Instagram

O för er. Som inte har mig på Instagram. Mamma. Detta är till dig. Små glimtar ur vår vardag. O jag är så glad. Att jag äntligen skaffade mig Insta. För det är så enkelt att se tillbaka på de där små stunderna och inse exakt hur lyckligt lottad jag är.
 
 
Inga personlinga foton vid lägenhetssälj.
 
 
Så jag bytte ut alla ovan sängen mot Flora istället.
 
 
Så mycket saker som möjligt ska ut ur lägenheten men vi måste ju faktiskt bo där samtidigt så barnen har fått flytta samman till en hörna i sovrummet. Fungerar jättebra. De vill ju ändå alltid sova tillsammans.
 
 
Nya Mason Ball förvaringsburkar från Leilas Generalstore. Jag inreder vårt skafferi till något vackert. Inte bara en plats för allting som inte fick plats.
 
 
Älskar det gamla. Det slitna. Med själ. O det kommer bli svårt att skiljas från vår lägenhet. Den har varit en del av oss så länge nu. Fast helt ärligt. Är jag less på att flytta rundor på allting för att få plats. Nu vill vi ha hus!

Livet På Landet

Nu måste ni hjälpa mig. Finns det någon bra sida online. Där vi kan beställa. Vackert väder. För. Vart tog sommaren vägen? Vi vill ha värmen tillbaka. Behöver ljuset nu. Försöker verkligen hålla familjen pepp. Att det finns inga dåliga väder. Men faktiskt. Det är så mycket bättre när solen skiner och vi kan spendera dagarna på stranden. Men eftersom det verkar bli en riktig Saltkråkan semester det här får vi göra det bästa utav det. Och tur är väl. Att det inte regnar hela tiden. För ibland. När det inte haglar (!) skiner solen. Då får vi snabba oss ut. Ta vara på stunderna.
 
Vad vi gör då på vår semestern? Inte så mycket men allting. Vi pendlar mellan landet och stan. Gör utflykter där mellan. Eftersom vi ganska nyligen var iväg på lång resa till Dalarna blir det ingen Stockholmstur för oss i år. Men vi ska till Tyskland och bo på hotell i fyra dagar. Det ska bli SÅ skönt. För marktjänsten under semestern med två barn är minst sagt tröttsam. Men jag älskar. Att jag får den här tiden tillsammans med våra två små. Speciellt med Filippa eftersom hon fortfarande har svårt att förstå varför mamma försvinner till jobb om dagarna. Nu behöver mamma inte lämna utan kan alltid vara "mamma me!" som Filippa säger. Längtar efter att vi ska vara så trötta på varanda allihoppa så det blir roligt med vardag igen.
 
För det är det jag värdesätter mest denna semestern. Att vi bara ska få tid att vara med varandra. För jag vet att det är det jag saknar mest sedan när höstmörket kommer. Visst ibland får jag lite panik. Av rastlöshet. Fast att vi som familj egentligen gör saker hela tiden. Går det mesta mest i cirklar. Av att laga mat, städa, tvätta, leka, trösta etc. Inget direkt produktivt som med jobb men det gäller att tänka att summan av det hela blir en barndom våra barn kan minnas i hjärtat.
 
Så nu ska vi fortsätta med att göra allt men ingenting några veckor till. Liam går på simskola på förmiddagarna. På eftermiddagarna gör vi små utflykter. Till alla smultronställen som Österlen bjuder på. A plockar svamp (i massor), fiskar och spelar golf. Jag ser fram till Antikmarknaden, planerar projekt i lägenheten inför sälj och
försöker läsa ut en bok. Med betoning på försöker. För någon/några har mamma radar vilket innebär att om mamma inte gör någonting för en stund då kanske hon kan leka istället? O visst kan jag det. För ni. Liam och Filippa. Är det finaste någon kan få.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har det alldeles underbart där ute i sommar Sverige!
 

Insta

För er som inte har mig på Instagram. Där är jag lite mer aktiv än i bloggen just nu. Lite enklare helt enkelt.
 
  
 
Glad sommar!

Home

Vi har det SÅ bra på semestern. Sover, tränar, äter, tar dagen som den kommer och lever små barns livet när det är som bäst och som det är allra mest. På kvällarna när barnen sover. Söker jag efter inspiration. Vi ska sälja lägenheten i vår och är i igång med att renovera dörrar, fönster och lister. Nätet är verkligen fyllt med inspiration till hur man skulle kunna ha det. 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det gäller att finna den där röda tråden när en lägenhet ska säljas. 
 
Bilder lånade från Mokkasin, Bolaget, Sköna Hem, Family Living, Alvhem och Stadshem. Alla favoriter inom inredning och inspiration!

Havet

Förmiddagen spenderade vi på statdsbiblioteket och i parken. Eftermiddagen den njöt vi vid stranden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har vi fem underbara veckor tillsammans. Njuter av tid tillsammans med barnen och A. Vi tar dagen som den kommer!

Det Finaste Någon Kan Få

Igår fyllde vår prinsessa 2 år. Och det är inte något jag bara säger. Att tiden gått för fort. Den går för fort. Det var som igår. Den där natten. Då tiden stod still. Då vi visste. Att på morgonen som kom. Skulle vi få träffa dig. Filippa. Du är allt vi någonsin önskat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ME

Här kommer ett litet "all about me" inlägg. I februari skrev jag detta inlägget. Sedan 1a januari har jag nu tappat 20,5kg. Och jag är så j-a stolt över mig själv. Önskar nu. Att jag tagit fler bilder på mitt tjockis feta jag så jag kunnat visa er och mig hur kroppen ändrats. Häftigt. Vad kroppen kan formas till. Både upp och ned. Ibland är det lite svårt dock. Att se förändringen själv. Men lägger man bilderna såhär brevid varandra så ser jag ju att det blivit en skillnad.
 
 
Största skillnaden är nock dock att jag är nöjd med mig själv. Eller ja nöjd men mer förnöjd iaf. Är inte längre obekväm i mina kläder och har man varit en storlek 44 + är stl 40 en dröm. Man känner sig så smal. Skulle jag aldrig gjort för tio år sedan. Då var jag tjock om jag vägde över 65kg. Nu väger jag 73,5 och denna semestern kommer jag att ägna till att tappa mina sista 9,5 kg som jag sagt att jag ska göra. Vill man så kan man!
 

Dalarna

Livet springer på i ett ibland farligt tempo. Denna helgen har jag haft så ont i huvudet och det känns bra att semestern närmar sig. Men vi hade ju en liten "smyg" semester vecka redan förra veckan. Då besökte vi Dalarna för min kusins bröllop och tog tillfället att stanna hela veckan ut. 
 
Vi startade veckan med Björnparken.

 
Filippa skulle absolut ha "honden" med sig. Alltså hennes hund då. Som är en väska från HM.
 
 
Vi hade hört att det skulle kunna vara svårt att se djuren men i hade perfekt väder. Inte för varmt. Inte för kallt. Så vi såg dem allihoppa.
 
 
Barnen lekte och hade jätteroligt. Passade verkligen alla åldrar.
 
 
"Mera" säger Filippan. I övrigt brölade våra barn på äkta Skånska att de "frysör" när vi kom upp. Ja jag är villig att hålla med. Vi som packat för hög sommar värme fick snällt använda de ting vi lyckats få med som passar i ett lite kyligare klimat.
 
 
 
 
Barnen tittar vart björnen sover.
Det var stOrt för Filippa att det faktiskt låg en björn där i. Även om den inte var på riktigt.
 
 
Vi kämpade på i backarna. Jag hade verkligen glömt hur platt Skåne är och hur ovana vi är vid nivåskillnader. Jag och mamma var ute och köra backträning hela veckan. Varje morgon. Hua. Jobbigt. Men effektivt.
 
 
Två av mina tre finaste.
 
 
Vi körde verkligen "all in Dalarna" hela veckan. Såg på tunnbrödstillverkning, gick på långbryggan, fiskade, målade Dalahästar och besökte VidaBlick.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskade barn. Det är så underbart att få tid tillsammans med er. Tid utan tid att passa. Tid för bara mys och oss. Snart har vi fem hela veckor tillsammans. 
 
 
På lördagen var det den stOra dagen.
 
 
Min kusin Thomas fick sin vackra Jeanette i Rättviks kyrka.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade med oss våra vildingar i kyrkan. Var lite tveksamma. Ja inte till Liam. För han är enkel nu för tiden. Vet vad som är rätt och fel. Men Filippa hon är kanske inte den allra bästa bröllopsgästen eller bordsdamen för tillfället. Hur det gick? Ja. När bruden gått upp för altaret började Filippa sjunga "Hej hå vad står på?" från Pippi och sjörövarna. Högt och tydligt. När solosången var slut utbrast prinsessan ett högt och tydligt "slut" i den tysta kyrkan och sedan fick hon lämna med pappa. Vart lite för mycket spring i benen. Under middagen lyckades A få henne att sova en stund sedan. När de andra for iväg med bussar till bystugan för fest på natten. Traskade jag och Filippa hem och myste i stugan istället.
 
Tack Thomas och Jeanette. För att vi fick dela denna dagen med er. Ni strålade av lycka och jag hoppas att dagen blev precis som ni önskat. Är så glad att just ni funnit varandra.
 
På söndagen startade den långa resan hem. Nio timmar upp. Tio timmar ned. Men vi kom fram. Om än lite trötta!

RSS 2.0