan nu. Det får väl vara så ett tag då. Världen går inte under för att jag inte är där. De och det som betyder något finns kvar ändå. Jag är så arg och less på allting nu att jag är beredd att sparka och slå för att det ska bli bra igen.





Mitt SOLSKEN!!!


Skratta eller Gråta?

Jag är så in i helvete trött på att må dåligt. Just nu känns mitt liv som en enda lång krystvärk. Där jag ligger och kämpar. Skriker för mitt liv. Smärta. Medan de som står runt omkring ropar "liiite till!" Bara en liten jämförelse för här kommer ingen bebis och jag är inte i förlossningsvärkar. Dock väntar jag fortfarande på lösningen till allt det onda. Något som skulle kunna symboliserar med ett kejsarsnitt. Som får det onda till att bli något gott. Ett litet piller eller två. Tack.

Är så otroligt slut i hela kroppen. Illamående med kräkningar, utan mat i magen, huvudvärk, synrubbningar, vill bara sova, snor i hela huvudet som aldrig slutar rinna, brus i öronen, värk, feber och ont i halsen. Varje steg känns tungt men fortfarande kämpar jag på. För jag har inget val. Tårarna rinner både hemma och på jobb men ingen tycks se att jag helt enkelt inte orkar mer. Jag behöver sova. Flera dygn behöver jag sova. Vara i ett tyst mörkt rum. Tills min kropp bestämmer sig för att vara med igen.

Jag har en son att ta hand om, ett liv fyllt av ansvar och ett jobb att sköta. Jag har inte tid att må såhär.

Idag har jag legat hemma hela dagen. Sovit utan de få stunder jag talat i telefon med läkare eller jobb. Känner mig så energilös för tillfället.



När jag får vara utan huvudvärk för en stund ska jag börja läsa mitt senaste bokköp. "En dag" av David Nicholls.



När mannen min kom hem åkte julen ut. Ljuslyktorna fick dock bli.



Utan julgran och pynt känns hemmet helt plöstligt luftigt och till början på något nytt. Ljusslingor bor dock året runt här hemma.



Liam vart lite ledsen att julen var slut men accepterade läget när vi förklarade att det kommer en ny jul igen men först ska du fylla tre år då du får paketer av pappa och mamma.



Jag älskar just den här delen av vårt kök.

Som ni förstår känns allt lite kämpigt just nu men jag kommer igen. Behöver bara lite tid. Ber om uräkt att jag är otroligt osocial för tillfället. Finns helt enkelt ingen ork eller tid till annat än det som är ett måste. Imorgon är det tid för jobb igen efter en runda på Apoteket för att handla nya piller i hopp om att saker och ting kommer ordna sig.

Appropå måsten... har ni skapat några nyårslöften i år? Jag har slutat med sånt. Har en årsplan istället som startade för flera månader sedan. Den handlar om att uppmuntra sig själv för de små framstegen, sluta bry sig om vad andra tycker eller iallafall skära ner till en sund nivå och tusen andra mål som jag har kring mitt sätt att leva MITT liv.

MEN

Visst är det alltid spännande med ett helt nytt år. Jag tycker det skulle vara roligt om ni lämnade en liten kommentar här vad som ni tror kommer ske hemma på våran gata i stan under 2011?



Gott Nytt År

December blev en riktig sjukmånad. Plussa det med långa dagar på jobb, hemmets måsten och fix inför storhelger som jul och nyår så har du en riktigt trött mamma. Kan faktiskt inte med ord beskriva exakt hur slut jag är i både huvud och kropp. Tror man måste vara hårt arbetande småbarnsmamma för att kunna sätta sig in i den situationen.

På nyårsafton bar det iväg till jobb. Kände mig så ensam i mörkret. Inte en enda själ ute. Jag som trott att jag listat ut vilken av meducinerna som fått mig att må illa fick motbevis då frukosten kom upp mitt på busstationen. Plötsligt var jag ganska glad att jag var ensam ute denna nyårsmorgon. På jobb fick jag synrubbningar och sedan migrän. Som tur har har jag världens bästa arbetskamrater som tog hand om mig och dagen gick fort. Planen för kvällen var nyårsfirande i Malmö hos underbara Linnea, Stefan och Ella. Hade de varit något större nyårspartaj vi skulle på hade jag ställt in med detsamma men nu kom vi iallafall iväg efter en dusch, lite smink och nya kläder på.



(Bild: IKEAbloggen)

Jag som annars brukar vara paparazzi med kameran hade ingen ork just denna kväll. Iallafall hade värdparet och barn dekorerat så fint i både hall, kök och resterande hem. Silvergilanger och konfetti mötte oss redan i trappuppgången. Kvällens nyårsdukning gick i rosa och silver.



(Bild: IKEAbloggen)

Vi startade upp med varsit glas champange till de vuxna och saft till barnen. Ella och Liam leker så fint ihopa vilket underlättar för föräldrar som vill sitta ner och äta i "lugn och ro".



(Bild: IKEAbloggen)

Kvällens meny:

Förrätt: Lufttorkad skinka, svarta oliver och egenfiskade kräftor.

Varmrätt: Oxfile med potatiskaka. Serverades med rödvinsås och grönsaker.

Efterrätt: Fläderpannacotta med hallonsås, hemlagad Creme Brule och Choklapudding.



(Bild: IKEAbloggen)

Trots huvudvärk blev kvällen riktigt mysig. Barnen lekte och vi vuxna pratade massor till god mat och dryck. Barnens leenden vid de förstar raketerna var oslagbart. Klockan elva somnade Ella. Liam höll sig vaken till tolvslaget sedan somnade han direkt i mitt knä. En stund efter gjorde vi vuxna detsamma i soffan och beslutade oss för att tacka för oss 2010.



(Bild: IKEAbloggen)

Första dagen 2011 vaknade vi upp i ett hav av leksaker som barnen ordnat med kvällen innan. Vi stannade såklart över hos våra vänner vilket var perfekt så även mannen min kunde få dricka lite. Efter frukost lämnade vi Malmö. Efter en tur i videobutiken packade vi upp alla väskorna och sov. Hela eftermiddagen sov vi. Vaknade för att äta sedan sov vi igen. Det var PRECIS vad jag behövde. Sömn.

Idag är första arbetsdagen 2011. Alltid härligt med nystart tycker jag. Igår sken solen över Skåne och vi ser fram mot ett nytt år med en ny vår, ny sommar, ny höst och en ny vinter (även om vi hoppas att det dröjer tills dess!).

TACK ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR FÖR ATT NI GJORT VÅRT 2010 TILL DET BÄSTA!!!


RSS 2.0